Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
válasz Zoli bácsi #10368 üzenetére
Hát most már mindegy, mert vettem egy használt k200d-t. Karcmentes újnak kinéző 11k expósat. Sajnos gp akkut vettem, talán ezzel is működik egy ideig, meg egy sandisk ultra kártyát. Köszi a választ! De azért nem olyan rossz az a k200d?
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
BiriBum
őstag
-
Zinho
aktív tag
válasz Zoli bácsi #9307 üzenetére
Igen, nekem is úgy tűnik, ha találok valamit a használt piacon.
Exposzámra figyelek, meg hogy jó helyre fókuszál, vaku működik, ilyesmire gondoltam.
Köszönöm a segítséget, megyek át a másik topikba! -
Zinho
aktív tag
válasz Zoli bácsi #9304 üzenetére
Köszi a válszt!
Sajnos Oly gépet már nem lehet kapni, ezért pl. nem nagyon tudom, hogy a gyakorlatban mit jelent a kisebb kereső. Az újabb Sony gépeket tudom csak megnézni mindenféle nagy (fukar) boltban.
Objektívben az alap 14-42 és 40-150 mellett később egy 70-300-as Zuiko-t tervezek, úgy gondolom hogy ennél tovább jó darabig nem fogok fejleszteni, nekem elég lesz.
Viszont ha jól olvastam korábbról, 40-150-ből kétfajta van, az egyik fényerősebb. Ezen kívül mi a különbség? (Magyarul mire kérdezzek rá, ha használtan veszek? )Nézegettem Canon / Nikon gépeket is, de arra jutottam, hogy ebben a kategóriában talán jobb gépet kapok ennyi pénzért, persze lehet hogy ez hülyeség...
-
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #9304 üzenetére
Kérdés, hogy abból a hatalmas választékból melyek azok az obik, (olcsóbb és közép árkategóriában) amivel érdemes foglalkozni?
Ha csak ezeket nézzük már nem olyan nagy a különbség a kisebb márkák (Pentax, Oly) tekintetében.
Persze minden rendszerben van 1-2 olyan obi ami egyedi, vagy nagyon jól sikerült (ár/értékben az abszolut értékben is), ha pont az kell az illetőnek, akkor ez el is dönti a dolgotEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kovaripeti
aktív tag
válasz Zoli bácsi #9290 üzenetére
Na megvettem a nikon d3000-et. De én már most elakadtam. Akarok exponálni, és azt írja ki, hogy:shutter release disabled.
Hol lehet feloldani, hogy működjön? -
kovaripeti
aktív tag
válasz Zoli bácsi #9288 üzenetére
Most nézem a neten, hogy nincs bennük magyar nyelv?
-
kovaripeti
aktív tag
válasz Zoli bácsi #9281 üzenetére
Szia. Köszönöm a segítséget.
Egyébként a boltban a stabilizátorra azt mondták, hogy azért nincs bent,mert a jó gépekbe nem raknak, mert elrontja a kép minőségét. Engem ezzel meg is etettek.
Itt Szombathelyen sajnos nincs olyan bolt, ahol kimondottan tükrös gépeket árulnak, csak a MediaMarkt. Esetleg ha megtennéd, hogy ide írsz néhány típust, ami jó, és belefér kb 130.000-be, megköszönném. Én meg körülnéznék, hogy van-e ott olyan.
Mégegyszer kösz. -
kolosanyi
veterán
válasz Zoli bácsi #9278 üzenetére
Tényleg köszi. Kezdésnek akkor tökéletes lesz, rá is rebbenek.
-
kolosanyi
veterán
válasz Zoli bácsi #9276 üzenetére
Köszi. Amúgy a viszonylag nagy exposzámtól nem kell tartani? Kb mennyi expot bírnak ezek a vázak?
-
flash-
veterán
válasz Zoli bácsi #9271 üzenetére
rendben köszi a tippet
meggyőztél
d5000et szeretnék mindenképp mert ne bánjam később ha nem kihajtható lcd-s a gép...van ugye DX 18-55 VR obival
és van 18-105G VR objektívvel.gyakorlatban mi a különbség a két obi között?
mennyivel jobb?mondjuk fotózok egy csoportképet és több dolog fér a képre?? -
Throme
veterán
válasz Zoli bácsi #9271 üzenetére
A viewnx-ben is működi a csoportos raw-jpg konvertálás.
-
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #8718 üzenetére
Végre a Pentax is kihozta a 35/2.4-et, ami 125gramm, és 40+fa és karcol mint ááálat
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DJ Reinhardt
tag
válasz Zoli bácsi #8718 üzenetére
D80 zárcsere 25000 forint. Van értelme ezen parázni?
-
Throme
veterán
válasz Zoli bácsi #6930 üzenetére
Nálam is beriasztott...
-
Ijk
nagyúr
válasz Zoli bácsi #6889 üzenetére
Én a dslr résszel szinte teljesen egyetértek vele. Sokaknak ajánlanám kötelező olvasmányként azt a részt.
Viszont amit hiányolok egyrészt, mintha számára a m43 és a canon-on kívül más kompakt nem is létezne, továbbá nem ad elég hangsúlyt a világításra. Ugyanis egy stúdió-, de akár egy sima rendszervaku + fényformálóval fényévekre előrébb vagy egy belépő szintű vázzal, mint akár egy D3x-el ezek nélkül (persze hacsak nem kizárólag tájképeket készítesz)./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Throme
veterán
Én beleolvastam egy kicsit az általad linkelt oldalba. Nem nevettem azon amit ott írnak.
Átlagembert veszi alapul és egyetértek vele, hogy hobbi szinten teljesen jó egy D5000. A különbözetet amit egy drágább gépbe fektetne azt inkább kiegészítőkre (obi..stb) érdemes költeni.
Szerintem az is rendben van, hogy ne dőljünk be az eladó ködösítésének és vegyünk minél nagyobb MP-s és ISO-s gépet.
Vagy a másik: ha tudod hogyan kell jó képet készíteni, akkor azt egy egyszerűbb kamerával is képes vagy megtenni......asszem folytatom az olvasgatást...
Tény, hogy a fordító nem a legtökéletesebb, de segítségnek azért jó.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zoli bácsi #6879 üzenetére
Köszönöm. A kérdés roppant érdekes, a két gép bizonyos szempontból nem összehasonlitható, én biztos hogy k20d után/helyett nem d90-et néznék.
Viszont a gép első körben nagyon tetszik,két pici dolgot hiányolok:
1; a markolat sajnos vagy nagyon kemény gumi vagy müanyag, ez egy picit fáj a nikontól. Bár ezt már tudtam előre, nagy meglepetés nem ért.
2; Sajnos a magyar nyelv hiánya szintén nem jó pont, bár egyértelmü minden, mégis beleférne a lengyel meg az észt mellé a magyar is.
Egyenlőre kb. ennyi."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Degeczi
nagyúr
nem szabad így olvasni!
nem csak röhejes, de totál félrefordítja, helyenként épp az ellenkezőjét az eredeti jelentésnek = rosszabb, mintha semmi nem lenne...pl. "Kapok D5000, és légy boldog, és mentse meg a pénzt a Nikon D700 helyett" - pedig épp eredetileg az állt ott, h "vagy ellennék egy D5000-rel vagy ehelyett D700-ra gyűjtenék" ("I'd get a D5000 and be happy, or save my money for the Nikon D700 instead")
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
És ezt hogy bírod végigolvasni röhögés nélkül?
Holnap majd jól beletépünk...
-
Degeczi
nagyúr
ha ki tudná próbálni mindkettőt 1-2 hétig, valszeg nem váltana, hacsak vmiért nem nagyon fontos a videó
mivel nálunk sajnos nem lehet különböző típusokat bérelni, próbálgatni (USA-ban pl. sokan eleve úgy rendelnek meg két különböző típust, h már előre tudják: az egyiket vissza fogják küldeni, mert a bolt xx napig kérdés nélkül úgyis visszaveszi), így aztán marad az igen drága móka, az eladom és másikat veszek...
(amivel tényleg az jár jól, aki megveszi) -
Mk48
csendes tag
Tudom hogy nagyon off, de azon jár az agyam, hogy miért akar valaki egy kevés expós K20D-t eladni, és Nikon D90-et venni.
Ők a jótét lelkek. Azért teszik, hogy a Pentaxra vágyók olcsón tudjanak jó cuccokat venni :-). Pl. prémium obikat töredékáron.
-
varsam
őstag
válasz Zoli bácsi #6875 üzenetére
köszi választ, olvastam a tesztet is
Igen, 18-105-el lenne az igazi, eléggé dícsérik azt az obit. Majd talán egyszer... Úgylátszik jó "alternatíva" ez a D5000, szerintem akkor ezzel a fókuszmotoros dologgal sem nagyon lesz gondom. -
Sza_Sa
senior tag
válasz Zoli bácsi #6859 üzenetére
Ha csak az eladó obikat nézem, a pentaxnál siralmas a helyzet. Szinte alig van használt cucc fenn. Azt hiszem megnézem hogy áll a kezemben a pentax, aztán ha kényelmesebb és minőségibb hatásu mint a nikon akkor talán megveszem
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Gordiann
őstag
válasz Zoli bácsi #6837 üzenetére
Köszönet az infokért! egyben jó hírek is.
málykölnek is. már írtam Szten Mársnak pm-et.50mm f1.7-et hirdetnek itt a ph!-n is. ő a kiszemelt egyelőre nálam is.
-
Kobe
veterán
válasz Zoli bácsi #6801 üzenetére
hát, nem túl sokat...még én sem tudom igazán Minél olcsóbban. Azért mondom ezt, mert tudom, hogy adódhat olyan helyzet, hogy egy használt gép tökéletesen megfelelne az igényeimnek és azt választanám az új gépek magasabb árával szemben, ha az tényleg annyival jobb gép volna. Így első körökben csak géptípusok érdekelnek, hogy megtudjam, érdemes- egyáltalán ilyen gépben gondolkodni, vagy valami szolidabb kompaktra van csak keret.
-
johnjohn
addikt
válasz Zoli bácsi #6690 üzenetére
Tőlük lehet, náluk elég jól mennek a dolgok, a Mediker is megbízható.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Zoli bácsi #6690 üzenetére
Én mindenképpen elmennék megvenni. Már csak a vásárlás öröméért is
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6672 üzenetére
Már régebb óta fent van a teszt, tényleg szépek a tesztfotók.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Zoli bácsi #6598 üzenetére
Hali!
Jah, az csak az én hozzá nem értésemből fakadt Amint megtanultam szerkeszteni a RAW-okat, teljesen elégedett voltam a képélességgelAngol menü nem gond.
Degeczi: köszi a linket, érdekes hogy az 500D-nél is jobbnak ratingelik
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6548 üzenetére
Háát, hajrá.
-
kugyu21
senior tag
válasz Zoli bácsi #6483 üzenetére
Igen, ennek alapján akár Pentax is lehetne (jelenleg is az van, és annak jobban tetszenek a színei mint a Nikonnak, így az is benne van még a serpenyőben), csak ahhoz sem találok a Nikon 18-105 -nek minőségben és árban megfelelő üveget.
-
aldebaran
őstag
válasz Zoli bácsi #6483 üzenetére
Szerintem matematikailag/statisztikailag ezek az eltérések nem mondanak semmit. Főleg a Nikon és a Pentax között. Mindkettő pontosan ugyanúgy teljesít. Az eltéréseket akár mérési hibának is lehet tekinteni olyan minimálisak.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
kugyu21
senior tag
válasz Zoli bácsi #6408 üzenetére
Köszönöm nekem tökéletesen elég a D5000. Ez a kategória teljesen kielégít engem, még így sem használnám a gép tudásának legalább 80%-át. Én a kompacttal is jól elvoltam csak egy kicsit jobb minőségre vágytam.
Elsősorban utazáshoz, családi rendezvényekhez használom tehát a súly és a méret is jelentősen befolyásol. Ezért sem kell a nagyobb testvér.
Eredetileg D40X-et néztem ki csak elcsábultam az LV miatt. A két tárcsa sem izgat általában úgyis csak expozició korrekciót használok annak eredményét pedig jó ha látom.
A prioritás használatkor sem kell a második tárcsa, ha pedig a manuálra vetemedek akkor az idő már végképp nem számít.
Nekem még a jpg fájlok kiválogatása és utólagos korrigálása is megterhelő viszont nagyképernyős LCD tévén szoktuk nézni.
Hosszú válogatás után odáig jutottam, hogy keresek egy jó objektivet és amelyik márkának találok egy megfelelő obit annak a gépét veszem meg hozzá.
Már éppen letettem a voksomat a Nikon mellett a D5000 + 18-105 páros személyében amikor az 500D-t is megtaláltam jóárasítva, de nincs meg a 18-105 megfelelője.
Ha a D5000 kitnek is csökkenne az ára, az megkönnítené a döntést.
Szóval ezért hezitálok, de nem abba az irányba hogy nagyobb vázat vegyek. -
BiriBum
őstag
Én pedig pont ezért nem értem, hogy miért szabadultál meg a Pentax gépedtől. Annyi plusz pénzért, amit a D90-be raksz, lehetett volna 2 kedvedre való lencsét venni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
A D50 keresője ugyanakkora, mint a D70-é, meg D70s-é.
Igazából igényektől függ a dolog. 50-70 ezer forint nagyon sok pénz lehet. Van akinek nem, de azért nem ez az általános. Rengeteg egyéb dolgot lehet vele kezdeni.
Ilyenkor érdemes megvizsgálni, hogy tényleg kihasználnánk-e azokat a pluszokat, amiket a nagyobb modell kínál. Tényleg szoktunk-e úgy fotózni, olyan fotózási szituációba kerülni, ahol a két vezérlőtárcsa előnye kijön, és bizony egy pillanat alatt kell egyszerre mondjuk az expókompenzációt, meg a rekeszt állítani, anélkül, hogy levennénk a tekintetünket a keresőről. Nagyon fontos lehet, de sokunknak egyszerűen nem lesz rá soha szüksége. Biztos, hogy kell-e nekünk az az LCD védő plexi. Ha befóliázzuk, vagy akár natúron hagyjuk és figyelünk rá, mennyi karc esik rajta? Erről, akinek volt már gépe, van tapasztalata, meg tudja ítélni, hogy vajon egy plusz sok tízezer HUF elköltésénél mennyire számít.Meg kell nézni, hogy mi is a képeink végfelhasználása, milyen formátumban, méretben nézegetjük a képeinket. A/3+ -os nyomatokat készítünk, vagy maximum 18x12cm körüli képeket? Vagy inkább monitoron nézzük, monitorméretben, kb. 1-1,5 megapixelre leméretezve a képnézegető szoftver által? Esetleg emellett néha 10x15cm-eseket kidolgozunk?
Meg kell nézni, hogy milyen szituációkban is fotózunk. Tényleg annyira nagyon fontos nekünk, hogy milyen is a képminőség ISO1600-on, meg 3200-on.
A tesztek kegyetlenül be tudják vezetni az embereket az erdőbe. Igen, kissé zajosabb, igen, mintha mások lennének a színek, mintha ez meg az. Kicsit ráteszünk, lesz kicsit jobb. Felkeltik a birtoklási vágyunkat, azt a vágyat, hogy fene, én igenis a jobbat akarom, miközben a valós igényeinkkel nem biztos, hogy egyeztetjük ezeket a vágyakat. Plusz olyan dolgok, hogy más a szín, más a zaj, piff, lehet hogy a teszteléskor más volt a külső hőmérséklet, már befolyásolja a zajt. Más objektív van a gépen, már más színeket kapsz. És akkor, ha neadjisten valaki JPG-ben használja a DSLR-ét, akkor a gépen belüli igencsak sokféle JPG beállítás hatásáról nem is beszéltünk. Ha RAW-ban fotózik, az előhívás, sőt az előhívószoftver szerepéről. Mindegy, térjünk vissza az eredeti kérdéskörhöz, kissé konkrétabban.Irigykedve nézted a D70-eseket, de vajon tényleg adott volna neked annyival többet az a modell, hogy ennek ezt az irígységet valós tartalommal töltse meg, igényekből adódóval, olyan igényekből adódóval, amit a D50 nem tudott teljesíteni, de a D70 tudna, nem csak egy olyan emberi tulajdonság szülötte, hogy vonz minket a tökéletesebb, a jobb, akkor is, ha a különbséget mi nem is használnánk ki?
A D5000 és a D90 között is hasonló a szitu. Biztos, hogy annyi reális, általad kihasználásra kerülő, realizálódó pluszt ad az a D90 a D5000-el szemben, vagy a Canon EOS 450D-vel ami megéri a plusz fene tudja mennyit? Amiből mindenkinek a fantáziájára van bízva, hoy mi mást lehetne még csinálni.
Persze a te döntésed és neked kell tudni. De vedd revízió alá. És tegyen így mindenki gépvásárlás előtt, ne szaladjon el vele a ló csak azért, mert egy tesztben egy objektív ennyivel meg annyival jobban teljesített, miközben monitorméretben nézegeti otthon a képeit. Dettó a magas zajszintnél. Dettó a két vezérlőtárcsánál. A státusz LCD-nél. A jobb objektíveknél. Mindennél.
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6373 üzenetére
Ja, értem. Még mindig azt javaslom, hogy várd ki a D90-et.
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6370 üzenetére
Te hogy állsz a gépvásárlással? Mik az alternatívák? Bocsi, nem olvastam vissza a topikban.
-
Gogolak
tag
válasz Zoli bácsi #6367 üzenetére
Ja, nem a tehnikai oldalát kérdezem (azt olvastam ), hanem az érdekelne hogy milyen egy hasonló obi képminősége? Milyen képed ad, stb?
-
Gogolak
tag
válasz Zoli bácsi #6361 üzenetére
Van egy régi Zenith gépről való valami fix HELIOS obim. ismeritek ezeket az obikat? Használható valamire?
igy nez ki....
[link][ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz Zoli bácsi #6363 üzenetére
hu, ez nagyon komoly gépnek néz ki, és bazi jónak
kovacsrichard.hu
-
kricsi81
senior tag
válasz Zoli bácsi #6361 üzenetére
elég off: a pentaxnak van d3 szintű (és d300?) gépe, és profi obijai?
kovacsrichard.hu
-
Mk48
csendes tag
válasz Zoli bácsi #6329 üzenetére
Ráadásul végtelenre is állítható, nincs szórólencse az adapterben.
-
Flashback
addikt
Légyszíves meséljetek még erről az M42-ről!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Gogolak
tag
válasz Zoli bácsi #6326 üzenetére
Üdv!
Eddig csak olvasóként követtem a témát, valójában én is szemezgetek egy jó ideje a k-x el.
Sok mindent olvastam rola, csak azt nem tudom még, hogy az M42-es obiknal oké, hogy MF-t kell hasznalni, de azt nem talalom sehol , hogy van e élesség kijelzés ebben az esteben? -
nesa
veterán
Olynal is igy van mukodik a stabilizator van fenymeres is csak elesseg visszajezeshez kell chipes adapter.
-
nesa
veterán
válasz Zoli bácsi #6326 üzenetére
De ez igy nemjo mert szinte minden markahoz van M42 atalakito.
-
TeeJay
félisten
válasz Zoli bácsi #6276 üzenetére
18-105VR kitben a D90 és a D5000 között tényleg kb. 40-45ezer van csak.
ha a D5000 mellett döntesz szerintem akkor is mindenki erősen fogja ajánlani hogy 18-105-el vegyed mert árához képest elég jó objektív és nem is nagyon kell cserélgetni az átfogása miatt. sőt a D3000 vásárlókat is erre szoktuk rábeszélniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Throme
veterán
válasz Zoli bácsi #6265 üzenetére
Csak hogy legyen 1 D5000 párti hsz is
Kérdés mennyire van szükséged a D90 által nyújtott pluszra...
Én egy percig nem gondolkodtam D90-ben.
D5000 ugyanazzal a szenzorral szerelt, a többi nekem nem ért volna meg akkora különbséget.
Fókusz motor hiányát azért ki lehet bekkelni az AF-S obikkal, ha csak nem valami speckó objektív beszerzése a cél. Státusz kijelző, esetleg plusz gombok meg nem hiányoznak...A D5000 magasságra nem kisebb a D90-nél (úgy tudom) a mozgatható kijelző csuklója/zsanérja miatt.
Kitobinak én a 18-105-öt jobb választásnak tartottam, ami engem illet, mint a kisebbiket.
Nem bántam meg, hogy hallgattam azokra akik azt mondták, olyan helyen érdemes vásárolni, ahol itthoni garit adnak. Igaz kis problémával, de már felkerestem a szervizt.
Persze megtudom érteni, hogy nem akarsz sokat utazni, ha helyben is be tudod szerezni a masinát.Jó filózást és sok sikert!
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6262 üzenetére
Én a helyedben kivárnám a D90-et. Próbáltam már mindkét gépet, sokkal jobb gép az a D90, én biztos kivárnám.
-
juhr
csendes tag
Hello!
Én is pont így vagyok vele, mint te
Bár én még csak a pénzgyűjtési fázisban vagyok. d3000-től indultam, aztán d5000 lett belőle. Most meg azon gondolkozok, hogy megérné-e azt a plusz pénzt egy d90-s...
Ja és 18-105-ös obival, ebben már egy ideje biztos vagyok -
Degeczi
nagyúr
Tavaly is fönn voltak a Nikon listáján, az Edigital honlap szerint is hivatalos magyar gart adtak - de ez mégsem volt igaz (vki asszem pont egy itteni fórumra tett föl tavalyi Edigitalos garlevelet), ezért kell vigyázni velük...
0% fölötti hitelt szerintem sem célszerű, ha nem keresel vele pénzt
-
Slowman
aktív tag
Vársz egy hónapot és nem kell a hitel sztem. Soha sem vennék fel hitelt ilyen miatt.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
helyedben inkább máshol venném.
D90 váz --> árgép
D90+18-105VR --> [link]a váz 200ezer artwork-ben és ők tuti hogy magyar Nikon garanciával adják
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Degeczi
nagyúr
majd ha a garpapíron is az áll... tavaly volt aki nem azzal kapta
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6258 üzenetére
Canon fronton ennyiért már 400D-t kap, Nikon fronton szerintem, D50, D70, D60, Pentaxon K100D, vagy K200D, Sony A200, Oly E-510 (ha lehet ennyiért kapni, nem tudom az Oly használt árakat), az E-4xx-es szériának szerintem borzalmkas a fogása, nekem nagyon nem áll kézre, ezért azt nem ajánlanám.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #6036 üzenetére
MM sokfelé van, de az akciók nem azonosak
pl. a szegediben asszem 95 volt a D60 + 18-55 kit, és 99 VR-rel
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #6036 üzenetére
Hétvégén vagy mikor nagy leárazások voltak a Media Markt-ban. 500D IS kitobival, 8GB kártyával 150ezer volt.
szerk: Látom szerkesztettél te is.
kell máj?
[ Szerkesztve ]
-
Trava
tag
válasz Zoli bácsi #5945 üzenetére
Igen (Bp-Pólus).
Nem volt benne az akciós újságban, csak az "óriási kiárusítás" miatt mentem be, hátha látok valami jót. Nem volt már sok belőle, még 2 csomag maradt. -
Ijk
nagyúr
válasz Zoli bácsi #5730 üzenetére
Nem mondanám döntő szempontnak a zajosságot. A d50-en manapság még iso800-at sem túl gyakran használok, iso1600 pedig igen ritkán. Viszont számomra teljesen elfogadható az iso1600 is. Ha pedig lesz egy fényerős fixed, illetve vakud akkor te sem fogod túl sűrűn. Iso1600+f1.8 már szinte sötétben ad jól kiexponált képet, magyarul szar a világítás és kontraszttalan lesz a kép. Ha pedig rövid záridő kell, akkor lesz annyi fényed, hogy a főtémát ne szemetelje össze a zaj.
Viszont ha jól tudom a D5000-ben van beépített commander, vagyis vezeték nélkül tudnád vele használni később a rendszervakudat. Szerintem ez sokkal nagyobb fegyvertény. Viszont a különbözetből futná egy használt sb800-ra is, ami működik vezérlőként[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #5730 üzenetére
én úgy tudom, egyik Nikon DSLR-ben sincsen alapban üzemelő torzításkorrekció!
csak menüben, kézzel kiválasztott képszerkesztésként fordul elő
(az említett obik ráadásul nagylátóban elég furcsa, nem tisztán hordó-, hanem kevert, bajusz jellegű torzítást mutatnak, amit nem egyszerű automatizáltan eltüntetni, asszem csak a DxO Optics jeleskedik benne, megfelelő profilt kiválasztva)ne műtermi tesztképeket hasonlíts össze, a valóság eléggé más tud lenni
egyáltalán nem rossz a régebbi változatok CCD-je (alapérzékenységen még vmivel jobb is!), kb. annyit lehet nyerni az új modellekkel, h azok 1600-on is használhatóak, míg a régiek inkább csak 800-ig - de kérdés, mennyire sűrűn kell annál több?
-
Ijk
nagyúr
válasz Zoli bácsi #5723 üzenetére
Attól függ. Ha nem használsz sokat ekv. 100mm feletti gyújtótávot akkor nagyon jó a 18-55. Ráadásul kisebb, könnyebb így egy utazásnál kényelmesebb lehet. Illetve ha szereted sokat használni a nagylátót, akkor talán a legjobb ár-érték aránnyal bír. Ha nagyon nem vagy biztos benne, hogy inkább a kisebb gyújtótávokat részesíted előnyben akkor viszont jobb a 18-105, de sokkal drágább.
D80-nak nagyobb a keresője, van motorja, és beépített commander mód, hirtelen ezek a fontos előnyök jutnak eszembe. D40-et csak használtan kaphatnál, D3000 pedig jelenleg szerintem a legjobb belépő váz.Az én javaslatom:
Vegyél egy D3000 kitet, így nem fogsz totálisan leégni. Ezzel elvagy egy darabig, majd következő lépésként egy sb-600-at javaslok. Végül pedig egy 35 f1.8-at beltéri fotózásokhoz. De a vaku és a fényerős fix vásárlását akár fel is cserélheted. Ez egy alacsony költségű rendszer, viszont ha értesz hozzá rendkívül szép eredményekre leszel képes. Ha nem érdekel majd komolyabban a fotózás, akkor ez a kis rendszer nagyon sokáig ki tud majd szolgálni, ha pedig jobban bele akarsz menni egyszer, akkor bármit is veszel most, azon úgyis túl fogsz adni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
t_a_m_a_s
addikt
Juteszembe a D50-edhez milyen obi van? Mert azt nyilván az új Nikonon is tudod használni...
-
kricsi81
senior tag
Én egyértelműen a Nikon mellett döntenék. Mint mindig, én csak annyit mondok, hogy érdemes már az első gép vásárlásakor körülnézni kiegészítők (vázak, obik, vakuk, markolat, egyebek) között... Ebben pedig egyértelműen a Nikon/Canon a legjobb.
És amiért írtad, hogy a Nikon a szimpatikusabb, és afelé húz a szíved, így a márka már nem kérdés, csak a szett.Én a D80-at ajánlom (D90-et azért nem, mert jóval drágább), mondjuk egy 18-105 obival.
Van státusz kijelző, commander mód, nagyobb, kényelmesebb váz, és motoros is.kovacsrichard.hu
-
Dorian
félisten
Mivel a k-x ben teljesen más érzékelő van, mint a k200-ban, nem mérvadó, ha az nem tetszett, nézegess ezzel készült képeket. ha mégsem k-x, és van rá plusz zsé is, akkor a lentiek közül csak a d5000
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
t_a_m_a_s
addikt
Szia Zolibácsi,
üdv megint mifelénk, régen "láttalak". Azt nem tudom, hogy a két Nikon váz közül melyiket választanám ha lecserélném a D40-et, bosszantó, hogy egyikben sincs motor... Azt viszont tudom, hogy én a helyedben összekaparnék annyi anyagi eshetőséget, hogy 18-105-el vegyem. Nagyon univerzális obinak tartom, sokkal szélesebb körű felhasználással mint a 18-55. Én hetekig le sem tekerem a vázról, szinte csak ezt használom. A 18-55-nél (bár itt már többen is győzködtek az ellenkezőjéről) egyáltalán nem hiányolom a VR-t, a VR nélküli levetett kiteket pedig 10-15-ért meg tudod venni. Jól jöhet a 18-105 mellé, mert 18-on mintha kisebb lenne a torzítása, és asszem a közelpontja is jobb.
Pentax ügyben meg majd Szten kolléga
-
veterán
válasz Zoli bácsi #4314 üzenetére
De! Four thirds system néven!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
válasz Zoli bácsi #4304 üzenetére
Ebben benne vannak a kompaktokban használtak is!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Byk01
őstag
válasz Zoli bácsi #4307 üzenetére
"Hogy milyen képeket fogsz készíteni, inkább rajtad múlik, nem a gépen."
Igen, ez egyértelmű. Ha egy levelet írsz, akkor is ugyanez a helyzet, de mégsem a Word első verzióját használod, hanem lehetőség szerint minél frisebbet De ha még csak azt tanulod, hogyan kell címezni egy levelet, legyen benne bevezetés, tárgyalás befejezés (ált isk. tananyag), akkor talán nem az lesz az elsődleges, hogy milyen programmal írod, de örülsz neki, ha kijavítja az elütéseid, stb.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Slowman
aktív tag
Nincs jelölve a sárga ezen az ábrán, de jól tippelem, hogy az aps-c (1.5x) szenzor mértet jelölné?
Ha már itt tartunk kérdés az lenne, hogy az aps-ch az mekkora és miben különbözik a normál aps-c mérettől? -
Byk01
őstag
válasz Zoli bácsi #4303 üzenetére
Köszi, megtörtént
De azért érdekelne személyes vélemény is, ha van. Végigolvastam az irányjelző s3 pro fórumát is, de ott is két embernek volt gépe, azok sem írtak sokat, hamar behalt a fórum.Persze lehet, nem lesz a fujiból semmi, hanem vmi mást választok, pedig tetszene ez a gép.
Egyébként mennyit jelent az, hogy egy gép 2-3-4 évvel ezelőtt jelnt meg? Úgy értem, kezdő szinten van-e érezhető különbség? Jobb képeket tudok-e egy 2009-es modellel csinálni, mint egy 2006-ossal? Szerintem egy kezdő eleinte nyilván nem fog belemenni a pixelvadászatba, hanem inkább max képernyőméretben nézi vissza a képeket.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
fezsoo
aktív tag
Köszönöm,
A kép elmond mindent.
Na ez most nagyon meglepett.
De jó hogy megkérdeztem.
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #4144 üzenetére
-
ottkar
addikt
válasz Zoli bácsi #3672 üzenetére
" hátha itt is előjön valami széria hiba"
Hisztéria.
A döglött pixel sötét és csak világos felületen látható.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #3654 üzenetére
Azt nem, de ippeg egy átmárkázott Pentax kompaktot forgalmaztak annó HP néven
ottkar:Samsungnak is, azt hoppá mégis lett nekik GX-10
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ottkar
addikt
válasz Zoli bácsi #3654 üzenetére
Má mé gyártana? Meg van nekije a profilja.
-
veterán
válasz Zoli bácsi #3643 üzenetére
Melyik gyártó az, amelyik tuti itthon is garizza az EU-ban, de Mo-n kívül vett termékeit?
Ugyanis az Oly 520 dupla Zoom kit is 40-nel olcsóbb kint! Inkább nem is minősítem az itthoni árszabásokat...http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
válasz Zoli bácsi #3622 üzenetére
Kösz a választ!
Pár kérdés még...
A kisebbnél a 18-70-re gondolsz?
Nem profi célra kell, így az alap kit obik elegek lennének, ha elég jók!
A CCD-s stabi "elég" a 300(450)-as teléhez?
Az Olympusok kisebb szenzormérete nem hátrányos?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #3605 üzenetére
Lehet 300D-t 70-ért hirdetni, csak kérdés ki veszi meg
-
Kickass
őstag
válasz Zoli bácsi #3603 üzenetére
LCD nem annyira lenyeg, sdhc is csak akkor szempont ha nagyobb megapixelszamu gep lesz, a jo jpeg tomorites persze fontos lenne eleinte ugyse raw-ban fogok fotozni
akkor igazabol ay elkoltheto penz mag lesz a meghatarozo, nem teljesen rossz vonalon indultam el, a Sony mar nagyon a teteje lenne
esetleg meg a 350D, az emlitett Olyra illetve a D50/D40x-re tudnatok mondani egy realis arat persze feltetelezve h normalis nem leharcolt allapotuak
az eddigi segitseget pedig megegyszer koszonom
-
majom2
senior tag
válasz Zoli bácsi #3602 üzenetére
az én 300d-met megkaphatja ennyiért kitobival együtt. a kompaktokat még így is lemossa... a keresője is szép nagy
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3595 üzenetére
nem, annak eleve csak egy verziója volt (és mondom: az összes olyan Nikon gyártmányú obi, amit már DX vázakhoz hoztak ki, saját motoros)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3593 üzenetére
ez nem így van, a Nikon 18-55-ből mindhárom változat saját motoros, így persze D40-el is lenne AF
(mi több, az összes Nikon DX obi saját motoros, eltérés legföljebb abban van, az valódi ultrahangos motor-e, vagy fogaskerék áttételes egyszerűbb/olcsóbb, mint a szóban forgó 18-55 is) -
juhr
csendes tag
válasz Zoli bácsi #3521 üzenetére
Jó, akkor reménykedjünk
-
juhr
csendes tag
válasz Zoli bácsi #3512 üzenetére
Az az igazság, hogy leginkább a nikonokkal szemezek
D60, 5000 meg most itt van ez a 3000 is. De azt még nem is árulják...
De úgyse most kell még döntenem, ráérek gondolkozni. -
juhr
csendes tag
válasz Zoli bácsi #3509 üzenetére
Köszönöm, utána fogok nézni ezeknek
Az, hogy a Pentax kitobija gyengébb azt egy egyszerű kezdő, mint én mennyire veszi észre? Vagy fel se tűnne?
Nekem végülis az lenne a lényeg, hogy viszonylag jó, éles, bemozdulásmentes mozgós képeket tudjak csinálni és lehetőleg minél nagyobb legyen az obi átfogási tartománya.
Vagy ezek ennyi pénzért túl nagy igények? -
tzimash
őstag
válasz Zoli bácsi #3322 üzenetére
valszeg ez az 1 van hozzá, de találtam egy másik "SLR"-t, amit 37-370-es kittel árulnak, ráadásul ocsóbb is
-
Degeczi
nagyúr
szegényt nyilván az "SLR-like" kifejezés zavarhatta meg
-
philoxenia
MODERÁTOR
Persze, attól "újszerű" ...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #3230 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #3225 üzenetére
Egyértelmű volt, hogy nem fog váltani, csak valaki érdeklődött A200 ügyben és úgy emlékeztem volt itt valami részletes elemzés, de csak az igérete volt
[ Szerkesztve ]
-
infectedmann
őstag
válasz Zoli bácsi #3209 üzenetére
Köszi szépen a tájékoztatást Most már van kiindulópontom.
Mindig is szerettem fotózni. A kis kompakt gépemből is mindig próbáltam a legjobbat kihozni, de sajnos már rég kinőttem a kompakt gépeket és itt az ideje, hogy komolyabbra vegyem a dolgot -
sanyixXx
senior tag
válasz Zoli bácsi #3209 üzenetére
jelezném, hogy folyamatosan rosszul használod a tükrösök rövidítését.
dSLR = digital Single Lens Reflex - tehát olyan digitális masina, amiben egy darab tükör csapódik felnem oktatni akarlak, tudom, hogy régóta fotózol, csak a kezdőknek jobb rögtön a jót mondani
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3199 üzenetére
az csak egy ízelítő, messze nem teljes lista, sok cég hiányzik róla...
(pl Szegedre csak a MM-ot és a Digitcam-ot írja, holott van még nem csak az Edigital, de a Gaia és a Profi-fotó is, csak így hirtelen. De lehet, h még több is akad)mindenesetre a lényeg: az Edigital már régóta kiemelten írja a Nikon cuccok leírásánál, h hivatalos, Nikon HU-s termékeket forgalmaz, ekkorát (és könnyen ellenőrizhetőt) nem hazudnának - de nem is teszik: többen beszámoltak róla már itteni fórumon is, h így van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3197 üzenetére
"az edigitál biztos hogy nem hivatalos Nikon partner"
nem így van!
már elég régóta (talán 1 éve?) azok... -
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #3151 üzenetére
K10D-n nincsenek témamódok és általában Av-ban, néha M-ben, vagy Tv-ben használom, így ez eszembe se jutott
-
Mercutio_
félisten
válasz Zoli bácsi #3140 üzenetére
Nem mindegy, hogy kint volt, megszáradt és aztán bekapcsolták, vagy mondjuk végigfotózta vele a karácsonyi vásárt havazás közben (mint én télen )
És bár a kitobi nem csepp és porálló, de ha nem szakad az eső elég a lencsét védeni arra pedig megfelelő a napellenző is, több víznél meg egy nylont rögzítel a napellenző és a gépváz közé.Kitobi összehasonlítás témában ne felejtsük el, hogy a D50-en egy 6Mpx-es érzékelőt kell kiszolgálnia az obinak, míg Pentax K200D-nél 10Mpx-et, valamint Nikonnál eleve gyárilag élesít a rendszer, míg Pentax ezt nem teszi, csak ha menüben beállítod
[ Szerkesztve ]
-
Darkness1
aktív tag
válasz Zoli bácsi #3123 üzenetére
Én nem rólad beszéltem, hanem Mayköl-ről.
No stress, no work Today!
-
Darkness1
aktív tag
válasz Zoli bácsi #3120 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a kollégának nincsenek letisztult igényei, nem érdemes sok pénzt költeni a gépre ilyenkor.
Amúgy egyáltalán nem olyan rossz az a Pentax 18-55 kit, elfogadható képeket csinál, különösen ha az ember papírra is előhívatja. Nem mondom, hogy nincs jobb, de azért az árért amit kérnek érte, bőven jó.
No stress, no work Today!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3115 üzenetére
No, az a helyzet, hogy én használtam Canon EOS 350D-t, igaz nem sokat, de párszáz kép erejéig igen, talán egy 500 képet lőttem vele összesen pár alkalom alatt, a Canon 18-55-ös (IS nélküli) kitobijával, és egy cseppet sem volt jobb, mint a Pentax kitobija, sőt... bár tudom a Canon 18-55-öse híresen rossz, és nem ez volt a téma (bár mályköl kollega EOS 350D-n is gondolkodik, szóval nem érdektelen infó), de azért a tisztánlátás érdekében le kell írni ezt is, hogy bőven nem a Pentaxé foglalja el a legalsó szintet a kitobik között sem. Valamint a K100D-hez olyan 18-55-ös kitobit adnak, ami a te kezedben még nem volt, te egy másik fajta Pentax 18-55-ösről beszélsz, ezt is vegyük számításba.
Sőt, ha nem tévedek a Nikon D40-hez is másfajta 18-55-öst adtak már, mint a Nikon D50-hezMegpróbálok keresni K100D-vel és kitobival lőtt képeket, bár nem biztos, hogy ezen a gépen, ami előtt most ülök, akár egy is van belőlük, azért hátha mégis...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony SEL 35 1.8 OSS objektív eladó
- Samyang AF 35mm f/1.4 FE Sony E (Fullframe) objektív, tökéletes állapot
- Panasonic Lumix G90 + Objektív + 128GB SD XC + Táska + Minden eredeti tartozék
- Sony FE 85mm f/1.8 (SEL85F18) - ÚJ (6 napos - Fotoplus vásárlás) - Ajándéknak is kitűnő!
- Giottos Rocket Air Blower - large (levegő pumpa)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest