Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kugyu21

senior tag

válasz Zoli bácsi #6408 üzenetére

Köszönöm nekem tökéletesen elég a D5000. Ez a kategória teljesen kielégít engem, még így sem használnám a gép tudásának legalább 80%-át. Én a kompacttal is jól elvoltam csak egy kicsit jobb minőségre vágytam.
    Elsősorban utazáshoz, családi rendezvényekhez használom tehát a súly és a méret is jelentősen befolyásol. Ezért sem kell a nagyobb testvér.
    Eredetileg D40X-et néztem ki csak elcsábultam az LV miatt. A két tárcsa sem izgat általában úgyis csak expozició korrekciót használok annak eredményét pedig jó ha látom.
    A prioritás használatkor sem kell a második tárcsa, ha pedig a manuálra vetemedek akkor az idő már végképp nem számít.
    Nekem még a jpg fájlok kiválogatása és utólagos korrigálása is megterhelő viszont nagyképernyős LCD tévén szoktuk nézni.
    Hosszú válogatás után odáig jutottam, hogy keresek egy jó objektivet és amelyik márkának találok egy megfelelő obit annak a gépét veszem meg hozzá.
    Már éppen letettem a voksomat a Nikon mellett a D5000 + 18-105 páros személyében amikor az 500D-t is megtaláltam jóárasítva, de nincs meg a 18-105 megfelelője.
    Ha a D5000 kitnek is csökkenne az ára, az megkönnítené a döntést.
    Szóval ezért hezitálok, de nem abba az irányba hogy nagyobb vázat vegyek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés