Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz aldebaran #6396 üzenetére
a kérdés nem túl egzakt (milyen megvilágítottságú szoba? mi számít zajosnak?), de az egzakt válasz az, hogy nem lehet. ha csak mesterséges megvilágítás van a szobában, fényerős objektívre és iso800-ra lesz szükséged. olcsó fényerős obi pont Oly-ra nincs nagyon, ill. valamelyest talán zajosabb is a Canon/Nikon-nál.
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #6405 üzenetére
attól, h elemes a vaku, simán lehet több száz volt is a talpán - és többnyire van is a régieknek
(bekapcsolod, megvárod, h visszajelzi a készenlétet, és egyszerűen megméred mekkora feszültség van a csatlakozó kapcsain)ez a régi kameráknál azért nem volt gond, mert ott egyszerűen mechanikus kapcsoló zárta a vakuáramkört a megfelelő pillanatban, a mai digitális vázakon azonban természetesen már elektronikusan történik a kapcsolás - egy félvezetőnek pedig megvan a maga terhelhetősége, nem visel el bármilyen feszültséget
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #6403 üzenetére
átalakítóval lehet használni azt is, ha megméred a talpfeszültségét, és az nem nagyobb, mint amit a kamera elvisel (gyártónként változó, hogyan tervezik a kamerák vakuáramkörét. A legtöbb csak alacsony feszültségre van tervezve, pár Voltra, de pl. a Nikonok 250V-ig használhatóak)
de ha még a feje sem fordítható fölfelé, akkor nem érdemes vele kínlódni, sokkal egyszerűbb (de persze drágább) egy adott típushoz való rendszervakut használni, automatikus, TTL méréssel
(mert a régi vakut persze teljesen manuálisan kellene használni, ami beállított portrénál nem gond, mozgó gyereknél nagyon is. Ami még beválhat, az egy olcsóbb régi, de saját fényérzékelős vaku, amit annak automata módjában is lehet használni: nem olyan pontos mint egy TTL, de egészen jó eredményt tud adni) -
Degeczi
nagyúr
-
BiriBum
őstag
válasz aldebaran #6175 üzenetére
Ha mégis a bridge mellett döntesz, akkor fontold meg a Fuji S100Fs-t. Nem a szokott körömpiszoknyi érzékelője van, hanem 2/3", így nagyon kellemes képeket lehet vele lőni. Zoom: 28-400, kisfilmesre vetítve. Használom rendszeresen, bátran tudom ajánlani. A tükrös téma persze más világ...
-
Throme
veterán
válasz aldebaran #6194 üzenetére
Bocs, hogy így darabokban írok .
Szóval a dupla kit-es megoldást azért gondold át.
Előnye, hogy több lesz a zoom-od, viszont ennek kihasználásához cserélgetni kell őket...Én inkább beérem a majdnem 6x-os zoommal de az egy obiban van (18-105)
Vagy veszel kitobis gépet (18-55) és később egy 18-125 obit vagy e felett (135, 200...).
Így nem kell cserélgetned obikat, ha nem akarsz, csak előveszed a gépet és lősz. -
nesa
veterán
válasz aldebaran #6194 üzenetére
Az a gaz vele hogy ez franciabol jon es nembiztos hogy a magyar szervizbe el a garid, meg voltak gondok.
A masik az 55-200 nem stabis eleg nehez kitartani szinte lehetetlen ,nikonon az 55-200 szite tok ugyanaz a gyutav mint olynal a 40-150 baris a vege mind 2 esetben 300mm kisfilmen.
En ha meg lehet kapni itthon vennem meg az oly duplat,de ezt neked kell eldonteni.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz aldebaran #6185 üzenetére
ha minden fícsör kell bele akkor sokba fog kerülni.
ha elég egy 10MP-es 11fókuszpontos kis belépőszintű gép akkor egy Nikon D3000 bőven elég neked. már csak az APS-C/DX méretű érzékelő miatt megéri megvenni.
gyakorlatilag ISO 800-ig szívbaj nélkül használhatod és még ISO 1600-on sem lesz vészes.
a VR-es kit objektív meg teljesen elég tanuláshoz, később spórolsz még és veszel rá valami jobbat vagy most spórolsz és 18-55 helyett 18-105VR-el veszed kicsit drágábbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Szten Márs
nagyúr
Az FZ-38 ISO 80-on olyan szintű mosott moslék képet készít, hogy döbbenet.
[link] - ISO 80. Döbbenetesen részletszegény. a zajmosás foltjai uralják a képet. Nem tudom, hogy ez mi, de hogy nem fénykép, az tuti - biztos ezt akarod?
Ez ISO 80!! Akkor képzeld el milyen lehet az ISO 200, vagy 400... felette meg...[ Szerkesztve ]
-
Teemu
tag
Ööö még az elején ajánlottam neked ezt a gépet. (100k-ért már kapni.)
És szerintem egy jó darabig alap kit obival is bőven el lehet lenni.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
mondtam hogy gyűjts még pénzt és vegyél egy Nikon D3000 vagy D5000-t mert utána olyan fasza objektíveket vehetsz rá hogy magad sem hinnéd!
egy AF-S 35mm f/1.8 kijön 50ezerből és nagyon szépen rajzol
vagy ott vannak az 50mm-es fixek 1.8 meg 1.4 fényerővel, és a teszteket ezekkel szokták csinálni fogásra is jobb azért mint az A330...egy normálisabb kitobjektív meg ott indul hogy Nikon 18-105VR ami még mindig nincs 6x zoom de azt már nem kell sűrűn cserélgetni, ezért szeretik sokan és a minősége is egész jó az árához képest
Canon fronton is találnál neked való vázat utána meg ott is csillió zoom meg fix objektívet vehetsz hozzá és azzal az általad elképzelt minőséget fogod kapni.
igen ez sajnos egy drága hobbi de ha 1x veszel egy rendszert az minimum 5 de akár több évig is maximálisan kiszolgál!Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nesa
veterán
Most ezt neharagudj de nemertem miert pocsek a zoom 18-55 es kesz ezt tudja nemertem mit vartal 600X-os zumot kitobik altalaban 3x zoomot tudnak.
Azmeg a hogy a kitobi pocsek meg a regi 17-70 re se mondtam volna peddig az valoban eleg gyatra volt de talan meg mindig jobb mint barmelyik kompakt.
FZ 38 eleg brutalisan zajos hamar mindenkepp ez a kategoria akkor nezd meg a fuji S200EXR gepet.
-
TeeJay
félisten
válasz aldebaran #6135 üzenetére
fogj kézbe egy Nikon D300-at D90-et vagy Canon 50D-t és utána eszedbe sem fog többé jutni a Sony A330 nekem volt szerencsém mind a háromhoz és bár A330-at még nem fogtam de a képek alapján már látom hogy biztos nincs olyan fogása mint az említett 3-nak
aldebaran : minden olcsó kitobinak van torzítása, de a 18-55VR Nikon azért elég jó minőségű a belépőszintű kategóriában. és később tengernyi AF-S objektívet tudsz rá venni ugyanúgy mint Canon-ra plusz rendszervaku meg minden finomság
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
-
-
rumos14
nagyúr
válasz aldebaran #6042 üzenetére
nem azért mondom, mert beakadt nálam a lemez, de újonnan egy A300 kit 130 felett sztem nem jó vétel. egyszerűen nem ér meg ennyit. azért nem, mert ha kicsit rádobsz, újabb, jobb, többet tudó gépet tudsz venni. nem az A300-ról akarlak lebeszélni, de azért 2 infót hadd osszak meg veled: ez a kit egy időben 99k-ért beszerezhető volt újonnan 2. tavaly okt-ben, igaz, obi és gari nélkül én 65k-ért adtam el az A300 vázamat. tehát ha A300 melett döntesz, egy használt, de még garis darab felkutatását javasolom.
-
Teemu
tag
válasz aldebaran #6020 üzenetére
Azt neked kell eldönteni, hogy kell e LV, vagy nem.
De ha kell akkor tény, hogy a Sony DSLR gépeknek van a legjobb LV –jük. A te árkategóriádban a Sony 300, 330 jöhet számításba.
Az is tény, hogy a Pentaxoknak (K200d) jobb a képminőségük, és több fajta obi közül válogathatsz. De itt nincs LV.
Ha meg ott tartunk, hogy nem kell LV akkor a Médiában volt (talán még meg is van) 90k-ért Nikon D60, az sem rossz, főleg ennyiért. -
sbazsi
veterán
válasz aldebaran #6022 üzenetére
tényleg lehetetlen az, hogy belenézek a keresőbe. Addigra már odébb állt.
ennek főleg olyankor van előnye, amikor nem fejmagasságból akarsz fotózni. pontosabban amikor pl a gyerek fejmagasságából akarsz, mert ahhoz igencsak le kell hajolni.ilyenkor jó a kihajtható, sony féle LV.ami még a sony mellett szól, hogy van a vázban stabi, amit nem kell minden obibak kifizetni.
szintén előny, hogy a régi minolta obik használhatók.ugyanakkor hátrány, hogy kevesebb van belőle a piacon, így a használt obi piac is csendesebb, mint a kaniconnál
ha kell az LV, akkor ne várasd magad...
-
rumos14
nagyúr
válasz aldebaran #6020 üzenetére
sztem a Pentax használók is aláírják, hogy hülyeséget mondott a fickó. mindkét állításával.
amúgy ha Sony mellett döntesz, két jó tanács: 1. keress használtan egy még garis A300/A350-t, az a 130+-as ár nagyon irreális. 2. a 18-70-es kitobi lecserélése legyen a következő lépés. egy 18-55-ös kitobi is lényegesen jobbabb. -
Teemu
tag
válasz aldebaran #6001 üzenetére
Hát nem nagyon vagyok otthon a Pentaxokban, csak azt tudom, hogy a K200D egy elég jó gép. Meg úgy tudom, hogy a K200D a K-m felett áll. Ebben azért valaki megerősíthetne, vagy cáfolhatna.
De az igaz, hogy a K-m jelenleg olcsóbb.
Mikor én vettem a Sonymat (csakis az LV miatt vettem meg) akkor nagyon sokáig szemezgettem a Pentax K200D vel, mert az dupla kitben 125k volt, míg az A300-as 120k 1db kitobival.
Ha meg kell LV akkor inkább az A300-ast vedd.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz aldebaran #6003 üzenetére
az emberek 90+%-a megvan LV nélkül, de pl. én is nagyon szeretem. nem is annyira a LV-t magában, hanem a kihajtható kijelzővel kombinált LV-t, mert egyszerűen kényelmesebbé teszi fény képezést számomra.
állványra, padra, akárhová letéve a gépet sokkal kényelemsebb a LV-t használni.
sokakban van egy ilyen vélemény, hogy béna dolog a kezedet előretartva fotózni, de én le......, nekem így kényelmesebb, többet használom a LV-t mint a keresőt. de pl. tájképek, épületek fényképezésénél jobb érzés a keresőt használni. -
sbazsi
veterán
válasz aldebaran #6006 üzenetére
Azt Neked kell tudni, hogy megvagy-e lv nélkül.
Én úgy éreztem, hogy nem, ezért Sony lett a vége. Nem bántam meg, de ha Te is a Sony mellett döntes javaslom fogd kézbe a 300-at, és a 330-at, és döntsd el melyiknek jobb a fogása.
Én akkor vettem meg a 300-at, amikor kijött a 330, és kézbe vettem.PH kedvence lettem.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz aldebaran #6003 üzenetére
ha gyereket/kutyát-macskát akarsz fotózni, akkor igencsak jól jön. hacsak nem akarsz "földönfekvő" lenni, vagy nem zavar, ha madártávlatból fotózod.
csak a sony bizonyos modelljeiben van olyan élőkép, amelyet a kompaktoknál megszokhattunk, a a többi géppel csak fix tárgyat lehet élőképpel fotózni. tehát gyereket-kutyát-macskát nem.[ Szerkesztve ]
-
Teemu
tag
válasz aldebaran #5956 üzenetére
Szerintem az elején elég lesz egy ilyen tok.
A végső árba kalkuláld be még a memóriakártyát.
Ha még nem döntöttél, hogy milyen gépet akarsz (kell e LV, vagy nem) akkor itt van ez. Pentax K200D. Igaz már nem sok helyen kapni és volt már jóval olcsóbb is, de ez egy elég jó gép.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz aldebaran #5979 üzenetére
Ne aggódj, más is így kezdte (pl én ).
Elképzelés az volt, hogy veszek 1 belépő gépet 100k-130k között.
Aztán meglátogattam ezt a fórumot, valamint a tesztoldalakat.
Megindultam árban felfelé.
Sokat vacakoltam, de megérte!
Pl nem az alap kitobis megoldást választottam, mert olykor a drágább az olcsóbb (hosszútávon). Úgy is a jelenlegi obinál kötöttem volna ki mert nagyon megtetszett és ha nem várok, akkor hamarosan lenne egy eladó 18-55 kitobim.
Jó ha tudod mit akarsz és meddig mész el, különben sosem lesz géped . Nem tartom elvesztegetett időnek a kérdezősködést, olvasgatást. -
Szten Márs
nagyúr
válasz aldebaran #5970 üzenetére
Ahogy már utaltak rá, a D3000-nek semmiféle hordótorzítása sincs. Sőt, egyáltalán az, hogy eyg váznak akármilyen geometriai torzítása legyen, értelmezhetetlen. Geometriai torzítást az objektív képes csak produkálni. Kompakt gépeknél megszokhatja az ember, hoyg a kettőt együtt kezeljük, aztán DSLR teszteknél előjön, hogy jé, ennek meg ennek a gépnek ilyen meg olyan torzítása van. Pedig nincs, és pontosan olyan geometriai torzításokat fogsz kapni az adott vázzal, mint amilyen torzításokat a rászerelt objektív produkál. Az meg ugye, mivel cserélhető objektíves gépekról beszélünk, cserélhető, variálható, igényektől és pénztárcától függően.
A DSLR-ek világa egyébként egy relative drága világ. Ez a legalsó árkategória, ami létezik.
Fotós táskát a legelején érdemes venni, hisz ha nem teszel így, akkor miben fogod hordani? Kézben, vagy bármilyen nem erre való táskában/szütyőben. Láttam így elhalálozni egy gép LCD-jét, pont amiatt, hogy "nem kell fotós táska", és sikerült valahogy úgy megsérülnie a gépnek, hogy gyönyörűen betört a hátsó LCD.
-
Ijk
nagyúr
válasz aldebaran #5970 üzenetére
Drága? Kb. 140.000 ft-ból megveszed min. 5 év távlathoz való fényképeződet. Ehhez hozzáadunk: -sb600-at ~ 65.000
-35 f1.8 ~ 50.000
-állvány ~ 30.000
-fotós táska ~ 10.000
-akksik ~ 10.000
-vakuállvány+ernyő+rádiós kioldó ~ 20.000Ez durván 330.000 Ft és bármelyik érdeklődő, kezdő hobbifotóst legalább 5 éven át kiszolgál, amíg tanul és folyamatosan fejleszti képességeit. És nagyon jó kis képeket lehet lőni vele, ha már megvan a tudás és némi művészi érzék, továbbá rengeteg témát lefed.
Ez ha utánaszámolunk évente kb 66.000FT, és napra leszámítva 180Ft. Ennél jóval többet költ egy közepes dohányos, de az emberek nagy része csak édességre ennek többszörösét költi.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
máyköl
veterán
válasz aldebaran #5960 üzenetére
Ne ebből indulj ki szvsz. Fotozz.hu -n is volt már nap képe olyan, amit kis ultrakompaktal csináltak.
De talán a Canon, meg a Nikon előnyben van egy pályázatnál, bár ebbe nem vagyok biztos, csak van egy ilyen tippem. Lehet Pentax-al meg Sony-val is fotópályázatot nyerni. De ne eszerint válassz fényképezőt!
-
sbazsi
veterán
válasz aldebaran #5956 üzenetére
kromatikus aberráció
nem nevetünk ki, senki sem úgy született, hogy tudja. -
Teemu
tag
válasz aldebaran #5940 üzenetére
Nah ezért ezt még elküldöm
Szerintem tisztázd le magadban, hogy mire van szükséged. Pl: ha 5-6-szoros nagyításra kell azt nem fogod megkapni egy alap objektívtől, és ez mind plusz költség.
A lényeg, hogy mikor megveszel egy „alap” (kit) tükrös gépet akkor azzal el lehet lenni (még mindig a zoom-tartományról beszélek), de kompromisszumokkal.
Ezért ajánlom, hogy nézd meg ezt a gépet. Szerintem nagyon jó. Természetesen LV van rajta, jó a zoom átfogása, kompakt kategóriában az egyik, ha nem a legjobb képminőséggel rendelkezik.
Ezek ellenére én a DSLR mellet döntöttem, mert úgy gondolom, hogy idővel tovább szeretnék lépni az „alapszinten”. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kompakt gépekkel nem lehet nagyon jó képeket csinálni.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óvodások homokozója
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest