Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Na igen, de ha van a kocsiba két kisgyerek egy anyukával és ő lenne az első megálló sanszos hogy van olyan barom aki belerohan
Ha ilyen elhajt megértem, főleg ha látja a tükörben hogy mások megálltak(Nem egy kies mellékúton történik valami)Így látatlanba én nem ítélkeznék
Sőt ha feleségem csinálná az én gyerekeimmel szó nélkül kifizetném mondjuk a 100e Ft-os bírságot
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Vismajor01
addikt
válasz ElektrikusDE #56093 üzenetére
Hűha légyszíves ne ülj addig volán mögé amíg ilyen alapvető KRESZ kérdésekben nem tisztáztad a tudásod
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
titán
58. § (1) A balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.
-
titán
Az elsősegélynyújtás minden felett áll. Pont.
-
ElektrikusDE
senior tag
Én úgy tudom hogy autópálya esetében csak műszaki hiba esetén szabad megállni...
A baleset meg nem műszaki hiba.
Tehát el kell menni az első parkolóig vagy letérni, vissza meg nem gyalogolhat, mert az is tilos!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
nyikszi
őstag
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Di Natale
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
válasz tyielow #56084 üzenetére
Ha ennyire ismerik, miért nem küldenek róla egy válogatást a rendőrségnek, hogy darálják már le a jogsiját?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
tyielow
aktív tag
válasz Di Natale #56082 üzenetére
M3 - Gödöllő és környéke (a felvételek helyszíne), babakék hyundai, egy atomtahó tulajjal. Kizárt, hogy ne Ő lenne... 3 ha nem 4 videót láttam róla. Amúgy kolléga pipa volt és postolta a gödöllői fb csopiba, ott felvolt mindenki háborodva de levetették vele mert nem volt kitakarva a rendszám, de azért nyugtázták, hogy "igen, ismerik a helyiek".
[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
tyielow
aktív tag
Sokáig győzködtem a kollégámat, hogy szerezzen be 1 dashcamet, mert ő mindig kifogja az idiótákat. Beszereltük neki. Rá néhány héttel küldött nekem 1-2 lementett jelenetet, 1-2t be is tedtem a legutóbbi válogatásomba. A videóban szereplő kék hyundaios tahó úgy bevágott neki 2 sávon keresztül a külsőből a kanyarodóba, hogy a kollégának állóra kellett fékeznie az autót. Ez igen. Ezt követően kb. 2 hét múlva a bp-i autósok feltettk egy videót, ahogy az M3-on egy ugyanilyen hyaundaios a leállósávban előz. Most eltel kb. 1 év, és mit ad isten, a gödöllői rém az M3 mogyoródi szakaszán állóra fékeztet valakit a pályán. Az ilyen büdös férgek miért lehetnek még az utakon? A fickó életveszélyes elmebeteg...
[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
titán
-
t72killer
titán
Szabálytalanul előzőtt, balesetet okozott, majd cserbenhagyta az Audist
Sajnos utóbbinak nem volt kamerája, így necces lesz megtalálni.
#56058: abszolúte, igen gyakran intenzívebb fényt ad, mint a bringán lévő világítás. Ráadásul ahogy a kép mutatja, a kiterjedéséből kb tudom saccolni, milyen messze van a bringás, ami egy fénypontból nem megy.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Az nem probléma, hogy egyesek felháborodva házmestertempót házmesterországot emlegetve szidják a felvételek készítőit és a videón szereplő egyének védelmére kelnek a youtube kommentszekciójában? Rengetegen nem értik mi a probléma azzal, hogy egyesek így közlekednek.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
konci79
őstag
válasz Reggie0 #56069 üzenetére
Ha jobban megnézed, eszébe sem jutott lassítani az autónak. Nem sok idő volt, de nem 1 mp. volt az. Látszott hogy megáll, balra néz és elindul.Mint ahogy a rendőr is látta, hogy jön a gyalogos és megáll, neki is lassítani kellett volna. De teljesen mindegy, a cserbenhagyás miatt úgyis előveszik.
-
Reggie0
félisten
válasz konci79 #56068 üzenetére
Konkretan 1 masodperccel az utkozes elott fordult balra a gyalogos, addig egesz vegig egyenesen ment az uton. Egy atlag autos ennyi ido alatt fel sem fogja, hogy tortent valami, amire reagalni kell, nemhogy a fekre lepne.
Ez az a tipikus eset, amikor zebran utik el a gyalogost es megis a gyalogos a hibas.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nagyfater azért itt abban a kimondott leszarom mi történik stílusban szépen lelépett az autó elé.
-
biker
nagyúr
Nem osztom a problémád, mindnek elvenném a jogsiját azonnal, itt nem egy sárgán bemegyünk de épp piros, vagy fél métert lecsípek a záróból jelenetek vannak.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Friss ropogós Civil Pofátlan(tan)ítás 5 Kíváncsi leszek, hogy a házmester országozó nyomorultak mikor érnek oda.
[ Szerkesztve ]
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Szakbarbár
aktív tag
Arra értettem, hogy a kocsiból nehezebb észrevenni vizes úton ha nem kapcsoltad fel a tompítottat. Bár olyankor nem világít a műszerfal sem.
#56058Dluinet
Én ilyen mellényt használok, ez sokkal jobb mint a "kukásmellény" [link] plusz a sisakon, cipőn, nadrágon is van fényvisszaverő.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
titán
-
Reggie0
félisten
válasz Szada85 #56059 üzenetére
Ra van kotve, csak az ECU-ban kell egy bitet atirni es hatul is vilagit. Attol fugg melyik orszagba szallitjak le, van ahol kotelezo, hogy hatul is vilagitson.
#56051 kw3v865: En ebben nem vagyok biztos. Kerekparosok ugyan annyiszor szoritanak le, mint autosok, ha nem tobbszor.
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
válasz Szakbarbár #56055 üzenetére
"Sőt, a 4 éves Vitarán is ha ráadom a gyújtást egyből bekapcsol elöl a DRL."
A DRL nem is müködhetne máshogy, viszont nem szabad összekeverni a tompítottal. Ráadásul az csak elörefele világít, én ezt sem értem miért fájt volna rákötni a hátsó helyzetjelzöket is a rendszerre.Nagyon érne egy KRESZ aktualizálás gyökeresen, és nem ez a fércelgetés, ami jelenleg zajlik, hanem a definíciók akár újrafogalmazása, pontosítása, a ma világához aktualizálni.
-
nagyúr
Autósként úgy látom, hogy a kerékpárosokon rengeteget segít a fényvisszaverő csík, ha a lábán van, amit látok, hogy mozog, akkor nagyon messziről kiszúrom.
A láthatósági mellény, pedig igen hatékony, akármilyen ronda.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
NoLF
veterán
válasz Szakbarbár #56055 üzenetére
igen, mindenben is igazat adok, azonban a világítás nem felétlenül csak azért van, hogy te láss - hanem hogy téged lássanak.
biciklisként ezért szólok be minden egyes kerékpárosnak, aki koromsötétben bármilyen fényforrás nélkül közlekedik
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Szada85 #56052 üzenetére
Nekem az 1996-ban gyártott Suzuki motoromon már nem volt világítás kapcsoló. Ráadtam a gyújtást és azonnal világított a tompított. Sőt, a 4 éves Vitarán is ha ráadom a gyújtást egyből bekapcsol elöl a DRL.
#56053NoLF
Esős időben, lakott területen amikor tükröződik a vizes aszfalt akkor elég kicsi a különbség a fel vagy lekapcsolt tompított között.Engem inkább az zavar, hogy a lámpát nem állítják be, hogy normálisan világítson, vagy nincs automata fényszóró magasság beállítás aztán este a holdat világítják vagy a kocsi elé 2 méterre.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
mephi666
nagyúr
-
NoLF
veterán
válasz Szada85 #56052 üzenetére
nekem amióta megvan az "újabbik" verdám, első nap felpattintottam a világítást, azóta úgy van - ergo amikor megyek vele, világít, amikor nem jár a motor, akkor nem. problem solved forever van benne automata fény is, de azt 1 nap után kikapcsoltam.
a régebbi vason bevallom, néha én is elfelejtem azonnal kapcsolni mikor naközben kérek lakott területről, de ha hajnalban/szürkületkor, esőben mennék vele (amit nem teszek) akkor tuti reflexből kapcsolnám indítás után.
a legmegdöbbentőbb az, amit mostmár heti szinten látok, hogy este 10kor koromsütétben is van mindig legalább 1, de inkább több autó, aki semmit nem kapcsol - egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem veszik észre, hogy nem látnak semmit!
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
szebe
addikt
Értem én, hogy ez a borongós, esős reggeli időjárás még nem üti meg az automata fényérzékelő ingerküszöbét, de fel lehetne kapcsolni a lámpát manuálisan is...
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
titán
-
mezis
félisten
válasz Szakbarbár #56037 üzenetére
Lehet ezt a korlátozást még finomítani:
"...A vonal hivatalos megnyitására 1825. szeptember 27-én került sor. A kisajátítások ellen tiltakozó földesurak és a vasútban gazdasági, netán sátáni fenyegetést látók megnyugtatására, illetve a balesetek elkerülése érdekében a vonalon először egy Periculum privatum utilitas publica (Az egyén kára a közösség haszna) feliratú zászlót hordozó lovas haladt végig. Csak ezután fűttette be Stephenson a saját tervezésű Locomotion mozdony kazánját, amely 33 kocsiban 600 utast vontatott óránkénti 24 kilométeres csúcssebességgel."
[link]mezis
-
nagyúr
Tegnapelőtt egy jobbkezes, teljesen beláthatatlan kereszteződéshez érve, lelassítok, lopakodok kifelé, hogy lássam, jön-e valaki jobbról, erre egy nő engem kikerülve a szemben levő sávot használva elhúz mellettem a kereszteződésen át.
Ha jön egy kerékpáros (gyakran szokott) akkor simán kilapítja."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
Magyarországon a sebeséghatárt jelző táblák, a minimum sebességét jelölik, GPS-szel mérve.
Országúton a GPS szerinti 93-at sem szabad tartani, mert útakadály vagy."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
mephi666
nagyúr
válasz Di Natale #56038 üzenetére
Óra szerint 60-65el megyek itt-ott belsőben, erre a külsőben elhúz legalább +20-30al vagy amikor megteszek 50-55ös tempóval 1 lámpa távolságot és a bmw már a köv lámpánál jár, amivel egyszerre indultunk ezeknek leolvadna az agya 30as korláttól
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Di Natale
aktív tag
50-nel megyek városon belül és látom, hogy a seggemben van és kitekinget, hogy mikor előzhet. Ilyeneken kiégek.
-
Szakbarbár
aktív tag
30 km/h-s korlátozást vezetne be az Európai Parlament lakott területen[link]
"Az Európai Parlament lakott területen 30 kilométer per órára korlátozná az autók sebességét, szerintük ezzel 2050-re megszüntethetők lennének a halálos közúti balesetek."Magyarországon az 50-et sem tartja be a vezetők 90-95 százaléka. Ha netán betartod a korlátozást akkor meg simán letolnak/ledudálnak az útról.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #56032 üzenetére
Budai felso rakpart, 2 km hosszu dugoban araszolas 25-os csucssebesseggel, szoval itt meg az sem volt. Egyszeruen parasztok.
Amugy minden nap van legalabb egy szitum amikor valahol nem adjak meg az elsobbseget a kerekparuton. Neha meg 4-5 -is, pedig csak 2*35 percet megyek meloba es vissza.
[ Szerkesztve ]
-
-
Di Natale
aktív tag
válasz Szakbarbár #56029 üzenetére
A vírus miatt mindenki ingerült, ez látszik az utakon is.
-
Szakbarbár
aktív tag
Ugya ott ahol tegnap a rollerest, de most egy gyalogost ütöttek el:
https://szendre365.hu/2021/10/06/gyalogost-utottek-el-a-10-es-uton/Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
titán
válasz Szakbarbár #56026 üzenetére
A saját testi épség megóvása volt a téma.
-
nagyúr
válasz Szakbarbár #56026 üzenetére
Na igen.
A kölcsönös odafigyelés lenne a kulcs.
Meg az ismeretanyag agyban történő raktározása, és annak a cselekvésre gyakorolt pozitív hatása.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Szakbarbár
aktív tag
Pont most újítják fel ezt az útszakaszt, aznap fejezték be az aszfaltozást, de az útburkolati jeleket csak tegnap este festették fel. 40 km/h korlátozás volt azon a szakaszon.
#56024Lauda
Azért az autósokat sem kell félteni. Múltkor át akartam kelni az átkelőnél (gyalog, mielőtt valaki beleköt). A túloldalon már megállt az autó 4-5 másodperce és dudál, hogy induljak el, de balról meg még 3 autó elment előttem mire a 4. méltóztatott megállni.#56010Krogoth
KRESZ IV. RÉSZ - A járműközlekedésre vonatkozó szabályok
I. fejezet - A járműközlekedés általános szabályai
43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben
A KRESZ módosítás után, 2010 január 1-től:
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.Viszont itt bejön a képbe a gyalogos felelőssége is:
A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
titán
válasz Elemental #56019 üzenetére
Én ezt látom a gyalogosoknál és a kerékpárosoknál is. Nagy részük úgy gondolkodik, hogy nekik csak jogaik vannak, kötelezettségeik nincsenek. Még ha ezt félre is tesszük, nem nekik kellene vigyázni saját magukra? Nem én töröm össze magam/patkolok el az autóban, hanem ők, egy esetleges balesetben. Ösztönösen óvnom kellene magam, hiszen én vagyok a sérülékenyebb.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Elemental #56019 üzenetére
mennek ezek a birkák tökön-babon-zebrán-piroson át... már amilyeneket nagyrészt kocsiban ülve látni, azoknak többsége idióta... egyik bicikliúton megy vele (mintha bicikli lenne), másik járdán+zebrán (mintha gyalogos lenne), a harmadik meg megy az úttesten... ő biztos robogósnak gondolja magát csomó ilyet látok, aki zebra pirosán átmegy vele... gondolom úgy van vele, hogy "pirosat lát egyik oldalról az autóknak, nem közelít senki, pillanat alatt áthajt vele" egyik nap olyat láttam, hogy szemből a zebránál robogósnak állt meg az autó, aki a szarjával a járdán úgy közlekedett, mintha gyalogos lenne... remélem jön hamarosan a takony őszi idő, mert a mostani jó időben előbújtak a bolondok a barlangjaikból
-
Krogoth
senior tag
(#56011) Reggie0 és nem is zavarta volna a gyalogost, ha a rolleres nem bassza oldalba.
(#56013) Lauda Az enyém elég friss és vajon a te kresz tudásod?
(#56015) NoLF Köszi a kérdést napi szinten vezetek 2 és 4 keréken, lassan 20 éve, több százezer km-el a hátam mögött és még nem volt balesetem
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #56014 üzenetére
Egyértelmű. Hirtelenjében a kresz 43. §-ban nem találok konkrét utalást, de 20éve nekem is úgy tanították, hogy zebrán csak akkor hajtunk át, ha gyalogos max járdasziget túloldalán van. Egyértelmű, hogy az "ijesztgetés" igen távol áll az elsőbbség megadásától.
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #56009 üzenetére
A rolleres úgy ránézésre kb semmit se fogott fel a világból, erősen kétlem, hogy észlelte a gyalogost. Bónuszképp a sötét környezetben kb 0 láthatóságú ruhában közlekedett (az előre mutató lámpája semmire se jó az oldalról érkező autóval szemben).
A nem-zavarandó gyalog miatt viszont esélyes, hogy az autóst meszelik el (ha egyáltalán lesz ebből ügy). Ilyen keskeny útnál még kis sebességgel is egész biztos megálltam volna a másik oldalon lelépő gyalognak.
-
Krogoth
senior tag
Mi a lóf@szért kellett volna megállnia a kocsinak a gyalogos miatt? Ha nincs a gyökér rolleres gond nélkül elmegy az autós mire odaér a gyalogos mindenféle zavarás, lassítás nélkül haladt volna tovább a gyalogos a fehér kocsi mögött.
-
Reggie0
félisten
válasz MasterDeeJay #56008 üzenetére
Pontosan. Valoszinuleg a rolleres arra szamitott, hogy a gyalogos miatt amugy is meg kell allnia az autonak.
-
A gyalogos már lelépett így az autósnak meg kellene álnia, ugyanakkor a rolleres is hibázott de nem következett volna be a baleset ha az autós meáll. Jelen esetben tökmindegy hogy roller, repülő, tank stb megy át szabálytalanul ha a másik oldalon lelépő gyalogos miatt amúgy is meg kell állni.
-
szebe
addikt
Ahogy látom, semmilyen útburkolati jel nincs, szóval felújítás alatt lehet a szakasz. Ilyenkor 30-as(?) korlátozás szokott lenni, de a kamerás is 50 körül jön, mielőtt lassítana a "zebra" előtt, szóval kérdés, volt-e korlátozás ott.
Szerintem a szembejövő se lassan jött, plusz a gyalogos már rég lelépett, és mintha nem is rá, hanem a rolleresre reagálva satuzna csak.A rolleres is fasz, nyilván megállok, leszállok, és nem megyek át kamikaze módjára, főleg ha látom, hogy jön valaki, és nem úgy mozog, mint aki szándékozik megállni.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mezis
félisten
[link]
Felelősség biztosítás?mezis
-
bul07
nagyúr
Amikkor az autópálya próbál megölni
Nem ér becsukni a szemet( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Én kukába dobnám az összes rollert, a gazdája meg halásszaki
Ami a földön fekszik szétszórva az szemét( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
t72killer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Futás, futópályák
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
- HP ProBook 640 G8 - 14.0"FHD IPS - i7-1165G7 - 32GB - 512GB - Win10 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest