Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz Dany007 #34040 üzenetére
nem 1 videot lattam ahogy allnak a belsoben, meg is van az eredmeny mikor 1 kamion mogul behuz az ember belsobe.
ennel 1 fokkal durvabb volt, belsobe 3.5 mogott autobol nezve, a kisteher meg epp berant a kulsobe levo kamion ele, szegeny autosnak eselye sem volt...( #34069 ) Lauda mielott igen haborognatok, mikor a shell kutnal felre tankoltak, kb igy rohadtam le a plaza parkoloba, annyi h en nem serult parkoloba altam le.
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
bitpork
nagyúr
válasz AMD Power #34092 üzenetére
Na ezt már én is tudom támogatni! Rögtön civilizáltabb megoldás.
(#34094) AMD Power: kettő hét Most kaptam meg a hazaútról. Az összeget még nem tudom mert megint nem otthon vagyok megint . Fizetek mint a katona. Mindezt azért mert a dfp-t próbáltam kiégetni és 3k rpm-nél már 160+-t ment a kocsi
(#34096) Lauda vitettem már el kocsit is Sajnos én szeretek élni a lehetőségeimmel.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
AMD Power
titán
válasz Dany007 #34086 üzenetére
Nem 30 ezer forint. 300 ezer. Aztán ha nem tudja helyben kifizetni akkor lefoglalni az autót...
Tökmindegy, a lényeg, hogy drasztikusabb büntetések kellenek, mert a jelenlegieknek nincs visszatartó se elrettentő ereje. Bezzeg traffipaxra van pénz...Ennyi. Abszolút egyetértek veled.
-
bitpork
nagyúr
Annyira felment a pumpám hogy most bocsánatot kérek minden érintettől: nem
rokkant, hanem fogyatékkal élő.Lauda: Igaz. Azt viszont nem értem hogy a képet készítő miért nem hívott rendőrt?! Egyszerűbb volt fotót posztolni és leszarni hátha a népharag végigsöpör egész Európán és kormányokat dönt meg?
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz bitpork #34085 üzenetére
"Úgy emlékszem hogy megindultak az ellenőrzések és a kapások is ( pl Liptai) aminek eredményeként már okirat hamisítással ítélnek el embereket."
Egy eset csak, pedig ez hónapok, évek óta megy. Drasztikus, akár brutálisan kemény szankciók kellenének ide, hogy az ilyenek kétszer-háromszor is meggondolják a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Dany007
veterán
válasz bitpork #34079 üzenetére
Tudom én, előítéletes vagyok. De azért valljuk be, hogy a többség nem ilyen.
A többségnek egyszerűen csak túl nagy arca van és azt hiszi minden megtehet ha van pénze... Na ezért kéne egy kis önbíráskodás. De tényleg igaz, hogy sokszor nem lehet tudni mivan...Ilyenkor valami rendőrnek, közteresnek akárkinek szépen a háttérből megkéne várni az illetőt amíg kijön. És ha nem korlátozott és nem is szállít olyan embert akkor puff neki. Nem 30 ezer forint. 300 ezer. Aztán ha nem tudja helyben kifizetni akkor lefoglalni az autót...
Tökmindegy, a lényeg, hogy drasztikusabb büntetések kellenek, mert a jelenlegieknek nincs visszatartó se elrettentő ereje. Bezzeg traffipaxra van pénz... -
bitpork
nagyúr
Úgy emlékszem hogy megindultak az ellenőrzések és a kapások is ( pl Liptai) aminek eredményeként már okirat hamisítással ítélnek el embereket.
A szlovák rendszámra meg csak annyit, hogy azért egy próbát megérne egy olyan ország ( tudom már ezért is egy gerinctelen meztelen csiga vagyok hogy Szlovákiát nem észak Magyarországnak nevezem ) ahol külföldi - különös tekintettel a magyarok - csak úgy vehet kocsit helyi rendszámra hogy előtte igazolást hoznak hogy nincs a rendszámon a társhatóságoknál be nem fizetett bírság.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz bitpork #34082 üzenetére
Értelek én, csak az a gond, hogy ők sem fognak semmit tenni. Ahogy azokkal sem csinálnak semmit, akik pénzért megveszik a rokkantkártyát és mindenhova használják. (amit én alapból mocskos dolognak tartok)
#34083) Zozzant
Mekkora avatár már?
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
bitpork
nagyúr
És igazán őket alázzuk meg azzal hogy mindenkit aki helytelenül cselekszik, nem a szabályok mentén kezelünk hanem elítélünk.
Értem és megértem a felháborodást ami jogos. De nem kell kaszát egyenesíteni, és gyilkora menni. Viszont le merném fogadni hogy egyik itt hőzöngő nem tette meg hogy a fotót és cikket feljelentéssel a rendőrségnek megküldte...Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
Egy üzleti partnerem , Bálint jól menő vállalkozó. 5er van neki, csak ezüstben. Kerekesszékes. Többet tud felmutatni mint mi itt együtt, méghozzá az után is sportbalesetben maradandóan megsérült.
Még egyszer írnom kell , mert itt nem csak az előítélet dívik hanem olvasni és értelmezni is zötyögős: a 4 parkolóért jár a büntetés. De nem az önbíráskodás.
Danny: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/rokihorror/
Attól mert nem láttuk még van, nem is kevés.AMD: Álszent vagyok? Talán csak nem vagyok annyira tipikusan előítéletes megkeseredett magyar mentalitású
-
Dany007
veterán
válasz bitpork #34075 üzenetére
Hát, pedig akkor lehet kétszer is meggondolnák a dolgot.
Egyébként mindenki ezzel jön, hogy húh mert biztos egy rokkantnak nem lehet több milliós bmw-je vagy több milliós terepjárója...
Hát én még a büdös életbe nem láttam rokkant embert ilyen szintű autóból kimászni... De még ha az is... Melyik rokkant venné el 3 másik sorstársa parkolóhelyét? Áh erre nincs igazából mentség. Legjobb esetben is kap egy párezres bírságot és el van rendezve. Az meg nem elrettentő erő. Az nulla. kb mintha 5.000 forint lenne a gyorshajtási bírság maximuma. Ki tartaná be vajon? Vagy legalábbis ki törekedne rá legalább annyira, mint manapság? Senki... -
bitpork
nagyúr
válasz AMD Power #34073 üzenetére
És ha történetesen egy rokkant van az autóval? Akkor az ő kerekesszékének a gumiját is kivagdosnád? Esetleg 5-600méter távolságban ki is löknéd belőle hogy másznia kelljen hátha megtanulja?
Nektek nem azt tanították kresz és gyakorlati órákon h nem alkalmazunk büntető magatartást?! Holnap a bűnözőket kövezzük meg , a tolvaj kezét vágjuk le, vezessük be a tizedet meg az első éjszaka jogát is?!Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
AMD Power
titán
A mocskos paraszt. Itt a bunkóság-vb nyertese Szegedről
-
MaciG
addikt
Zebrán a gyalogosnak elsőbbsége van. Ha te rajta állsz nem tudsz neki elsőbbséget adni. Vagy akkor pl. az is teljesen normális ha én egy mellékutcából egy 2x2 sávos útra balra nagy ívben kanyarodnék, és ha balról épp nem jönnek akkor elmegyek az út feléig, lezárva két sávot, és ott állok addig amég el nem fogy a forgalom jobbról?
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
Dany007
veterán
"ugyan ugy atmenne a jarda vonalaban."
Okés, de akkor egy szava se lehetne. Így meg azért részben igaza van, hogy a zebrán állok meg.
Amúgy most megfigyeltem, hogy pl a központi nagy körforgalomban a zebrákat már úgy helyezték el, hogy előtte egy autó kényelmesen megtudjon állni, készülve a kikanyarodáshoz. Így megoldva tényleg semmilyen gondot nem okoz a gyalogátkelő.
Erre a kereszteződésre gondoltam: [link]
Tisztán látszik, hogy mindkét oldalon kihajtó-behajtó részről is van külön hely hagyva a zebra előtt, hogy ha az autós megáll elsőbbséget adni, ne akadályozza pl a mögötte jövőt vagy hasonló.@(#34061) bitpork :
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
bitpork
nagyúr
válasz Dany007 #34058 üzenetére
De mennyivel jobb és olcsóbb hosszútávon. A kocsik nem állnak meg, az indulással nem nyomnak több sz@rt a levegőbe, a gyalogos biciklis biztonságban késedelem nélkül át tud kelni, nincsenek balesetek a két kaszt között ami miatt nincs munkából kiesés meg ideg.
Én minden nyűgje ellenére az alul-felüljárót preferálnám.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Dany007
veterán
Az, hogy nem tudnak átmenni a gyalogosok. Közben meg engem szidnak, mert v.színű csak addig "látnak el", hogy a barom megállt a zebrán.
Mindegy, én nem így terveztem volna azt a kereszteződést. Azért én már több hasonló helyen is megfigyeltem, hogy úgy van kitalálva, hogyha nem belátható messzebbről, akkor a zebra van hátrébb téve, hogy az autós odaférjen kinézni és ne álljon közben a zebrán. Itt nem sikerült.@talpas:
Aluljáró / felüljáró csak vicc volt. nyilván 10-20-100x drágább, mint egy zebrát festeni...
-
neduddki
nagyúr
HI!
na ez is ritka fordul eo velem tennap a vaci uton kiflee madnem kiszaltam es kirangattam a feher ronojabol egy szoke q-t:- (((
wlozmeny: savott valott a q-ja ugy hogy felrantot komnya es satufek az ami megmentett a vlesettoludv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
talpas
aktív tag
válasz Dany007 #34035 üzenetére
Aluljárót tele.....ák, mindenkinek szerencséje lesz az nem jó, Óz szerint. Fel-alul járón meg, hogy közlekedjen mozgássérült, lifteztetni nem gazdaságos, nehogy már ott élvezkedjenek az átkelni akarók. Magasban, meg sok az öngyilok, sajnos. Marad a zebrafestés, ami olcsóbb. 1-2 év, Nálatok gyorsan cselekedtek!. És akkor visszaolvasva, nem tudott meggyőzni az ellen érv, fenntartom a véleményem, körforgalom ba-ból megállító zebra /egyes esetekben/ nekem továbbra is egy idióta séma, elmélet, egy kupacban az egész, egye, igya autós, gyalogos, élvezze mindenki a kialakult helyzetet, akkor karosszériás, kórház, betegszállító nem marad munka nélkül. Részemről téma lezárva, mert a topic nem is erről szól.
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Dany007
veterán
Menjetek vissza egy kockányit: [link]
Mintha erről az útról kanyarodnál mondjuk balra. Ebből a nézetből már tisztán látni, hogy abszolút nem látsz semmit se a balról jövőket, se a jobbról. Muszáj elmenni a zebráig, mert ott fogod csak belátni, hogy kikanyarodhatsz-e. De akkor meg már késő, mert a zebrán állsz. És ha jönnek balról, jobbról akkor várhatsz... a zebrán. Mondjuk ez amúgyis szopatós kifordulás, mert ívben megy a merőleges út és még a kereszteződés széléről is alig látni ha jönnek. Illetve látni csak néha későn. -
mezis
félisten
Amíg nem látsz akadályt, addig mehetsz. Aztán amikor meglátod azt, ami miatt nem mehetsz, akkor megállsz.
Az a "behajtási tilalom" a gyakorlatban arra az esetre vonatkozik, amikor teljesen lelassult a forgalom, előtted a kereszteződésben állnak vagy kúsznak az autók. Nos ilyenkor kell megállni a kereszteződés, zebra előtt.mezis
-
MaciG
addikt
Oké megállsz, de ettől még nem látod az úton jön-e valaki, és ha ráhajtasz a zebrára, és akkor már látod és megállsz, akkor ugyanott vagy, hogy behajtottál a kereszteződésbe úgy, hogy még nem voltál biztos benne, hogy el tudod hagyni, mert nem láttad a forgalmat.
BANZAII
-
biker
nagyúr
Talán a zebra ELŐTT felfestett megállási vonalat észre kellene venni, és jogkövető módon ott megállni, majd ha át tudsz hajtani, áthajtasz.
Ha már megkezdted az áthajtást, de egy előre nem látható forgalmi okból meg kell állnod a zebrán, akkor megállsz.Ellenben a rutin az az, hogy "szarokavonalra és begurulok a kereszt széléig"
Ott kell megállni, majd továbbhaladni, ha lehetséges.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
MaciG
addikt
Nah de akkor térjünk kicsit vissza erre a linkelt, és az ehhez hasonló kereszteződésekre, ahol zebra a kereszteződésben van, tehát az általad írtak alapján nem hajthatsz rá amég nem biztosított, hogy el tudod hagyni. De mivel neked elsőbbséget kell adnod a főúton haladóknak, így nyilván nem biztosított, amég nem látod, ott jön-e valaki, viszont addig nem látod amég rá nem mész a zebrára, akkor mi a jogkövető megoldás?
BANZAII
-
biker
nagyúr
"A jarda meghosszabbitott vonalaban amugy is elsobbsege van a gyalogosnak, a gyalogos atkelohely csak megerosites."
Kiegészíteném: a kereszteződés után (amely útra felhajtasz) igen, amely útról kihajtasz, csak zebra esetén.
pl jobbra kisívbe kanyarodsz jobbról gyalogos lelép, nincs zebra, akkor is elsőbbsége van, da ha még kanyar előtt az elhagyott úton lép eléd zebra nélkül, nincs elsőbbségeén így emlékszem
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nem, kivéve mikor a kereszteződésben van
Tehát a budaörsi úton a semmi közepén a zebra nem kereszteződés, de az esetek 90%-ában a zebra a kereszteződés zónában van, igaz?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Nem, kifelejted a másik passzust: útkereszteződésbe, vasúti átjáróba behajtani csak abban az esetben lehetséges, ha biztosított hogy azt el is tudod hagyni így pl zöld jelzés ellenére sem hajthatsz be egy kereszteződésbe, ha látod, hogy áll a sor, és ott fogsz állni az út közepén
Ugyanígy nem hajthatsz fel a vasúti sínre, ha látod, az előtted hakadó jármű megállt az átjáró után, és nem tudod elhagyni az átjárót.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
titán
válasz talpas #34032 üzenetére
Mikor meg gyalog mesz arra te anyazol, hogy minek menjek pluszban ennyit, ha szabalyosan szeretnek atkelni az uttesten. Ezer szazalek, hogy a jarda vonalaban at fognak szaladni az autok elott, valoszinuleg te is atszaladnal meg en is, minek keruljek. Oda kell figyelni a masik autosra, kihajtasnal meg a gyalogos atkelohelyre, nekem ezzel meg sosem volt problemam.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"Minek ez a rohanás ?"
Nincs semmi extra rohanás, csak nagy forgalom esetén sietni kell, nehogy ott állj a bejáratnál még fél órát... Szal érted... jönnek balról, de még kényelmesen kitudsz ugrani elég ha nyomsz egy kis gázt. Utána meg már nem akarod akadályozni a mögötted levőt mész te is, ahogy ő...
Egyébként nem tragédia a dolog, de egy körforgalomban az ember más dolgokra (is) figyel, mint egy sima egyenes útszakaszon. Ezért ha valaki ,akit látsz indexelni hirtelen vagy nem kell hirtelen, de befékez előtted és te épp nem számítasz arra, hogy ő ott megfog állni, akkor ez okozhat problémát. De mint mondtam nem tragédia csak néha bosszantó tud lenni.
"Az a körforgalom előtti zebra teljes mértékben keresztebe szeli az utat. (Általában.) Vagyis kb ugyanolyan mértékben lassítja a körforgalomból kihajtó autókat, mint a behajtókat ! Ha jól saccolom ez azt jelenti, hogy nem sok köze van a gépjárműforgalomban kialakuló dugóhoz...."
Ha ezt nekem írtad, akkor én sose mondtam, hogy a körforgalmi zebra akadályozza a forgalmat. Én a komplett körforgalomra írtam bizonyos(!) kereszteződésekben.
@(#34039) mezis :
Jó, azért ez egy kissé életszerűtlen. Próbálj meg autópályán a belső sávban egyszer csak megállni...
Mert nem arról van szó, hogy nem lehet vagy épp nem szabályos (az biztos nem az amúgy), csak mondjuk épp életveszélyes.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Dany007 #34029 üzenetére
" Mikor körből kifele megyek és ott a gyalogos félek fékezni és megállni neki ugyanazért amit fent leírtam, nehogy nekem jöjjenek hátulról."
Minek ez a rohanás ? Hány másodpercet veszítesz azon az 50 m-en, ha sokkal lassabban mész (és akkor elegendő egy enyhe fékezés a gyalogos elengedéséhez ) ? Én a csomagtartóm óvása érdekében a jobb kis kanyar előtt jóval megkezdem a lassítást, hogy a kanyarodáskor már ne kelljen fékezni. Így a mögöttem jövő is kénytelen lelassulni, mert még teljesen a sávban vagyok.
Más. Az a körforgalom előtti zebra teljes mértékben keresztebe szeli az utat. (Általában.) Vagyis kb ugyanolyan mértékben lassítja a körforgalomból kihajtó autókat, mint a behajtókat ! Ha jól saccolom ez azt jelenti, hogy nem sok köze van a gépjárműforgalomban kialakuló dugóhoz....
mezis
-
Dany007
veterán
Jó is hogy mondod...
Erről jutott eszembe, az agyatlan tervezés...Ezt a kereszteződést tessék megnézni. Az agyatlan barmok pont úgy tették a zebrát, hogy az autósnak pont a zebrán kell megállnia a kikanyarodáskor ha megakarja nézni jön-e valaki balról, jobbról.
Pedig nemrég lett felújítva / átalakítva ez a kereszteződés.És engem egyszer már meg is szóltak érte a gyalogosok, hogy miért állok meg a zebrán...
Hát b...meg azért, mert valahogy ki kell kanyarodnom! Ha hátrébb állok meg, akkor nem látok semmit egyik irányból sem. Ha meg előrébb akkor meg már belelógok az útba... De a gyalogosnak sincs ennyi esze, hogy ezt felmérje. De alapvetően nagyon csúnyán el lett cseszve az egész. -
MaciG
addikt
válasz talpas #34028 üzenetére
Olyan úton, ahol nem tilos nagy nagy járművel is közlekedni, ott alapjában véve hülye ötlet a körforgalom bejáratától 18-19 méteren belül zebrát tenni, mert ha forgalmas az út, akkor vagy soha nem jutsz előrébb, vagy pedig megállsz a zebrán ami tudtommal tilos.
BANZAII
-
Dany007
veterán
Aluljáró? Felüljáró?
Egyébként én nem vagyok oda a körforgalmakért. Olyan helyen tényleg jó, ahol nagyjából egyenlő mennyiségű a forgalom mind a négy irányból.
De sok esetben olyan helyre (is) raknak körforgalmat, ahol van egy nagyforgalmú szakasz és beletorkollik egy másik kis forgalmú. Mivel a kisforgalmú útról nehéz kikanyarodni a nagyforgalmúra, ezért megoldás a körforgalom hogy nagyjából megkönnyítsék a kikanyarodást.
Na igenám csak ezzel együtt a nagyforgalmú utat viszont erősen visszafogják és lelassítják.Nálunk legalábbis minden olyan helyez ez történt, ahol hasonló okból vezettek be körforgalmat. Okés, hogy a kisebb útról gyorsabb az átjutás, de a nagyobbat meg jelentősen lelassítják. Pl a külső körgyűrű egyik ipari parkos szakaszára is beraktak egyet... Na ott azóta munkaidő után brutális dugók (vidéki kisvároshoz képest) alakulnak ki. De ez több helyen is észrevehető a városban. Amíg lámpás kereszteződés volt ugyanott - vagy az se - addig legalább az egyik úton dinamikusan lehetett közlekedni. Most meg leginkább dugók vannak.
Na az meg egy külön téma lenne, hogy itthon a sofőrök jórésze nem tud körforgalomban közlekedni. Nem ismerik a szabályokat, vagy csak épp azt hiszik, hogy afölött állnak és nem kell betartani.
Amikor megépült itt a nagy Tesco, akkor a külső körgyűrű azon részére építettek egy jó nagy körforgalmat, dupla sávosat. Ahol ugye ha bemész a belső sávba, csak akkor jöhetsz ki ha a külsőben kiengednek, tehát elsőbbséget kell adni a külsőben haladóknak.
Na a sok helyi műmájer kis pöcs rendszeresen bement a belső sávba mert az gyorsabban haladt ugyebár... viszont kifele menet abszolút nem adtak elsőbbséget senkinek! Rengeteg volt emiatt a baleset, így végül 1 talán 2 éven belül megszüntették és egysávosították azt a körforgalmat... -
talpas
aktív tag
Igen, vannak helyek ahol "csak". Véleményed tömör, szinte paragrafust idéző. Fegyverhasználatnál elfogadom, töltetlen f. nincs! A linkemen láthatod, két oldalon elvihetné messzebbre az átkelőt. Mert a kör két ki-be oldalán, ezen a kiba...tt szűk helyen megy át, Észak Magyarország nem sztrádás, összes autója és a helyiek. Közben vittem az öreg sárámat műszakira, oda-vissza persze, hogy kifogtam a szitut, csak úgy sasoltam hátra, az élet ördöge ismétel, második voltam megállni hazafelé, tömör autósor mögöttem. Arra gondoltam, ha 15-20m.-el arrébb lenne akkor mi is van? Szerintem az, hogy csekély /ebb/ forgalomnál már nem lóg autósegge a körbe és legalább a továbbfordulókat nem zavarná. Talán szellősebb lenne a rálátás a gyalogosnak, autósnak. Így ezen a szűk helyen tömör és veszélyes, az egész a csúcsban 1 nagy káosznak tűnt nekem, ma délután is. Lehet rosszul látom, mindenki ahol lakik azt ismeri, én a sajátomról írtam.
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
talpas
aktív tag
válasz Dany007 #34029 üzenetére
Akkor ezzel a feeling el már ketten vagyunk. Közlekedési mérnököknek ez így elhiszem jó, csak nekem tényleg zavaró és marhára kell figyelni abban a relatív szűk körben, na meg ha bozót van középen a látótér igen csak leszűkül. Lényeg araszoljunk....és óvatosan.
Haha bicis Neked a legtöbbször nem fog előzékenykedni. "Élvezem" gy. átkelőnél megállok /csak nézzük az átlag szgk súlyát/ nézek mint barom a mamára, aki int, haladjak tovább, mert neki az sem mindegy ki áll meg, hogy őt átengedje a zebrán....rataratatataaaa.. majdnem kiugrottam az au-ból. Lányomat vittem épp és mondja, neked ez új?Hát az volt. Aztán az álló tömeget újra mozgásba hozni."Veled, Uram, de nélküled..."
-
Dany007
veterán
válasz talpas #34028 üzenetére
Nálunk is ilyen az összes. Az összes körforgalom kihajtójánál ott a zebra minden irányban! Plusz nálunk pár helyen még a bicikliút is ott megy át.
Nekem is volt már olyan, hogy gyalogost engedtek át a körforgalomból kifelé, nekem meg durvát kellett fékeznem nehogy belemenjek...
Persze persze figyelni kell mindenre meg minden.. no de a körforgalomban én legalább is arra (is) figyelek, hogy a következő kijárat-bejáratnál nehogy bevágjon elém valaki. Így amikor valaki előttem kifele menet befékez a gyalogosnak van olyan eset mikor nekem is vészfékeznem kell, hogy megálljak, mert három különböző irányba nem tudok figyelni egyszerre.A másik eset is ugyanígy van nálam. Mikor körből kifele megyek és ott a gyalogos félek fékezni és megállni neki ugyanazért amit fent leírtam, nehogy nekem jöjjenek hátulról. Okés, hogy az ő hibája ha nekem jön meg minden.. de akkor se akarom megtöretni az autót.
De több helyen nehezített a dolog azzal, hogy bicikliút is vezet át a zebra mellett ugyanott. Csakhogy a bicikliseknek kötelező elsőbbségadás táblája van! Na most akkor ilyenkor azon szoktam filózni, hogy az az idióta biciklis (elnézést) vajon megáll-e nekem vagy kijön elém, esetleg nekemjön mert nem látja vagy nem tudja értelmezni mit jelent a táblája.
Szoktam figyelgetni és kb egyik biciklis se nézi a táblát.. vagy tudja fejből vagy le...ja. Szóval ez mégnagyobb para ilyenkor.@qdak:
Szerencsére ritka az ilyen. És igyekszem türelmes lenni. Csak amikor látom, hogy sehol senki... és még úgy is megáll a senkinek elsőbbséget adni....
[ Szerkesztve ]
-
talpas
aktív tag
Évekkel ezelőtt behajtok a körbe, 3 kocsihosszra, balról jön a hölgy.Dudál egyet, bent a körforgalomban megálltam, kézifék be, ajtót nyitom, kérdezem mi a gond? Vörös lett mint a rák. Remélem értette a szitut. A linkelt a helyszín.
Más. Szerintetek jó az, hogy rögtön körf.ba-be hajtásnál ott a zebra? Értelem szerűen a ki hajtásnál megrémít mert mindig tartok tőle, hogy seggbe talál a mögöttem jövő. Miért? mert sokan az autós társakat figyelik, én meg állok másodiknak a zebra miatt, és mint tapasztaltam későn reagálnak a belógó autóra. Emiatt már én is fékeztem nagyobbat de nem hangosat."Veled, Uram, de nélküled..."
-
qdak
addikt
válasz Dany007 #34001 üzenetére
sztem tok jogos (sose ertem mer all meg vki korforgo elott, ha tiszta!)
nekem multkor ugy alt be 1 no (o jobbra ment egybol, ahol zart sorompo volt) h veletlen se huzodott odebb, mint a tobbiek! h lefogta az egesz forgalmat a tobbi kijaratot keresok elott. en epp attfertem, teleg centiztem, mellette en is benyomtam, nem ertette...
aki velem ult mondta h aki megunta varni a kovetkezo mogottem szembol ment be (persze nem huzodott le a no, pedig lett volna hej...)ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
amargo
addikt
Ilyen varosban meg nem volt. Haladok 50-el es balrol kikanyarodnak ram. Csak a kormany elrantas segitett, mert ram kanyarodott. A tukorbol neztem, hogy nagyon tanakodott az elol ulo par. Velhetoen baratno zold jelzest adott, mert nem latott meg, a srac meg bizott benne.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Dany007
veterán
válasz philoxenia #34023 üzenetére
Ejha. És lett valami bajuk?
Ilyenkor nem lehet tudni ki volt a hibás? Az autós előzött vagy hasonló?
Elég durva... A teherautón nem látszik túl sok sérülés, de a személyből nem sok maradt...
Ilyenkor érdekesek lennének a részletek. Kb mennyivel mentek, hogyan ütköztek, milyen típusú autó volt stb... -
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
titán
Havi 10-12 ezret megyek euban, tudnek meselni. Csak ma delelott mentettem meg egy szabalytalanul elozo eletet, 1 ora mulva lattam egy letakart halott motorost es ezutan meg ket csattanast a palyan, ahol latszolag csak anyagi kar lett. Mindez a boszmeseg es esztelen rohanas miatt.
-
Möhe
addikt
Az,de elég sokat is megyek ,szóval néha nagyon vékony már a cérna.
Ma is volt egy gyöngyszem a M0-M6 csomónál középső sáv, román szuzukiban pattanásos anyámasszonykatonája, nem elég ,hogy karcolta a mellkasa a kormányt,de még rá is dőlt.Mindezt 80as tempónál.
Nem nem volt tábla mielőtt még azzal jönne valaki hogy leste a nagy eligazító táblákat a magasban,nem volt sehol tábla ahol elmentem mellette és 2 kézzel görcsölt a kormányon.Amúgy akkor megy fel a pumpa,ha olyan dolgot látok amiben benne van az emberi tényező és azt lehet befolyásolni/javítani. Amúgy higgadt vagyok,mert pecázásnál végigülök órákat egy szó nélkül és nem b+ ozok ha nincs kapás ,azt nem lehet irányítani,de a közlekedésben viszont lehet.
-
degu
senior tag
Én akkor döbbenek meg,amikor egy 75 éves anyóka,két bottal kisántikál a Pennyből,beszáll a dögös terepjárójába,és*repúlőstarttal* indít a parkolóból...Szabályosan kiráz a hideg !
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Möhe
addikt
válasz philoxenia #34013 üzenetére
Lehet 60+ volt, annyira nem figyeltem (és alig lehetett látni,mert alacsony volt) de a tipikus kormányrahúzott pozíciója megvolt.
De azért egy lezárt utat még észre lehetne venni. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ez az alkalmasságin nem szűrhető, tréningek kellenének....
Mondjuk, ha az 50+ nénike, akkor a 40- tejfölösszáj?
Majdnem 50 évesen még nem érzem alkalmatlannak magam, ellenben a balesetek jelentős részét követik el tizen-huszonévesek relatíve friss, egy-két éves jogosítvánnyal....
Mindig kerülhetsz olyan forgalmi helyzetbe, amilyenben még nem voltál, ő most olyanba került, légy türelmesebb....[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Möhe
addikt
válasz Dany007 #34001 üzenetére
Most hazafelé jövet (7körül) lámpás kereszteződésnél lefordultunk páran (3. voltam)a főútról alsóbbrendű útra amit egyirányúsítottak kb 2 hete (felbontottak egy sávot ezért) ,amin szembejött egy 50+ os nénike. Persze állt a sor keresztbe fordulva mert addig nem lehetett bemenni amíg a néni ki nem jön ( a felbontás nagyjából a zebra után kezdődött így egy kocsi szabályosan tudott még megállni) én a kereszteződés közepén rákiabáltam a nőre hogy húzzon már bele mert ő miatta nem lehet közlekedni. De az idióta megállt a kereszteződés végén mert ugye vége az útnak,de a terelések és a nagyi miatt nem tudtunk bekanyarodni. Még neki állt feljebb hogy kiabálok és mutogatok.
Agyam eldobom,idősebb korban erősen szűrni kellene az alkalmasságin. -
AMD Power
titán
Nah a mocskos suttyója! A kép ma készült a Balatonboglári Tesco parkolóban.
-
Dany007
veterán
válasz Dluinet #34002 üzenetére
Oh de én nem szoktam ennyit dudálni, mint manapság. Meg azt is elnézem ha valaki a biztosra megy körforgalomban... Csak van, ami azért sok.
Pedig sokkal "nyugodtabb" vagyok, mint régen... Régen pályán 170-nél levillogtam az Audit előttem (99'-es Mondeoval), mert útban volt és nem akart lehúzódni a nagy arcával... Most már nem is megyek ennyivel.@[rvilike]:
Ismerem az érzést. Főleg Suzukis nőknél fordul elő, mikor inkább nem szólok és a menekülőutat keresem, mert még a végén belém jön ijedtében.
Ami a kultúrát illeti, nekem a Pesti közlekedés tetszik. Valami perverz oknál fogva, nem tudom... De ott olyan dinamikusan lehet menni. Mindenki beenged mindenkit és meg is köszönik!
Persze mindenhol van 1-1 idióta, bunkó... De ott legalább lehet menni. Ha meg dugó van hát dugó van nincs mit tenni.
Itt városban már több a problémás szituáció. De persze van, hogy néha én is bal...aszkodok. Többnyire mert rohadtul féltem az autót... De azért üres körforgalomban nem állnék meg tanakodni... -
nagyúr
válasz bitpork #34005 üzenetére
azért nem olyan rossz a helyzet
2 hete mentem napközben, csúcsforgalomba egy Pécs-Budapest-Pécs távot
mindenki nagyon szépen vezetett, előzékenyek voltak, a beengedést megköszönték, ha kellet elengedtekteljesen nyugodt út volt, maximálisan elégedett voltam a vezetési kulturánkkal
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dany007
veterán
Na, ma reggel kiakasztott egy idősebb papa az újabbfajta Skoda Octaviájával...
Sima reggeli menet volt, semmi extra. Jövök hazafel a Lidülből. Körforgalomnál besz...tam magam elé az öreget. Alapvetően nyugodt vagyok. Kibírtam szó nélkül, ahogy a körforgalomban 20-30-cal döcögve megy végig előttem... Sőt, azt is amíg az egyik városi főbb úton szintén 20-30-cal döcög el a következő körforgalomig.
Körforgalomhoz odaérve, sehol senki. Faszikám megáll, mintha stop tábla lenne. Én meg csak szétteszem a kezem, hogy most mivan... mögöttem már gyülemlik a sor.
No, amíg faszikám gondolkodott, addig jobbról bejött egy autó a körforgalomba. Naná, hogy faszikám megtorpant... mozdulni se tudott, viszont az autós kiment a körforgalomból még pont előttünk. Tehát megint tiszta a terep. Faszikám elindul, de kb 5-tel... Na és ekkor borult ez az agyam. Nyomtam neki egy kövér dudát, hogy húzzon már a f...omba előlünk, mivel addigra már tetemes sor alakult ki mögöttünk.Most nem tudom, nekem csökkent a tűréshatárom? Mert amióta megvan a Mondi, többet használtam a dudát, mint az elmúlt 10 évben összesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest