Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
-
Jadro
veterán
válasz DEV_NULL #32095 üzenetére
Ez a legrosszabb, amikor nekiállnak büntetni az úton. Majd én megmutatom neki.... Gratulálok hozzá, de tényleg.
Az is érdekes, hogy gyalogosként elvárod, hogy mindig megálljanak, de autósként már átalakul ez a felfogás és csak általában engeded át őket. Én gyalogosként van, hogy inkább megállok kicsit távolabb a zebrától, ha csak mondjuk egy autó jön. Ne fékezzen, drága a benzin az újragyorsításhoz. Nekem az az 5 másodperc nem nagyon oszt vagy szoroz. Persze nem is állok az út szélére és toporgok a zebra tövénél.
Nyilván én sem közlekedem mindig tök szabályosan, még mielőtt felröppenne egy téveszme
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
8th
addikt
válasz DEV_NULL #32095 üzenetére
Gratulálok komám, ijesztgesd csak a gyalogosokat. Majd egyszer megijesztesz egy úton keresztül szaladó gyereket aki zavarában vagy ijedtében megtorpan az út közepén esetleg úgy dönt, hogy inkább gyorsan visszaszalad oda ahonnan elindult te meg úgy telibe vered a szerencsétlent, hogy lenyomorodik vagy ott is marad. Akkor majd King Kong módjára büszkén verheted a melled, hogy jól megbüntetted a felelőtlen kis szarost.
[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
Nem vagyok már gyerek... Lehet Te még az vagy.
Igen az ilyen gyalogosoknál én sem szoktam lassítani hanem szépen elsuhanok mellette, hadd érezze a menetszelét a kocsinak, legközelebb 2x is meggondolja hol megy át. Én gyalogosan mindig zebrán megyek és elvárom, hogy megálljanak az autósok. Cserébe ha kocsival vagyok ált. én is elengedem őket. Természetesen van, hogy sietek.[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz DEV_NULL #32091 üzenetére
Az ilyen meg is érdemelné? Érdekes lelki világú gyerek lehetsz... Senki sem érdemli meg, hogy elüssék. Senki. Csak míg az átlag ember azonnal a fékre lép ha elé csámpáskodik egy gyalogos addig a példaképed rárúgott a gázra majd ezt követően azonnal tolta is a padlót neki. Nem, nem a féket a gázt!
-
Möhe
addikt
válasz DEV_NULL #32091 üzenetére
Ha jól olvastam nem ő bukott a kocsijával..
így van
A másik pedig a képek közt van olyan is ha jól látom, aki egy ránézésre 6 sávoson úton flangál át a forgalom közepén, zebra sehol. Az ilyen meg is érdemelné, hogy elb@asszák
ez is igaz
de a magasztaló,egy életművet maga után hátrahagyó hsz igencsak erős ,ahhoz képest amit és ahol művelte azt
-
DEV_NULL
őstag
válasz DEV_NULL #32062 üzenetére
Na akkor 2.x-ra is idézem e témában az 1. hsz-em, mivel itt totál lusta/bamba emberek vannak és nem képesek visszaolvasni...
(#32062) DEV_NULL:
"Jó azért azt hozzátenném, hogy ez a stílus valóban nem a közűtra való... Esetleg vasárnap reggel 04:00-05:00 magasságában, semmiképp sem napközben mikor nagy az autós és gyalogos forgalom. Bár a videón is látható, hogy ez nem okoz neki gondot. Volt némi tehetsége a faszinak!"Tessék! Boldogok vagytok? Békén lehet hagyni engem végre...
Amúgy ti pályát tévesztettetek, vagy van köztetek közlekedési rendőr?[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
válasz DEV_NULL #32088 üzenetére
Aham, nyilván meg tudott volna állni egy zebra előtt ha mondjuk egy kisgyerek megtorpan az anyukája mellett. A gyerek a hibás, hisz nem ismeri a kreszt. Amennyiben normálisan közlekedsz, például meg kell tudnod állni ebben a helyzetben.
Ez az ember egy közveszélyes figura volt. Tudott vezetni persze, de a versenypályán lett volna a helye. Ott még zseni is lehetett volna, de így...
-
Möhe
addikt
válasz DEV_NULL #32088 üzenetére
HA valaki bénázik előtte az nem az ő hibája, igen 50-es tempónál vagy éppen az adott útszakaszon megengedett max sebesség mellett,de nem olyan tempónál ahogyan ő ment,vagy 3 sávban szlalomozni ahol eleve zsúfolt volt az út. Én is sportosan közlekedek,de azért nem hobbiból ( pláne hogy villogjak vele jútúbon) hanem mert ha van lehetőség haladni akkor menjen már az a kocsi,de felismerem ha nem jutok előrébb,mert több sávban összeérnek a kocsik.
A másik a kis sárga fószerek akik nídforszpídet nyomnak éjjel a szigetország útjain,az is ilyen.Megérdemelte ,pont.[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
Nem mérte el a féktávot és nem nézte be a követési távolságot hisz tudta mire képes az autója és tudott vezetni. Az meg ha előtte valaki bénázik, már nem az ő hibája. Minek töketlenkedik valaki az úton? Más is belemegy...
Egyébként feljebb leírtam mi a véleményem arról, hogy ez az utcára való-e vagy sem. Sajnálom ha egyesek nem képesek felgörgetni egy kicsit.
-
8th
addikt
válasz DEV_NULL #32083 üzenetére
Nem. Nem helyes. Az a baj, hogy az agyad ebből az egészből annyit fogott fel, hogy ez az ember mekkora egy fasza csávó volt csak mert egy 20éves szarral kilinccsel előre menőzött a városban + ész nélkül cikázott a kocsik között mint egy elmeháborodott aki azt képzeli magáról, hogy ő Ayrton Senna reinkarnációja. Ez mekkora királyság amit csinál és, hogy te tiszteled az életművét. Életmű... Milyen életmű te? Egy híres zenésznek, művésznek vagy tudósnak van életműve ők letettek valamit az asztalra. Jól vezetett aláírom de nem tökös volt hanem egy közveszélyes ember aki kizárólag csak a véletlennek köszönheti, hogy nem nyomorított le senkit a kis "hobbijával". Világ életemben utáltam az ilyen idióta embereket és bár nem kívántam a halálát de nem is sajnálom, hogy egy fa törzséről kellett levakarni. Csak addig keresték bajt míg meg nem találták. Nyereményük egy IJ kártya.
"A másik meg, szerintem itt sokakból inkább csak az irigység beszél... Ti nem meritek ezeket megcsinálni, pedig valahol mindenkiben benne van ez a szellem, csak a kellő tehetség, tudás, tapasztalat, elszántság, félelemérzet hiánya nincs meg. Egyszerűbb leszólni."
Persze, egyszerűbb leszólnunk meg amúgy is csak az irigység beszél belőlünk még véletlenül sem a józan ész. Irigyek vagyunk egy tepsiben fekvő halott emberre és a ~20éves semmivé lett M5-jére. Ugyan már. Igazad van, tényleg nem volt veszélyes senkire:
Több képet nem volt kedvem kivágni az "életművéből".
-
Möhe
addikt
válasz DEV_NULL #32083 üzenetére
A kolléga azt nem érti,ahogy én sem,hogy hogy a pí@&#><ä tudsz egy olyan embert "kimagyarázni" a felelőtlen vezetési moráljából ami ön és legfőképp közveszélyes volt. Ha csak egyszer benézi a féktávot,elméri a követési távolságot,félrerántja valaki előtte/mellette a kormányt és olyan döntési szituációba kényszerül ahol a kevésbé rosszat kell meghozni (nincs opció menekülésre) és nem halálos de végzetes balesetet okoz,akkor hogyan lehet erre "felnézni" ?
Ne akasszál hasba .Csinálja azt amit a videóin látható egy épített pályán,forgalomtól elzárva, ahol csak saját maga és azok vannak akik részt kívántak venni ebben a balesetre igencsak esedékes kocsikázásban. A közút nem erre való.[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
válasz DEV_NULL #32079 üzenetére
Ez nem munkásság. Egy agyament, minimális felelősségtudatot is nélkülöző cselekedetet nem lehet ennek nevezni. Ha tudna vezetni, tudná azt is, hogy az ilyesminek van helye: zárt pályán. Közút nem erre való.
Ha én kiállok az erkélyemre egy dragonovval és azzal szórakozok, hogy a városban sétálók fejéről lelövöm a sapkát az is munkásság szerinted? Mert a gyerek lényegében ezt csinálta, csak autóval.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
-
bitpork
nagyúr
válasz DEV_NULL #32077 üzenetére
Aki mások helyett dönti el hogy vállalnak-e kockázatot, az bizony az. Vagy még rosszabb, egyszerű gyilkos.
Tételezzük fel hogy elmész egy étterembe mert szereted a japán konyhát és a halat. Eléd tesznek egy tál nyálmegindító ételt, amit az utolsó morzsáig el is pusztítasz, majd amikor nyugodtan hátradőlsz emészteni, akkor közlik veled h fugu halat ettél. Tetszene? Akik kimennek a forgalomba nem azért teszik mert mások marhaságához akarnak asszisztálni.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
DEV_NULL
őstag
-
bitpork
nagyúr
válasz DEV_NULL #32068 üzenetére
Nem akarlak megbántani, mert nem ismerem a képességeidet ezen a téren, de ha utánam tudod csinálni egy jumperrel a két kerekezést akkor elfogadom tőled hogy az irigység mondatja velem a következőt: fejbe kellene lőni minden csak hasonló boyracert (mármint a bimmeres utcai majmot). Mondom ezt 1996-s jogsival és bő 400k km-rel a lábamban.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
8th
addikt
válasz DEV_NULL #32070 üzenetére
Én soha nem tolok le senkit. Az autó amivel közlekedek túl lassú lenne hozzá ráadásul nem is kicsi szóval folyamatosan lesni kell a tükröket.
"A másik meg, szerintem itt sokakból inkább csak az irigység beszél... Ti nem meritek ezeket megcsinálni, pedig valahol mindenkiben benne van ez a szellem, csak a kellő tehetség, tudás, tapasztalat, elszántság, félelemérzet hiánya nincs meg. Egyszerűbb leszólni. Gondolom Ti mindig, minden körülmények között betartotok minden szabályt. Forgalomtól elzárt területre sosem hajtottatok, záróvonalamt még csak nem is csíptétek, a 30-as táblánál is szépen lelassítotok 30-ra, stop táblánál megálltok és piroson sem mentetek még át"
Tudod mi már csak ilyen beszari lámák vagyunk. Most egy kicsit a need for speed epizódokon nevelkedett unokaöcsémre emlékeztetsz aki nemrég kezdte el a jogsit és azt hiszi, hogy majd ő lesz az utak királya az anyjától megörökölt 1.3 Ford Fiestával. LOL
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz DEV_NULL #32068 üzenetére
"a videón is látható, hogy ez nem okoz neki gondot."
Ja neki nem okozott gondot mert magasról telibeszarta, hogy másokat veszélyeztet az öncélú játékával. Ez annak okoz gondot aki elé váratlanul kiugrik a szembe sávból vagy akiket leszorított az útpadkára és vészfékezniük kellett miatta. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. Bár ki tudja simán lehet, hogy volt. Ez egy megvágott amolyan best of videó ráadásul a kamera hátrafelé nem lát. Hogy azokkal mi lett akiket letolt az útról már más kérdés.
-
DEV_NULL
őstag
(#32062) DEV_NULL:
"Jó azért azt hozzátenném, hogy ez a stílus valóban nem a közűtra való... Esetleg vasárnap reggel 04:00-05:00 magasságában, semmiképp sem napközben mikor nagy az autós és gyalogos forgalom. Bár a videón is látható, hogy ez nem okoz neki gondot. Volt némi tehetsége a faszinak!"
Más: Ha a saját kedvtelésed rögzíted és megosztod mással, az már nem lehet olyan dolog ami neked örömet okoz?
A másik meg, szerintem itt sokakból inkább csak az irigység beszél... Ti nem meritek ezeket megcsinálni, pedig valahol mindenkiben benne van ez a szellem, csak a kellő tehetség, tudás, tapasztalat, elszántság, félelemérzet hiánya nincs meg. Egyszerűbb leszólni. Gondolom Ti mindig, minden körülmények között betartotok minden szabályt. Forgalomtól elzárt területre sosem hajtottatok, záróvonalamt még csak nem is csíptétek, a 30-as táblánál is szépen lelassítotok 30-ra, stop táblánál megálltok és piroson sem mentetek még át.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz DEV_NULL #32064 üzenetére
"Én azt láttam, hogy tisztában van vele mit tud az autója, tökéletesen kontroll alatt tartja és ahova befér oda beteszi, ahova nem, nem. Ennyi."
Én meg azt láttam, hogy folyamatosan durván túllépi a megengedett sebességet, mindenkire ész nélkül durván ráhúzgálta kormányt, átvágott a záróvonalon a szembe sávba, gyalogátkelőn sétáló gyalogos orra előtt 2,5 méterrel csúszott el keresztbe padlógázzal és még hosszan sorolhatnám.
Ne istenítsünk már egy ilyen ön és közveszélyes feltűnési viszketegségben szenvedő embert. És nem a saját kedvetelésére tette mindezt hanem szánt szándékkal, hogy aztán majd feltegye a világ legnagyobb videomegosztó oldalára. No comment. Egy hülyével kevesebb. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
DEV_NULL
őstag
Én amúgy sajnálom a Tevzadze csávót. Tudott azért vezetni...
Hamarabb beültem volna mellé, mint mondjuk egy beszari nő mellé, aki ok nélkül fékez, mert "Ő pánik beteg és leblokkol".
Jó azért azt hozzátenném, hogy ez a stílus valóban nem a közűtra való... Esetleg vasárnap reggel 04:00-05:00 magasságában, semmiképp sem napközben mikor nagy az autós és gyalogos forgalom. Bár a videón is látható, hogy ez nem okoz neki gondot. Volt némi tehetsége a faszinak!
[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
nemrég a hitelesítés volt itt a téma. szerintem felejtős, ugyanis 2008-ban egy digitális casio stopper óra hitelesítése 30 ezer forint volt az OMHban...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bitpork #32059 üzenetére
Azt hittem 12 éves kortól van a büntetés....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bitpork
nagyúr
Na jóreggelt. Szegeden a Dorozsmai és Budapesti út kereszteződésében percekkel ezelőtt egy BM-s audi villogóval és szirénával berongyolt a zöld lámpámba. A hátsó ülésen egy 4-6 éves forma szőke kislány bámult ki és integetett a satut nyomó autósoknak...Szerintetek?
-
titán
Gondolom azzal taktikaznak, hogy gyogyszertol volt elszallva, de nem ismerte pontosan annak hatasat, tehat majdhogynem o az aldozat. Az a helyzet, hogy valoban az a lenyeg, mit tudsz bizonyitani, nem ami tortent. Meg megkerdojelezik az osszes vizsgalat eredmenyet is, valahol biztos lesz hiba es onnantol a vad is kerdeses, Az a tippem, hogy felfuggesztettet fog kapni.
-
titán
Rezešová megúszhatja a 10 év börtönt
5-10 év börtön helyett csak 2-8 évig terjedő büntetés vár Eva Varholikova-Rezešová szlovák milliomosnőre a szeptemberi bírósági tárgyalásán, ha kiderül, hogy nem volt részeg, írja a Blikk.
A bulvárlap szerint a négy ember halálát okozó ittas járművezetéséért előzetes letartóztatásban lévő nő a nyomozati szakban azt próbálta bebizonyítani, hogy nem az alkoholtól volt bódult, hanem egy speciális gyógyszertől, amely ópiátszármazékot tartalmazott. Az erre vonatkozó indítványát az ügyészség elutasította, a bíróság azonban nem fogja, ott már most helyt adtak neki, vagyis elképzelhető, hogy az ügy súlyosbító körülményét védőjének sikerül kiradíroznia. A Blikk úgy tudja, a tárgyalás nem fog elhúzódni,mert másfél hét alatt az összes meghallgatás lezajlik.
A milliomosnő tavaly augusztusban okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet az M3-ason. A hajnali órákban 175 km/h körüli sebességgel öklelt fel BMW terepjárójával egy Fiat Puntót. A Fiat egy kamionnak repült, utasai mind életüket vesztették.
Rezešová autója felborult, de ő sértetlenül úszta meg a balesetet. A vérvétel körülbelül 1,2 g/l alkoholt mutatott ki szervezetében. Rezešová tagadta, hogy részegen vezetett volna, állítása szerint csak a baleset utáni sokkos állapotban ivott valamennyi vodkát. Ha ez így is lett volna, az nem magyarázná meg a mért alkoholszintet. Nem ez volt az ügyben az egyetlen ellentmondás: rendőrségi vallomástétele eltért attól, amit a helyszínen mondott a kiérkező rendőröknek.
Nem is kene borton neki. Venasan bekotni neki egy uveg royal vodkat oszt jonapot.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Apa is Fia levezeti a feszültséget....[link]
MaciG: a kisteherben csak vezető volt, nem volt utasa.(az én értelmezésemben)
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
na ez a király nem a mátyás.
sprint racing..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
MaciG
addikt
Hogy halt meg a vétlen kisteherautós utasa? Mert alig van összeroncsolódva az utastér. Vagy tán nem volt bekötve?
BANZAII
-
-v-
addikt
válasz Reaper #32009 üzenetére
Sajnos elég rendszeresek a hasonlók. Múltkor 6-os bevezetőre (2 sávos út) kanyarodott ki egy csávó (a Budafok felől jövő útról), belső!! sávba kapásból... ok, nem vagyok az a türelmetlen fajta (annyira), meg gyorsan is jöttem, fékeztem nagyot meg messziről, semmi gond... na de, utána nem ám rálép a gázra, ha már jönnek mögötte, meg ha már kapásból a 2 sávos út belső sávjába kanyarodott.. neem.. (ott 70-es tábla van, annyira igen nagyon nehezen lassan és soká akartunk felgyorsulni).. nem mellesleg üres volt az út, mellette ment egy autó a külső sávban, meg ő, előttük meg lehetett volna haladni.. de még itt se voltam türelmetlen, gondoltam megelőzi és lehúzódik, vagy elkezd rálépni a gázra, vagy csak azért nem gyorsul a verda mert valami 1.0-s... de nem, ment a másik mellett és ennyi. Na itt azért picit bele mentem a seggébe hogy ugyan menjen már le ha már üres a kétsávos út.. erre gondolta majd ő jól megnevel engem, mégis mit képzelek, elkezdte nyomni a satut. Ilyenkor bánom, hogy nem valami régi land roverem van,
amin öntöttvas a lökhárító, be is toltam volna az árokba. Miért gondolják emberek, hogy övék az út?
Eleve nem csinálunk ilyet, hogy belső sávba kanyarodunk ki.. talán autopályára se így megyünk fel nem? Hogy a belső sávba ahol 130-cal mennek.. de ok, legyen, semmi gond.. de ha kikanyarodtam akár külső akár belső sáv, azért igyekszem legalább nyomogatni a gázt nem? Minél kevésbé akadályozni a forgalmat.. de ha már egyiket se csinálom legalább az üres 2 sávos úton betartom a jobbra tartsot... most nem azért de én voltam (eleinte) a türelmes, ő meg aki 3 pontban volt gyökér, és akkor még ő áll neki "megnevelni" engem, hogy mit képzelek, hogy próbáltam neki célozgatni rá, hogy tán le kéne húzódni? Mi a f*sz köze van amúgy is hozzá, ha én a 70-es táblánál gps szerinti 70-et akarok menni, ami gyorsabb mint amennyivel ő megy? Nevetséges ez a jobbratarts dolog is, autopályán se mindig megy nekünk magyaroknak, sima úton meg semennyire. Üres út, megy a belső sávban a másik mellett, se nem előz, se nem húzódik le, és aztán neki áll följebb, ha villogok vagy valami.. én mindig türelmes vagyok, ha nem lehet haladni nem "ügyeskedek", nem megyek a másik seggébe, ha látom épp utcát parkolót keres se türelmetlenkedek stb.. sőt ha pályán 250el állnak bele a seggembe, én akkor se méltatlankodom, hogy márpedig én 130-cal megyek én vagyok a szabályos, egy centit nem nyúlok a gázpedálhoz.. én ott is padlózom akkor előzésnél, ahogy tudom, aztán húzódok le, hadd menjen.. úgy érzem mint a forgalomban résztvevőnek nekem az a dolgom, minél jobban megkönnyítsem a forgalom áramlását.. egyrészt nem az én dolgom eldönteni meg ítélkezni, ki szabályos meg ki nem, másrészt meg arrogáns és balesetveszélyes dolognak tartom, ha tudatosan vagy tudatlanul valaki nem látja vagy nem veszi figyelembe a többi közlekedőt[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz philoxenia #32034 üzenetére
Ezért nem írtam h zárt lánc! Én először is zárt rendszerként hivatkoztam rá
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bitpork #32033 üzenetére
A zárt "lánc" konkrétan csak kamerára vonatkozik és a megjelenítőkre, a lánc konkrétan egyforma szemekből áll, erre vonatkozott a kifejezés. A zárt rendszer sokkal pontosabb leírása ennek a többféle elemből álló szerkezetnek... Tudom szőrszálhasogatásnak tűnik, de a jogi kérdésekben sokszor egy betű, vagy akár egy vessz is apró de jelentős módosítás lehet...
-
bitpork
nagyúr
válasz philoxenia #32032 üzenetére
A zárt lánc csak az adattovábbításra vonatkozik. Ha a kamera memóriája külső eszközzel csak read only, akkor nem szokták megkérdőjelezni. ez önmagában zárt informatikai rendszernek-eszköznek tekinthető.
Más kérdés, hogy a gps rögzített eredményeit lehet bíróságon támadni, de mint említettem ott is iparági standardok vannak, amit egy igazságügyi szakértő simán leír. Ezzel a jelölt hibahatárral már lehet számolni.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na most kamerával mérni nem lehet, a zárt láncú is mást jelent, ne keverjünk fogalmakat... A kamera -lézer -- adatrögzítés egy zárt rendszeren belül van, elvileg nem lehet belenyúlni.... Azt biztosítja, hogy a videofelvételen/fényképen szereplő kocsi pillanatnyi sebessége dokumentálva legyen egy adott pillanatban, ehhez hitelesíteni kellett a sebességmérő műszert a méréshatárokon belül pontosságra és a kamera időrögzítési funkcióját. A rendszám felismerése már utólag emberi megítélésre bízott...
-
bitpork
nagyúr
válasz philoxenia #32027 üzenetére
Ez tény, de a kocsi kamerák megfelelnek egy rakat EU-s szabványnak, amiket itthon is elfogadnak. Ebben az is benne van minta fáma lézernél is h van 1-3% tévedés meg miegymás. Alapvetően egy balesetnél a sebességet csak akkor veszik elő ha már mással nem tudnak előjönni, Abban maximálisan igazatok van, hogy megdönthetetlen bizonyítékot csak hitelesített eszközzel lehet készíteni, ha erőszakszerv vagy állami szerv vagy. Az viszont irreális elvárás hogy minden magánember a mérésügyi hivatalhoz járuljon, akár végtelen számú variánssal, saját költségen.
(#32028) Khelben : Nekem nem mond én tudom Az Igazságügyi Szakértői Intézet parkját tartottam karban, és sok ilyesmivel találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz philoxenia #32029 üzenetére
Igen. Amit lekapnak, egyből megy fel a központi szerverre, a helyszínen nem lehet belenyúlni. Így lehet utána büntetni a felvétel alapján.
-
-
biga
őstag
válasz philoxenia #32023 üzenetére
Miért ne?
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
válasz philoxenia #32021 üzenetére
Na ez annyiban jobb, hogy ha már van szakvélemény az adott készülékről, hogy hiteles, akkor jó eséllyel később is használható más ügyben. De akkor is a bíróság egedileg bírálja a dolgot. Ha hitelesítve van eleve, akkor ehhez szakvéleméyn sem kell (illetve csak ahhoz, hogy a hitelesítés után nem zörtént-e beavatkozás stb).
De a lényeg: van erre a célra ma is megfelelő eszköz
-
Khelben
nagyúr
válasz ReSeTer #32017 üzenetére
Hiába látszik az autód műszerfala, azt semmilyen bíróság nem fogja elfogadni sebességnek, mert nem hitelesített a szerkezet, bármit lecserélhettél benne (kerék, érzékelő, stb). Te sem fogadnád el, ha egy másik autós műszerfala alapján megbüntetnének gyorshajtásért, nem?
-
ReSeTer
senior tag
válasz Khelben #32016 üzenetére
Hát igen, én úgy gondoltam, hogy egy kamerával az út és a műszerfal is látszódik. Csak hát ahhoz kell jó kamera, meg érdekesen kellene elhelyezni.
Pl: Valahol a hátsó ülés és az első között felülre, látszódjon egy GPS sebességgel (nem tudom kilehet-e nagyítani csak a sebességet rajta, szerintem szoftver függő), és így az út is látszik.
De jobb lenne ha lenne olyan lehetőség, egy szoftver amit ha rátöltünk a dashcam-re akkor nézi a sebességet is meg ilyenek.
-
Reaper
őstag
-
Jadro
veterán
válasz Reaper #32009 üzenetére
Lehet, hogy megártott nekik a napsütés, mert ma reggel 1 km-en belül én is találkoztam két idiótával. Az elsőnél egy hármasban mentünk, idióta - én - 3. autós. A 3. úgy gondolta, hogy menne gyorsabban és kielőzött, majd lendületből az elsőt is akarta. Az első persze zokon vette és elkezdte nyomni neki, mert nehogymá' lenyomják. Persze addig jó volt neki a tempó.
A második esetben meg megelőzték a mögöttem haladó furgont és besoroltak mögém. A furgon szinte azonnal kivágott és visszaelőzte őt is, meg még elment mellettem is, közben integetett vadul. Ha már lendületben volt, kivágott mégegszer és előzőtt még egyet, de elég neccesen, a szembejövő integetett is neki. Mindezt egy körforgalom előtt, ahol már szinte álltak az autók. Nagy fék volt a vége. Az ilyenek miért kellenek? Persze a következő körforgalomnál nem nagyon voltak előrébb így sem, ráadásul nem vánszorogtunk, csak olyan 60-70 közötti tempóval csorgott a sor.
-
Reaper
őstag
Komolyan nem értem az embereket. Ma reggel M2/a Vác felé haladtam, normális tempóban kb 3-4 autó mögött, mikor beértünk egy távolsági buszt. Ez kellemetlen, de megszokott, semmi extra. Viszont van 1-2 olyan szakasz az úton, ahol 2x2 sávos lesz, és akkor meg lehet előzni az ilyeneket, majd később beérni egy másikat . Na mindegy, ilyenkor úgy illik, hogy ha bemész a belsőbe, akkor nyomod neki, hogy lehetőleg ne csak te, hanem esetleg mások is be tudják fejezni az előzést akik mögötted jönnek.
Elérkezik a 2x2 sáv, az előttem haladók bemennek a belsőbe, elkezdenek menni, mennék én is, de az előttem levő kb a busszal egy tempót megy, és nem haladunk. Mivel én visszakapcsoltam egyet kicsit ráestem, de nem vészesen, lévén, hogy nem egy rakéta a kocsi, pláne klímával. Erre a delikvens befékez, majd erősen mutogatva, meg káromkodva kirántja a kocsit a külsőbe, hogy akkor menjek. Csak pislogtam, hogy ezt most így miért. Először is, ha bemész a belső sávba, akkor menjél, másodszor meg a reakció miatt.
Szép napsütéses reggelen, minek idegeskedni? -
Avicularia
veterán
Vége az iskolának Svédországban, a középiskolát végzettek ezt csinálják az utcán, naphosszat vonulásznak így pár napig, a rendőrök meg egy szót sem szólnak, pedig azért ebből sokkal könnyebben lehet halálos baleset mint egy be nem kötött övből. Ezek muszlimok, de a svédek is ugyanezt csinálják
[link] -
Möhe
addikt
válasz Khelben #32004 üzenetére
M7 BP-N.kanizsa .Nagy sárga fiat ducato maxi (magasított) furgon,,messziről kitűnök tömegből .
Bár a minap volt egy francia figura aki csak nem akart lemenni 120-as tempóval a belsőből,mert kilőméterekkel előtte lévő kamiont kezdte előzni.Duda ,villantás nem használt neki.
Szintén a kellemes 150-es óra szerinti tempóval tudok a legjobban haladni. Kevés a mozgás a sávok között,alig előznek meg. Bár így is nagyjából egyenlő mértékben figyelek hátra is ,mint előre. -
Khelben
nagyúr
válasz bitpork #32003 üzenetére
Múltkor autópályáztam Győr-Miskolc között és kísérletezgettem, hogy mi az a sebesség, amivel a legtöbbet tudok menni tempomattal. Hát nem sok ilyen volt. Végül az jött ki, hogy a legjobb, ha beállok a belsőbe és benyomom 150-re. Így csak a mögöttem jövőket kellett figyelnem és néha lehúzódni egy-egy gyorsabb elől.
És azt is észrevettem, hogy autópályán még mindig hasznos a nagy sötét autó+xenon kombináció, mert jobban takarítja előttem az utat, mintha rendőri felvezetésem lenne -
bitpork
nagyúr
Hát nem. 90-nél én óra szerint 100ra lövöm a tempomatot. Ez olyan 95 körüli. És ez Mezőszilas Dég magasságában szokott lenni. Az a vicc az egészben hogy általában az első kanyargósabb szakaszon utolérem őket tempomattal...és akkor természetesen nekem fékezni kell. Ha megelőzöm őket h megint tudjak tempomatozni, doszt bepróbálnak a következő dombon...
-
bitpork
nagyúr
válasz philoxenia #32000 üzenetére
Ebben az egy esetben igazán mind1. De én pont arról beszélek hogy a legritkább esetben szokott lenni hogy egy üres úton csak úgy nem lehet megelőzni vkit. Én egy élő forgalomban többször előforduló felállást vettem példaként, amikor teherautó mögött megy vki aki nem akarja megelőzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest