Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
Ez nemzetközileg is vezető ok, nem csak elvtársak meg akármilyenisztán szakértők vésik be. Nyilván azok a megadott értékek kicsit túloznak. Emberünknek inkább %-osan kellene kifejeznie magát, mert nyilván 130-as határnál 140-nél ne akasszon már fel. Na meg az is igaz, hogy sorra felejtik kint az ideiglenes táblákat, mész át szomszéd városba, azt a 90-be ott hagyja az építkezős 30/40-es táblát, mikor már nincs ott senki. Azt lehet "véletlen" ott támad kedvük mérni a szántó mellől a bokor mögül, vágom nem a legideálisabb.
De pl mikor kiviszem a kutyát sétálni a város melletti üdülőhöz, aminek kvázi majd az egész része lakó pihenőre van kirakva, úgy tolja az éppen kitévedő 60-al mint a huzat, ellenőrzés semmi és még ő néz rád, hogy takarodjál már le az útról. Na az ilyennek az a 30-al való túllépést 400k-ért a nyakába varrnám. Amúgy meg a pályán is, aki 180 felett vereti, vagy 90-be 140-el tőlem kezeljék is bűncselekménynek. Az alsóbb sebességhatárok körül van mit igazítani, illetve nem csak gyorshajtásra, de ittas meg engedélynélküli vezetésre is súlyosabban csapnék le a jelenleginél.
[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Szerintem egy szabályozásnak / büntetésnek ne az legyen már a célja, hogy könnyen letudható legyen bárkinek.
Oldják meg akkor jövedelem arányosan, mint pl. Norvégiában az ittas vezetésnel.
De jelen állapotában K..vára nem tart vissza senkit, amilyen büntetéseket lehet kapni szabálytalankodásért.
Mentem vagy 20 éve egy frissen felújított szakaszon, nyaralni mentünk, hosszú szakaszon 60-as tábla hegyek.
Rajtam kívül senki se tartotta be, régen is volt ilyen.De amit az elmúlt pár évben tapasztalok, az már szavakkal kifejezhetetlen.
-
konci79
őstag
Az eszedbe jutott már, hogy neked gondolkodnod sem kell ilyeneken, csak betartani a szabályokat?
Sokan jönnek a magyarázattal állandóan, de a KRESZ nem erről szól.
Persze, nem tökéletes, de nincs mérlegelési jogod pl. egy sebesség korlátozásnál sem, csak be kell tartanod.
A jelenlegi büntetési tételek meg ló..sz sokaknak, nyugodtan lehet szigorítani.
Majmolunk mindenféle külföldi idióta szokásokat, vannak országok ahol nem sza..oznak ennyit mint nálunk , vegyük át azt is akkor. -
Egyetértek vele, nyilván az összegeken és a visszaesésen lehet mélázgatni (mikor mennyi a büntetés). Nyilván nem az objektív gyorshajtás a fő baleseti ok, hanem a relatív, azonban a közlekedési morálon szerintem javítana, ha a büntetést valóban megérezné a user.
Ezen kívül például a megállni tilos/várakozni tilosnál is megtízszerezném a büntetést + beemelném az objektív felelősségek közé. Jelenleg ha valaki feláll a járdára és a távollétében megbüntetik, elég annyit tennie, hogy nem fizeti be, majd nyiltkozik, hogy nem kívánom megnevezni a vezetőt, mert a családom egy tagja. Innentől fogva a hatóság tehetetlen. Lenne még jópár ilyen kirívó szabálysértés, amibe nagy ívben tojnak a járművezetők.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Valamelyik nap ment előttem egy Suzuki Swift.
Először az tűnt fel, hogy néha elég hirtelen utolértem: a három féklámpájából egy sem működött.
Aztán meg az, hogy menet közben az egyik hátsó gumija három, a másik négy csíkos volt, szóval tuti különböző minta volt egy tengelyen. -
mezis
félisten
"A lényeg az lett volna, hogy aki 70 éves kor után is meg akarja tartani a jogosítványát, annak bizonyos teszteket kellene teljesítenie."
Elmúltam 70.Lassabban, figyelmetlenebbül vezetek, hamarabb elfáradok. Gondolkodom és keresem a lehetőségét egy ilyen tesztvezetésnek. Akár szimulátoron is. Ha nem lesz más értelmes lehetőség, akkor felkeresek egy autós iskolát és befizetek egy vezetési vizsgára.
Arra nem fizetek, hogy KRESZ-ből vizsgáztassanak. Ha majd utánfutóval kell közlekednem, akkor frissítem a rá vonatkozó szabályokat. -
Az ütközésig kialakult helyzetre reagálva, szerintem az anya nagyobb mértékben felelős, mert míg az autós lehet nem is látta őket, az anya egész biztosan látta (volna, ha körülnéz az agyhalottja) a közeledő veszélyt és mégis betolta volna a kocsi elé a gyereket.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Azert azt is tegyuk hozza, hogy kicsit tul van porogve a tema. Harmad annyi ember se hal meg/serul meg az utakon, mint haztartasi balesetben, megsem zuzzuk be az emberek hazat. Es a kozlekedesi baleseteknek is elenyeszo reszet adjak a racsingos idiotak. Amikor jon egy ilyen eset es elkezdenek omleni a cikkek, akkor mindig van egy fellangolas, de most az evi <100 auto bezuzasaval nem fogod megoldani a kozlekedesi problemakat. Foleg nem egy olyan kiszamithatatlanul mukodo igazsagszolgaltatasi rendszerrel mukodo orszagban, mint Mo.. Itt egy ilyen vegleges eredmenyt okozo buntetest totalis felelotlenseg bevezetni, mert nem lehet visszacsinalni se. Lasd halalbuntetes problemakore.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Megadta az elsobbseget, nem stop tabla van ott.
Raadasul az elsobbseg gyengebb felteteleket kovetel meg, mint az elozes, mert az elozesnel feltetel, hogy visszatereskor a megelozott zavarasa nelkul tudni kell visszaterni, mig elsobbseg megadasnal nem tilos zavarni, csak hirtelen sebesseg- es iranyvaltoztatasra kenyszeriteni nem szabad.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
" Perelni semmi értelme, nincs a nevén semmi és jövedelme sincs."
Szerintem megeri perelni, mar csak azert is, hogy akkor ezt a max fiatalon kellemes allapotot orokre fenntartsa, azaz soha se legyen semmie, es ha veletlenul orokolne, akkor azt elvegyek tole.
Azt meg be kell latni, hogy nem a bortontol es a buntetestol lesz kevesebb ilyen ember, hanem a karok kenyszeritett jovateteletol. Erre pedig a jelenlegi jogrendszerunk nem alkalmas es meg akkor se lesz az, ha egesz eletere sittre vagod.
[ Szerkesztve ]
-
Nem tudom, bennem nem keltett indulatokat.
Szándékosságról volt szó. Nyilván nem ez volt a szándéka. Ha mondjuk nem sózom fel a járdát és elcsúszik valaki előttem és belehal a fejsérülésbe, akkor az is szándékos emberülés szerinted, hiszen szándékosan nem jégmentesítettem a járdát. Azért lássuk be ez marhaság. Ha kimegyek és fejbevágom a fejszével, az szándékos.
Szerintem kár ezen pörögni, kap majd felfüggesztettet gondolom és kész. Ilyen világot élünk.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
-
tyielow
aktív tag
én azt bírom, hogy a sofőr jogsi nélkül vezet, meg van priusza, 4-en ülnek vele 1 kocsiban. erre elkezd menekülni. a többi ilyenkor??? toljad tesó, hátha? vagy mi? és most kalányosékon kívül is, bárki. gondolja majd 5 emberrel ellóg? aztán az ilyen baromarcú f*sz sodródik ki a 60as táblánál a kanyarban be az árokba neki a fának és kinyír mindenkit.
-
Hát igen. Szerintem semmi gond nem volt a kerékpárosokkal. Felesleges volt dudálni, mert egyébként is lehúzódott volna a hölgy. Na meg aztán büszke lehet magára, hogy egy fele akkor srácot lelökött a bringáról. Az ilyet paprikasprayvel jól szemközt kellene fújni, gumikat leengedni.
-
bul07
nagyúr
Azért remélem a motorost is megb@szták, nem hiszem hogy autópályán ment hogy 155 beleférjen
Amúgy a motoros kameráján biztos lett volna még szabálytalankodás az ő részéről is
Persze a kocsi sofőrjének a büntetése teljes mértékben jogos.
(Telex azért a motorosra is rákérdezett [link])
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Egy fos a magyar büntetési rendszer. Egy ilyennek simán rá kéne verni a gondatlanságból elkövetett emberölési kísérlet (ha van ilyen
) egyből 20 év. Ha drogos volt +10, ha alkoholos +10 év.
Stadion helyett felhúznánk még 2 börtönt az ilyeneknek azt éljenek ott vízen meg szárazkenyérhéjon. 2 év után kérhet eutanáziát.
A jogosítvány elvétel a legkisebb visszatartó erő. Erre is ki kellene találni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Így van
Nem szabad a fékhez érni, véletlenül se villanjon a féklámpaEgyszerűen csak motorfékkel lassítani az is olyan mint a fék de mégse, és olyankor úgy eldurran az agyuk
Főleg ha ez a motorfékes lassítás akkor következik be mikkor jönnek szemből így nem tud előzni, majd utána visszagyorsítani szabályos sebességre ha előzni akar akkor mindenképpen szabályt szegjen fú na ekkor még jobban rájuk jön az idegNekem van még egy taktikám ha folyamatosan a seggebe bújik és esze ágában sincs előzni, még ha jelzek neki akkor se(Vagy ködben)
Behízódok a felező mellé majd enyhén jobbra kormány és engem az út széléig menni majd egy kisebb visszarántás, általában megijednek és szépen le is maradnak, ha nem akkor még meg lehet ismételni[ Szerkesztve ]
-
Kicsit gonosz vagy
Nekem a legrosszabb élményem ilyenkor az, hogy van olyan kereszteződés, ahol apró döccenővel lehet csak bekanyarodni az utcába.
Én ott bizony lefékezek, és mivel nem lottón nyertem a lengéscsillapítókat, ezért lassan feldöccenve megyek rá.
Közben pedig (... a margit' behozza a'sört, közben pedig szülök...) nyomom a féket, hogy a lámpa jelezze, hogy még mindig lassulok, és lassan megyek, erre kiabálnak hátulről, mutogatnak, öklüket rázzák, és dudálnak... Nagyon tudom őket sajnálni.. ja, nem... Még így is attól félek, hogy valamelyik marha belémjön. (Hómofisz miatt persze ez heti 1-2 alkalom csak, így csökkent a kockázata az esetleges csattanásnak. És mások idegeire sem megyek) -
mephi666
nagyúr
ismerem: ha szoktál járni a régi 5-ösön, akkor kecskemét és városföld közt van egy disznótelep... ha megfelelő a széljárás, akkor tuti megérzed
járatos buszon 60 fokos szauna, ablakok résre nyitva és a nagy melegre bejön a szag... (tapasztaltam eleget) volt amikor már azon gondolkoztam, hogy rágyújtok, hogy elnyomjam a szagot
...szerintem a nemdohányosok is megköszönték volna
...jobb amúgy tényleg néha kiszállni a "vonatból"
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu Lifebook U728 12" i5-8250 (4/8), 16/256 fémházas fullhd win11pro laptop eladó olcsón
- Meta Quest 3s 128GB VR Headset ajándék fejpánttal + 2 év CSEREGARI
- Egy szálon csúcs: új Intel i3 4,4 GHz 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- ASUS ROG G513M - RTX 3060 - Ryzen 7 4800h - 32GB RAM - 6 hónap gari
- GAMER PC Eladó ! I5-12400F 1TB SSD 16GB DDR4 RTX4060 8GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest