Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Pedig az meg erosen vitathato is lenne. Pl. ha nem lathato olyan tavolsagbol a tabla/felfestes akkor nem vagy koteles zebrat keresgelni es ha nincs tudomasod a zebrarol rola, akkor elkovetni sem tudod ezt. A szabaly meg gumiszabaly, a "kozelben" a 10m-tol az 10km-ig barmit jelenthet szituaciotol,hatosagtol vagy birotol fuggoen vagy, hogy epp milyen labbal kelt fel.
A kresz ertelmezese a joggyakorlatban konyvben irnak egy olyan birosagi dontesrol is, ahol az elutott gyalogost iteltek el, mert a zebra mellett es nem parhuzamosan a zebraval, hanem rezsutosan haladt at, amivel megtevesztette a jarmuvezetot...
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Miért kéne a szabályoknak foglalkozni azzal, hogy valaki nem indul el időben???
Az öv bekötést se értem, az autók már elég régóta ezerrel sípolnak, ha nem kötöd be magad. Egy id3-as meg nem?!"az elso méterek után kötjük be magunkat mert addig kiderülhet hogy alattunk a macska nincs becsukva az ajtó stb stb ."
Ez is mekkora marhaság. Értem, hogy felvesznek az emberek szokásokat, de kikapcsolni magad kb 2 másodperc, ha mégis van valami, amit utána vettél észre. Persze, ha később bekapcsolja magát az ember nincs jelentősége, de megvan a veszélye, hogy megfeledkezel róla. De tényleg nem értem, hogy hogy nem jelez neki a kocsi, hogy nincs bekötve.
A gyerek elvágta a kezét, akkor miért kell neki haza sietnie, miközben ott van a másik szülő is, meg a mentők is a ki lettek már hívva. Ha 2 perccel később ér oda, nem történik semmi.
Ha ezt meg egy pillanatig komolyan gondolja, azonnal elvenném a jogosítványát:
"...mire észre veszem hogy elindult már mentem 200 métert és 80 al halad.)"
Én átfogalmaznám:
"kb egy atlagember napi kifogásait irtad le itt szepen reszletezve, "
-
Reggie0
félisten
Nem lesz. Csak parhuzamos kozlekedesre nem alkalmas uton kell meggyozodni arrol, hogy nem elozik balrol, akar szabalytalanul.
31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...persze, de ha a manőver megkezdésekor balról minden tiszta volt és akkor dönt úgy a hátulról 50-60-as tempóval érkező, hogy nem a külső sávot választja, hanem balról kerül/előz, az ellen nincs mit tenni... (ilyenkor már azt nézi általában az ember, ahova érkezik)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
...akiben ez ilyen esetben felmerül, az is inkább adja vissza a jogsiját (látom fb-n már jönnek azzal, hogy nem nézett tükröt... ilyen esetben ha a belsőben jelzem a balra kanyarodási szándékom, balra húzódok, lassítok/megállok, én sem szoktam mindig belenézni a baltükörbe, hogy "jön-e valami elmeroggyant záróvonalon keresztül?" ...kb 3-4 soron kell a kreszt megsértenie ahhoz, hogy a manővert végrehajtsa)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Hi!King
őstag
"azok a viselkedni nem tudo svajci rendszamu autok nagy altalanossagban olasz, roman vagy alban sofort tartalmaznak "
Szinte biztos voltam benne, hogy valaki ezt le fogja írni, de ahhoz túl sokan voltak és túl sokféle helyen, hogy mind valamilyen bevándorlók legyenek, főleg hogy osztrákoknál is vannak kelet-európaiak és dél-európaiak osztrák rendszámmal, és mégis sokkal többen tudnak normálisan vezetni.
Egyébként áthaladtunk svájci-olasz területeken is, nem tudom mennyire számítanak vezetési kultúrában az ott élők olaszosnak.
Amúgy országúton, lakott területen normálisan vezettek jórészt, ott inkább a lakókocsis turisták (nyilván 90%-ban külföldiek) jelentenek problémát, egyébként olyan helyen is, ahol határozottan ki vannak tiltva, mégis behajtanak hatalmas dögökkel.
-
sherlock82
senior tag
Sajnos ez általánosság, magamon érzem hogy aki gyalog van vagy kerékpárral közlekedik az általában a gépkocsisok közt egy kripli. . /
Holnap hajnalban m7, irány Bp. legalább alig lesznek az utakon. Sz.fehérvárig biztosan.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Hi!King
őstag
Amúgy érdekes dolog az adott népek, országok közlekedési kultúrája. Olaszoktól eleve nem várok sokat, de nemrég voltam Svájcban, és bár ott a gyalogost jellemzően átengedik a zebrán, mégis megdöbbentem, hogy egy csomó dolog, ami nálunk szarul működik a közlekedésben, ott is, van ami még talán rosszabbul is. Pl. autópályán belsőben vonatozás ott még sokkal általánosabb mint nálunk, azzal a különbséggel, hogy ott teljesen esélytelen hogy jól előre indexelve, sebességet felvéve beengedjenek. És lehet mondani, hogy sok turista, de 90%-ban svájci rendszámú autósok csinálják ezt, Svájcot elhagyva meg még sokkal brutálisabb amit művelnek. Én azon szocializálódtam, hogy ha átmegyek Ausztriába, akkor ott sokkal kulturáltabb a közlekedés, Németországgal is mindig jó tapasztalataim voltak, azt gondoltam Svájcban is jól vezetnek, de kiderült számomra, hogy nagyon nem.
-
mephi666
nagyúr
ilyenkor ha viszonylag friss a műszaki a gépen, érdemes lenne szakértők bevonásával komolyabban átvizsgálni... szükség esetén a vizsgaállomást is, ami utcára engedte
-
mephi666
nagyúr
bele... időnként mi is elcsesszük, de ilyenkor nem állunk meg a forgalomban, vagy indexelünk erre és megyünk arra, hanem valahol a forgalomból rövid időre kiszállva, nyugodtan kitaláljuk, hogy merre tovább... albániáról hallottam, hogy ott simán megállnak pl belső sávban, hogy a szembe 2 sávon átsétálva odamenjenek ismerőshöz, pletykálkodni kicsit
-
mephi666
nagyúr
...hát nem, de arrafelé nem is akarok ...ha elöntene a pénz és nagyot szeretnék menni, akkor már inkább keresztbe végigmennék amerikán valami böszme benzintemetővel... az mégis csak kulturáltabb vidék
-
maajsz
senior tag
A kintfelejtett táblákat említettem, egy normális rendszerben nem mérne ott illetve enyhítő körülmény lenne. Sőt biztosan van valami szabályozás egyáltalán mikor lehet kint ilyen tábla, ha befejezték a munkát már valszeg az ő hibájuk ha ott marad.
De ahogy írták lehet ott egy félautónyi kátyú vagy baleset maradványai (olaj stb), rosszabb esetben egy két munkás valami apróság miatt. Három táblát pedig benézni, ha történik valami hiába mondod, hogy bocs beszélgettem vagy a főnök hajt, keményen bevasalnak.
-
titán
Ha mondjuk két nagy kátyú lett volna a korlátozás oka, simán belemész és lehet rommátöritek magatokat. Ott ha lelassítasz kvázi feleslegesen 50-re, akkor sem történt volna semmi. Inkább ez, mint a baj. Egyébként 300k-s büntetés után szerintem jobban figyelnéd a táblákat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Engem érdekel a téma. A közúti jelzéseknek nem hasonlítani kell a szabályokban leírtakra, hanem pontosan egyezniük kell velük. Emlékszem , mikor egyik fórumozó egy shell kútnál kérdezte a jelzéseket és írtam neki, hogy azok az alacsony, műanyag jelzések nem minősülnek olyan jelzésnek, amit az autósnak figyelembe kell vennie. Akkor is írták, hogy kötekedek, hülyeségeket írok, pedig megmutattam a szóban forgó köhém rendeletet is. Aztán a fórumozó írt a shellnek és az önkormányzatnak az ügy tisztázása érdekében. Utána rendbetették a dolgot és megfelelően kitábláztak mindent. Vagy most nemrég is kérdezték az útpadkán való parkolást tiltó táblát, ami nem egyezett meg a kreszben találhatóval. Ezek apróságoknak tűnnek, mégis lényegesek, mert nem véletlenül rendelkeznek a jogszabályok úgy ahogy és ilyen esetben például a hatóság sem tud mit kezdeni az autóssal.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...az a baj, hogy ez hétköznapi és sokon nem múlott, hogy hétköznapi "bmw-s hülyegyerek kanyarban 150-el előzve összetört 4 szabályosan közlekedő járművet és megölt 3 embert" cikk szülessen belőle... azért mondom, hogy "hülyegyerek", mert alig 10 perccel később a nagypostánál néztem, hogy a belsőben nagyon emberkedik egy hasonló bmw, amit egy huszonéves gyerek vezetett... olyan szépen tolakodott és váltott sávot, hogy szerintem más is anyázott hasonlót miatt, mint én kicsivel korábban (asszony most kivételesen nem is szólt rám, hogy milyen cifrát tanul tőlem a gyerek és visz ma az óvodába) ...mi a csongrádi úton mentünk a városközpont felé és mentünk fel a kiskörútra, ő meg kerülőn érkezett, tehát sok időt nem nyert az állatkodással... igazából csak kíváncsiságból néztem meg gépen a 2 felvételt, mert fogadni mertem volna rá, hogy ugyanaz... be is jött onnantól pedig nem egy nagy meló feltölteni: pár másodperc másolás, teljes 3perces felvétel kb fél perc alatt feltöltődik, utána meg később újabb fél perc kivágni a lényeges 10-15 másodpercet belőle
az bosszant engem ebbe, hogy ránézésre indok sem volt arra, hogy annyira siessen, csak "kocsikázott saját szórakoztatására" mínuszok voltak, elég lett volna oda minimális lefagyott csapadék a kanyarba és ronda vége van az egésznek... mindez vasárnap délelőtt, amikor általánosságban nyugodt volt a forgalom... kellett egy ilyen elmebeteg nagyon én már ott 1 másodperc alatt felkészültem, hogy vészfék-árok, majd bízok, hogy a lehető legkevesebbet kapunk... szoktam pásztázni időszakosan a tükröket, de ez a semmiből érkezett oda... lehetett előtte kb 80 a pulzusom, de felment azonnal a duplájára és talán a várostáblát elérve ment vissza 100 alá
-
mephi666
nagyúr
persze, de ma 80%-ban ezeket a végleteket láttam... nem is szeretek ilyenkor közlekedni... inkább nyugodtan söröztem volna ma is itthon egész nap
-
mephi666
nagyúr
van, hogy városban nem tudom eldönteni, hogy szemből távolságival jönnek, vagy csak ennyire sz*rul van beállítva a tompított... esetleg xenon-oznak olyan gépet, amit nem kéne
-
KisTücsök
addikt
Ködlámpát lehet, 10-ből 8-nak nincs is fogalma, hogyan kéne használni.
De a tompítottat én is kötelezővé tenném mindig mindenhol. Egyszer fényes nappal akartam átkelni az úton, balra néz, semmi, jobbra, semmi, megint balra és 20m-re ott jött egy szürke autó teljesen beleolvadva az aszfaltba. De a minap már tök sötétben mentem egy autós mögött, akinek semmilyen hátsó világítása nem volt, még index sem (feltételezve, hogy azért indexelt kanyarodásnál). Fekete autó, sötétben, világítás nélkül. Vagy akik képesek fél lámpával közlekedni...
-
mephi666
nagyúr
...ha már nyitva volt az ablak, át kellett volna neki fújni anyósülésről paprikával... majd megvárni együtt a rendőröket, sírja el nekik is a bánatát
-
-=RelakS=-
veterán
Meg kereszteződésben te megállsz a pirosnál, a fontos ember meg "jobbra bekanyarodik", de aztán már megy is balra, hogy a kereszteződésből jobbra kikanyarodva folytassa egyenesen az útját. A kereszteződést rendesen használókat meg ugye feltartja, mert miatta balra nem lehet kanyarodni.
Illusztráció: Az első két megállt autót a Vüszi felé szokták kikerülni. A balra kanyarodást is hajlamosak így gyorsítani.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
mephi666
nagyúr
...igen... de ott balkéz-szabály van, ami miatt úgy érezhette, hogy elsőbbsége van (amúgy videón visszanézve az lehetett a problémája, hogy teljesen kihúzódott balra és el sem fértem volna ott tőle... azt nehezményezte, miért akarok ráfordulni és blokkolni az útját? ebben csak az az érdekes, hogy ha valaki nekem szemből érkezik és jobbra kíván fordulni, az szembe találja magát vele és senki nem megy sehova... mert szemből az út jobb oldalán végig parkolnak és csak 1 autónak van hely... az onnan érkező nem is láthatja, hogy valaki teljesen balra húzódva akar majd kikanyarodni)
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nálunk is arra van főleg energiája a közterület felügyeletnek, hogy este 9 órakor a korlátozott várakozási övezetben várakozó, mozgáskorlátozott személyt szállító járművezetőt vegzálja, kamerafelvétel alapján. A bibi ott van, hogy eleve jogszabályt sért a büntetés megállapítása, mert a járművezető kihelyezte a mozgáskorlátozottak várakozási engedélyét a szélvédő mögé, jól látható helyre. Hogy a közterület felügyelet ezt nem látja a kamerán, az az ő dolguk, sétáljon ki és nézze meg. Az megint egy másik dolog, hogy ha nem lenne kint a kártya és jogos lenne a büntetés, akkor sem tudná behajtani. Ilyenkor szoktam azt mondani, ha őket ennyire nem érdekli a dolog (és még ők járnak el szabálysértően, nem a járművezető), akkor pont ennyire nem kell foglalkozni az egésszel. Küldözgessék csak a leveleket, aztán majd lezárul magától az ügy.
10 méterrel arrébb ott randalíroznak a fiatalok és hagynak 1 köbméter szemetet maguk után, amit szintén 4k felbontásban rögzít a kamera. Persze nem történik semmi és még másnap is ott a szemét.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...peroni-ból már bevásároltam, de akkor poretti+ichnusa-t is viszek bőséggel haza... ezeket is kb mindenhol láttam bőséggel... alapvetően lager-es vagyok, nagyon komlós sörökből csak ritkán iszok 1-1et, mert gyorsan csömöröm lesz moretti-ből vettem még többet, az is jól esett
ui: az lepett még meg, hogy otthon az ilyen leffe-k 0.3ban mennek, itt pedig 0.66osok azok is... spanyol estrella-ból meg literesek is vannak... ja meg bárokban ész nélkül nyomja mindenki a divatos aperol spritz-et, kóstolva meg olyan, mintha egy gintonic-ot feldobnál kis fanta-val, 10x áron
-
mephi666
nagyúr
...helyieket is kóstoltam, nem csalódtam melyikeket ajánlod? (bevásárolok otthonra)
a stella azért ütött nagyot, mert 20+ éve a kedvencem volt, csak aztán elkezdte a borsodi helyben főzni kukoricával moslékra... így importként viszont megvolt a régi íz és örültem
-
nagyúr
-
-
kw3v865
senior tag
Egyetértek veled, én is kb. ugyanennyit bringázok melóhelyre télen-nyáron, ezen kívül pluszban edzés jelleggel jó időben. 10-20 km-es távolságra a legjobb választás. Arra kell figyelni télen, hogy ha sózzák az utat, akkor gyakran le kell mosni, mert a korrózió komoly károkat tud okozni. Bár a melóhelyemen nem lehet zuhanyozni, a megfelelő ruházat sokat számít. Merinó gyapjú pólót mosás nélkül sem büdösödik. Nyilván edzéshez nem veszem fel de ha kényelmes tempóval tekerek, akkor tényleg ritkán kell mosni (persze vállfán tárolom minden használat után).
-
philoxenia
MODERÁTOR
1-2 km-re gyalog megyek... Ha át kellene állni egy másik, a célhoz közelebbi parkolóba, akkor pláne. Viszont 10-20km-re már nem hatékony a bicikli és a legtöbbször el se tudnék hozni rajta annyi cuccot,amit vásárolok. Esőben/hóban megint csak nem nyerő. Na meg van, ahová nem mehetsz olyan öltözékben, amiben lehet biciklizni.Meg persze már nem is vagyok "Mike Ross-korban"...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
-
Szada85
aktív tag
Az utóbbi idöben megfigyelhetö trend szerintem, hogy a legtöbb ilyen cikk gözerövel igyekszik "mosdatni", mentegetni a résztvevöt, ott van példának Pesten is a Teve utcai STOP táblás keresztezödéses crash tavalyról, ott is minden cikk lehozta, hogy "szegény vidékiek feljöttek Pöstre, és hát nem ismerhették a környéket".
Motorra sosem volt jogsija, de már több képen is pózolt vele, nagy eséllyel nem csak a kertben nézegette.
Nem utolsósorban az autós jogsit se csak úgy a kócos hajáért vették el, feltételezhetöen autóval sem sikerült mindig szabályosan közlekednie.Már írtam korábban, de továbbra sem fogom sose megérteni, hogy ha Te vagy a közlekedés sérülékenyebb résztvevöje (akár gyalog, rollerrel, bringával, motorral, de ugyanígy autóval pl. vonat ellenében), akkor miért nem kapcsol az ember belsö csengöje olyankor extra érzékeny szintre...
-
mephi666
nagyúr
...ha ismerőssel csináltatnak a rendőrök ittassági tesztet, akkor a görbe vonalon indítják el, hogy kövesse?
-
mephi666
nagyúr
igen, de ő meg nem előzhet, ha valaki kanyarodási szándékát már jelezte márpedig a tegnapi balesetnél 2x2 sávnál a belsőben azért állt meg a furgon, mert le kívánt kanyarodni... (oké, itt a baleset nem a kanyarodóval történt, hanem szemből érkezett valaki szabályosan)
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
mephi666
nagyúr
...már amíg mennek... ez eddig ment... szerencsére leginkább csak anyagi kárral járt az ütközés
...az amúgy oké, hogy ilyenkor reflexből rángatja majdnem mindenki a kormányt, de ha a belsőben balra kanyarodni szándékozó áll, akkor sejthető, hogy azért áll, mert szemből érkezik valaki... és ahelyett hogy hátulról belemenne az álló járműbe, inkább átrántja szembe, ahonnan érkezhet valaki 50-nel... esetleg valami márkatárs jóval többel
ui: egyébként akkor mi van, ha a furgon esetleg megkezdi a kanyarodást és balról beleszáll a vadbarom? városban a belsőben nem nagyon szoktam balra kanyarodáskor a bal tükröt nézegetni, hogy érkezik-e onnan valaki aki szembe halad a forgalommal
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
-
Szerintem már csak akkor vette észre amikor mellé ért. Az előző fél kereszteződésben kezdte meg az előzést, tanuló azért gyorsított mert feloldódott a 40-es tábla és belelépett a gázba az emelkedő miatt (elméletben 60 ig tehette meg). Engem a kereszteződésben előzött meg aztán a kanyarba folytatta a tanulót előzni. Egyik helyen sem lehetett volna szabályosan megtennie. Azaz kanyarba végülis igen mert emlékeim szerint nem záróvonalas csak éppen nem volt belátható az a rész.
[ Szerkesztve ]
-
-
szebe
addikt
Hámunk van, nem nyakörv.
Szerintem nem sokkal különb, ha maga a jószág nincs rögzítve, hogy az utastérben, vagy a hordozóban repked. Természetesen a jószág szempontjából. Az utastérben lehetőség szerint ne repkedjen semmi.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Zolás
addikt
Mikor megépült a völgyhíd az M7 pályán, benne volt a tévében, hogy a három sor szalagkorlát simán megfogja a negyven tonnás kamiont. Erősen röhögtem magamban.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
NeoPampalini
senior tag
Mégis mivel lehetett volna "kiemelkedőt" produkálni a témában (meg miért is kellett volna?), vagy most mi is a probléma pontosan? Nem lehet azt írni, amit, mert valakinek nem tetszik?
Igazából azt sem értem, hogy miért kaptam a kommentemre vezetéstechnikai tanácsokat (már megint ), mert egy árva betűt nem írtam erről, nem kértem...
Kérdés is volt a végén, amire kb. senki se reagált (persze, az is költői, de akkor is).Pedig a topik címével egybevágott, na mindegy, akkor nem kommentelek, megkímélem mindenki érzékeny lelkivilágát.
-
Reggie0
félisten
Mondom: indokolatlan. Az, hogy neki az a kenyelmes vagy ahhoz van kedve, nem indok. Az, hogy a feladata ellatasahoz, vagy a jarmu kepessegeihez merten erre van lehetoseg mar indok, de az utat moso jarmuvek nem veletlenul rendelkeznek figyelmezteto jelzessel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azért nem feltétlen a "balratarcs", inkább az előzés lehetett a belső sávosok fejében, és pont toróldás kialakulása volt. Ilyenkor eszembe jut, hogy régebben linkelt itt valaki videót, a párhuzamos közlekedés kialakulásáról.
A kamion mögött épp üres volt a külső sáv, ez ténlyeg erős mák volt.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nyikszi
őstag
A fene tudja, voltam én is tréningen már, nem is egyszer, igaz nem most volt. De én eddig a vészfékezésnél mindig taposom a gázt, aztán nézem, hogy lehet-e egyáltalán valamerre menekülni, kerülni. Így volt amikor a kutyát sikerült telibe eltalálnom. Kiugrott, fékeztem és utána néztem, hogy esetleg a szembe jövő sávba át tudok-e térni, de jöttek szembe, így maradt a fék. De lehet ha valami nagyobb lett volna, akkor automatikusan félrerántom. Például ha úton szembejönne egy kamion és nem tudnék mit csinálni, gondolom félrerántanám és inkább az árkot választanám.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
biker
nagyúr
s abba sem gondolnak bele, ha telibe verik az ellenfelet, akkor kisebb a sérülés veszély mint 15-255 átfedéskor, mivel ennyivel kisebb felületen oszlik el az energia.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mephi666
nagyúr
....pedig itt szoktak kijárni a rendőrök a lőtérre: majdnem minden nap látok néhányat ezen a rövid szakaszon ...habár franc tudja mennyire foglalkoznának ezzel: 15+ éve ismerőst éjszaka megbüntették, amikor részegen rövidített és szabálytalanul átsétált egy helyen 2sávos úton... reggel 3 környékén, amikor 0 forgalom volt (csak épp rendőrök látták) ...most meg mennek át tökön-babon, múltkor telefonáló nő a zebra pirosán futott át úgy, hogy a gépjárműforgalom haladt... sz*rnak itt már mindenre: nincs kapacitás ilyen "apróságokkal" foglalkozni
-
nyikszi
őstag
Igen, csak arányaiban ott több van. Vagy csak rossz helyen lakom és folyton velük gyűlik meg a bajom. Sajnos az Üllői úton, szerencsére csak a Kökiig, sokszor találkozok velük. Amikor látom, hogy minden 3. autó sárga és hogy lavíroznak, előzgetnek, bevágnak mások elé, na meg elém is, hát kinyílik a bicska a zsebemben. Természetesen nem mind hülye, szerencsére, de én súlyosabban büntetném őket, ha valamit nem szabályosan csinálnak, netán bűncselekményt követnek el.
Pl. az emlékezetes eset, amikor a taxis teljesen bunkó volt, most meg kiderült róla, hogy büntetett előéletű
A buszos is hunyó volt, de úgy rémlik itt is kitárgyaltuk anno az esetet.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
nagyúr
Pedig ha nagyon szigorúan szorítkozunk arra, amit Reggie0 ír, akkor sajnos igaza van abban, hogy akár úgy is simán magyarázható. Gyorsított felvételként ment ki a pihenőbe (hiszen a sebességkorlátozás a kereszteződés elejéig tart), de qrvagyorsan meggondolta magát, és beletaposott a gázba. Gyorsan (iszonyú gyorsan) körülnézett, és bár látta, hogy jönnek, elég gyors volt ahhoz, hogy még kiférjen és folytassa útját.
De nekem is inkább a tolakodás jut eszembe a fenti levezetés ellenére. 1 jó ügyvéd, és simán védhető.
De ha az elől lévő autó rágyorsít, mert a sebességkorlát már nem él a kereszteződés miatt, akkor viszont csúfos vége lehetett volna... de hát a lett volna az olyan izé... szerencsére nem történt semmi.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
konci79
őstag
20 éve vezetek, pár éve napi szinten megyeszékhelyen napi kb. 80-100 km-t, és olyan szinten meggyűlöltem vezetni, hogy az valami hihetetlen...
Napi szinten írhatnám ide, hogy szinte óránként! mennyi gyökérrel találkozom, ami régen volt havi 1-2...
Olyan mintha az autósok kb fele azt hinné hogy élet-halál harc van az utakon, nem közlekedés... -
mephi666
nagyúr
A repülő már brutálisabb [link]
...mondjuk az lett volna szebb, ha nem szállított eszközről van szó, hanem pl egy épp leszálló vitorlázóval koccan valaki... gondolom kgfb nincs rá, milyen jó lehet betétlapot tölteni ...rendszám?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem a fele földút lenne. A munkahelyen kb. a kezemet tudom megmosni max. Jártam kényszerből, míg nem volt kocsi, mert tömegközlekedéssel meg katasztrófa volt, szolgálatonként 4 óra plusz. Bicajjal kettő. Ja és akkor gyakorlatilag háromnegyed része volt földút. (kocsival nem ugyanaz az útvonal) Ja és 57 vagyok.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
nagyúr
Itt szinte senki nem használ kerékpárt. Pedig elsőre jó gondolatnak tűnik.
Aztán mindenki ugyarra az eredményre jut.
Ha már tolja, akkor előbb beérne ha nem tolna útközben magával egy kerékpárt.Fiatalon én is nyomtam. A 12-14 km/h-ás átlag már jónak számított hazafelé. Igaz munkába menet lazán megvolt a 30 feletti átlag, de akkor az út háromnegyedén még tekerni sem kellett, csak fékezni.
A kilométereken át tartó emelkedő a legtöbb embert megadásra készteti.
Viszont kemény sportolóknak jó edzési lehetőség.Nem véletlenül kerékpároznak sokan Hollandiában.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Reggie0
félisten
Amit emlitesz az inkabb kirivo eset. De peldaul nezd meg Margit Hid budai oldalon a felsorakparton a hid elotti lampakat. A rakparti lehajto lampajanal cikulsonkent 1-2 auto atmegy a piroson, rendszeresen keresztbe allnak a zebra+kerekparuton, sokszor meg a keresziranyu forgalom kulso savjan is. A hidtol eszakra levo zebranal levo keresztezodesben - deli iranyban - rendszeresen athajtanak a piroson a kulso savban, nem ritkan az 5-10 masodperce piros lampan is, amikor mar megindultak a gyalogosok/kerekparosok. A belso savban mindig valaki keresztbe all a zebrara, mert ugy pofatlankodik a kozepso savbol a belsobe. Es ez allandoan igy megy, rendort meg sosem lattam, hogy egy evben akar egyszer is buntetne ezeken a helyeken.
(A zebranal kereszben megalloknak fel szoktam hajtani a hatso ablaktorlot, de azt sem szoktak eszrevenni.)
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ja nem tudom miért. Talán az fut át az agyamon, hogy biztos lassan megyek, de pl lakott területen 60-nál is simán beállnak mögém, hogy gyorsítsak, vagy lenyomnak 100-al. Szóval van egy jelentős réteg a közlekedőknél, akik kb. le akarnak tolni az útról, aztán ez idegesít egy kicsit. Főleg régebben idegesített, manapság már inkább visszaveszek 60 helyett mondjuk 45-re, aztán egy idő után talán kapcsolnak, hogy előzni kéne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
ami nekem baromi furcsa, az itt van: itt a kiegészítő egyenesen enged
-
mephi666
nagyúr
Nem vagyok már ideges, de tényleg megérné azt a balkanyart is kiemelten figyelni a hatóságnak, mert szépen gyűjthetnének van 2-3 pont, amit mindig raknak helyi közlekedési csoportba, hogy osztják épp az 50es csekket... megy is a hőbörgés, pedig nem hiába van ezeken a pontokon tábla... (pl Irinyin befelé is ha 1 hülye megakasztja a sort, pár kocsival hátrébb már a kereszteződésben ragadnak és keresztbe elállják a nagykörutat (oké: ne menj be a kereszteződésbe, ha nem vagy biztos abban, hogy el is tudod hagyni, de nem életszerű, hogy ott mindig szabálytalankodókra készüljön az ember és akkor induljon csak el, ha az előtte levő már 20 méterrel odébb jár)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
Lehet hogy pár csekk után nem csinálja meg a többi sem... nem bírtam sehova menni, mert mögöttem is voltak, nem tolatgathattam
...volt, amikor hátulról majdnem belém jött egy, amikor ugyanitt megállt a balra kanyarodó és amaz meg nem volt rá felkészülve, hogy lámpától indulás után azonnal fékezni kell, mert a balra kanyarodni szándékozó megállítja a forgalmat... (kereszteződésben is simán bent ragadnak az ilyen idióták miatt)
-
Vismajor01
addikt
Ugyes vagy, leulhetsz, egyes.
Nyilvan megvolt az oka annak is miert nem volt nalam euro illetve miert villogo tankkal alltam be tankolni. Nem volt tervezett, elhiheted. Es kulon leirtam hogy ez egy kut volt, de ettol teljesen függetlenül ravilagitott a problemara-azaz ha problemad van akkor byzhatod.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Reggie0
félisten
Csakhogy itt nem uriversenyrol van szo. Ha egyszeruen jobban gyorsul az auto, akkor a rendorauto nem fog tudni leszoritani egy lassabb szakasz vagy kanyar utan.
A legtobb autos uldozesnek ugy lesz vege, hogy valamit benazik az uldozott, a rendoroknek csak kovetni kell es nem csinalni semmit.
A lerazas meg ott kezdodik, hogy rovid idon belul joval messzebbre kell jutni, ami teljesitmeny hianyaban sosem fog sikerulni, plusz neheziti a tobbi kozlekedo, az ut belathatosaga, stb. stb.. Kovetni sokkal konnyebb kisebb teljesitmennyel, ez egyszeru fizika.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest