Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
konci79
őstag
válasz cappa72 #62248 üzenetére
Tűzoltóság itt van majdnem mellettünk, már szirénáztak vagy kétszer ma .
Száraz úton se bírják a követési távolságot tartani, esőben, meg ilyenkor még több lesz a baleset, meg a tenyérnyi lyukak a szélvédőn, oldalt le se takarítja,stb.
Biztos nehéz felfogni, hogy hiába van egy modernebb autó is tele minden biszbasszal, ha a sofőr balf.sz, nem segít, óvatosabban kellene menni... -
konci79
őstag
válasz cappa72 #62213 üzenetére
Ezt azért nem írtam, mert a felnőttek is rengetegen ilyenek...
Párszor már szóltam, válaszok: jóvan, hol menjek (mondom járdán), tudom,stb.
De jönnek autóval is... Az emberekben van a hiba, ez ellen pedig amíg nem lépnek fel olyan módon, hogy komolyan vegyék végre a legegyszerűbb szabályokat is, addig ez csak rosszabb lesz. -
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #62128 üzenetére
...ez az, hogy ha egy baleset halálos áldozattal jár, ami bekötött övvel elkerülhető lett volna, ott átértékeli majd ítélethirdetéskor az öv szükségszerűségét az, akire kimérik a büntetést... kösse csak be mindenki
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #62054 üzenetére
...vannak még ilyen nagy kérdéseim: pl különböző közvetítéseken (pl autósportban Wéber Gábor) a kommentátor a hely/helyezés/helyen/stb szavakban megnyomja keményen a ly-t... lesz belőle hejj/hejjezés/hejjen neki mondjuk meg tudom bocsátani, mert versenyzőből lett szakkommentátor, de van aki alapból ezt a pályát célozza meg és ő is így használja... nem szólt még nekik senki, vagy nem kaptak megfelelő képzést, hogy ne hejjegjenek-hujjogjanak?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
koanla
aktív tag
válasz cappa72 #60910 üzenetére
"Jófejségből megállnak a bicósoknak, ezzel szerintem balesetveszélyes helyzetet alakítanak ki.
(Láttam már ilyen miatt /nem itt/ ráfutásos koccanást sajnos, a jófej autósra rászaladt hátulról valaki)"A balesetveszélyes helyzetet az teremti - és tartja fenn folyamatosan; sokszor akár hosszú km-eken is keresztül - , aki nem tart biztonságos kövtávot.
A legtöbben úgy vezetnek, mintha soha semmiért nem kéne megállnia, de akár nagyobbat lassítania sem az előttük haladónak (tudom, magukból indulnak ki: nekik soha nem kell sehová lekanyarodniuk, megállniuk. Egyszer beülnek az autóba és csak mennek, csak mennek...).
Márpedig a KRESZ (és amúgy a józan ész szerint is!) olyan kövtávot kéne tartani, amelyben nem hogy lassítás, hanem hirtelen nagy fékezés esetén is meg lehessen állni. -
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #60899 üzenetére
"Elméleti kérdés: ha már állt a szemben lévő jármű, tehát lemondott az elsőbbségéről a biciklis javára, viszont én nem mondtam le az én elsőbbségemről (mert miért, és esetleg netán véletlenül esetlegesen véletlenül) és egy ilyenből gázolás van, na akkor mivan'?"
Attol fugg hogy milyen modon utod el. Ebben az esetben ovatosnak kell lenned, de a bizalmi elv alapjan szamithatsz arra, hogy megadja neked az elsobbseget, mert az elsobbsegrol mindenkinek kulon kulon (onkentesen es egyertelmuen, pl. kezjelzessel) le kell mondania ilyenkor. Tehat, ha megis baleset lesz, akkor a balesetnel egyebkent is vizsgalt tenyezok szamitanak, mint peldaul az, hogy mennyi volt a reakcioidod, tettel-e valamit a baleset elkerulese erdekeben es szabalyosan haladtal-e(es ha nem, akkor szabalyos haladas eseten mas lenne-e az eredmeny). Ha 1mp-en belul reagaltal pl. fekezessel vagy kormanyzassal, akkor nem leszel felelos. Ha keslekedtel vagy gyorsan menten es amiatt nem sikerult a balesetet kivedened, akkor felelos leszel reszben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz cappa72 #60907 üzenetére
Igen, az utolsó mondatodra akartam rávilágítani.
A biciklisnek nincs elsőbbsége a zebrán, sőt, szabálytalan is.
A kombinált zebra+bicikliutat pedig személy szerint ellentmondásosnak és balesetveszélyes kereszteződésnek tartom, a gyalogosnak elsőbbsége van a biciklisnek nincs, értem én, de ez így f@aszság, kb. a "biciklist elütheted a gyalogost nem" felfogásom szerint ha szigorúan a szabályokat nézem.
Személyes ismerősömet csapták el így a biciklin 2x2 sávos úton, az egyik autó megállt, a mellette lévő sávban meg jött, és paff. Egyiküket se baszták meg, illetve szóbeli figyelmeztetést kaptak, a bicikliben is esett kár, meg az autóban is. -
titán
Teljesen mindegy mit csinál a szemből érkező, a kerékpárosnak nincs ott elsőbbsége, tehát ő lesz a hibás, te pedig a vétlen (nyilván ha az elsőbbségi helyzettől függetlenül nem volt megelőzhető a baleset).
-------------------------------
Napi agyhalott: [link]
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...nem engedted át a gyalogost, mert ott nem is volt gyalogos biciklis volt, ami nem gyalogos és attól sem válik gyalogossá, hogy valaki megáll neki jófejségből...
...ennél csak az volt itt a jobb, amikor szemből busz áll (takar), mögötte pedig egy autós noszogatja a gyalogost, hogy menjen át nyugodtan én irányomból nézve balról-jobbra... úgy hogy gyalogátkelő sehol... én meg nézek, hogy "wtf? ez ki akarja nyíratni a gyalogokat azzal, hogy kiküldi őket a védett úton 50es tempóval érkezők elé?"
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #60756 üzenetére
én meg úgy voltam vele már vásárláskor, hogy "egyik oldalon méteres karc az ajtókon, másik oldalon tükör burkolatának sarka leütve: nem gond, motorilag legyen jó, külső szépséghibák nem zavarnak... legalább nem fáj annyira, ha tesco mellett rányitnak egy ajtót" ...meg nyáron Grado-ban idiótán kellett kiállni egyik nap a parkolóból: kétoldalt szűken sövény, szembe audi lóg be az útra... félúton meg választani kellett, hogy vagy az audit húzom meg a kocsi bal elejével, vagy jobb hátul kicsit cirógat a sövény... legalább kis emléket hoztunk haza a kocsin is vékony karcok formájában ...ha meg egy ilyen idióta oldalról elkerülhetetlenül ránk húzza, majd a biztosítása fedezi a kocsink kozmetikáját
-
sherlock82
senior tag
válasz cappa72 #60724 üzenetére
Pontosan ahogy mondod. Erre a kérdésre emlékszem én is és kb szó szerint ez volt a válasz.
Volt a tankkönyvben a B kategóriához tartozó 25 db kérdés, amiből ha jól emlékszem. 5 db volt a vizsgán. ha ezeket tudtad, és mellette az életben fel is ismerted akkor nagy baj nem történt.
Ha valaki rávan kényszerülve - és nemileg tud tájékozódni térben, az kisteher gépkocsival is tud közlekedni és tolatni. Meg hát ahogy írtad, a muszáj nagy úr.konci79
Most már mindenki vehet nagyon teljesítményű autót ha van rá pénz, aztán rájön h micsoda erő is van egy ilyen járgányban.
Olvastam egy felmérést hogy a balesetezők nagy része a kezdő vezetői engedélye ljárta után okoz balesetet, mert azt érzi hogy van már kelő rutinja.
Aztán kiderül hogy mégse aztán megvan a baj.
Amit írsz az napi szintű probléma a sztrádán , itthon mindenkéépen.
Amit még én tapasztalok rendszeresen az a motorfék használatának teljes hiánya.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
válasz cappa72 #60720 üzenetére
Kezdő vezetői engedélyem volt mikor úgy hozta a sors hogy astra meg niva helyett transportert kellett vezetnem. Pàr alkalom után már kezdtem megszokni a kocsi sajátosságait aztán 1-2 hónap után egész magabiztosan vezettem. Pedig nrm vettem részt semmilyen plusz tanfolyamon v átképzőn.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
titán
válasz cappa72 #60665 üzenetére
Az is a problémája az emberkének, hogy nem tud még kifogással sem élni, hiszen elismerte a helyszínen a cselekményt.
Szerintem is túlzás a szabálysértési előadó döntése.
"Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt"
"A cselekmény során elsőbbségi jog nem sérült."
"TEKINTETTEL AZ ELKÖVETETT CSELEKMÉNY NAGYFOKÚ BALESETI VESZÉLYESSÉGÉRE,
Namost ha a közlekedési szabályokat kisebb fokban sértette meg és a cselekmény során az elsőbbségi jog nem sérült, akkor hogy lehet a cselekménynek nagyfokú baleseti veszélyessége? Ellentmond egymásnak, amiket leírt. Ha sérült volna elsőbbségi jog, az már járhat nagyfokú baleseti veszélyeztetettséggel.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz cappa72 #60552 üzenetére
Üdv Fehérváron.
Van 1-2 híresebb kiegészítő lámpás kereszteződés, ahol a másik sávon keresztül kerülnek ki ha úgy van.
Nekem az a kedvencem, amikor fél métert kéne az illetőnek előregurulnia, hogy használhassam a kiegészítő kanyarodást, de nyilván nem figyel. Természetesen nem azon a fél percen múlik, de egy picit azért zavar, mennyire nem figyelnek a másikra.Ez amúgy melyik kereszteződés volt? Tbánya felől Veszprém irányába olyan sokat azért nem kell Fehérváron kavarni.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #60552 üzenetére
Iggy Pop még él? már évtizedek óta úgy néz ki, mint aki féllábbal a sírban van
...az említett sofőr meg elég psycho lehetett
ui: most jól szétoffolom a topikot fiunk 6éves, nem rég néztük meg a régi mesesorozatot, amiben Willy Fog 80 nap alatt megkerüli a földet... van benne egy köcsög róka, ami villogtatja a szemét mindig és ez alatt a jelenet alatt van egy prüttyögő hangeffekt... kb olyan, mint az Old School Hollywood-ban ...ez lett az egyik kedvenc nótája és várja mindig, hogy ez következzen
-
NoLF
veterán
válasz cappa72 #60246 üzenetére
köszönöm, nejem olasz, így "velejáró" hogy elég sokat megyünk az országban, legyen az észak, közép-olasz, dél, szicília, vagy szardínia, hisz mindenütt vannak rokonok. azért jellemzően minden területnek megvannak a maga jellemzői, északon csak simán fogalmatlanok, délebben viszont már akár agresszívebbek és még kevésbé szabálykövetőek tudnak lenni - a leglényegesebb talán az egészben az, hogy a több tízezer odakint levezettett km után sem tudnám atz mondani, hogy az egész szar, csak meg kell szokni. senki nem idegeskedik igazán, dudaszó alig hallatszik, és mindenki tudja hogy mennyire leszarom típusú/fogalmatlan a másik, ezért ezt elfogadja és felkészül rá, így az egész kvázi tökéletesen működik. másik, ami szintén nem elhagyagolható, hogy ugye a jármű az igazán nagy többségnek csak egy közlekedési eszköz, tehát ha megnyomják, meghúzzák, akkor mennek tovább és kész, senki nem stresszel rá a témára.
dudára meg amúgy sincs sok szükség mert midnenki kézzel kommunikál
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #60130 üzenetére
...vagy érezte, hogy kizárólag kötöttpályás járművet kellene vezetnie, ahol nem kell több ezer kresz-szabállyal foglalkozni ezért pályához kötötte szépen a saját járművét
...megérdemelné simán az ilyen, hogy a nyakába akasszanak több (tíz)milliós bírságot... oké, hogy "csak" kellemetlenség és késés lett az esetből, de lehetett volna tömegkatasztrófa is... ép eszű ember ilyet nem művel (amúgy nem értem, mit vacakoltak ennyit: azt a matchboxot 4 erősebb ember simán beborítja onnan az árokba)
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #60085 üzenetére
...ez betudható természetes reakciónak: ha épp jó dobolós slipknot, ffdp, machine head, vagy a7x track jön épp, simán dobolok jókat akár fél perces pirosnál is a kormányon
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz cappa72 #59942 üzenetére
Na jó, de véletlenül is leönthetjük
leszarta a madár?azt meg milyen alapon büntetnék...
Van ilyen tiltás, hogy tilos magokat rakni a traffibox tetejére? Esetleg...[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Zolás
addikt
válasz cappa72 #59835 üzenetére
Jöhetne egy ide is Maglódra. A főúton a rendőrség előtt szoktak éjszaka versenyezni a Toretto rajongók.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Hi!King
őstag
válasz cappa72 #59572 üzenetére
Anno én is mindig ezt tapasztaltam a nyugati határszélen élve, aztán idővel rájöttem, hogy a legtöbbjük nem osztrák, hanem magyar, szlovák, szerb, stb., csak Ausztriában él. Aztán lehet osztrák is, de szerintem a legtöbben alkalmazkodnak a helyi közlekedési kultúrához, ugyanaz az ember máshogy vezet itt és ott.
Amúgy Ausztriában az megszokott még, hogy nagyon rövidek az autópálya felhajtók, illetve áthajtásoknál is gyakran nagyon rövidek az áthajtók, mégsem volt sosem problémám vele, mert mindig kölcsönösen segítik egymást pozícióharc helyett.
Alpesi falvakban, kisvárosokban pedig gyakran a főút is nagyon szűk, sok helyen csak egy autó fér el, az is nehezen belétható, mert gyakran egy kanyarban lévő ház sarka szűkíti le az utat, mégsincs ezeken a helyeken gyakorran baleset, mert mindig lassan érkeznek ilyen szakaszokra.
De ami a legfeltűnőbb különbség, hogy nem találkoztam sehol sem erőből megfélemlítéssel. A legjobb példa nem is a zebra, hanem vannak közforgalomnak megnyitott erdei, hegyi utak, amelyeken van gyalogos turistaforgalom is, az ilyeneken Magyarországon ha jön egy autó, az a gázt tapossa, hogy minél gyorsabban menjen félre a gyalogos, osztrákoknál úgy kezdődik, hogy gyökkettőre lelassul, és óvatosan elmegy a gyalogos mellett.
@aprokaroka87
Ha csak a büntetési tételek lennének a különbség, akkor ugyanazok az osztrákok paraszt módon vezetnének mellékutakon, ahol minimális a lebukás esélye, de nem ezt tapasztalom. Szerintem a többség átveszi a helyi közlekedési kultúrát, ezért is nehéz változtatni rajta, nagy a tehetetlenség, kevés felelős sofőr nem változtat sermmin.@biker
Mindegy mi van kiírva, ez a porfelhő látszódni kellett már távolról is és ennek ellenére nem lassítottak. Ez olyan mint egy kanyaros országút, ahol nincs sebességkorlátozás, tehát 90-el mehetsz, de ha 90-el mennél, jó eséllyel az árokban kötnél ki, ilyenkor attól függetlenül lasabban megy normális ember, hogy nincs korlátozás.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
-
Hi!King
őstag
válasz cappa72 #59307 üzenetére
Engem még sehol sem dudáltak le emiatt. Viszont Budapesten sokkal több az olyan kereszteződés, ahol könnyen be lehet ragadni, mint vidéken. Közvágóhídnál Kvassay-Soroksári kereszteződésben mindennapos, hogy beragadnak, gyakran baleset is van miatta, mert van hogy valaki beragad, egy másik meg nem figyel.
-
Szada85
aktív tag
válasz cappa72 #59244 üzenetére
Volt már téma, szerintem nagyobb visszatartó ereje lenne, ha az alap (és egyébként tovább szigorított) bírság mellé az autót (is) foglalnák le ilyenkor, az azért "jobban fájna", plusz nem feltétlen lenne mibe visszaülni.
De nem lenne rossz irány, ha az autó vásárlását/üzembentartó jogosultságot is "használatához szükséges érvényes engedéllyel rendelkezéshez" kötnék, nyilván átgondolva a szabály megfogalmazását.
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #59240 üzenetére
Elobb utobb borton lesz a vege, plane h felfuggesztett is kap, akkor eleg rizikos.
Nekem az a velemenyem, hogy a joggyakorlat szep lassan, de elindul erre, foleg amiota egyre tobb a kamera ezeket lehet bizonyitani es szepen el kell kezdeni a veszelyes egyedeket kiszurni. Mondjuk elore is lehetne, de nem hinnem, hogy az ellatorendszernek van erre kapacitasa, ha rogton bevezetnek.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #59088 üzenetére
...hasonlóan úgy jártam korábban, hogy előttem levő kanyarodott balra, mögöttem levő meg úgy gondolta, hogy a kereszteződésben mindkettőnket kikerül jobbról... meg sem kellett állnom, csak lassítanom, majd kezdhettem gyorsítani, amikor a gyökér már jobbról mellettem volt és kis híján rám húzta
padkára meg senki nem kényszeríthet fel, csak mert neki épp sietős... 1 hónapja kaptam el jobb elsővel úgy padkát, hogy az éppen sérült volt és a törésnél egy hegyes darab oldalról megb*szta a gumit, ami így cserés lett nem rizikóznék hasonlóval szándékosan egy hülye kedvéért...
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #59039 üzenetére
...ha táblázás van és nincs közvetlen munkavégzés az út mellett, akkor tábla +20ra szoktam beállni óra szerint, ami felfelé csal vagy 5öt... 40 helyett 60, 60 helyett 80... hogy ha netán fotóznának, ne legyen olyan fájdalmas... így is szoktak ránk mászni és előzgetni
-
t72killer
titán
válasz cappa72 #58963 üzenetére
+#58962: ez nem már toleranciával korrigált érték?
#58967: drága meccs lesz, mert beveszik az ügyedet, bevizsgálják az órát, ami garantáltan nem fog alulmérni, a végén meg perkálni kell a kazalnyi szagértői-enyveskezűmanageri-ügyvédi ktg-eket.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
válasz cappa72 #57791 üzenetére
Hétvégén megint majdnem ugyanaz, csak most a Balatoni bicikliútnál...
VW megállt a bicikliutas kereszteződésnél, hogy átengedje a bicikliseket. Előzékeny, udvarias szeretett volna lenni. Erre hátulról egy Astra G beleszaladt...
Szegény VW-s nőt sajnáltam nagyon, bár az is igaz, hogy a vonóhorog miatt kisebb baja lett, mint az Astra-nak. (utóbbinak hűtővíz is elfolyott...) Az előzékenysége (éözveztve) okozta a "vesztét" (természetesen az opelos volt a ludas). Kb. 3 éves lehetett a VW (R-rel kezdődött a rendszáma, látszott, hogy új)
Hozzáteszem, hogy a bicósoknak STOP tábla volt, és annak rendje és módja szerint megálltak.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #58192 üzenetére
biciklivel 50-60 közt egy apró kormánymozdulatra is durván be tudott szitálni a jármű... most duplájával egy deszkán állva gyönyörű lehet az esés...
-
konci79
őstag
válasz cappa72 #58078 üzenetére
Az is kell hozzá...
Minap egy körúton, ahol 2 sáv, alárendelt útról, ahol amúgy 30-as korlátozás van( le se sz..ják), kifordult egy Audis leányzó lendületből egy másik Audi elé, aki kb. 10 méterre volt.
Annyi szerencséje volt, hogy a másik sáv üres volt, egyből áthúzta a kormányt ( bár nem hiszem hogy volt ideje megnézni, inkább csak reflexnek tűnt), így megúszta.
De ha valaki pont jön ott is... -
Szada85
aktív tag
válasz cappa72 #58047 üzenetére
Én ezt értem, még azt is elhiszem, hogy nincs tévedhetetlen rendszer (ugye arról is lehetne beszélni, hogy mennyire "modern" maga a rendszer, nem egy átjárót ismerek, ahol egyik irányból elmegy a vonat, a másik irányból érkezö még megáll a megállóban, de a sorompó zárva marad, mialatt tucatnyi autó áll és pöfög egy helyben).
De azért aki nem tud "megoldani" egy ilyen forgalmi helyzetet, hogy "egy sínpár, megállsz, elnézel jobbra, balra, akár mégegyszer mindkét irányba, nem jön semmi, oké, mehetsz", annál azért elgondolkodtató, mennyire való a közlekedésbe.
-
szebe
addikt
válasz cappa72 #57922 üzenetére
Sokan nem ment valszeg szembe, mert ott a Népliget.
Az egyik kijárat pont nem látható a videó indulásakor a kép bal szélén, a másik meg az Üllői felüljáró alatt van, azoknál fordulhatott ki a szembesávba.Ettől függetlenül az ilyen tényleg ne vezessen. Max 5 percet ha nyert így...
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Chris Kiki
senior tag
válasz cappa72 #57865 üzenetére
Ja, ez így rendben van, ilyenkor én sem fékezéssel veszem fel az előttem haladók sebességét. A mögötted 150-nel közlekedőt sem kell elengedned.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
válasz cappa72 #57865 üzenetére
Jahogyja. Ha előtted is tele van a belső sáv, akkor párhuzamos közlekedés valósul meg, s nincs jobbratartási kötelezettség.
Mondjuk ha csak néhány tötymörgő van előttem, s nem hajlandók a kis pondró 20 éves focusom elől kitérni, míg mögöttem valami agresszív dög SUV vagy sportkocsi van, akkor azt előre szoktam engedni oszlatni. Általában beválik.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
válasz cappa72 #57858 üzenetére
Nem értem ebben mi a szabálytalan. Nyilván ha van hely biztonságosan kisorolni, s elengedni a villogóst, akkor ki kell menni, de azt is csak akkor csinálom, ha látom esélyét annak, hogy újra fogok tudni előzni. Mert ha nagy a forgalom, akkor nem húzódok ki, mert örökre ott ragadok két kamion között.
Sávváltásnál én lassítani már csak azután szoktam, miután visszasoroltam kívülre. Persze ha kevés a hely ott, akkor nyilván még a belső sávban lassítok vissza, de csak annyira, hogy biztonságosan visszasoroljak. A lényeg, hogy az előzéssel minél gyorsabban végezzek, minél kevesebb ideig tartsak fel másokat.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #57517 üzenetére
az is... plusz ami minden rendszer halála: a kivételek az ilyen helyzetek felismerése és megfelelő kezelése... pl itt felénk a jobbkezes kereszteződéseket sokan nem ismerik... nem egyszer le is dudáltak, amikor kifordultam a balról egyenesen érkező elé féktávon kívül úgy, hogy nekem volt elsőbbségem sőt sok olyan eset is volt, hogy érkezhettem volna lendületből, mert "úgyis nekem van elsőbbségem" és 100% lett volna a baleset... az ilyeneket hogy kezeled le algoritmusban? bekapcsolod a "balkán módot", hogy innentől kezdve jobbkezes kereszteződésnél satura álljon meg, ha beláthatatlan, mert simán jöhet balról egy vakegér, aki máshogy értelmezi a kreszt? (mármint aki úgy értelmezi, hogy egyenesen haladva neki van elsőbbsége) ...oké, hogy beleprogramozhatod a full defenzív, személy- és vagyonbiztonságot előtérbe helyező módot, de akkor garantálom hogy a forgalomban részt vevő humánok nagy része sportot fog belőle űzni, hogy legalább annyira sz*passák a robotsofőrt, mint a T-matricás autókat
#57518: büntetésből 1 hétig csak elektronszegény áramot kapjon?
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz cappa72 #57440 üzenetére
Valamelyik cikkben azt írták, hogy több 10 méterre repült a gáztartály. Valószínűleg nem szakszerű beépítés miatt durranhatott el, de a kútkezelőjének is meg kellett volna győződnie, hogy van-e a gáztartályon hatósági zár (vagy valami ilyesmi).
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Zolás
addikt
válasz cappa72 #57440 üzenetére
Szerintem gázüzemű, és hátul van a tartály. Hibás valahol egy tömítés, és elpukkant.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #57436 üzenetére
Csütörtök délelőtt 3-4 szembeforgalmas esetet raktak ki helyi csoportba: de nem ám sima kis egyirányú útról... körforgalom, egyirányú kiskörút, 2x2sáv, forgalommal szemben... ilyen világtalanoktól kellene örökre elvenni a jogsit (ez komolyan rosszabb, mint amikor valaki tudatosan egy gyökér, mert az még valahol tisztában van a szabályokkal)
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #57367 üzenetére
amikor asszony karambolozott egy busszal, akkor úgy mentem át a városon, mint egy állat... szabályosan azért, de tapostam rendesen a 60 lovas F-nek (szerencsére ijedtségen kívül baja nem lett... céges kocsinak kicsit elnyomta a busz az orrát)
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #57362 üzenetére
...ja, itt a tavasz és előbújtak barlangjaikból a korlátolt képességű, közlekedni nagyon vágyó madarak
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz cappa72 #57174 üzenetére
Egyértelmű
Papi normális volt, de nem tudtam vele megbeszélni meg volt vele egy dezdemóna aki ilyen tipikus "engem sose téptek meg szal úgy viselkedek ahogy akarok". Aztán annak valami csávója jelent meg(apja férfje kitudja...) az meg verekedni akart, de nem járt túl jól De nem vertem meg, hát nem vagyok 18 h egy parkolóhely miatt itt bántsak embereket DE azért gyorsan rájött h itt neki nem terem babér. A legviccesebb az, hogy amikor ez a két idióta elment akkor tudtam beszélni a papival és ő végtelenül normális volt és elnézést kért.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #56965 üzenetére
Legalább nyertek egy erotikus masszázst több részletben: a gerincmasszázst megkapták most az aszfalton, az erotika meg jöhet majd a sitten
A tervük annyi lehetett, hogy "kiraboljuk az ékszerboltot"
-
őstag
válasz cappa72 #56802 üzenetére
Nagyon szomorú Remélem fellebbez és újra vizsgálják az egészet. Nem értek az dologhoz de totál laikusként mégis felmerül bennem a kérdés, hogy egy zöldnél való elindulás (az Illatos út irányából érkező, szintén zöld jelzésre elinduló másik jármű, amelyet a 22 éves B. Márk vezetett) hogy a viharba lehet olyan mértékű, hogy elveszítse a jármű felett az uralmát, illetve akkora erővel csapódjon be, hogy a másik autó sofőrje szörnyet haljon...
Hiába... ez a retek is egy újabb M."Ricsi" sajnos"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Vismajor01
addikt
válasz cappa72 #56318 üzenetére
En is, de attol meg van amikor tenyleg tok hülyeség megállni, olyankor en se szoktam. Azt nemtudom 99.975%ban de sztem ha mar nem 100% akk mindegy. Mert ha csak 1%ban mesz at vagy 25%ban ugyanannyira szabalytalan es valoszinuleg 1%ban ugyanolyan korultekinto vagy mint 25%ban.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
válasz cappa72 #56185 üzenetére
USA-ban berakják az emberek a tepómatot, mennek 1000km és azokkal mennek végig, akik mellettük vannak. Ők sem látnak több autót útközben.
De egy negyedrészben kész lévő úttól miért várod el, hogy forgalma legyen?
Amit M6-nak hívsz az a Velence - Trieszt/Koper - Ljubljana - Maribor - Budapest - Uzhhorod - Lviv - Kiev útvonal C ágának Ploče – Szarajevó – Eszék – Budapest egy kis része.
Amíg nem lesz kész Kiev-től Ploče-ig, addig ez lesz.
Másik ok a kis forgalomra, hogy az M6 messzire elkerüli Pécsett. Ammennyi időbe kerül Pécsről felmenni az M6-ra, annyi időt nem spórol az ember az autópályán. + kevesen vannak akik megveszik az éves matricát, hogy 2 havonta egyszer felmenjenek BP-re. Ha visszahoznák a 3 napos matricát, máris többen lennének.
Egyszerűen a Pécsieknek ebben a formában nem éri meg az M6-os, de nem is nekik készült.
Budapestieknek lesz igazán jó, ha elkészül, hogy egy pályán egyenesen lemehetnek a Dél-Horvát tengerpartra."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #56032 üzenetére
Budai felso rakpart, 2 km hosszu dugoban araszolas 25-os csucssebesseggel, szoval itt meg az sem volt. Egyszeruen parasztok.
Amugy minden nap van legalabb egy szitum amikor valahol nem adjak meg az elsobbseget a kerekparuton. Neha meg 4-5 -is, pedig csak 2*35 percet megyek meloba es vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
válasz cappa72 #55967 üzenetére
Pontosan ezért igazán elkeserítö ezt látni, hogy mára ennyire elharapozódott az "individualizmus", és mindig az egyén önnön igénye magasabb rangú, semmint az egyébként évtizedek-évszázadok óta létezö, és -eddig- müködö viselkedési, vagy épp közlekedési normák, szabályok rendszere.
És még mielött elöjönne, nem, nem csak otthon van egy így, egyre több német Dashcam csatorna is születik (Eure Videos Fahrnünftig, Dashcam Drivers Germany), ahol ugyancsak tisztes mennyiségü alapanyagot küldenek be és osztanak meg.
Ez is aranyos, 3:50-töl a Mergás svejci, majd utána a kombi Audis mutatványa is cuki:
[YT-Eure Videos Fahrnünftig] -
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55967 üzenetére
kb 3 hete pestről jöttünk haza: camponánál járutnk, onnan 6-M0-5 sorrend a cél... hatoson nagyon rövid a szakasz és a belsőből lehet felmenni az M0-ra: én meg olyan jól elbalfaszkodtam, hogy lámpánál a külsőben voltunk, belsőben audi, mindkét sávban sor... köv lámpa kb 200 méterre és onnan lehet menni balra M0-ra... nem akartam azzal szórakozni, hogy "beenged-e valaki az audi mögé, vagy sz*patásból inkább szűkíti a távolságot", ezért bekapcsoltam a rajtprogramot a 1.5tonnás 105lovas, 1.6os zafirában és "lenyomtuk" szerencsére nem versenyző volt az illető, így egyszerűen meg lett oldva (ha nem sikerül, akkor köv lehetőségnél jobbra le, megállás és újratervezés... már ahol meg lehet állni, olyan helyen)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 4 44mm +Cellular Aluminium Case
- Újsz! Apple iMac 27" 5K Retina Late 2015 CTO i7 4GHz/32 GB RAM/256 GB SSD/Magic Keyboard/Magic Mouse
- Irodai Pc 2 i5 4590 / 8GB / HD7450
- Xbox Series X 1TB - 2025.11.15-ig Alza garancia - konzol beszámítás ok! -
- - ELADÓ - ZK-MT21 2.1-es erősítő 2 50W+100W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest