Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
konci79
őstag
válasz cappa72 #62248 üzenetére
Tűzoltóság itt van majdnem mellettünk, már szirénáztak vagy kétszer ma .
Száraz úton se bírják a követési távolságot tartani, esőben, meg ilyenkor még több lesz a baleset, meg a tenyérnyi lyukak a szélvédőn, oldalt le se takarítja,stb.
Biztos nehéz felfogni, hogy hiába van egy modernebb autó is tele minden biszbasszal, ha a sofőr balf.sz, nem segít, óvatosabban kellene menni... -
konci79
őstag
válasz MasterDeeJay #62240 üzenetére
Úgy, ahogy abban a bizonyos homokviharban a pályán.
Majdnem mindenkinek annyira sürgős, hogy se lát, se hall, csak megy. -
konci79
őstag
Tetszik ez a szokásos hatásvadász cím...
És meg nyafog a kölyök hogy 1 km/h miatt...
Az nem zavarta hogy 136-al ment -
konci79
őstag
válasz cappa72 #62213 üzenetére
Ezt azért nem írtam, mert a felnőttek is rengetegen ilyenek...
Párszor már szóltam, válaszok: jóvan, hol menjek (mondom járdán), tudom,stb.
De jönnek autóval is... Az emberekben van a hiba, ez ellen pedig amíg nem lépnek fel olyan módon, hogy komolyan vegyék végre a legegyszerűbb szabályokat is, addig ez csak rosszabb lesz. -
konci79
őstag
válasz Hi!King #62208 üzenetére
Mindenképp kell valamit kezdeni velük, mert életveszélyesen közlekedik nagy részük.
Gyerek iskolája egy egyirányú utcában van, minden nap jönnek szemben a tizenéves kölykök, ráadásul kanyargós és szűk is, és persze nem lassan jönnek.
Múltkor is fékezett egy kb 10 éves kislány, és csúszkált is, mikor felbukkant előttem.
Elmagyaráztam neki a helyzetet, nagyon nem hatotta meg.
Na ezzel van a baj.
De felnőtt is ugyanolyan kretén módon jön, le se sza.ják hogy ő szabálytalan , és ő fog ottmaradni, nem én. -
konci79
őstag
Rollereshez mit szóltok?
-
konci79
őstag
válasz Elemental #62131 üzenetére
Ezt sokan megfejelik még azzal, hogy gyerekülés nélkül, apró gyereket beültetik előre. Mondjuk hátul se sokkal jobb..
Index téma: ugyan többen használják mint nem, viszont rosszul..
Mi a f.szêrt kell az utolsó pillanatban kirakni??
Mikor már állóra fékez előtted ,nem érted miért , és akkor kirakja
Kanyarodást is inkább hagyjuk, mikor kis autóval is behúzódik a vonalhoz, meg a szembe sávba is , és onnan megy jobbra... Persze azt se sikerül a sajátjába megoldani, gyakran kell nekem fékezni, mert nekem jönne a sok marha.
Roppant bonyolult dolgok...
.. -
konci79
őstag
Nemrég indultam el egy rövid körre itthonról.
Utca egyik oldalán parkolnak, 1 autó fér el .
Én mehetek,nem előttem állnakszemből jön egy ilyen birka, pont félre tudna állni, de nem, (30-as zóna amúgy, de azt is lesz.rják), nyom egy kövéret hogy ő akkor is eljön, kb 50 m-es rész.
Nem jött be, én sem álltam meg, láttam hogy 1 hely van a parkoló autók között, oda pont ki tud húzódni, vagy visszatolat.
Behúzódott a parkoló helyre félig , de csápolt, meg járt a szája ennek is.
Ez a dühítő, mikor ő a tuskó, és meg neki áll feljebb.
És ez már 10 másodperccel indulás után, csak hogy jelezze, ma sem lesz jobb az utakon. -
konci79
őstag
Kiss off:
Szlovákiában kirándulgatunk Magas Tátránál, én már rég nem vezettem ilyen nyugodtan...
Senki nem akar letolni, betartják a sebesség határokat, pályán se mennek 130-nál többel, visszasorolnak, egyszer megbámultak előzés közben, én arra vártam hogy elmenjen, mert kamiont előztünk volna, fickó rájött hogy kicsit lelassult, miközben nézett, utána vészvillogózott, hogy bocs...
44 lóerővel nem én vagyok a hegyek réme, ( volt hogy padlógázzal 70-el mentünk ), de senki se jött a seggembe, türelmesek, tartják a követési távolságot( fehér furgonosok is)...Első paraszt már majdnem a magyar oldalon jött 1 méterre mögöttem, akkor láttam hogy egy magyar GLS furgon.
Na mondom ennyi, közeledünk a magyar szálláshoz, vissza a magyar valósághoz[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Inkább nézzétek a bajnokot
-
konci79
őstag
Nem tarolta le, csak gondolom látta hogy gyorsan repeszt, így megállt előtte.
Valószínűleg azért, mert ha ekkora sebességgel becsapódik a korábban látott gyalogosok közé, az rosszabb lett volna. Látható hogy gyerekek is tekernek ott kis pedálos valamivel, quados meg már messziről láthatta a rendőrt, volt azért ideje , de jött ész nélkül. -
konci79
őstag
válasz MasterMark #61628 üzenetére
A személyautó meg a furgon rögtön elhúzott, segítségnyújtás helyett... A furgonos gondolom agyalt egy darabig, aztán mégse..
[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
válasz Reggie0 #61597 üzenetére
Igaz, annak alap dolognak kellene lennie.
Ha az alapvető szabályok be lennének tartva, ÉN akkor sem engednék ilyet.
Napi szinten jönnek olyan esetek, amelyek 15-20 évvel ezelőtt, havi 1-2 esetben.
18 éve már láttam számomra "érdekes" közlekedést a balkánon, pár éve már elértük mi is azt a szintet.. -
konci79
őstag
Itthon is úgy kellene, mint a sógoréknál.
Elvenni az autót meg a jogsit a p.csába... Talán észbekapnának az emberek végre. -
konci79
őstag
válasz mephi666 #61578 üzenetére
Nyilván helyzet függő is a dolog. Nem is azt mondtam hogy meg kell állni, de ha valaki eljutott odáig, hogy jogosítványt szerzett, ne okozzon már gondot hogy körülnézzen, felmérje a helyzetet, és úgy segítsen ahogy tud ..
De mikor látom hogy jön a mentő, és le se sza.ják, hanem mennek át keresztbe előtte, pedig K..vára látszik hogy villog meg szirénázik, akkor elkap az ideg, hogy miért ilyenek az emberek. -
konci79
őstag
válasz nyikszi #61575 üzenetére
Kb. 200-300 méterre tőlünk van egy tűzoltóság, az erkélyről rálátok egy forgalmas, nagy kereszteződésre, és 10-ből kb. 7-szer lehet látni a sok világtalant, hogy 3 sávból sem tudják megoldani hogy elengedjék a szirénázó tűzoltót...Csak állnak , szerencsétlenek meg nyomják a dudát hogy húzzanak már az útból.
Hihetetlen, hogy egy ilyen esetben is még a mentős a hibás, qva gyorshajtók meg sajnálva vannak. Cseppet sem tudom sajnálni a motorost. -
konci79
őstag
Szerintem egy szabályozásnak / büntetésnek ne az legyen már a célja, hogy könnyen letudható legyen bárkinek.
Oldják meg akkor jövedelem arányosan, mint pl. Norvégiában az ittas vezetésnel.
De jelen állapotában K..vára nem tart vissza senkit, amilyen büntetéseket lehet kapni szabálytalankodásért.
Mentem vagy 20 éve egy frissen felújított szakaszon, nyaralni mentünk, hosszú szakaszon 60-as tábla hegyek.
Rajtam kívül senki se tartotta be, régen is volt ilyen.De amit az elmúlt pár évben tapasztalok, az már szavakkal kifejezhetetlen.
-
konci79
őstag
Az eszedbe jutott már, hogy neked gondolkodnod sem kell ilyeneken, csak betartani a szabályokat?
Sokan jönnek a magyarázattal állandóan, de a KRESZ nem erről szól.
Persze, nem tökéletes, de nincs mérlegelési jogod pl. egy sebesség korlátozásnál sem, csak be kell tartanod.
A jelenlegi büntetési tételek meg ló..sz sokaknak, nyugodtan lehet szigorítani.
Majmolunk mindenféle külföldi idióta szokásokat, vannak országok ahol nem sza..oznak ennyit mint nálunk , vegyük át azt is akkor. -
konci79
őstag
Japán: lehet hogy börtön + vastag csekk galamb gázolásért... Akkor ott mit kapna egy gyalogosért
-
konci79
őstag
válasz -=RelakS=- #61220 üzenetére
A második felvételen az a nyomorult honnan jött? Annyira a seggében ment a kanyarodónak??
Qva nagy mákja volt neki is meg a kamerásnak is. -
konci79
őstag
válasz t72killer #61187 üzenetére
Ezt mondjuk én se értettem sosem, ha kertes, udvaros, garázsos házam lenne, én se az úton állnék.
Bár ez akkor is durva nekem, hogy szemmel láthatóan simán be lehet állni tolatva és előre is, és mégis a balf.sznak van igaza...Persze tapasztalom, sokan egy csepp autóval is úgy kanyarodnak mintha kamion lenne.
Szerk:
Társasházi környezet nálunk, itt nem győzné a feljelentést tenni, annyi pa.aszt van, és úgy állnak meg és ott, ahogy akarnak...[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Ehhez a parkolós sztorihoz mit szóltok?
Nálam ez egyszerre minősíti az embereket és a bíróságot is... -
konci79
őstag
válasz koanla #61105 üzenetére
"Miért köszöni meg a gyalogosok egy része, amikor _nagy kegyesen_ _átengedik_ Őket? Abszurd ez az egész."
Egy kedves gesztus pl. Vagy így is megbizonyosodik arról, hogy valóban átengedi.
Én is meg szoktam, autóból meg mutatom nekik hogy mehetnek, engedem őket. Nem nagy dolog. -
konci79
őstag
Ugorgyunk
Külföldön is vannak észlények...
Rossz nézni, már messziről látszik a legelején is, hogy út két szélén már valami van , erre sorban jönnek lassítás nélkül. Mondjuk nekem eleve fura hogy ilyen úton ilyen sebességgel mennek, de mikor már keresztbe áll a kamion még akkor is jönnek sorban és gyorsan...
Mit hisznek, ilyen úton is meg fognak állni rögtön??
Olyan ez mint a vírusirtó a gépen, az emberi fa..ság ellen nem véd semmilyen technika sem...
Nem értem az embereket, de komolyan. -
konci79
őstag
válasz mephi666 #61084 üzenetére
Igen, ezért vannak ilyen érdekességek a szabályban, amit már írtam:
"A járművezetőknek olyan sebességgel kell megközelíteniük a gyalogos átkelőhelyet, hogy meg is tudjon állni előtte, ha szükséges."
Ezt mondjuk ilyen sötét, esős időben fokozottabban odafigyelve kellene alkalmazni.De hiába az összes szabály, egyre többen vélik úgy, hogy ha már levizsgáztak, akkor nem kell betartani ezeket...
-
konci79
őstag
Még a végén az anyuka a hibás, mert egy autós megáll, ahogy kell, egy másik meg nem?
Tegyük félre a józan paraszti észt, és egyebeket, az sokaknál nincs már meg."A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti."
Meggyőződött? Meg, az autós megállt.
Késedelem nélkül át akart menni? Igen."A járművezetőknek olyan sebességgel kell megközelíteniük a gyalogos átkelőhelyet, hogy meg is tudjon állni előtte, ha szükséges."
Ez elmaradt. Pont.
Az más kérdés hogy 10-ből kb. 2-3 autós vezet így. Sajnos. -
konci79
őstag
válasz Logitech #61059 üzenetére
Egyértelműen az autós a hibás, anyuka max. annyiban hogy megbízott a másik irányból érkezőben.
Aki, ha figyelne, látta volna a gyalog átkelő táblát, ha meg nem látja az esőtől, szemben lévő lámpájától ilyen vacak időben, akkor meg lassít, ahogy azt kellene.
Engem is dudálnak le, ha olyan zebrához érek, ahol takarásban van az elindulni készülő gyalogos, mert akkor lassítok, mert nem látom...
Lehet mondani sokmindent, én is elmondom a gyereknek milliószor hogy nézzen a sofőr szemébe, az a biztos, hiába zebrán van, elcsaphatják ott is.Volt már nekünk is, lámpás átkelő, már a felénél jártunk, lassítás nélkül elzúgott egy autó az előttünk lévő gyalogos előtt, mi lemaradva mentünk mögötte.
Napokban ugye elég rossz idő volt, eső, sötét, stb. Autósok fele azt a nyüves lámpát sem képes felkapcsolni.
Nem figyelnek az emberek, táblák, lámpák, mindent lesz.rnak.
És a helyzet csak romlik, amíg nem lesz erőteljes fellépés , és szigorúbb büntetések.
Legtöbben azt se veszik figyelembe, ha esik, havazik, nem száraz az út, hogy nem kellene ész nélkül menni. -
konci79
őstag
válasz konci79 #61026 üzenetére
De ha a betegektől lopsz a kórházban az 1 év börtön...
Nem értem én ezt a világot, se az idióta törvényeket, ezek szerint ez súlyosabb mint a felelőtlen versenyzés + egy vétlen ember halála
Mert a házi őrizetet nem nevezném büntetésnek. -
konci79
őstag
Az Árpád hídi gázoló otthon pocol már egy hónapja...
Na ezért van egyre több f.sz az úton, nincs következménye az emberölésnek sem...
Sebesség határ, piros lámpa , elsőbbség adás, STOP tábla...Egyre többen tesznek rá nagy ívben, úgysincs következménye.
Ha mégsem jön ki a lépés, akkor meg baleset.
De igazából akkor is max egy kis pénz bánja, elveszik a jogsit pár hónapra, anélkül is lehet vezetni..
Elba..ott egy ország -
konci79
őstag
Angliában sem sza.oznak...
Elképzeltem hogy itthon egy szabálytalankodó autósra mostantól ez vár, magyar zsaruk falkában dodzsemeznek vele
Bár ugye nemrég volt itthon is hasonló.
Kíváncsi vagyok vajon kint milyen büntetést kap.. -
konci79
őstag
Átlag 3 percenként gyorshajtás, 50 helyett 126 lett a vége a "nyertesnek"...
Nap mint nap tapasztalom én is, de egyszerűen nem értem, hogy miért ilyenek az embernek látszó gyök.rek... -
konci79
őstag
válasz maajsz #60990 üzenetére
Ezt mondjuk én se értem hogy miért enyhítő körülmény sokszor. Akit megölt pl.ez, annak nincs családja? Ők pedig azt látják hogy hazamegy a bíróságról aki megölte a családtagjukat.
Szerk: simán kifizettetném a temetést is vele, plusz életjáradék a gyerekeinek pl. Szerintem 1-2 ilyen ítélet, talán segítene...[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Kellene...
Egy emberéletért felfüggesztett lett a vége... -
konci79
őstag
Sok a birka az úton, mit tegyünk... Korlátozzuk a mentőket...
Pont ma néztem, mentő előtt keresztben mentek folyamatosan, senki sem állt meg a szirénázó mentőnek hogy elengedje.... Siralmas, neki kellett megvárnia hogy mindenki elmenjen előtte... -
konci79
őstag
Valószínűleg nem itthoni videó, de azért durva hogy mennyi beteg ember lehet vajon az utakon...
-
konci79
őstag
válasz sherlock82 #60723 üzenetére
Nincs ezzel baj, az embernek rutint kell szereznie, ez máshogy nem megy.
De manapság egyre többen érzik úgy, hogy ők pilótának születtek.
Kortól és nemtől függetlenül, és ha nem fogják erőteljesen szankcionálni ezeket, nem lesz jobb a helyzet.
Most már minden reggel úgy indul hogy legalább 1 erőszakos jön a hátsómba pár centire, teljesen indokolatlanul.
Napközben szintén rángatja a kormányt, úgy előz, mert 55-el megyek kb, megérkezik vagy 80-al a kislány a Suv-val, mert biztos K..van sürgős dolga van, és ész nélkül előz.
És ez már napi szinten többször.
Elszomorító nagyon. -
konci79
őstag
válasz kw3v865 #60719 üzenetére
Először magát az oktatást kellene gatyába rázni... Ha már a tanulóval is pl. tilosban állnak meg, akkor mit oktat?
Ja, az oktató ott sincs, elment valahová.
Nem csodálom hogy divat lett errefelé kanyarban, kereszteződésében parkolni, és mikor jelzem hogy ezt hogy gondolta, nem érti.
Online KRESZ semmire se jó. -
konci79
őstag
Igaz hogy Amerika, de durva így is... 10 éves gyerek, böhöm Fordban.
-
konci79
őstag
Valamiért nekem ez ugrott be először.
Előtte ezt a cikket olvastam...
Naponta 10-15 tanulóba futok bele, elfogadom és értem hogy most tanul, de az oktató azért van ott hogy tanítsa, nem pedig hogy 30-al ténferegjenek az úton, perceken keresztül.
Többször volt már hogy szemmel láthatóan fiatal, valószínűleg friss jogsis vezetőnek szóltam (kulturáltan) hogy nem jó amit csinál, eddig mind vagy beszólt, vagy nem értette miről beszélek.
Egyszerű dolgok, kanyarban leparkolt, jobbkéz szabály, egyirányúban jön szembe velem, stb. -
konci79
őstag
Egyre több a birka az úton, mi a megoldás?
Ingyenes jogsi.. -
konci79
őstag
Még nem küldte el senki a felvételt valami szakértőnek?
Szerintem is a gyalogos lenne a hibás, pirosnál megy át.
Innentől kezdve akkor semmi értelme nem lenne a lámpáknak. Józan paraszti ésszel belegondolva. -
konci79
őstag
Felfüggesztik egy helyen a motoros oktatást.
Jól leírja, de sajnos az autósokkal is kellene kezdeni valamit, tényleg egyre rosszabb a helyzet. -
konci79
őstag
válasz MasterDeeJay #60152 üzenetére
Milyen cégnél kell külön ember a büntetésekre?
-
konci79
őstag
Mert ez nem a kényelemről szól. Közben érkeznek azért az autók továbbra is a pályán, te meg mennél szembe velük is? Lehajtani szintén a felhajtón tudsz, szemben a forgalommal.
Nem értem hogy sokan ( és egyre többen) miért hiszik azt hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok.
-
konci79
őstag
Argentín tanuló vezető...
-
konci79
őstag
Nem itthoni eset, de most komolyan, mi a l.f.szt gondolhatott mikor elindult???
[link] -
konci79
őstag
válasz Reggie0 #59977 üzenetére
Pedig van köze hozzá. Próbáld ki, az összes sebesség határt betartod egy napon keresztül, és nézd meg hogy mi fog történni. Szerintem nagyon meg fogsz lepődni.
Ha ténylegesen büntetnék a kisebb sebesség túllépést is, nem aprópénz folyna be.
Az a baj, hogy ( tegyük félre az ész nélkül nyomulókat) az emberek többsége a büntetési sebesség határt tartja betartandónak, tehát lesza.ja az 50-et, ha 65-től büntetik.
Vagy menj végig egy lakó pihenő övezetben 20-al ( ha dolgod van ott persze, amúgy tilos).
Sima jobbkéz szabály sem megy kb. 80% -ban.
Ezért jó hogy már minden készülék okos, meg rollert se kell lábbal hajtani, csak húzni a kart, meg minden egyéb f.szság,( persze vannak jó dolgok is), de az emberiség csak lustul meg butul, én ezt tapasztalom.
Probléma hogy emelkedik 1-2 ezer forinttal a tv meg a net, de hogy egy sz.ros telefont 1-200 ezerért kell megvenni, sok esetben ilyen olyan problémával, ráadásul 1-2 év múlva cserélni kell, az nem gond...
Fura egy világot élünk. -
konci79
őstag
válasz lezso6 #59864 üzenetére
"Véletlen volt, nem tehetek róla"
Egyre több betegemberül a kormány mögé.Ma egy böhöm nagy szürke sötét üveges Bmw terepjáró kanyarodott úgy , hogy Stop táblás vonalnál már majdnem megálltam, volt még vagy egy méter, lassan gurultam, mert amúgy is 30-as zóna, erre nekem jobbról jött a suttyó és félig az én sávomba átvágva befejezte a kanyarodást és elhúzott...
Utólag megbántam hogy betapostam a féket, a céges 15 éves Corsa elbírta volna ha belém jön, ki se tudta volna magyarázni mit keresett félig az én sávomban.
De sajnos ösztönösen mentettem, utóbbi években egyre gyakrabban...
-
konci79
őstag
válasz philoxenia #59768 üzenetére
Ezt láttam én is, azért mekkora pech már hogy pont akkor, pont ott pont így... Esélytelen kivédeni.
-
konci79
őstag
válasz Reggie0 #59736 üzenetére
Rendszeresen látok egy virágboltos nőcit, veszett módon vezet, és úgy is parkol(naponta megyek a vele szemben lévő céghez).
Minap a kutyája odacsinált a járda mellett a fához, pont végignéztem ahogy elrángatta onnan a kutyát, és eszébe nem jutott felszedni.
Aki a virágot szereti ... -
konci79
őstag
válasz Reggie0 #59722 üzenetére
Az a baj hogy önmagában a sebesség korlátozás semmit se jelent a legtöbb embernek.
Tapasztalom napi szinten.
Én nagyjából betartom, megyek 35-el, jön a seggembe és előz veszett módra.
60-as táblánál ugyanez, megyek 62-65el max, rámtapad és idegből előz, vagy már lendületből elzúg mellettem.
Persze mindegyik esetben átnéznek mérges fejjel , mert én vagyok a k.cs.g...
Amíg a mentalitás nem változik, plusz az oktatás ilyen színvonalú, hogy kijön a sok fogalmatlan az utakra, addig nem sok jóban lehet reménykedni , -
konci79
őstag
KRESZ tervezet rollerekre.
Akkor amelyik 30-al megy, az ott fog kacsázni a forgalomban? Nem mintha az jobb lenne, ha 50-el megy.. -
konci79
őstag
Ma majdnem ugyanígy jártam, csak autóval.
Nekem elsőbbség, keresztező utcában elsőbbség adás tábla, faszi elzúgott előttem vagy 60-al, láttam hogy körül se nézett.
Az volt a szerencsém hogy kb 1-2 másodperccel megelőzött mielőtt a kereszteződésbe értem, és nem 50-el hanem csak 40-el mentem.
Rögtön utána jött egy kisteher, ő megállt rendesen, de az is csak nézett.
Ennyin múlik sokszor... -
-
konci79
őstag
válasz nyikszi #59528 üzenetére
Egyszer én is jártam így sok-sok éve viszonylag friss jogsival, szerencsére ismerős helyen, így tudtam hol tudok lehúzódni. Nem volt más megoldás, az ablaktörlő nem bírt törölni, gyakorlatilag nem láttam semmit.
Ködhöz többször volt " szerencsém", mikor még Debrecenbe jártam át dolgozni Nyíregyházáról a 4-esen, Hajdúhadház környékén szokott olyan köd lenni hogy néha csak 2- 3 méterre látsz el.
Ilyenkor volt hogy 20-30 -al mentem, meg az előttem lévő is általában. Persze volt félsz is , főleg mikor egy ilyen helyzetben elzúg melletted valaki... -
konci79
őstag
válasz MasterDeeJay #59522 üzenetére
Látási viszonyoknak megfelelő vezetéssel?
-
konci79
őstag
válasz MasterMark #59513 üzenetére
Tilos előzni:
a) kijelölt gyalogosátkelőhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt;
b) villamost közvetlenül olyan megállóhely előtt, ahol az utasok fel- és leszállása az úttestről, illetőleg az úttestre történik;
c) be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható;
d) vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt;
e) * útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
- ha a forgalmat rendőr vagy fényjelző készülék irányítja és az előzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,
- ha a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.
- körforgalmú úton, -
konci79
őstag
Ezzel van itt a baj...
150-el 60-as táblánál, egy ember meghalt, 1 év felfüggesztettet kapott... -
konci79
őstag
Nem az autó kora számít...
A tiétek még kölyök, az én 51 évesemhez képest
Mégis műszakilag megbízható, és karbantartott.
Amúgy azt veszem észre hogy egyre több a női versenyző is, olyan manővereket látok női sofőröktől hogy rossz nézni, persze az alapvető KRESZ szabályokat is egyre kevesebben tartják be.
Tapasztalom és olvastam is hogy sok minden más mellett pl. kanyarodni se tudnak sokan.
Vizsgázók kb. 60%-a tud elsőre átmenni, az oktatással is nagy bajok vannak, lófütty az a kb 30 óra amit kérnek.
Tipikusan ez az a végzettség, amit semmilyen formában nem kellene online oktatni. -
konci79
őstag
Városban is utálom, mikor a gyalogos erősebbnek hiszi magát egy autónál, és szaladgálnak át több sávon keresztül, de autópályán meg...
-
konci79
őstag
válasz mephi666 #59334 üzenetére
Itt is vannak van olyan topikok, ahol simán kiírják hogy mennyivel szoktak menni, és még büszkék is rá, hogy megy 160-180-al.
Napról napra jobban gyűlölöm a vezetést, pedig ebből élek...
Mintha valami kib...ott élet-halál harc lenne , egyre többen mennek úgy az utakon. -
konci79
őstag
Hát ez roppant fontos.
Inkább rendesen megtanítanák vezetni az embereket.
Corsa/Micra, hasonló méretű autókkal is pl. úgy kanyarodnak mintha kamion lenne.
Szabályokról meg inkább ne is beszéljünk, egy jobbkéz szabály meghaladja sokak agyát( pl.lakó-pihenőben napi szinten )
Minap a kukás autó nem tudott bemenni 2-3 társasházi kukához , mert a bevezető úton ott parkol a kombi BMW, és nem fért el, előlünk elvitték, utána vissza tolatott és elment...
Tanuló autóból a megállni tilos táblánál száll ki a leendő autós, szakadó esőben, lámpa nélkül.
Ugye tipikus, anyuka a nagy terepjáróval még egyenesen elmegy de ha már ne adj isten parkolni kell hosszasan küszködik mert túl nagy neki az autó, kezelni nem tudja.
De azért az ilyenek üljenek még nagyobb autóba ..[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
-
konci79
őstag
Miért nem lehet az összes ilyen gy.kérre ilyet kiszabni?
Pszichológiai vizsgálat is kellene alapból,valószínűleg sokan elvéreznének, ritkulna kicsit az "állomány"...
Végleges eltiltás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest