Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Reggeli csúcs: Volt, amikor 1/2 8-ra kellett beérnem. Autóval abban az időben 15 - 20 perc volt a menetidő, jelentős stresszel. (Átérek a zöldön, valaki nálam is jobban siet,...). Ha 30 perccel indultam hamarabb, 10 perc alatt stresszmentesen beértem, parkolóban is válogathattam, és frissen, kipihenten üdvözölhettem az utolsó pillanatban lihegve érkezőket.....
mezis
-
mephi666
nagyúr
itt is kecsón hasonló megy... tolakodik meg törtet minden barom... itt jövünk tegnap asszonnyal a délutáni csúcsban, egy csuklós busz állt már az öbölben, másik meg mögötte már nem fért be és max csak a forgalomtól elzárt területen lehetett kikerülni... előttünk suzukis nyugodtan vár, előrébb gurul, mögöttünk (német rendszámos) merci furgon már sík ideg, kivág és már nyomja be elénk magát, hogy rendesen fékezni kellett, ne menjünk bele... másik irányban megnézed, rég elhagytuk már azt a területet, ahol át kellene sorolni, de itt állandóan belefutunk olyanba, aki sz@rik rá és inkább az utolsó utáni pillanatban vág be valaki elé...
ja előtte 20perccel meg város másik felén haladok teherautó után a külső sávban, követési távolság akkora volt, hogy 1 autó már szűken fért volna be közénk, de mögöttem csak nem érezte jól magát valaki a malacorrú passat-jával, ment a belsőbe, nyomta neki, majd egy zebrán kib@szta a kocsiját közém meg a teherautó közé fékezés közepette, hogy engem is erősen lassításra kényszerített... mindez olyan helyen, hogy esélytelen utána előzni, mert 2 sáv van összesen és a délutáni erősebb szembeforgalom úgyse engedi
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Yayoh
aktív tag
Mostanában reggel 8-ra járok ,pont a legnagyobb forgalomban , és hihetetlen hogy mindennap van vagy 2 barom aki majdnem belém jön.. Ma is megyek, már bent voltam a körforgalomba ,amikor egy nő nézelődik, gondolkozik hogy elinduljon ,és amikor befért volna akkor nem indult amikor előtte voltam 5m-re meg elindult...Szerencsére széles volt a körforgalom meg amikor már a fél autó bent volt észhez kapott a nő és fékezett de ha nem kapom balra lehet belém jön...
-
mezis
félisten
-
titán
válasz philoxenia #35792 üzenetére
Akkor sarga szaggatott utburkolati jel es a kerekparos ad elsobbseget.
-
mezis
félisten
-
titán
válasz philoxenia #35790 üzenetére
Hat hogy a kerekparut hol talalhato a keresztezodesben.
-
titán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Avicularia #35781 üzenetére
Olaszországban is balra indexelnek a körforgalomban maradók...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
biker
nagyúr
-
-
Avicularia
veterán
válasz mephi666 #35771 üzenetére
Akik balra indexelnek azok biztosan svédben tanultak vezetni.
Itt balra indexel az aki a harmadik kijárón megy ki és a belső sávban is balra kanyarodás van felfestve az egyenes haladás mellé. Nagyobb körforgalmak úgy is vannak kialakítva hogy sávváltás nélkül tudsz kimenni a harmadik kijárón, ha belsőből kezdted a behajtást [link] -
nyogo83
senior tag
Most hirtelen nem remlik a kuplung nekem se az en idombol(Clio, kb 15 eve), de mikor valaki valami hulyeseget csinalt/akart csinaltni, akkor szabalyosan rarugott a fekre, hogy helyszinen lefulladt az auto. Olyankor mindenki fejelte az uveget
Szerk: Tuti, hogy volt az tanuloautoban amiben tanultam, mert anyosulesen ulve egyedul parkolt be ora utan az oktato a sulihoz
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz nyogo83 #35772 üzenetére
fb-n láttam és nem szoktam hozzászólni nyilvános postokhoz - most sem tettem - de ugyanez a kérdés fogalmazódott meg bennem... az oktató felelőssége az egész, bármit csinál a tanuló pár éve amikor tanultam, már 2. alkalommal kivitt az oktató a forgalomba és azzal nyugtatott, hogy azért van ott, hogy megakadályozza, nehogy hülyeséget csináljak... minden az ő felelőssége
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Logitech
aktív tag
válasz raczger #35748 üzenetére
Itt pl. az is előfordulhat, hogy az előtted haladó autó mondjuk körözés alatt áll, ezt kiszúrták, bejelzett nekik a kamera stb. Szabályosan meg akarnak fordulni, bekapcsolják a villogót, szirénát. Ezt az autóból egyből észreveszik, lekanyarodnak, megállnak, elszaladnak, kidobálják a drogot... Így meg szépen mögé kerültek, lehet hogy észre se vették addig őket.
-
nyogo83
senior tag
[Boltba hajtott egy tanulóvezető Sopronban]
Erre azert kivancsi lennek, hogy ezt igy hogy sikerult kivitelezni. Ha jol tudom oktato autoban kotelezo az oktato reszere az utasoldali fek/kuplung/gaz pedal. Akar volt benne, akar nem, azert remelem az oktato kap majd egy kis ejnyebejnyet, mert nem rajtuk mulott hogy nem lett nagyobb baj -
mephi666
nagyúr
válasz Dluinet #35769 üzenetére
ja múltkor körforgalom: látom balról jön be valaki jobbra indexelve... majdnem megetetett: indultam volna és akkor látom, hogy francokat akar ez kimenni meg a másik körforgalmas "kedvencem": aki bemegy és utána folyamatosan balra indexel pedig nem bonyolult a szabály és megkönnyítené sok ember életét, ha jól alkalmazná: körforgalomba behajtásnál nem indexelünk jobbra, csak akkor ha utána az első lehetőségnél ki is megyünk (így láthatja a másik a szándékot és indulhat) ...ez a 2-vel korábban jobbra indexelés csak megtévesztésre jó meg veszélyhelyzet-teremtésre
-
mephi666
nagyúr
válasz philoxenia #35764 üzenetére
nekünk pénteken volt a következő: hideg volt, lefagyott az ablak, lekapartam kívül, elindultunk és ahogy kimentünk a forgalomba és kicsit gyorsabban mentünk, belülről lefagyott fullra a szélvédő... egyik kereszteződésnél mackósajt, jobbra kanyarodtunk, megálltam, 1 kocsi elment, balról jó messziről egy robogós érkezett, ami elé kikanyarodtunk... néztem, hogy első lehetőségnél majd jobbra lemegyünk egy parkolóba, hogy ott keringhessünk amíg le nem olvad az ablak... nem is haladtunk gyorsan, kb 30ig ha gyorsítottam, kiraktam az indexet, ami kattant megszokás szerint vagy 4-5öt, mire elkezdtem lassítani (de ezt se satufékkel) ...robogóst is figyeltem tükörből, hogy nagyon jönne már ránk... (miközben jeleztem) ahogy kanyarodtam akkor meg nekiállt dudálni és valamit anyázni, miközben kikerült minket... asszony mondta, hogy "biztos későn jeleztem" ...én nem így érzem: beállt már bennem egy ütem, hogy kanyarodás előtt csekkolom, mennyire vannak mögöttünk, kiteszem az indexet és tényleg hagyom jópárat kattanni, mire nyugis ütemben lassítok és lekanyarodok... nem az, hogy "index-satu-kanyarodás" és majd lesz valami
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz philoxenia #35764 üzenetére
+1
Én sem láttam semmi problémát a kétkerekű közlekedésében. Egy ilyen besorolás után a sárgát meglátva érthető, hogy nem kezdett fékezésbe, hátha necces a követési távolságod. Kb akkor váltott a lámpa, amikor már alatta volt. Telített forgalomnál meg csak egy másik közlekedő elé tud besorolni.
Az meg, hogy most ő miatta nem tudott átcsusszanni a lámpánál, csak annyit jelent, hogy legközelebb elsőnek indul, rendesen gyorsít és már ott is vagy ahol volt, mert a következő lámpánál mire az utolsó is elindul (aki egyébként éppen előtte volt az előző percekben )....mezis
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Moleman #35761 üzenetére
Ha hetvennel mész, nem megy ki eléd. Nekem az jött le a videóból, hogy nagyon is meggondoltan közlekedett. Ráadásul maradt a belsőben, így nem "szlalomozott". Ha az előzést a belsőben hajtja végre, még akkor is szabályos. Bár akkor talán rásüthető a szlalomozás. Ennél sokkal rosszabb, ha lámpánál megy be a kocsik elé sima kétsávos úton. Simán lehet, hogy a belsőből kellett később továbbmennie, gyakorlatilag átsorolt a másik sávba. Ma én kiengedtem egy buszt a megállóból, teljesen a KRESZ előírásai szerint, mégis megköszönte vészvillogóval. Nem tagadom, jólesett. Utána belegondoltam, hogy mennyivel egyszerűbb lenne a közlekedés, ha sokszor nem a farokméregetésről szólna, hanem az előzékenységről....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
biker
nagyúr
válasz Moleman #35761 üzenetére
Gondolom a következő sarkon balra akart fordulni, és előre besorolt. Teherautók, buszok is kénytelenek előre 2-3 sarokkal bemenni, mert utána nem engedi be őket senki
Nem volt veszélyes a besorolása, nem kellett fékezned sem, semmi gond nincs a filmenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
föccer
nagyúr
válasz Moleman #35759 üzenetére
A forgalom nem engedte, hogy gyorsabban haladj. A motorosokkal eleve vigyázni kell. Ez a robogós meg bőven használta az irányjelzőt, azon kívül, hogy imbolygott, különös veszélyhelyzetet nem teremtett. Nem rántotta eléd a gépet, jelzett, haladt a forgalommal. Bár minden robogós így viselkedne az úton.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Moleman
addikt
válasz philoxenia #35760 üzenetére
Csak annyi a problémám, hogy ne az autók és a sávok között szlalomozzon, hanem éjjel a teszkóparkolóban. Ha szabályosan 70-nel mentem volna és pont rosszkor kacsázik ki elém, még ha a kamera mint bizonyíték őt is hozza ki vétkesnek, összetöri a kocsim.
-
Gépötty
senior tag
Ha már robogós.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Moleman
addikt
Robogós barátunk kicsit túl jól érezte magát. Néha rossz, hogy az élet nem GTA, változatos halálnemek jutottak eszembe közben.
-
TaaT
nagyúr
Egy beragadt gázpedál? [link]
Give them hell Ukraine!
-
raczger
őstag
Kedves Rendőrbácsi! Tessék már szabályosan közlekedni...
Itt mentem ma kifele a faluból, előtte 500m-rel láttam a rendőrt az út szélén aztán látom, hogy utánam fordul, de megkülönböztető jelzés nélkül. Jött a seggembe, ott már mondtam a haveromnak, hogy mi a fenét akarnak ezek, semmi értelme, ha meg akarnak állítani már rég feltolják a villogót. Aztán odaértünk a fent linkelt helyhez, erre elkezd előzni (gyorshajtás) és pont, hogy a járdasziget előtt visszatért a sávba (persze lassítanom kellett), hát na... (záróvonal átlépés + forgalomtól elzárt terület érintése). Aztán ezután tolta fel a kék villogót és az előttem haladót állították meg.Nem fogom fel miért kel feleslegesen veszélyes és hülye dolgot csinálni, pláne egy rendőrtől nem ezt várná ugye az ember. Miért nem kapcsolta fel korábban a kék lámpát (úgyis lehúzódtam volna, aztán legfeljebb ő meg megy tovább)? Fene sem érti...
Aztán este láttam őket a boltnál, gondoltam odamegyek és megkérdem tőlük, hogy ezt minek? csak inkább mégsem, mert még autóval voltam (aztán ki tudja mibe szeretnének belekötni), gyalog simán odamentem volna.(#35742) deicide: mármint úgy értetted, hogy 90km/h-nál maradtak le, mert ugye szabályosan közlekedünk Véletlen beszoroztad kettővel
[ Szerkesztve ]
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
deicide
veterán
Néha jól jön, ha van pár ló a géptető alatt, pl dinamikusan be lehet illeszkedni az autópálya forgalmába, már a felhajtón 150-el menve.
De, hogy mi van tényleg az emberekkel. Mentem egy dinamikus kört ma, Pusztaszabolcson jártam, vasúti átjáró után egy tuning narancssárga golf ment előttem negyvennel, kettesben odaléptem kicsit, megelőztem, aztán visszaálltam 60 környékére, erre elkezd jönni a seggembe. Fájt neki, hogy egy "vacak" Opel megelőzte, vagy nem tudom. Aztán a falu után 180-nál már elmaradt, szerintem megijedt, mert elég erős volt az oldalszél is.
Huligánok.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
dragonfx
veterán
mert ő pláne szabálytalanul ment.
mert a vérembe van 51gyel döcögöket utálom. és ha meglátom a s árga lámpát elkezd vérbe forogni a szemem gázt adjak. lehet autoversenyzőnek keleltt volna tanulnom? bwm test driver. ..én gyorsna temposna szeretek vezetni, haladni"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
titán
válasz dragonfx #35736 üzenetére
Azt had kerdezzem meg, hogy te megis hova sietsz annyira, hogy keptelen vagy ezeket betartani? Minek ez az esztelen hajtas? Egyszer probald ki, hogy szabalyosan, vagy annak kozeleben mesz, alig lesz idokulonbseg. Hogy az a6-os jon a seggedbe meg vegkepp nem ertem hogy jon ide.
-
dragonfx
veterán
ez ésszerű indiába mega tajgán avgy alaszkába a jégn hol akarzs többel menni? nem is tudsz.
de nálunk tudsz.
akkor 70es táblába 80nal mondjuk nem lőnek le?
és amikor 70esbe 80nal megyek és nem sokon mulik hogy a kopasz fekete napszemcsis a6os buzi belémjön akkor is normális szerinted a sebességkorlátozás?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Moleman
addikt
válasz dragonfx #35730 üzenetére
Igazából nincs sok jelentősége, hogy mennyi a korlát papíron, ésszerű keretek között túllépve semmi probléma nincs, sem biztonsági, sem hatósági szempontból. Mindig is 10-20 km/h-s ráhagyással kezeltem a sebességhatárokat, ahol más veszélyforrás nem indokolta, és soha nem volt belőle problémám. Én kb 40 ezer km-t vezettem le így, faterom 4-500 ezret, de őt is csak néhányszor büntették meg, akkor is 30-as táblánál 40-45-tel.
Az autópályás 130-cal nincs bajom, így is túl sokat eszik már ott az autó, ha nincs nagy forgalom, 90-120 között megyek, ha nem tartok fel vele senkit. -
titán
válasz dragonfx #35730 üzenetére
Gyakorlatilag az elvonalban vagyunk a sebesseghatarokat tekintve [link], hamar latni lehet ki a helikopter. A kesest ne a kozutakon probaljuk behozni, az eszetlen hajtasnak semmi eredmenye nem lesz, csak veszelyezteted a tobbit, fogy az uzemanyag feleslegesen stb stb.
Varosban meg menjunk 70-80-al??[ Szerkesztve ]
-
-
Calogero
addikt
-
AMD Power
titán
válasz Avicularia #35726 üzenetére
És igen. Ott nem a "rossz" utak miatt ennyi az annyi. Szóval nekünk a 130-al egy szavunk nem lehet.
-
Bati0501
őstag
-
titán
Nem arrol volt szo, hogy tokeletesek az autopalyaink, csak hogy ez nem ad alapot arra, hogy pereskedj, ha elszalsz 200-nal, mivel nem is mehetnel annyival. Egyebkent pedig nem versenypalyak, hanem kozutak, boven megfelel a megengedett tempo. Masreszt teljesen felesleges 160-200-al hajtani, mert elhanyagolhato az idokulonbseg a 100-130 kozottihez kepest.
-
Sotho
őstag
Véleményem szerint az a 21. században épült autópálya ahol egyenes szakaszon életveszélyes 200-al autózni az szar. Ahol egy ugratóval kezdődik egy hosszan elnyújtott kanyar, ami kifele dől, az szar. Ami pár év alatt tönkremegy pedig pontosan tudták építés előtt milyen és mekkora forgalom lesz rajta az is szar. De nekünk jó a huplis igaz mert csak 130 a megengedett.
AMDépóver . ne legyél álszent.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz DEV_NULL #35713 üzenetére
és figyeljétek a meg buzi gengszter faxxopot majd bepereli az aautopályásokat hogy rossz votl az ut minősége és ezért történt nemb iztonságos és hogy ez neki anyagi kár s méág ő fog kártéritést kapni amiből vesz egy ujjat.....
undorito.
ok kipeckeli a 3 kilos bírságot és röhögve fog távozni. vagy el fog tűnni az ügy és kész."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
mezis
félisten
-
DEV_NULL
őstag
-
Gépötty
senior tag
válasz mephi666 #35711 üzenetére
Miért, igazán szép a keresztutcákon eldobbantó autó
Azt mondjuk kétlem és gátolom, hogy bárki is azt mondaná odaát, hogy ne húzd be a kéziféket, már csak azért is, mert aki automatázik, amúgy sem használja.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
mezis
félisten
válasz DigitXT #35702 üzenetére
Ismerősöm városnézés közben jól megnézett egy ilyen parkolást. Látta a sofőr, hogy egy idegen bámulja csodálkozva, meg is jegyezte neki, hogy ezt itt New Yorkban így szokás. (És tényleg azt tanácsolták neki, hogy párhuzamos parkolásnál ha nem muszáj, ne húzza be a kéziféket.)
mezis
-
Reaper
őstag
válasz Gépötty #35701 üzenetére
Ez rendszeres volt a társasházban lakó öreg fószer csinált így helyet mindig a régi 300as merci+vonóhoroggal. Amikor lefotóztam, és mutattam, hogy ezt így hogy, annyi volt a válasz, hogy ő már 20 éve ott parkol. Azóta mondjuk elhalálozott, de jöttek újabb idióták. Az utcánkban van pár okos ember aki az alig 1 sávon próbálgatja a tuning ladáját, vagy éppen amit építgetnek. Sajnos csak 1 garázsom van, így a suzuki az utcán parkol, és szinte mindig kapok valami "meglepit". Legutóbb a tükrömet vitte le valami okos.
-
Gépötty
senior tag
válasz DigitXT #35702 üzenetére
Az osztrákoknál is láttam már ilyet, de a franciáknál, olaszoknál és spanyolhonban is szokás ez. Nem volt olyan durva amúgy, láttam mennyire hajlik meg a lökhárítóm, nem volt vészes. Szerintem csak kipróbálta milyen csinálni, mert amúgy simán befért volna a két autó közé. Mindenesetre ráijesztettem a váltójavítós dologgal, ami azért valamennyire lehet valós veszély is, bár ezek sokat bírnak. Viszont egyes mai motorokban a vezérlés képes átugrani, ezért egyrészt nem szabad kézifék helyett sebességben hagyni bizonyos ezeket az autókat, másrészt ha így eltologatják, lehet hogy azzal indítod be a kis HTP Fabiádat, hogy kolompol a dugó a szelepen.
-
DigitXT
nagyúr
válasz radi8tor #35704 üzenetére
Velencében konkrétan nyitva kellett hagyni, hogy tologassák a parkolóházban,
már ha kell... De azért az utcán ez a nyitva hagyás dolog meredek lenne. (Ill. a
parkolóházban is fura érzésem volt. Ha nem erősködik a faszi, tuti bezárom!)Persze a kézifék az ettől független. Csak úgy meg egyszer jártam a BME előtt,
hogy kigurult mellőlem a parkolóból egy gazdátlan VW bogár... Mivel eladó volt,
és volt rajta telefonszám, dobtam neki egy SMS-t, hogy elgurult az autója, LOL.[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz Reaper #35700 üzenetére
Nekem az volt a legszebb, mikor haverommal önfeledten cigiztünk az iroda alatti járdán, előttünk a kocsim az út szélén párhuzamosan fellőtt parkolóban. Jön egy fószer, beáll elé, majd simán beletolat, és kicsit megtolja hátra. Aztán előremegy, és megint beletolat. Na akkor már bekopogtattam hozzá, hogy ennyi elég lesz, igazán abbahagyhatná. Teljes mértékben tudatában volt, hogy mit csinál, még majdnem neki állt feljebb, hogy nem lesz semmi baja ettől a kocsinak. Elképedt, amikor mondtam neki, hogy akkor most beindítom, és ha az automatában eltörte a P-állás reteszét, akkor jön nekem egy váltóval, plusz szerelés ugye.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
- HP ProBook 640 G8 - 14.0"FHD IPS - i7-1165G7 - 32GB - 512GB - Win10 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest