Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz Moleman #36347 üzenetére
nagynéném vezet már vagy 35-40 éve, legutóbb beszéltem vele akkor mondta, hogy lassan kecskeméten jobban utál vezetni, mint pesten... tény, hogy rengeteg szabálysértő-törtető autós van az utakon és csodaszámba megy, ha előzékenyek az emberrel, vagy épp megköszönik a segítőkészségét
pár hete itt a kiskörúton (ami majdnem végig 40es) figyeltük, hogy tapossák rengetegen izomból a gépnek... várakoztunk ott kb fél órát és csak azokra a rövid időszakokra normalizálták ezek magukat, amikor véletlenül rendőrök is feltűntek
ez is egy szép látvány lehetett ...be kellene vezetni, hogy ha valaki beküld olyan videót a rendőrségre, amin üvöltő szabálytalanságot videóz és beazonosítható a "tettes", akkor ez alapján küldjenek bírságot, a beküldő meg a befizetett bírságból kapjon 20% jutalmat kaphatnának a sorozatos szabálysértők egy szorzót is, így pl ha egy balszerencsésebb napon elkövet egy tucat szabálysértést, akkor 30x1->30x1.1-> ... ->30x2.0eFt-ról kapna csekkeket lehet mindenki figyelmesebben és körültekintőbben vezetne
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Moleman #36297 üzenetére
asszonynak mondtam csomószor, de idén szerintem be is tartjuk: anyósülésről locsoljuk majd nyáron a szabálytalankodókat vízipuskával ott ülve annyiszor elkapott már az ideg és olyan jól esett volna gondolkodásra késztetni a gyökereket kis hidegvízzel... (azért mégis csak kulturáltabb, mint 2 pofon)
ui: vagy modolni a kocsin... kikapcsolhatóvá tenni az ablaktörlő lapátokat, a fúvókákat meg állíthatóra megberhelni
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
razzorr
őstag
válasz Moleman #36267 üzenetére
Imádom az ilyen nagymágusokat,akik ha előttük fékez valaki,reflexből átrántják a másik sávba,holott inkább fékezni kellene és nem sodrunk másokat bajba.
A másik nagy kedvencem amikor dupla sáv kanyarodik és a külsők állandóan lecsapják, de úgy hogy a belső meg kapaszkodhat hogy ne legyen kocc. Meg is fogadtam,hogy belsőbe csak akkor megyek,amikor kívülről nincs senki aki rám húzhatja. Pedig még a vonal is fel van festve. Grrr.
-
AMD Power
titán
válasz Moleman #36276 üzenetére
Én is egy időben nézegettem őket. Azt hála Istennek nem vettem. Elég sokkal mentem is. 8-10db biztos. Sőt én ebből az 1.0 verzióval tanultam a jogsit. Borzadály.
Pont nem rég volt egy cikk erről a Suzukiról. A kommentekbe alul nagyon szidják a tesztelőt ,hogy mer egy ilyen 0 biztonságú autót ajánlani stb...."Úgy látom, a koporsó sajnos jár mellé garantáltan, ha úgy adódik..."
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Moleman #36271 üzenetére
Köszönöm, így már értem.
Ha valaki lassan halad, akkor inkább megvárom mit akar, lehet egy utcát keres. Láttam már 20-szal döcögő autót index nélkül hirtelen balra kanyarodni.
Inkább tartson pár perccel tovább az utazásom, mintsem összetörjem magam vagy autóm. Ne bándd, hogy egy lámpánál pirosat kaptál, de épségben hazaértél.
-
Möhe
addikt
válasz Moleman #36267 üzenetére
Tipikus....
Zöld lámpához közeledve ( már kötelező haladási irány festés van) 4-esben fullad a szekér olyan tempóban megy,majd besárgul a zöld, vissza kettő padló,átslisszol halványsárgán, és neked ott marad a megérett lámpa.Ütném még a mentőben is, fejben mi játszódik le az ilyenben? -
biker
nagyúr
válasz Moleman #36245 üzenetére
nem kell ehhez oroszország, Bp, kb 15 éve, trabantost leszorította a kamionos, trabantos lelőtte, hungária felüljáró talán.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Gépötty
senior tag
válasz Moleman #36208 üzenetére
Veletek szemben nekem nincs olyan képességem, amivel egy kép alapján meg tudnám mondani, ki hibázott, megvárom a híreket
Reakcióidő:
Neked, mint nézőnek, lassúnak tűnik, de vedd figyelembe, hogy te egy olyan videót nézel, amiben ilyen helyzetek vannak összevágva, azaz készülsz rá, hogy történni fog valami. Az utcán viszont nem így gurulsz te sem, hanem nézed a csajok seggét, zenét keresel, eszel, telefonálsz, beszélgetsz vezetés közben. Teljesen életszerű, hogy valakinek ne arrafelé legyen a feje, amerre történik valami, illetve figyelnie kellene.
Jóstehetsége sincs senkinek, hogy előre lássa merre kell menekülnie amikor megcsúszik előtte valaki, vagy tudja, hogy a következő sarkon valaki nem áll meg neki oldalról.
Nyilván vannak olyanok, akik úgy mennek, mintha reklámszatyor lenne a fejükön, és rácsodálkoznak, milyen bolygó lehet az üvegeken túl, de a többség nem ilyen. Remélem.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
titán
válasz Moleman #36054 üzenetére
Nem teljesen egyertelmu a gyalogos atkelohely vs kerekparos esete, mert a jogszabaly nem irja azt le sehol, hogy a gyalogos atkelohelyen csak gyalogosok kozlekedhetnek, mitobb a gyalogos atkelohelyen szabalyosan megfordulhatsz szgk-val. A kresz 54-es paragrafusara hivatkoznak a hivatalok, hogy abban az van leirva, hogy
(4)346 Kerékpárral
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.ebbol elviekben az kovetkezik, hogy ha keresztezed az uttestet, akkor le kell szallnod rola es ugy kell attolnod a kerekpart. Ez alol akkor van kivetel, mikor az uttestet kerekparut/gyalog es kerekparut keresztezi, mert akkor nem kell leszallni a bringarol.
TaaT
[ Szerkesztve ]
-
negroo
aktív tag
válasz Moleman #36010 üzenetére
Ebben sajnos nem értek egyet, mert az ilyen ember veszélyes helyzetben is a még veszélyesebbet választaná. Kap egy csekket szép sárga, de attól még a szükületben tartot szürke állományig nem jut fel az értelem és nem lesz biztonságos vezető. Csak egy taposó, mely taposó aknát adnék a gázpedál helyet. Itt látszik meg a neveltetás hiányossága. Mely a rendőrnek adott csekkből kellene finanszíroznia.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Moleman #35991 üzenetére
Két ilyen biciklis még ötvenévesen sem ellenfél nekem... Másrészt persze felesleges dudálni, mert nem old meg semmit, az max arra jó, hogy jelezzem valakinek, hogy ott vagyok. Anyázni meg azért felesleges, mert közlekedni nem az anyjuk tanította őket. Mondjuk, ha a hülye a hangot leveszi, akkor sokkal másabb lenne a videó megítélése. Akkor konkrétan csak azt látnánk, hogy föltartják és mutogatnak.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Moleman #35761 üzenetére
Ha hetvennel mész, nem megy ki eléd. Nekem az jött le a videóból, hogy nagyon is meggondoltan közlekedett. Ráadásul maradt a belsőben, így nem "szlalomozott". Ha az előzést a belsőben hajtja végre, még akkor is szabályos. Bár akkor talán rásüthető a szlalomozás. Ennél sokkal rosszabb, ha lámpánál megy be a kocsik elé sima kétsávos úton. Simán lehet, hogy a belsőből kellett később továbbmennie, gyakorlatilag átsorolt a másik sávba. Ma én kiengedtem egy buszt a megállóból, teljesen a KRESZ előírásai szerint, mégis megköszönte vészvillogóval. Nem tagadom, jólesett. Utána belegondoltam, hogy mennyivel egyszerűbb lenne a közlekedés, ha sokszor nem a farokméregetésről szólna, hanem az előzékenységről....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
biker
nagyúr
válasz Moleman #35761 üzenetére
Gondolom a következő sarkon balra akart fordulni, és előre besorolt. Teherautók, buszok is kénytelenek előre 2-3 sarokkal bemenni, mert utána nem engedi be őket senki
Nem volt veszélyes a besorolása, nem kellett fékezned sem, semmi gond nincs a filmenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
föccer
nagyúr
válasz Moleman #35759 üzenetére
A forgalom nem engedte, hogy gyorsabban haladj. A motorosokkal eleve vigyázni kell. Ez a robogós meg bőven használta az irányjelzőt, azon kívül, hogy imbolygott, különös veszélyhelyzetet nem teremtett. Nem rántotta eléd a gépet, jelzett, haladt a forgalommal. Bár minden robogós így viselkedne az úton.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest