Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #47465 üzenetére
az ilyeneknek az lenne a legjobb, ha mindig megtalálnák az emberüket múltkor erősen gondolkoztunk, hogy visszamegyünk a parkolóba, ahová tartott az a paraszt, akivel kikanyarodáskor majdnem koccantunk, mert az egyirányú szembesávból érkezett és mivel csak balra kell normális esetben néznem, épp csak észrevettem jobbra fordulva, hogy jön... de ilyenekre nem volt épp időnk
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #47460 üzenetére
...azt hittem, hogy a videóban legalább megmutatják, ahogy adnak neki a tekesek egy érzéki hát- és nyakmasszázst térddel
ez azért durva, hogy ilyen elmebetegek járnak köztünk... még jó, hogy 2 napja a mercisnél nem volt fegyver, amit kb 3 kommenttel ezelőtt írtam...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #47445 üzenetére
Lóerő függvényében persze, hogy eléggé mennek a mai autók is, de a szigorodó emissziós szabályok meg az euro-s besorolás miatt lomhábbak szvsz. Ha egy öreg szívóról beszélünk (pl euro 3-4) ami nem "erős", de úgy indul meg, mint akit seggbe toltak és harap, mint a seggre esett fene.Az újak (euro 6) városi használatban pl piros lámpánál nem lehet velük "komolyat" rajtolni, mert hiába adok kövér gázt, a kocsi előbb meggurítja magát majd a fordulatszám növekedésével szépen adagolja a nyomatékot. Sajnos a céges turbó dízelre alapból igaz így egy stoptáblánál 2 autó közé beugrós jelenet kínkeserves szóval a dudaszót azt mindig megkaptam. Hiába nyomom a gázt, másodpercek telnek el mire (fordulat emelkedik, turbó tölt...mittudomén) észbe kap , hogy menni kéne. (Szó se róla, pályán sokkal jobb.) A mostani céges turbó benzinnel azért jobb a helyzet bár még mindig nem egy szívó benzin amit gond nélkül meg lehetett forgatni 4-5000rpm-ig úgy, hogy másnap nem olajfolt fogadott a kocsi alatt.
Kicsit kevertem a szezont a fazonnal, de ezek olyan témák összefüggnek és amivel oldalakon keresztül tudnánk beszélni, hogy kinek mi a véleménye arról amit használ. És most nem egy benzin vs dízel parttalan vitára céloztam. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #46858 üzenetére
Azért most beletapostál Philo és az Én lelkivilágomba is. Megérdemelnéd, hogy valaki belebaccon a napba. Kollégám bmw-jét húzogatom vele a hóba szóval csak jó autó lehet, értve vagyok?
Ha az abs nem dolgozik a suzukiban akkor a fékfolyadék cseréjének elmulasztása történt ugyanis erre eléggé érzékeny. Ilyenkor eléggé ellustul, esetenként blokkol a kerék. -
Elemental
addikt
válasz amargo #46858 üzenetére
Ma reggel 5kor munkába jövet jó volt. Csak pár autó az úton, lehetőleg minden kanyart kézifékkel vettem be. Aztán párhuzamos közlekedés, én mentem a szinte érintetlen belsőben nyugis 70-80as tempóval, előttem a középső sávban valaki ment a nyomvályúban szemre 40 körül, majd amikor megközelítem, elkezd szépen lassan befelé csorogni. Kb 20 centi volt köztünk, amikor elmentem mellette, eszembe is jutottatok, hogy nagy arccal itt írogatok, majd megtöröm a gépet
Amúgy nem értem ezt a "már pördültem meg" írásokat. Én is pördültem már meg, és akkor mi van? Ez pont arra jó, hogy az ember elinduljon azon az úton, hogy kicsit elkezdjen gyakorolni, meg átgondolja, hogy hogyan lehet kicsit jobb sofőr. Olyan is volt, hogy elkerültem balesetet, ami szerintem pont annak köszönhető, hogy nem csak hó=30 van az agyamban. -
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #46721 üzenetére
én úgy mentem forgalmira, hogy egy jó 5000ft-os pálinka ott volt a táskámban: ha sikerül, akkor az oktatóm kapja... ha elvágnak, hazafelé megiszom az oktatómé lett és majdnem meg is hatódott a gesztuson...
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #46684 üzenetére
ma meg volt zavarodva itt kecskeméten is mindenki... bevásároltunk karácsonyra, helyet alig találtunk a parkolóban... még a húspult előtt is dugó volt: külön van sertés/marha/stb és baromfipult... sertéspulthoz vártak kb 30-an... inkább újratervezést csináltunk és csirkéből/kacsából vásároltunk, ahol 2perc alatt sorra kerültünk (másik sor ránézésre 40-50perc lett volna) pénztárnál is dugó: 20-25perc várakozás... most legalább dec26ig leraktam a kocsit: disznóért meg holnap reggel fél7kor elindulok gyalog a közelben... városból kifelé hipermarkethez kb 15-20perces araszolás jött, ami átlag napokon 5perc sincs... mintha közeledne a világvége és mindenki 1 évre akarna bespájzolni ezt leszámítva nem nagyon akartak kivágni elénk sehol és csak 1 helyen dudálgattak egymásra
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #46600 üzenetére
itt reggel 6:40 körül még sötét van, de rendre futkároznak át sötétruhás gyalogok az úttesten rengeteg a halálos baleset és nagyja elkerülhető lenne, ha figyelnének az emberek és próbálnák betartani a szabályokat... leginkább a gyalogosok/biciklisek (akik a legsebezhetőbbek) vágnak át úgy keresztben, hogy azt sem nézik merről ki jön... (persze nem nekik van elsőbbségük) múlt pénteken reggel itt jövök a belsőben, előttem/mellettem mások személygépkocsival, szemből nem jön senki, biciklis meg látom, hogy halad előttünk az úttal párhuzamosan jobbra a korláton túl a bicikliúton... lassítás és hátranézés nélkül leugrat az úttestre és kanyarodik balra a mindszenti körútra 1-2 autónál villant a féklámpa, nehogy megborítsák, de az ilyen gyökér megérdemelné, hogy valaki leszedje a sz@rjáról és szétverje a hátán
szombaton tettünk egy kört innen kecskemétről soroksárra: esküszöm sokkal jobb arrafelé a közlekedési morál... hiába nagy a forgalom, valahogy türelmesebbek az emberek, nem vágnak ki ész nélkül a másik elé... csomó olyan szituáció volt, amikor simán kifordulhatott volna elénk a másik alsóbbrendű útról, de ehelyett türelmesen várt... itt kecskeméten az ilyenek általában kivárnak, majd amikor közelebb érek és fékeznem kell, akkor hajtanak ki elém visszafelé a város közelébe érve kezdtük azt érezni, hogy le akarnak páran tolni az útról... meg ami a legszebb volt: régi 5ösön balról alsóbbrendű út, várakozik egy teherautó, előttünk bő követési távolságra 1 autó, szemből senki, mögöttünk senki... látom hogy a teher már türelmetlenkedik, majd amikor az előttünk levő elhalad előtte, megindul... kb a sáv feléig kijött, én meg álltam a fékbe és készültem rá, hogy jobbra hogy célozzuk be az árkot, de utolsó pillanatban megállt... mutattam neki, hogy mégis mi a k*rva anyját gondolt??? esküszöm nem értem az ilyeneket... 2 másodpercet kellett volna várnia, hogy elhaladjunk és akkor belátható távon belül mindkét sáv szabad volt a manőveréhez
-
nagyúr
válasz amargo #46528 üzenetére
Jártam arra mostanában többször, és bár valóban kint van a 60-as tábla, ergo tökéletesen igazad van, de én még senkit sem láttam ott 60-nal menni. Jellemzően külsőben kamionok, teherautók 70-90 között, belsőben mindenki más 80-110 között. A sávok kicsit le vannak ott szűkítve ugyan, de nagyrészt már nincs ott építési tevékenység, így mindenki közlekedik normál tempóban - legalábbis a reggeli, délutáni, mindigarrajárós autósokat megfigyelve. Persze neked teljesen igazad volt, a kamionos meg idegesebb volt a kelleténél, de lehet ő is többször járt arrafelé mostanában, és ritkán találkozott olyanokkal, akik betartják a szabályokat - kérdésedre válaszolva, talán ez lehetett a türelmetlensége oka.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Zolás
addikt
válasz amargo #46545 üzenetére
Nincs javaslat, jól csinálod. Ha bemész, akkor meg jobbról fog elmenni a kamion, és rátol a beton elválasztóra.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Siriusb
veterán
válasz amargo #46536 üzenetére
Nem értettük félre egymást, csak én nem fogalmaztam megfelelően. Azt akartam mondani, hiába a KRESZ-nek megfelelően közlekedik valaki (vagy akár, mint a Te esetedben még picit túl is léped a sebességhatárt), akkor sem érdekli őket sokszor, mert amint Zolás is írta, a megrendelőt hidegen hagyja a szállítmányozók problémája, és ott van a kényszerítés rajtuk, el kell végezniük a munkát a megadott időre.
-
BigBear
senior tag
válasz amargo #46536 üzenetére
Komolyan, én lettem hülye/ nagytata / vagy maradtam el valahol a közlekedési szabályokat illetően, vagy meghülyült az autósok nagy része itthon? Sajnos nem elszigetelt esetekről beszélek, szinte mindenki az alábbiak szerint közlekedik.
Ha 60/100 óra szerint a sebességem, akkor akadály vagyok, szinte mindenki le akar túrni, nem kicsit. Településen ha gyalogost átengedek, 10 esetből nyolcban akad olyan barom, aki áthúz mellettem vagy szemből, hiába álltam meg. Vagy dudál... Ha lassítok településen 30-as övezetben (iskola, gyerekek stb.) tuti lesz, aki nagy gázzal elhajt / dudál. Település táblánál senki sem lassít, majd kigurul úgyis, de ez hagyján. Majd belefut egyszer... A másik véglet a sebességre: rengeteg autós valani agyament okból 70-80 körül autózik, de településen belül is. Ha leelőzöm, tuti csakazértis elmegy mellettem a következő faluban vagy városban, jó nagy gázzal, talán jelezve a felsőbbrendűségét, vagy nem tudom. Ezt tanítják most, vagy mifene? Ehh, sorry a kirohanásért, csak most vagyok túl egy hosszabb túrán...
A kamionosok dettó. Egyre kevesebb, aki "segít" előzni, mint régebben, pl. index villantással. A sebességleszarás pedig rájuk fokozottan igaz. Túrják le az embert rendszeresen.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz amargo #46528 üzenetére
Szerintem időre mennek és piszkosul nem érdekli őket, hogy valaki azért húzódik le a külső sávba, mert nem ismeri az utat, keresi hol kell kimennie, vagy mert az utas rosszul van és emiatt lassít, nem használva ki a (nem kötelező) megengedett legnagyobb sebességet, stb.
A lényeg az, hogy neki jó legyen (én is találkoztam már ilyennel). -
BigBear
senior tag
válasz amargo #46467 üzenetére
Fenét. Ugyanúgy vakít, sőt, az idióta szintező miatt rosszabb. Egy lámpa mikor szanaszét világít, de folyamatosan, kevésbé zavaró mint amikor egy erős fényforrás belevillog a szemedbe a jó utakon. A szintezés miatt pont ennyi látszik, hogy ahogy mozog az autó, fel-felvillan a lámpa egy pillanatra, amihez a szem semennyire sem tud alkalmazkodni.
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #46371 üzenetére
Másnapra körbe volt fújva neon zöld festékkel, 3.dik nap pedig kapott fél talicska aszfaltot ami egyszer dobott akkorát az autón, hogy kivette az egyensúlyából... 60-nal. Attól függetlenül bizonyos szakaszokon a sávban maradva még a 30 is sok.
Szerk.: De legalább van 6 békaátjáró (Ópusztaszeren 20) ami fekvőrendőrnek is bőven elmegy és 80-nal elkapva összeszorított farpofával imádkozok, hogy ne törjön semmi.
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz amargo #46344 üzenetére
ezek szerint nem tűnt fel, hogy a lehúzódásról beszéltem, tehát nem fogok előzni, hiszen épp az én seggemben vannak, erről megy itt a diskurzus... mikor veszélyeztettem másokat? mikor ismertem ezt be? nekem akadály a lassabban közlekedő? ilyet hol írtam? gyorsabban akarok közlekedni? ha az autópályán a belső sávban a megengedett legmagasabb sebességgel szeretnék közlekedni, az bűn?
példát vegyek, mert kielőz? hova előzzek, ha belső sávban feltartanak, és befékeznek előttem?
a tempomatos kérdést pedig továbbra sem értem, miért nekem kellett értelmezni...
te írtad rosszul, csak ezt beismerni nagyon nehéznek tűnik, ahogy látom.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
válasz amargo #46341 üzenetére
35-40 nem lehet, mert nincs olyan személyautó a világon, amelyiknél 40nél alacsonyabb sebességnél lehet tempomatot kapcsolni.így nem nehezen értelmezhető, hanem nem értelmezhető. én csak próbáltam kihangsúlyozni, hogy nem látom értelmét 35-40-et írni, ha 40 alatt nem tudod kapcsolni.
én nem viccelek, elég sok embert láttam már adni és kapni ilyen baromságok miatt, amikor az önkéntes rendőr általában pórul jár. nem értem, miért kell kifogásokat keresni? mire válaszoljak? lehúzódok, igen. oda, ahova tudok. mellékutcába, buszmegállóba, padkára, ahova kell, ahhoz, hogy ne akadályozzak egy idegbeteget, és én se váljak azzá. nem ördöngősség felvenni a defenzív stílust, miszerint: menjen, ha menni akar.
amit nem akarsz beismerni, vagy csak meglátni magadban, hogy ugyanakkora tapló vagy, mint aki nyomul, csak a másik irányból, és mivel ő az, te meg nem, ezért meg is tudod magyarázni, miért van jogod hozzá.
hát lelked rajta, én angliában kirángattam pár büntetőfékezőt az autójából anno, egyiknek sem tetszett, és akkor hirtelen már nem akart rendőr lenni, amikor elmagyaráztam neki, hogy neki az nem jó, ha összetöröm az autóját, esetleg mindkettőnket, csak mert ő úgy gondolta, hogy a pályán 60 mérföld lesz neki az ideális a belső sávban, s mikor rácsorogtam hogy vegye már észre magát, akkor fékezgetni kezdett.
jó az nekem, ha akadályozok valakit? hamarabb odaérek valahova? zöldebb lesz a fű otthon? lecidáz a bögyös szomszédcsaj végre? esetleg a játék végén pofánbasznak mint a szart, aztán még meg is sértődöm?
-
NoLF
veterán
válasz amargo #46338 üzenetére
értem, tehát a 35 az 40, mint ahogy eddig is tudtam.
ezek szerint nem közlekedsz olyan helyen ahol ilyen emberek vannak, örülj neki. nem sok esélyed lenne elmagyarázni mit és miért döntöttél, hidd el.
én ilyen esetekben lehúzódóm a picsába, menjen, nekem nem feszkó lehúzódni, hogy nekem legyen igazam...
-
Elemental
addikt
válasz amargo #46338 üzenetére
Leírva minden más, mint élőben, ez teljesen a szituációtól függ. Lehet kétszer nem is reagálnék ugyanúgy. Viszont én nem érzem életveszélyes dolognak, ha vakaki 50-es tempónál tapad rám, de nem vagyunk egyformák. Viszont az is biztos, hogy ha valaki beáll előttem 35-re, ott már nem érdekelne semmilyen záróvonal, simán elmennék mellette.
-
NoLF
veterán
válasz amargo #46290 üzenetére
melyik autóban lehet 35re álltani tempomatot?
ezzel mondjuk az (is) a baj, ha kifogsz egy ketrecharcost, aki a következő lámpánál a majd én megmutatom hozzáállásodat egy majd én megmutatom hozzáállással honorálja, kiszed az autóból és bucira kalapál. nem tudom, jobb-e, mintha csak elengednéd, hogy menjen a dolgára
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #46315 üzenetére
A fiatal esztergályos kollégánk kicsit hevesebben reagált egy hasonló esetre tavasszal azzal a különbséggel, hogy őt a bmw nem akarta megelőzni. Odalépet főúton 140ig amit persze szorosan követett és satufékezett 50re. A bmw nem tudott volna megállni így ismét gázra lépett ugyanúgy 140ig amit ismét követett a bmw és megint satuzott. Amikor másodjára is majdnem felkenődött a lökhárítóra akkor már tudatosult a bmw vezetőjében, hogy egy kis távolság nem ártana tőle és haladtak nyugiban 90-nel tovább távol egymástól. "Követendő példa."
-
MasterMark
titán
válasz amargo #46298 üzenetére
Ha szándékosan akadályozod a mögötted jövőt, az nagyon nem defenzív vezetés.
Igen, biztonságosabb az a követési távolság, mint elkezdeni rendőrködni, meg te majd jól megtanítod...
Gondolod te, közben meg direkt provokálod a veszélyes helyzetet.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #46290 üzenetére
Ha mögöttem idegeskedik 50-nel városban az engem nem érdekel (bár egy fehér bmw ledudált a múltkor emiatt amit nagy ívben le is sz@rtam), de ha előttem mész és direkt akadályozol engem 35-tel, mert közelebb mentem hozzád, mint amit Te jónak érzel akkor nem kérdéses. Annak bizony kúpolás a vége
-
-
mezis
félisten
-
titán
válasz amargo #46069 üzenetére
Valamit nagyon benézel, ha ezt gondolod. Bár szíved joga.
soha nem dolgoztak meg semmiért
Ez honnan jött? Egyrészt. Másrészt mit jelent megdolgozni valamiért? A bányában törni a követ napi 12 órában? Azt én sem csináltam, ellenben van házam, autóm stb stb. Az irodista megdolgozik érte? Aki üzletel az megdolgozik érte? A fizikai vagy a szellemi melós dolgozik meg érte?
[ Szerkesztve ]
-
Raptor™
tag
válasz amargo #45820 üzenetére
Köszönöm!
Hogy on is legyen: ma mentem motorral a körforgalomban, közben egy nő hirtetelen kifordult elém, éppen csak meg tudtam állni, hogy ne kapjam telibe az autó hátulját. Erre megáll a körforgalom közepén és mutogat, hogy előzzem meg. Mondanom sem kell anyáztam egy sort..
-
szebe
addikt
válasz amargo #45816 üzenetére
Régen én is morogtam a gyorshajtókon, aztán hamar rájöttem, hogy úgy kell kezelni őket, mint a motorosokat. Menjen csak...
"A másik oldal, 90-nél 60-al araszol, faluba beérve ugyan ennyi.. agyam eldobom ezektől is."
Vagy bőven 60 alatt, mert ott a falu közepén a VÉDA (Eplény), emberünk kirakta szerintem üresbe a lejtőn, és szigorú 40, közben morzézott a féklámpával, nehogy belefusson... (nem, nem akadtam rá a vonóhorogra, nem büntifék volt)
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #45741 üzenetére
vasárnap este már kezdett sötétedni, akkor futottunk össze 2 biciklissel lakott területen kívül, akik igaz, hogy viseltek kukásmellényt meg világítottak is, de majdnem mindkét forgalmi sávot elfoglalták... lassítottam mögöttük, szemből elment a forgalom, mentem ki előzni, erre az egyik megindult a felezővonal irányába... azt hittem átjön elém teljesen a szembesávba és fékeztem inkább... aztán megindult vissza a felezőtől én meg odaléptem neki, hogy mielőbb mögöttem legyenek
előtte meg városban ritka nagy baromállatot láttunk kb 300 méter alatt 4-5 szabálytalanságot csinált... kezdte itt velünk, amikor kereszteződésben kiment és zebrán megelőzött minket a szembeforgalom ellenére és épp sikerült betolnia a sz@ros mazdáját elénk és az előttünk haladó közé (szerencsére normális követésit szoktam tartani, egyébként nem tudom hova fért volna) ...100méterrel arrébb újabb kereszteződés, akkor az előttünk levőt előzte szintén szépen, akinek fékeznie kellett, hogy beférjen elé (zebránál álltak már páran előtte) ...aztán jött a következő zebra+kereszteződés+zebra kombináció... itt is bemutatott egy szép előzést a zebrán mire elértünk a lámpás kereszteződésig, mutatott még szépet, amire már szemből is villogtak (erős lassításra kényszerítette őket, hogy visszaférjen a saját sávjába), de nem nagyon hatotta meg... (kb annyi előnyt gyűjtött az emberkedésével, hogy lámpánál így is maradtak előtte az egyenesen haladó sávban, mi meg odaértünk a jobbra kanyarodóban, mert az üres volt) ...az ilyeneknek azt kívánom, hogy találja meg egyszer szemből a társát, aki ugyanakkora jani, mint ő ...vagy egy kamazt
-
szebe
addikt
válasz amargo #45749 üzenetére
Mivel a feljelentést kérdezed, ezért feltételezem, próbáltatok már vele beszélni, sikertelenül.
Egyéb módszerrel nem próbálkoztatok, amivel a tudtára lehet adni, hogy ott nem jó? (ötleteket inkább nem adok)
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #45584 üzenetére
Nekem a tesconál történt hasonló még régebben annyi különbséggel, hogy szabályosan beparkoltam és pakoltam hátul. Mellém nagy lendülettel megérkezik egy öreg renault, 40es szőke úgy kivágta az ajtót, hogy az oldal gumicsík rúgta vissza az ajtaját a kocsimról. Ha 3cm-re hamarabb megállítja az ajtót még úgy is kényelmesen kiveszi a seggét a kocsiból. Finoman szóltam, hogy Tebüdösparasztgyökér ha a saját kocsidra nem vigyázol akkor legalább máséra legyen tekintettel. Előretolta az állát és egy nem érdekel mondat után elsétált.
-
Pickit3
aktív tag
válasz amargo #45540 üzenetére
Mondjuk ott van a másik oldal is akik simán közlekednek 50-nel lakott területen belül, de véda kaput vagy traffit látva 20-ra lassítanak, nagy forgalomnál piszkosul tudnak akadályozni.
Lakott területről majdnem kiérve ami kb 100-150 méter akkor mérsékelten én is szoktam gyorsítani. Ezért nyugodtan lehet kövezni, de másikat nem villogom le.
Ma pl g*ciségből a lakott terület vége tábláig 50-nel mentem, mert mögöttem az audista 2cm-re követett és villogott (és telefonált...szőke ciklon). Onnan visszaraktam egyet és kövér gáz. Jól esett otthagyni, mint a sz@r. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz amargo #45540 üzenetére
Nem, nem érzem magam ebben a körben, egyáltalán, és köszönöm neked is a felhívást.
Hangsúlyozom ismét...Szabály követő ember vagyok, nem vagyok az a veszélyeztető fajta. Toyotám van nem BMV Mercedes AUDI és a többi ehhez a skálába sorolható (és most elnézést mindazon tagoktól akik szintén nem tartoznak ebbe a kategóriába, csak álltalánosan bélyegzek, mert ezt tapasztaltam nagy többségében és ritka az indexet, normális követést, és normális közlekedésre méltatott ember). Nem az obitól jöttem, hanem csepelről kifelé, a lámpától, és igen, ott van egy 1 km-eres szakasz ami 50km/h, de utána lehet menni 70-el egészen a mol kútig a híd előtti szakaszig mert onnan ismét 50 (bocsánatm ár 30 mert ugye híd felújítás van). -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz amargo #45527 üzenetére
"Napi szinten járok arra, kb pont ugyan azt a szintet hoztad mint a mercis te is. Felfogni nem tudom, hogy miért villogsz ott és mire jó ezaz egész?"
Igazad van, szabályosan szerettem volna menni, és mekkora paraszt vagyok hogy nem a dudába álltam bele rögtön és emberien csak villantottam rá, hogy menjen ki jobbra, ha lassabban megy a belső sávban...ugye. De gondold át újra. Vagy Te is az a soffőr vagy aki nem tér ki a mentő elől mert majd kikerül a jobb sávon mert ő gyorsabban jön a belsőben? Kb ez a hozzáállás ahogy nézem a hozzászólásodban.(#45528) NoLF
"én ezeket az érveket nagyon ritkán tudom megérteni. azért megütni valakit, mert nem ment 70el és én meg egy idegbeteg vagyok?"Tegyük fel, nem két forintos autód van, és tegyük fel hogy a kresz szabályainak megfelelően szeretnél közlekedni. Mint előttem szólónak is írtam, én nem szoktam mindenkire dudálgatni...inkább rávillantok, ha nem venne észre, hogy utolértem és nem állat módjára közlekedek. BOCS.
Mert nem ment 70-el...Mert nem ment és belső sáv...De komolyan emberek nem sok értelme van ennek a fórumrésznek ha ezt is magyarázni kell...
Ja és mert idegbeteg vagyok? Gondold át olvasd el újra a hozzászólásom...Visszaelőz, satufék...majdnem összetör, szánt szándékkal...Kislányom sikít hátul mögöttem a gyerek ülésben...NEM! NEM száguldoztam, a megengedett sebességgel szerettem volna haladni. Azt azért megnézném ha van egy kis két éves gyereked mögötted akit egy ilyen eset ér mert egy állat a másik soffőr Te csak nyelnél e egyet és behunyt szemmel simán továbbállnál e...
De hát én már csak ilyen állat vagyok, hogy a családomat szeretném megvédeni...sajnálom, ha mások lelkébe beletaposok ezzel... -
NoLF
veterán
válasz amargo #45527 üzenetére
szombat reggel, családdal bevásárlóközpontba... ergo nem hiszem, hogy megérni annyira sietni és idegeskedni, hogy villogni kelljen, ezzel akár 2 percet nyerve
de az esti hírekben benne lett volna, ha nincs ott a gyerek. ergo ha a gyerek nincs ott, akkor nem is létezik? ha elpicsázza a mercist és ezért börtönbe kerül, akkor nem számít, mert a gyerek nem volt az autóban?
én ezeket az érveket nagyon ritkán tudom megérteni. azért megütni valakit, mert nem ment 70el és én meg egy idegbeteg vagyok?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz amargo #45235 üzenetére
Nem az olvasás a legnagyobb baj, hanem az írás.
Aktuátor csak egy van, nincs dupla rendszer. Márpedig jelen esetben a kétféle rendszer ellentétesen irányított. Ilyenkor valamelyiket priorizálni kell.Úgyhogy erre gondolok, hogy nem nagyon lehet azt csinálni, hogy az egyik gázt ad másik fékez.
Igen lehetne azt mondani, hogy a Volvo felülírhassa az Übert, de egyrészt az Übert tesztelik, másrészt az megint beesik az erratic behavior kategóriába.
Úgyhogy én azt nem gondolom hibának, hogy a Volvo rendszert kikapcsolták. Hogy a sajátjuk szar volt és félkész, azt igen.
A két szoftver közt kommunikáció, interfész alighanem nincs, csak a hatásokat tudják olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz amargo #44931 üzenetére
a kamionos full szabálytalanul követési távolságot nem betartva tapad rá sokszor, sőt indokolatlanul dudál többször is (amire én még mindig azt mondom, hogy érthető is), de persze a defenzív vezetés mestre szerint ez nem probléma, ami számomra fura.
Ha itt rám gondoltál, kérlek idézd azt a részt, ahol azt írom, hogy az nem probléma. Köszönöm.
Egyébként ha élvezed, hogy soha el nem hangzott dolgokat adsz mások szájába, javaslom a politika topikot. Ott ez a divat, szeretni fognak.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz amargo #44880 üzenetére
Durva! Sajnos a nagyobb kereszteződések Pesten ilyenek, mindig igyekszem figyelni hogy bemenjek-e keresztbe vagy sem, szerencsére sokszor jól mérem fel a helyzetet, sokszor én állok meg a zöldnél és mellettema másik sávban is úgy döntenek hogy megállnak, általában beigazolódik hogy jó döntés volt ... viszont ezért sem szeretek teherautó mögött menni, nem látom be miatta a kereszteződést.
-
titán
válasz amargo #44833 üzenetére
Ebben amit írtam, mi volt a találgatás? Szerinted nem ilyen a közlekedésünk?
??
Gyűlölködő? Igen, gyűlölöm a parasztokat. Akik nincsenek tekintettel másokra. Sem gyalogosokra, sem autósokra, sem senkire, sem a szabályokra. Én úgy viselkedem az utakon, ahogy elvárom másoktól is, hogy velem szemben viselkedjenek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz amargo #44831 üzenetére
Ebben amit írtam, mi volt a találgatás? Szerinted nem ilyen a közlekedésünk?
Javaslom menj ki németországba. Ott nem jönnek a seggembe, a porsche is 40-el halad, a bmw-s sem előz feleslegesen. Kivéve ami magyar, román stb rendszámos. Ez egy elmebaj ami itthon van. És mivel egy személyiségünk van, sajnos ez pontosan megmutatja az emberek másik emberhez való viszonyát. Ahogy viselkedünk a másikkal az életben, pont úgy viselkedünk az utakon is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz amargo #44827 üzenetére
Véleményem szerint azért tart itt a közlekedési kultúránk, mert képtelenek vagyunk mások után haladni, ha az 2km/h-val esetleg lassabban halad. Menjünk a seggébe, holott semmivel sem leszünk előbbre. Előzzünk akkor is ha semmi értelme. Drága az üzemanyag mégis toljuk neki ha kell ha nem. Szarok az utak, mégis megyünk ezerrel. Tele vagyunk hitellel, mégis veszünk hitelre erős autót, hogy megmutassuk ki a faszagyerek az utakon. Ha mi hülyeséget csinálunk az ok, ha más csinálja, a kurva anyját. A gyalogos száradjon ki az út szélén, nem engedjük át. Ha mi akarunk átkelni, szar szemét az összes autós, mert nem engednek át. Stb stb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest