Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz schawo #61587 üzenetére
Volt tegnap egy koma a koncerten, tudta, mi az a milc, de hülyeség a dslr-rel együtt, a háttétmosás kivételével jobb a Szonizéegye, mint ez a sok szutyok csattogó, mert csak ez pénznyelő.
Hát ki vagyok én, hogy a nav agresszív emberének ellentmondjak? Mondjuk utált amúgy is a tömeg, mint a rühes kutyasz@rt, mert tolakodtam a noname milcemmel.
Képeket még nem tudok, jelenteg azt próbálom összerakni, hogy a tetoválós lyány ® miért próbált a félncsoporton át megtéríteni minket a házasság szent intézményéről. A buta, pont nem volt ott az asszony, teliszájból arconröhögtem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rbalint88 #61591 üzenetére
Barlangemberek. Mint ez is itt, olyan kis cuki elegáns a számtalan vezetéknélküli technológia világában egy ilyen átkötőkábeles izé, nem ? Ha már a vakupapucsba képtelenek voltak integrálni 3-4 extra kontaktot ilyen "intelligens" kütyüknek adatátvitel célra De legalább egy bluetooth vagy valami... Na de ilyen, amikor barlangemberek terveznek
[ Szerkesztve ]
-
-
-
titán
válasz #40935168 #61586 üzenetére
Azért a tücsökpöccsel a kisebbségi komplexust egybecsomagolják. Még kell minden megerősítés
A nyáron láttam sárgulni az irigységtől egy kit tudja honnan való 5D-s kollégát egy túrán Máltán. Minden második kép után lopva nézte, hogy mit csinálok azzal az aprósággal, miközben ő itt melózik a nagy behemóttal. Aztán pár óra múlva csak volt bátorsága megkérdezni, hogy mi a túró ez.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Egy haverom felkért engem és egy (még) Nikonos cimbimet, hogy esküvős funolósat fotózzak már róla és a bnőjéről majd. Mondom jó, oké. Mondtam, hogy már nem a D800 van, hanem egy kis Oly. Mutattam neki két fullsize képet. Válaszba jött két "anyáááád" és egy "ezt nem hiszem..." Neki elég komoly madárfotós szettje van, de milcben nagyon lemaradt, kvázi semmit nem tud-sejt, hogy milyen hiperűrugrások voltak itt az elmúlt években, de most úgy dagad a mellem, hogy egy 1D Mark IV -es 400 fix 2.8-as kőkemény madárfotós lessátras álcacsónakos "mátébencekettő" cimbim beszabehuzik az Oly képminőségén Nyilván görögdinnye vs mazsola a kettő, tökmás liga tökmás célra, de akkor is Kérte is azonnal a linket, mi ez .. átdobtam neki a DPReview tesztet. Azért ilyet tök jó megélni, mikor egy ős-tükrös, aki ugye "felesküdött" a jólbevált öreg technológiára, lepetél egy kis tücsökpöcstől
-
ati3x
senior tag
Nem kell aggódni, az anyag amivel a takumarokat kezelték/hasznàltak alfa részecskéket bocsàt ki. Azaz hélium atommagokat. Mivel ezek kvàzi nagy részecskék, roppant hamar elnyelödnek. Levegöben pàr mm uthossz alatt. Kvàzi egy vékony papírlappal lelehet ezt a sugàrzàst àrnyékolni. Szal nem kell betojni!
-
ROBOTER
addikt
Ebben a topicban kitanulhatom a repülőgépfotózás tudományát.
-
veterán
A repnapot nem láttam a hsz-em előtt említve... de ja, azok általában nem estefelé* szoktak lenni, szóval ott lehet rendesen lerekeszelni + tárgytávolság ---> fókusz nem annyira téma. (Plusz stabi, stb.)
*én meg főleg akkortájt érek rá, ezért is indultam ki abból
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
.mf
veterán
Abba a kétszerezőbe bele is néztél?
Lehet, hogy papíron ekv. 600, de majd nézd meg a képminőséget is vele és nélküle...Nem tudom, ott hogyan mérik (inkább ne is mondd, már így is sok van a rovásodon ), de az Oly 40-150-es itt elég olcsón szokott menni "használtan" duplakitből szinte 0km-esen (35k körül), pedig egy nagyon alulértékelt éles, könnyű tele. Én már kicsit sajnálom, hogy eladtam az enyémet, a 14-150 ~90-től elég lágy, a 40-150 élesebb volt.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ati3x
senior tag
-
ati3x
senior tag
válasz schawo #61558 üzenetére
Most komolyan.. Ha régi filmes gépre volt értelme a manuális zoomnak, akkor miért nincs értelme feladapterezni egy digitális gépre? Másrészt 600-as effektív fókusszal egy repnapra egész okés lehet.. Legalábbis egy próbát megér.. Még mindig sokkal olcsóbb mint egy akármilyen natív tele.. Meg ugye EM5-öm van ugyhogy izzadhat a stabi!
-
ati3x
senior tag
Ma vettem 120 koronáért.. kb 4000Ft. Tök jó állapotban van az obi.. Ez egy 70-150-es F3.8-as vivtar manuál zoom plusz a hozzá tervezett 2x fókusznyujtó.. Azaz MFT-n 600mm lesz a vége.. Sajna Minolta/MFT adapterem nincs.. De már megrendeltem e-bayen!
-
madgie
titán
Nemtom, nekem már tavaly megvették a jegyet. Sógorék zenekara hívott meg, cserében egy próbatermi fotózásért
Mit szóltak a mekibe? Szerintem már megszokták. Zsóti haverom bemutatkozott, hogy a "minden csúszda lakjon jól" alapítványtól jöttünk (játszótér van a meki mellett), tessenek adni fasírtot is
-
.mf
veterán
válasz madgie #61545 üzenetére
Hümm... hogy ennek miért is nem ment a híre?...
S mit szóltak a mekdrájvos mutatványotokhoz?
Inkább opció kéne nagyítatlan vagy 2x képen egy kis enyhén opálos digitális törőék-imitációra, azzal filmesen elég jól lehetett élességet állítani.
Schanyee: "Az lenne még az igazi, hogy ha belenagyítok úgy, hogy a teljes kép a nagyított és utána lenyomom félig az expó gombot akkor kiugrik a nagyításból."
Az Oly pont ezt csinálja, ha MF módban megnyomom a belenagyítás gombját...
-
madgie
titán
Gőzöm nincs, lehet emlékezni sem fogok a bulira
Legutóbb egy éve volt hasonló kanbuli, akkor öten begurultunk a mekkdrájvba (négyen brümmögtük körbe a középen álló ötödiket) és nokedlis marhapörköltet követeltünk. Nem kicsit félek fotóscuccal menni, de hát a koncertfotókra is ki vagyok éhezve. -
madgie
titán
válasz Schanyee #61546 üzenetére
Nem akarok pofátlan lenni, de szerintem a Fuji X-T1 féle Dual View a messze legzseniálisabb megoldás az ilyesmire. Igaz, nagy méretű EVF kell mellé, de az ott adott.
szerk: nem csak a kép közepével működik, mind a 49 AF pontra eltologathatod a keretet, jobb oldalt azt fogja kinagyítva mutatni. Tök felesleges mellé a peaking, bár az is rákapcsolható, ha mégis kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz #16820480 #61538 üzenetére
Vagy Panasonic módra, a képernyőn marad a nagyítatlan kép és a fókuszpont körül megjelenik a nagyított kép (Picture in Picture szerűen). Úgy látod a fókuszpontot is és a kompozíciót is. Az lenne még az igazi, hogy ha belenagyítok úgy, hogy a teljes kép a nagyított és utána lenyomom félig az expó gombot akkor kiugrik a nagyításból.
-
törölt tag
Az lesz, hogy nekiesek valami terjedelmes leírásnak, mert úgyis alig győzöm kivárni már, hogy meghozzák.
Nem volt még MILC-em, azért (is) kérdezek ilyen alap dolgokatAmúgy azért akarnám úgy használni, mert akkor ha csak fogom a kezembe, nem megy folyamatosan a live view, fogyasztva az akkut, csak kijelez pár statikus értéket. Bár erre jó a kijelző kikapcsolása is tulajdonképp.
-
-
.mf
veterán
válasz #16820480 #61541 üzenetére
"Igazából az lenne a legtutibb, ha olyat is tudnék csinálni, hogy az LCD ilyen DSLR módra a beállításokat mutatja, mintha ilyesmit is láttam volna egy videóban valahol."
Tud olyat is (de minek? Live-view + OK gombra live SCP >>>>> ez), most már tényleg nézz utána a beállítási tanácsoknak és a kézikönyvnek
DPR-en pl. van egy 3-4 oldalas (EM5-re - de 95% ugyanaz).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
Igen, ilyen testreszabható módon nekem is tetszik, mert adott esetben használnám, csak az nem tetszett, ahogy alapból működik, mert pár perces nyomkodással nem találtam meg a beállításait. Igazából az lenne a legtutibb, ha olyat is tudnék csinálni, hogy az LCD ilyen DSLR módra a beállításokat mutatja, mintha ilyesmit is láttam volna egy videóban valahol.
Ear001: Hát igen, és ezzel együtt jár, hogy a ferdébb szeműeknél még olcsóbb is ilyenkor. De azért várok rá, mert pofátlanul olcsó volt ez a szett így
Amúgy az a kis szürke tégla, amit múltkor mutattam, Made in Korea -
.mf
veterán
válasz #16820480 #61527 üzenetére
Elég testre szabható a cucc. Nálam ki van téve az expogomb melletti funkciógombra a belenagyítás. Egy nyomás - mutatja, hogy hova fog belenagyítani, ezt a kurzorgombokkal lehet arrébb rakni; még egy nyomás - belenagyít, asszem bal alsó sarokban mutatja, hogy hányszoros, ezt a tárcsával lehet növelni/csökkenteni. Hidd el, jó az a belenagyítás. Képernyőméretben nem mindig jön át, hogy még életlen.
Mazsi: Crowbar? Gondolom nem Mo, mert arról akkor már hallottam volna
-
törölt tag
válasz Degeczi #61535 üzenetére
Igen, ez jogos Nem is panaszkodás akart lenni igazából, hiszen állítható, és ez így tökéletesen megfelelő, hiszen így ti használjátok, én meg kikapcsolom
Lassú Víz: Gombnyomásra valóban jobb volna, vagy mondjuk úgy, hogy a képernyőn tartod az ujjad, és akkor nagyít. De ezek nem zavarnak annyira, ha jól testreszabható a gép.
-
Degeczi
nagyúr
válasz #16820480 #61534 üzenetére
Ha egyszer arra panaszkodtál, h "mindig a közepét nagyítja ki" MF közben, akkor hozzá kell tenni, h nem így van, hanem a fókuszmezővel állítható a nagyítás helye (szerintem teljesen logikusan), másrészt eleve nem kötelező a nagyítás sem, kikapcsolható, és a témától függően nagyítás nélkül is egész jól be lehet állítani EVF alapján.
Gyors beállításhoz pedig hasznos segítség a focus peaking is (csak sajnos pont ahol a legjobban jönne, videózásnál nem használható, mert a képfeldolgozó proci végzi azt is, így nem tudnák elkülöníteni a felvételtől) -
törölt tag
Fókuszmezőt manuális fókusznál? Azt hiszem jelentősen eltérnek a használati szokásaink Én eleve a képernyőt sem nagyon használom komponálásra, azért is akartam evf-es gépet. De amúgy az tökéletesen elég lenne, ha látom a képet, és addig tekerem a gyűrűt, amíg éles nem lesz a kívánt rész.
-
Lassú Víz
addikt
Valahogy így. Tapi kijelzőn a fókuszterületet oda teszem ahol a kompozíciónak jó, jobb szélen ha kell méretet állítok (ez hat az MF segéd belenagyítására is), majd vagy fixen ránagyítok a jobb alsó sarokban lévő ikonnal, vagy MF-kor a gép nagyít. A kompozíció többi részéért ilyenkor már nem aggódom, és amikor éles, mehet az expozíció. Igaz a fenti munkamenet E-M1, de az E-M10 sem térhet el nagyon, hiszen már az E-PL1 is tudta, csak mindent gombokkal kellett csinálni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
ROBOTER
addikt
43rumors szerint a valódi rokkerek olympust használnak, madgie meg fujizik itten. Nem jól van ez így!
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #61504 üzenetére
Mondjuk ha állítható, akkor még lehet hasznos, csak amikor próbáltam, akkor teljesen elvesztettem a kompozíciót, ahogy hozzáértem a fókuszhoz, mert annyira belenagyított, hogy ilyen 1/16 vagy még kisebb részét láttam csak a képnek. Ráadásul ugye ez középre nagyít bele, de nem mindig oda akar fókuszálni az ember.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Homer J. #61522 üzenetére
Persze.
A PL5-ben még egyszerű, kéttengelyes szenzor-stabilizátor volt, az EM10-ben már háromtengelyes, ami azzal jár, h nincs rögzítve az érzékelő, hanem "úszik". Ezért még kikapcsolt IS mellett is dolgoznia kell a stablizációnak, h pontosan a helyén maradjon: ezt hallod.
(expó gomb lenyomásakor pedig akkor hallod ennek fölerősödését, ha be van kapcsolva az IS) -
Homer J.
csendes tag
Teljes csendben bekapcsolt E-M10-ből halk súgó hang hallatszik, expo gomb lenyomáskor pedig felerősödik a súgás. Ez normális?
PL5-nél nem hallottam ilyet..."Nem szoktam imádkozni, de ha tényleg odafent vagy, kérlek ments meg, Superman!" - H.J.S.
-
Köszi mindenkinek a választ!
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Schanyee
senior tag
Ha Panasonic vázat veszel, akkor kit objektívből is Panasonic-ot vegyél. Menni fog az Olympus-szal is, de előbbinél az objektívben, utóbbinál a vázban van a stabilizátor, a különbség meg nem nagy a képminőség között ebben a kategóriában.
Kicsi kit objektív még a Pana 12-32, bár az még használtan is drágább szokott lenni, elég új modell.A váz szerintem oké áron van, de az objektív drága, nem ér ennyit. Akkor már ezen az áron én a helyedben kipróbálnék egy E-PL5-öt, amit korábban mondtak. Nálam a fogása (illetve annak hiánya) miatt kiesett, a GX1 úgy rémlik ebben határozottan jobb volt mikor próbáltam. Viszont abban újabb szenzor van, nem óriási a különbség képminőségben, de azért van.
-
Időközben rájöttem, hogy benéztem egy hirdetést, és a 14-45-öt néztem el 14-42-nek, ne kérdezzétek hogyan Amúgy mindegy, mert így is elkezdett foglalkoztatni a dolog.
(#61509) MrChris
Nem videózok, de kevés helyet foglal, ez most elég nagy szempont lenne. 135 € a váz + 130 € a 14-45, ez az amit sajnos benéztem.
(#61510) Mercutio_
Metz 58 AF-1, de nem szeretném lecserélni, ha nem muszáj, mert gondolom, a csere nem jönne ki nullszaldósra.
(#61512) .mf
Ez a 14-42-II-R mennyire jó?
-
-
Lassú Víz
addikt
-
Mirman
őstag
Üdv !
Lenne egy pár kérdésem az Olympus Mintabolt prémium klubbkártyés kedvezményével kapcsolatban. Ha valaki segédkezik a prémium kedvezménnyel venni egy E-PL5 dupla vagy sima kitet akkor a számla és a garancialevél gondolom az ő nevére fog szólni . Származhat ebből nekem bármi hátrányom a későbbiekben , például a garanciáztatás ilyenkor hogy történik ?
Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ahogy Mercutio is írta, a GX1 + feláras PZ-s obi árából talán egy fél-egy éves / még 1-2 év garis, kurrens szenzorú E-PL5 + 14-42-II-R is kijön (60-70k).
Vaku nem fog TTL módban menni, csak középérintkezős elsütés lesz manuál beállításokkal. Legolcsóbb plafonra villantható auto-ttl vaku a Metz-24, kb 12-14k, legolcsóbb full-fícsör (dönthető-forgatható, optical slave, HSS) pedig az Oly FL36R, ~30k körül kifogható.
-
Mercutio_
félisten
válasz Rum.cájsz #61508 üzenetére
Az a sigma egy viszonylag jó obi, inkább a 20D váz a szűk keresztmetszet.
Nem tudom mennyiért adják a gx1 kitet, de inkább e-pl5-öt néznék kitobival.A Metz ha legalább egy 44-es annak az árából egy olympus 36(R) is beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Rum.cájsz
tag
Szia!
Váltottak itt már sokkal komolyabb gépről is (ha jól emlékszem kutyus Nikon D800-ról) MFT-re.
Én biztos elhagyintanám a 10 (20) D-t egy GX1-ért cserébe , akár ezzel a kit obival is.
A képminőség sztem jobb lesz, gyanítom az élesség is élményszámba megy majd, a színekről nem is beszélve.
A manuál vakuzás meg nem gond, ha tudsz teljesítményt állítani a vakun. -
Helló, hirtelen felindulásból azon gondolkodtam, hogy eladnám a Canon 20D + Sigma 17-70 2.8 - 4.5 DC macro kombómat, és vennék egy pl. Pana GX1 + 14 - 42 PZ-t használtan. Szerintetek mennyi értelme volna váltani úgy, hogy van egy Metz vakum is? Utóbbi gondolom nem igazán működne, max. auto vagy manuális módban. Váltott valaki 10D vagy 20D-ről?
-
MrChris
nagyúr
válasz Peat;) #61505 üzenetére
Egy ilyen szép gépre biztosan magam készítettem volna egy jó markolatot, van is éppen rózsafám, mahagónim, feketével kicsit beeresztve szépen mutatna, meg alulra alulapom... Éppen csak P5-öm nincs Erre a régi filmes gépre is faragtam egyet, de ez még csak első próbálkozás műanyag fogóval. Ki lehetne használni a P5 markolat csavarját is a jobb rögzítésért.
Sajnos G6-ra semmi barkács cuccot nem tudok elképzelni, az önmagában jó és elég ronda -
Schanyee
senior tag
válasz Peat;) #61501 üzenetére
Igen, olyan. Igazából a jobb fogás miatt még könnyebbnek is érződik az egész. Egyébként konyhai mérlegen mérve 127g a cucc (az oldalsó részt leszedtem), az olyan 20% plusz súly. Nekem ami tetszik benne, hogy elfér egymás alatt a 3 ujjam és nem az van, hogy a kisujjam a váz alját támasztja. Plusz a nagyobb markolat miatt fotózáskor és hordozáskor is sokkal stabilabb tartani. Ha csak az első tárcsát használnám, akkor egykezes használathoz tökéletes lenne a többi gomb/tárcsa eléréséhez alapból kicsit csúszós. De annyira nem borzasztó azért, csak elsőre volt furcsa. Meg amikor megfogom hideg Ami még hátránya, hogy kicsit nehezebb kinyitni a kijelzőt. Összességében nekem megérte, még úgy is, hogy 90%-ban csak mini obik vannak a vázon. Nem olyan szép így a váz, de ez alatt a pár nap alatt amióta meg van sokkal szívesebben vettem kézbe a fényképezőt, mert nem attól félek, hogy mindjárt kiejtem
Vicces, mert amazonon volt a legolcsóbb, még a vámmal, fizetős futárral együtt is olcsóbb volt mint ha ebay, aliexpress-ről rendeltem volna free shippinggel és átcsúszott volna a vámon.erzol: köszi neked is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest