Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
Skacok!
Mindig felvetődik, és mindenki a másikra vár, hogy lépjen. Akkor most elindítom.
Dec. 4 sörözés kinek jó? Válaszban copy-paste és írd a neved a listára! Hová menjünk?Jönne:
Lassú VízA mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
lehet, amúgy DigitalRev TV LX100 teszt
[ Módosította: TayRol ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #56392 üzenetére
én sem értem, de ez van... amikor a wb-t az awb vagy az előre beállított sémák elk*rják raw-ból sem tudom helyrehozni ugyanez előfordult már canon-al is, csak ott ritkábban, jellemzően izzónál. az oly bármennyire elszúrta a wb-t helyre tudtam hozni, g3 rawokkal nem megy... lehet én vagyok láma, nem tom
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
na megrendeltem egy ilyen cokin szettet, kíváncsi vagyok... + egy manfrotto bella III-at tesócsajszinak. valszeg ez utóbbira irigykedni fogok, képeken b*romira minőséginek néz ki
-
jjeahh
nagyúr
köszi szépen! szimpatikus ez a szűrőrendszer, ez most ajándékba lesz 60d-re, 67mm szűrőmenetes obira, de magamnak is akarok majd egyet
-
Lassú Víz
addikt
-
jmakk
őstag
válasz jjeahh #56378 üzenetére
Amikor lapszűrőket vettem utánaolvasgattam és végül is a Cokin helyett a Formatt-Hitech-re szavaztam. Mindenütt jobb minőségűnek írták az áruk is jó. Nekik van kimondottan milcek-hez ajánlott 67mm-es sorozatuk, ami gyakorlatilag a Cokin A rendszerrel is kompatibilis. 62mm-es szűrőmenetig használható. Megelégedéssel használom, kicsi, könnyű és sokoldalú. Végül az tartóm eredeti Cokin a szűrők meg Hitech-k.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
kicsit off, de mft rendszeren is használva lenne: valaki használ cokin szűrőrendszert? nem drágák, a minőségük milyen?
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Az MM-es olympus akciós rendelésről (ami nem volt készleten, és csak annyit írtak hogy két héten belül féle termékről) valakinek jött már ilyenről visszaigazolás? Szombaton rendeltem sehol egy mail...
Tegnap írtam az ügyfélszolgálatukra hogy mizu? De még arra sincs válasz...
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #56369 üzenetére
Lensbaby sose volt olcsó, mint ahogy a lomo cuccok is túlárazottak a "minőségükhöz" képest.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
HÁZIGAZDA
új lensbaby fisheye. ezt bírják írni róla: "Popular Photography also noted the extremely wide field of view as well as a reflective internal barrel, which produces interesting reflections, flares, and light spills in a halo around the main image."
nagyon komoly. mi lesz a következő, valami c-mount obi, ahol külön felhívják a figyelmet a művészien elkent sarkokra, a kreatívan használható négyzetes bokehre és a finoman felsejlő középső részletek (hiányára)?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HollyBoni
veterán
Most néztem meg a filmet amiben volt, gyönyörű képet, színeket hoztak ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz makszi #56332 üzenetére
Én utánanéznék a fz1000 nek is.... ekv.400/f4 1"es szenzorral... láttam pár tele képet és azok brutálisan élesek voltak... mondjuk abban a környezetben amiben használnád, nem tudom hogy muzsikálna, de mindenképpen megérne egy alaposabb szemrevételezést.... és ami a legfontosabb... van 4k videó amiből ki lehet vágni 8mp-s jpg-t!
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
Hétvégén "taperoltam" egy EM-5-öt markolattal 12-40-el együtt.. Hát nekem rettenetesen kézre áll.. Ugye nincs nagy kezem.. Méretre sem volt olyan vészes.. Szal szimpi volt.. Erre ma megtapperoltam az LX100-at.. Hát nem tom, ugye kb 2 percet volt a kezembe, de besz*rás! Nomost, a 12-40 grippel együtt annyi mint most az LX100 induló ára.. Persze még nem mostanában venném se a 12-40 se az LX100-at de, van egy olyan érzésem: megmarad az EM5 "játszós" manuálozós, 45-ös portrézós cuccnak, Oszt lesz egy lx100 minden másra.. Vagy a fene se tudja..
-
Studi
veterán
válasz #04230330 #56344 üzenetére
Ha nem is szalad, de ilyesmire gondoltál?
-
jjeahh
nagyúr
kicsit off, de azért megpróbálom: megint jövök a táskákkal...Manfrotto Bella II, Manfrotto Bella III, Crumpler Banana Cube S vagy M-el van valakinek tapasztalata? ezekbe biztosan belefér egy nagy pen + egy obi? a képekről sehogy sem jövök rá
-
TayRol
nagyúr
Lassan jöhetne már a 12-40, céges Mikulás ünnep lesz, a Parlamentben, kell a fényerős üveg.
-
pitagi
tag
Köszönöm mindenkinek
-
.mf
veterán
Hallod-e, jó nagy zsebed van, ha egy összecsukva 28.1 cm-es állvány csak úgy becsusszan
Nem zsebméret, de az ennél kisebbek vagy csak támaszok közel 0 magassággal, vagy pedig nyeklő-nyakló játékok rádióantenna-lábakkal. Ha érdekel, pü, az átfutása viszont hosszú lesz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
madgie
titán
válasz hibavissza #56342 üzenetére
Az az igazság, hogy ezeknek a régi objektíveknek sokszor olyan képe van, mintha valami szűrőt raknál a képre. Ebben az esetben az a fura a fórumtársnak, hogy a színileg kifogásolható darabokat szépen palástolta az Oly kitűnő színvilága, ezzel szemben a Pana sokkal
szarabbőszintébb, azzal nem fog eyecandy tónusokat kapni (legalábbis ezekkel az objektívekkel).Nem vagyok ám ilyen penge a régi MF objektívek témájában, de sokat levelezek FEDman-nel, aki keni-vágja az ilyesmit, bő gyakorlati tapasztalattal (már a legelején megmondta ő is, hogy jjeahh utálni fogja a Panát ).
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz pitagi #56343 üzenetére
kézből szoktam én kattogni, a záridő mozgó dolgoknál sztem jó ha legalább 1/50, ha hosszabb, akkor emelek az iso-n... statikus témáknál meg akár 1/10-et is kitartok. a te képed amúgy nem tűnik életlennek csak rossz helyre fókuszáltál és alexpós. ja, ha jpegben kattogsz akkor a zajszűrés alaposan ronthat az élességen, én raw-ban dolgozok, és utólag szűrök zajt szelektíven (ha nagyon muszáj). de persze ahány ember annyi ízlés...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz pitagi #56343 üzenetére
Technikailag szerintem túl magas volt az ISO, de ha nem volt lehetőség alacsonyabbra akkor ez van, még fényerősebb üveg kell, vagy egy váz ami jobban bírja az ISO-t. A színek is csúnyák gondolom megvilágítás miatt. Fókusz ha jól látom nem az arcra ment hanem a kézre, meg a Helios nem egy élesség bajnok nyitva. Bemozdulást nem látok.
Hidd el nappal szép fényeknél f2.8-tól tudnál szép portrét lőni Heliossal és EP1-el.
-
hibavissza
veterán
válasz jjeahh #56338 üzenetére
a linkneden az első fotónál (amin a hölgy van) olyan érzés mintha lenne egy sárga szűrő az obi előtt. a második kép szerintem rendben van. itt valami objektív probléma lehet. ha módodban áll próbáld ki a g3-at pl. egy oly 45 üveggel vagy egy adapterezett L-es canon lencsével.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz pitagi #56327 üzenetére
ezeket om zuiko-val lőttem, tágra nyitva, de helios is tud éleset, csak meg kell szokni fókuszálásnál mindíg nagyíts bele, és mikor fókuszáltál ne várj, amíg a téma vagy a kezed elmozdul akár picit is, azonnal exponálj + próbáld ki F2.8-ra rekeszelve is, sokkal élesebb képet ad mint nyitva, és még mindíg rendesen mossa a hátteret.
(#56333) gorgo: ezek a képek tényleg nem szemléltetik jól miért nem tetszik a pana, majd kültéren is megcsinálom ugyanezt...talán ezeken esetleg látszik a pana tré képi világa: [link] az oly képe sem tökéletes, de azért kis korrigálással helyrehozható, a panáé viszont ... remélem manuális wb segít majd valamennyit, következő alkalommal hozzá sem nyúlok a gyári sémákhoz, meg az awb-hez
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz makszi #56332 üzenetére
mozgás fotózásánál a 40% jó arány. Én még nem láttam olyan esemény/sport fotóst aki egy kattra építené az elkapni kívánt dolgot. Darált rendesen. Kompozíció, fény, élesség, szemek nyitva, megfelelő mozdulat... hát aki ezt pl csak két gyerek esetében eléri 50%-al az csal
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #56313 üzenetére
Nemá, ez nagyon gáz feltolsz ide Néégy!!4! hullát!
Megjegyzem mindkét awb béna, és mindkét manuál wb jó. Kérd: a két kézi beállítás legalább azonos Kelvin/Tint vagy amúgy "érzésre"?
Komolyan, neked legfeljebb az lehet a bajod, hogy összenőtt veled a régi vázad, és úgy megszoktad, hogy most ami nem olyat dob, az már hulla!
(a Fuji meg hűvösebb awb-t korrigálja egy kis extra lilával, na? Azt nem hullának, hanem Fujinak csúfolják! )"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
makszi
aktív tag
Jelenleg M42-es és Canon FD 135 ös fix obikkal szoktam fotózni, pont úgy ahogy írod, már ismerem annyira a műsort, hogy tudom kb mikor merre mennek, és előre odaélesítek, és sorozat.
Csak így kb 40-50 % lesz a jó képek aránya, plusz ha van valami váratlan esemény történés sanszom sincs kifotózni abból az élességi sávból amit belőttem előre (pl a zsűrire ami sokkal közelebb vagy távolabb van).Fujit imádom! A vázat is kitobit is és a samyangot is.
A színvilág miatt nekem is az Oly a szimpatiksabb a Pana helyett, csak hát ott meg a video van.Jelenleg egy Panan LX7-te videózok miközben fotózok a Fujival
-
Mercutio_
félisten
válasz makszi #56291 üzenetére
Kicsit bealudtál, 1 hete vehettél volna 30% engedménnyel Olympus cuccokat egy E-M10 váz esetleg mellé 12-40/2.8 obi amit vagy elcserelsz telére vagy meghagyod és veszel mellé valamit, esetleg index aprón hirdetett pana 100-300.
jjeeaahh :Végén kiderül, hogy nem is olyan sz*r a G3
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
válasz makszi #56307 üzenetére
Nem csak a 12-40-el. De nem hinném, hogy nagy lenne a használatbeli és képminőségbeli difi, azért írtam. Amúgy meg nem kell aggódni amiatt hogy kontraszt alapú AF alkalmatlan lenne és kizárólag tükrös váz jöhet szóba. A GH3 fókusza sztem lesz olyan jó, hogy ha nem is 100% jól fókuszált képed lesz, de kevés lesz ami nem az. Továbbá ilyen esetben olvastam olyan megoldásokat, hogy biza a júzer sorozatra tette a felvételi módot, és úgy tolta.
Két dolog: EM5 még nem tud e-shuttert, azaz egy ilyen sorozatlövéses balhéval lazán beletennél félezer expót, Panával ilyen gondod nem lenne.
És amit madgie mond, sem ördögtől való: videofelvétel. Egész véletlenül erre is egyedül a GH3 ajánlott."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
törölt tag
válasz pitagi #56327 üzenetére
Amiket írtál azokkal elősegítheted az élességet.
Jó obi alapból élesebb
Állványról kevésbé mozdul be a kép, még jó fények mellett is jobb egy állványos kép mint kézből.
Rekesz - az obit a legélesebb rekeszére kell tenni ha van elég fény.
Záridő - gyors záridővel segíthetsz bemozdulásmentes képet készíteni
Iso - magas iso használatával a vonalélesség gyengül
Utómunka - Persze itt is lehet még rátenni élességet, ha az a cél.[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz HollyBoni #56325 üzenetére
Weifeng 6615-öt terveztem venni, szinte ugyanez, más név alatt. De a blackfriday ár, meg az itthoni forgalmazás, 6 év garancia meggyőzött.
-
|AP|
veterán
megérkezett black friday-es a Sirui T-005X. Így elsőre masszív, minőségi cucc és talán kellően kicsi ahhoz, hogy magammal is vigyem néhanapján
A pénteki akció segített a döntésben, remélem az állványkérdés egy időre le van tudva. -
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #56314 üzenetére
ezekből nagyon nem jön le melyik milyen, de a pana awb meg a sémák nagyon elviszik magentába, zöldbe a színeket, és a legfurább az, hogy az oly-val ellentétben nem tudom korrigálni raw-ból utólag. a manuális wb-sek meg tényleg nagyon hasonlóak, ki kell próbáljam kültéren is
madgie: ha közel laknál, hugiért cserébe szívesen leteszteltem volna annó az összes szerszámodat, és valszeg most nem lennék panasonic-os, hanem gyűjtenék még om-d-re
schawo: olyviewer most nincs gépen, majd a kültéri tesztképeket meglövöm jpegben is
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jjeahh #56313 üzenetére
Igen, a Pana AWB szörnyű, de a manuális már fogyasztható, de nekem még mindig kicsit túl sok a barna, én kicsit még hidegebbre venném. Ezek mellé esetleg egy Olympus jpeg eredetit (vagy egy Oly Viewerrel konvertáltat)?
(#56317) madgie
Ha 10 éve a hugit cserkészted volna, nem biztos, hogy mézeskalács szívecskét, sokkal inkább szívlapátot kaptál volna[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
.mf
veterán
válasz makszi #56286 üzenetére
Hiába fókuszál a Fujinál gyorsabban statikus témára, de ha követő fókuszt akarsz mozgó témára, azon a m4/3 is elvérzik. Egyszerűbb, ha előre belövöd a távolságot, aztán akkor sütöd el, amikor oda érnek. A Dof szerencsére nem olyan sekély, hogy ekkora távon nagyon életlen legyen. Itt inkább a bemozdulás fenyeget, gondolom 1/250 vagy rövidebb záridőn S vagy M módban.
Ha Fuji színek tetszenek, és m4/3-ra váltanál, akkor sztem EM5, plusz az irányjelzősön hirdetett Pana 35-100 f2.8, de az is csak ekv. 200 lesz. Lehet Oly vázon Pana obi, ha csak az egyiken van bekapcsolva a stabi. Ha még nem adták el, 240 + 120, még bőven kereten belül vagy.
De a Fuji eladását sem sietném el. A 18-55 és a 12 f2 pont az a két dolog, ami a m4/3 rendszerből leginkább fájóan hiányzik: egy optikailag jó, fél-fényerős, de nem pro árazású alapzoom; és egy fényerős UWA fix. Ha ezeket rendszeresen használod, akkor m4/3-ban nem lesz alternatívád.Jjeahh: az első kettő nincsen véletlenül felcserélve? A felsőnek van melegebb színe, az alsón szürkébb a modelled. Igaz a falak rózsaszínesedése meg a felsőn van.
Esetleg valami warm vagy ilyen beállítás nem maradt bekapcsolva?
A manuális wb mellett nem látok akkora drámát.Jmakk: most telefonáltak az Advestől, hogy ez nem volt az akciósok között, de felajánlottak volna 7.5% kedvezményt elmenneka..., amazon.de-ről normál áron közel annyi, mint náluk a 27% kedvezménnyel lett volna.
Btw., az igazi Black friday elvileg csak ezen a pénteken lesz, nem? Nem tudjátok, hogy az edigitalban lesz-e még valami akció? Kinéztem ott is egy állványt
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HollyBoni
veterán
válasz Haugland #56310 üzenetére
Íbéj. Olyat kell nézni ami megegyezik a G6 kijelzőjének méretével, oldalarányával.
Ahogy írták ezt egy öntapadós mágneses keretre rakod fel, ami az LCD-n van. Hogyha ezt felragasztod nem tudod behajtani tőle a kijelzőt. Na meg G6 kijelzője érintős. Én nem ajánlanám ezt a megoldást.
A meglévő keresőre kéne valami nagyobb eyecup, erről fogalmam sincs van e.
(#56313) jjeahh:
Lehet velem van valami nagy baj de az AWB képek közül jobban tetszik a Pana, manuális WB-nél meg szinte ugyanaz mindkettő. Mintha az Oly kevésbé lenne ott szaturált.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
na, mivel nincs idő kimenni, itthon lőttem egy kis összehasonlítást:
pana awb:
olympus awb:
pana manuális wb:
olympus manuális wb:
bocs a gáz képekért, most nincs lehetőség "rendeset" lőni... ahogy alnézem az awb meg a gyári sémák nagyon sz*rok a panasonic-on, annyira eltolják a képet magentába vagy zöldbe, hogy rosszabb esetben helyre sem tudom hozni , de a manuális wb úgy tűnik jól műkszik, ennyit tanultam legalább ebből is...bár kíváncsi vagyok valós körülmények között is ilyen szépen műkszik-e a manuál wb, pl amikor egy fa van a háttérben, vagy bármilyen természetes, zöld dolog, rendszerint arra a legkényesebb. na meg a "lapos" képi világ is kültéri képeknél látszik igazán...
[ Szerkesztve ]
-
-
makszi
aktív tag
Bevallom megfordult már a fejemben (amikor Mlaca hirdette az irányjelzőn) ez is, csak amit akarok fotózni(akrobatikus rock and roll), az olyan, hogy a téma (5-8-12 gyerek) formációtól függően össze vissza mozog, ezt fix-szel csak úgy tudom elképzelni, hogy olyan messze megyek hogy a teljes színpad beleférjen
ezzel meg az a baj, hogy nem tudok egy-egy gyerkőcről portrét készíteni...Minden fellépésen minden számban van olyan hogy összefut az összes táncos egy 2*2 méteres négyzetben majd ezután szétrebbenek és egy 6*6-os területen vannak. Szóval ez most az az eset, ahol a zoom lehetőség nagyon kell
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz hegyimorc #56305 üzenetére
Szerintem nem vészes, az összes pro videókamerán ilyen van, még esetleg szivacsból szokták csinálni. Ahogy írtam rácuppan a fél arcodra. Ezek után belenézni egy sima fényképező keresőjébe szenvedés.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz HollyBoni #56303 üzenetére
" Ez a nagyon zsír."
... és még jól is néz ki Kell még a gép elejére egy WC-pumpa szerű, Hama gumi napellenző és akkor minden tökéletes.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Lassú Víz
addikt
válasz schawo #56298 üzenetére
Az esetlegre +1. Itt egy tapasztalat első kézből
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
HollyBoni
veterán
válasz schawo #56301 üzenetére
Nem tudom próbáltad e de amúgy annyira nem rossz ez a lupe. Én Pana FZ150-re vettem mert a gyári kereső használhatatlan volt. Viszont azzal a lupe-al az volt a gond hogy túlságosan nagyított. Nem gondoltam hogy baj lehet ha óriási a kereső, itt viszont ez volt a helyzet. Na meg nem volt rajta dioptria állítás és megfájdult a szemem/fejem... Viszont ez a legolcsóbb 2 ezere forintos cucc volt ebay-ről. Az viszont hogy totál rácuppan a szemedre nagyon jó, GH1-nél ha oldalról süt a nap keresőt kukkolva takarnom kell kézzel, szóval az a része nagyon hiányzik, hekkelni kéne gyári keresőre valami nagy eyecup-ot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Torrent meghívó kunyeráló
- Router gondok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Sorozatok
- További aktív témák...