Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz #04230330 #54592 üzenetére
ne viccelj már, mikor nem jó vétel egy gyakorlatilag pár feature-t leszámítva e-p5 szintű váz nyitóáron 134e ft-ért? én meglepődtem, drágábban szoktak ezek kezdeni. az e-pl5 meg most fut ki. ebben a pillanatban az a jobb vétel, ja, de ettől még az e-pl7 ára tök oké.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Novics
senior tag
Na igen, nem néz kis fotografinak vele az ember - engem is néztek már meg vele, hogy mi az, ami nem Canikon, és nem fekete, de olyan, mint egy dslr - de nekem személy szerint nagyon tetszik. Jól mutat a sárga és a fekete együtt. A fotón világosabbnak látszik, élőben caterpillar sárga.
Eladni biztosan nehezebb lesz, mint az egyengépeket. Lehet inkább megtartom, és cipelem.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
MrChris
nagyúr
hosszban semmiképp nem lehet kicsi, de átmérőben is be van fózolva. Az a vaterás szerintem 4k-ig is felmegy ha rálicitálsz. Aki srácot linkeltem megbeszéltem vele a talit, akkoriban rendszeresen járt Pestre.
Azt tapasztaltam, hogy az adapterek egyik gyenge pontja a váz felőli csatlakozás. Mikor bekattan a helyére picit mozgatható marad némelyik. Fotónál még csak-csak, de videónál zavaró. Érdemes ezt a lötyit ellenőrizni, hogy van-e. -
MrChris
nagyúr
Amit a géphez adtak? Mert az elég trágya. A legújabb verzió szerintem már nem annyira rossz és mindenképp tetszetősebb képet lehet kikeverni. A vázban is ez történik, csak az egy általános korlátozott eljárás, nem használja ki a szenzor képességét. Mintha úszóbérlettel csak zuhanyozni járnánk
-
HÁZIGAZDA
válasz TayRol #54584 üzenetére
hát azért az e-pl7 igen jó árban van szvsz. és ez még csak a nyitóára! de az e-m10 komolyabb, és jobb a kezelése, ez nem is kérdéses. egy narancs limited edition e-m10 jöhet, bár nemtom, mit csavarnék rá. laca 75-ösét mondjuk
-
Studi
veterán
Igen, a szerencsekerék tárcsára cserélése jó húzás volt szerintem. Viszont kézben fogva egész nagy darab lett a PL7, kellemesebb a fogása. De most megint nem értem, hogy milyen vonalakat akar az Oly: az E-PM2 utód nélkül eltűnt, így a legkisebb modell a PL7 lett, ami viszont tovább nőtt, lassan közelíti a P5-öt.
-
HÁZIGAZDA
válasz TayRol #54578 üzenetére
jaa, leesett. hát az e-pl5 duplakit igen morcos. kár, hogy az e-pl7 összességében jobban tetszik (pedig ezek tényleg nüansznyi különbségek már), szép is, jó helyen is van a tárcsája, jobb a stabija stb. az e-m5 kiteket még átnézem.
-
Lassú Víz
addikt
Igen, ekkora. Az illesztendő objektívek bázistávolsága nem fog attól megváltozni, hogy mire teszed fel. Az objektívet pont annyira kell elvtávolítani a cmos érzékelő síkjától, mint valaha a film síkjától volt.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #54571 üzenetére
Igen, köszi, linkelte az előbb valaki. Csak annyira nem gerjedtem be rá, mert mondta, hogy nem biztos, hogy aktuális már illetve debreceni. Akkor komolyabban veszem a dolgot
Közben még ezt találtam. Jó nagy darabnak néz ki. Rendben van ez? Ilyennek kell lennie? Nincs valami szolidabb kivitel?
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
MrChris
nagyúr
válasz Marseille199 #54548 üzenetére
Ha nem lenne úgy lepattanva, akkor mostanság volt, van kereslet erre a típusra és akkor megérné megcsináltatni és eladni, persze csak akkor, ha már abszolút nem kell.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz kamilyon04 #54567 üzenetére
Van közgyűrűm és Raynox DCR-250-em is, ha érte jössz pár napra kölcsön tudom őket adni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
Én tőle vettem, nyugatinál szokott megfordulni...
-
jube7
tag
válasz kamilyon04 #54567 üzenetére
Van hozzá ilyesmi gyárilag is. Szóval ha korrekt a dolog, akkor működik az.
A közgyűrű szvsz kevésbé jó, mert nem közelre korrigált az obi és a tárgytávolság is rövidül.[ Szerkesztve ]
"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
kamilyon04
csendes tag
Tudom, hogy portréobjektív a 45-os de ugy érzem hogy nem én vagyok az első akinek eszébe jutott, hogy makrozni kellene vele. (ha már van akkor szeretném kihasználni).
Szerintetek hogyan sülne el, ha aláraknék egy vékonyka íbéjes jelátvívős közgyűrüt? Vagy inkabb egy +2 dioptriás előtétlencsét?
Más: Ha valaki felbuzdul itt a nagy Olympus akciókon es éppenséggel a fehér színű ep(l)2 vázát cserelné, akkor szóljon legyen szives! -
Lassú Víz
addikt
válasz TayRol #54563 üzenetére
Te más kategória vagy. Átlag ember bemegy egy boltba megtaperolni a gépeket, te viszont veszel magadnak egyet két napra . Esetleg egy projekthez. Mindegy mit fogsz venni 90%-ig biztos vagyok benne, hogy eladod amikor visszajössz a síelésből.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
-
TayRol
nagyúr
válasz Oly-Service #54558 üzenetére
Ú...
-
hito
nagyúr
Sziaztok!
Látom kb. ugyanazok az arcok vannak itt is, mint a többi fotós topicban, de azért megkérdezem
Nincs valakinek eladó m4/3-os m42 adaptere esetleg? Vagy tipp, hogy itthon hol lehetne beszerezni?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
TayRol
nagyúr
válasz Oly-Service #54552 üzenetére
a pirosból lejön még a 15%?
-
jjeahh
nagyúr
pl5 kit 99k, duplakit 129
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
Ha ránézel a Schneeberges galériára, nem a Hi iso, hanem a vegyes fények melletti szépséges színeket hogy sikerül visszaadni, mert 1-2 nagyszenzoros ugyanitt ezen 'vérzett el'.
Az nem baj hogy saját, legalább ide jöhetne valami, _úgyis_ futott vele tesztelős köröket is .
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
TayRol
nagyúr
kicsit kusza az E-M5 kitek leírása és a képek közötti összhang.
-
TayRol
nagyúr
válasz Oly-Service #54549 üzenetére
nem tudom fejből, de mi is változott? (ja, látom, az 1. oldalon)
az EM5 portré kithez jár markolat is, és fekete a váz?[ Szerkesztve ]
-
Oly-Service
tag
Árváltozás a Mintaboltban!
Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely
-
Marseille199
senior tag
válasz MrChris #54421 üzenetére
Még mindig semmi baja működésileg, csak az anno említett tárcsahiba, az maradt még mindig, nem ér meg nekem 20-at a javítás. A mód, quick menü első funkciója az expokorr. és így nyomom. Ha manuálozok néha, akkor meg A-ban rekeszelek, manuálban záridőt állítok.
Megszolgálta magát, többek között végül is neki köszönhető a melóm.Más:
Meg nem tudom, létezik hogy több záridőn is shutter schockol a G3, ahogy öregszik/kap? Nem tudok konkrétumokat, eleinte azt hittem, valami baj van a 45-össel, piszok vagy ilyesmi, mert romlott az élessége :S
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
-
rumos14
nagyúr
nézd kicsit tovább a videót, kisüt a nap. de ez az idő Izlandon nagyon is jónak számít! ez meg az elején napos és a végére lesz felhős, és pötty sincs rajta [link]
200g-os Sony HX9V volt rajta, nagyobb gépet én sem mertem volna feltenni, még a NEX-et sem, és nem is fért volna el a szélvédő miatt. -
.mf
veterán
válasz rumos14 #54536 üzenetére
A felgyorsított hanggal poénoes a duma alatta, meg néha távirányítós rc-autós beütésű lett A ralli ilyen sebességgel is tetszene, bár az íveken és a kanyartechnikán lenne mit csiszolni
Kár a szürke időért, egy-két magasabb pontról szép időben és jó látótávolsággal szép lehetett volna a táj.
Ezt még akkor egész jól tartotta az a korong. De egy EM1 + marcsa + 12-40 bő egy kilóját már nem hinném, hogy komálná.Laca: és még milyen jól is teszed, hogy elnézést kérsz
De erről már láttunk teszteket, az LX100 szerintem most több embert érdekel. Meg hát érted, az PANA, ez meg Oly, tehát miről is beszélünkFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
|AP|
veterán
válasz sideburns #54535 üzenetére
erre egy korábbi hozzászólásommal tudok válaszolni...
..azon kívül, hogy kabbe
-
Studi
veterán
válasz Novics #54531 üzenetére
Az igazi az E-M5mII lenne, de az ha jön, akkor drága lesz.
Méretben amúgy nincs nagy eltérés, kitobikkal, kis fixekkel az E-M10 sem túl kicsi. Az E-M5 előnye nem is annyira a nagyobb méret, inkább a markolatozhatóság, egy teleobinál (100-300, 75-300) már jól jön, ha van mibe kapaszkodni. -
|AP|
veterán
Talán végre meghallgattatik, amit már nagyon régóta kérek
-
Novics
senior tag
Na igen, ez egy fogós kérdés, mert egyrészt ha túl pici sem jó, ha túl nagy, akkor meg pont elveszik az az előnye, ami miatt meg m43.
Az E-M5-öt igazából csak azért néztem, mert egy hajszálnyit nagyobb, meg több eladó példány van. Olvastam a teszteket, és a 10-es egyértelműen jobbnak tűnik.
Most nagyon elkapott a kütyüzhetnék. Remélem hamar elmúlik.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Studi
veterán
válasz Mercutio_ #54520 üzenetére
Ha nem kell az időjárásállóság, és nem akarsz nagy obit rátenni. Az E-M10-hez nincs rendes markolat, csak egy kis díszítő vasdarab. Ráadásul kisebb is a váz egy picivel. Ellenben az E-M10-ben van WIFI, ha valaki azt szereti, focus peaking, és aluláteresztő filter nélküli már a szenzora, ami talán még élesebb képeket eredményezhet.
-
MC Pite
veterán
Kíváncsian várom a tesztet... Amit idáig láttam nem nyűgözött le; pl egy erdei bevetésen mi esne ki belőle... Ha sort tudnál rá keríteni egy kiruccanásra ha lesz pár napsugár az nagyon frankó lenne
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
válasz Novics #54518 üzenetére
Ha nem kell az időjárás állóság az E-M10 jobb választás, majd a szakik kifejtik miért.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
st81
tag
Írnék egy pár sort a G6-ról, amit két hete vettem. Ez az első komolyabb gépem (előtte egy tizenéves kompaktom volt). A "tűzkeresztségen" a bécsi modellező kiállításon esett át. Néhol félhomály, sok mesterséges világítás, modellrepülők mozgóképes felvétele volt a feladat. Elégedett vagyok a teljesítményével. Az otthoni monitoromon nem igazán láttam különbséget a raw és a jpg között. Jellemzően automata módban fotóztam, de +1/3 Fé-kel meg kellett dobnom az alap beállítást mert kicsit sötétek lettek volna a képek (vaku nélkül).
A videós teljesítménye megfelelt az elvárásoknak (fél méteres repcsik 30-40 km/h sebességgel köröztek:-)).
A manuális fókuszt érdemes volt használnom mert az automatánál előfordult jó pár tévesztés és 1-2 másodperc erejéig bizony elhomályosult a kép. Nagyon megkönnyíti a fókuszálást, hogy "megfesti" a fókuszban lévő tárgyat az lcd-n. Most már csak azt kéne megtanulnom hogy egyszerre fókuszáljak és zoomoljak:-) A gyári kit obi néha rövid volt egy kicsit (14-140), de azért egy tőlem 30 m-re repülő 20 centis quadrokopter felvétele már elég extrém kategória. Összességében meg vagyok elégedve a géppel, a kitűzött minimum elvárásaimat bőven teljesíti, és ha még megtanulom a manuális beállítások helyes használatát, remélem, hogy még egy lapáttal rá tudok dobni az alapból is jó minőségre.
Az akksija a 4 órás használatot követően fáradt csak el (sok ki-be kapcsolás, 150 kép és 20 videó után), de nem akartam teljesen lemeríteni mindjárt az elején. Tetszik, hogy nem nehéz a gép, egy kisebb táskában is jól elfér. Egész nap a nyakamban lógott és egyáltalán nem fáradtam el a cipelésében.
Nos, egyelőre ennyit a Panasonic G6 első használatáról. -
Mercutio_
félisten
válasz Novics #54515 üzenetére
Váz ára csökken leginkább m4/3-nál pláne, így azt szinte soha nem érdemes a termékéletciklus első fele/harmada időszakban venni.
-
MrChris
nagyúr
akkor elmondható, hogy erős költői túlzás volt, hogy mindegyik progiból u.a. rawból hasonlóan jót lehet kihozni.
-
Novics
senior tag
válasz Mercutio_ #54512 üzenetére
A 21-es limo jó lenne méretben, meg még látószögben is, de el kéne adnom az egyik vesémet érte. Ha hozzám kerül az Oly, akkor egy idő után valamelyiknek mennie kell, amúgy 160-at nem tudok beletolni a rendszerbe. Ha mindent el tudok adni akkor még maradna is egy kis pénzem a csere után, amiből lehetne venni egy táskát az új cuccnak. (Egy Lowepro toploader 70aw-m van, az "kicsit" túlméretes lenne az Olynak. )
Persze azért csak zavar, hogy bukok az eladáson - a váz esetében a többi használt cucc volt -, de akkor nagyon elkapott a cserélhetnék, meg amúgy is mindig mennek lejjebb az árak, de mindig jönnek jobb cuccok, szóval nem nagyon van ideális vásárlási időpont. (Főleg ha az ember gyereke kütyüzni is szeret... )A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #54513 üzenetére
G5, 14-45 obival tökéletesen ment a geometriai korrekció, ellenben a PL 25-ös nem volt jó. Én ezzel a két obival próbáltam.
Ingyen nem rossz ajánlat ez a szoftver. El lehet szórakozni a film módokkal, de nekem azokból is olyan mű ízé jött ki a végére. Ami érdekes, hogy pár ezzel feldolgozott képnél még hozzá is tett azzal, hogy kiégve hagyta az egyébként értelmetlen információt hordozó felületeket. Igazából ez a kiégés engem csak annyiból izgat, hogy az ég legyen már kék és felhős és ne valami világosszürke massza. A kezelő felület szokható, de tényleg szar. -
MrChris
nagyúr
Na én is kipróbáltam a dxo converterét a G6-ommal. Az Oly E1-t nem ismeri. Hogy jót is mondjak róla elég jól korrigálja az optikai torzítást, ezt és vele az obik ismeretét átvehetné a Lr és a zöldek szebbek alapban mint Lr-al. Persze lehet hogy más váznál ez nem volt probléma. De a szép bőrszínt hiába vártam. Helyette bár több életjelet mutatott, de eléggé részlettelen lett. Arra volt jó hogy inspiráljon, ennél jobb színek is kihozhatók Lr-ból és sikerült is, a ződet is megközelítettem az adott képen. Marha bosszantó hogy toszik a dng-re miközben tud menteni saját dng-be, de az adobera szarik. Az élesítés igen vacak, talán még a therapy is jobb, részletek vesznek el és túlélesített jellege van ha élesre állítom. Csúcsfényekkel nem tudtam sokat kezdeni és vannak kis apró szemetek, egy-egy hibás képpontok. A működése meg csiga lassú és a bal oldali szerkesztő panelen minden funkció egybefolyik, nehezen áttekinthető, jobban kellett volna tagolniuk. Lehet hogy népszerűbb favorizált vázakkal jobban muzsikál, nálam elvérzett a dx optics pro.
Adtam megint egy esélyt a G6 jpg-nek, de továbbra is nevetséges, nagyon hergya, összehasonlítva egy megszerkesztett rawal legalább 2 gépkategóriával jobbat lehet kihozni.
-
Novics
senior tag
válasz Mercutio_ #54502 üzenetére
Nem is a gari miatt, csak nem akartam szórakozni az eladásával, nem sokat kaptam volna érte, tartaléknak meg jól elvolt/van a dobozban. A váz után pár nappal már megvolt a 50-es manuál, az van rágyógyulva a vázra. Az alig nyúlik túl a markolaton. Viszont kénytelen vagyok belátni, hogy hosszú rohangálós obinak. A 16-45 meg benga állat.
Már januárban is pörögtem a milc dolgon is, de saját jogon tudatlan voltam evf téren, meg akkor talán még nem is volt e-m10. Legalábbis az itteni teszt későbbi. Dslr formájú gépek meg nem tetszenek. Ha nem dslr-ek. Kicsit olyannak tűnnek, mintha játékok lennének.RAW-ozok, igen, de pl céges rendezvényen, amikor én vagyok a fotós, és gyorsan sok kép kell, akkor megy jpg-ben. Benti, vacak megvilágítású helyeken meg RAW+jpg.
Jövő pénteken megyek, de csak 3-ra érek fel, 3:30-tól 9-ig suli, aztán szombaton is 8-17 suli, és spuri vonatra. De azért köszi!
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #54507 üzenetére
Semmi baja a G3 - am kijelzőjének. Ja most ugrik be :kezdetektől fólia van rajta
-
-
Studi
veterán
Jah, GX7-em máris utolérte az ezüst Panák átka, és összeb@szta a tetején a festett műanyag részt (az EVF teteje) valami, gondolom a nyakpánt műanyag kis elemei. Hogy ezt nem tudja a Pana normálisan megcsinálni...
-
Mercutio_
félisten
válasz schawo #54503 üzenetére
Legkésőbb tavaszra úgy is kihoznak valami utódot a 10-est meg majd jó szokásuk szerint durván leárazzák, ahogy szokták.
-
Mercutio_
félisten
Az, de indokolatlanul magas még mindig az ára btw úgy értettem, hogy pana miért nem, de már tiszta : azok gx7-et kivéve dslr like - ok.
Novics : 18-55 gondolom a gari miatt van még meg, mert 16-45 mellett nem sokat tenném vázra. Ha Pesten lennél kölcsön adnám 1-2 napra a Pana G3 - at 45/1.8-cal az ~mint az 50-es fix és eldönthetnéd bejön-e élőben (retro külső ugrik) jpg motort persze ne nézd, de te amúgy is raw - betyár vagy, ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest