Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz Black Smile #42297 üzenetére
Oly 14-150 és Pana 14-140-I 4-5.8 használtan ~90-100k, az újabb Pana 14-140-II drágább.
Oly 40-150 a nyáron volt boltból 45k-ért ajándék táskával, de most már mintha nem lenne az az akció és használtan is ilyesmi áron mennének.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Black Smile
csendes tag
Köszönöm a választ mindenkinek! Igazság szerint úgy kerültem ide, hogy láttam a MM-ban az E-PL3-at 80 ezer, a V1-et pedig kb. 100 ezer forintért, és elgondolkodtam, hogy lecserélném a régi kompakt gépet.
A motorversenyt csak a példa kedvéért hoztam fel, hogy kb. ez az egyetlen dolog, ami kilógna a normál hétköznapi felhasználási módból.
Megnéztem az ajánlott V2-őt, de hát az messze túl van azon a határon, amit a vásárlásra fordítanék.
Dupla kit az gondolom ez lenne ugye: Olympus PEN E-PL3 + EZ-M1442 14-42mm + EZ-M4015 40-150mm?
Objektívet használtan, mint pl. a 14-150 vagy a 40-150 lehet kapni, vagy nem jellemző? Kb. milyen árban vannak? -
.mf
veterán
válasz Black Smile #42293 üzenetére
Ha motorverseny, akkor V1. Motorozok és volt / van PL3-am, oda nem elég az a követő fókusz, amit tud.
A kitobi 3x átfogású csak. Lehet azzal is fotózni, csak közel kell lenni (gumifal mögött pl).Második obi: gyakran vannak dupla-obis kitek is, próbálj ilyet olcsón halászni, azzal már megvan a hosszú vég.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
rbalint88
addikt
Ha nem akarsz nagyon belebonyolódni az objektívcserélgetésbe, akkor a Nikon 1 rendszerrel jobban járhatsz, de ott egy 1 V2 és hozzá 10-100 obi lenne a nyerő. Követő fókuszban a Nikon 1 nagyon jó, rohangáló gyereket és más gyorsan mozgó ojjektumokat fotózni kiváló. Igaz ez jóval meghaladja a J1 árát, de a tudása is sokkal komolyabb.
m4/3 vonalon Pana gépeknek gyorsabb a fókusza, most elég sok használt G5 váz van 75ezer, kit 90ezer Ft környékén, teleobiból pedig az ezüst színű Pana 45-150 van boltból újonnan 60ezer Ft-ért, ami igen kellemes kis objektív. Ez a kit egyedül méretben nem veszi fel a versenyt az E-PL3 Olyval, minden másban agyonveri.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Az alap obi 14-42, nagy ráközelítés tehát azzal nem lesz, kell mellé legalább az alap telezoom. Dupla kitben a legolcsóbb. Vagy a túraobi 14-150 és nincs cserélgetés.
-
Black Smile
csendes tag
Teljesen normál felhasználás, nyaralás, túrázás, családi események megörökítése, állvány nélkül, csak úgy kézből fotózva... esetleg annyi, hogy ha elmegyek mondjuk egy motorversenyre, akkor kicsit jobban is rá lehessen közelíteni az eseményekre, mint az 5x nagyítású kompakttal, hogy ne csak pacákat lássak (természetesen nem arra gondolok, hogy a kerékről lefoszló gumidarabokat is látni lehessen a képen).
Bővítés... nem tudom, hogy az alap objektív milyen képeket csinál, gondolom távolabbi témákhoz kellene egy másik, de nem akarok nagyon belebonyolódni, mivel nem értek hozzá, de az alap objektíven kívül maximum egy másikat vennék hozzá. -
HÁZIGAZDA
a 20-as samsung szenzor csak fórumban szerepel gyengén, a való életben fasza. dinamikában jobb a sony, de amúgy tényleg fasza. a samsung menüje szerintem agyonveri a panoly-t. a 20-50 jól rajzol, de nincs stabi és szűk az átfogás. ha fing olcsó, annyit röhögve ér, már annyit is ért, amennyiért az edigital/mm adta.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Studi
veterán
Hogy granulál egy NX200? És milyen a 20-50-es kitobija?
-
.mf
veterán
válasz Black Smile #42288 üzenetére
Mindkettő jó választás alapvetően, attól függ még, hogy mire használnád és hogy tervezed-e és hogyan a jövőben bővíteni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
teljesen amatőr felhasználásra (egy Olympus m-5000 után) melyik gépet javasolnátok (vagy egyiket sem ?
- Olympus Pen E-PL3
- Nikon 1 V1Köszönettel
BS -
TayRol
nagyúr
Akasztják a hóhért, de egy új, 0 expós, garis 14-42 II-t mennyiért lehet eladni (nem hónapokig árulni)? 25e körül?
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #42282 üzenetére
akkor már ketten vagyunk, bár az az obi sajnos inkább f4, mint f2,0-3,9, de egy 12-60/4 sem olyan vészes dolog, ha jó.
-
Marseille199
senior tag
Igaz-igaz!
És legalább fekete fényelnyelő réteg van rajta, a káros becsillongást szünteti meg!
Jajj, de jó, hogy felidézted
Viszont ennek a kis szarosnak az utódját várom most már én is
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
Off:
Kibuliztam egy ilyet magamnak, mondom megpróbálom..
Aminek ilyen az lcd-je:
Egyszerűen gyászos. Lomha gép, lassú - élességet találáskor pillanatra megakadó - AF, szerintem! irtózatos fénymérés és/vagy dinamika.
De most pihenőre küldöm picit a G3at.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
jjeahh
nagyúr
válasz TayRol #42269 üzenetére
120-ért láttam asszem e-pl1-et nemrég...mi meg lecsúsztunk egy 100 fontos nex-c3-ról, manuálozni jó lett volna...
ez itt nagyon off, de nem tudja megfejteni nekem valaki? vagy mehet a PH! aranyköpések topikba?[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
TayRol
nagyúr
most csúsztam le egy ep3-ról az ebayen, 222 gbp volt pár expóval, 14-42-vel, dobozzal, az úccsó másodpercben licitálták túl a 217-emet (éppen szálltam le a buszról).
-
b.vr
őstag
Hát nálam ez úgy volt hogy amikor olvastam még régen ezt a dpreview-cikket és ott volt 20/1.7 vs. 25/1.4, én döntöttem hogy hiába drágább de nekem a 25/1.4 kell. És persze abszolut be is váltotta az elképzeléseimet: nekem amit ezzel a látószöggel és ezzel a fényerővel lehet kihozni, az annyival jobban bejött hogy megérte a felárat. De aztán másnak meg akár persze más.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
-
b.vr
őstag
Steve Huff, a tőle megszokott stílusban: The Olympus 25 1.8 Lens Review on the E-M1
"If you own the Panasonic, keep it. If you do not own either, you can save money and be 100% happy with the Olympus. If you want the Olympus you can sell your Panasonic for as much as it costs to buy the new Olympus. In other words, there is no wrong choice here. Both lenses are fantastic."
(előzmény röviden: 1.4 vs. 1.8 valamint a méretkülönbség, ez tudható. Az élességben a különbség szerinte sem hatalmas, de azért tisztán a Pana felé billen. CA-ban jobb az Oly. Az AF sebességben nem talál különbséget (legalábbis e-m1-en)
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Marseille199
senior tag
válasz hegyimorc #42262 üzenetére
Értelek. Hát, sajnos itt tartunk.
Oktatóm szettjét anno (5DmKII, 17-40/4, 24-105/4, 100/2.8, 50/1.4, 580EX) egy kiállítás megnyitón vitte el egy ugyancsak fotós emberke. Szóval megértem a cécót, így lehet leellenőrizni az adásvételt."Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
hegyimorc
senior tag
válasz Marseille199 #42260 üzenetére
Nekem nem baj, csak a konkrét témától függetlenül nem nagyon csípem, ha eleve bűnözőnek néznek.
Mi a következő lépés? Ha venni akarok valamit adjak be jövedelemigazolást, hogy lássák meg tudom-e fizetni?
Na mindegy, ez itt erősen off.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
válasz FEDman #42259 üzenetére
Fincsi vázsapi kíváncsi vagyok mennyire lassúaz AF aazzal az obival
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #42252 üzenetére
Valahol innentől vannak a jelentkezések. Szedjük össze egy hsz-be.
gorgo
Freddy76
Mercutio_
.: JuSzT :.
Marseille199 + asszony?
TayRol
rbalint88
Studi
Lassú Víz
.mf csak 9-reAkit kihagytam (nincs benne szándékosság) írja magát a lista végére és küldje el egyben a listát, hogy mindig látható legyen ki jön!
Jó ha elcsípem a tapi napot a munkából, és akkor kb. 6 után esélyes a PIVO.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
hegyimorc
senior tag
Szerintem ha beírom a hirdetésbe, hogy minden tartozékkal adom, és rendesen kitöltött garipapírral amin rajta a gyári száma is, akkor ez legyen elég.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Studi
veterán
válasz MrChris #42251 üzenetére
És eladó az egész világ! Persze megfelelő áron.
Amúgy nem, E30+14-54+50-200-50macro tuti marad még egy darabig, imádom őket. A Sigma 105 is nagyon jó amúgy, ha nem akarok nagytelézni, akkor azt viszem csak magammal. Csak a 30/1.4 lóg ki egy picit, fényszegény helyzetekre már inkább a mikrós fixeket viszem.
-
-
-
TayRol
nagyúr
tényleg, szerdán mikor-merre?
-
Lassú Víz
addikt
-
gorgo
őstag
válasz MrChris #42242 üzenetére
Á, nem hinném, hogy lenne bármi összefüggés... Most komolyan, kit tartana ez vissza?? Aki lop, vagy orgazda, majd pont ez állítja meg hogy be kell írnia oda egy kamu számsort. Csak amolyan kirakat intézkedés ez, ők tudják miért.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
MrChris
nagyúr
mióta a zindexen sorozatszámozni kell a cuccot megcsappantak a hirdetések. Mindenki lopottat árul?
-
Studi
veterán
válasz madgie #42226 üzenetére
Mindegy, hogy ki gyártja, csak jó legyen.
Igazából a mostani MFT csúcsgépek között nüansznyi különbségek vannak, én úgy gondolom, hogy a jelenleg használt technológiák határát feszegetik a gyártók, a nagyobb ugráshoz valami nagy ötlet kellene. Az AA filter teljes elhagyása tesz némi különbséget a vázak között, de azért a világot nem váltja meg.
-
HollyBoni
veterán
válasz Mercutio_ #42219 üzenetére
Általában Super 35(szenzor vagy film), ami kb akkora mint az APS-C, de van pár kivétel kamera pl RED típusok, amiben APS-H-hoz közelítő szenzor van. Vagy régebben Super 16, ami kisebb mint az m4/3.
(#42224) MrChris: Anamorphic obiknak a háttérmosásuk is más, az is nagyon jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #42219 üzenetére
Sztem hagyományos filmre, vagy 35mm-es szenzorra (csak tipp, ami a digi ARRI kamerákban van - pont egy sincs itthon, hogy megnézhessem ). Mindenesetre bámulatosan torzításmentes (maradjuk a természetes hatásúnál) képe volt egy 20mm alatti gyutávú obinak. Egyébként szerencsére több esetben látószöget is mondtak, és 90° a látószöggel készült film kicsit sem hasonlított arra, mintha mondjuk a 9-18 obival 9mm-en készítek egy vidiót. Állatira nem! Természetes hatása volt. Na ezért mondom azt, hogy (emlékezetből) KOWA vagy milyen 8mm-es körüli fix kurvára megmozgatta a fantáziámat. Nagyon kiprószálnám! Kár, hogy nagyon rétegobi, és filmes, így majd legfeljebb tojwánából lehet közvetlenül megrendelni jó zsebbenyúlós áron+vám+áfa.
Na mindegy, nem álmodom, hanem már várom a 12-32 tapasztalatot .
Ami a törpe zoommal kapcsolatban érdekelne: ugye nincs rajta stabi kapcsoló, azaz oly vázon vagy kikapcsolod a vázstabit, vagy együtt megy mindkettő??? Ennek milyen hatása lehet?[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Bocsánat, kicsit pongyolán fogalmaztam, a Bridge csak egy keretprogram, de kb. azonos szolgáltatásokat nyújt mint az LR (illetve még többet is, csak egyéb téren). Ha a raw képekre kattintasz megnyitja azokat Camera Raw-ban, ami ugye az LR és PS-ben is dolgozik. És még a memóriaigénye is jóval kisebb mint a PS-é (felteszem az LR-é hasonló lehet).
-
FEDman
addikt
válasz ROBOTER #42210 üzenetére
Megnéztem, nagyon jó az E-M10 szenzorban is!
Viszont nekem érzésre, karakterre inkább tűnik az E-M5-höz hasonlónak. Mikor kijött a GX7 féle szenzor akkor a leglátványosabb különbség számomra abban mutatkozott meg, hogy műfényél iso6400-tól kevésbé szált el a kék csatorna, mint az E-M5 esetében.
Ha ilyen téren nézem akkor az E-M10 karaktere sokkal inkább hasonlít az E-M5-re, mint a GX7/E-M1 párosra.Itt vannak ezek a gépek csak azért iso25600-on, hogy látványosabb legyen az előbb említett karakterbeli különbség.
Szóval szerintem ez akár simán lehet Sony szenzor is. Ami aztán végképp nagy kavarás lenne, de gondolom Madgie nem bánná, mert ebben az esetben a jó hosszú expo garantált.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Filmezéshez 'szoktak' használni anamorphic obit, a ~2.5-es képarányt összehúzza ~4/3ra, így nem vész el film/érzékelő terület, majd visszajátszáskor széthúzzák. Ettől tud igazi mozis hatása lenni a mozinak. A fények, csillogások egész másként alakulnak, ilyet 'hagyományos kör lencsés ' obival nem lehet elérni. Pontosan nem tudom milyen görbületűek ezek, némelyik hengerpalástra, némelyik elipszis alakúra emlékeztet, van hogy a tokozásuk doboz alakú. És rohadt drágák. Filmekben egyik jellegzetessége, mikor autó lámpája, zseblámpa, ledek, Nap... kis méretű erős fényforrás belecsillan a képbe és nem a hagyományos köralakú lencsefoltok keletkeznek, hanem vízszintesen széthúzott csillogás.
-
HÁZIGAZDA
"Egyébként aki rühelli az LR import és katalogizáló vackát, az használja az Adobe Bridge-et. Ugyan azt tudja mint az LR csak nincs hozzá az a katalogizáló maszlag..."
na ez nekem teljesen új, a bridge nem valami egész más..? utánanézek
-
Mercutio_
félisten
válasz #04230330 #42220 üzenetére
Elég csonti a csaj a kiálló bordáival, nem értem ezt a hype-ot illetve, de bulvár lufi
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #42217 üzenetére
Nem lehet, hogy szimplán gyenge a vas amin futtatod őket
gorgo: Azok mozis uwa-k mekkora "szenzorra" vetítenek? Egyáltalán filmre, vagy szenzorra, mert előbbinél ugye nincs érzékelőről visszavert fény miatti probléma, amit kezelni kell.
-
gorgo
őstag
Láttam most egy kis filmecskét a filmkészítésről. Állatira meglepett, hogy amilyen durva UWA üvegekkel filmeznek (pl. 12mm fókuszú) a végeredményen ez kicsit sem látszik. Mármint, hogy a szélek/sarkok ilyen gyutáv mellet baromira torzak fotózásnál, ami mozgóképnél többszörösen szembetűnő. Ebből kénytelen vagyok arra következtetni, hogy a cine üvegeknek van egy spéci torzításkorrekciója (helyesebben már eleve így képeznek le) hogy tutira nem lineáris, de ez kicsit sem feltűnő vagy zavaró, és a széleken sem torzak, megnyúltak a dolgok. Jól logikázom? Ebből kiindulva sokkal izgalmasabbnak hangzik a nemrég bejelentett filmezéshez készülő három UWA fix ... (bár a ~200eFt körüli várható ár miatt ez csak elmélet).
-
jjeahh
nagyúr
ha a többi alatt lehet érteni a lightzone-t, aftershot-ot, zoner-t, olympus viewer-t, rawtherapee-t, akkor kipróbáltam
Studi: megvót
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #42213 üzenetére
Gyerekek, nektek ez kell. Capture one vs. DXO Optics Pro 8 vs. LR4 összehasonlítás, nem hiszem hogy ne láttátok volna. Itt elég szépen sorra veszik mindazt amin itt vetyengtek.
Tényleg nagyon érdemes elolvasni! Egyébként aki rühelli az LR import és katalogizáló vackát, az használja az Adobe Bridge-et. Ugyan azt tudja mint az LR csak nincs hozzá az a katalogizáló maszlag...
jjeahh: azt mondani hogy az LR lassú, hát, próbáld ki a többit, és rájössz, hogy az LR gyors, mi több leggyorsabb"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
arn
félisten
válasz jjeahh #42213 üzenetére
A lr rohadt jo proggi, csak az olyt nem veszik komolyan benne. Sokkal jobb a helyzet, mint egy eve, de azert meg mindig santit a dolog. Jah es pl a pl2nek sokkal elcseszeztebb szinei vannak rawbol, mint az em5nek, pedig jpgben eleg egyivasuak. Tartok is attol, hogy az uj pana szenzoros gepekkel mit kezd a lr.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jjeahh
nagyúr
vegyük úgy, hogy meg sem kérdeztem... kipróbáltam, de nagyon szétk*rja a színeket, meg amit nem értek: lr-n kívül minden progi színzajos jpegeket köpköd amíg csak lr-t használtam színzajt csak iso1600 fölött láttam...C1-et nem próbáltam...valami kéne lr helyett, mert baromi lassú, de eddig semmi nem vált be olyviewert leszámítva, de abban nem lehet kiégéseket visszahúzni...
-
arn
félisten
válasz jjeahh #42211 üzenetére
Hat fogalmam nincs
Amugy vazankent valtozhat, hogy mit erdemes hasznalni. Probaltam a c1t a d600 rawjaival is, ott valahogy nem mukodtek azok a csodaszinek, mint olympusnal. Ott is mashogy csinalta, de olynal lrban doglottnek tunik az egesz kep c1hoz kepest, D600nal sokkal jobb a lr szinkezelese (sajnos meg mindig).
A c1nal szvsz igy erdemes egy gyorstesztet csinalni:
* allitsd be a kijelzo szinprofiljat (srgb)
* aztan az auto modhoz pipald be, ami tetszik
* nyomj egy ctrl-lt
* innentol tobbnyire eleg a vilagos es a sotet reszek tonusat beloni
* exportPersze itt is el lehet veszni a finomhangolasokban, de az auto ad egy olyan jo kiindulo erteket, amitol a lr megoldasa, mint mako jeruzsalemtol (lrban nem is hasznaltam). Vmi olyasmit csinal, hogy az arnyekos reszeken is vibralobba teszi a szineket, de ugy, hogy az egesz kep inkabb eletszerubbnek tunik tole, mint tulszaturaltnak. Meleg tonusba hajlik, de kellemes modon. A poen, hogy szvsz az oly szineit is lekorozi ezzel az autobeallitssal, az zoldes-szurke fatyolosnak tunik mellette. A bortonus is sokkal szebb. Lrban is meg lehet csinalmi hasonlora, de 5x annyi ido alatt, akinek meg nincs hozza affinitasa, soha.
A lrbol baromi jo lenne a perspektivakorrekcio, es a nezokep sokkal gyorsabb - nekem eleg combos gepem van (4770 +16g + 256g ssd + r9 270x openclre), de a c1 a 16 megas kepek alatt is eleg lassu tud lenni, a d600 isokkal meg lassabb volt, valszeg zero modon van optimalizalva. Kb 95 ota hasznalok psot, de azota inkabb csak webhez veszem elo, fotoknal szinte mindent meg lehet oldani ezekkel a progikkal, c1ban gyorsan ki lehet porgetni a csaladi fotokat, eleg jo eredmennyel
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ROBOTER
addikt
A dpreview-n megjelent az E-M10 stúdiótesztje. A zaj/színzaj aránya alapján szinte 100%-ra vehető, hogy az E-M1 szenzora (tehát Panasonic) van benne PDAF pixelek nélkül, nem pedig az E-M5 szenzora.
No és az AA teljes hiánya is szembetűnő.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
kipróbálom. Panám van, így mindenképp kell valami. A LR-ban jó az élesítés, zajszűrés, kontraszt, világosítás mondanám luminanciában nagyon jó ha ez így helyes De színekben nagyon nem tetszik. Abban a géphez adott legújabb Silky sokkal jobb, viszont az elöbb felsoroltakat csúnyábban csinálja. Érdekes mód a gh-2höz adott Silky frissítve is gyengébb volt. LR-ban utálom az importálást, meg rohadt idegesítő, hogy nincs lehetőség arra, hogy a szerkesztő nézetben a majdani jpgben megjelenő színeket mutassa.
Capture1-t rég próbáltam, G6-hoz még nem is, megnézem újra! -
arn
félisten
válasz MrChris #42207 üzenetére
Probald ki... En letoltottem mindet, aztan megneztem oket. A dxo programjat szoktak dicserni, de nekem kezelhetosegre a lr jott be, kimenetre meg a c1. Elsore bonyolultabbnak tunik, de sokkal gyorsabban erek el vele jo eredmenyt, mint a lral. Egyedul a profilokra gyurhatnanak.
-
MrChris
nagyúr
Az Optics Pro 9-et használja valaki? Mit tud kezdeni a Pana rawokkal? C1, Silky, LR, RTherapy, konkurenciája, vagy labdába sem rúg?
-
.mf
veterán
válasz HollyBoni #42198 üzenetére
*fejcsóva*
S gondolom a szüleid gépén közben fut Outlook, x db Word és Excel doksi, VPN kliens, SQL, fájlkezelő, IE a Sharepoint és pár egyéb csak IE-n működő céges oldal miatt (nem, Chrome IE-tab nem helyettesíti, nem működik rendesen), Skype, és emellé Chrome Ph-hoz, ugye? Ne keverjük már a munkagépet egy otthoni csakegyböngészőfut felhasználással légyolyszíves.
Már Chrome nélkül is az IE-t pár óránként ki kell lőnöm és újraindítanom, mert túl sok ramot zabál. Rég tervben van a gépem lecserélése, de mivel külsős vagyok, és nem orosz, ezért a sor végén, s ugyan már egy ideje mondogatják, hogy most már az enyém is sorra kerül, de még azóta sem érkezett meg...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jjeahh
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Opel topik
- Láncfűrész topik
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...