Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz galervin93 #79185 üzenetére
Jogos, nem mentem bele a részletekbe. 10 éves kissrác, normális fizikummal.
Most lesz szülinapja, így beszerzek neki egy 4méteres spiccbotot, kiváltjuk a gyerekjegyet, és elmegyünk egyszer-egyszer pecázni közeli tavakra (Gyál). Ha tetszik és kitart, akkor jövőre én is kiváltom, és lesz min örömködni.Keresztkérdés, ha valaha volt engedélyem, vizsgám, az most is valid, vagy újra kell vizsgázni?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz 4Grider #79198 üzenetére
Én szívesen okosodnék itt a tapasztaltaktól ki hogy látja gondolja.
Persze nyilván sok mindentől függ,de mondjuk ilyen őszi időben már , hogyan miként működnek mesterséges telepített nagy tavakon. A saját területüket se tudom mennyit úszkálnak körbe egy nap vajon kb ?[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Szilágyi84 #79197 üzenetére
Ez annyi mindentől függ, hogy órákig lehetne róla értekezni.
A Balatonon pl. nem véletlenül működik legjobban áprilisban a parti peca: A felmelegedő part menti vizekbe jönnek ki táplálkozni a halak. És ez csak a vízhőmérséklet volt. Egy csomó biotikus és abiotikus tényező befolyásolja a halak mozgását és táplálkozását. -
Szilágyi84
senior tag
Egy kicsi töprengés,hogy vajon telepített nem kicsi tavon , hogyan működnek a nagyobb pontyok pl mekkora területet járnak be egy nap vajon kb hány m2 ,vagy folyamatosan kaja után kutatva csak úsznak úszkálgatnak és csak pihenésre keresnek maguknak megfelelő helyet ?
-
golyós
addikt
válasz Zoli bácsi #79193 üzenetére
Azért Bence mégiscsak a mi fiúnk
Benzár zsolt videoitól én agyvérzést kapok, nem birom ahogy bánik a halakkal, belenyul a szájába, kopoltyujába, versenyszák a 30 centis vizbe , ide dobja be a halakat állva kézből.A marketingben igazad van, én sok műsort nézek, de nem a marketing miatt, valami ötlet mindig van amit el lehet lesni. De a horgászat már kőkemény üzlet.
Agostány Római tó is már csak sportviz, amivel nincs bajom, de a napijegy 5ezer?? Normális?#79195iceQ! : Decathlonban vannak jó áron összecsukható asztalok a kemping részen
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
iceQ!
addikt
Olyan csalizó asztalt keresek aminek a magassága nem 30 cm Legyen akkora hogy ne kelljen hajolgatnom. Valaki tud ilyet ajánlani?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
jansky1
senior tag
válasz Zoli bácsi #79193 üzenetére
Segítek kicsit, ami fejből eszembe jut
method feeder OB - 1. hely
feeder OB - 3. hely
feeder klubcsapat OB - csapat 2. hely (talán egyéni 2. hely is)
method feeder VB - csapat 1. hely (egyéni 2.) -
Zoli bácsi
őstag
Nem ismerem a srácot. Igazából egyre kevesebbet nézem a horgászműsorokat. Tegnap reggel benyomtam a F&H csatornát, Benzár Zsolt műsora ment. Gyakorlatilag egy termékbemutató volt, semmi más. Ilyen orsó, ennyi csapággyal.....Ilyen bot, ilyen horog. Évek óta veszem a Magyar Horgász újságot. Kb a fele ET reklám. Egy oldal (2 lap) minden számban a partnerbolt hálózat....
SZóval elnézést, nekem nem a sráccal van bajom, hanem egyre jobban a mögötte álló céggel. Úgy érzem sok, agresszív a reklám. Meg mikor a kínából már ismert cuccokat beharangozzák saját fejlesztésként.......
A verseny részét nem tudom. Személyesen ismerek egy versenyhorgászt, jóban is vagyunk, de sosem tudom merre jár, mi az eredménye. Nekem ez egy kikapcsolódás.
-
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #79186 üzenetére
Lol, nagyon mellé lőttél most ezzel a stílussal. Egy tök normális srác, én beszéltem vele Fehován, az eredményei pedig magukért beszélnek, jól is pecázik. Ja hogy nem a felhype-olt Walter-vonalon van, na és? Neki még a marketing dumája sem rossz, ellenben az n+1, magát sokszor "horgász szakírónak" meg mittudomén minek hazudó, droid-szintjen beszélő élősködőnek, akik két mondatot nem képesek maguktól elmondani, mert még a köszönést is le kell írni nekik, különben elfelejtené.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Sungoo
addikt
Ő egy nagyon ügyes gyerek. Ha ossza is, van miből.
-
forras2
őstag
És még kéne nekem segítség...
Idénre már nem lesz túrám, már csak 24-48 órás lógatások lesznek.
Úgy hogy elkezdtem tervezni már a jövő évemet...
Az úgy mond "kocka" tavakon elértem az álmomat, sikerült bölcsőbe fektetnem egy 20+-os pontyot, lett egy 18+-os amúrom, és rengeteg 15+-os halam, úgy hogy jövőre a nagy túráimat vad vizekre tervezném. 1 hét Balaton, 1 hét élő Duna és 1 hét valamelyik főcsatornán, vagy a tiszán, de ehhez kell nekem 1-2 kiegészítő...
Nem szeretnék több100 ezret elkölteni szállásra, így kellene nekem 1 sátor. 1 nagy sátor, ami kényelmes, belmagassága is van, ne derékbatörve kelljen jönni-menni, illetve kényelmesen el lehessen benne férni, 1 ágy, 1 kis asztal, meg szék. Mik az ajánlott sátrak? Nem szeretnék 250 ezerért fox sátrat venni, nekem valami lényegesen olcsóbb kéne...
Mi az ajánlott ágy? Minimum 120 kg teherbírással.
Sátorfűtésből mi az ajánlott?
Mobil fürdőm meg mobil rötyim van, így nem ilyedek meg a nomád élettől, sőt valami ilyesmi túrákat tervezek inkább pont...
Hogyan lehet megoldani a telefon töltést? Étel/ital hűtést? -
BlackmMmDog
aktív tag
Egyik pontyshow-n találkoztam vele, tök normális.
Nem mertem venni semmit, de már rengetteket fejlődtek a minőségben. -
jansky1
senior tag
Azért az észosztásnál kicsit többet tett le az asztalra.
-
Horvi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Régi Haldorádós írás, botteszt..... [link]
Belefutottam, mondom nekem ismerős ez a gyerek...
Jól látom?
Ő az aki most a Román-Magyar cégnél osztja az észt ezerrel? -
galervin93
addikt
-
saen
veterán
válasz galervin93 #79183 üzenetére
9m nem 20-30-40m... Emellett egy kisgyerek nem 6-os spiccel fog horgászni hanem 3-4m max.
-
galervin93
addikt
Na akkor egy gyors cáfolat.
Jól sikerült a botavató a Moby Piros taván. Némi kaja, de inkább csonti ment befele, kb. 9 méterre horgásztam, kis kárászokat céloztam egy 6-os spiccbottal. Jól sikerült, jöttek szépen.
Egy kis videó, a fíling miatt, meg hátha valakinek már nagyon viszket a tenyere.
Jött azért nagyobb is:
De a slusszpoén ez a fekete kis ördög volt egy szem döglött csontira:
Jól dolgozik az új botika.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
forras2
őstag
Ez szerintem nem igaz... Egész évet nézve, és most is, szerintem sokkal inkább kint vannak a part mellett a halak, mint eddig bármikor... 19 db 15 kiló fölötti halat sikerült fognom az idén, ebből 2 van ami a tavak belső, méllyebb részéről jött, az összes többi a parttól 20-30-40 méterre...
Hozzáteszem, nem tudom mi az oka, hogy idén ennyire a partmellé szoktak a halak... -
andrew911
tag
válasz mdav88 #79177 üzenetére
Engedély/vizsga témában innen indulnék ki:
https://horgaszjegy.hu/
Felszerelést majd ajánlanak a többiek, én gyerekkel (persze életkortól is függ) egyébként egy Decathlonos/Nevis spiccbottal indítanék, aztán ha elkap benneteket a gépszíj, akkor ez úgyis egy durva addikcióba vezető lejtő.[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Sziasztok,
Régi új vagyok horgász témában, épp ezért némi fényre lenne szükségem....
Gyerekkoromban nagyon szerettem volna, de nem kaptam meg hozzá a megfelelő támogatást, most a gyerek találta ki, hogy nagyon szeretne, és amennyire lehetséges, szeretném megadni, ami nekem nem adatott meg.
1. nem szeretnék túl mélyen belenyúlni a zsebembe, tudom... (értelmesen szeretek pénzt költeni, de biztos van jó kompromisszum)
2. ha már kint vagyunk a parton, lehetséges, hogy én is kipróbálnám magam.
3. akciódús, élményhorgászat lenne, nem a legnagyobb vadak sporthorgász elejtése --> eddigi tájékozódás alapján nekem a match botos - úszós horgászat szimpatikus.Kérlek segítsetek, hogyan álljak neki, kinek kellene engedély, vizsga (nekem valaha volt, kb 20 éve), felszerelésajánlás is jöhet.
Előre is köszönöm!
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #79169 üzenetére
Akkor jó a cucc és az ólom nagysága ha érzed azt milyen alja , iszapon húzod , vagy kopog az alja, egyenetlen az alja, medertörés van stb . Ezért kell a fonott zsinór mert jobban érzed vele (mint pergetésnél is) Ahol van iszapos rész és mellette kopog az alja és még egyenetlen is az már fél süllő. Iszapon nem szeret lenni. Csak próbálgassad, izgalmas módszer, mikor kapás van mintha a kezedet fogná meg olyan. Ezzel foghatsz csukákat is ha csukás helyen próbálod, és harcsát is az is elkapja, de legjobb süllőre vsz.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #79169 üzenetére
Nálam , 19-es power pro fonott főzsinór , gömbólom (legalább 20 gramm környéki, függ a helytől sodrástól milyen vastag zsinórt használsz milyen botot , érezni kell hol húzod, milyen az alja ott, és az ólom végig fenéken kell legyen) forgókapocs , bele 30-as monofilból kb 40 centis előke , lapkás süllőző horog (de lehet füles is ha olyanod van)
Ezzel nagyot lehet dobni nem szakad le a fűzött hal. Végbélnél beszúrod a fűzőtűt és a száján kivezeted áthúzod az előkét a horog a végbélnyílásnál lesz és csak az öble látszik ki a többi része a halban van. Lehet máshogy is fűzni én így szoktam leginkább. De lehet élő hallal is ha nem kell messze dobni.
Ha köves a pálya akkor jó lehet a pálcaólom is az elhajlik és könnyebben kijön. Ilyen helyen lehet úgy is végólom a pálcaólom és oldalelőkén van a horog és arra élő halat.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Segítsetek nekem ötletelésben légyszives... Rengeteg csalim van, 30-40 dobozzal biztos... Viszont a szállításuk nagyon macera, jelenleg 1 karton dobozban vannak, de így nyűg, nem tudom hova tenni az autóban, meg mocsok rendezetlen is... Ti hogy oldjátok meg a csalik szállítását, elpakolását? Ez az otthon hagyom 90%-át nem opció...
-
iceQ!
addikt
A Palomar-csomó mennyire tartós? Füles horog kötésére szeretném használni, Ronni Rig-hez. Nagyon nagy lesz a csomó mire elkészül? Illetve mennyire tartós? (Ahogy olvasom harcsázáshoz ezt szokták használni, így elég stabilnak tűnik) Vagy használhatok akár clinch csomót is?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #79166 üzenetére
Székesfehérvári TLK-ban akciós volt a kilós magmix 1 hónapja. 1 kiló 450 Ft volt. 18 kiló volt készleten, mindet megvettem. Az Xfish-ben az AG 8mm pellet 820 Ft volt abból is vettem 20 kilót
Eláll a vödörben, a magmix pedig vákuum csomagolt. Jövőre amilyen árak lesznek... Szolt a srác (XFISH), hogy a 8mm pellet most 820, a kövi adag 1500 Ft lesz / 800gramm.
[ Szerkesztve ]
-
andrew911
tag
válasz Zoli bácsi #79166 üzenetére
Durva a kukoricahelyzet, egy ismerős agrocégnek 800 milliós mínusz lett a (nemlétező) kukorica idén, hozzá még mínusz 200 millió a napraforgó. Egyre több eladó pulyka meg tehén van, mert nincs mivel etetni őket, lesz még drága a pulykamellsonka meg a tej is, ha lehet majd kapni egyáltalán.
-
Zoli bácsi
őstag
Tegnap voltunk a Penny-be, nem volt dobozos, konzerv kukorica. Reggel városba járva beugrottunk a pecabótba...(Nem röhög, macskakajáért! Persze valami pecacucc véletlenül bekerül mindig az asszony kosarába... ) Itt sem volt konzervkukorica. Rákérdeztem. Boltos azt mondja nem kapott, állítólag átmenetileg nem gyártják, nem lesz.
Én használom, főleg amikor már hűl a víz, úgy érzem fogósabb, mint a nagyszemű, kemény..
HA megyünk jövő héten a Lidl-be, veszek kilós fagyasztottat..Párat.....Ha lesz persze.
Lényeg, ha használjátok, és kapható, spájzoljatok. Szerintem lesz majd, de a mostani viszonyok miatt (Aszály, viszály..)3x-os áron. Aztán ne legyen igazam. -
galervin93
addikt
Köszi mindenkinek, minél tovább nézegetem valóban annál inkább jász, csak mindig ott van bennem valami, hogy kicsit furi.
Pont itt van egy pár nappal ezelőtti hasonszőrű balin, jól egymás mellé lehet tenni őket.
Száj mérete (szem alá nyúlik), úszók színezete, szóval igen, így egymás mellé téve őket már látványos, csak valamiért olyan furi, nem tudom miért.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jjohn
aktív tag
válasz galervin93 #79154 üzenetére
Én is gratulálok a fogásokhoz!
Ez bizony egy szép jász, az úszó színe, a pikkelyek tömörsége, ugyan meg nem számoltamMivel elég pocsék idő lett mára ugrotta dunai peca, helyette egy mosógép szénkefe csere.
-
saen
veterán
Nekem jászkeszeg, de persze lehet van benne más is. Dominak a pikkelyei teljesen másképp vannak, balinnak a szinei nem ilyenek, meg a szája sem.
-
iceQ!
addikt
Zsugorcsövet csak gőzzel érdemes melegíteni ?
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Szerintem is balin&jász. A garda nem semmi...
-
A Zéé
addikt
pirosas a farokúszója is, meg a farok alattija is hosszúkás, szóval én olyan 95%-ra mondom, hogy jászkeszeg.
Just a simple Lineman...
-
Grillo
őstag
Haltanisok megmondják, küld be nekik.
-
galervin93
addikt
válasz galervin93 #79153 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz galervin93 #79152 üzenetére
Mármint egyszerre vannak rajta domis, balinos, jaszkós jegyek, de a szája belülről egy az egyben domis volt, na így helyes.
-
galervin93
addikt
Mai dunai peca is kellemes volt, bár kicsit szenvedősen indult, először egy nagyobb bolo úszóval szenvedtem (lustasából nem szeretem kisebbet), utána felraktam egy ducit, mondom úsztatok szabadon, ezzel meg kapás nem volt... A 10-es bolo hozta meg az áttörést, szinte minden úsztatásra kapás, mindenféle apróságok.
Legutolsó úsztatásra jött a meglepi.
Furcsán küzdött, ahogy belenéztem a szájába egyből azt gondoltam, hogy domi... Vagy csak a szemem csal és egy hosszúkás jaszkó? Lusta vagyok utánanézni a pikkelyeknek, úszóknak...[ Szerkesztve ]
-
-
@mriya@
őstag
-
iceQ!
addikt
Hogy szorul meg a zsinóron? Kell hozzá külön gumicső? Vagy összenyomom, zsinórt bele nyomom és elengedem, így megszorul.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz @mriya@ #79146 üzenetére
Ősz van, ilyenkor mindenhol előkerülnek a dióverők.....
Amúgy jól tetted, fogjál valamiket. Nálunk esik. Az a hűvös, nyirkos őszi eső.....
jjohn : Frászt hoztad rám, kikerekedtek a szemeim.....Mondom 1 nappal utánam voltál, és sár lett, meg lepotyogtak a levelek... Aztán látom 3 éves kép.....
Köszi, elmegyek még oda, az tuti! -
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #79141 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Nálunk már esik.
Egy kis néznivaló: [link] Vadvízi kalandok 56. rész – 12 hónap a Dunán 3. rész - szeptembertől decemberig. Reviczky Gábor a narrátor. -
Zoli bácsi
őstag
-
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #79139 üzenetére
A töltés mögött mentem. Ott a túloldalon lehet menni, ahogy fentebb írtam. Most csak ezt a képet találtam.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm!
Újra megnézve a térképedet, be is jelölted a múltkor. De a telefonomat néztem akkor, mikor ott voltam, és a térképedet nem tudtam igazán nagyítani, nem láttam hogy a töltésen mentél. A parton nem igazán lehetett jobbra elmenni autóval. Aztán mivel ott horgásztak, nem keresgéltem, ott kérdeztem.
Megmondom őszintén, a baj az volt, hogy nem tudtam megülni a s...en, én olyan pecát akartam, amit a filmeken láttam, hogy teljes szélességében előttem a Duna, meg a hajók jönnek mennek.....Persze belátom, a halfogás esélyesebb lett volna ott, amit jó szándékkal ajánlottál.... De most saját magam tapasztalhattam, mekkora különbségek vannak a Dunán, pár kilométeren belül.
Ezt is meg kellett próbálni..... -
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #79136 üzenetére
Köszi szépen!
Ott azon a murvás út végén az + útkereszteződésben te balra mentél az erőmű felé, én szemben a töltésen áthajtottam és utána jobbra, és kőrugany után a második hely az. Ahogy írtam maps alá átmenni a töltésen. Ha odaát balra fordulsz, akkor az erőműig tudsz menni. Az a helyzet ha át mész a töltésen, akkor jobbra a vízügy hajóállomásig eltudsz menni, ott a sziget végénél is jó hely. Tehát töltés túloldalán mindkét irány jól bejárható, feltéve ha nincs felázva nagyon, akkor dagonyázás van, sőt még bent is ragadhatsz. Ilyenkor szoktam a kocsit a kereszteződés előtt hagyni, aztán gyaloglás.A kereszteződésben a jobboldali úton is ellehet menni, csak ott kell hagyni a kocsit, illetve azon végig menve egy bal fordulóval a töltés mögé érkezel és végig lehet menni az erőműig. De már jól benőtte az oldalát a cserje megkarcolja a kocsit, amióta a töltést kicsit megszélesítették mindenki ott jár át.
Remélem nem hagytam ki semmit![ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz galervin93 #79134 üzenetére
Köszi szépen!
Az a helyzet, hogy idén csak pár padrót fogtam, nem nagyon találtam rájuk, de szerintem mások se nagyon, pedig ahol márna ott padró és szilva, legalábbis eddig így volt. Tavaly viszont bőség volt, amit beszúrtam a képet a strandi részről, ott majd 9 kg fogtam egy bő 4 óra alatt, meg azért év közben is jöttek, de az idén mondhatni zéró. -
galervin93
addikt
Szép "picik"! Grat!
Egészen sok a szilva, mindenki tapasztalja, örülök nekik, viszont a padrók hiányoznak, ott is ez a helyzet?atok666
Ésszerű kereteken belül bármekkorát. Én 150-es bottal, ami nem is túl durung, simán dobtam 200+ gramm fölé tuningolt házi kosarat megtömve kavicsos etetővel. A dobás technikáján van a hangsúly. Megfontolt, lassan gyorsuló mozdulatsor, nem kell kapkodni. Ezek a mai cejgok sok mindent kibírnak.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
atok666
őstag
Mekkora sulyu kosarat merhetek bedobni egy 170g max dobosulyu bottal (domes 395LC)? Toltott 150 mar dobtam (20-30m), mehetek feljebb? Merjem kiserteni a sorsot?
Atok -
jjohn
aktív tag
Ma dunai peca volt, 9:30 tól 14 ig, eredményesnek is mondhatom, de sok volt a pici.
Hely az amit Zoli bácsinak másodikként ajánlottam, ide járok többet. Idézőjelbe, rendszeresen etetett általam.
Marci 2 kg a szilva 1kg.
És még volt sok apró szilva, marci leánykoncér, az összeset nem töltöm fel.[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
válasz galervin93 #79109 üzenetére
Fárasztás szempontjából tényleg sokkal jobb a monofil + ez nem is annyira sérülékeny. Régebben feedereztem (keszegezés, pontyozás), de én is kizárólag monofillal. 12 éve lekapott a pergetés szépsége, azóta max 5 alkalommal vettem elő a feeder botokat, de bevallom őszintén már kezd hiányozni a nyugis, kiülős peca. Duna mellett lakom és nem szeretnék órákat utazni normális tóra, ezért jött a dunai peca.
-
horcsog
tag
válasz Interceptor #79128 üzenetére
30-80 grammos már jó lesz valószínűleg . Sose fagyasztok le. Szoktam a csónakomnál letenni a csalihalas vödörnek a kivehető rácsos részét , bele jó nagy harcsázó ólmot lemenjen és abba annyi csalihalat amennyit fogni tudok. Télen a küsz , bodorka is bírja nagyon sokáig így .
De ha kell fogni télen is lehet , Dunán főleg lehet küszt, de tavon is. Betárazni csalihalas vödörbe legkorábban november 2. fele szoktam mikor már hideg a víz.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz horcsog #79118 üzenetére
Mindenképp keresni fogok ilyen részeket, most már tényleg kíváncsi vagyok
Alapvetően pergetek, de ez a mártogatás/tapogatás is érdekesnek tűnik, a 30-80-as pergető botommal majd ezt is ki fogom próbálni, csak ott a kishal lesz a kérdés, gondolom te lefagyasztod őket őszre/télre.[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
horcsog
tag
válasz jansky1 #79125 üzenetére
Csak harcsázgatok, nem komoly harcsázás ez. Szeretek rá pecázni, csak néhány órás gyors pecákat. Az igazán elvetemült harcsások akik kint sátoroznak éjszakákat, napokat, heteket sokkal többet , nagyobbakat fognak. Valahogy az nem az én műfajom, az ilyen hosszú túrák. De már az egész éjszakás peca is nagyon kevés , idén nem is voltam talán egész éjszaka egyszer se.
Majd egyszer ha lesz valami komoly jószág teszek képet, ami nem fér el a csónakban olyanról. (amúgy nem vagyok egy nagy fényképezős , régen mindig az volt nincs film a gépben, most meg a mobilban ott a fényképező de kb annyi képet csinálok mint régen mikor nem volt film a gépben )
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #79123 üzenetére
Úgyértettem, csak megzavart a család
Méret szerint, külön-külön.
-
horcsog
tag
válasz lbandi777 #79122 üzenetére
25-öset fogtam idén . Lehet kicsit nagyobb is volt mert lefilézve mértük , inkább közelebb lehetett a 30-hoz. Kuttyogatva jött még augusztusban. Volt 15 környéki fenekezve még júliusban. Tavasszal sok kapás volt élő halra de 10 alattiak jöttek. Volt áprilisban olyan tóvégi laposon elfogyott az összes csalihalam este 10 környékén annyi kapás volt. Annyira evett aznap bedobtam még nem ment le a nap teljesen és a másik botot készítettem, a bodorka kiugrott a vízből emelt fenekezősön sekély vízben max méteres víz volt , mert már támadta a harcsa. Bedobás után 2 perccel mondjuk. Ez ment utána este 10-ig 2 bottal szinte nem lehetett pecázni. De kicsik voltak azért emlékezetes peca volt.
Kuttyogatva is sok kapás volt idén amíg ez a nagy meleg volt, most szeptember gyenge volt 1-1 kapásért is küzdeni kellett.
Pergetve nem is próbáltam idén majd talán most októberben a Dunán .
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz lbandi777 #79119 üzenetére
Hú de jó bulinak hangzik, sok szerencsét előre is, aztán várjuk a képeket!
#79120 iceO!
"Egybe borítva nem a kosár?" - ezt nem értem, vagy arra gondolsz hogy egybe legyen az összes kosár? Á, hülyét is kapnék, nekem súly és méret szerint külön vannak rendezve, 5 grammtól egészen 200-ig ( ) meg 3-4-5 sorosak + a nagy dunai kosarak. Szóval úgy néz ki, hogy első fakk 3 soros 5-10 gramm, második 4 soros 10-15 gramm, harmadik 4 soros 20 gramm stb-stb., ez így 7 soros 30 grammig, és persze mindenből van legalább 4-5 darab, mert mi van ha beszakad, eldobom... A dunai kosarak mondjuk jók ömlesztve, ott nincs nagy macera, de kicsiből nagyon sok van, és kényelmesebb ha van valamiféle rend.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
lbandi777
aktív tag
válasz horcsog #79121 üzenetére
Harcsa nekem idén kuka,egész évben alig ment az erőmű meg a duna is kicsi volt.3-at akasztottam harcsás cuccal mind a 3 lemaradt abból 1 nap kb 10 dobásból 2( vertikál) másnap 1(rapala) meg a tegnapi,de az jobb is hogy leakadt ,biztos elvitte volna az összes zsinórt,10-es fonott.
-
horcsog
tag
válasz lbandi777 #79097 üzenetére
Szép. MÉg a kuttyogatásban vagyok /voltam. Ha az idő engedné. Nem jó ez a nagy szél , nagyon le is hűlt most hirtelen, de még jövő héten ha jön a felmelegedés vénasszonyok nyara vagy valami. Még októberben valószínű próbálom harcsákat már nem kuttyogatva. Aztán jöhet a süllőzés majd utána.
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #79117 üzenetére
Egybe borítva nem a kosár? Egyébként menj be a Walterba, nézd meg. Én mikor megláttam, egyből megvettem. Pont olyan ládát kerestem. Lehet neked nem jó mivel sok fakk nincs benne. Tető felnyit a két fiókot félre tolod és az alja már is elérhető.
Itt egy videó hogy milyen a láda: [link]
-
lbandi777
aktív tag
válasz galervin93 #79117 üzenetére
Bianco a kezdés(itt fogtam életem halát),utána zsilipek összefolyások,a folyón majd megnézzük mekkora lesz a víz,ami biztos 1 erőmű kifolyó.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Interceptor #79095 üzenetére
Nincs mit. Már télen sincs hideg , mediterrán idő van. Bár ez a hét nem tetszett nekem hűvös volt hirtelen a nyár után . Homokzátonyokat keressed, teteje dimbes dombos nagy mélyedésekkel. Már a partnál olyan, hogy van ahol látod az alját mellette a nagy mélység ki tudja hol az alja. Beljebb ugyanez.
Akadós helyen mártogatni , tapogatni fűzött hallal küsszel az a Dunán jól lehet fogni hideg víznél is. Sokkal alaposabban le lehet egy helyet tapogatni vele mint gumihallal , és ha helyet keresel arra a legjobb, hogy hol laknak a süllők .
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Aha. Hát igazából olyasmire lenne szükségem, amiben van pár kivehető doboz/rekesz, mert elsősorban feeder kosaraknak lenne, csak jelenleg több különböző dobozban vannak a pici meg a közepes űrtartalmúak, illetve a nagy dög dunai kosarak is. Jó lenne valami egységes formában tárolni őket, egy nagyobb láda meg kényelmes lenne otthon és a kocsiban is, aztán amelyik rekesz éppen kell azt kikapnám... De azért köszi a tippet!
Sok kávé helyett meg inkább néhány rövid, 1-2 órás alvás, nem készíti ki a szervezeted a sok koffein meg maga a kialvatlanság. 36 óra alatt ha kipihenten indulsz simán elég 2 ilyen rövid szundis etap.
Én a melóm miatt rendszeresen ébren vagyok huszon-harminc órákat (pontosabban azért, mert meló előtt/után inkább horgászok, mint alszok ), hidd el sokkal többet jelent némi pihenés, mint bármi "stimuláns", amitől (talán) rövid ideig éberebb leszel.#79116 Ibandi777
Ú, de jó, melyik csati, merre?
Mi a Mincio tározón, az élőn meg kicsit a Pón voltunk 3 éve, felejthetetlen élmény volt. Nem csak harcsáztunk, hanem finomszerkós peca is volt, hú de jó is volt az.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
lbandi777
aktív tag
válasz galervin93 #79103 üzenetére
Csak harcsázás lesz 5 nap,ebből 2 nap folyó ,3 nap csatorna peca ( elvileg)
-
Interceptor
addikt
válasz lbandi777 #79112 üzenetére
Az akkor nagyon jó áron volt! Soha nem elég ezekből. Nekem is van Keitech easy-ből pár darab amiből drop shot csalit csináltak a halak, félre vannak rakva, hogy majd hidegebb időben próbálgassam azt a módszert is.
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz BlackmMmDog #79111 üzenetére
6-7-én megyek, 36 óra. Veszek valami erős kávét, mert végig fent akarok maradni. (több mint egy hónapja nem voltam vízen )
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #79109 üzenetére
Fél éve ilyet vettem: [link]
Alja nagyon jó pakolhato, sok hely van benne. WL-ba a Soroksárin ahogy bemesz balra egyből ott van. Nézd meg, szerintem BestBuy.
-
lbandi777
aktív tag
válasz Interceptor #79108 üzenetére
Van 1-2 másolat ami nagyon jól működik, de mostanában már nem rendelek Kínából, néha olcsóbban megveszem itthon a minőségi gumit,pl.keitech easy shiner akcióban betáraztam 1320 Ft.volt egy csomag.Amit még nagyon szeretek amikor a géb leharapja a farkát,legszívesebben egy gránátot dobnék olyankor a vízbe.Amikor érzem a kis ratatatata kapást már emelem is el finoman de néha ez is kevés.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Reszketek már egy jó pecáért... én is
Tegnapi napról egy kis beszámoló: Megérkeztem a tóra, szembesültem hogy nagyon kosos a víz(halat is csak akkor lehet látni ha felfeküd a víz tetejére). Egyik bot a nádfal elé dobtam bordással, másikkal kereső methodozás. Bordásba marcipános kaja ment és csonti a horogra , délelőtt nagyon ment. Method nagyon nehezen akart indulni, VDE halas kaja volt (keddről megmaradt Aqua Uni otthon maradt ), 11-kor találtam rá a jó helyre és a csali is meglett. Siker hely kb. 40m-re volt (ki klipszeltem gyorsan ) csalinak az ananász wafters volt a jó, aromát is el kellet hagyni a kosár tetejéről. 16 ponty lett meg (2 volt 1,2kg alatt) és 10-15 kárász (0,8- 1,5kg között).
-
A Zéé
addikt
válasz jackal79 #79105 üzenetére
Nekem 22-es mono főzsinór van, előtte ~10m 20-as fonott dobóelőke, aztán ~20 cm feeder gumi, és arra jön az előke. Múlt szombaton jutott eszembe, hogy azt a botot idén még nem szereltem újra, csak előkét cseréltem. 4x horgásztam vele a Hajógyári szigetnél, mindig magasan tartott spiccel, hogy lehetőleg ne érjen le a zsinór a fenékre.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
galervin93
addikt
Szvsz. a fonott nem feltétlenül a legjobb erre a dunai pecára. Bár erős, magasabb a szakítója, mint a mononak, de sérülékenyebb, márpedig a Duna pont tele van kövekkel, ágakkal, meredeken letörő padkával, aminek az éle kikezdi a zsinórt stb. Egy vastagabb mono vagy FC szerintem jobban bírja ezt a kiképzést! Továbbá erősen, agresszívan védekező halról van szó, a heves fejrázások, megindulások a kemény bottal és a nyúlás nélküli fonott zsinórral még a márna erős, vaskos szájának sem tesznek jót. Ezen egy erőgumi segíthet (jó vastag, akár sodorva is, mert kell az erő), de szerintem felesleges plusz. Én maradnék valami mono/FC-nél, könnyebb terepen 22-25, erősebb terepen 25-30-as vastagságban. Ennek van annyi nyúlása, ami segít a fárasztásban, és kopásállóbb a fonottnál.
---
Más:
vennék valami tároló ládát elsősorban feeder kosaraknak, apróságoknak. Pecaplázában van egy rakat kuponom, ott van ez a K4 doboz, van valakinek ilyen, mennyire strapabíró? Vagy inkább menjek be egy OBI-ba szerszámos ládáért?[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz lbandi777 #79104 üzenetére
Offset horgot használok a gumihoz, bár így is sok az elakadás, főleg a nagyobb fejekkel. Próbálok figyelni, hogy csak éppen kopogtassam a köveket, vagy még leérés előtt közvetlen beletekerjek. A legtöbbet később már ki tudtam szedni sodortatással vagy pengetéssel és kellő türelemmel, de így is hagytam bent nem kevés csalit. Egy alkalommal 2-3-at biztosan beszakítok, az elején valamivel többet bent hagytam.
Utóbbi egy hónapban bőven többet költöttem emiatt mint szoktam, de most megérte, amúgy is tanuló fázisban vagyok még gumizás terén(korábban jóformán csak balinoztam wobblerekkel meg különféle vasakkal).
Lehet többet kellene erőltetni a "noname" másolatokat is, bár szerintem közel nem olyan fogósak. Erről kinek mi a tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Dunai márnázáshoz fonott főzsinórt célszerű használni? Milyen átmérőben érdemes venni? Köszi!
-
lbandi777
aktív tag
válasz Interceptor #79102 üzenetére
Hát most taktikát váltottam mert anyagi csőd volt a peca,3 dobás tuti 2 bent maradt,nagyobb gumihal kicsi 3 grammos fej és nagyon lassan húzom emelgetem de a fenékre nem engedem le,meglepően sok kapás volt.
Igen harcsára megyek ,oda csak a nehéztűzérséget viszem. [kép] ezeket többek között. -
galervin93
addikt
válasz lbandi777 #79097 üzenetére
Ú, annyi jó pergetős sztorit meg képeket löktök mostanában, kezd elkapni engem is a bugi, meg már kellene áztatni a csalikat... Megyek majd haza vidékre, lehet meglátogatom az Ipolyt. Meg azért csak ki kellene menni itt a fővárosban is a Dunára...
Póra merre mentek? Harcsáztok vagy mi lesz a menü?#7910 Grillo
Több tényezős a dolog. Alapvetően törpe esetében a legjobb akadás ugye ha szájszegletbe vagy a kemény szájperem mögé akad közvetlenül. Szóval azt kell elérni, hogy minél előbb érzékeljük a kapást. Úszózásnál rövid előke és egy jól elhelyezett jelzőólom megoldja ezt, spiccboton ilyenkor 10-15 centinél nem használok hosszabb előkét, a forgóhoz megy közvetlenül a jelző, akkora, hogy egyértelműen jelezzen az úszó, ha mozgolódás van a horognál. Továbbá a horogszabadítás könnyítése érdekében hosszúszárú és/vagy szakáll nélküli vagy mikroszakállas horgot szoktam kötni. Persze így is lesznek mélyre nyelések, amik előbb-utóbb kikezdik a horgot/horogkötést (szabadítás) és a zsinórt (fogak), de nem zavaró a mértérke. Van hogy finnyásan eszik már a törpe is (hideg vízben szinte mindig), ilyenkor inkább a horogméretet csökkentem, előke hosszát nem szívesen növelem, mert a lelassult törpe képes egyhelyben lenni percekig, seggig nyelve a horgot...
Érdekes verseny lesz amúgy, keskeny holtág, másfél körüli víz, a fő hal a törpe, de akad néhány jobb testű kárász és pár potyka, amur, egy-két kilósak. Na most az vagy eszik vagy nem... Szóval csinálok egy édes-kajás etetést némi élővel (valszeg pinkivel) dúsítva, meg azért egy TTX-es és/vagy magos (kender és búza) etetést is, és azért alapvetően ez utóbbit kellene erőltetni, mert törpéből ilyen kis vízen azért nem nagyon lehet jó súlyt összehozni. Viszont ha nagyon nem eszik a kárász/ponty, akkor meg jó menekülőút...
Jó amúgy nem komoly verseny, buli peca lesz, de azért csak próbál az ember valahogy nem leszerepelni.[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz lbandi777 #79099 üzenetére
Akartam kérdezni, hogy sima jiggel mennyire akadsz el? Persze tudom ez helyfüggő is.
Pó? Az igen Ott harcsára mész?Grillo: én is elég dühös vagyok, ha most kimennék csak rosszabb lenne, ezzel nem akarok játszani én sem.
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #79096 üzenetére
Egy ilyen törtpés versenyen hogy oldod meg, hogy ne kelljen sokszor horgot/előkét kötni a mélyrenyelés miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest