Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
Sensas 3000 kajáit ismeri valaki? Milyenek?
-
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz Interceptor #32096 üzenetére
szerintem a héten nem kell erőltetni ezt a dunai pecát
(#32094) Grillo
ha szabadul a domi, szétcsapkodom én is a patakot a legyekkel!Just a simple Lineman...
-
Grillo
őstag
válasz Interceptor #32096 üzenetére
Hát, szerintem a héten lesz eső többször is, lesz utánpótlása.
-
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #32089 üzenetére
Főleg ha azt nézed ,hogy a napijegy nem is tudom pontosan 2500 huf vagy mennyi .
És ugye ez nem csak az RSD hanem van egy pár csatorna is ami bele tartozik . Én pl most hétvégén a 30 ason voltam ,és most szombaton ismét megyek valahova csatornára szerintem a családdal ,csak még nem tudom melyikre .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Grillo
őstag
Na, reggel Sződligetre kellett mennem meló miatt, úgyhogy pergettem egy órácskát a patakon, igaz, csak az országút meg a Duna között.
Faszán vissza van duzzadva, mozogtak is a felszínen a snecik, de sajnos sem gumira, sem kis wobblerre nem jött semmi. Villantót nem akartam felrakni, így is volt pár akadás a gumikkal, mondjuk nem maradtak benn egy esetben sem.
Mikor jöttem el, akkor érkezett egy legyezős srác, egy rövid ideig néztem, de aztán szóltak, hogy mennem kell.
Cserélgette pár dobásonként a legyeket, de addig, amíg ott voltam, nem fogott semmit.Olyan magas a Duna, hogy majdnem átcsap a kikötő és a főág közti nyelven.
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #32087 üzenetére
Akkor parti tirolifás süllőzéshez milyen botot mondanál?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
A Zéé
addikt
-
Csabee.
nagyúr
-
FireFox1996
őstag
válasz galervin93 #32083 üzenetére
az RDS-re, csepeli oldalra is jönnek páran X. kerületből, ráadásul bkv-vel
Én minden héten 1-2x pecázok, így évi átlag megvan minimum 50 alkalom. 34e ft-ból már nem olyan vészes.
Csak nem értem mi a fr*ncnak kellett a "MOHOSZ Egységes Szövetségi Hozzájárulás"-t fizetnem...<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
golyós
addikt
válasz MK VII #32077 üzenetére
Én most szemét voltam, Facen Jankovich oldalán volt játék: fotókat kellett likeolni, amelyik a legtöbbet kapja nyer ajándék csomagot.
Volt egy csaj, rövidgatya, spagettipántos felső, szikrázó napsütés.
Megnéztem a profilját, tavaly szeptemberi kép.
Irtam neki: hogy sikerült szeptemberben halat fogni Feedermania termékkel amikor idén márciusban jelent meg?
Törölte is gyorsan.
Játszunk tisztán ha már ingyen kapunk valamit, vagy legalább úgy csaljunk, hogy ne derüljön ki 1 perc alatt.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
veterán
-
veterán
válasz Gabesz26 #32084 üzenetére
Na bumm, még ha a felét fizetné ki annak az egyesületi díjnak akkor sem lenne sokkal előbbre. Azért nem érdemes egyesületet váltani. Ott a területi a drága, aminek az összege ugye meg adott, máshol sem kapná meg olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
RufuszX
senior tag
Sziasztok!
150-160 cm környékére, 2-3 botos, merev vagy minimum párnázott botzsákból mit ajánlanátok a jelenlegi felhozatalból?
Prestont néztem de drágállom vagy a profish megoldását, de az pedig kicsinek tűnik tárolóhely szempontjából (max a 2 bot fér el ránézésre, semmi leszúró ilyesmi). A kettő megoldás között kellene valami. -
Gabesz26
senior tag
válasz FireFox1996 #32082 üzenetére
Az az egyesületi díj duplája, mint máshol. Én a keleti horgászboltban váltottam ki az államit, 6700 volt, amiből 1000 Ft-ot levásárolhattam a boltban. Sztem jövőre keress más egyesületet
-
galervin93
addikt
válasz FireFox1996 #32082 üzenetére
Kevés pálinkát vittél.
:-)))
Én eddig csak államit váltottam vidéki kis egyesületnél (após az elnökségben van), valami 6ezer forint körül. Területit egyelőre nem, mert csak ősszel fogok esetleg gyakrabban lenézni "saját" vízre (Ipoly), pergetni. Addig maradnak a napijegyes tavi pecák. (A napijegyes vízre 40+40 a beugró halasítással, ami nem olyan extrém vészes, de évi 10-15 pecára (*1500 a sportjegy) nem éri meg. Meg hát Pesten vagyok jelenleg, kocsi nélkül meg meg vagyok lőve, annyit meg, dögöljek meg, de nem fogok vonatozni(még ha szakmám-hobbim is :-) ).)
Aztán lehet hogy jövőre az RSD-t én is kipróbálom, mert annyira nincs vészesen messze X. ker.-ből sem, de mivel nem rég költöztünk fel, idén még nem erőltetem.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #32076 üzenetére
Drágán szerezted az álamit. 25 a területi rsd-re 6500 volt az álami jegy. Legalábbis én anyiért kaptam.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Csabee.
nagyúr
válasz MK VII #32077 üzenetére
Én is azt néztem, hogy sok kép van jó időben.Viszont hozzá kell tenni hogy most kezdték el a fejlesztők az appot nem rég. Valami képekkel el kell indulni hogy mutasson valahogy. És ha beindul az alkalmazás,akár még jó is lehet. VISZONT, a havi 5 eurós előfizetés a prémium tagságért az dúrván drága. Annyiért NETFLIX és SPOTIFY előfizetést vesz az ember, ami értékesebb tartalom szerintem.
Annak idején nekem is volt egy ilyen ötletem, amit most a srácok megvalósítottak applikáció formájában. Még akár jó is lehet!
Üdv: Csabee.
-
MK VII
veterán
válasz Csabee. #32075 üzenetére
Igen.. Épp a napokban töltöttem le és pár napig fent volt.. Aztán le is töröltem..
Rengetek hamis kép van fent.. Ráadásul ki tudja mikor készült képeket tesznek fel.
Épp azon csodálkoztam, hogy volt mikor az egész országban irtó szar idő volt, de egy szikrázó napsütéses képen feszít egy irtó nagy ponttyal egy manusz.. De úgy van fényképezve, hogy látszik, hogy a ponty a teste előtt jóval előrébb van, hogy kisebbnek hasson az ember mögötte mintha óriási lenne a ponty.. Aztán úgy van feltéve, hogy Ismeretlen vizen 1-2 órája.. Tisztán látszik, hogy nem most fogta és, hogy nem is akkora a hal amekkorának látszódik...
Eléggé elcseszett egy app.. Meg a feltöltött potykák fele nem is valós..[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
Tegnap kiváltottam az engedélyt. 6700 HUF volt. Ti mennyiért váltottátok ki?
-
galervin93
addikt
Borús, záporos-zivataros idő néz ki a következő napokban, én azért holnap kinézek egy kicsit. Ahogy melegszik a víz egyre nehezebb etetővel horgászni nálunk, mert nagyon odaáll a törpe, így szerintem most hagyom a finom pecát és methodozni fogok két bottal. Egyikkel közelre, kis vízbe, viszonylag fix helyre (kiakasztott klipsszel vagy csúzlival csinálok neki egy kis pelletes alapot), a hosszabbik bottal (3.60) meg keresgélek majd beljebb. Etetőt még nem tudom mit viszek, annyi tuti hogy a hallisztes kaják itt nagyon vonzzák a törpét, szóval azt hanyagolom. Így egy édesebb gyümölcsös meg egy fűszeres kaja lesz szerintem. Aztán meglátjuk, melyik hoz halat. A legutóbbi pecából okulva élőcsalit nem is viszem, vagy csak pár szemet, szintén a törpék miatt... Remélem a pontyok még, kárászok már nem ívnak, mert ha igen, akkor elég nehézkes a dolog.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #32071 üzenetére
Orsót leszámítva a bot jó lehet az említett célokra?
-
veterán
-
vendingo
veterán
Szerintetek egy 240cm körüli 100g dsúlyú pergető bot megfelelő lehet élőhallal süllőre fenekezni, vagy úszóval csukázni, na meg persze harcsára pergetni?
Mekkora, és milyen orsó illene rá? 4000-es zauber?[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz sityupityu #32065 üzenetére
Nálunk sajnos csónakból horgászni tilos.
Cserébe semmire nincs tilalmi idő.
A partról jöttek a csukák de 1-2 hónapja semmi.
Állítólag van süllő meg balin is, de ezeket még nem láttam.
Azaz egy 20 centis balin jött az egyik kicsi wobblerre közvetlen a stég előtt.
Cserébe vannak szép sügerek, 20+ -osak.
Süllőt életemben egyet fogtam, Balatonban, 20 centist, hasba, a nádasban, 30 éve...
Meg tálcán, sülve, sokat, akkor viszont filéztem is a vendégeknek.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Interceptor
addikt
válasz sityupityu #32065 üzenetére
Csónakos horgászat akkor jöhet szóba ha valaki akinek van felajánlja, hogy elvisz pecázni. Marad a part addig is, ebből kell gazdálkodnom. 6-7 km-re vagyok a Dunától, bringával szoktam lejárni.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Grillo
őstag
válasz j.davidovics #32053 üzenetére
Én Bokor MicroJog-et vettem, EZT.
Mondjuk más light botom még nem volt, de én elégedett vagyok vele, szépen kidolgozott, könnyű, a Dunán a 10 grammos kanál már a felső határa, mondjuk a 4-es Mepps forgót lehet vele ideálisan dobni. -
veterán
válasz Interceptor #32063 üzenetére
A nagy élővizeken az eredményes süllőhorgászathoz (meg úgy általában a pergetéshez) sajnos elengedhetetlen a csónak. Persze lehet partról is fogni halat, de a csónak segítségével egy teljesen más "dimenzió" nyílik meg előttünk ha pergetésről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Kelvin #32041 üzenetére
"Évi több száz fogassüllőt, balint, kősüllőt fogok. Mivel elsősorban pergetek ezek a célhalak"
Lejöhetnél a budapesti Duna szakaszra tanítani engem egy kicsit Több száz fogassüllő évente igen jól hangzik, főleg hogy eddig 1 db noob sneci süllőt sikerült fognom tavaly augusztusban mikor elkezdtem a pergetést Igaz leginkább balinozok az nekem könnyebb pálya. Süllő fogásnál a sötétben tapogatózás megy, de próbálkozom nem adom fel
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
válasz j.davidovics #32053 üzenetére
Energoteam spin blade elite 240 10-30. Első botnak a célra tökéletes, nem kell light bot neked.
csZ: Sustain 240 5-25
-
hermanyi
addikt
-
zsola32
senior tag
válasz BlackmMmDog #32009 üzenetére
BlackmMmDog illetve Vendingo
köszönöm a segítségeteket, ma megnéztem a Nevis féle rakós 3.5m hosszú nyelet, engem meggyőzött.
a srácok viszont lehagoltak, mivel azt mondták, hogy csavaros nyélhez (mint ez is) nincs összecsukható merítőfej.
ez tényleg így van, van nincsenek teljesen képben az eladók? -
tween
őstag
válasz j.davidovics #32050 üzenetére
Shimano Speedmaster+Shimano Stradic+PowerPro15
CsZ: Már úton a finomabb pálca
-
j.davidovics
csendes tag
Milyen kombóval horgászol? Elolvastam kb. a fórumot a 26 ezredik kommentől így a napokban, nem tudom követni hogy szerintetek mi a tuti Amúgy én is majd venni szeretnék egy 4000-ezres mindenes orsót, és egy feeder, egy match és egy pregető botot. Igazából a suli és érettségi után kezd majd több időm lenni pecázni, persze munka mellett
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
Szerintem zárjuk le a témát. Az alapvető kifogás az volt, hogy (ha tetszik ha nem) napjainkban a természet és a halak védelme miatt egyre többen engedik vissza a kifogott halakat. Azt gondolom senkinek nem volt alapvetően baja azzal, hogy valaki hazaviszi a szabályosan kifogott halat és megeszi, ez mindenkinek szíve-joga. Fejlődik a horgásztársadalom is, és tényleg: beton felett, felkantározva, vérző, vagy döglött/leölt halat már nem nagyon szoktak kirakni sehol. Az írott és az elektronikus sajtó is ebbe az irányba megy, nem csak itthon. Kérem mindenki tartsa tiszteletben a másik véleményét, ne lovagoljunk fél szavakon és feleslegesen ne őröljük fel egymás idegét.. a horgászat nem erről szól
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz Szeszkazán #32045 üzenetére
Május 13, merészeknek 12 estétől
-
Steady74
Topikgazda
-
oxox
addikt
és ebben mégis hol olvasod, hogy nem fogom betartani a szabályokat????? mesélj már pls.
nyilván nem lesz tele otthon a fagyasztó, hacsak nem vagyok Isteni tehetség, és/vagy nem lesz Isteni szerencsém....arra céloztam, hogy a hal számomra nem sporteszköz, hanem zsákmány, és ember eszik zsákmány, minden mást Te képzeltél bele....a horgászat alapjában véve erről szól(t), ahogy az is, hogy a halat feldolgozzák...és szerintem utóbbinak is helye kell, hogy legyen a topicban (vicc, hogy valakit ezért kikezdnek).
Amennyiben meg a szabályozás ellenére kevés a hal, arról akkor a szabályok tehetnek. BE FOGOM TARTANI A KORLÁTOZÁSOKAT (hátha igy megérted)
másrészt most nem értem...kevés a hal, vagy sok? vagy 20-50 fogassülő pár óra alatt kevés?
mert fentebb azt irod, hogy sajnos kevés a hal, de pár óra alatt ennyit fogsz....és ha az emlitett véres mészárszék valós, akkor szintén a szabályozás, és az ellenőrzés a hiba.
pont tegnap beszélgettem egy cimborámmal aki régen vadászott (vitatkozott a nejemmel, vadászat Vs vadállomány), és az álláspontja az volt, hogy a Magyar vadállomány pont a vadgazdálkodás miatt kiváló (aminek egy kiséresze a vadászat...de a része!, és kellő része, hogy határon belül tartsa az egyedszámot)[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
MK VII
veterán
Köszi a korrekt normális választ és hangnemet, annak ellenére, ha én mondjuk nem is így álltam hozzád csak egyből letámadtad oxox-ot és picit magamra vettem én is..
Egyébként az, hogy 5-10 vitrolás a harcsás gödröket lopja, azok nem horgászok. oxox sem a harcsalopós mértéktelen ember... Azért ebben a topikban csak nincsenek rapsicok, szóval az ilyen jellegű megjegyzésekkel itt szerintem senkit nem kéne illetni...Süllőzni én is süllőzök szívesen, meg pergetni is szoktam. Én kifejezetten az északi parton, Kenesétől Zánkáig bezárólag szoktam lógatni. Tovább feleslegesnek érzem, hogy menjek.
-
Kelvin
őstag
válasz MK VII #32030 üzenetére
Köszönöm szépen nagyon sok barátom és horgászbarátom van.
Nem kívánok veled vitatkozni és elrontani a fórum hangulatát, de rálátásod és tudásod a Balaton halgazdálkodásáról édes kevés. Gyerekkorom óta horgászom ott és talán a legkedvesebb víz a számomra, aki ismeri, szereti, az nagyjából azt is tudja hol és mikor érdemes horgászni. Sajnos ezt túl sokan ki is használják.Ezen a hétvégén a szél nem engedett túl sok órát a horgászatra de a fonyódi kövön így is pár óra alatt 20-50 fogassüllőt lehetett fogni, mivel a víz hőfoka miatt még nem ment le róla a hal.
5-10 éve szerinted ebből mennyit vittek el? Sajnos ami a csónakba fért. Mikor öt vitorlás körbeáll egy harcsás gödröt és 10-en gereblyéznek, vágó horgoznak, tépik ki a harcsát. A hajókról úgy folyik le a vér mint disznóvágáson és mikor közelebb mész puskával küldenek el akkor mond, hogy nem a mértékletességre képtelen, mohó horgászok teszik tönkre a vizeket. Mert ezek is egyébként mind horgászok. Sajnos a pontyot is számolatlanul hordják a tavaszi felmelegedő vízben úgyszintén a kedves horgászok.
Ezeket a halakat pedig pótolni kell, ezt nagyrészt a Balatoni halgazdálkodás saját halastavaiból igyekszik megoldani. Vedd a fáradságot, látogass ki pár telepítésre. Egy beteg halat sem fogsz látni. telepítések nélkül már üres lenne a tó! Gondolkozz már picit józan ésszel kérlek.Honnan veszed, hogy a süllő nem ívik le vagy csak alig? Köszönik szépen, nagyon jó a saját szaporulat. Sőt a több ezer mesterségesen lerakott süllőfészek is tele van ikrával, amit felszedés után kikeltetnek és visszaengednek, ezzel is erősítve az állományt.
Szári Zsoltnak (Vilinek) köszönhetően érezhetően jó irányba változik a Balaton és a horgászok mentalitása.
"Balatonon még be sem dobtál ugye?" Gondolom erre nem kell ezek után válaszolnom.
Évi több száz fogassüllőt, balint, kősüllőt fogok. Mivel elsősorban pergetek ezek a célhalak de pontyulni és keszegezni is szoktam azért. Na meg néha gardázniImádok horgászni és halat enni, de utóbbit mértékletességgel. Azért, hogy tovább élvezhessem a fogás örömét, azt ami igazán kikapcsol a mai rohanó világban.
Személyeskedni felesleges, én sem tettem ezt veled.
(#32025) oxox:
"amit fogok azt azért teszem, hogy a tányéron végezze...max akkor fogok visszadobni valami nagyobb példányt, ha tele lesz már a szák, meg a fagyasztó, meg a rokonok fagyasztója."Ezt Te írtad nem én találtam ki. Ezek szerint nem vagy tisztában a mennyiségi illetve méretkorlátozás fogalmával, vagy csak nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
oxox
addikt
válasz MK VII #32035 üzenetére
átkéne nevezni a topicot sporthorgász topicra.
engem az sem zavarna ha a feldolgozásról tennél fel képet (ez is a része a dolognak), sőt még valahol örülnék is neki, mert ez a véletlen folytán eddig nekem mindig pont kimaradt mikor cimborákat elkisértem.
ez pont úgy része a horgászatnak, minthogy a 40-es orsó jó ez az xy botra. nem is értem.olyan mintha a vadász topicba nem lehetne feltenni véres zsákmányt, vagy zsigerelésről képet?! vagy trófeát (kivéve ha "izlésesen" van preparálva.
jahh és szólok, hogyha esetleg halászléről tennél fel képet, akkor a hagymát se vágd fel, mert a vegánok méltatlankodni fognak
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
veterán
-
MK VII
veterán
válasz tepenzed #32033 üzenetére
Igazad van.. Meg is értettem a kéréseteket.. Nem fogok ilyen képeket feltenni legközelebb... Bár a halak egyben voltak.
Szóval sorry a képekért, csak én úgy nőttem fel, hogy 8 évesen nyulat ütöttem le és nyúztam, 13 évesen disznó torkát vágtam, és 4 éves korom óta pecázok.. Számomra a hús az hús....[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz MK VII #32024 üzenetére
A finom nagy 4+-os halat én úgy is vagyok vele hogy szívesen hazaviszem (nem mintha sokat fognék) ha egy nagy folyóból, esetleg Balatonból pecáznám ki. Egész eddig 1x vittem haza 5kg körüli pontyot a Bodrogból.
Az agyontelepített tavak.. azok időtöltésnek jópofák meg kikapcsolódásnak, de onnan nem szoktam hazavinni halat. Én megértem a te álláspontodat is. (Vidéken kb 99%-ba amit fognak hazavisznek) , ettől függetlenül én is 95%-ban visszaengedem a halaimat.
-
tepenzed
őstag
megint félreértések tömkelege, nem a halhazavitel miatt ment a felháborodás, hanem az igénytelen, halott állatot, véresen ábrázoló nem túl szép fotók miatt, kis gúnnyal is fűszerezve. A hal elvitellel semmi probléma nincsen. (nem is értem, hogy miért erre gondolnak mindig a fotót készítők). Nagyanyám sem küld minden héten csirke levágós selfiet
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Kelvin #32028 üzenetére
Eddig sem kaptam tőled segitséget, ugyhogy ne személyeskedj kérlek.
Nem azt mondtam, hogy napi 3mázsa halat fogok hazavinni, hanem, hogy nekem a horgászattal együtt jár azl, hogy amit fogok azt hazaviszem, és megeszem/megesszük. Vannak halgazdálkodási szabályok, amiket természetesen betartok majd hiánytalanul (honnan vetted, hogy nem teszem??? hogy merészeled egyáltalán?)Nekem nem sport elsősorban. azzal sem lesz bajom, hogyha nem fogok semmit napokig, én azért fogok horgászni, ami a horgászat alapvető célja volt.
Azt, meg, hogy mennyire üresek vitatkoznék...nem kevés barátom horgászik Szolnok megyében, és nincs semmi gond a halálománnyal (sőt kb két hete mondták, hogy miután a csatornán beszüntették a halászatot, és folyamatos telepitések miatt igen gazdag a halálomány)
ahogy irták nem a horgászok miatt csökkent anno a halálomány, hanem a lehalászástól, és a tájidegen fajok telepitésétől.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Én is szoktam hazavinni halat, de én nem a fagyóba gyűjtöm, hanem frissen fogyasztom.
-
MK VII
veterán
válasz Kelvin #32028 üzenetére
"Természetes vizeink a hasonló mentalitású, mértékletességet, szabályokat nem ismerő horgászainktól lettek ennyire üresek." Ehhez csak tapsolni tudok..
Természetes horgász topikjaink az ilyen emberektől üresek mint Te, mert mindenkit elüldözöl a stílusoddal aki ide betér...
Különben meg a szabályokban előírt mennyiséggel mi is a baj? Ő sem arra gondolt, hogy a napi max 3db összesen 10kg ponty helyett 18-cat visz haza.. Akkor meg mi a probléma?Azért meg kell hagyni van véleményed és azt szépen elő is adod... Te általában egyedül horgászol ugye? Mert nem hiszem, hogy egy embertársad is elmegy veled, hogy hallgassa a baromságaidat..
Tudod mitől üresek a "természetes" tavak?
A kapitalizmus üressé tette őket... A mindenből pénzt akarunk csinálni mentalitás miatt...
A Balatont sem az a horgász tette tönkre aki hazavisz egy jó évében mondjuk 20-50 ne adj' isten 100kg halat..
A Balatont a telepítések tették rönkre.. A tavi pontyok hozták a betegségeiket magukkal amit az őshonos halak nem tudtak tolerálni illetve totál meddő példányokat telepítenek bele... Az őshonos halak már nem is ívnak, csak kis %-ban, mert a telepítéssel tönkretették a természetes folyamatokat.. Apró kis pontyot már nem is fogsz, mert nincs. Süllő sem szaporodik lassan. Azok is csak nagyon kis %-ban ikráznak le. Hozzáteszem a pontyokkal együtt telepítik vissza a busát.. Nem csak képzelem, láttam. Udvariban a kocsiról eresztették bele a Balatonba a pontyokat és tele volt kis busával... Ami azért szörnyű, mert pont a busák ellen harcolnak, hogy elfogyjon és picit vissza tudjon állni a természetes állomány. Igen, szándákosan teszik tönkre a Balatont. Külföldieknek akarnak belőle horgásztavat csinálni.. Teljesen ellehetetlenítik már azokat a pecásokat akik régóta a Balatonon pecáznak. Mindezek mellett egyre több nemzetközi horgászversenyt rendeznek...El lehet felejteni, hogy a horgász tesz tönkre egy tavat.. Baromság.. Csak az ilyen álszent emberek gondolják ezt, akik arról papolnak, hogy a sport szeretete meg a sok szarság közben ugyan úgy vinne haza egy 3-4-5 kilós pontyot a Balatonból. Különben is... Merre felé horgászol? Balatonon még be sem dobtál ugye?
Kívánom, hogy legalább úgy sikerüljön ez az éved fogás szempontjából mint nekem a tavalyi.. Azt hiszem átértékelnéd a horgászatodat...Teljes mértékben elutasítom az ilyen kijelentéseidet... Nem tudod miről beszélsz...
(#32029) sityupityu
Valóban neked címeztem a hozzászólást, de általánosságban írtam benne úgy mindenkiről akiről beszéltem.. Szóval nem konkrétan neked szólt a tartalom...
Na látod a Dunára szívesen lemennék én is... Elvileg idénre haverokkal beterveztünk egy 2-3 napos pecatúrát.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na na na, ácsi cimbora. Én egyáltalán nem foglalkoztam a te fogásoddal. Én csak megjegyeztem, hogy nem vagyok oda a tükörpontyért és látványra sem olyan megnyerő a számomra mint egy pikkelyes. Ennyit mondtam nem többet, és ezt sem a te fogásoddal kapcsolatban. Azt csinálsz vele amit akarsz. Még ahhoz sem szóltam hozzá, hogy valljuk be, igen gusztustalan körülmények között fényképezted le őket.
Ja, és kőkemény Dunai horgász vagyok, tehát nagyon mellényúltál velem.
(#32025) oxox "max akkor fogok visszadobni valami nagyobb példányt, ha tele lesz már a szák, meg a fagyasztó, meg a rokonok fagyasztója."
Ehhez csak "gratulálni" tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
(#32025) oxox:
"amit fogok azt azért teszem, hogy a tányéron végezze...max akkor fogok visszadobni valami nagyobb példányt, ha tele lesz már a szák, meg a fagyasztó, meg a rokonok fagyasztója."
Természetes vizeink a hasonló mentalitású, mértékletességet, szabályokat nem ismerő horgászainktól lettek ennyire üresek.
Remélem itt a fórumban annyi segítséget fogsz kapni ezentúl amennyi halat szándékozol visszaengedni.
Jó fogást és sok szerencsét kívánok neked horgászataid alkalmából
sporttársakarom mondani, inkább le se írom...[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
MK VII
veterán
válasz Gabesz26 #32026 üzenetére
És van aki mindkettőt..
Ne felejtsük el, hogy miért kezdett az ember horgászni.. Hogy jóllakjon.. Minden más ez után jön...
Én megértem azt aki csak a horgászat szeretetéért lógat, de attól még nem kell mindenkinek olyannak lennie szerintem.. Főleg a Balaton azért elégszeszélyes "jószág". Sokszor hetekig csak nézed a jelzőt és semmi kapás.. -
Gabesz26
senior tag
Van aki a húst látja a horgászatban, van aki a sportot
-
oxox
addikt
ugyan kezdő pecás vagyok (leszek egész pontosan, folyamatban), de osztom a véleményed abból a szempontból, hogy amit fogok azt azért teszem, hogy a tányéron végezze...max akkor fogok visszadobni valami nagyobb példányt, ha tele lesz már a szák, meg a fagyasztó, meg a rokonok fagyasztója.
én ezt a horgásztavas dolgot sem nagyon fogom megkedvelni (cimbiket néhányszor már elkisértem)...ha mesterségesen van felhizlalva a dolog, akkor a tescoban is horgászhatnék az akváriumban.
nekem marad a természetes viz.
-
MK VII
veterán
válasz sityupityu #32018 üzenetére
"Ezektől a tükrösöktől egyébként engem alapból kiráz a hideg, tök mindegy, hogy mekkora."
Vegyél fel egy kabátot..
Komolyan ennyi finnyás, kényeskedő, "sport" horgászt ritkán látni...
Ti ezeket komolyan írjátok vagy csak poénkodtok? Kezdem azt hinni a topik olvasása közben, hogy a hal nem is ehető és mindet vissza kell dobni...
Nem mellesleg a balatoni ponty ami ekkora, nem olyan zsíros mint egy kényelmes, tóból kifogott példány.Amúgy meg könnyen írják itt sokan, hogy visszadobálják a halacskákat amit kifognak. Mert lementek a valamilyen agyontelepített tóra, aztán egy nap fogtok 10-15 pontyot...
Menjetek le a Balatonra aztán fogjatok napi 10-15 méretes pontyot. Hetente sem fogsz annyit, de sokszor havonta sem, sőt tavaly összesen fogtam 6db pontyot egész évben úgy, hogy rengeteg pénzt beleölök, csalikba meg útiköltségbe. Ráadásul 12 évvel ezelőtt fogtam 6+-ost. Vissza fogom dobni? Nem...Mindegy.. Részemről téma lezárva... Viszont szépen megmutatkozott megint a magyar virtus... Ne örüljünk együtt a horgásztárssal, hanem pontozzuk le ahol lehet.. 20-30 éve boldogan el lehetett beszélgetni az emberekkel a pecáról.. Ma meg kell védenem magam, mert ki mertem fogni egy normálisabb halat..
Kész vicc vagytok...[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
-
Janusz001
őstag
Szép dévér sütve nálunk is nagy kedvenc, sajna a holtágon ahol horgászom keveset lehet fogni. Kárászt is szeretjük, kicsit szaftosabb a húsa, mostanában a törpéket is megnyúzom, de ebből is kevés a szép példány. Mi amúgy a kukoricalisztben forgatjuk meg sütés előtt.
Hétvégén elég sokat tudtam horgászni.Péntek délután semmi, szombat semmi, vasárnap reggel fél héttől volt egy óra amíg fogtam 4 pontyot, 2 elment mert éppen a másik boton fárasztottam, nem tudtam akasztani, pedig szép kapások voltak azok is. Utána természetesen egész vasárnap 1 kárász jött.
Nem értem én ezt. -
veterán
válasz joe979 #32014 üzenetére
Én csak csavarogni és terepszemlén voltam (voltunk) tegnap. Viszont sok helyet bejártam.
(#32016) FireFox1996 Szerintem a legtöbb ember ezzel így van, nem szereti a zsíros halat. Nekem a sült keszeg még jobban is ízlik mint a ponty. Ezektől a tükrösöktől egyébként engem alapból kiráz a hideg, tök mindegy, hogy mekkora.
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Method feederezni szoktam. Voltam pár tavon már. (Joker, Kána, Moby, stb.)
Legnagyobb fogásom Kánán volt egy 8,5-es tőponty, de átlagban 1,5-3,5 potyeszok szoktak jönni. Ezekkel nincs is baj, ilyenekből bármikor tudok fogni sokat ezeken a tavakon.Viszont szeretnék több nagyot fogni már. 5-15 kg-osokat, csak nem akarnak összejönni.
Általában 8-10mm-es popupokat használok, aqua pellettel.
Lehet ezek a csalik kicsik és nem jönnek rá a nagy halak? Bojliznom kellene? Más taat kellene próbálni? Vagy mit javasoltok?
Egyik botom medium heavy másik heavy.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #32012 üzenetére
Tegnap végre kijutottam a Jászaira. Délután 2-re értem ki és este 9-ig maradtam . Egyetlen kapásom volt 5 felé, egy kicsivel több mint 1,5 kilós zsidó hal személyében Őrültem neki nagyon, mert nagyon betli szagú volt a víz az áradás miatt . Iszonyat mennyiségű fa és zöldség jött most.
Szissz
-
Grillo
őstag
Na, felemásra sikerült a nap.
8 után kiértünk tóalmásra, persze fullon volt a tó, gazda azt beajánlotta, hogy a hátsón horgászhatunk, de csak úszóval. Felhívtam havert, épp indultak volna, megbeszéltük, inkább megpróbáljuk Úrit, hátha, az nagyobb is jóval.
Persze az is fullon volt, de szó szerint mindenhol ültek. Mivel volt velünk 3 darab bezsongott 6-8-9 éves, így visszamentünk Tóalmásra, végül is nem is olyan rossz az úszózás (bár azt nem kérdeztem, hogy van-e hal a tóban)
Mire visszaértünk, volt már hely is, és mindössze 40 km-t autóztam feleslegesen (a 100-on felül).
Megmondom őszintén, még soha nem horgásztam ilyen kis mesterséges tavon, gyerekek nem lettek volna ott, biztosan elfutok, na mindegy.
Eredményként minden lurkó fogott 4-5 kárászt (10-20 deka), meg a legnagyobb egy 1,5-es pontyot. Sok kapás volt, persze sokat el is rontottak, de gyakorolni fasza volt, fiam először fenekezett.
Én a feederrel horgásztam életemben másodszor, volt egy fasza kapásom is, de sajnos lemaradt. Valami lebegő fluo pufival nyomtam. Gondolom, ha csontit raktam fel, kárász nekem is jött volna.
Végeredményben nem volt nagy csalódás, gyerekek jól elvoltak, gyerekjegy 500, sportjegy egy botra 700 Ft. Van etetőanyag, csali, büfé, WC, játszótér. 10-14-ig voltunk.
Hátsó tavat most tisztítják, az nekem sokkal jobban tetszik, nádasos, nem szabályos alakú.Method kosarat használtam, a tegnap beszerzett Aquapellettel (köszi gban). 2 percre felöntöttem vízzel, utána leöntöttem róla, és hagytam állni 20-30 percet, nagyjából zárt vödörben.
Nem tudtam a töltőjével annyira megnyomni, hogy bent maradjon a kosárban, kézzel rá kellett szorítanom. Tovább kellett volna áztatnom? -
veterán
-
miska17
tag
válasz j.davidovics #31997 üzenetére
-
zsola32
senior tag
válasz vendingo #31994 üzenetére
köszi a segítséget
ezt találtam: By Döme TEAM FEEDER Master Carp rakós merítőnyél 3,5 m7ha jól gondolo, ez egy három részes nyél, mivel 1.37m a szállítási hossza.
ha csak két részt szeretnék használni, úgy is működik?
shol jelenleg horgászok, elég a két rész, de folyóra kellene a teljes hossz, mivel elég meredek a mederfal -
Interceptor
addikt
A gumizás nekem sem ment amíg nem váltottam fonottra. Monofil zsinórral alig éreztem valamit. Persze nagyon sokat nem volt alkalmam próbálni, eddig egy kapásom volt vele az öbölben a mélyebb részén beljebb ameddig bebírtam dobni. Merülés közben elkapta valami szerintem alulról, de el is engedte. A gumin rajta volt a fognyom.
-
A Zéé
addikt
válasz hermanyi #32003 üzenetére
na, amikor balatoni süllő, akkor ilyen színűre gondolok...
Nagyon szép ez a példány.(#32002) Interceptor
jaja, sikerült. Az összeívás nekem is eszembe jutott, de nemtom, hogy ők tudnak-e.
A csali 66-os XH Flatt Shad - natural shiner és green back ghost színben. Gumizás az nem megy nekem valahogy.Just a simple Lineman...
-
hermanyi
addikt
A horgász boltosom tegnapi Balatoni kiruccanása . Ez már majdnem fogas .
Fogtak egy pár darabot . [link]Ja és mind ment vissza mert onnan több mint 1 óra haza és ha elhozza akkor büdös halszagú lesz az autó
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Interceptor
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest