Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #83317 üzenetére
Na pont ezek miatt nem járok már ki hétvégén a tavakra, mert ezt kell élőben is hallgatni
-
tepenzed
őstag
válasz bercsi #82987 üzenetére
Köszi, kíváncsi vagyok rá. Anyag árban mennyiből hozod ki?
Más:
Idén 160 ezer lett az engedély a tóra, ahova tavaly jártam. Hihetetlen, kíváncsi vagyok ezután mennyien lesznek?! Sportjegy 4000, halas 7000..
Úgy néz ki még nyomom a Dunát amíg lehet (amíg marad szabad partterület és az ára sem tör az egekbe, cuccokat már nem veszek azt elengedtem), aztán ez a hobbi is ellehetetlenül, mint szegény nagyapámnak a vadászat, úgy szerette, hogy 1 hónapig sírt mikor a fegyvereket is eladta, az elit réteg teljesen ellehetetlenítette számára...[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Valahol találkoztatok jó árú folyóvizi feeder kosarakkal 100-200 gramm között? Sírok, hogy 1700-2000 Ft körül találom őket a boltban...
Alin se nagyon találok[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #82393 üzenetére
Köszi, ez szimpi, 40-es blue arc 940 szerinted elég lehet rá?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunára kellene nekem egy olyan bot, amivel könnyedebb, 100-130 grammos kosarakat tudok beküldeni és akár a keszeg is élmény vele. 40 ezerig tudtok ajánlani?
Most csak 250g river botom van és az sok helyen túlzás... -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ezen a szakaszon, Vác és Kismaros között valahol le tudok menni a duna partra autóval, úgy hogy azért 5 percnél többet ne kelljen a cuccaimmal gyalogolni? [link]
Ahogy nézegettem a térképet, a 12-es útról sehol nem lehet lefordulni a partra, kb Kismaroson láttam csak a strand környékét, ott gondolom ezer kutyasétáltató.
-
tepenzed
őstag
válasz andrew911 #81794 üzenetére
Köszi. Akkor ha jól értem, minden oldalon rendes úton lehet megközelíteni a helyeket, max annyi, hogy fent megállok és lemegyek egy lépcsőn a horgászhelyhez, legalábbis a vasút felől. Ami teljesen jó, legalább a kocsi is biztonságban van és nem szar kavicsos meg földutakon kell menni.
Lehet valamikor kinézek terepszemlére, be lehet csak úgy menni?
Amúgy aki jár ide, hétvégén mennyire elviselhetetlen a népség, illetve ha később megy az ember, akkor is van hely?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunakeszi bányatóval kapcsolatban tudnátok abban segíteni, hogy van-e éves sportjegy, illetve jól látom műholdon, hogy aszfaltos út van és közvetlen a horgász helyek mellett lehet állni az autóval? Mert parkolót nem nagyon találtam a térképen.
Összességében egyébként milyen hely? Hétvégén sokan vannak nagyon?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz jansky1 #81678 üzenetére
Ott laktam 20 évig, de sosem próbáltam. Keszeggel tele van az való igaz, állítólag rablózni is érdemes, de azok inkább a másik felén vannak, a fás, bedőlt fás részen.
Én azért nem jártam, mert oda nem jó a dunai jegy, illetve szárazság idején át lehetett rajta sétálni, annyira nem szokott benne víz lenni. -
tepenzed
őstag
Éves sportjegy halandó embereknek idén sem lesz a Dunára mi?
23-ban csak a Dunára váltok majd, nagyon szeretnék márnázni, láttam idén piszkosul ment, de halat nem szeretnék elhozni. -
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
Engem mondjuk halálra idegesít, hogy partról egyszerűen nagyon kis eséllyel szerzem vissza a leakadt csalit, húzhatom minden irányba, meg engedhetem kicsit a zsinórt, ha nekem leakad, akkor legtöbbször nem akar kijönni. Csónakkal meg kb mindig kijött, ha mögé mentem.
Ezért én a gumihalat szívfájdalom nélkül levágom, de azért a 3-4 ezres csaliknál már sírhatnékom van, azóta nem is merek venni, pedig balinozáshoz is kinéztem pár nagyon csábító Sebilet és Salmo Thrillt.
Ha drót van fent és elkezdtem kézzel húzni ki a zsinórt, akkor a fatörzs is kijön mondjuk, de sajnos az FC előke ezt nem bírja.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Akarok venni az 1,98 méteres 8-32g pergető botom mellé egy hosszabbat, mert ez nagyon kevés nekem partról, ez megmarad csónakosnak. Főleg gumival fogom használni szerintem, illetve támolygó. Célhal csuka, süllő, sügér.
Ezen a boton gondolkodom, szerintetek ebben a hosszban még kényelmesen lehet vele dobálni? [link] -
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80378 üzenetére
Nekem kell ez a sok szar, párszor beleáll a horog az ujjadba, aztán bekened a műcsalit a saját véreddel, annál jobb 'gél' nincs
-
tepenzed
őstag
Köszi, Sződligetet megvizsgálom, most így elsőre nem látom a térképen, hogy hol is kéne lerakni a kocsit, talán a strandnál a büféknél, aztán onnan gyalog akármeddig?
Ja a csónak az jó dolog, de amilyen motor árak vannak (maga a ladik nem nagy kiadás), plusz gondolom a helybérlés is kisebb vagyon.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Az esztergomi szakaszon nagyon sok nyugodt helyet találtam 1-2 éve.
A pest megyei szakaszt viszont nem ismerem, csak Dömös és Visegrád környékét, most nekem Dunakeszi,Göd van a legközelebb.Pecás szerintem ugyanannyi lesz, csak nagyobb része fog illegálisan horgászni, illetve halat vinni, főleg ilyen élelmiszer árak mellett szerintem óriási növekedés lesz az illegális halászatban.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz sasa311 #80337 üzenetére
Igazából lényegtelen, mert elég sokat kipróbáltam mostanában.
Idén 120ért az Őrbottyáni víztározóra volt jegyem, hétköznap kva jó volt meló után lemenni (kb sehol senki, csak pár csendes öreg), de hétvége, amikor több időm lenne, mocskos sokan voltak. Igazából engem már minden idegesít, a rádiózó emberek, a színes bőrűek szereplése, a folyamatosan kérdezősködő sétálók és kutyások, a keresztbe dobálók, a száguldozók, az ordítva beszélgető emberek, meg úgy az egész tömeg.
Én a pecába a nyugalmat keresem, a csendet, a szép tájat, nem az idiótákat akarom hétvégén is hallgatni. És igazából ezt meg is kaptam, mikor még az esztergomi szakasznál laktam, egyszerűen már a táj gyönyöre is elég volt számomra, de hal is volt szerencsére.
Most így az agglomerációba költözve kicsit ezt elvesztettem és keresem az eldugottabb helyeket, melyeket főleg csak pecások vallatnak, de azt sem egymásban ülve. Szóval ha Duna, akkor sem Pilismaróti öböl, Visegrádi öböl és társai, mert ezeken a helyeken is már tiszta tavi feelingje van az embernek.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Jövőre én is visszatérek a Dunára, nem fizetek ennyit egy darab tóért, ahol hétvégén leülni is nehéz. Már csak olyan helyet kellene találnom Dunakeszi körzetében (10 km-en belül kb), ahol normális úton és biztonságos helyen parkolva le tudok jutni a partra és nincs tele kutyasétáltatókkal sem, persze most rögtön faszán leszűkítettem
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Igen, ezért a Dunára pl egyedül biztos nem mennék, de egy Balaton vagy Tisza tó szerintem simán vállalható, 10 évet úsztam, két évet kajakoztam, szóval rutin van bennem, de persze biztos tök más ha be vagyok pakolva és közben még dobálok is, bármi történhet igazából.
Erre amit linkeltem egyébként azt írják, hogy még állva is nehéz beborulni vele, mondjuk nagy része valszeg csak marketing.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80210 üzenetére
Szerintem én az első alkalommal kiszúrnám egy háromágú horoggal
-
tepenzed
őstag
Gondolkozom rajta, hogy kellene venni egy pergető kajakot jövőre, pl [link] és lejárogatni a Tiszára, Tisza tóra, Balatonra, de senki nem akar az ismerős körben venni, egyedül meg nem az igazi.
Mondjuk Duna is játszhatna, de nem tudom sodrásban mennyire jó egy ilyen , de oda meg főleg egyedül nem mennék.
Valakinek nincsenek hasonló tervei ?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80039 üzenetére
Vettem alá, de ha előrehajolok, mindig betalál a hideg, ezért akarok kantárosat. A többi résszel cica és farmer kombóval nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Látott valaki valahol best buy kantáros nadrágot?
Unom már, hogy a derekamnál jön mindig a hideg.
Lidlben vettem múltkor fasza polár cuccokat, de nadrágom még nincs, így nem az igazi így sem.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Kis beszámoló az első csónakos pergetésemről, ahol is a Tisza tóra látogattunk ki a sógorral, Poroszlón vízre szállva. Először is nem összehasonlítható a parti pergetéssel, egyszerűen mérföldekkel izgalmasabb, hatékonyabb, nem is igazán élveztem soha a partról szenvedve. Arról nem is beszélve, hogy minimális az esély a csali vesztésre, mert a leakadt hely mögé evezve mindig sikerült kiszedni az akadókból a csalikat.
Csalik tekintetében főleg alis csalikkal próbálkoztunk, illetve Dam és Ottó bácsi kanalakkal, körforgókkal.
5 szép csukát sikerült fogni, nagy része 65-70 cm körül volt, hatalmas élmény volt amikor rácsaptak. Érdekesség, hogy a két legnagyobb is elsőre leakadt, de visszadobva újra ráraboltak a villantóra és körforgóra, mert hogy csak ezek működtek arany, ezüst és zöldes színben.
A tó egyébként nagyon bejött,főleg amikor fél óráig küzdöttük bemagunkat szűk nádas utakon vad, elhagyatott öblökbe. Számos bedőlt fa, végtelen nádfal és akadós terep fűszerezte a kalandot,a nyílt vizet nem is igazán erőltettük, elengedve a süllő témát.
Foglalmam sincs, hogy hétvégén mennyien vannak kint, de így nagyon kellemes, nyugodt, csendes pecában volt részünk, nem nagyon voltak elfoglalt helyek,pár öreg volt kint és vallatta leginkább úszóval a vizet.
Tuti visszatérek még,főleg hogy 70 perc alatt ott van az ember végig autópályán Pestről.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
A két napos csónakos pergető horgászatnál a sógor akar majd csukát,süllőt elhozni. Kérdésem, hogy mi a legjobb mód ezen halak sok órás tárolására? Mindegyik halhoz külön bilincs? Gondolom a szákot szétszedik, abba nem rakható.
Vízzel teli vödörbe csak leütve ugye? -
tepenzed
őstag
Október 25--26 megyek csónakos pergetésre a Tisza tóra.
Két haverral megyek, botot nagy nehezen szereztem nekik, de orsóból nekem csak egy pergető orsóm van. Emellett van egy 40es nevis snipe feederem és egy 40es spro blue arc 940-em. Szerintetek ezekkel az orsókkal mennyire fognak tudni pergetni, nem tudom mekkora különbség van a feeder és pergető orsók között a valóságban..
Telibe menne rá 130 méter 0.13 fonott (alá kis monofil persze), 7x7 drótelőkével.
Zsinorból van valami 2 napra megbízható olcsó ? Enyémen suffix 832 van, de nem tudom a többi orsóra két napra van-e értelme... -
tepenzed
őstag
Október elején megyek Poroszlóra csónakbérléses szállásos 2 napos pergetésre. Célhal csuka és süllő.
Valaki aki már kitaposta ezt az útvonalat, tud adni tippeket ? -
tepenzed
őstag
Tegnap betli volt, miközben a halak halálra idegesítettek. Folyamatos ugrálás, vízfelszínen úszás, a fenékre meg tojtak lemenni
Péntekre át akarom kötni az egyik boton a method szereléket ilyen Pellet waggleresre: [link]Na most amiben elbizonytalanodtam, hogy milyen és mekkora súlyú úszó legyen hozzá:
Vannak ilyen fajták: [link] meg ilyen: [link] vagy fox: [link]Nem vágom az úszózást, de itt a súly csak a dobótávolságot befolyásolja ennél a fajtánál? vagy van valam hátránya, ha a legnehezebbet veszem?
A víz nem mondható mélynek, így a Guru foam lehet a jó?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Sógort elvinném egy kis élmény pergetésre 2 napra, hétköznap, szeptemberben.
Csónakból szeretnénk pergetni. Én Balatonra gondoltam, de leszavazta, mert több tapasztalat kell oda, drága a csónakbérlés és a szállás is.
Tudtok ajánlani minél inkább vadvízre hasonlító, méretes tavat, ahol lehet csónakot bérelni és szállás is van a közelben?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Nekem ezek a paraméterek nem igazán jönnek össze, hogy light feeder bot - 390/420 partközeli pecára, illetve 8-10 kg halakhoz.
A light feeder bot az én szememben a 2 kilós halnál is karikába hajlik, plusz partközeli pecára nem ilyen hosszút vennék.
De ez az én véleményem. -
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #76215 üzenetére
jjohn és Zoli bácsi
Köszi.
A zsinór csavarodás kapcsán. Két orsóm van, egy Spro blue arc 940 match és egy Spro blue arc 940. Emlékeim szerint tavaly pont fordítva raktam fel az orsókat és akkor is gond volt ugyanezen a boton, ezért nem gyanakodtam az orsóra, de lehet, hogy az emlékeim csalnak.Kosárból szintén ugyanazt használom minden boton, de volt már sok fajta method kosaram, ezen a boton mindegyik megállás nélkül pörög.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Két kérdéssel keltem fel a mai reggelIsmer-e, használ-e valaki olyan egyszerű horgász széket, ami könnyű, kompakt és a hátamra felvehető, tehát van hozzá valami táskaszerű tartó vagy más megoldással (bicikli miatt lenne jó)? Teherbírásra elég a 80 kg.
Van egy Walter supernova light botom, ami már megvásárlása után is furán viselkedett. Bármilyen zsinórt, orsót teszek rá, állandóan feltekeredik a végére a zsinór, kb minden dobás előtt rendeznem kell. És állandóan pörög a zsinór, úgy kell megállítanom a method kosarat, hogy tölteni tudjak bele Ez mitől lehet? Megnéztem és nem sérültek a gyűrűk, tisztítva is lettek. A másik sima nova light botommal semmi ilyen gond nincs.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz BlackmMmDog #75200 üzenetére
Hehe vannak érdekes dolgok, azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy konkrét utánfutót lehet bicóval húzni forgalomban
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Mivel csak 6 km a horgásztó és új autót veszek amit nem akarok csétcseszni a rossz utakon, a kerékpárt akarom horgászautóvá alakítani
Igazából van egy normál méretű szerszámosládám, egy szákom, egy vödör és a bottartó táska. Szék nem kell, van a tóparton.
Mennyire lehet felpakolni mögöttem a csomagtartón, amiért nem üt agyon a rendőr ?
Mert igazából hátamra vennék egy hátizsákot és a botokat, mögém menne egy szerszámosláda, rá egy vödör, arra akasztva a szák+pontymatrac. Viccesen fogok kinézni, tudom -
tepenzed
őstag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nincs olyan kesztyű ami vízálló, nem fázik benne a kezem és ugyanúgy tudok vele dobni is, csalizni, ergo nem síkesztyű Pergető kesztyűm van, de egyrészt át is ázik, másrészt nem tudok vele normálisan csinálni semmit, valami olyasmi kéne amit takarításhoz használnak gumikesztyűket, csak legyen meleg
Nagy vágyam lenne, hogy végre ne elgémberedett kézzel kelljen fagyos vízbe nyúlkálva horgásznomDe gondolom a vízállóság, vékonyság és melegség nem fér össze sehogy sem...
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Nekem például mostanság pont a lentiek miatt az is problémát jelent, hogy a nagyobb webshopokban megtaláljam azokat a csalikat amiket keresek. Összevissza rakják őket ezer féle kategóriába, rosszul besorolva, tök nem releváns helyekre, átláthatatlan az egész.
Kedvencem mikor a csalik között csak bizonyos fajtákat találok és a többi az etetőanyagok között van egy speciális kategóriában. Asszem talán a HD vagy Walterlandnél[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz @mriya@ #74069 üzenetére
Én 7-től 1-ig bírtam, szétfújt a rohadt szél, pedig egyébként nem fáztam volna. Sajnos ez a farmer plusz kabát kombó mindig didergős.
Nekem 5 keszeg volt az eredmény és egy leakadás, de a keszegeket élmény volt fárasztani, mert szép nagyok jöttek. Ami érdekes, hogy 5 féle aromát vittem a mikropellethez, de csak akkor volt kapás, ha vajsavas ananásszal locsoltam, egyébként mozdítás sem. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #74044 üzenetére
Én hóhér csomóval rakom fel a tüskét, így még sosem jött le, dupla clinchel voltak ilyen problémáim nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Megkötöttem a 20-as főzsinór és a 28as dobóelőke között ezt a csomót amit ajánlottatok, de kicsit aggódom a vasárnapi peca miatt, mert ahogy tekerem fel a zsinórt, érzem ahogy a csomó átmegy az apró gyűrűkön, nem fog ez a folyamatos surlódástól hamar szakadni ott? Beakadni nem akad be, azért annál nagyobb a spiccen lévő gyűrű is..
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
20-as monofil zsinórt kötnék össze 28-as guru shield dobóelőke zsinórral, milyen kötést ajánlanátok, ami a legjobban bevált?
-
-
tepenzed
őstag
Lehet, hogy hülyeséget csináltam, de elajándékoztam az összes csalim és etetőanyagom, az idei évre így maradt:
Kajának aqua pellet classic és uni 2mm + 5 féle HD tornado gél
Csali:Tornado sipi1+sipi2, Ringers wafter allsorts 6mm,gumikukiKosárnak beújítottam Preston ICS IN-LINE BANJO XR FEEDER kosarakat, kiváncsi leszek mennyire tartja a pelletet, a sima Banjo is tetszett.
Plusz eddig nem használtam dobóelőkét, most beújítottam és a Trabucco TF XPS method 0,20 elé teszek egy guru shieldet 0,28 méretbenLássuk kibírom e további vásárlás nélkül az évet, egy kis vérfrissítésre vágytam method terén, kicsit kaotikus volt már a horgászládám
Más: Perget-e valaki Göd Homok-sziget térségben, érdemes rápróbálni vagy halott?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Egy kicsit morbid téma következik:
Mivel idén 120 ezerért váltok éves engedélyt, ezért bár nem vagyok nagy halas, néha szeretnék elhozni keszegeket, illetve néha pontyot is muszáj lesz a családnak.
Egy gond van, mivel eddig közel volt édesanyám, neki adtam le ezt a feladatot, ha egy évben elhoztam kb 5 pontyotSzóval a fő probléma az, hogy fogalmam sincs az egész halfeldolgozási műveletről, van esetleg jó oktató videó pontyhoz és keszeghez?
Másik, hogy meg lehet ezt úgy oldanii, hogy tiszta maradjon a környezet körülöttem (ti hogy szoktátok), mert még a kertben sem folyhat a térkőre vagy a fűre vér vagy bármi, mert az asszony megöl (a konyhába nem is csinálhatom)[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Pergetésbe belefogtam két éve, de annyira nem kaptam rá, nem sok sikerélményem volt. Kijártam csukázgatni tavakra, de annak nem éreztem a varázsát, meg tavakból sem volt túl nagy kínálat a környéken, erre is inkább csak télen volt lehetőség, amikor csak pergetők meg néhány úszós volt.
Párszor elmentem öblökbe is (visegrádi, pilismaróti), hát itt is általában betli volt, néha jött sügér vagy kősüllő.
Arra gondoltam, hogy megpróbálnám a Nagy Dunát. Egyszer sétálgattam a botommal az esztergomi partszakaszon, nem fogtam semmit csak zacskókat, meg beakadtam. Pedig láttam sokszor rabolni balint, persze olyankor mindig feederztem.
Szóval belevágnék, kicsit komolyabban (sajnos az álmom, hogy egy csónakból vallassam a vizeket, pl Balatont nem fog összejönni, ezért marad partról a Duna )
A bottal viszont nem sikerült kibékülnöm: Ez van 8-32-ben: [link]
Hát amikor összejött pár komolyabb csuka tavakon, na az jó érzés volt vele, de egyébként semmilyen élményt nem nyújtott mikor sügéreket, kősüllőket fogtam, igazából alig éreztem, hogy van rajta valami. Gumi halakra is komolyabb súlyokat kellett tegyek, hogy érezzem.Szóval lejjebb mennék, feedernél is a lightot szeretem, csukára meg nem nagyon számítok.
1 részes tetszene a legjobban, de 198 cm nem tudom, hogy fog beférni a kocsiba, nagoyn sokat számít, hogy 1 vagy két részes?1 részesnél erre gondolnék, de sztem nem fog beférni normálisan: DRAGON CXT FC-X FAST CAST 4-21 G 198 cm (vagy ennél is kisebb dobósúly kéne )
2 részesben Dragn CXT FC-X FastCast X-Fast 2.13m 4-21 g
Célhal: balin, süllő, sügér, (csuka)Főleg gumihalak.
Apropó gumival balin? Vagy neki nem jön be?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Mivel elköltöztem a csodás esztergomi Duna környezetéből, ezért jövőre már a pesti szakaszra fogok éveset kiváltani. Veresegyházról fogok járni a partra és érdeklődni szeretnék, hogy ti hova mennétek? Dunakeszi strandot néztem, ott elég sokan horgásznak, viszont iszonyat sok a kiránduló, kutyás és az baromi idegesítő tud lenni egy idő után. Tudtok itt esetleg nyugodtabb részeket?
Épp ezért olyat szakaszt keresnék, ahol az autót biztonságos környezetben hagyva max 15 perc gyaloglás után tudnék nyugodt helyeket találni. Göd, Sződliget?
Dömöst, Visegrádot nagyon szeretem, de azért rendszeresen nem mennék el olyan messzire...[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz FireFox1996 #70174 üzenetére
Nekem ez [link] pl sokkal jobban bejön, mint egy vastag fluo. Fb csoportokban is mindenhol azt látom, hogy a túlhypeolt Pázmány féle előkét veszik.
-
tepenzed
őstag
válasz @mriya@ #70033 üzenetére
Megvolt a próba.
Múltkor kicsit műnek láttam a vizet, de most, hogy ott ültem teljesen megváltozott a véleményem, szerintem nagyon szép környezetben van, csak a gát része nem tetszik.
Büfével szemben ültem le, felemelő érzés, hogy a kocsi pár méterre áll tőlem, nem kell belehalni a cipekedésbe és szerencsére napközben nem nagyon kocsikázik senki. Na meg a legnagyobb plusz, hogy nincs turista, nem jöhetnek be a sorompón A horgász állások kellő távolságban vannak egymástól, így keresztbe dobálástól sem kell annyira tartani.Megrohamoztak a keszegek (szép nagyok is vannak), meg sajnos törpe is jött (nem teljesen értem, mert a mellettem ülő család engedte vissza őket, én meg hajítottam el őket az erdő felé...), de azért egy ponty megmentett. HD maximum green kajám volt, szerintem ezért rohamoztak meg a keszegek, visszatérek szerintem a mikropellethez, sem idén sem tavaly nem használtam és kb. azóta nagyon szar a ponty statisztikám
Lényeg a lényeg, megvan az éves jegyem helye.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz @mriya@ #70031 üzenetére
Hát nem tudom amikor én voltam, nézegettem meg kérdezgettem másokat magam körül és max 1 pontyot ha egész nap fogott valaki, az is mini volt. És ez eddig 2/2 alkalom. Ja és az elején mindig minden állás foglalt, távirányítású hajókkal viszik be a kaját , szerintem oda van szoktatva az összes.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz @mriya@ #65232 üzenetére
Jól hangzik köszönöm, akkor azt hiszem az lesz a legjobb, ha kipróbálom majd az összeset, idén már úgy sincs értelme kiváltani az éveset. Az ivacsiról nézegettem videókat, szép a táj, videók alapján talán nem kell félni attól, hogy állandóan keresztbe dobálnak. Neked melyik a favorit, az Őrbottyáni lenne a legjobb? Gödöllőn voltam már, nekem az nem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Veresegyházra költözöm, eleve van itt két tó, ráadásul Őrbottyánban is úgy látom van egy hatalmas víztározó.
Ezeket vallatja valaki? Methodozni melyik lehet a legjobb, ahol nem egymás hegyén hátán ülnek a sporik, hal van benne, vigyáznak a halakra, van éves jegy?
Dunára Dunakeszi környéke a legjobb választás?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #63542 üzenetére
Én nyeletőféket abszolút nem használok a Dunán, úgyhogy akkor el is dőlt, köszi mindenkinek, rápróbálok az inc-re.
Botról nem sokat tudok, most power fighter river feeder 390 van, a big rivert megfogtam a boltban, vékonyabb, kellemes fogni, de gondolom fárasztás közben brutálisan merev, ha ennyit bír. De ez van, más bot nem nagyon van, mert olyan helyeket próbálgatok, ahol 200-270 g önsúlyú kosár is kell. Manta mondjuk még elgondolkodtató volt, de drága nagyon... -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Tiszta hülye vagyok, több helyen láttam olyat, hogy egyesek országos engedélyt vásárolnak. Mivel én pont a két dunai főszakasz határánál élek, gyakran járnék mindkét irányba. Olcsóbb megvenni az alsó és felső szakaszos engedélyt vagy van valami országos, kedvezményesebb jegy? Sehol nem találom. Ráadásul ha ebből lenne sporthorgász változat is, az még tökéletesebb lenne, hal nekem nem kell. -
tepenzed
őstag
Valaki próbálta már az új big river orsókat dunai pecához?
[link]
Veszek egy big river botot is, a másik botomon most Okuma Aventa 6000 van, de akkor már lehet az újra ezt raknám.. -
tepenzed
őstag
Szevasztok!
Dunára mennyire vállalható ez a tripod, valaki ismeri? Nagy testvéréről olvastam, de nekem nem kell akkora, meg ez kicsit olcsóbb is, élőben látta esetleg valaki?
-
tepenzed
őstag
válasz hermanyi #62000 üzenetére
Hali!
Köszi mindenkinek.
Azt mondod, hogy ez a bot nem is annyira finom? Sajnos amit Vendingo írt nem szerezhető már be. Nekem olyasmi kéne, amivel a keszeg és a 2kg alatti pontyok is élvezetesek, de azért nagyobb halakkal is elbírjon a megfelelő technikával. Ezek szerint a népszerűbb angol márkák közül most nincs olyan 390 bot pl, amit erre a célra tudnál ajánlani?
Kockatavakon használnám elsősorban (nem mélyek, 1-2 méter kb), 10-50 méter között. Gondolom Dunára ezek felejtősek.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Eladtam pár feeder cuccot, már többször írtam, hogy elkezdeném az úszós pecát is, mert mert a kockatavakon kicsit unom már a methodot, jóideje már csak bombozok nagyon lágy bottal. (Dunán pörög a feeder továbbra is). Nem sokat tudok még a technikáról, télen nekiugrok majd a szakirodalomnak, de a felszereléssel kapcsolatban kérdeznék. Nagyon szeretem a light feeder vonalat, ezért úszós pecánál is az lenne a cél, ha kisebb halak esetében is szépen görbülne az a bot, jókat küzdhetnék
Ilyesmi bot kellhet nekem? [link]
Nem igazán értem a dolgot, mert sokan 390 botot használnak úszózáshoz, egy ilyen 330-as bottal úszóval nem tudok max 40 métert megdobni? Mert az nekem bőven elég! Ennél van lightosabb vonal is vagy ez jó lehet a céljaimra? Orsóból 3000-es mehet rá?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz vendingo #61354 üzenetére
Persze, értem én, hogy egy helyben ülve hamar elkezd az ember fázni. Viszont én már 8 fokban is jelenleg halálra fagyok, tengap 40 percet bírtam, mert egyszerűen a hideg szelet minden részemen éreztem, befújt kabátnál, cipőnél, nyaknál.
Sima ezer éves téli kabát, farmer gatya egy aláöltőzővel és egy sport cipő, így ennél szeretnék víz és széltűrőbb, melegebb ruhát.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Bevetettem ma egy ilyet a Dunán (nem pont ez a márka, de ugyanilyen) és első alkalommal elhagytam róla az összes kis műanyag golyót, amivel be lehetett pattintani
[link] A Deákynál ugyanez, a srác is első alkalommal elhagy egyet kapásból a videón.
Nincs ebből valami minőségi darab, ami nem ilyen gagyi műanyagokkal van megcsinálva?
Mert egyébként tök jó cucc lenne, 150g súlyút bedobtam olyan messzire, ahol a 270g kosarat is vitte a sodrás. -
tepenzed
őstag
Kellene nekem valami fasza szél és vízálló nadrág és kabát szerűség, amiben ősszel/kora télen elvagyok és nem fagyok széjjel. Horgász márkákat kizárnám, mert iszonyatosan túlárazottak, valaki tud ajánlani nagyon jó ár/érték arányút? Munkásruhákat kéne nézegetni?
-
-
tepenzed
őstag
Valaki megtapogatta már az új Walter Racer botokat? A LQ család érdekelne, keresem a Nova light méltó utódját (mert a supernova számomra óriási csalódás volt), de egyelőre nem találtam még elérhető áron hasonló élményt nyújtó botot.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Most egy 8-32 g mitchell mag pro advanced spin bottal pergetek tavakon, 10-28g csalikkal (gumi,wobbler, villantó). Az az igazság, hogy nekem túl nagy élményt nem jelent, mikor beugrik egy süllő vagy csuka (sajnos nem is túl nagyok), alig görbül a bot, a hal meg pillanatok alatt megadja magát az esetek többségében.
Ezért gondolkoztam, hogy szerintetek van értelme UL felszereléssel próbálkozni? Az a baj, hogy nálunk fc előkét nem lehet használni (ezt használom, ez kellően lágy: [link], de gondolom ez is durva a light szerelésre. Mit kéne fc helyett,wolfram?A mostani cuccot eladnám, tudom, hogy Dunára ez meg valszeg kevés lesz, de ott úgy se nagyon van sikerem pergetve. Nyélből görbülő botot és hosszabb fárasztást szeretnék
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz vendingo #59170 üzenetére
Csekkoltam a szabályokat a tórendszer oldalán, módszerenként fel van sorolva, hogy milyen horog, milyen kaja stb.
Ha lenne itthon egy ilyen tórendszer szigorú szabályzattal, ellenőrzéssel, halelvitel nélkül, szerintem az egész országból utaznának oda, legalábbis én biztos. Itt például még lakókocsis park is van mellette, ha több napra menne az ember.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #58954 üzenetére
Ja és az a durva, hogy már többedik alkalommal figyelem meg, hogy a reggeli órákban végig a partszakaszon szinte folyamatosan rablás van a parttól 3-5 méterre Biztos, hogy balinok, mert már többször láttam, ahogy közvetlen előttem rabolt, majd elegánsan távozott, nem nagyon zavartatta magát.
Viszont sohasem látom, hogy bárki próbálkozna pergetéssel ezen a szakaszon, ennyire nehéz átverni a balinokat, annak ellenére, hogy mindig itt vannak? Még sohasem pergettem balinra, lehet reggel meg kéne nézni és betlizni egy jót -
tepenzed
őstag
válasz Roland861010 #58952 üzenetére
Igen Dunakanyar, Esztergom.
Nagyon jó a keszeg (főleg szilvaorrú,jász és néha dévér) és paduc állomány, tegnap délelőtt folyamatosan jöttek, 5-10 percenként. Márna nem vóóóóóót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest