Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeus_2k14
senior tag
válasz Gabesz26 #49418 üzenetére
(#49418) Gabesz26 - (#49419) mano660 : Köszönöm a választ. nem rossz szék ahogy nézem, viszont magyar árakat nézem, akkor olyan 45.000 Ft körül van, azért az meg már kicsit sok sajnos. Viszont ez a külföldi link nem rossz, na de hát a rendelés hogy zajlik? ( Adó , stb.. )
-
galervin93
addikt
válasz Gabesz26 #49016 üzenetére
Yup.
65ezer a sportjegy. Nincs különösebb megkötés, ugyanaz, mint a napijegynél. 2 bot, haltartó nem lehet nálad, merítő és matrac kötelező.
Voltam is kint ma. Volt vagy 8 deci csontim tegnapról, meg kivettem a fagyóból olyan fél kiló maradék kicsit darabosabb, de alapvetően keszeges kaját. Kajával ment be 4-5 alapozó kosár, utána cssk csontikosár 5-7 percenként, illetve ahogy a halak engedték. Fél kilenckor alapoztam, 20 perc múlva jött az első kapás, egy apró bodri veszett rajta. Vagy jó két órán keresztül jöttek ők, meg néhány "formakeszeg". Aztán dél körül volt egy jó óra, amikor szinte mozdízás sem volt. Csináltam egy újabb alapozást, de fél óráig semmi, mozdítás sem. Majd utána, mint egy varázsütésre, beindult a buli. Keszeg, kárász, nagy bodri, jött minden. Ugyanekkor a methodon is megindult, kilós forma töves, keszegek, kárászok, majd egy jó 4-es tükrös. Egészen fél négyig pecáztam, jó hosszúra nyúlt. Idei legizgalmasabb horgászat volt, sok fehérhal, plusz methodon a bónusz potyeszok.
Etetni a finom boton a két alapozást leszámítva csak csonti (el is fogyott a végére), csali mindenféle élő + gumiszúnyog (ettek mindent, de a nyerő a fullasztott csonti-pinki volt). Methodon Aqua pellet (mézes aromával), 8 millis puha halibut pellet.
Most pár nap pihi, legközelebb talán jövőhét kedden jutok ki.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #48052 üzenetére
Nem láttam még élőben a bottartókat, a jövő héten kinézek Dunakeszire és meglesem, de nem tetszenek. Venni nem akarok, van így is annyi...
Ja, az Inception nem egy jól sikerült darab. Majd viszek a s@ggem alá egy szivacsot . Rive székem volt régen, az volt a legkényelmesebb, de hatalmas, a csomagtartó félig tele is volt vele.
-
csƵ
addikt
válasz Gabesz26 #47485 üzenetére
Azt hittem a Monster is 25 mm, mert elvileg a Korum vázát kapta, de ezek szerint nem. Nekem nem kell a Deluxe a magasabb háttámla miatt. Teleszkópos lábat lehet hozzá venni.
Szerintem egyébként az Inception a Preston olcsóbb kategóriás cucca, ahogy elnézem a többi ilyen nevű terméket. A versenyláda is az alsó szegmens árát kapta. -
yanna
addikt
válasz Gabesz26 #46655 üzenetére
Vevő a parasztvakításra a magyar. Agyam dobom el, hogy michelin csillagos séfeket megszégyenítő ízorgiákat csinálnak mindenben, pedig ha ott a hal, meg lehet(ett) fogni a hátunk mögött lévő kukoricaföldről "kölcsön vett" tejes kukoricával, a parton szedett szöcskével, az ebédből megmaradt nokedlivel.
-
veterán
-
veterán
válasz Gabesz26 #46653 üzenetére
Horgászboltos cimborám szerint bár még mindig keresettek a termékeik, de közel nem olyan szinten mint kb 2-3 évvel ezelőtt. Persze mindig meglesz az a réteg akik igényt tartanak a az ilyesfajta motyókra, de egyik "csoda" sem tart örökké...Már túl vannak a zeniten. Nekem pl semmit sem tudnak csinálni amit használnék.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
galervin93
addikt
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Gabesz26 #45835 üzenetére
0.22 nudli oda. Ugy tepik a nagy amurok, pontyok mint a papirt.
0.25 el teptek 0.10 es fonott elokevel ugy hogy semmi kozom nem volt a halhoz, egyszeruen nem lehet oket azzal megfogni hogy ne ugordjon be bokor ala vagy hinarba. Sokszor a 0.35- 0.40 is szakad.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #45688 üzenetére
Pontosan. Bírom, mikor versenyen leveszi a halat majd gyorsna belekrja a haltartóba, aztán meg ha forgatás van megy a simogatás (nem értem megint csak), a puszilgatás, integetés a hal után ami elúszott, és végül az elmaradhatatlan utána fröcskölés.
Grillo: az egy másik káváház. De mielőtt megeszem, ott sem csókolgatom körbe
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #45546 üzenetére
Ez a mai napra volt szánva, de még ugyan az az üveg mint a közös pecán.
Hermanyival a Döme tavon voltunk ma. Ő rakó+feeder én csak feeder. A halak már eléggé le voltak lassulva, a kapások elég maszatolósak voltak.
Érkezés után tájékozódtunk Imre felől, esetleg várják-e a mester érkezését, de kiderült, hogy nem feltétlen várják mindig szeretettel. Pakolás és a velkám drinkek után jött a gyors bedobás. Én a bait tech fekete kajáját, fm extreme fisht kevertem fél-fél zacskóval, panírozott (a'la Szeszkazán) aqua és málnás ízű aqua volt még nálam. Elso 5 dobás 3 ponty 3kg körüli álagsúlyban, aztán csend. 10 után megint volt egy etap amikor melegedett a levegő és voltak kapások, aztán megint szünet. 3 körül megint egy kisebb vonat, aztán du. 4 és 5 között semmi. Kb 10 halat fogtam, ebből 2 (kb@szott) tokhal volt. Többször volt, hogy egyszerre fárasztottunk Hermanyival. Véglegesen bevállt a Guru pellet waggler horog, 14es méretben használtam, a legnagyob , kb 4,5 kg-os pontyhoz is elég volt.
Hermanyinak 20 perc fárasztás után akadt ki élete egyik legnagyobb rakós botos halából a horog, azt sajnáltam, hogy nem lett meg. Összességében jó nap volt, megbeszéltük, hogy akár a tavaszi közös peca is lehetne itt.
Guru botok a Daiwa orsókkal nagyon jók. Egész nap behúzott fékkel és a visszaforgásgátlót kikapcsolva fárasztottam. A .17-es előke egyszer sem volt veszélyben. A végén dobtam párat ólommal (31gr). A tavat sikerült majdnem keresztben átdobnom, amit az állásunkról 80 m-re saccoltunk. Este gép előtt megnézem maps-on a távolságot.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #45148 üzenetére
UK pecázhoz tegnap érkeztek. Angol árak vannak kb itthon is. Ma voltam a sajátjaimért, eddig nem volt alkalmam meglesni a boltban gyorsan összeraktuk, ennyi. Ami viszont elsőre feltűnt, hogy elképesztően jó a bot csillapítása, ami dobásnál jön jól. Vasárnap teszt, remélem az orsóim is megjönnek hozzá, ha nem, akkor a MAP-ok kerülnek rájuk.
Pityu: megvett a minőség és a marketing. Ezt elismerem, tetszenek a termékeik.
Azért kell méretre vágni az előkét, mert ha a csomómentes kötéssel kötöm a horgot, akkor a hurok felőli végének szabadnak kell lennie. Lapkás horognál, vagy ha nem hajszálelőkés előkét kötök, akkor ahogy írod, nem vágom le az előkét méretre.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #45072 üzenetére
Furán hangzik, de lehet igaz. A Shimanonak van oldalsó olajzási nyílása, ott a vásárlást követő második évben a javaslat szerint beöntöttem a kapott olajat. Ez volt 2005-ben (kb). 2013-ban vittem el Pfundt Karcsinak, hogy nézze át az orsót, azt mondta nem nyúl hozzá, mert tökéletes állapotban van.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #45027 üzenetére
Örülök, ha tetszik. Igen, inkább medium a bot, de methodozásra közepes méretű halakig jó.
Akkor azok Daiwa botok lesznek átcímkézve. A Guru-nak a Daiwa az SLR szériát dolgozta át, más lett a gyűrű kiosztás meg a nyélrész, de gondolom hülyék lennének teljesen új anyagot kifejleszteni. Remélem ideérnek még a héten... Tween-nek van WC 3/3,3-as botja, az szépen dolgozik, ha azt a vonalat viszi tovább, az szerintem teljesen jó.
Meglesem azt a beszélgetést, mert bár meglestem 1-2 élőjét, ezt nem láttam. A vasárnapi élő bejelentkezését láttam, 30-50 mp-ként szedte ki a halat...
-
mano660
tag
válasz Gabesz26 #44976 üzenetére
Nekem (mint a fotón is látszik) a kisebbik szék van, nincs problémám a láb rögzítésével, a 80 kilómat jól viseli.
Nem szoktam a lábakat kivenni, szépen összecsukható, csak meg kell találni a módját."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
jansky1
senior tag
válasz Gabesz26 #44143 üzenetére
Ezeket megnéztem. A versenyzők max arról beszélnek, hogy a verseny egyes szakaszaiban mikor dévéreztek, mikor törpéztek. Vagy ennél többre nem is számítsak? Értem, hogy verseny közben nyilván nem mondják el milyen etetőanyaggal horgásznak, milyen csalikkal, előkehossz stb, de ez verseny után sem derül ki ?
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #43934 üzenetére
Számvitelileg és pénzügyileg nem értem. A turista jegyet megfizetem a mohosz-nak az összes adóval együtt, a napijegyet vagy hetijegyet meg az egyesületnek, szerintem a nonprofit léthez nem sok köze van a kettőnek, ugyanis a lényege a nonprofitságnak, hogy az összes bevételét a működésre fordítja, nincs haszon rajta. A napijegy váltása pénzügyileg tök mindegy mire alapozva történik, annak attól nem lesz már az adótartalma, ha rendes jeggyel vagy turista jeggyel veszem. Persze lehet valami engedélyhez kötött, hogy turista jegyhez adjanak napijegyet, ennek esetleg lehet következménye, hogy nem vállalják az egyesületek.
-
csƵ
addikt
válasz Gabesz26 #43790 üzenetére
Szánalmas, de tényleg. Képesek magukból hülyét csinálni +5 méter dobótávolságért. És a sok hülye meg fotózza a method csoportban, hogy épp 30 ezret költött HD termékre, és kapják az iszonyatos lájkokat. Hihetetlen, mennyi embert vett meg Döme a marketingjével. Nem is ismernek más márkát, csak a Haldorádót.
-
tepenzed
őstag
válasz Gabesz26 #43759 üzenetére
jut eszembe, egyszer kölcsön volt nálam egy ilyen bot:
100 métert simán dobtam vele, viszont nagyon jó karakterisztikája van, ha valahol meg tudod fogdosni nézd meg. Persze lehet a 60g kosaradhoz ez is kevéske.Tudom tudom MH, de ha fontos neked, hogy jobban dolgozzon...
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
Steady74
Topikgazda
válasz Gabesz26 #43747 üzenetére
Egyszer pecáztam velük, nekem tetszenek. Vékony a blank, a gyűrűzése szép és kellően nagy, de nem dömésen nagy. 55gr-os HD method kosárral a 100m sima játékos 390-es bottal. A 420-ra 35gr-os pellet feeder kosarat tettem, azzal azt éreztem, hogy az igazán beleállós dobásokhoz picivel nagyobb kosarat is fel lehetne tenni. Halat sajna nem fogtam vele. Fura nekem is a hosszú bot, de 2 dobás után megszokod. Részemről ajánlott.
Szerk .: Manta EVO-X is ajánlott, igen, azzal is meglehet a 100m.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Gabesz26 #42980 üzenetére
Én már úgy vagyok, hogy automatikusan szelektálok, észre sem veszem ezeket a dolgokat. Szoktam venni pecás újságokat (Magyar horgász, sikeres sporthorgász, a pecavilág meg jár) ott is mindenki a saját (vagy szponzor) cuccát reklámozza. Próbálom az egyéb hasznos információkat kiszűrni.....
Ja, megy mellettem a Tv-ben a F&H csatorna. Mintha egy ideje visszavették volna a reklámok hangerejét, nem üvölt az ET kihagyhatatlan ajánlata, a Kamasaki method feeder szett. -
Zoli bácsi
őstag
válasz Gabesz26 #42971 üzenetére
Láttam én is tegnap a horgászműsorban (F&H) ezt a fém kosarat, szerintem korrektül elmondta az "öreg" hogy úgy vette észre, hogy átfordult néha.
Nekem azzal volt bajom, hogy kb. fél éven keresztül ment naponta, hogy valahol a dél-amerikai dzsungelben pecázott..... Nem sokan fogunk oda eljutni, azt hiszem, szóval engem annyira nem is érdekelt ez a rész. -
csabamigo
aktív tag
válasz Gabesz26 #42971 üzenetére
Haldos videó:
+1, és még a sebfertőtlentő is KÉK!
Papp J.:Hát igen,azt a method szettet amit adnak 2600ft körül (Top mix felirattal) azt Gyömrői piacon sikerült megvennem 1700ft helyett(alkudozás mert hát piac) 1500ft ér,persze nem T.M. feliratos!
Viszont tényleg frankó a kosár és ez a jóláthatósági töltő zseniális!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
-
gban
veterán
válasz Gabesz26 #42362 üzenetére
Érdekes dolog ez az áfa számolás, ha amazon.de-ről rendelsz, magasabb lesz az ár az áfa miatt miután kiderül hogy nem németekhez kéred, de ha jól vettem észre, csak az amazon által értékesített cikkek esetében.
Ha egy kinti webshop árujából rendelsz az amazonon keresztül, akkor az ár nem változik.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
mandras81
senior tag
válasz Gabesz26 #42207 üzenetére
Végül a Leeda lesz, köszi mindenkinek a segítséget!
Más: nem tudtok Pest környékén olyan tavat, ahová érdemes menni ÉS reggel hatnál hamarabb is lehet menni? Holnap is pl. reggel 10-ig ráérek, és olyan sovány az a négy óra, viszont simán beleférne, hogy korábban üenjek, monfjuk akár pl. 4-fél öttől.
-
galervin93
addikt
válasz Gabesz26 #40734 üzenetére
Köszi az infót! :-) Ebből hétfőn peca lesz.
Illetve péntekre is beszereztem egy napijegyet, Szügy, Berekalja, elsősorban fehérhalas peca lesz, az enyhe napokban biztosra veszem, hogy kihúzódik a hal a sekélyebb részekre. A tó egyik fele mélyebb iszapos (2-2.5 méter + 15-25 centis iszap), a másik fele lapály, 70-150 centi közötti vízzel és kemény mederrel, nos én ez utóbbi részen tervezek majd leülni. Igaz törpés a víz, de ilyen hideg vízben még nem szoktak nagyon zaklatni, elvileg lehet klasszikus hosszú előkés, kosaras keszegezést mívelni, arra meg nagyon vágyom már egy ideje. :-)Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
peterkiss9
csendes újonc
válasz Gabesz26 #40663 üzenetére
Nekem is van master carp 330. a nyele eleg vekony, jol kezre all, ellenben 360tol eleg bumszli vastag nyele van. bar ugy tudom a power fighternel a nyelmeretet csokkentettek, cserebe a szeria kapott egy egyszeru menetes alulrol retekeros orsotartot. A regi team feeder bemutatato videojaban Dome kuhangsulyozta hogy a botokon felulrol ratekeros orsotarto van es ez jo, es milyen rossz a klasszikus menetes orsotarto mert nyomja a tenyeret fogas es farasztas kozben. Erre az osszes uj botjara ilyet rakatott....
Visszaterve a 330ra. Medium heavynek tokeletes, a spiccei is eleg kemenyek. En folyovizen hasznalom.
[ Szerkesztve ]
-
Ujfelhasznal
tag
válasz Gabesz26 #40523 üzenetére
Ú, a külföldi piacon is körbe fogok akkor nézni. Esetleg ha van valami jó kis oldal(elsősorban nem az E-Bay és társai, persze azt is megnézem majd ) amit ajánlanátok, akkor azt megköszönöm Tervben van amúgy is valami light feeder a SW Black mellé, ne árválkodjon egyedül csóri
-
veterán
-
csƵ
addikt
válasz Gabesz26 #40362 üzenetére
Ryobi Zauber Pro 4000 Match 2018-as orsót nem próbálod ki?
25-ból kijön az osztrákoktól, bár most pont nem kapható ott.
wormshaft, 10 csapágy, 265 g, fém klipsz(?), sekély dob. -
Interceptor
addikt
válasz Gabesz26 #40270 üzenetére
Ezt jó tudni köszi. Amúgy ezeket a boltokat írja cím szerint és nálam úgy tűnik a fishing world jöhet szóba, ez is 20-25 perc tőlem az sem távolság és megspórolom a sorban állást is. Holnap felhívom a boltot és megkérdezem.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
hermanyi
addikt
válasz Gabesz26 #39730 üzenetére
Azért ezt nem jelenteném ki ,hogy láda csak akkor ha rako vagy verseny . Ládába be tudod pakolni az összes bizbazt ami kell ,Fotelbe is ,de abban elég hülyén néz ki mikor kinyitod. Ládán meg kell tanulni ülni ,mert ha szarul ülsz egy kínszenvedés. De 5-10 peca és a tested rájön ,hogy hogyan is kell csinálni. Amúgy szerintem 4-5 órát lehet frankon minden gáz nélkül rajta folyamatosan horgászni. Utána már jól esik ha felállsz sétálsz egy kicsit . Ha napi 8-10 kapásod van akkor jobb a fotel ez tény ,de ha pörgős a horgászat akkor egy láda felbecsülhetetlen legyen az Feeder ,match vagy akármi . Cipelni sem gáz kitalálták már a kerék szetteket talicskákat stb . És ha kövezésen is horgászik akkor meg még nagyobb az előnye a ládának szerintem .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
gban
veterán
válasz Gabesz26 #36272 üzenetére
Orsód van rá? Csak mert írtad, most kezdenél pergetni.
Mert ha pl. máshol találsz megfelelőbb, javasoltabb botot, illetve kézbe fogva szeretnéd megvenni, akár orsóra is elköltheted, meg akár pár műcsalira.
Illetve, konkrétan melyik Shimano botokra gondolsz?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Jofi81
őstag
válasz Gabesz26 #36272 üzenetére
Én a helyedben megnézném a DAM. Nanoflex G2 10-30 pergetőbotot is 2,4 méteres méretben. Nekem van Shimano Catana és DAM Nanoflex is (még az előző verzió), de a DAM minőségibbnek tűnik, jobban szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest