Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Okuma orsóhoz lehet alkatrészt külön venni? Van egy 4 éves 40 -es cbf orsóm, a hajtókar részén lévő kúpos műanyag elrepedt, nem lehet normálisan meghúzni a túloldali rögzítő csavarral.
Horgászboltban ahol vettem azt mondták esélytelen. -
Janusz001
őstag
Van ajánlott költséghatékony bojlis bot 15k magasságában? Szállíthatóság nem szempont, 40m a horgászott nádfal, ne legyen dióverő, 3.6m 90g -os eurostar masterclass okat cserélném, egyik sajna eltört fárasztás közben, lehet a hajnali -5 fok, anyagfáradás, tök tudja, a mostani eurostar széria pedig már közel sem olyan, mint 8-10 éve.
-
Janusz001
őstag
Van egy nevis extra heavy, azt hiszem 150g -os botom, nem igazán használom, befognám rakétázni, olyan 35-40m lenne a táv, max mekkora kosár mehet rá, illetve milyen zsinórral használnátok?
-
Janusz001
őstag
válasz galervin93 #82184 üzenetére
Ez a papír alapúval párhuzamosan fog menni? Mert ahol én pecázok, ott nem hogy mobilnet, de sokszor a sima telefonhívás is lehetetlen.
-
Janusz001
őstag
válasz Zoli bácsi #82016 üzenetére
Merítőszákkal szemezek, majd alaposabban megnézem, ha marad.
-
Janusz001
őstag
Etető rakétához, 35-40m -es távolságra van valami költséghatékony bot? Nem szeretnék huszonezreket kiadni rakétázó botra.
-
Janusz001
őstag
Energofish sential kapásjelzőt használ valaki? Ma jött meg, de a vevő része baromi halk, csutkára fel kell tekerni, csak akkor hallok valamit, ha a fülemhez nyomom. kifogtam egy hibásat vagy van valami trükk?
Valami kontakt baja lehet, megrázogatom a vevőt és recsegve szól, megy vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz 4Grider #81635 üzenetére
Horgásztelken azért akad tennivaló bőven, néhányszor azért ott kell hagyni, nem akarom ilyenkor kivenni mindig.
Amúgy ennyi bőven elég.Mostani már ilyen távolságon sem stabil, új elemekkel. Pont jól jött volna, mert éppen a napokban halásszák le a törpéket nálunk, az agyoniskolázott fajtája gondolom látta, hogy horgászok, de a villanymotorral azért sikerült összeszedni a cájgom.
-
Janusz001
őstag
Halőr amúgy gyérítheti a növényzetet/nádfalat? Pár éve telek szomszéd előtti nádfalon csinált helyet, szomszédom szóvá tette, a halőr válasza az volt, hogy ő létesíthet helyet, mert ezen a részen kevés leülhető horgászhely van. Nem tudom van e ilyen jogköre, mindenesetre szép kis akadó lett ott nem sokkal utána.
-
Janusz001
őstag
Eurostar master class feeder -ről mire érdemes váltani? Lépnék 1-2 lépcsőt felfele, alapvetően teljesen jól szolgálnak, kicsit megkoptak az évek során, parafa is kezd vetemedni, de újítanék. 3.6 -as méret, medium heavy.
-
Janusz001
őstag
12-16mm pop up smoke ball hoz ti mekkora horgot raknátok fel?
-
Janusz001
őstag
válasz hermanyi #55695 üzenetére
Kajába én már nem bízok. Olyan 6 éve kezdtem el aktívan horgászni, azért is maradt meg, mert folyamatos élmény volt kiolvadástól-befagyásig a holtágon. Aztán szépen elmaradtak a nyári kapások, 2 éve már az ősz is gyalázat volt, idén meg már a tavasz is katasztrofális, még az apróbb se jön, keszeg, kárász és ezt nem csak én mondom a vizünkről. Szerintem az oka, hogy nincs benne elég hal. Sokan elviszik/vitték a méreten aluliakat, a napi kvótát meghaladták és sajnos tudomásom is van, hogy a 10+ pontyikák is a vágóasztalon végezték.
Ellenőrt nagy ritkán ha látok, szigorúbban kellene ezt venni/ellenőrizni. -
Janusz001
őstag
Ez lenne a hosszú előkés feeder szerelék? Vagy van egyszerűbb?
Évekig methodoztam, de idén nagyon elmaradnak a kapások a holtágon, 1 bottal próbálkoznék ezzel a szerelékkel.
Persze az is lehet, hogy szimplán csak jóval kevesebb hal van már a vízben. -
Janusz001
őstag
Tegnap kint voltam gyomaendrődi Siratón, sajnos egy mozdítás nem volt, de legalább csend volt, zümmögtek a méhek, csodás virágillat, madárcsicsergés, jó kis szalonna sütés ebédre stb. ez talán többet is jelentett mintha 5 percenként kapás lett volna, mondtam is asszonynak, hogy sűrűbben is jöhetnénk, csak lenne már stabilan jó idő.
-
Janusz001
őstag
Vettem egy 3.9 -es Euromaster class feedert, nekem nagyon durungnak tűnik az 5 éve vett 3.6 -as hoz képest, az a +30cm nem hiszem, hogy ennyit jelentene.
A régen vett 3.6m -esekkel nagyon meg vagyok elégedve, de ez szerintem megy a polc tetejére.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Pár éve tele volt törpével a holtágunk, a kis nyomoronc fajtából, amit pucolni sem érdemes, de képes benyelni bármilyen csalit. Akkor szórakoztam etetőanyagba só hozzáadásával mindenféle arányban, nálam nem működött, ugyanúgy jöttek.
Szerencsére mára sikerült lehalászni a nagyját. -
Janusz001
őstag
Eurostar master class MH 3.6 pálcáról mire érdemes váltani, első feeder botjaim, lassan 5 évesek, sok gondom nincs velük, de kipróbálnék valami magasabb kategóriát olyan 20k -ig. Orsó pedig egy Okuma Custom black menne rá, 40 -es méretben.
-
Janusz001
őstag
válasz Zoli bácsi #48681 üzenetére
Az lesz, sajna csak hétvégén tudom megnézni, mert kint hagytam a horgász kulipintyóban.
10-15e ársávban mik az ajánlott orsók feederre, 40 -es méret, nyelető nem szükséges. Okuma Longbow -al már szemezek egy ideje, bár az nyeletős, de elfér.
-
Janusz001
őstag
Egyik orsóm elkezdett rosszalkodni. Fárasztáskor a fék működik, de ha csévélni akarom a damilt felfele, akkor forog a dob is, ilyenkor jobban be kell húzni a féket, akkor megint csévél, de a fékerő meg nem ideális. Mi lehet a gond? 2 éves shimano 4000fd, első fékes, még a 4 csapágyas változat.
Hétvégi peca jó volt, szombat délelőtt nagyon ment a ponty, kb. 11db 2-2.5kg -os példány, aztán délután mintha elvágták volna, 1-1 piszkálás volt csak. Kicsi owner keszegező horog, 1 szem techno pufival volt a csali. Szomszéd semmit nem fogott, átjött, csodálkozott a szerelékemen, megnézte, neki mi van, vasmacska horog, 3 szem fűzött főtt kuku. Mondom neki, hogy az itt most nem fog menni. -
Janusz001
őstag
Nálunk január-február környékén volt törpe lehalászás, 13ha víz, kb 15 mázsát szedtek ki, annyit ért, mint naptáron a légyxar, megint tele van törpe foltokkal a víz, 99% -a értékelhetetlen méretű, pedig emlékszem, hogy 30 éve még sörösüveg nagyságú törpék voltak itt, hajnalba megfogott az ember könnyedén 5-10 db -t, megpucolta, kisütötte és már kész is volt a mennyei reggeli.
Nem is értem, miért tiltják a törpe varsa használatát, ha mindenki a saját stégénél lerakhatna 1 -et, használná, fényévekkel jobb eredményt lehetne elérni. -
Janusz001
őstag
Ebay/Ali vagy egyéb kínai oldalról rendelt már valaki pergetéshez használatos csalit?
-
Janusz001
őstag
Egy kezdő pergető bot+orsó kombót tudna valaki ajánlani? Nem célom az egész napos pergetés, csak a stégem környezetében dobálnék, ha nagyon nincs kapás békés halra.
-
Janusz001
őstag
Ki hogyan értelmezi a horgászengedélyben szereplő "növényzet gyérítése tilos" szabályt? Pár hete összevesztem egy majdnem szemben lévő csókával, kijött, leült a már meglévő horgászhelyre a haverokkal, majd a horgászhelyétől olyan 3 méterre elkezdi letördelni a nádat. Átszólok neki, hogy nem kéne, mire parasztul visszaszól, hogy ő nem zavar engem, én se zavarjam őt és, hogy különben is csak a száraz nádat tördeli le. Nos szerintem azt sem szabadna, főleg a meglévő nádfalat, közte pedig a sok zöld friss nád. Nem is beszélve arról, hogy le van írva cakli pakli, hogy új horgászhely létesítése is tilos, tökmindegy, hogy száraz vagy nem száraz a nádfal. Persze szó szót követett, 1 óra múltán el is pakolt. Lehet a büdös életbe nem jön már oda, de mi van ha nem szólok neki, csinál egy új horgászhelyet, majd jön a következő, az is csinál magának és lassan már nem lesz nádfal szemben. Én nem azért fizetek nem kevés pénzt évente a telkemért (építményadó, stégadó, szemétszállítási díj, egyesületi díj, vízpart használati díj) ,hogy utána egy letarolt vízpartot nézzek szembe, mert ő nem fér el a kialakított helyen.
Ki hogyan kezelné ezeket a helyzeteket? Tudom, hogy nem kifejezetten horgászat, de a horgász etikettbe szorosan hozzátartozik.
És sajnos sokszor elgurul a gyógyszer ezek miatt, kénytelen vagyok én is "paraszt" módjára viselkedni, ha ilyennel találkozom, mert nem érti meg, mi illendő a vízparton. -
Janusz001
őstag
válasz zsola32 #42161 üzenetére
Nem tudom pontosan mire irányul a stég deszkázatában kapcsolatban a kérdésed. Én ősszel/télen tervezem, hogy lecserélem a deszkázatot. A jelenlegi 4cm vastag fenyőpalló volt, alja fáradt olajjal volt kenve, teteje lenolaj + 2-3 évente újrakentem, ezt sűrűbben kellett volna. Így kb. 10 évet bírt, néhány deszkát már foltozni kellett.Hozzátenném, hogy elég sokat volt víz alatt is, volt hogy heteket, emiatt kénytelen voltam megemelni az egészet. Következő deszkázatom is fenyő palló lesz, 5cm, mindenhol lenolajjal jól bekenve, teteje meg kap valami vékony lazúrt pluszba és most már nem fogom elkummantani az évenkénti felület kezelést, mert elég drága mulatság a faanyag.
Az igazi persze borovi vagy vörös fenyő deszka lenne, de az elég drága mulatság.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz szetcsuszott #41985 üzenetére
Én is így szoktam pucolni a halat, de nem segített, sőt, mostanában asszony sütés előtt nyúzza, bár így meg nem lehet beirdalni a szálkamentesség miatt.
Viszont, hosszú hétvégén a mellettem lévő portán volt vendégségben egy öreg csóka, szóba elegyedtünk, ő azt mondta, hogy pucolás előtt még élve sima csapvízbe vagy ha nincs, akkor fúratott kút vizébe kell tenni a halat egy fél órára és igen jelentősen elveszi ezt a "jellegzetes tavi" ízt.
Sajnos mivel eredménytelenül telt a horgászat a 4 nap alatt, ezt nem tudtam kipróbálni. Tele volt a víz felszíne minden ilyenkor szokásos cuccal, ráadásul én kanyarban is vagyok, szinte végig azon a részen forgott a szmötyi. 1 kitekerés után 3-4 perc damil pucolás, sokszor még 1 bottal sem volt kedvem pecázni emiatt, főleg, hogy egy mozdítás sem volt.
Viszont végre meg tudtam emelni a stégem, amit a drága vízügy lerendezett a 2 éve lévő kemény télen, valami nagyokos kitalálta, hogy jön az olvadás, gyorsan rántsuk le a tó vizét, rajta a 30-35cm jégpáncéllal, sok stéget, köztük az enyémet is szépen meghúzta. Még jó, hogy mindezért még fizetek évi közel 11k huf -ot. -
Janusz001
őstag
Ki hogyan szokta a pontyot megsütni? Ahol horgászom holtág, sajna van a pontynak mellékíze, nevezhetjük "tavi" íznek is, amit a folyamin nem tapasztalok, nem tudom, hogyan lehetne ezt az ízt száműzni.
-
Janusz001
őstag
Ebay -ről van ajánlott süllyedő damil 0.22-0.25 méretben 1000m körüli kiszerelésben?
Esetleg ez? [link]
-
Janusz001
őstag
Szúnyogok ellen létezik hatásos elektromos bizbasz? Hétvégén nem győztem nyomatni a szukut, gondolom idei első friss kelés, hihetetlen agresszívek voltak a kis tetvek. Hiába voltam bekenve, jött nekem, igaz csípni már nem volt kedve, de akkor is baromi idegesítő volt.
-
Janusz001
őstag
Végre jó idő volt hétvégére, holtág is letisztult, a földekről is megszűnt a mocsok beáramlása. Eredmény kb. 15 ponty, néhány keszeg és kárász, mind nappal, éjszaka egy mozdítás nem volt, még sok ilyen hétvégét remélek.
Csali hd gumikuku, tökmindegy milyen ízben, mindenre jött.Csalitüskéből létezik menetes végű? Nekem szákolásnál állandóan leesik a csali a tüskéről, nem győzöm utána kipecázni a vízből a drága gumikukut.
Új merítőszák vásárlásán is gondolkodom, a jelenlegit még megörököltem, valami békebeli 10+ kg halakra méretezett, hálós megoldás, szerintem egy elefántot is levadásznék vele, amit utálok, hogyha szákolásnál kijön a horog a hal szájából, a szakál része kegyetlenül bele tud akadni a hálós részébe. Valami ajánlás?
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Régi 4 csapágyas Shimano Sienna 4000fd jó vásár még 10k körül? Vagy van más alternatíva ebben az árkategóriában. 3.6m as feeder botra kellene, 40m dobótáv, holtágra.
-
Janusz001
őstag
Péntek, szombat idő szempontjából jó volt, a mai nap katasztrófa, haza is jöttem. Viszont kapás az nulla, tiszta mocsok a víz a földekről bejövő víz miatt, emiatt meg persze folyamatosan szivattyúzzák a holtágból a körösbe a vizet, 2 nap alatt lerántottak 50cm -t, gondolom ez nem nagyon tetszik a halaknak.
-
-
Janusz001
őstag
válasz galervin93 #41051 üzenetére
Itt meg reggel óta esik a hó... lassan a márciust áttehetjük téli hónapnak, a decembert meg őszinek.
-
Janusz001
őstag
Kérdés, eddig műanyag kerti székből pecáztam, de idén szánok a kényelemre, ezt a horgász fotelt szemeltem ki:
Ebben az árkategóriában van jobb ajánlat?
-
Janusz001
őstag
Tegnap végre meglett az engedély, holtágon áztattam is a zsinórt egész nap, de egy mozdítás nem volt. Sok reményt nem tápláltam, mert elég zavaros volt a víz, jön be a csatornákból a sok csapadékvíz.
Reggelre meg be is fagyott, úgyhogy haza is pakoltam.25K körül van ajánlható horgász szék?
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, 25k körül keresnék horgász szék/fotelt, Delphin székeket néztem van róla tapasztalat?
-
Janusz001
őstag
válasz tepenzed #34053 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, szóval itt a csali horogra tűzése vagy hajszálelőkére gondoltam. Amúgy még mindig szkeptikus vagyok ezekkel az apró horgokkal.
3 éve horgászom és a feeder módszer tetszett meg, szomszédoktól lesek el ezt azt néha (lehet nem kellene), de ott a durung bot és vasmacska kampó a szokás, az én eddigi 6-8 as horgaim nevetség tárgya ,de én nem engedek!
Jövő héten 1 hetes peca lesz, ki fogom próbálni a kisebb horgot és a vékonyabb előkét.
Esetleg egy képet tudnál linkelni a csali felkínálásáról? -
Janusz001
őstag
Írtátok páran, hogy most nyáron feederre 12-14 körüli horgokat használtok, típust tudnátok ajánlani? Gondolom ezekre már csak hajszálelőkével szabad csalit felkínálni.
Lehet az elmúlt pár hétvége eredménytelensége ebből fakad, én 6 max 8 as horgokat használok, lehet bővíteni kellene a repertoárt. -
Janusz001
őstag
Nálunk is sok a törpe, viszont a törpe csapdát meg nem engedik, ha minden telektulaj lerakna 1-1 -et, az nagyon éreztetné a hatását, pedig így az egész horgász élmény tönkrebaxa az a kis nyamvadék. Szelektálni meg nagyon nehéz, főleg ha az ember keszeg/kárászozna apróbb csali és horoggal.
Ja, és felénk is természetesen az apró szirszar törpe van, ami mindent felvesz (kivétel a kemény kukorica, de már fogtam azzal is) . Ha jönnének szép sörösüveg méretűek, semmi bajom nem lenne, szerintem az egyik legízletesebb húsú hal kisütve, huszonpár éve még emlékszem milyen szépek voltak benne.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
És még a vadászatra mondják, hogy sokba van....
-
Janusz001
őstag
Nem rossz, bár én jobban örülnék, ha 1 pack -ban azonos súlyúak lennének, én jelenleg 30g -os használok ebből a fajtából.
Gyors kapocs gyönggyel, előkére szilikon sem kell, sose akadt még bele a horog, pedig régebben a kosarasba a nyamvadék törpék rendszeresen beleforgatták.
-
Janusz001
őstag
Kérdés, a képen látható rendszert használom feederezni.
Kell -e ütköző a főzsinór, illetve a kosár elé?Sok leírásban nem említik, én viszont rakok, illetve szoktam játszani az ütközőnek a kosártól való távolságával.
Szomszéd régi motoros mondta, hogy tavasszal, amikor még finomkodnak a halak, akkor ennek a távolságnak nagynak kell lennie, nyáron a fordítottja. -
Janusz001
őstag
válasz Steady74 #32746 üzenetére
Az jó, azt hittem valami d rig kötéssel, hétvégén már én is valami nagyobb csalival próbálkozok, megnézem ezt a fajtát a helyi horgászboltban, mert a törpék nagyon előjöttek.
Remélem viszont, hogy a szöszölés lassan elmúlik a víz tetejéről, az elmúlt hétvégi pecát mondhatni tönkretette. -
Janusz001
őstag
Erre valaki? Fluorocarbon előkét lapkás horgon ki hogyan köti? Félek, hogy ha a damil átcsúszik a lapkánál a kihajlított oldalra, akkor elvágja fárasztásnál.
-
Janusz001
őstag
Nemrégiben vásároltam egy shimano sienna fd 4000 -es orsót, ez esetleg alternatívája lehet a fent említett orsónak?
[link] , a nyeletőfékes verziója kihasználatlan lenne.
A shimano nak a fékrendszere komolyabbnak tűnik, viszont csak 4 csapágy, bár sokszor a kevesebb néha több.
-
Janusz001
őstag
Ezt az aqua pelletet kipróbálom én is, találtam jófogáson, szerencsére 10km en belül van átvétel, kisebb kiszerelésben is.
-
Janusz001
őstag
válasz scoobydoo76 #32300 üzenetére
Ilyenem van nekem is, tökéletes. Viszont ha nincs lehetőséged használat után azonnal tölteni, akkor nem árt pár pótakku.
Más, ki hogyan állapítja meg a nyilvánvaló okokon kívül, hogy egy horog csere érett, gondolok itt a hegyére. -
Janusz001
őstag
Megvolt a hétvégi peca, végre elégedettem csettinthettem az idei elég sok csalódás után. 4db 2kg körüli ponty, ebből kettőt elraktam, nagyobbat nem is nagyon szeretem, mert holtág lévén a nagyobb példányoknak elég zsíros a húsa. Jött még számtalan méreten aluli, néhány szebb törpe. Végre nem csak bambán bámultam a spicceket várva a nagy semmire.
Amit viszont hiányolok, hogy keszeg kárász teljesen elmaradt, örültem volna pár szebb példánynak.
Viszont nem tudom minek van ez a szöszölős virága, a holtág teteje tele volt vele, damil sokszor összeszedte, volt, hogy konkrétan annyira rátapadt a damilra, hogy a spiccen a gyűrűbe megszorította a damilt, elég pepecs munka leszedni.
Ami itt most nagyon ment az a spécicorn édes csemege gumicucu, pontyok kivétel nélkül erre jöttek, ananászos, mézeshez hozzá sem nyúltak. -
Janusz001
őstag
válasz FireFox1996 #32176 üzenetére
Na ez az amit én nem tudok megtenni, egyből beugrik a szemközti nádfal/akadósba ha nem foglalkozok vele azonnal.
Mindegy, valószínűleg úgy is vissza ment volna szákolás után, megspóroltam pár procedúrát.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Ti hogyan oldjátok meg, ha egyedül pecáztok és dupla kapásotok van? Elmúlt hétvégén kétszer is így jártam, még harcászkodtam a stég előtt egy még eléggé virgonc nyurgával, amikor jött a kapás a másikra. Mivel a túlparti nádfal elé pecázok közvetlen (35-40m a táv), a fék eléggé szorosan van, oda nem tudott beugrani, elkezdett befele jönni, de mire sikerült szákolnom az elsőt, majd foglalkozni a másik bottal, addigra kiköpte a horgot.
Mondjuk az is érdekes lett volna, ha sikerül akasztanom, hogyan szákolom meg, mert a másik halat nem tudtam volna olyan gyorsan kiszabadítani. -
Janusz001
őstag
Szép dévér sütve nálunk is nagy kedvenc, sajna a holtágon ahol horgászom keveset lehet fogni. Kárászt is szeretjük, kicsit szaftosabb a húsa, mostanában a törpéket is megnyúzom, de ebből is kevés a szép példány. Mi amúgy a kukoricalisztben forgatjuk meg sütés előtt.
Hétvégén elég sokat tudtam horgászni.Péntek délután semmi, szombat semmi, vasárnap reggel fél héttől volt egy óra amíg fogtam 4 pontyot, 2 elment mert éppen a másik boton fárasztottam, nem tudtam akasztani, pedig szép kapások voltak azok is. Utána természetesen egész vasárnap 1 kárász jött.
Nem értem én ezt. -
Janusz001
őstag
Használja valaki a hd spécicorn csalikat? Kérdeztem már, de választ nem kaptam, én a tavaly vásároltaknál (fokhagyma,ananász,méz, chili) egytől egyig azt tapasztalom, hogy lesüllyednek, tavaly még vígan megemelte az a1 team feeder 6 os strong horgot, most már a sima vékonyabbat sem, muszáj egy kis pufit a horog szárára tűznöm.
Elég eseménytelen volt a 4 nap, pedig nagyon készültem rá.
Nem tudom a helyemben ki mit cselekedne, de konkrétan láttam a túlparton, hogy a nyugger spori elteszi a kis pontyot. Most ilyenkor menjek át és vágjam pofán vagy hívjam rá a halőrt? Mire kiér hatszor hazamegy.
A holtágon ahol tag vagyok az egyesületbe és ahol a hétvégi kulipintyó is van, véleményem szerint egyre kevesebb a hal, eddig a tavasz siralmas, nyár eddig sem volt fényes, de tavaly és tavaly előtt már az ősz is gyenge volt horgász élmény szempontjából. -
Janusz001
őstag
Elmúlt hétvégén nekem is jó volt végre, kizárólag fokhagymás ra jöttek a pontyok, azonban meglepődve tapasztaltam, hogy a tavaly vásárolt HD lebegő gumicucuk(spécicorn) már nem lebegnek, tapasztalt ilyet más is? Télen nem fagyott meg, ha esetleg ez számítana.
-
Janusz001
őstag
10k környékén szeretnék feeder botra 40 -es orsót, ha jól emlékszem ez ajánlott:
Illetve van e jobb alternatíva ennyiért, nyelető nem kell.
Kérdés találok e a fent említett orsóból, nem nagyon elérhető már. -
Janusz001
őstag
válasz tepenzed #31062 üzenetére
Ha mázlim van még a vízben sikerül átúsztatnom a másik bot damilja felett a halat, amúgy meg megoldom ha a hal is úgy akarja, bár elég közel van a nádfal mindkét oldalt, volt már emiatt halvesztés.
Kéne nagyobb stég, de már így is pofátlan árat fizetek érte a vízügynek +a parthasználat a víz és a telek mezsgyéje között +még építményadó a telken. És ezen összegért nem kapunk semmit vissza. -
Janusz001
őstag
Végre se eső, se szél, se hideg nem volt hétvégén, 2 nap eredmény néhány törpe, 1 méreten aluli ponty és 1 kis dévér, annyira nem bántam, mert az időjárás tényleg páratlan volt.Egyedül a fokhagymás íz adott halat. Kipróbáltam a fentebb említett Berkley műcsalikat (bloodworm maxi és csonti) ,eredménytelenül. Ez egy ilyen hétvége volt ezen a holtágon, nem ettek a halak másnál sem.
Csak azok a fránya szúnyogok támadtak nagyon.
Képen hűséges társam, mert neki aztán minden apró etetőanyagot fel kell porszívóznia. -
Janusz001
őstag
Emlékszem tavaly nyáron asszonkámnak átadtam a botot, miután kifordítottam a halat a nádfaltól kapás után, szegénynek leszakadt a karja nem is bírta sokáig, volt kraft rendesen a halban, pedig "csak" egy 3 és feles lusta tavi nyurga volt.
Egy 5 éves szerintem vízisíelne[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Ez a mű szúnyog és csonti engem is felcsigázott, jövő hét végi pecára beszerzem én is
-
Janusz001
őstag
Én az áruház részén vagyok kiakadva. Fórumot nem is néztem, hogy eltűnt.
-
Janusz001
őstag
Én is fejbe verem, ha szükséges többször, de láttam már olyan állatot, aki tett arra, hogy a hal kimúlt e és jóformán még az élő állatot kezdte pikkelyezni, belezni.
-
Janusz001
őstag
Típust tudnál ajánlani? Kipróbálnám, jelenleg gamakatsu a1 team feeder strong és hayabusa mutsu amiket legtöbbször használok, ezek beváltak, csak kezembe akadt egy mustad katalógus és egyből felpiszkálta az agyam
Hétvégén megint peca, nagyobb reményeket fűzök, mint az elmúlthoz, terveim szerint éjszaka is szeretnék horgászni.
Amúgy szúnyog itt is volt elvétve, ennyit a kemény, hideg tél áldásos hatásairól. -
Janusz001
őstag
Hétvégén én is megkezdtem a szezont, péntek délután tudtam 2-3 órát lógatni, 1 kis dévér jött, aztán szombat reggeltől estig bent voltam 2 bottal, 1 kilón felüli kárász jött, meg egy nüansznyi törpe, aminek nem nagyon örülök, mert erre fele ilyenkor még nem szoktak enni, remélem csak véletlen volt. Csali sima mézes pufi.
Víz szerintem csütörtökön olvadhatott ki, én még pénteken láttam a holtágon vékony jégtáblákat, horgászatot szerencsére nem zavarta. A szél viszont nagyon nyomatta.Mustad horgokkal van valakinek tapasztalata? Elsősorban feederezni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz sityupityu #24678 üzenetére
Sajna törpés vízen sokszor esélytelen a használata.
-
Janusz001
őstag
Törpét én kidobom a partra, puha fűre esik, humánus. Utána jön a szomszéd foxyja és lerendezi
-
Janusz001
őstag
Nálunk is baromi sok van, én szukut használom, de a ráírtakkal ellentétben másfél két óránként újra kell nyomatni a cuccot magamra. Amúgy idén nem tudom mi van, a kutyát mindig lekezelem cseppel, kullancs, légy és szúnyog ellen havonta, de egy bő hónapja a frissen kezelt kutyára úgy mennek a szúnyogok, minta nem is lenne védve.
-
Janusz001
őstag
válasz joe979 #24277 üzenetére
Gyomaendrőd, Siratói holtág. Kép csalóka, mert még olajos szennyeződésnek is nézheti az ember, azonban azt mondják, hogy sima zöld alga, szerintem meg inkább kék, szaga alapján. A gond az, hogy a sok eső miatt a földekről a csatornákon keresztül jön be a sok vegyszer, műtrágya, stb. ,ugyan szivattyúzzák kifele a holtágból a körösbe, de friss vizet azt baxnak benyomatni, az már fizetős nekünk és nem aprópénz, nincs is rá keret. A megoldás tényleg az lenne, ha jól megszívnák a holtágat, aztán jöhetne visszafele a friss víz a körösből és ezt rendszeresen tennék.
Mindenesetre a szomszéd törpevarsájában a törpék a fenéken 1 nap alatt megdeglettek, sok jót nem sejtet. Állítólag a vízügy folyamatosan figyeli a víz minőséget, gondolom kiküldtek valami subrijóskát 2 tejes kiflivel meg egy iskolatejjel, oszt csók.
És ugye ami bosszant, hogy ezért még a pénzt is szedik mindenféle jogcímen, cserébe meg semmit nem kap az ember. -
Janusz001
őstag
Fasza volt a víz hétvégén. Vízügy beszedi a stégadót, önkormányzat az építményadót, magyar állam a telek és a vízpart közti területért, a mohosz meg az engedély árát, cserébe lassan 3 hónapja egy normális halat nem láttam, ráadásul még fürödni se mer az ember ebben a szutyokban... és azok az illatok a víz felől.
Rabló banda mindegyik.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Régi parafanyeles Eurostar -hoz már én sem kaptam spiccet, mindenesetre kicsit bosszantó, hogy nem beszerezhető, mert elég sok darabot eladtak belőle és a spicc azért még vigyázó kezek között is eltörhet. Amúgy nagyon jó kis bot, bár akadós terepre nem ajánlom.
Én az Okumára tenném a voksom, amúgy pont az a fajta Silstar orsóm van, sok bajom nincs vele, de anno ez fért bele a keretbe. -
Janusz001
őstag
Forgókapcsot, gyors kapcsot, én palomar csomóval szoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest