Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz Szilágyi84 #91613 üzenetére
Idén még nem voltam az öbölben, régen 1-2 balin volt, de nem sokat voltam bent. A nagy vizre van éves kártyám, ott azért fogtam párat, de elég korán kell kelni A nagy kánikulában egyébként rengeteg rablás volt a, forrt a vÍz, de ahhoz képest nagyon keveset lehet kiszedni belőlük. Mindig megtréfálnak. Mostanában amit Írkáltam is pár meglépett a csalimmal is, és rendszerint a drágákkal...
Balinból azért lehet fogni, de nekem a süllők nem mennek egyszerűen azt se tudom hova dobáljak, nekem azok örökké rejtve maradnak.
Viszont kezdem kapisgálni hogy azért van itt jász is, kicsit máshogy rabolnak, de néha kiugrani is láttam, úgyhogy néha megpróbálok arra is dobálnmi hátha. -
Sungoo
addikt
válasz Szilágyi84 #91578 üzenetére
Szerintem a Marttiini filéző késekkel, akár a Basic alap modellel nem lősz mellé. Régen benne vannak a “szakmában”, tudnak kést készíteni. Nem olcsó, de örök, mint a nyomor.
-
Sungoo
addikt
válasz Szilágyi84 #91578 üzenetére
De útálom ezt a faszit….ez egy merev, “hentes” kés, ami csak formára hasonlít a filéző késekre.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz Szilágyi84 #91366 üzenetére
Hát igen 4m mélyen úszózni expert dolog.
Vagy ahogy mondod felhúzod az etetéssel őket víz közé, vagy inkább közelebb etetsz és akkor egy jó spiccbottal lehet nagy eresztéked.
Vagy a másik, hogy match bottal az úszó rögzítő bemegy a gyűrűk közé, de az is körülményes nekem.
Én vennék jó öt-hat méteres spiccbotot az a legnagyobb élmény igaz nem olcsó de mondjuk orsó nem kell hozzá.
Olvass vissza én vettem egy tubertini spiccbotot nekem az nagyon bejött valami 25000 ft.
-
galervin93
addikt
válasz Szilágyi84 #91297 üzenetére
Ha lenne ilyen*, az összes fővárosi ott lenne... Ld. pontyos kockatavak.
Szóval... A kérdés az, mit jelent a "környék". Egy-másfél óra kocsikára (nyilván ki honnan indul) már akadnak faca vizek. Kicsit haza beszélek, Ipoly, Zagyva...
Ha valaki ismeri esetleg a topikból, mesélhetne a Bentáról, lehet még engem is érdekelne.
*ez a csillag meg azért van, amit hermanyi írt - valóban, a főváros legjobb pergető vize a Duna... Mondjuk se nem patak, se nem csati. De nem is olyan halak lakják.
Én tuti Dunáznék, bitang jó víz, nem kell félni tőle.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz Szilágyi84 #91297 üzenetére
Nagy Duna
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Grillo
őstag
válasz Szilágyi84 #85500 üzenetére
Apámék is mentek volna pénteken 3 napra Ausztriába, valahova 1300 m fölé, de szóltak nekik, hogy el se induljanak, mert világvége van.
-
forras2
őstag
válasz Szilágyi84 #85257 üzenetére
Mikortól a kezembe vettem a botot, nagyjából 10 perccel rá már bölcsőben volt... Nem küzdött szinte egyáltalán, csütörtök délután jött 6 előtt 1 kicsivel...
1 szem 16 mm-es Bait Bait Yoda pop up bojlira, 15-20 centire elengedve a talajtól... Fenéken csak a kicsi pontyok jöttek, 8 és 15 kg között, az összes darabost "vízköztből" szedtem ki... -
Steady74
Topikgazda
válasz Szilágyi84 #84901 üzenetére
Annyit nem néztem belőle, hogy ilyen részleteket meghalljak, de így ok.
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #84893 üzenetére
Beszéltem a halőr vagy tulajjal. Nekem felejtős. Körülményes a hely nagyon... Gyakorlatilag a fingast is korlátozzák
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #84889 üzenetére
Melyik az?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84598 üzenetére
frissen vett cuccaim vannak nem szívesen cserélném le őket. Igaz egy jobb orsó nem ártana. Egyenlőre kellene egy normális pecat tolni ott.
Ugyanis múltkor csak az 1-es ig jutottam mivel jött kollégám is és neki csak bojlis cuccai vannak. Ami ugye nem használható a 7esen. -
Gyok2
senior tag
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #84547 üzenetére
Most is eladó, csak felszaladt egy kicsit az ára.
-
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84515 üzenetére
Az 1es tó középső szakaszán olyan 2/3 távot tudom megdobni. Most ugye vékonyabb zsinór van fent meg kimondott tavdobo kosár.
Hát meglátjuk. -
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #84512 üzenetére
Én idén vettem egy alap Panamat...340 volt (aku*rv..ba..meg).
Lesz 3-4 olyan pecám is ahol fog kelleni. Viszont ahogy olvastam nincs ezzel semmi baj, így inkább vettem egyet most így legalább tudok menni ilyen pecára is. (Egyébként én inkább dobós párti vagyok, gyakorlatilag még csak kipróbáltam a hajót, annyira nem izgatja a fantáziám, hogy gyorsan lefoglaljak egy hetet a balcsin behúzósra )[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84512 üzenetére
Arra gondoltam bocs . mármint etető hajóra.
Ezek 1 hete készültek. 1-es tó közepe.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84505 üzenetére
A 7-es tó ahogy néztem csónak nélkül horgászhatatlan. A 0.25-ös mono szerintem karcsú főleg, hogy hozni akarnak két 50kg körüli Tokot...
Ráadásul nincs is normál kontroll. Szét néztem és az egyik tag két 22-es bojlit és elhagyos szerelekekt rakott a csónakba. Oké feeder bottal horgászott de a szerelek nagyon nem volt az.Nagyon gondolkodom hogy beválaljam -e ezek után holnap a 7 -es tavat.
Vettem mindent is ami oda kell és jó lehet ... kivéve csónakot
Azt nem is nagyon akarok. -
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #84506 üzenetére
Csak akkor kapsz tagságot ha fogsz egy tokot. Amiért fb-on csomóan sírnak, hogy tucatszor voltak, pontyokat zsakszam fogják de a tok nem jön..
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Roland861010
addikt
-
horcsog
tag
válasz Szilágyi84 #84448 üzenetére
Ezekkel a lapos kosarakkal sosem dobsz akkorát mint a minden oldalán tölthetőekkel "hagyományos" formákkal. Azokat is úgy megtöltve minél áramvonalasabban legyen a kaja. Úgy szoktam amikor fel van csalizva dobás előtt egy pillanatra beleengedem a vízbe a kosarat és finoman megnyomom még kézzel, sima felület rajta és ezzel el tudod kerülni azt is a kajából kipotyogjon repülés közben. A kaja állaga se mindegy távdobáláshoz jobb a kicsit masszívabb tapadósabb kaja . Ha még mindig kicsi a táv vannak olyan bordás ólmok amik bármilyen kosárnál jobbak. Azokra kevesebb kaját tudsz rakni mint a kosárba és igazán tapadós kaja kell rá. De az is nagyon fogós módszer. Még 10-20-30 métert rá lehet tenni a kosárhoz képest .
[link] Ez a legjobb vsz ólmok közül . Le lehet vágni a tetejéből ha nagy a súlya 1-2 "rovátkát" . Világból kidobsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Nagy különbség 22-es 25-ös között. 30-as monóval szoktam összekötni az a nyúzó. Hossza max 1-2-3 fordulat legyen belőle a dobon az is számít minél kevesebb annál messzebb tudsz dobni. Ezt a kosarat ajánlom : [link] Van különböző súlyokban. Ebbe elég sok kaja fér szóval vigyázz a mérettel .
Ha finom a botod elmegy a 20-as zsinór is azt egy kicsit nehezebb összekötni a 30-as monóval mint a 22-est. De össze lehet . Azt megint sokat dobna a távon , le kell tesztelni mi passzol a te botodhoz.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Szilágyi84 #84452 üzenetére
ezeket használom: Nevis L 80g kosár, ha több kaja kell By Döme/ HD Xl 65g . Elsővel nagyobbat dobok.
Már lehet újra kapni Nevisből a Xl-es méretett is, ehhez nincs töltöm.
Nézett fentebb 25-ös zsinórt használsz, ha szabály engedi akkor elég 20-22-es. A 20-assal horgásztam régen, utóbbi 3 évben tértem át a 22-es zsinórra (akadósabb pályák miatt) , ahol nagyon kemény terep van oda használok 25-öst.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Szilágyi84 #84432 üzenetére
Én se vagyok jó távdobó...
NEVIS Gotama Carp Feeder t 420 XH 180g nincs jobb távdobó bot, 10 alatti halaknál nem élmény vele a horgászat.
Nekem Delphin Magma M3 Method Feeder 430 215g van lágyabb 130+ láttam vele dobva -
sasa311
veterán
Nem a halmeret az igazi kérdés hanem a terep. Lehet nagyhalazni 20as zsinórral is (lsd a dél Afrikai vb-n 20as zsinórral methodozott az egész csapat) akkor, ha nincs nehéz terep, akadó ahonnan ki kell erőltetni a halat.
-
horcsog
tag
válasz Szilágyi84 #84432 üzenetére
Akarom mondani sokat dob a távon a vékonyabb főzsinór. Ami talán a legfontosabb megtalálni azt a súlyt amivel a bot legjobban dolgozik dobásnál. Persze ha extrém nagy távról van szó akkor bejön a bőven 100 gramm fölötti súly inkább 130-150 g és a 4 m körüli hossz. De egy jól összehangolt teljesen átlag szerkóval 0,22-es főzsinórral 3,60 bottal átlag orsóval 100 méter körül meg lehet dobni vsz. Mondjuk én feederekkel nem távdobálok így abban nincs tippem mi lenne a legjobb konkrét bot.
-
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84363 üzenetére
Vegyes volt.
3-4m -re erjesztett magot szortam egy kis aminos kajaval de nem sokat az 1kg -bòl bőven maradt még.Csali az etetésen kukorica és mangós vajsavas etető anyag.
A másik bot pedig amit fent is írtam tokra volt belőve.
Majd amikor már meguntam csokis narancs a pop up is és az etető anyag is. -
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84358 üzenetére
A halőr srác jött és ellenőrizte a dolgokat.
Legközelebb ha megyek akkor lesz megcsinálva a VIP tagsági mert nem volt bent a tulaj. -
Roland861010
addikt
válasz Szilágyi84 #84354 üzenetére
Ez még az 1-es tó.
Ez a peca volt az előfeltétele a 7es tónak.Megmondom őszintén nem ez az első tokom innen már 1 hete is össze jött de az kb ennek a fele volt.
Amúgy próbáltam direkt telibe rá horgászni.
Lazac - krill- tinta hall- de semmi.
Ezt pedig csokis keksz és narancs az etető anyag is és a pop up is.
Ma eredményes volt a peca.
Nagyjából 20 pontyot sikerült fogni a 2kg egész 5-6kg ig.Ezen kívül jött még egy tok de úgy el vitte a horgot mint ha cernan lett volna.
-
matyi012345
őstag
válasz Szilágyi84 #84279 üzenetére
1-es tó.
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #83089 üzenetére
A kettesen.
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #82686 üzenetére
A legenda úgy szólt, hogy a hal ívik de "steril", tehát az ikra nem termékeny (ez által a partner halat is nullazza).
30 éve halakkal foglalkozva (akváriumi) tudom, hogy a szelektív tenyésztés simán okoz ilyet ahogy hormonkezeles és vegyszerek is.Az meg, hogy szándékos lenne - gyártunk elég összeesküvés elméletet, de ugye a haliparnak az a jó ha nincs természetes szaporulat...
-
4Grider
nagyúr
válasz Szilágyi84 #82686 üzenetére
Nincs ebben semmi suskus. A szakemberek (tenyésztők és tógazdák nagy része is) ismerik azokat a fajtákat, amik szaporodásra képtelenek. A termelő tavak nagy részének érdeke ilyen fajtákat nevelni, mert jobb a takarmány hasznosításuk (gyorsabban nőnek). Horgászcélú vízhasznosításnál ma már nem cél az ilyen fajták beszerzése/telepítése.
-
lumpy92
aktív tag
válasz Szilágyi84 #82345 üzenetére
Na én pont a ducikkal szemeztem csak a színük túl élénk volt nekem. Néztem ezeket is,de nem tudtam a dobozon át megitélni, hogy kellően lágy-e a farkuk.
Kíváncsi leszek majd mit szólsz, ha kipróbaltad."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
jjohn
aktív tag
válasz Szilágyi84 #82138 üzenetére
Most néztem a blokkot 5. éve használom a tripodot folyóvízen. Eddig borulásom 2-szer volt az is az én hibámból.
Egyik barátomnak is van, ő sem panaszkodik rá. Történt hogy, valahogy túlerőltette, és az egyik oldal tartó fül megrepedt, majd kitörött. Garanciában volt még, gondolta próba cseresznye írt a LIDL-nek, hogy használat közben kitörött a fül, erre ők szó nélkül küldtek másikat. -
jackal79
aktív tag
Szia! Folyóvízre viszont jó lehet az a tripod. Megkérdezhetem, hogy mennyibe került?
-
gg72
veterán
Mi a zsinórkapacitása ennek a 3000-es orsónak?
-
Grillo
őstag
válasz Szilágyi84 #81514 üzenetére
14 éves korától kell a vizsga és az ifi jegy.
-
saen
veterán
válasz Szilágyi84 #81514 üzenetére
Gyerekjegy kell, tökmindegy hány éves. Igaz az olcsó...
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #81171 üzenetére
Azért ez nem olyan, mint a vízparti telek. Illetve meglepőnél mennyi az éves kikötő díj...
Tudom, can hajónkEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Grillo
őstag
válasz Szilágyi84 #80996 üzenetére
Jó, csak a karvaly az itt volt mindig, és van természetes ellensége, a hód meg vissza lett telepítve, csak a természetes ellensége nem.
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #80955 üzenetére
Köszi és neked is WarninShotZ
Télen ponty horgászatnál mennyire megy a csonti csokor? Eredményes peca lehet vele?
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Szilágyi84 #80776 üzenetére
Csontiért szoktam megállni horgászboltban , ha elkerülhetetlen. Vagy most nyáron kanadai gilisztát vettem párszor mert nem tudtam szedni harmatot ebben a nagy szárazságban. Helyi boltok még ezeknél a webáruházaknál is durvább árazással dolgoznak. Átnézem mi kell fogyóeszközből és hozzácsapom valami nagyobb rendeléshez egyszer és azzal le van tudva arra az évre . Ólom , horog , zsinór és hasonlók.
De értetlenül állok pl az ilyen események előtt, hogy penn spinfisher 4500-as németeknél black friday 70 eurón vehető , most nem keresek rá mennyi nálunk legolcsóbb ajánlat black fridayon de szerintem ha dupláját mondom lehet alulbecsültem. Kinek tudja ezt eladni , nem értem, de biztos van rá vevő ha ilyen kitartóan árulják ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #80776 üzenetére
Eddig legalább működött a kívánságlista, de a legutóbbi frissítéssel már azt is kicsinálták. A keresője borzasztó, ráadásul random töltik fel az árucikkeket, így pl. a Daiwa Black Widow hol Black Widow, hol BW néven fut: ha szeretnéd, sincs esélyed megtalálni a dolgokat. És akkor még nem is beszéltünk a kategóriák szerinti esetleges, teljesen ad-hoc struktúrálásról.
Webshopként nem igazán használható, szerencséjükre fizikai alapterületre elég nagy. -
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80503 üzenetére
Ne én fogtam, facebookos hír.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #80503 üzenetére
" A ragadozós boton 5-6 centiméteres kishal volt a csali"
-
hermanyi
addikt
válasz Szilágyi84 #80472 üzenetére
Hát ami nálunk volt radar az más kategória mint a deeper. Egy új csónakmotor ára kb. Most akarja majd cserélni a live scoposra . vagy mi a facra , bár nem értem miért .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz Szilágyi84 #80457 üzenetére
Adonynál voltunk . Annyi hal van a vízben ,hogy hihetetlen . kb Du 4 ig a ballerek vannak nagyon elemükben . 2x azt hittem eltöri a kezem olyan odavágás volt , a botot nem lehet lazán fogni mert kiszedi az ember kezéből .
De a történethez hozzá tartozik ,hogy csónakos peca volt ,radarral . De a házigazda már mondta a helyszínre érkezés elött ,hogy hol fogunk dobálni . Ennek ellenére a radar ment . Látszódtak akkora halak is ,hogy az árnyékuk is látszott a radaron .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
lbandi777
aktív tag
válasz Szilágyi84 #80457 üzenetére
Batta kuka,sokan nem értjük mi a helyzet ( a dunán)
Sötétben lehet halat fogni márna,paduc,dévér ,néha ponty,süllő 1-1 darab főleg éjszaka. -
horcsog
tag
válasz Szilágyi84 #80375 üzenetére
Süllőzésnél régen mikor még sokat fenekeztem süllőre próbálgattam egy darabig különböző tengeri halolajokat. Halszeletet megtunkolni benne , hát nem vált be finoman szólva. Egy jó taposott küsz , vagy bodorkából egy halszelet olyan szaga van alig lehet lemosni, és azt biztos, hogy szereti . Szóval azért hagytam akkoriban abba a kísérletezést mert ezen a csukán kívül nem sok hal érdeklődött. Attól tartottam , hogy inkább riasztja a süllőt amit csinálok vagy ront az amúgy jó csalin ez . Ezért abbahagytam ezt a kísérletezést, de ez persze nem azt jelenti nincs olyan cucc ami nagyon fogós lehet , csak melyik az a millió féléből és melyik az ami inkább ront az amúgy már bevált csalin.
De pergetésnél rontani valószínű ártani nem fogsz vele ha ráfújod mert nem hiszem a villantót elkezdi szaglászni mielőtt rávág, ha el akarja kapni nem lesz rá ideje. Viszont pl mártogatásnál fűzött hallal ahol nagyon lassan van mozgatva ott van olyan amikor nem nagyon eszik ha megtöröd a csalit akkor inkább elkapja , vagy lenyeli nem csak megfogja és csócsálja. Szóval valami van azért ebben a szag témában.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Pergetésnél nem szoktam. Viszont olyan esetem már volt süllőzésnél éjszakai pecán halszeletet beletunkoltam valami ragadozós trutyiba és csuka vette fel. Az elég ritka, hogy éjszaka csuka jöjjön, talán 1 kezemen megszámolnám az összeset ami harmincegynéhány év alatt jött . Szóval gyanús volt , hogy az aroma csalta oda. Harcsázásnál sokan esküsznek rá, hogy az ólmot betunkolni vannak is ilyen szivacsos bevonatú ólmok , úszók, vagy a nadályt stb. Nem szoktam használni. Nem is igazán kísérletezek vele, lehet, hogy lenne értelme.
Pergetéssel ha küzdesz vsz legkönnyebben fogható hal a csuka, és most még nincs annyira lehűlve a víz behúzódjon a mélybe, tele van a széle apróhallal. Napközben partszélben 3 -as piros mepps körforgó, fel szoktam még úgy tunningolni lecsípem a 3-as horgot teszek egy kis kulcskarikát abba egy füles 1-es horgot és rá egy piros twistert , ez gyilkos csukára vsz. De ha a gyári állapotban használod úgy is eszi a csuka. Csukapergetéssel lehet vsz beleszeretni a pergetésbe mert elég mohó hal és partról jól fogható napközben is
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80395 üzenetére
Én sosem nézek horgászós műsorokat, bementem a bótba, megvettem amiről azt gondoltam, hogy jó lesz, oszt uccuneki.
Mepps körforgóval fogtam hetes csukát, nahy támolygóval négyes süllőt, sima balinólommal sok-sok balint (és busát).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80390 üzenetére
Egyszer bemagyaráztam egy sporinak, hogy létezik egy speciális síp, amivel a közelbe lehet csalogatni a halakat.
A horgászboltos Pali bácsi partner volt a hülyülésben.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80378 üzenetére
A halsíp többet ér ennél.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
saen
veterán
Nem használok, mert nem akarom, hogy a dobozom kifejezetten büdös legyen.
A megfelelő aroma egyébként működik, de rengeteg semmit érő cucc van a piacon. Anno olvastam egy tudományos könyvet a feketesügérről, olyan fickó írta aki a Berkley halkutatási igazgatója volt 16 évig. Az aromák is érintve voltak és részletesen leírta, hogy működik ez a halnál. Tudományos szöveg volt és nehezen érthető. A következtetés az volt, hogy egy csomó olyan aromát árulnak feketesügérre amit a hal nem tud érzékelni, mert egyszerűen az aroma szemcsemérete nem fér el a hal érzékelőjében, tehát fizikai képtelenség, hogy megérezze. Ami viszont működik és "kompatibilis" a hallal, ott tovább a szájában tartja a csalit a hal, lassabban fújja ki és ez időt adhat arra, hogy észrevedd a kapást és bevágj. Ez ügye a feketesügérre érvényes, de feltételezem a többi halfajnál is van hasonló hatás.
Több kapásod nem lesz tőle (bár többet tudsz észrevenni abból amid van), nem fogja messziről bevonzani a halat, erre nem alkalmas egyik sem. Viszont azt gondolom, hogy kezdőként nem ezekre kell a hangsúlyt fektetni. A legfontosabb dolog a halak megtalálása. Ragadozó halaknál fokozottan érvényes az, főleg hideg víznél, hogy az adott vízterület nagyon kis területén koncentrálódik az állomány nagy része. Ezért van sokszor az, hogy nem fog az ember semmit, mert nem ott horgászik ahol a halak vannak. Ahol sok a ragadozó ott könnyebb is fogni, mert van zsákmányféltés a halak között és ilyenkor kevésbé óvatosak. Szóval ha megtalálod a csapatokat akkor még egy gyengébb technikával is jó esélyed van, szemben azzal ha csak egyetlen hal előtt húzod a csalit.
Emellett sokszor a bevett nagy bölcsességek sem működnek. Mindenki azt mondja, hogy az ősz és a tél a ragadozóhalak ideje. Hát nem tudom, én idén egy csatornát vallatok elsősorban, legnagyobb sikereimet nyáron, a nap közepén a legnagyobb melegben értem el. Voltak napok amikor kapás kapást ért. Most, hogy lehült kicsit az idő, nagyon-nagyon szenvedős, minden hal nagy siker.
-
tepenzed
őstag
Nekem kell ez a sok szar, párszor beleáll a horog az ujjadba, aztán bekened a műcsalit a saját véreddel, annál jobb 'gél' nincs
-
sasa311
veterán
Vertical harcsazasnal még talán csak csak el tudnám képzelni, hogy ér valamit, amúgy nagyon nem
-
galervin93
addikt
Nem tudom te kérdezted-e ugyanezt pár hete, de engedd el. Nem ezen múlik a pergetés sikere. Amilyen "egyszerű" módszer, annyira baromira nehéz, pláne partról. Tudni, "látni" mi van a víz alatt, hol lehet az a hal, azt a halat kapásra bírni... Nagyon sokan vágnak bele a pergetésbe, és szinte ugyanilyen sokan az első néhány (szinte törvényszerűen) sikertelen peca után ott is hagyják ezt a módszert. Pedig a gyakorlás ebben a műfajban még sokkal fontosabb, mint a többi módszerben. Nincs mese, ezt a módszert csak folyamatos pecával lehet elsajátítani, aminek az elején lehet, hogy hónapokig halat sem lát az ember, pláne ha természetes vízen próbálkozik, és akkor a folyamatos beszakadások meg a fonott zsinórral való szenvedés stb. szóba sem került. Elég lelombozóan hathat ez, de tényleg sok-sok kitartás kell, a legritkább esetben van instant élmény. Ez nem olyan műfaja a pecának.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jansky1
senior tag
Csak ami gyárilag rajta van az alis gumin. Ugyanúgy nem fogok azzal sem.
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #80263 üzenetére
Nekem Gábor (a szervező) nagyon régi barátom.
Az utak általában csoportosak, így az ár leginkább attól függ, hogy összejön-e a teljes csoport vagy sem, mert ugye a pecásoknak ki kell fizetni a túravezetőt is (útját, mindent). Utolsó út amit "együtt néztünk" az Maldív szigetek 8 nap szállással, transzferrel, teljes ellátással és programokkal 1500 euro + a repjegyet magadnak intézed.
Az Ebro harcsázó útjai is kb. ilyen árban futnak. Florida szerintem drágább, egyszerűen mert drágább kint minden, a guide is. (1000-1500$ körül van a guide és hajó napidíja attól függően mennyire felkapott, milyen messze visz, stb..) Ez ált. max 3 fő és felváltva "akasztják" a halat ha ilyen nagy böhöm halról van szó.Ezek a forgatós utak nyilván teljesen más kategória, mivel nem megy csoporot, hanem kvázi "privát" út.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80210 üzenetére
Szerintem én az első alkalommal kiszúrnám egy háromágú horoggal
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #80165 üzenetére
Nem még de szerintem nem is megyek ma. Nincs kedvem, inkább döglök a gép előtt
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #80163 üzenetére
Így novemberben nem biztos hogy jó a 150 bojli.
Én jövőhéten megyek, kíváncsi vagyok hogy mit ad a tó.
-
Grillo
őstag
válasz Szilágyi84 #80090 üzenetére
Szászpa horgásztó, Lajosmizse mellett.
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #80072 üzenetére
Is is. Nincs kikötés.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Szilágyi84 #80069 üzenetére
Weboldaluk nincs, ez van.
Grillo-val jót beszélgettünk Walterboltban, Gergő elég fura volt tényleg, a vékony kiscsajt mondjuk így sem tudta űberelni, ha anti-vevőcsalogató díjat kellene adni, a lány vinné simán
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80039 üzenetére
Vettem alá, de ha előrehajolok, mindig betalál a hideg, ezért akarok kantárosat. A többi résszel cica és farmer kombóval nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz Szilágyi84 #79974 üzenetére
ha élményt akarsz akkor egy 420 as 10-25g os match bottal mész 10+ os halakra .
-
busman
veterán
válasz Szilágyi84 #79974 üzenetére
Nekem 2.5 lbs botom van,én már azt is paradicsom karónak tartom. Igaz ezzel nem is tudok nagy távolságra dobálni,de nálam nem is az a cél.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
forras2
őstag
válasz Szilágyi84 #79965 üzenetére
Szerintem a nevis többet ér mint az okuma... De ne vedd baszogatásnak, tényleg nem annak szántam, kívánom, hogy váljon be, és legyen meg vele az életed hala
iceQ!
Volt coronadom, 8k-m meg aventám, de már egyik sincs meg... Szerintem ártól függetlenül az okuma nagyon gagyi...[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Szilágyi84 #79970 üzenetére
Picit több..Máshol olcsóbb, ha körülnézel.
Mindenhol vezeti az eladásokat ebben az árkategóriában: [link]
Szerk:
Itt is olcsóbb: [link] Ha ráérsz, fekete pénteken becsúszhat valahol 30 alá.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Szilágyi84 #79966 üzenetére
Ja, kösz, azt hiszem megvan a megfejtés.....
"Az Okuma CB 60 QF távdobó orsó a Custom Black széria gyors behajtású hajtókarral rendelkező változata. Egy gombnyomás segítségével ki-be lehet hajtani a hajtókart."Amúgy ebben az árkategóriában (20e+) a Nevissel sem szokott gond lenni.
Én is ezt a kategóriát veszem, vagy olcsóbbat.
Nekem megfelel. Előbb ajándékozom el mert meguntam, vagy vesztem el/töröm össze (mármint véletlen baleset) mint tönkremenne.
"Tudtok valami jó 3 részes 390-es bojlis botot ajánlani ? Kinek mi vált be ?"
Árkategória? Gondolom 3,5lbs kellene..... távdobásra..?[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz Szilágyi84 #79961 üzenetére
Ne érts félre, nem bántásból mondom, de /"ami tényleg minőségi"/ ezt ne hangoztasd
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #79955 üzenetére
Nem is kell logatni, ez egy csúszó úszós szerelék. Nézd meg sziszi így szerelek én busazo úszós szereleket. Na, pont úgy csinálom.
De 3-4 méteres éresztéket már ezzel is xar dobni...[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz Szilágyi84 #79918 üzenetére
Az az egy jött kukira, a többit mind gilisztával fogtuk.
Mátyásföldi és budafoki girnyókákok.Life is too short to stay stock!
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #79914 üzenetére
Ilyen
https://matchfish.hu/termek/busazo-uszo-40g/Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #79911 üzenetére
Persze. Sokkal többet fogtam úszóval mint fenekén. De ez a sipi felé szerelék l, talán 800 Ft nála ez az úszó.. Hds egy tularazott vicc...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Szilágyi84 #79908 üzenetére
Utólsó péntek a hivatalos, de sok helyen az előtte (Hónap utolsó előtti péntekén) lévőn tartják.
Magyarán szerintem november 18-án, vagy 25.-én lesz, bolttól függően.
25.-e lesz a hivatalos.
Hülyeség amúgy az egész (már bocsika), mert olyan akciók vannak, hogy ha rákeresel, máshol lehet olcsóbb akció nélkül. Szóval oda kell figyelni.
Itt a helyi boltban nálunk (Szákó mester) egy hétvégére (P-SZ-V) szokott lenni 20% engedmény, meg a webáruházak is így szokták.
Amúgy is be szoktuk itt írni az akciókat, ki mibe belefut, vagy lát valami megérőt.
Én lehet idén kihagyom ezt a BF akciót, elég sokba kerül a bankkártyámnak, mióta kiderült hogy a "mentős" igazolványom [link] 15% kedvezményre jogosít a Carp Zoom boltba, ott van Győrbe az út mellett pont......Mióta a lányom oda költözött, többet járok arra..... -
A Zéé
addikt
válasz Szilágyi84 #79908 üzenetére
Amerikában november utolsó péntekje, a cyber monday meg az utána levő hétfő, nálunk meg gyakorlatilag totál random.
Az alzánál pl. egész évben blek frájdéj vanJust a simple Lineman...
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #79866 üzenetére
Sipi fogott ott busákat, meg ott rendezték az idei busafogó versenyt, szerintem nem csak spéci etetővel lehet ott fogni.
Én innen indulnék a helyedben. -
golyós
addikt
válasz Szilágyi84 #79846 üzenetére
Ha nem akarsz 2x akkorát dobni mint a klipszelés akkoe nem szakad
Leköveted a bottal, finoman visszaemeled, szinte függőlegesbe a botot, pont akkorát bólint a bot, hogy nem lesz baj. 20-as zsinorral még nem volt szakadásom igy.
Spombal azért van terhelés, de gondolom akkor vastagabb zsinorral fogod nyomni, illetve felvastagodó dobóelőke.
Begyakorlod a spombal a távolságot, utána viszont a kosárral lazán megdobod a távot.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
saen
veterán
válasz Szilágyi84 #79846 üzenetére
Bottal érdemes csillapítani, több szempontból is. Lazán tartod a kezedben a botot és becsapódás előtt olyan szögbe húzod, hogy a zsinór minél jobban megtörjön. Amikor eléri a klipszet a zsinór, akkor a lendület előrehúzza a botot (lazán tartod, ezért engeded) és ez csillapítja az "ütközést". Ha ezt nem csinálod, egyrészt extrém esetben szakadhat is a zsinór, mert nagy terhelés éri, de ami talán még fontosabb is, hogy így nem rántod vissza a spombot. Ha nem is szakad a zsinór, a visszarántás miatt össze-vissza fogsz etetni és nem lesz pontos a kiakasztás ellenére sem.
-
Interceptor
addikt
-
lumpy92
aktív tag
válasz Szilágyi84 #79729 üzenetére
Szia! Jól hangzik, este írok PM-et!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Szilágyi84
senior tag
-
saen
veterán
válasz Szilágyi84 #79722 üzenetére
Hány kiló egy ilyen kb? Mennyire egyszemélyes?
Csak mert a felfújható gumicsónakhoz, legalábbis ami komoly ott nagyon erősnek kell lenni, de inkább kétemberes.
-
gg72
veterán
válasz Szilágyi84 #79720 üzenetére
Az is rendben van, felfújható az ülés alja, szóval nem töri fel az ülepemet. :-)
-
gg72
veterán
válasz Szilágyi84 #79718 üzenetére
Nekem is jók a tapasztalataim vele, nagyon sokat jelent az a stitch alj, ezzel olyan kajak/sup kombóféle. Mi egy normál csónakot cseréltünk le erre, sajnos azt nem tudtuk kihasználni, meg csónakhelyünk sem volt (ahhoz itt a Balcsin csak kihalásos alapon lehet hozzájutni), hanem parton béreltünk neki helyet és mindig sólyázni kellett, egyedül nagyon macerás volt. A kajakkal nincs ilyen gond, szinte bárhol vízre lehet tenni. 3 hónapja van meg, ezalatt többet használtam, mint a csónakot 3 év alatt...
-
gg72
veterán
válasz Szilágyi84 #79716 üzenetére
Persze, egy ilyen Decatholonos, nagyon szuper, jó stabil és könnyű/gyors vele evezni, persze ez itt igaz a Balatonon, folyón nem tudom hogyan viselkedik: [link]
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #79692 üzenetére
373 millióért van fenn, az szerintem reális ár.
-
ooloo
őstag
válasz Szilágyi84 #79693 üzenetére
Nem jártam már arra vagy 30 éve . Hajdanán abban a patakban nagyon gazdag domolykó állomány volt ... gondolom az is már múlt idő .
Sungoo : Sajnos a "gereblyézés" nem csak ott volt jellemző ... A fővárosi szakaszon a Petőfi Híd Budai hídfőjénél magasabb vízállásnál a harcsákat tizedelték ... A Szabadság Híd után közvetlenül van egy mélyebb árok . Ott télen a vermelő márnákat szedték ki szakmányban . Kár , hogy büntetik az önbíráskodást ....
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #79687 üzenetére
Én még ott ragadtam le, hogy nemrég pisztrángokat telepítettek. Megigértem a kisfiamnak, hogy vasárnap elnézünk oda, a múltkor nagyon összeállt ott minden a peca végére.
-
ooloo
őstag
Siheder korom legszebb pecás emlékeim köthetők a patakhoz . A tavakon nem horgásztam . Ellenben az erőmű meleg vizes kifolyója , a torkolat és környéke igen . Gondolom , hogy Te a tavakra gondolsz , ami régebben halgazdaságként üzemelt . (?)
Emlékszem , hogy 10-11 éves lehettem , amikor egy barátommal besétáltam a Százhalombattai horgászegyesületbe . Mondtuk , hogy szeretnénk tagok lenni ... a pali , akihez a mondandónkat intéztük azt mondta , hogy nincs tagfelvétel , sziasztok . Mire egy idősebb pali odaszólt a minket lerázónak ... had jöjjenek , hiszen gyerekek . Akkoriban a jobb vizekre csak kihalásos alapon vettek fel tagokat . A benta és torkolata messze földön híres víz volt . Régebben minden víz befagyott télen ... nuku peca , max lékhorgászat . A benta és torkolata télen gőzölgött és a világ összes hala ott volt . Hihetetlen és megismételhetetlen . Sajnos .
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
golyós
addikt
Hallottam én is, csodálkoztam is.
Keve is változás elött áll ( mondjuk ráférne)Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
ooloo
őstag
válasz Szilágyi84 #79666 üzenetére
Az életemet nem merném rátenni , de ahogy a képet nézem ez nagyon busa ivadéknak néz ki .... gondolom ez is csak később áll át végleg a planktonzabálásra.
Nézd az oldalvonalát mennyire ívelt és a hashoz közelít ....
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz Szilágyi84 #79666 üzenetére
Nalunk (Bos, eromu alatti szakasz), 3m emelkedett egy ket nap alatt, majd huzodott vissza. Ugy elvitte az osszes halat, hogy csak na. Az elozo heten fogtam vagy 15 halat, az arhullam utan egy bagoly mentette meg a betlit...
Atok
-
busman
veterán
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #79550 üzenetére
Szavanna horgásztó
-
sasa311
veterán
válasz Szilágyi84 #79460 üzenetére
Gondolom az csak valami olcsó de bazi vastag fonott zsinór, hogy bírja a strapát. Amúgy ezt a kosarat már én is próbáltam (amúgy ez is úszóhoz van, nem fenekezni!) és hogy úgy mondjam nem jött be. Busafa + kosár sokkal jobban működött.
más:
Gumis klipszelésEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
hermanyi
addikt
válasz Szilágyi84 #79457 üzenetére
ereszték állítási lehetőség .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest