Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz Szilágyi84 #80375 üzenetére

    Nem használok, mert nem akarom, hogy a dobozom kifejezetten büdös legyen.

    A megfelelő aroma egyébként működik, de rengeteg semmit érő cucc van a piacon. Anno olvastam egy tudományos könyvet a feketesügérről, olyan fickó írta aki a Berkley halkutatási igazgatója volt 16 évig. Az aromák is érintve voltak és részletesen leírta, hogy működik ez a halnál. Tudományos szöveg volt és nehezen érthető. A következtetés az volt, hogy egy csomó olyan aromát árulnak feketesügérre amit a hal nem tud érzékelni, mert egyszerűen az aroma szemcsemérete nem fér el a hal érzékelőjében, tehát fizikai képtelenség, hogy megérezze. Ami viszont működik és "kompatibilis" a hallal, ott tovább a szájában tartja a csalit a hal, lassabban fújja ki és ez időt adhat arra, hogy észrevedd a kapást és bevágj. Ez ügye a feketesügérre érvényes, de feltételezem a többi halfajnál is van hasonló hatás.

    Több kapásod nem lesz tőle (bár többet tudsz észrevenni abból amid van), nem fogja messziről bevonzani a halat, erre nem alkalmas egyik sem. Viszont azt gondolom, hogy kezdőként nem ezekre kell a hangsúlyt fektetni. A legfontosabb dolog a halak megtalálása. Ragadozó halaknál fokozottan érvényes az, főleg hideg víznél, hogy az adott vízterület nagyon kis területén koncentrálódik az állomány nagy része. Ezért van sokszor az, hogy nem fog az ember semmit, mert nem ott horgászik ahol a halak vannak. Ahol sok a ragadozó ott könnyebb is fogni, mert van zsákmányféltés a halak között és ilyenkor kevésbé óvatosak. Szóval ha megtalálod a csapatokat akkor még egy gyengébb technikával is jó esélyed van, szemben azzal ha csak egyetlen hal előtt húzod a csalit.

    Emellett sokszor a bevett nagy bölcsességek sem működnek. Mindenki azt mondja, hogy az ősz és a tél a ragadozóhalak ideje. Hát nem tudom, én idén egy csatornát vallatok elsősorban, legnagyobb sikereimet nyáron, a nap közepén a legnagyobb melegben értem el. Voltak napok amikor kapás kapást ért. Most, hogy lehült kicsit az idő, nagyon-nagyon szenvedős, minden hal nagy siker.

Új hozzászólás Aktív témák