Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
-
peterszky
őstag
válasz Kukorica2 #4000 üzenetére
Leginkább a pisztrángosok használnak ilyen horgokat, hogy kíméljék a halakat. Egyes helyeken kötelező a használata. Rakós/bojlis-ról még nem hallottam, hogy használnának ilyet (bátyám rakózik/bojlizik is).
Amúgy kinek mi a kedvenc módszere/felszerelése/etetőanyaga?
Nekem mostanra alakult ki egy botzsáknyi cucc, több évnyi "költekezés" után.
Elsősrorban match/feeder párti vagyok, emellet nem vetem meg a pergetést és a régi bombázó módszert sem Megpróbáltam egy igen költséghatékony, de egyben minőségben is az élenjáró felszerelést összehozni:Matchbotos felszerelés:
Bot: Maver Diamond 390cm-es (10.000)
Orsó: Ryobi Zauber 4000, Spro BlueArc matchdobbal (25.000)A botot még a bátyám vette nekem egy horgászkiállításon, talán ez volt élete egyik legjobb befektetése . Eredetileg túl puhának tartottam, de egy balesetnek köszönhetően kiváló bot lett. Bátyám elvitte kipróbálni, hazafelé már egy 10 centi és két gyűrű hiányzott róla. Azóta nagyon príma kis bot, remekül lehet vele a pontyokat is fárasztani. Neten már nem találok róla semmit, elég régi bot lehet.
Az orsót pergetéshez vettem, de végül a matchbothoz is betársult. Bátyám BlueArcja eladásakor a matchdobot megörököltem, mivel a vevő nem tartott rá igényt. Ha jól tudom, akkor a SPRO Passion (BluArc light) dobjai is kompatibilisek rá. kép az orsóról. Minőségi orsó, meg is látszik az árán és felszereltségén: két fém pótdob van a dobozban!Feeder:
Bot: Topmix T-Rex Carp Feeder 390cm (11.000)
Orsó: Okuma Longbow 40-es nyeletőfékes (12.100)Tested by József Papp -> A cikkben megtalálható a Carp Feeder széria is. Kiállításon is vállalták a cikk képein szereplő hihetettlen dolgok bemutatását Nagyon jó bot! 3 véget adnak a bothoz, én a legerősebbet szoktam használni (piros).
Kép az orsóról
Okuma LB60 teszt
Az Okuma Longbow árfekvésének talán legjobb nyeletőfékese, egy picit tekeri a damilt, de nem számomra nem zavaró (bátyámé sokkal jobban tekeri, neki ahogy ellazul a zsinór, feltekeredik a botvégre, igaz neki 60-as van).Pergető:
Bot: Shimano Nexave 300cm (15.000)
Orsó: Ryobi Zauber 4000Sokat sajnos nem volt alkalmam használni időhiány miatt, de elnyerte a tetszésemet a bot/orsó kombináció. Halat még nem fogtam vele, csak majdnem Egy hal a partig követte a műcsalit, de végül nem vágott rá, azthiszem domolykó lehetett.
A rakós horgászatot én nem szeretem. Volt alkalmam kipróbálni többször is bátyám révén, neki egy Shimano Technium XTA-ja van + írt a Haldorádóra olvasói tesztet nemrég egy FOX Carp Ambushról. Nekem egy kicsit túl munkás a dolog és eléggé költséges is. A ládákat sem mondanám kényelmesnek Amúgy is, én pihenni szeretek horgászat közben.
Bojlizás már más. Az nem olyan rossz. De ezekkel a bika botokkal majdhogynem esélye nincs a halnak, így meg nem érzem fair játéknak 1-2x elmegyünk egy hétre, idén Háromfán voltunk, engem a környezet jobban megfogott, mint a horgászat.
Etetőanyag:
Én az olcsó Tescós konzervkukorica és Tímár Citromos Ponty-Kárász kajájára esküszöm, még nem okozott csalódást.(kicsit hosszúra sikeredett )
What else you gonna do on a Saturday?
-
Kukorica2
csendes tag
válasz peterszky #4006 üzenetére
Nekem egy versenyhorgász barátom használ szakállnélküli horgot (ha a körülmények adottak)és egy bojlis cikkben is olvastam róla.Továbbá versenyeken snecizésnél is beválhat csak sokat kell gyakorlni.
Énis match,feeder párti vagyok összel szivesen pergetek is,stégről viszont a hagyomás fenekezést is használom.
>Valaki esetleg nemtud Komárom Esztergom megyében Olyan napijegyes tavat ahova nemszükséges semmiféle tagságilap meg horgász vizsga?(és esetleg hal is akad) -
peterszky
őstag
-
Timocicu
senior tag
válasz Kukorica2 #4014 üzenetére
Igen! Már jártam ott! Sajnos még csak egyszer, de az ismerősöm akivel voltam sűrűn jár Üres kézzel még soha nem tért haza. Mikor Én is voltam vele, akkor például két gyönyörű ponty akadt a horgára.
Én csak a tájban gyönyörködtem. Felejthetetlen!
[ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Lejszi
senior tag
kozben megtalaltam....
nem olcsók a jegyárak. ennyi pénzért fogjon is vmit az ember.
Véleményem szerint manapság nagyon megéri horgasztavat üzemeltetni.
A hétévégén a fickó aki mellettunk fogott egy 7kg-os pontyot arrol panaszkodott, hogy az elmult 3 pacázása alkalmával az összes halat vissza kellett dobnia mivel 5kg fölött voltak. magyarán kifizetett 3*3000Ft napijegyet de egyetlenegy halat sem vihetett haza.
-
Lejszi
senior tag
válasz Kukorica2 #4021 üzenetére
Bérletes vagy vhol esetleg vagy ilyen gazdag vagy?
Azert ha minden hetvegen elmegy az ember es nem visz haz ahalat akkor az havonta -12000Ft. (és ebben nincs benne az uti kts a kaja és a csalik sem) Aki megteheti.... én sajnos nem
Mondjuk én sem azert jarok hogy meglegyen a napi betevő falatom, de azert ha fogok vmit és nem kicsi akkor elviszem. (hamar kifizettem a napijegyet)Húú, ide de jó lenne elmenni: Benta patak
-
Dr.Én
veterán
De várom már az Augusztus 10-ét Megjön a fizim és mehetek pecázni fizetős tóra Addig meg kell találnom egy jó tavat ahol lesz is valami
WOT: kissio
-
KrAt
veterán
Jövőhét Soltvadkert, megyünk faterral pecázni ezerrel, főleg, ha ilyen idő marad
-
Convex
aktív tag
Ma jöttem meg egy 4 napos túráról, hát eléggé rosszul jött ki ez a hét. Kaptunk hideget, esőt, szelet, vihart és villámokat. Egy félszigeten voltunk a tavon, ahonnan iszonyat szép kilátás volt az egész tóra. Csónakkal lehetett a helyet megközelíteni, így második nap elindultunk egy csónakos tó felmérésre. Láttunk nagyon jó akadókat, meg víz alatti erdőt. Mértünk mélységet, ami megdöbbentő volt, mert 15 méter volt a legnagyobb mélység a tavon. Ahonnan dobáltam már pár méterre 7 méteres mélység volt. Sajnos nekem nem adott halat a tó, de haveromnak 4db pontyot sikerült fognia 6-7,5kg. A legnagyobb egy szép spanyol pikkelyes potyka volt.
-
ficere
aktív tag
sziasztok.
Nyíregyházi vagyok erre nagyon sok tó található,csak az a gond,hogy eltünt a régi napijegyrendszer.Befizettél x ft-ot,és elvihettél 2db nemeshalat.Most pedig mindent kifizettetnek.Machete nem ír sms-t
-
ficere
aktív tag
-
Dr.Én
veterán
válasz krammerka #4031 üzenetére
Jól teszed.Én legutolján hétfőn voltam haveromékkal sé né fogtam abban a hideg szeles időben 2db ~1,5kg pontyot.Már kétszer fordult velem elö hogy bedobtam a fenekezőt és egy pillanatra elfordultam(pipikéltem)és hallotam hogy koppan a kapásjelző.A féket kiengedtem teljsen és nem lett meg Mondom majd máskor haver
Remélem fogsz valami szép halat majd
Arra a szép büdös kukoricára jönni kell valami szép pontynak
Hogy kell csinálni az ilyen kukoricát amugy, mert én a boltban szoktam venni az ilyen kukoricát[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Az nem semmi magyarul elküldött , ez nem szép töle szerintem Én aohva járok ott olyan rendesek hogy ha reggel kimegyek pecázni veszek napijegyet, délig horgászo, haza megyek ebédelni és du simán visszamegyek a tóra(ugyan azon napijeggyel) és kényelmesen tudok ugyanugy pecázni sötétedésig
Én a helyedben pofán vágtam volna, vagy bedobtam volna vizbe szépenNa igen én csak 10-e után megyek fizis tóra, adig futojeggyel horgászok
[ Szerkesztve ]
-
SEMTEX
senior tag
Esetleg ha valakinek van információja Budapest közeli tavakról, ahol kevesen horgásznak, (és található benne bagyobb méretű ponty), privátban elküldhetné...
...
-
Lejszi
senior tag
hat tegnap ujra kint voltunk ujra a mezotarkanyi tonal de semmit nem fogtunk
adunk még egy eselyt majd neki (egy ejszakait) de ha akkor is ilyen gyér lesz a kapás és a kifogott halak mennyisege akkor hagyjuk az egeszet a francba....
kidobott ezresek.... mert még élményt sem nyujt a keves kapas miatt
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Az szép, akkor lehet nincs is benne hal, vagy nagyon bevannak etetve
Hát igen, akkor érdemes kimenni ha van is valami, ez tény és való
Én most akarok kimenni spiccel egy kicsit kishalazni a kis tavunkra a falunk mellett Igaz viszek egy Orsós botot is, mert ha fogok egy Kis halat akkor hal szelete rakok fel hátha jön rá valami.Az eggyik horgászforumon mondták hogy ilyenre is kap a ponty, meg ismerösöm is mondta hogy fogott már kishallal ponytot.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest