Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz dragonfx #3599 üzenetére
Jah, amurnak muszáj enni mint az állat, minél melegebb van annál jobban. De nincs kedvem szoktató etetéshez, máshogy meg esélytelen folyón.
Peca nálam is pause, elrettent, hogy kimenjek 4kor és már 6-7kor megsüljek a parton. Meg bolognaival és match-csel úsztatok, és bámulni az úszót a tükröződő vízfelszínen elég kellemetlen. Fél óra után káprázik a szemem. Délután ugyanez, félcsupaszon mégsem mehetek horgászni, mert szúnyog az meg van. Jó volna legalább 15 fok lehűlés a maihoz képest, meg valami kiadós szar viharos időjárás, hogy pezsdüljön egy kicsit a víz.Thank you to god for making me an atheist
-
dragonfx
veterán
válasz Kukorica2 #3598 üzenetére
szerintme peca pause, víz ok, de fürdés szempontjából vagy napozni, aztán max. ha angyn elszánt vagy beküldesz 100ra 2 fenekest azt ha egész nap lehet lesz egy kapásod ha mákód van, de az lehet egy 6-8-10es ponty amur lesz
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
Ízlések pofonok skacok, én így látom.
Amugy szétszedtem a 2 fenekes orsót, kipucoltam a vezetőgörgőket, meg amelyikbe a fékre panaszkodtma korábbna, beállítottam finomabbra, teljes tisztítás, újra műszerolajozás, szerintme jobban is forog ezek után. Megérte mindenki bátran fogjon bele nem olya vészes szétszedni még egy mai orsót sem.
Meg találtama pecakarbantartó cumok dobozának alján egy fecnit, ekkortól pecázok, az első napijegyem [link]
[Szerkesztve]"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Lortech
addikt
válasz dragonfx #3594 üzenetére
De miért nem finom? Kisúlyozod ugyanúgy nullára, akkor ugyanúgy semmi a felhajtóerő, a többi meg az alaktól függ. Mondjuk a Bodrogon sodrásban 10-15 méterre próbálj már meg bolózni 6+ méter mélységben egy 1,5g-s úszóval. Jönnének a küszök, mert nem tudna elég hamar leérni a cucc. Még a 6g-s úszó is határeset volt.
Thank you to god for making me an atheist
-
Kukorica2
csendes tag
válasz dragonfx #3594 üzenetére
Én ha partközelbe úszózok mindig spicbootot használok 0.2-1.5grammig meccsen viszon 4gramm alá nemmegyek me hamár a mecset veszem elő nagyobb távolságba horgászok amit egy 2grammos úszóval nehézlenne meghorgászni és egy szólcsenes napon a 12grammos önsullyos vaglerrel még egy küsz ütögetését is észreveszem ha erősen kondcentrólok
-
dragonfx
veterán
válasz Kukorica2 #3590 üzenetére
Nekem még ősrégi Bödő féle úszói is vannak, balsa
Milyet szeetek???
legyen 1-1.5 max. 2....körte, nyujtott körte, kicsit ovális, szilva, ilyesmi formák, ja és az antennája ne egy szár legyen hanem aza nyagból kiképzett vastagabb elnyúló rész ...sokkal jobban látszik.
Véleményem tartom, 3gr felett az úszózás nem finom, felőlem a Katus, a Walter bárki horgászhat azzal, n enm fogok, .....azért írtam 5öt mert Dunán sodrásban én is feltettem néha 5öset.
[Szerkesztve]"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Kukorica2
csendes tag
Ezzel tökéletesen egyet értek.Annyi ennek kapcsán a tapasztalatom ,hogy az exner a reklámokhoz képest egy semmi.Egy tartósabb használat után elég sok exnerem megrepedt kicserepesedett a festék.Nekem van egy gabi úszóm amit nagyonszeretek és jólis muzsikál pedig nemnagy márka
-
Peat;)
veterán
válasz Kukorica2 #3590 üzenetére
Úszófajtákat viszont meg lehetne osztani, nekem egy exner attilát sikerült úgy kiolmózni hogy elég jól működött, a másik uszót amivel meg voltam elégedve már nem találom, pedig haldoradoról rendeltem. Most a WALTER Serie World Champion Match és exner bream dream-el szemeztem, de csak ezért nem adok fel rendelést, de tapasztalat érdekelne...minél olcsóbb annál jobb, azt tapasztaltam nem az ár a döntő, az olcsó uszó van hogy jobb mint a drágább.
-
Peat;)
veterán
válasz dragonfx #3589 üzenetére
Szerintem meg csupán úgy jártál mint én az első match botos évemben: nem találtam megfelelő uszót. Amint megvan és jól állítod össze a szereléket a nagyobb uszó is lehet olyan érzékeny mint egy 2-es waggler. Csupán annyi gagyi és használhatatlan uszó van, hogy nehéz megtalálni az ideálisat...:/ én belebotlottam 1-2be asszem expert vagy exner márka volt ,erre mind2-őt beszakítottam. Illetve egyszer bedobtam és a 0.16-os zsinór valszeg sérülés miatt megadta magát, a másik meg bedobásnál találkozott a fával, még leesett de a vízbe bele messzire és nem jött ki, az idő meg hideg volt...körzetemben meg nincs bolt ahol jó uszók vannak, közben meg holnap megyek velencei tóra 3 napra..(mondjuk érdekes lesz horgászni 40 fokban, majd reggel 8-ig és este 6-tól lehet kb :/ )
-
Kukorica2
csendes tag
válasz dragonfx #3589 üzenetére
Na hát szerintem ez ''téveszme'' pl Szerinted Wlater nem finomszerelékes versenyhorgász ha éppen versenyen a hal 40méterre van és akár 10es vaglert is használaht jól besullyozva a apró kapásokat is észreveszi.Én a 7es vaglerel is simán jól kivehetően észreveszm a snecik csalipiszkáláátis persze nem nagy szélben.Szóval kérlek fejtsd ki a véleményed ménem finom?Legalább pörög a fórum
-
dragonfx
veterán
bocsi ha megsértek valakit, de nekem úszóról finomhorgászat jut eszembe, értsd én 5gr felett nem hazsnálók soha úszót, mert szvsz az minden csak nem finom.sry
Átlagban 1.5-2-es wagglerrel nyomom, ha jól fevna töltve a dob, kihúzva a tagok, jó boton 20 méterrel elmegy emsszebre úszózni meg ugyis cska bosszúság."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
válasz Kukorica2 #3585 üzenetére
piszkos a fenék, elsüllyed benen a csalia feederen, az úszósón nem tud, ezért volt.
Tegnap ahol én pecáztam ott is feedereztek nem fogtka semmit mert tudták azta távot megdobni amit kell.."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Kukorica2
csendes tag
Énis kimentem tegnap horgászni egyet.Iszonyat melegvolt egy szál bokszerben horgásztam Feederezni próbálgattam ,de egy mozdítás nemvolt hiába lőttem folyamatosan az etetést Aztán meguntam és betobtam egy 7es vaglert hátha kicsit izgalmasabb lesz a dolog.Ugyanoda dobtam mint feederrel és pár perc múlva már jelentkeztek is a szép feltolós dévérkapások 20-30dekások jöttek de az unalom után nagyon élvezetes kis estét nyújtottak a dévérek.
-
dragonfx
veterán
válasz BÁ Nutrition #3583 üzenetére
én mindig így írtama le a pecákat keress vissza.utoljára sajna 4 hete voltam abban az időben keress hsz.t(én lusta vagyok )
Szerintetek mitől lehet hogy csak déltől van mindig kapásom???
nem azért mert ekorra érik be az etetés, ez kizárható.
Szerintetek nagyon gáz ha egy fenekes 50es minőségi csapágyas orsó fél kiló?
pl:3338, de igen most bővebben írtam.
-
dragonfx
veterán
Na akkro először a sprohoz, amit ugye megcsináltak 2.5 hónap után 1500é. Írtó kicsit második tagot raktak be kigróan látszik , de szép kevlárbetétes látszik, és mivel nem votl jó bele a régi spicc így azt is cserélék ingyébe mega véggyűrűt is,d e sokkal kisebbre ..de legalább új, 10cm-mel rövidebb lett a bot ...a második tag rövidsége miatt.Szóvala szervízzel nem vagyok megelégedve, ok, nem kérnek sokat és tényleg jót adnak kia kezükből, de így kérem? ... összeségébe a bot nem lett rossz, ugyanugy tudok dobni, fárasztani tán még jobban is mert sokkal ridegebb az a két tag és így B akciósból lett A akciós a bot ...kérdés a töbi tag meddig bírja.
A DAM orsók továbbra is a legjobbak nálama spor-t eladom alkatrésznek szerintem
Meg kéen cisnálni a régebbi dma fékjét olynara hogyha csutkára kitekerme oylan könnyne menjen mintha szabadonfutó lenne, és akkor megvan a második ''álnyeletős'' orsóm, space már iylen fékű, megprbálom az AT-set is emgcsinálni iylenre szétszedem hátha féket meg lehet bugerálni 2x már sikerült más orsónál, ha nem akkor jövőre jön egy finessa remélem 10 évre.
Amugy mai peca: irtó napos kánikula, 9ponty 7 átlagos, 3 ami szépnek mondható (2-2.5)
Fenekes kukoricára semmi nem jött, szokásosan én deélelőtt alig fogtma valamit csak unatkoztam ez nálam már hagyomány, szomszéd adott csontit, azt tettema kuki mellé, egyből több kapásom lett, hoyg anélkül si délután több lett volna passz.A lényeg végre egy klaszs pecanap után vagyok.Votl még csomó kapás, de esetlenek.3 ponyt elment, közülük az utcsó bánatos, mert szerintme 5-6os lehetett mert félkörbe hajlott a spro és meg se moccant lenntről, akkro már tudtam ezt a halat nem bírja az az akadás. (nem votl olyna ceffet nagy kapás, mondjuk normál oylan pontyos, de nem ''behúzós'' amia biztos)...szokásos milo anyaggal 2-es kapókkal, de lehet felrkaok máskor 1est is mert 20dekás kárszt is simán megfogok ezzel, az alatti ugysem kell. A ponytok iylen fekete tővesek voltak, irtó jó erőben, olyan pozsár szerűségek, én csak őspontynak nevezem őket.
Ilyen mikor benn vannaka pálcák:[link]
Meg itt egy szép ponty a maiak közül [link]
-
róland
veterán
Nem szoktam ajánlani senkit, de ha az átlag magyar árnál olcsóbban szeretnétek beszerezni valamit, akkor érdemes megkeresni a keszthelyi Gampel horgászboltot (Keszthely, Sörház u. 7.) 83/318-212; 70/311-7826.
Ő nem csak Magyar nagykereskedőktől hozza a készletét, hanem Németországból is. Sokszor 10-15%-kal olacsóbb, mint a magyar kisker ár.
Én egy Shimano Catana orsót vettem (máshol) 8.300,- Ft-ért, ő 7.500,- Ft-ért hozott volna Nexave-t, ami már 4 csapágyas, míg a Catana csak 3 csapággyal szerelt.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Kukorica2
csendes tag
Nekem eddig azvolt a véleményem hogy a spro ár érték arányban nagyon jó de így kicsit megringattáll benne de véleményem nemnagyon változott Hát nekem volt egy eurostar feederem ami egy akadást követö rántás során széttört 2 tag is sérült.Mondom visszaviszemgyárhibásvól garanciás ,hát a nagy f*szt persze hogy énvoltam a hibás a bottörésbe a szervíz szerint.Elötte is tört egy eurostár botom amibe énis hibásvoltam de többett vártam a bottól.euro hold orsóban is csalódtammár.Nekem spro dyno feederem van 15volt a helyi kisboltba de 100%ig megvagyok elégedve vele.
-
Peat;)
veterán
válasz Kukorica2 #3576 üzenetére
A spro dyno bottal megvagyok elégedve. Egy spicc tört, valszeg gyárihibás volt, de másik kettővel nincs gond...van egy passion orsóm tőlük. Nos a zsinórvezető görgőre azt írták vmi szuper fém (orsón a zsinórvezetőfémnél, így biztos tudod) Pár hét után lekopott róla a festék és tovább kellett koptatni h zsinór ne akadjon benne kicsit sem. Zsírozni kell, mert el kezd kerepelni. Illetve sehol nem említették de az elülső finom fék bizony a dobbal van egybeépítve. Ezért kell többet kenni szerintem, mert az egész fék érintkezik mindennel egy esőnél pl. Van benne nemtom hány csapágy, én nem érzem annyinak. Ettől függetlenül jó, legjobb orsóm mondhatni. De nem 12k-ért amibe került anno. Ugyanis ennyiért jobbat kapok más márkából. Ami most került elő orsóm eurostar vagy mi nem nagy márka, 4 csapágy, de olyan mint újkorában. Sosem kellett tisztítanom vagy vmi. A shimano catana orsómban csak 2 csapágy van asszem, attól valóban simább a spro, de összeszerelésre shimano jött be, valahogy egyben van, féke ugyanolyan precíz mint sproé. Ez 7k volt. Match dobbal is adnák és 4 csapággyal jobb orsó lenne mint a passion, illetve azóta lehet adják. Végülis passiont nem bántam meg, elég jó orsó az is.
Spro match botom, predator: eddig minden oké így 2 év után, csak az tűnt fel hogy 2 ujjal is hajlíthatóak a gyűrűtartók rajta, dehát ez is biztos vmi high tech anyag ugye. Eltörni nem tört el egysem, vigyázok is rá. Ami feltűnt az az igénytelenség, ez egy teleszkópos matchbot, elég egyedülálló, ezért is csaptam le rá. A gyűrűk oda vannak ragasztva egy hengerszerű valamihez és azt kell rászorítani a bottestre, nos ezek a hengerek görbék (a tetjük és aljuk) össze vissza, mintha józsi bács vágdosta le volna őket kézzel. Nincs baj velük csak furcsa számomra. A legelső 4-5 gyűrű meg műanyagba van rögzítve. Műanyag, ami között látni a gyűrű rögzítést mert szétlóg. Attól tartok nem lesz hosszúéletű a bot, amúgy maga az anyaga jó lenne mert jól dolgozik. Kb ennyi a bajom a sproval. Túl van hypolva. Van 2 fenekező botunk még ebből a márkából. Alsó árkategória, az orsók rögzítése úgy néz ki hogy egy műanyag lyukas henger van a boton, abba kell belenyomni és rászorítani. 100% műanyag és ha rá van szorítva akkor is ellátni az orsónak a rögzítési lapja felett. Csak a két végét fogja. 2-3-ks botokon nem ilyen, számomra itt ért véget a spro mizéria. Átlagos minőség kicsit drágábban, szerintem! Csak egy vélemény.
A 18k nagyon nem olcsó, azért is kértem hogy írjon valaki bármit ami olcsó. A spro 12k-ért egyébként olyan feedert ad aminek az orsófogója a fennt leírt műanyag és szivacs a fogó része...
Lehet várok még mert shimano drága most nekem, talán robinson-eurohold táján nézek még körül, a leírt shimano tapasztalatot köszönöm, lehet várok még és veszek egy shimit később
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Elnex Kft. kiesett a Shimano kegyeiből. Helyettük a Rapala-Eurohold vette át az importőri szerepet. Ha jól tudom nekik is van szervizük. Csak végre indulna el a honlapjuk: a peca.hu !
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
r0pi
tag
nem tud vki szervizt?
a shimanonak tudom, hogy van budan a ladik utcaban, de ott csak shimanot szerelnek, ha jol tom.
nekem meg van egy regi cormoran match orsom, aminek letapad a fekje es jo lenne helyre rakatni. magam szetszedni nem akakarom...
tud vki vmit mondani? -
Kukorica2
csendes tag
Hát énis és barátomis és sok ismerősünk is sproval horgászik és szerintem nagyon is jó márka.Sokoldalu és nekem az olcsóbbak is bizonyítottakmár4éve vettem egy 1csapágyas grafitdobos spro orsót fillérekért és icipicit nyekereg de tökéletesen működik,Mostani botom orsóm szákom merítőm damilom mind mind spro hát a damilon kivül mindel megvagyok elégedvee ha ennyire ellenevagy (amit nemértek) inkább a shimanót választanám mint top mixet . Neked egy 18ezres bot olcsó?
-
r0pi
tag
hello,
en ket shimano beastmaster feederrel pecazgatok mostansag. csak ajanlani tudom oket.
3,66 medium
3,96 heavy
dobotavolsagokra:
a mediummal 2oz(~max 70g) spiccel 20g-os kosarral gond nelkul lehet 30-40 metert dobni, mindenfele erolkodes nelkul. eddig a legerossebb 3oz(~max 110g)-os carbon spiccel dobtam vele olyan 60-70m-et igaz 50g-os vegolommal, meg itt sem kellett erolkodni.
a heavyvel 4oz(~max 150g)-os spiccel 70g-os vegolommal lazan megy a 70-80m is, doboeloke nelkul, mivel a lagy spicc megvedi a zsinort a lenduletvetelnel keletkezo terhelestol. attol, hogy dobas elott belog, mint a hig takony nem kell megijedni, nem lesz semmi baja . haverom 3,5 libras bojlis bottal ugy dobalta(el, jo messzire, mert szakadt szepen) a 80g-s kosarakat 0,25os zsinoron, hogy orom volt nezni.
altalaban 0,20-0,22 es fozsinort (tubertini feeder line) hasznalok, doboelokezni nem szoktam. tort gubancgatlo - 6,3kg teherbirasu gumival behuzva, ra feeder kosar, vagy cseppolom. nem igazan tavdobo szerko, de rossznak sem rossz.
a tavolsagok csak becsultek, ami vizen eleg bajos, lehet tobb, lehet kevesebb. merni nem mertem meg ki.
a kovetkezo preda egy 4,20as extra heavy, vagy lehet egy 4,50-4,80as extra heavy long feeder leszen, mert sajna van olyan to, ahol a kedves bojlis kollegak beidomitottak a halakat a to kozepere .
shimano ugyben itt erdemes korbenezni : [link]
mas:
mult hetvegen kint voltam hazireten - ujra. megusztam 1 horog elvesztesevel , viszont cserebe nem ment a hal, legalabbis nyilt vizen nem. 6-8 keszeg/karasz akasztotta fel magat, azon kivul nalam semmi. cimborak tuskosban lottek egy szep pontyot es egy amurt, csak az a gond, hogy oda meg mindig nem vok jo ilyen cuccal es megint elhagytam volna a fel dobozomat az akadokban. lenyeg, hogy nalam a ponty nem evett, nem ugrott semmire, amivel probalkoztam:
kukorica - csunti, kukorica fuzve - lebegtetve, csonti karikan - ezt a keszeg karasz azert honoralta, foldikukac, kukorica pellet, kukorica csira pellet, gyongykukorica, tonkoly buza, lucerna pellet, halibut-os pellet
+ kukorica csira likor, vmi mezes aroma
0,13as es 0,15os eloke, kb arasznyi. 6-12es horogmeretekkel.
etetokajanak: kukoricadara + ttx + haztartasi keksz + natureteto + mirelitkukorica + aroma izles szerint
van ilyen sajna
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
Előkerült egy régi orsóm, ami nagyon jó kis eszköz. Fém dob, kisebb fajta méret, jó és precíz fék--feederre tökéletes lenne. Viszont valami nagyon olcsó botot szeretnék hozzá, de azért olyat aminek az orsófogója nem műanyagból van (spro játéka), illetve spro mint márka kizárt, szerintem egyáltalán nem olyan jó mint amit az erős marketinggel elértek..inkább nem fejtem ki. Ott is kell meg kell fizetni a minőséget maradjunk annyiban.
Szóval olyan feeder kéne amivel messzire is tudok dobálni 20-22-es főzsinórral és nem spro. Haldorádót ismerem itt ezt találtam [link], ez akár jó is, valakinek nincs véletlenül? Drágábban ez tetszik [link] , de jöhet bármilyen márka csak minél olcsóbb legyen, ha lenne vkinek vmi tippje azt köszönöm. -
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3571 üzenetére
igyekeztem...
közérdekű info /még időben/:
HOLNAP ZÁNKÁN REGGEL 6órától 9óráig HORGÁSZVERSENY
1 bottal, súly számít.
Valamint Révfülöpön 24 órás verseny lesz holnaptól. de oda nem biztos hogy lehet még nevezni...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3569 üzenetére
én feederezni nem szoktam...
amit használok
L
I \
I .. \
I ... \
I .... \
O ..... C
I
I
C
O=kosár
C=horog
L=elosztó valami/ízlés szerint/
amúgy nem vagyok jártas a szerelékek tárházában. valamit újíts... az anyagokkal szerintem nincs baj.
mod: visszaperjeleket elég hülye helyre rakja... pontokkal javítva
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3567 üzenetére
akkor ha becsúszik 1-1 nap, amikor nem fogsz semmit, belefér...
nekem a kagylóst mondták, hogy viszik mint a cukrot, de nekünk az nem jött be, belekevertem az etetőbe...
a horgok is érdekes, néztem feeder 12-est meg xy 12-est és a kettő között elég nagy méretbeli különbség volt...
feeder az jó technika, annak ellenére, hogy nyáron 3 embernél láttam ilyen botot.
egy horoggal vagy kettővel aprítod? próbálj valami más végszereléket...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kukorica2
csendes tag
Esetek döntő töbségében feederezek a nagyobb dobások miatt 20as főzsinór és 16os előke,álltalában 8-10es horog.De furcsálom tavaly amikor a kánikulába jött egy hidegfront mindig jöttt a hal.Én mindig Tímárt használok valami szemessel keverve.Én tavaly egész évben tuttifruttist használtam még nyáronisIdén szinte végig pálinkással fogtam átlagba 45ösöket
-
dragonfx
veterán
Nemsoká megyek Szemesre, ottanság hol érdeme smegpróbálnia balcsin???
a balcsis napihoz kell éves jegy vagy már elhagyták ezt a hagyományt?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3562 üzenetére
tegnap fogtunk 1 db 36 centist valamint egy 31 centis tükröst.
31-es csemege kukoricára úszón
36-os fenekezőre tuttifruttis kukoricára
etetőanyah mindkét esetben kukoricadara, tímár epres, kiskenyér melléásztatva.
emellett még 9 bodri. ketten fogtuk mindezt.
tuttifruttisba nem hittem, de adtam apósnak, és fogott vele...
szvsz konkrétan ne pontyozni menj. kishorgokat használj. após is 5 keszeg után fogta a pontyot. én meg úszóra etetek, és este 8-tól 10ig 1-1 beszokott úszni...
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
róland
veterán
-
Kukorica2
csendes tag
Ma délelött kinéztünkpontyozni de egy kapás sem volt Nektek ilyenkor milyen ízesítések jönnek be?Én ma a kagylósat és (már kicsit erjedt) epres kukit használtam de semmi:S
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3560 üzenetére
én voltam péntek - szombat - vasárnap, olyan este 7-től. pénteken csak 11ig voltunk lenn, szombaton hajnali 2ig, vasárnap 11.
murphy törvényei alapján, persze szombati nap volt a leggyérebb, 2 keszeggel és 1 db méreten aluli ponttyal. ja és ketten hoztuk ezt össze. pénteken egy 32-es ponty jött, pár keszeg, tegnap 10 bodri, 1 db 32-33-as ponty.
ebben a pár órában szvsz érdemes megpróbálni. de tényleg ez a dög meleg eléggé megviseli az embert.
ja tegnap após akasztott egy jó pontyot, de elvitte neki a hínárba, bement érte a vízbe ott már nem ért le a lába, mellé merített, és elment... kb 37 centis lehetett.... kinevettem szegényt...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
dragonfx
veterán
válasz #16741888 #3559 üzenetére
jól felszerelted klassznak tünik, de ehheza szinthez már a rakósbot illik
u.i: 3 hete nem votlma pecázni, ilyen melegbe mondjuk kedvem sincs annyira, de remélem ezen a héten sor kerül rá..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Kukorica2
csendes tag
Látom nemnagyon irkáltok majd én megtöröm a szünetet Mostanában rámtört a pergethetnék csukára sügérre esetleg nincs valami jó csalitippetek rájuk?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz #16741888 #3553 üzenetére
attol meg nem kellene eladnod
orulj neki hogy van, es barmikor eloszedheted ha megis kell.
persze ha eg a haz es baromira meg vagy szorulva akkor eladhatod, de a velemenyem hogy csak azert mert iden kevesebbet pecazol attol meg felesleges lenne eladni. en se adom el a felszerelesem nem azert oltem bele szazezreket.. es iden kb 2 hetem lesz(nemsokara ) hogy hasznalni tudjam oket. most ez van, de ha hazamegyek vegleg akkor majd meg szeretnem aprittani a halallomanyt. soot meg vennek is hozza egypar dolgot, pedig igy is egesz szuper a szerkom szerintem.
mas tema, az akvariumommal ugyanigy vagyok, bar ott mondjuk durvan sokat buknek. benne van mondjuk 150be, de talan 30ert ha szerencsem lenne elvinnek, ha egyeltalan kellene valakinek. most nyug mert az otthoniaknak kell gondozni a halakat, de eladni nem fogom, max leurittem egy darabig, es ha ujra itt az ideje akkor hasznalom tovabb..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
Gh0sT
addikt
válasz #16741888 #3546 üzenetére
Maver 3+1fiókos versenyláda, Preston kiegészítőkkel+3mes versenyszákkal+száktartó táskával 60k
Erről tudnál képeket küldeni? Anyagi helyzetemtől függően elképzelhető, hogy több dolog is érdekelne, de ezt még ne vedd készpénznek.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
probizz
tag
A keleti országrészről olvassa valaki a topicot? (Hajdú-Bihar, SzSzB stb.)
-
törölt tag
Sziasztok,
Enyhe sírógörcstől vezérelve, leporolgattam tegnap a horgászcuccaimat,karcmentes az összes nagyon durván jó állapotban van, Bolti szint kb., és ELADÓ!
Korum Carp Float, Matchbot 30k
Maver 3+1fiókos versenyláda, Preston kiegészítőkkel+3mes versenyszákkal+száktartó táskával 60k
Shimi Exage 4cs orsó 7k
Shimi Exage harcifékes orsó 10k
Tica Gc Match harcifék 7k
Tica Hurricane 450es premium match titán gyűrűkkel nagyon durva, a világ eggyik legjobb matchbotja 30k
Balzer Diabolo II pergetőbot 7k
ezek vannak, 1szer voltam idén horgászni nem éri meg fenntartani. -
Taurin
csendes tag
Hétvégén rengetegen vannak és elfoglalják a legjobb helyeket. A tó baloldalán ahol a halőrház és a büfé is van gyalogolni kell hátrafelé kb. 100 métert. Ott van egy kis bódé,
ahonnan egy idős bácsi átvisz motoros csónakkal a szigetre. Oda-vissza 400Ft a szállítás,
de szerintem érdemes bemenni. Ott rengeteg hely van ami nem akadós, könnyű szerelékkel nagyobb esély is van a fogásra, és kapunk esélyt a haltól mert nem kell
olyan szigorúan irányítani.) Ha sikerül a szigeten belül jó helyet kifogni, akkor a 3.9-es botokkal is lehet nyugodtan dobálni. ha bemegyünk a szigetre érdemes mindent magunkkal vinni ami szükséges, hogy ne kelljen feleslegesen csónakázni. Bár, szerintem egy élmény az is. Nem egy túl jó kép, de konkrétan erre a részre gondoltam:
[link] -
r0pi
tag
szombat-vasarnap en is haziretre palyazok, igaz en finompecaval megyek ra a kerdesre, bar ezzel egyszer ( eddig 1x voltam hazireten ) mar porul jartam ott, a sok akado megevett vagy feltucat feederkosaramat, tokkal vonoval. azt hittem 2 tusko kozott tiszta es ki lehet dobni nyilt vizre, hat tevedtem.
a masik ami gaz volt, hogy nincs 2,5-3 meter szeles a nadrag bal szaranal a partsav, aztan rogton tolgyerdo van, 3,9es botokkal olyan balettet mutattam be nemelyik dobasnal, hogy rossz volt ramnezni
a kacsak jofejek, haver nad mellett probalt uszon pontyot cserkeszni, eredmeny: a kacsak felzabaltak az eteteset a meteres vizben, azt hittem belefordulok a toba a rohogestol
tudsz eseteleg olyan helyet mondani a to korul, ahol kevesebb akadoval kell szamolni?
azt mondjak ismerosok, hogy elol a horgaszhaznal levo stegek elott tisztabb a palya... -
Taurin
csendes tag
Én a háziréti víztározóra járok ha az időm engedi és fontosabb dolgom éppen nincsen. Idén 20-szor voltam kb., de csak kétszer fordult elő, hogy nem fogtam ponytot vagy amúrt, csupán keszeget és kárászt. Általában 2-5 kg körüli ponytokat fogok, Amúrból a legkissebb 3.6 kg volt, a legnagyobb 5kg. Hagyományos etetőkosaras szereléket használok két horoggal és 35-40-es zsinórral. A vastag zsinór egyrészt az akadók miatt szükséges, másrészt azért, mert júniusban hasonló szerelékkel fogtak egy 17 és egy 35 kg-os harcsát(nappal!), meg 2db 20 kg feletti busát. Ezekről tudok konkrétan, de lehet több ''kapitális'' méretű halat is szedtek ki. A napijegy 3000Ft, ezért 2db nemes hal(amúrból csak egy), és 3 kg egyéb hal vihető el. Egy hátránya van még az akadókon kívűl,mégpedig az, hogy a 7kg feletti ponytok védettséget élveznek, vissza kell dobni őket a tóba. Nem irigylem azt, aki a 12kg-ost dobta vissza...
-
Kicker
őstag
tegnap szép idő volt... 8kor lementünk este, 8.45kor 1 mp alatt 60 km/órás szél jótt délnyugat felől... fasza volt.. szelet mond egész hétre. fákk
amúgy a bojlisok fogtak szép pontyokat...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kukorica2
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #3540 üzenetére
Hát süllőt énisnagyonszeretnék fogni ,de sosetalálom el az időpontot meg nmetom holkeressem:S+balfasz is vagyok
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Kukorica2 #3538 üzenetére
amugy inkabb a sullozesre fogok raallni. ha 6ot fogok akkor mar nagyon elegedett leszek.
de inkabb nem dobalozok a szamokkal. ha nem fognek akkor az nagy csalodas lenneyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Kukorica2
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #3537 üzenetére
veszemén 30 félkilós pontyal nemsokramész
-
Kukorica2
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #3535 üzenetére
Énmár idén mázsa fölött járok nemtudom behozod e mégha 5napot kinn is töltesz a parton Valaki nemtud komárom megyében valami hetente telapített halban gazdag tavat?olyamira gondolok mint préri vagy ordas
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Kukorica2 #3533 üzenetére
meg nem, de nem is pecazok. majd ket het mulva lesz ket het szabadsagom, de akkor annyit fogok az 5-6 alkalom alatt mint te egesz evben
(boxerrel egyutt )
[Szerkesztve]youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
peterszky
őstag
Hétvégi termés (Balaton): kb. 2-3 kg dévér/bodorka. Majdnem lett egy angolna is, de elszakadt a zsinór (60-as ), a kövezésből elég nehéz kiszedni a jószágot.
Csináltunk olyan kaját, hogy megnyaltuk a szánk szélét
Sztrapacsak harcsapaprikással. Ilyen jót nagyon régen nem ettem.
[Szerkesztve]What else you gonna do on a Saturday?
-
Kukorica2
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #3532 üzenetére
Valami halat sikerült már idén fognod?
-
róland
veterán
válasz dragonfx #3528 üzenetére
Pedig a hivatalos adatok szerint az annyi. Amúgy ez valami idei fejlesztésű zsinór. Még a Berkley-nél is újdonság. Nekem ilyen 25-ös van fent az orsómon. Eddig jónak tűnik.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dragonfx
veterán
A jelen technika állása szerint 9kilót egy 0.20as monofil zsinór nem bírhat el.Fonottban teljesne okés. Igen ezzel több esélye lett volna.
De 8as amúrnál nincs is értelme nagyon emberkedni, fék oda amit még bír a zsinbór bot és hagy fusson, 100at azért egy ilyne hal nem tud mlehúzni, vgay ha igen az az emberünk hibája is."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
róland
veterán
Lent voltunk tegnap egy db 10 cm-es dévér akadt horogra. Körülöttünk lévők sem jártak nagyobb sikerrel, egy szomszéd akasztott valószínű egy 8-10 kg-os amúrt, de elbénázta. (Na persze nem lett volna tisztességes, hogy másik horgász gereblyézős módszerrel ráakaszt a halra és így fogják meg. Pedig szerintem ha nem valami gagyi volt a 22-es zsinórja, akkor azzal már lehetett volna fárasztani.)
Amúgy piros Tímár, csonti, giliszta, a múltkori maradék pufi, mézes kukorica és akciós Ultra Bait kukorica volt velünk. Sajnos a küszök és a pirosszárnyúak se mentek rá semmire.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Btok
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Debrecenben megválnék jópár feleslegessé vált horgászbotomtól, orsómtól:
Botok
Spro Mirage Strong 11 m (rakós)
Spro Dyno SF Carp 3.60 m(bojlis) – 2 db
Maver Black Sun 6m (spicc)
Maver XX carbon (spicc)
Maver Rocky 4.50 m (telematch)
Eurostar HI-TECH 4.20 (match)
Shimano Beast Master 330MH (pergető)
Orsók
Spro Red Arc Match 10401
Spro Hardliner LCS 6000 / 640 – 2 db
Nemtudom lehet e külsős linket megadni, ha nem akkor a moderátort megkérem törölje a linket de a többi részt hagyja bent. Köszönöm előre is!
botokorsok.uw.hu
Email: botokorsok@gmail.com
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz Kukorica2 #3508 üzenetére
Talán valamelyik feederbotos filmje volt, de nem vagyok benne biztos.
A fogásait meg a jó ismeretségnek köszönhette, akkor ment filmet forgatni, amikor jött a füles, hogy ott van a márna-raj Ilyen fogás egy évben egyszer van a Dunán.What else you gonna do on a Saturday?
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3520 üzenetére
én csak dísznek szoktam használni a fenekezőt,ezért is rakom púpra a horgot... s mikor kapás van, rángatja mint az állat akkor felcsillan a szemem, bevágok és kihúzom a kis keszegeket... vagy akasztok egy pontyot, kárászt... nekem bevált...
szerk: a horog 8-as 10-es..
-
Kicker
őstag
a tímár épres szerintem jó választás, a pufikat nyugodtan belekeverheted.... egy kis kenyeret ásztass meg és azt üsd fel a tímárral... szvsz múltkor kaptam mézes pufit meg rizsszerű pufit... hát belekevertem az etetőanyagba, másra nem jó...
csak és kizárólag csemege kukoricát használj, fenekezőn horgokra annyit amennyi ráfér/3-5/, úszóra 1 szemet, a horog ne lógjon ki... nekem ez beszokott jönni... értsd: kárász, dévér, bodri, ponty /a giliszta, csonti legyen nálad azért/
emlékszem após jelölt kiszokott röhögni mert fenekezőre csordulásig kukoricát raktam, csemegét... na mostanában ő is ezt nyomja, fogott is vele pontyokat...
-
probizz
tag
válasz dragonfx #3505 üzenetére
Én a Duna felső szakaszán a magyar-szlovák határszakaszon (Nyergesújfalutól nem messze), azaz a Dunakanyarban horgásztam akkor és azon a szakaszon nem nagyon volt nyoma szennyezésnek. Ezért is maradt meg kifejezetten szép emléknek.
Gyönyörű táj van arrafelé, kisebb szigetek (a holtág és a ''nagy-Duna'' között,amik csak nagyobb áradás idején vannak víz alatt), nyáron egy ilyen szigetről horgásztunk. Nagy élmény volt. Ajánlom mindenkinek,aki megteheti (én is csak egy ottlakó ismerős révén tudtam eljutni a szigetre). -
dragonfx
veterán
tedd hütőbe, de vigyázz!!!!!!!...ránézésre azona trtóna lyukak nagyon kicsik, de el sem képzeled ezek a kis nyomorékok milyen vékonyra összepréselik magukata szabadulás érdekében. A szunyoghálós tetejű a jó, nagyon nagyon apró lyukakkal, amugy a lyukas tetejű gilisztás dobozból kimászhatnak a hűtőbe...és az ugy elég gáz, szal tedd nejlonzacsiba, és kevéske forgács közé tedd őket.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Zoza24
senior tag
Üdv!
ha szombaton reggel veszek csontit,akkor hogy tudom életképesen tárolni vasárnap estig?múltkor vettem egy nap betettem a tárolódobozba amelynek szellőzik a teteje,direkt a boltban vettem nekik,s egy nap alatt megpusztultak..hűtőbe tegyem szombaton a vasárnapi horgászatig?Forza Italy!
-
dragonfx
veterán
pontyozó kaját alkalmazz, aprónép is jön arra, csak ha mindne igaz a pontyok majd kiseprik őket az eteésről ha megérkeznek.
kukorica adalékokat(csíra, liszt, pogácsa, pellet) alkalmazz bátran, és angolmorzsát is a látványért, a balcsi vize tiszta így a halak biztosna erre is hagyatkoznak a táplálékkereséskor. Az íz az nagyon sokrétű lehet, nyáron tán édesebb gyümölcsösebb ízek felé mozdulj, szerintem a sárgás világosbarnás cuccoka nyerők.De kipróbálhatsz olyta is amit még sneki lehet nyerő. Van den eynde, milo ilyne iránú kajáit próbáld ki."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
róland
veterán
Baalton, Keszthelyi öböl ponty, keszeg, kárász fogásához milyen csalit, etetőanyagot ajánlatok?
Múltkor Tímár ponty-kárász (piros) etetőanyag, csonti, giliszta, mézes kukorica, kagylós pufi kombóval 6 óra alatt 1 kárász és egy dévér akadt.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dragonfx
veterán
válasz Kukorica2 #3508 üzenetére
szerintetek érdemes vadvízen mint a duna etetni??, ami koszos és rohadt gyorsna folyik, mert ugye a márna ottan van ahol szépen mossa a hátát a víz ...sajtossal mondjuk valami olcsóval 2 kilót betolni???vagy kenyereszsák inkább?
-
dragonfx
veterán
válasz peterszky #3506 üzenetére
az ördögároknál max. ''barnacsíkot'' + használt betétet és/vagy gumit lehet fogni, igaz halat is, de az a szag meg környezet....
A dagálynál pecáztam sokáig de nem sikerült márnát fogni szépet....mindig kis paptetűk mentke rá, egy idő után uncsi....mega sok akadó ugye....de múltkor láttam szedik kifelé 5-10esével a márnát egy helyen...de épp enm volt nálam cucc..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
peterszky
őstag
válasz dragonfx #3505 üzenetére
Elvileg az Ördögtorok a nyerő, igaz ez kilőve, mert eleged van a retkes vízből
Mi Visegrádon szoktunk márnázni, voltak egészen szép fogásaink is. Közben becsúszott egy 2 kilós és kettő 3,6 kilós dévér is.
Ha nagy halat szeretnél, akkor ajánlom a Dagály kifolyót, bátyám ott fogott 3,5 kilós pontyot.What else you gonna do on a Saturday?
-
dragonfx
veterán
válasz probizz #3504 üzenetére
Egyetértek, mikor egy kis márnát vagy harcsát vagy nagyobb jászt fogtam a dunán régebben nagyon nagy öröm volt, nagyobb mint most mondjuk egy 2es ponty.
Sajna a dunán nagy halat sosem sikerült fogni.
3x megtépett valami, de azon kívül semmi extra.
Legnagyobb hal egy kilós paduc volt.
De legfelejthetetlenebb egy méretes szivárványos pisztráng volt ...igen a budapesti dunán.....hihetetlen szép hal a napfényben, azt mindnekinek 1x látnia kell.
Amugy bp.n hol kéne kimennia dunára hogy tuti fogjak márnát???
és legfőképp mikor és mivel???
mert a sok paptetűből elég volt régen, meg a retkes vízből."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
probizz
tag
Elég régen űzöm már én is a halakat, mialatt volt szerencsém a Dunához 2x és az ott fogott halak (pl. márna (2kg), menyhal (0,5kg körül nyáron!) stb, domolykó is volt ott 2kg felett! (ezt nem én fogtam) és a többi dunai hal) nagyon lenyűgöztek.A mesterséges tavi 6,5es potyka, 4-es amúr (ami trágyagilisztára jött) szintén örömet jelentettek,de nem akkorát. Volt hogy fogtam 4-5nagyobb halat egy nap, sőt volt hogy 3-at egy óra alatt 8kg összsúlyban. De a nagyvizi, vadvizi élmények és sikerek teljesen mások. Ott nem tudod ennyire kiszámítani hogy mi lesz a zsákmány. Ennek ellenére nagyon örülök bármilyen halnak, de sikerélménynek mindenképpen jobb a természetes víz (mégha telepítik is azt).
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
válasz probizz #3502 üzenetére
nem rossz, az ember lemegy lógatni pár órát, megnézi vízet, levezeti a napi fáradalmakat, ja és a halak nem beszélnek vissza, nem úgy mint az asszony...
kösz a gratulációt, szerencse és kitartás kérdése, ja és mindig törekedni kell a jobb technikára, DE a nyerő szerelésen NE változtass! én ezzel a technikával pecázom bő 2 éve, és van eredmény...
peterszky: úgy 2000 posttal ezelőtt volt erről szó, valóban, egy pillanatra beugrottam..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
probizz
tag
Jó lehet közel lakni a Balcsihoz ill. bármilyen nagyobb vízhez, sajnos itt (Debrecen) mászkálni kell össze-vissza ha vmi jobb/nagyobb vízre vágyik az ember. Főleg kis magántavak vannak. Jó lehet csak úgy du lemenni pár órára a vízhez. Grat a fogáshoz.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest