Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicker
őstag
-
Kicker
őstag
Ma match bottal fogtam 1 óra alatt 2 tőpontyot a balatonon, nem volt senki aki horgászott volna, így beetettem a parttól 2-3 méterre, és hamar meg lett az eredménye...
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
Bojlira jött? Balcsin?
Nagy egy dög!!
Én tegnap úszóval fogtam egy 35 centis pikkelyest, meg egy halom kicsit is, aztán az eső elkergetett, pedig egy zsákra valót foghattam volna...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz mephi666 #5123 üzenetére
nem akarlak buzdítani a orvoskodásra, szerintem azért legyen valaki akinek van engedélye, vagy napijegy... egyébként nem hiszem hogy nagy para lenne, ha nem egy fokozottan ellenőrzött terület..
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
hát, vegyes, attól függ mennyit áldozol időben és technikában a dologra.
Ha tutira akarsz menni, akkor kell egy úszós, egy fenekező, egy bojlis és egy rabló bot, valamint sok idő és etetőanyag. A komoly bojlisok iszonyat mennyi etetőanyagot szórnak be, meg kinn is kempingeznek egy hetet is simán... ha nem megy vagy látják rabol a hal, akkor azt dobják be, meg úszóra is etetnek..egyszerű halandóknak most a hidegfrontban a nagy bodrik, kárászok, pontyok (40-45 centiig) is megindultak.
Rfülöp fele mozgok..
[ Szerkesztve ]
-
Kicker
őstag
Helló
az utóbbi 4 napban érdemes pecázni a balatonon, fene nagy bodorkák, egyéb keszegek, pontyok, esetleg rabló hal is csalható a horogra!! hurráááááá!!! tegnap két pontyot fogtunk 5-től 7-ig este, meg csomó keszeget úszóval!!
[ Szerkesztve ]
-
Kicker
őstag
match botomat most élesítettem be, a héten remélem tudok pár órát lógatni és tesztelni a rapala 16-os damilját, eddig spro extra strong feeder 16-ost használtam match-en, és marhára bevált, remélem a rapala is hozza ezt a szintet.
-
Kicker
őstag
válasz lakisoft #4832 üzenetére
Okés lenne, ha lenne valami kultúra a balatoni pecázásban, de perpillanat nincs, ennyi pénzért a halőrök valamit csinálhatnának is. Én lemegyek egyszerű pecásként, mellettem meg bojliznak hetekig, beszórnak 100 kilo etetőt, ha nem többet 150 méterre. Még nem beszéltem a hálósokról...
-
Kicker
őstag
Hali
aki idén balatoni engedélyt akar, annak közlöm, hogy az éves durván 24-25 ezer magyar forint, de idén már 1500 méterig jóó.
Én még akciósan megvettem, úgy volt cirka 20 ezer.
Horgászni még nem jutottam le, de már érik, csak legyen stabilan 12 fok fölött az idő.Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz LucifeI2 #3728 üzenetére
Hali
Tímár féle etető anyagok elég jók kenyérrel, esetleg kukoricadarával felütve, illetve 6-8as horog kell, csemege kukorica a horogra,ja és egy jó hely, ahol van hal is... fenekezőn 25-ös damil (feederre 20-as), úszón 15-18-as (match botra). Nagyjából ennyi.
-
Kicker
őstag
nem pecázik senki balatonon? Itt az északi parton úg y púpra van rakva hallal, hogy napi 10-20 ponytokat lehet fogni, ki mennyit van lenn.... de nyárra megint tuti nem lesz hal... nem jó ez a halastó rendszer, tényleg minden hülye fog pontyokat, és szinte mindenki többszörüsét visze el... a halas-horgásztavakon ilyet nem lehet, ott ellenőrzik is, itt is azt kéne...
-
Kicker
őstag
válasz fifi_addict #3721 üzenetére
nema, csak pikkelyeseket telepítettek, ez elvileg régi bútordarab volt...
egyébként az utóbbi pár napban mennek a ponytok veszettül, most van élmény legalább...
-
Kicker
őstag
Pénteken a balatonon megfogtam az első pontyomat az idei szezonban!!
2.5 kilós tükrös ponty jött 3 szem lerágott csontira, amivel már 4 keszeget kihúztam...
bízom abban, hogy nem fogynak el a halak a balcsiból..[ Szerkesztve ]
-
Kicker
őstag
nem mindegy? raksz rá egy nem túl nagy kosarat /20-30G/ megtömöd etetőanyag, aztán bedobod...
más:
tegnap végre volt élmény, de milyen... azért nem írtam már rég, mert azóta nem fogtam pontyot, após fogott 2-3at, de akkor én nem voltam lenn... szóval, múlt héten volt 2 nap amikor a hülye is ponytot fogott, de akkor nem tudtam menni, na meg tegnap is ilyen nap volt... lementünk, 3-an pecáztunk 2 match bottal a kövek előtt, +2 fenekező. este fél 6 fele kezdtük el az etetést úszóra, 6kor már jött az első jelentkező, egy 32 centis ponty, ezzel egyidőben após fenekezőjére is jött a 42 centis brother... én hamar kivettem, de a 42centis 3 boton átgázolt /szomszéd pecáson/ de nagyobb kárt nem tett... utána úszós kollégám aki mellettem ült akasztott egy 38-ast, utána egy 32-est, ezek közben engem megtépett egy , elszakadt a damilom, az úszónál, így annak búcsút is mondhattam... gyorsan szerel, bedob, még egy 35-ös fogtam, kolléga fogott még 32-est, meg keszegeket elvétve. nem tudom mi volt tegnap /valszínű front/ de 2 és fél óra alatt fogtunk 6-ot úszóval, mind méretes volt.
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3658 üzenetére
szólók bal szomszédnak.ne, neee vágj be.......és mint egy 500as bálnának
annyira jellemző... le megy pecázni X és nem figyel a mellette ülőkre, meg egyáltalán semmire...
a balcsi a héten hétfőn értékelhető volt, kedd halovány, onnantól kezdve viszont 4óra / 1 hal átlag volt... ja de az sem ponty... vasárnap már jöttek a keszegek, de még mindig silány, ma viszont szerintem pontyok jönnek, ponty szagot érzek...
-
Kicker
őstag
tegnap após is fogott egyet.... 42 centi, 2.5kg. megint nem fogott semmit senki, erre apósom kiküzdött eme halat... [link] jó 10 perces fárasztás volt, fenekezőre jött neki... összességében viszont elég gyatra a helyzet, mer ezen kívül 10 keszeg sem jött pedig négyen pecáztunk, 8 bottal.... ahogy lement a nap olyan hideg lett, mint októberben szokott, haza is mentünk izibe...
dragonfx: 24 órát voltál kinn? nem olyan rossz az...
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3651 üzenetére
beülsz a bömszibe, tökiknyomod a gázpedalat, a Balatonig el sem veszed a lábad, aztán pár napig nem a kocsi ragasztgatásával, és szépítgetésével foglalkozol, hanem pecázol...
-
Kicker
őstag
szombaton is fogtam pontyot, 41 cm, 2.5 kg, feeder bot, első bedobásra, szombaton délután fél 3kor... mondom kihúzom, úgy sincs rajta semmi... megemelem, érzem, hogy megakadtam valamibe... hínár? fa? tekerem, nem jön, szórítok féken, akkor pedig viszonylag szépen jött ki, nem cikázott. Kolléga megmerítette, és kiderült, hogy a nem a szájába volt a horog, hanem a szája fölött van két kis lyuk és kettő közé akadt kívülről, de olyan jól, hogy kézzel alig bírtam kivenni a horgot... a parton senki nem fogott pontoykat mostanság, pláne nem ilyen szépeket, így mindenki engem fényezett, illetve irigyelt... mondogatták is, hogy menjek oda, emeljem a botot...
szerdán 9 tonna hal érkezett a balatonba, aki érez kéztetést hogy lejöjjön, mostanában tegye, ez a 2-3 hét elvileg jó fogást ígér...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
Balatonba tegnap elvileg 9 tonna pontyot nyomattak, méreteseket... nos a szar idő miatt nem pecáztam tegnap, ma meg nem volt időm... ámbár, kedden lementünk apóssal, nos előjelek voltak, az hogy az elmúlt hónapban voltunk max 10-szer, és összesen fogtunk 20 bodrit nagyjából, illetve egy 20centis pontyot... nem baj, mi lemegyünk kedden is, jó az idő... fogtunk 5 bodri, úszó és feeder botokkal.. közben neki álltam enni, sima bodri kapás úszón, kaja letesz, mint a villám, bevágok, érzem hogy megakad, és épp arra gondoltam mi lett volna ha megvárja, míg megeszem a kaját... de nem volt idő gondolkodni, mert már elindult a hal befele, mint a szél... 15 métert kapásból lerántott az orsóról, match bot olyan volt mint a patkó... na de utána elfáradt, és egy bő 5 perces küzdéssel visszairányítottam a parthoz, és meg is lett a 40 centis pikkelyes ponty... képet majd holnap...
na ezután még bő egy órát voltunk, kapásom viszont nem volt több... időtartam 17.30 -tól 20.30-ig..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
üdv
tegnap rászántam magam apóssal, hogy lemenjünk peccantani. szerencsére nem voltak sokan, etetőanyagot nem kellett beszórni, így is túl sokat szórtak mostanában. illetve tökmagpogiból dobtam jelzés értékűt.
úszóztam, közvetlen a kövek előtt, volt pár keszeg kapás, de csak egyet fogtam meg, olyan 10 fele akasztottam egy pontyot, de leszakadt a horgom, mert balfaszul kötöttem meg. emellett ugye benn volt a feeder bot is. na ahogy bevágtam az úszónak, a feeder abban a pillanatban megbillent, és billeget hevesen, mondom, nem akadhattam bele, hát nem dobtam keresztbe se, illetve a feeder damilja alatt simán elfér a hal... após megemeli, abban a pillanatban ment el a horog, ő meg kihúzta a feederrel a tükröst...
rá bő félórára akasztottam egy pikkelyest, és hosszas küzdés után a vödrömben landolt! de hihetetlen mennyire a köveknél voltak, az 1 méteres vízben, a kapások meg... hát kiemelte 5ből 5ször, és egyiket sem tudtam megakasztani... de végre élmény!
[link]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
[link]
nos ez a csodálatos jelenség a minap történt, madárka gondolt egyet, és megpihent, 10 percig ott ült, pedig a bot mellett 3 ültünk, még 2 úszós bottal pecáztunk.
horgász teljesítményem:
1 hónapja talán mondtam azt, hogy ha idén már nem fogok semmit, jó az évi fogás mennyiségem... na azóta fogtam 10 keszeget /sokkal kevesebbet is pecázom, mert ahol szoktam lógatni, mindig minimum 5en vannak.../Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3571 üzenetére
igyekeztem...
közérdekű info /még időben/:
HOLNAP ZÁNKÁN REGGEL 6órától 9óráig HORGÁSZVERSENY
1 bottal, súly számít.
Valamint Révfülöpön 24 órás verseny lesz holnaptól. de oda nem biztos hogy lehet még nevezni...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3569 üzenetére
én feederezni nem szoktam...
amit használok
L
I \
I .. \
I ... \
I .... \
O ..... C
I
I
C
O=kosár
C=horog
L=elosztó valami/ízlés szerint/
amúgy nem vagyok jártas a szerelékek tárházában. valamit újíts... az anyagokkal szerintem nincs baj.
mod: visszaperjeleket elég hülye helyre rakja... pontokkal javítva
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3567 üzenetére
akkor ha becsúszik 1-1 nap, amikor nem fogsz semmit, belefér...
nekem a kagylóst mondták, hogy viszik mint a cukrot, de nekünk az nem jött be, belekevertem az etetőbe...
a horgok is érdekes, néztem feeder 12-est meg xy 12-est és a kettő között elég nagy méretbeli különbség volt...
feeder az jó technika, annak ellenére, hogy nyáron 3 embernél láttam ilyen botot.
egy horoggal vagy kettővel aprítod? próbálj valami más végszereléket...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Kukorica2 #3562 üzenetére
tegnap fogtunk 1 db 36 centist valamint egy 31 centis tükröst.
31-es csemege kukoricára úszón
36-os fenekezőre tuttifruttis kukoricára
etetőanyah mindkét esetben kukoricadara, tímár epres, kiskenyér melléásztatva.
emellett még 9 bodri. ketten fogtuk mindezt.
tuttifruttisba nem hittem, de adtam apósnak, és fogott vele...
szvsz konkrétan ne pontyozni menj. kishorgokat használj. após is 5 keszeg után fogta a pontyot. én meg úszóra etetek, és este 8-tól 10ig 1-1 beszokott úszni...
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3560 üzenetére
én voltam péntek - szombat - vasárnap, olyan este 7-től. pénteken csak 11ig voltunk lenn, szombaton hajnali 2ig, vasárnap 11.
murphy törvényei alapján, persze szombati nap volt a leggyérebb, 2 keszeggel és 1 db méreten aluli ponttyal. ja és ketten hoztuk ezt össze. pénteken egy 32-es ponty jött, pár keszeg, tegnap 10 bodri, 1 db 32-33-as ponty.
ebben a pár órában szvsz érdemes megpróbálni. de tényleg ez a dög meleg eléggé megviseli az embert.
ja tegnap após akasztott egy jó pontyot, de elvitte neki a hínárba, bement érte a vízbe ott már nem ért le a lába, mellé merített, és elment... kb 37 centis lehetett.... kinevettem szegényt...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
tegnap szép idő volt... 8kor lementünk este, 8.45kor 1 mp alatt 60 km/órás szél jótt délnyugat felől... fasza volt.. szelet mond egész hétre. fákk
amúgy a bojlisok fogtak szép pontyokat...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3520 üzenetére
én csak dísznek szoktam használni a fenekezőt,ezért is rakom púpra a horgot... s mikor kapás van, rángatja mint az állat akkor felcsillan a szemem, bevágok és kihúzom a kis keszegeket... vagy akasztok egy pontyot, kárászt... nekem bevált...
szerk: a horog 8-as 10-es..
-
Kicker
őstag
a tímár épres szerintem jó választás, a pufikat nyugodtan belekeverheted.... egy kis kenyeret ásztass meg és azt üsd fel a tímárral... szvsz múltkor kaptam mézes pufit meg rizsszerű pufit... hát belekevertem az etetőanyagba, másra nem jó...
csak és kizárólag csemege kukoricát használj, fenekezőn horgokra annyit amennyi ráfér/3-5/, úszóra 1 szemet, a horog ne lógjon ki... nekem ez beszokott jönni... értsd: kárász, dévér, bodri, ponty /a giliszta, csonti legyen nálad azért/
emlékszem após jelölt kiszokott röhögni mert fenekezőre csordulásig kukoricát raktam, csemegét... na mostanában ő is ezt nyomja, fogott is vele pontyokat...
-
Kicker
őstag
válasz probizz #3502 üzenetére
nem rossz, az ember lemegy lógatni pár órát, megnézi vízet, levezeti a napi fáradalmakat, ja és a halak nem beszélnek vissza, nem úgy mint az asszony...
kösz a gratulációt, szerencse és kitartás kérdése, ja és mindig törekedni kell a jobb technikára, DE a nyerő szerelésen NE változtass! én ezzel a technikával pecázom bő 2 éve, és van eredmény...
peterszky: úgy 2000 posttal ezelőtt volt erről szó, valóban, egy pillanatra beugrottam..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
képek:
a hely ahol pecázok
[link]
ahol a jobb oldali kiskacsa halmaz van, kb ott fogtam őket, pedig 1 méternél aligha nagyobb a víz, de kijönnek a kövek elé... a kerítéstől balra van a hínármező, illetve a strand, szerencsére a hínár miatt nem fürdőznek azon a részen, de halak szeretik..
illetve a tegnapi esti zsákmány, az első 31 centis a másik 36
[link]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
tegnap ismét szép estém volt...
az idő enyhén szeles volt, kis lötyögős szél és dög meleg. leértünk a partra, nyitásnak úsztam egy rövidet mert a ''helyemen'' épp ültek, és majdnem elolvadtam, pedig már fél 8 volt... negyedóra alatt megfordultam, kipakoltam, ettem egy szendvicset, bedobtam a fenekezőt... pár perc múlva gondoltam egyet, mondom odapofátlankodok a srác mellé elférünk egy-egy úszóval... leültem etettem egy adagot... srác nem fogott semmit, én se... felraktam a kukoricát, lesz ami lesz... dobtam egy rövidet, leraktam a botot, hátrahajoltam piáért visszanézek, nincs úszó... beránt-> semmi... na felraktam érzékeny úszómat, amivel azt a kis távot meg tudom dobni. 20 perc azzal ment el hogy bedobtam, valami megmozgatta, bevágtam, az úszó kiszállt a partra, pofámba, majdnem a srácot is leszedtem egyszer... 5-6ik elrontott bevágásnál már elég ideg voltam... na de hopp akasztottam egyet, kifárasztottam, megszákolták, öröm s boldogság... végre ráéreztem a sunyi kapásaikra... bedobom megint, kapás 2 percen belül, bevágok, megakad, elszakad... na mondom... sötét is volt már, nekiálltam horgot kötni, DE az ólmom nem volt jó, egy 1.5 grammost kellett faragnom, míg be nem állt... ez 30 perces szarakodás volt összesen, közbe feltámadt a szél mégjobban... gondolkodtam hogy megyek a fenébe, de annyira nem volt vészes... bedobok, lötyögöt vagy 30-40percet az úszóm , mondom, a szereléssel annyi időt baltáztam el hogy már mindegy, összeraktam a fenekezőt, már csak a match volt vissza, cigimet félig elszívtam, kb 3 percem volt vissza... erre, úszó elmerül, bevágok, a fékem elkezdett sípolni, és 15 méter damilt egyhuzamba leszedett, végig vízközt tartottam, mert ha lemegy fenékre a hínárok fele akkor szeva... lassan kivezettem, mégegyszer erőre kapott, de akkor már csak pármétert húzott... lassan match bot ledolgozta a maradék erejét is és végül egy 36 centis tőponty lett a zsákmány/vagy nyurga?/ szóval ez idei legnagyobb pontyom!
a MIMICRY 18as zsinór még jobban meggyőzött, szóval azt hiszem veszek még egy ilyet... idén már elég sok pontyot akasztottam, és tegnap este is pazarul dolgozott.
BÉKEArról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
ma én is meglátogatom a horgászboltot... fogynak a zsinórjaim mint állat... kaptam egy 16-os spro feeder damilt, de fenekezőn előkeként kétszer elszakadt...
amire nem panaszkodom az a MIMICRY nevű damil, vettem 18-ast és 28-ast belőle, match-ra és fenekezőre. nem hagyott cserben egyetlen egyszer sem! de már kezd fogyni az orsókról a zsinór /levágtam többször pár métert, amikor rojtosodott, vagy összeakadtam valakivel stb./ szóval lehet újrahúzom őket...
TI milyen gyakra cseréltek damilt az orsón? én idén elég sok órát töltöttem pecázással... heti 6-10 órát... kb március vége óta.
tegnap eredményes horgászat volt ismét /tegnap előtt és az előtt pár keszeg/
sikerült egy köpcös pontyot fognom, nem egy langalétát 31 centi, de széles volt és pikkelyes húzott mint az állat, majdnem összeszedte szomszéd pecást, előtte meg a hínárt...
I LOVE BALATONArról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
csemege kukoricát ajánlanám a balatonon... 8-as horog a plafon... 12es meg keszegezésre és pontyozásra is alkalmas... szvsz.
rablós technikával fogtam egy angolnát csütörtökön... majdnem berántotta a botom..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
miután elmentem hétfőn haza fél 11 fele állítólag valami nagy dögöt akasztott sportárs, rakósbottal.... ki sem tudta húzni 9méteres botot, ment jobbra balra 3szor /gumi kinyúlt totál/ majd előre és a damil elszakadt középen... nos a halat nem látták, biztos nagy volt... sok volt kinn a kishal lehet rárabolt valami... vagy amúr... mindenesetre kár hogy már elmentem akkor, illetve hogy nem az én horgomra jött, mer match bottal megküüzdöttem volna az állattal...
ma remélem jó idő lesz 7 és 11 között...
ja, az etetőanyag amit hasznáétunk valami univerzális piros 5kilós csomagból került elő, hozzá pár kifli, és ez a mézes pufi amit lehet kapni, abból fél zacskót belenyomtam illetve még egy egész csomag pufasztott rizsszerű valamit... ugyse horgásztam volna el... csali egy szem tescos kukorica, 2 napos érlelés után..
-
Kicker
őstag
-
Kicker
őstag
Match botom, a kép nemtúl jó, de talán látszik valami, tegnap is megdolgoztattam, 3 pontyot sikerült fogni. 30, 32, és 35 centiseket, meglepő módon a legkisebb tanusította a legnagyobb ellenállást...
[link]
na ez az az úszó ami szerintem nem ideális... alapból az önsúly miatt is megáll, így finom kapások érzékelése elég nehéz... amit szoktam használni arról nincs fotó...
[link]
ez pedig egy tünemény hal, a kép csalóka, kb 25 centis lehetett...
-
Kicker
őstag
hááát... azért jobb az a látszat amikor ügyetlennek nézel ki, de amikor bedobsz te vagy a legjobb... tegnap láttam egy olyasmi ládát amire gondolsz... márkákban nem vagyok otthon, de inkább egy kényelmes szék legyen alattad... ha annyira versenypecás benyomását akarod kelteni vegyél egy dióverő rakósbotot... na ahhoz kell spéci szék meg mittudomén még mi... match bothoz nem kő semmi, lerakod/helytől függően, bottartó, horgászláda, rongy, vödör.../ oszt jónapot... tegnap egyébként egy sporttárs jött spéci cuccokkal, multipicker bot, match bot, az általad említett szék, ott helyben szerelt 20 percet, minden rendben és katona sorban, első bedobásra fogott is egy pontyot/kicsit/... de azzal a multipikkerrel 28as ponttyal milyen szépen dolgozott...
-
Kicker
őstag
síránkozásra semmi ok...
a hétvégém nekem is jól alakult, pénteken 2 méretes ponty , szombaton félrészegen/szülinapom volt/ este 9kor megtámadtam a pályát, és hülyének szerencséje is van alapon, fogtam 4 méretes pontyot meg vagy 5-6 kicsit is... tegnap fogtam egy akkora kárászt, 30 centis. ja meg tegnap elengedtem egy méretes pontyot is...
amúgy én is süllőzni akarok, kíváncsi vagyok mikor fogom meg az elsőt...
ismeritek a tökmag sűrítményt?? ilyen kerek zöldes színű erősen tökmag szagú valami.. nagyon jó magában is bedobni úszó alá, illetve etetőanyagba is, csak etető anyagba kell kalapács, hogy beletörje az ember... de fasza...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3391 üzenetére
a balatonon szokott lenni, már nem olyan nagy ám, de emlékszem 2 éve a strandon haverom volt a napágyas, és hoztak neki ilyen elég nehéz vas hintaágyakat, ami azért nem könnyű, jött egy forgószél az ágyfele és már fel is döntötte.. illetve gyékényeket és egyéb tárgyakat pörgötett...
-
Kicker
őstag
-
Kicker
őstag
válasz Boxer001 #3387 üzenetére
lOl bojlival, gondolom... vagy?
más: tegnap vihar előtt haver pecázott, jött egy forgószél a vízen, elkezdett futni, és a fa ami mellett elfutott rádőlt, egykurva nagy fűzfa, épp hogy nem nyírta ki..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3381 üzenetére
waggler? hány gr? én azt mondom, hogy a jó úszós horgászathoz egy 14-18as főzsínór aminek a végén egy megfelelő horog tartózkodik, 1-2 gr-os úszó ami fix ponton van/én botomon ez egy drótról leszedett szigetelés darab, amelybe beledugom az úszómnak a tű részét, amit saját kézúleg hajtottam bele , de nem rossz a sportúszó sem.../ az eresztékkel, illetve a jelzőólommal megfelelően lehet játszani és olyan érzékeny, hogy ihajj...
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #3378 üzenetére
tévedés.... kivéve ha szálkás kis vacakokat akarsz fogni.... normális halakhoz menü:
Tímár eper, csemege kukorica /a tescos az baba../, match bot, vékonyka damil, kishorog /számokba nem vagyok jó, talán 8-10-es?!/, kis másfél 2 grammos úszó és kész... bodrik, vörösszárnyúk, pontyok várhatóak, garda még esetleg...
-
Kicker
őstag
a tegnapelőtti estémet/vasárnap/ félsikernek értékeltem azért... azonban a tegnapi napon javítottam az arányomon 2-ből 2 méretest fogtam, és mást semmit... igaz 31 és 32 centijükkel nem az a batár nagy cet, de jó... a nagyobbik olyat csinált...
kapás van, bevágok, tekerem, mondom ez valami kicsi ''vacak''.. 4-et ha tekertem és megakadt... annyit se mondtam hogy fapapucs és már a szomszéd pecást vette célba, de olyan fékhanggal, hogy sikított.... 4métert lehúzott kb.. utána pedig a match bot ledolgozta a maradék erejét... nagyon szeretem ezt a botomat. majd lefotozom, ha nem bánjátok... szerintem nagyon jó pálca, az orsó nem egy nagy cucc, de kicsi, könnyű, és jó a féke...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz fifi_addict #3374 üzenetére
pénteken, szombaton igen, meg múlt hét szombaton is egy stégen, nád mellett, beetettem, optimális körülmények de csak kicsik jöttek, na aztán tegnap vissza a megszokott helyre, beetet, bedob, kivár, sok ponty/strandi részen/...
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #3372 üzenetére
mákkerek...
itt a balcsin, most már ki merem jelenteni, úszóval minimális az esélye annak, hogy 32 centisnél nagyobb halat fogjon a sporttárs... az elmúlt 2 hónapban kiba sokat töltöttem @balaton, és legalább 35 pontyot fogtam méretük 20centitől 32 centiig változott, ja és 2 db volt elvihető.... tegnap este fogtam kb 10et, 1 méretes volt... grrr...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3338 üzenetére
én azonban morcos vagyok... ugyanis felénk a nádasban horgászat lenne a tuti, ahova stég vezet... persze a nyaralós szemét az mindig ott van de ha nincs akkor is elzavar... nem értem hogy lehet hagyni hogy valaki megvegyen egy részt a balatonon... nem mindenki bunkó, de pl én a lakhelyemen nem tudok pecázni sehol, mert a strand van, dilletve 1 hely, ami elég szar... a többi az mint pofátlankodás kérdése, ugyanis ki kell menni egy stégre, ahol vagy nudiznak, vagy pecáznak, vagy kimész és rá félórára fognak...
történt hogy kipofátlankodtunk tegnapelőtt, jön az ipse, hogy ha majd jön akkor legyünk kedvesek elmenni... jó, átmentünk a másikra ahonnan bementek a nudisok/kb 5 stég van egy kis rövid szakaszon/, kimegyünk, látjuk hogy a tag nagy stégen egy botot bedobott hátra a nádasba/bőven elfértünk volna, de nem érdekes, ezen még nem voltam pipa../. beetettünk a másik stégen, horgászunk már vagy 1 órája, nem zavar el senki.. erre a mellettünk levő stégen a papa odadob az úszóm mellé 1 méterre kishallal... párbeszéd:
- elnézést, én itt horgászom
-tessék?
-mondom itt horgászom ne haragudjon.
-és magáé a stég?
-nem, de nem rongálom, nem viszem el, nem értem mi a probléma?!
-köszi
és kihúzta... valamit mormogott, de nem hallottam... legszívesebben megmondtam volna neki, hogy agyt nem lehet venni pénzen, csak nyaralót...
egyébként fogtam 2 pontyot, egyik méretes is vót...
-
Kicker
őstag
üdv emberek!
tegnap délután 6kor lementünk pecázni, jól bevált úszós helyre... világosba csak a keszegek, ahogy besötétedett jöttek a pontyok... ja meg ki***tt sok szúnyog... totál invázió, nem csíp, csak annyi van hogy vágni kell az utat köztük! ezekközül azért pár behullik a vízbe, amikért előszeretettel kiugranak a halak... na az úszómat azt hittem bekapja egy kisebb pontyforma hal, mikor kiugrott és szájjal az úszóm mellett 4 centire esett vissza..
kapások: kis 1-1.5 gr-os úszóm jól kisúlyozva, 1 szem ólommal, a horog és közte jó 15 cm, villágítópatron el kezd remegni, mintha stroboszkóp lenne... na z ilyet nem tudtam megfogni, túl korán vágtam bé... ha kicsit türelmesebb voltam és a hal határozott akkor már fárasztottam is a pontyot, előbb pikkelyesek, aztán tükrös... 6 db lett a végeredmény, fél 10től 11ig mentek a nemeshalak, 2 db méretes is volt... de ippen hogy 31 centisek.. nem tudom idén hol vannak a 2 kilósak! amúgy jó élmény volt, a raklapnyi keszeg után..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz #16741888 #3276 üzenetére
nem akváriumban horgászom, de értem mire gondolsz...
meg észali parton balcsin eléggé zötykölődöt a napokban a víz, szél... szal kicsit jobbra számítottam időjárás ügyileg... kárászokból fogtam pár 30centis, meg 20 centis pontyokat is, de méretes, úszóra még mindig nem jött, pedig pecáztam becsülettel... keszegek azonban összességében nagyon nagy számban jöttek. ennyi, semmi extra.Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
üdv ftársak!
nos az elmúlt héten apósjelölt aprított, ő fenekezni szokott és 3 nap 5 pontyot hozott... persze amikor én mentem kárász volt a plafon... ja és én úszóval dolgozom, amire egyszerűen nem akarnak jönni a nyeszlett pontyok!!! pontosabban csak azok jönnek... pl tegnap este is 2 db 22 centiméterest fogtam.. utána meg egy 28 centis kárászt. pedig etetett hely, állandóan pecázunk rajt /napi 6 órát egy két helyi arccal/ és a ponty nem akar beúszni... tavaly ilyenkor már jöttek, úszóra is..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz dragonfx #3188 üzenetére
[link]
szerk: kicsit nagy lett a kép...
ezt tegnap szedték ki, merítőhálóval, a köveknél úszkált..
annyi infót hallottam tegnap a busáról, hogy... nem tudom mennyire igazak ezek:
kérdeztem mit keres itt a busa?
válasz: ikrázni akart, de már halldoklik, mer nem tudodd leikrázni, így megkeményedik benne, bekómál, és elpusztul...
amúgy keszegeket fogtam, szombaton szar szeles idő volt, de tegnap, és pénteken nagyon jól lehetett pecázni!!
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #3154 üzenetére
nem voltam ott mikor kiszedték, valami csöves rákattant..
halat nem sokat fogtunk, napoztunk inkább, meg halakat etettük... azonban most a balcsin iszonyat jó idő van, itt az északi parton... ezermillio pecás, halakat is fogdossák, én meg melozok, itt rohadok a gép előtt..Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
vazeee
tegnap pecáztunk, strandi sekély részen, jön egy család, anyuka rámutat a vízre, mekkoraa hal! mondom látott egy követ... erre horgásztársam mondja, hogy ő is látott vmit... na persze, nem is foglalkoztam az üggyel... mai nap jön fel apósjelölt, s mondja, hogy emlékszek e tegnapi nagy halra, amit mondtak ott- mondom neki, ja... aszongya kb egyméteres busa volt, egy faszika kivette, segítséggel, és elvitte haza.. 20kilo körüli súlya volt, a tag a bringájára tette rá,amiről minden irányba lelógott.. valószínű ikrázni akart, vagy betegeskedett...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
üdv
7végén ezermillióan pecáztak a balcsin, de ez a kurva szél nem volt valami jó... azonban a pofám szép piros lett, akadt is kis halacska a horogra... /nem sok, szal nem büszkélkedek el velük.. /Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #3112 üzenetére
balcsin a cukk nagyon ritkán szokott bejönni, de a csemege kukoricát szvsz mindehol jobban felveszi a hal, nyaraláskor voltam egy horgásztavon, és csemege kukoricával pecáztam, csak én fogtam pontyoKat... de ki kell próbálni, lehet cukk-os napjuk lesz...
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #3079 üzenetére
hát nem azok az orbitálisak, 32-35centi, hazavihető méret.. de ez is valami, mivel mások nem fogtak semmit... tegnap melo után lementem, apuka már ott volt, épp leteszem a cuccaim, már huzza ki a pontyot...
-
Kicker
őstag
Tegnap focizni mentem, nem tudtam pecázni a balcsin, persze, ilyenkor apósjelölt 8 pontyot fogott ebből a 3 legnagyobbat hozta haza.... nagyon jó az időőő
-
Kicker
őstag
osztom, tele a tököm nekem is a széllel, nagyon nem szeretem én se! ráadásul reggel 9kor pl tegnap szélcsend gyönyör idő, fél 11re iszonyat szél...... grr... bolond idő!
-
Kicker
őstag
hali, na hosszúhétvégén megtámadtam a a partot, és élő csalit is vittem...
eredmény: pár keszeg és egy 35 centis tükörponty....
elképesztő mennyiségű horgász volt a balcsin, zsír volt az idő, rohadék szél fújdogált, de sebaj...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz Bandus99 #2964 üzenetére
biztos király lehet, én Lenti mellett voltam egy hasonlo tavon, ahol lehetett kibérelni helyet stb... mondjuk ennyire még nem volt jó, sőt...
ez a gyékényesi nagyon puccos, szal szerintem nem occsó, de kétségtelenül pazar pihenést sejtet...
idén üdülési csekket is beszámítanak a horgászengedély árába, a balcsin mindenképp...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
tegnap kivettem délutánra egy kis szabadságot, és mentem horgászni, 1kor már lenn voltam egy vödör etetőanyaggal, meg egy cimborámmal, ő fenekezett, én úszóztam. Hozzáteszem, a nyáron a legnagyobb halam a balatonon, egy kb 26 centis ponty volt, ami leakadt.... szóval elég cudar, még májusba fogtam egy közel 2 kilósat, azóta semmi, pedig próbálkoztam, de 8db bodorkánál nagyobb eredményem nem volt!!!!!! na jó időn felbuzdulva, meg a bizonyítási vágy/anyámék oltottak, hogy ne ilyen kishalakat vigyek, hol vannak a pontyok... / prímán beetettem nádasnál ahol olyan 1méteres víz volt/miután leengedik a balatont... tavasszal 35-40 centivel több víz volt!!!/ 1től 6ig fogtunk 6-7 bodrit, 2-3dévért, egy kárászt.
kicsit iszogattunk, a jó kedv meg volt...
no megint kapás, bevágok nagy naívan, tekerem mint marha, egy olyan 2 métert jött simán/5 méterből/, mondom kishal megint, lehet tépni bátran, mi baj lehet, meg a hal is meglepődött szerintem, hogy bevágok azt egyből tekerem 100-zal. na gyanús volt hogy nem jött a víztetejére, abban a pillanatban megállt, és elindult a nádasba, akkor kisjáték, fárasztás után megadta magát és belekerült a merítőbe, majd a vödörbe. sokkot is kaptam azt megmondom, ilyen a balatonon olyan ritka, hogy az valami elképesztő, ráadásul ez az a cimbim volt aki multkor elugrasztotta azt a pontyot, de azóta kiképeztem profi merítésre... szóval izgultam rendesen utána örjöngtem visítottam mint egy kisgyerek... HÁLA A TERMÉSZETNEK!
-
Kicker
őstag
válasz kukorica #2497 üzenetére
ez vicces, az amúr tróger egy lény... szemem láttára egyenesített ki egy horgott, egy határozott ugrással, a merítés előtt 2másodperccel...
azért vigyorgok mert nem velem történt
-
Kicker
őstag
bassza meg, tegnap lementem pecázni, nagy nehezen találtunk egy free stéget, beetettem prímán, nádas mellett, haveromnak adtam egy fenekező botot, én meg úszóztam, beérett az etetésem, fogtam 10bodrit, /18órakor álltunk neki, és 8kor már otthon voltam/ kezdett sötétedni, jöttek a szúnyogok, egyszercsak úszómkiesik a viízből, bevágok, ponty... havernak mondom, merítsed meg, de olyan bénán fogta meg azt a retekmerítőt, hogy először csak kalimpált egyet, utána meg végleg leverte a horogról a halat... vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
na de se baj épp ha volt 30centi, de nem is biztos... de az is lehet hogy kárász volt...
pedig tuti az a hely, nagyon tuti!!!!Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #2488 üzenetére
én csak csemege kukoricát használok, horogra is, meg etetésre is, ha... etetőanyag: kenyér+izesített cucc/tímáreper/+kukorica dara horogra csemegekukorica. mindig kivéve ha van valkinek csontija, gilisztéja és én meg nem fogok semmit...
PH-n nagyon kevesen horgásznak balcsin úgy veszem észre, pedig aza horgászat, nem a pupig tele levő tavak...
egyébként tegnap voltam balcsin 3 óra alatt fogtam egy fél vödör bodorka, dévér, kárász halmennyiséget... pontyokat meg alig lehet fogni...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
válasz R3ĐßuŁŁ #2101 üzenetére
Kedves sporttárs, nem én szeretnék harcsát fogni, egymásik sporttárs kérdezte...
én békés halbarátainkat fognám ki, ha a baéatonba lenne még...
haverom tegnap délután fogott 3 kilos bálint... keszeggel...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
valami brekekő hangú izét lehet kapni amivel csalogatják...
VOltam Zala megyében Lenti mellett egy horgásztón /tudom sok van arrafele/ valami szabadidőközpont lesz, egyenlőre még csak horgásztórésze van készen. nyaraláskor 5 napon át ott pecáztam, napi 3-4 órát és jo izmos pontyokat fogtam, DE mindegyik majdnem egyforma volt és mellette kárászok jöttek... a tag azt mondta amur is vanbenn... na hát azt nem láttam én egyet se... tegnap meg visszatértem balcsira és a valóság féloránként egy kapás jo esetben horgászatra... fasza. mellesleg kurvára idegesít, hogy én mint balatonparti lakos a saját falumba 1 horgászhelyen osztozok boldogboldogtalannal, ahol 3 botnál több nem fér el. gyalázat...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
basszus, tegnap elfelejtettem beírni a hétfői élményt... lenéztünk egy stégre, jo idő volt, jo etető anyag, uszozni lehetett, 3an elfértünk kényelmesen, én egy bottal nyomtam, a haver az kettővel, a másik tag(egy hóbortos muki) meg vagy 4el... ő fenekezett, mondta nekem hogy ott uszozzak, beetetett... oké more, ne fogtam semmit, egy orán keresztül, na aztán jött két keszeg, aszongya, itt olyanokat szoktam akasztani, hogy alig birta el a botot, és bevitték neki a nádasba... oké mondom, hiszem ha látom, ezt elmondta párszor.. egyszercsak kapás, bevágok, akad, akarom tekerni, elindul kifele a nádastól... mondom hoppá dobozos... az öreg nem szédített? aztán match botom dolgozott, meg én is, esélyt nem kapot a halacska, 2 perc után meritőbe folytatta... egy jo kétkilos pontyesz, rövidecske, de széles és dundiego volt... utána semmi... ők is fogtam kispontyot megmittomén, de szerintem az öreg azért bénázott(ha igaz volt amit mondott) mert nem olyan szereléssel ment mint én... de még megyek oda pecázni, aztán hátha meglepődök... majd kiderül...
-
Kicker
őstag
majdnem egy hónaopos szüneten vagyok túl!!! szóval vasárnap irány a vízpart, és hello halak!!!! azt mondják, hogy nem nagyon volt fogás mostanában... Balcsin úgy összességében sok az üresjárat... remélem ez nem így lesz most velem...
-
Kicker
őstag
fúú te... én is voltam arra... de már ezer éve... talán Irmapuszta nevű hely... ha az arra van... de úgy emléxem arra... arrafele sok tó van, csak mind Halászati RT kézben, tehát jó kapcsolat kell és olyan helyekre juthatsz be, hogy betojsz... no és a halakról még nem is beszéltem...
no de visszakanyarodva a kérdéshez:
keresgettem, de még nincs meg... na a lényeg, hogy kell hogy legyen, de karoshoz az nincs túl közel... azaz félórás autoútra számíthatsz... még írok ha eszembe jut...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Kicker
őstag
vaze, ma megtámadom a halakat... hadat üzenek és 4órában elintézem őket.. nem voltam már 3hete legalább... elvonási tüneteim vannak...
-
Kicker
őstag
válasz BÁ Nutrition #1470 üzenetére
a tímár eprese nálam favorit... de perpillanat ez a román idő, illetve a vizsgaidőszak és munka triója minden lehetőséget kizárt...
ahogy olvastam a beszámolód, nem úgy tűnik hogy balatonon vitézkedtél így, vagy mégis?
ez a harcsás téma nagyon divat manapság, meg a süllő stb.. én nem szoktam, DE nektek drukkolok, hogy a ragadozókat kapkodjátok bátran, mert már szerintem túl sok van... (vagy kevés a békés hal vagy nem éhesek )Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest