-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #79351 üzenetére
" A ragadozó halak visszahelyezésére kizárólag 15 fokos vízhőmérséklet alatt van lehetőség. 15 fokos vízhőmérséklet felett a kifogott ragadozó halak mindegyikét meg kell vásárolni. Pergetés csak az arra kijelölt tavon lehetséges."
-
Interceptor
addikt
válasz Szilágyi84 #79316 üzenetére
Szerintem kezdőként is fontos, hogy célzottan pecázz adott halfajra(megfelelő csalikkal) olyan helyen ahol tudod biztosra, hogy nagyobb számban vannak jelen. Én az első hónapban elkövettem azt a hibát, hogy összevissza csalikkal mindenféle helyismeret nélkül dobáltam és persze nem fogtam semmit, aztán a fentieket figyelembe véve a következő hónapban már fogtam a balinokat.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Interceptor #79358 üzenetére
Igen már azért érdeklődtem a helyi pecásoktól és többször jártam arra van feljebb bringaút és amikor arra tekertünk lenéztem megfigyelgetve a terepet. Kimondottan balinos víz legalábbis az elterjedtebb ,de jó lenne más is ha akadna
Tényleg erről jut eszembe, hogy mennyire férnek meg egymás mellett közelében pl süllő ,csuka ,balin vagy inkább egy adott helyen nem igazán tűrik meg egymást? -
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #79359 üzenetére
Balinos, ja. Mikor voltam kint natúrba végig a balin rabolt. Ez még a nyáron volt,viszont szívesen mennék a Duna más szakaszára is csak nem tudom hogy hova. Esetleg van aki tud ajánlani rablós helyeket?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Szilágyi84
senior tag
Én is mennék majd figyelem a helyeket tanácsokat .
Albertfalván ahol régen a BVM volt a kanyarban van OMW kút és egy sóder ,homok, telephely mellett egy nagy csatorna kifolyó gát szabályzós és oda sokan járnak ,de Budafok mögött is ahol a fedett jégpálya van és kinti konditerem meg a kültéri szórakoztatónál lent ott is kispatak torkollik bele a Dunába ott is rendszeresen vadásznak.[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
szerintetek van még értelme kimenni busázni vagy már túl hideg a víz?
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #79361 üzenetére
Nem is rossz hely. Egyszer rápróbálok.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Szemezgetek ezzel az orsóval.
Valakinek van tapasztalata/véleménye vele? Végül botnak hiki voyager lett ami nagyon tetszik 2 részes 360-as 3 librás. Orsót viszont ezt néztem mellé.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Spartacushu #79365 üzenetére
Tapasztalat nincs. De rákeresve egy másik boltba ugyanez az orsó egyet fizet kettőt kap akcióban van..... [link]
Az áttételezést vagy elírták, vagy nem lesz tartós darab....
Ennyi pénzért (ha körülnézel, és akciósat találsz) egy Okuma 8K.
Ezeket meg felejtsd el.
Mondom ezt úgy, hogy nem volt ez az orsó a kezemben. -
saen
veterán
válasz Zoli bácsi #79366 üzenetére
Ez valakinek a sajátmárkás orsója. Nem hinném, hogy bármiben rosszabb lenne, mint az Okuma, hasonló kategória lehet. Egyébként amik ugyanúgy néznek ki leszámítva néhány apróságok, azok valszeg ugyanott készülnek azonos műszaki tartalommal. Garantáltan van még Hiki-hez hasonló orsó a forgalomban.
-
4Grider
nagyúr
válasz lbandi777 #79363 üzenetére
Ez inkább a másik tengeri pér faj lesz a vékonyszájú márna (https://en.wikipedia.org/wiki/Thinlip_mullet). Horvátoknál dettó fogjuk, bár valamivel még kisebb, mint a grey mullet. Úszós szerelék és kenyér vagy halbelsőség/bél jó rá is.
-
saen
veterán
válasz Spartacushu #79368 üzenetére
Kizárt, hogy japánban készüljön, akkor nem ennyibe kerülne.
-
iceQ!
addikt
Srácok,
Lefőtt a tigrismogyoró. Kb 1 órát főztek az összes adagot, ennek puhának kell lenni vagy marad ugyan úgy kemény? Valahol azt olvastam hogy, fél óra főzés elég másik helyen 1 óra. Illetve arról nem írt senki sem hogy full puha lesz vagy sem.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
sasa311
veterán
Az, hogy meddig kell főznöd sok mindentől függ de leginkább attól, hogy mennyit áztattad előtte. Javasolt legalább 24 órára beáztatni főzés előtt. Akkor kb. 1 óra a főzésidő. 30 perc az valami nagyon friss mogyoró lehet esetleg, nem az a kemény száraz amit itthon kapni.
Onnan tudod, hogy kész, hogy már nem ráncos és a barna héja felrepedt / levált a megdagadt magról és világos lesz a színe. Kb ilyen:
Puha sosem lesz, kb olyan az állaga, mint az épphogy leforrázott takarmánykukoricának. Cserébe remekül megáll pl. csalitüskén
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #79376 üzenetére
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #79380 üzenetére
Megpuhult persze, illetve ránc nélküli lett a formája.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz sasa311 #79377 üzenetére
Köszi, ez ilyen lett. 5 kilót vettem lett belőle 10. Boltban 10 kiló 20 ezer forint, így meg 7 ezer forint főzéssel együtt.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
-
4Grider
nagyúr
válasz sasa311 #79383 üzenetére
Nem feltétlenül. A ready method kaják nem csak vizet tartalmaznak, hanem tartósítókat és olajokat is, hogy a nedvességtől ne induljon meg a kaja bomlása. Aki tehát nem horgászik el egy alkalommal 800 g method etetőanyagot (mint pl. én), azoknak ez jó lesz a következő, sőt az utána következő alkalommal is. A vízzel bekevert etetőanyagok viszont néhány nap alatt megadják magukat, max. hűtőben/mélyhűtőben tarthatóak el annyi ideig, mint a ready method kaják..
-
galervin93
őstag
válasz sasa311 #79386 üzenetére
Sírok.
---
Úgy néz ki lesz egy-két érdekes változás a method versenyszabályzatban. A legerősebb talán az, hogy megszűnik a klasszik open-end, illetve pellet-feeder kosarakkal való alapozó/ráetetés lehetősége. Nagy mennyiség és/vagy mag bejuttatása így érdekessé válik.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #79387 üzenetére
Még nem néztem utána,de gondolom hogy nem lett jobb a helyzet. Van egy videós összefoglaló azt akarom majd megnézni
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
galervin93
őstag
Nekem van már egy-két ötletem a helyzetre, de ki kellene próbálni őket, melyik-hogyan működőképes, ha egyáltalán... Sajna az idő szűkös, egyre nehezebb lesz a hűlő vizekben magokkal játszadozni, meg annyira a methodért se vagyok oda, lenne más fajta peca is, amit szívesebben művelnék. De a maconkai (előtározói) pályán szívesen horgászom, és ott bizony pont magos etetésre van szükség (gát meg pelletes). Fel van adva a lecke.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #79389 üzenetére
pelletest még könnyen meglehet oldani a Haldorádó "kis kosaraival"
-
4Grider
nagyúr
válasz sasa311 #79386 üzenetére
Senki nem kever be 20 dkg etetőanyagot arra számolva, hogy pont elég lesz. Ha viszont a nedves tartóban fél kiló van, az tuti elég szokott lenni, legközelebbi pecához csak rá kell tölteni. Tehát nem kell kidobni a megmaradt felesleget és nem kell aggódni, hogy kevés lesz. A száraz kaja nem ready. Ready majd x perc múlva lesz, ergo ennyivel később kezded - az esetleg rapid - pecát, vagy előző este bekevered. Amit vagy felhasználsz mind, vagy pocsékolod egy részét.
Szóval nekem az a logikátlan, hogy a vízparton kutyuljak, ha pedig túlnedvesítem, akkor meg szívjak, meg persze akkor is, ha előző este bekevertem, de mégsem jutok le másnap pecázni. -
sasa311
veterán
válasz 4Grider #79392 üzenetére
Te tudod. Én mindig kb annyit keverék be ami elfogy, mert már peca közben látom ha kell még, akkor keverek még és kész. 2 perc a keverés, utána kipakolsz, addigra jó is. Ez nem egy lehetetlen logisztika. Bocs, de minden más kifogás - ami tök oké, de akkor nevezzük néven a gyereket: kényelmes és megeri a felárat.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
galervin93
őstag
válasz BlackmMmDog #79391 üzenetére
Megnézem ahogy azzal a Bakó Peti-féle huszonöt dekás gombócoknak megfelelő mennyiséget bedobálod, úgy 30-40 perc alatt. Tény és való, inkább a magos etetést sújtja ez, de pellettel sem lesz könnyebb.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
őstag
válasz 4Grider #79396 üzenetére
megmaradt mennyiség mikor szemét ? Ha a vízbe szoros a halak felzabálják. Ha a parton hagyod a hangyák,kacsák patkányok szintén felzabálják. Míg a kényelmes Ready method kaját beszórod a vízbe ami teli van tartósítószerrel, amivel csak magát az élővilágot mérgezed . De kényelmes és a gyártónak bacott nagy nyereség ,hogy 60 deka kaját elad 1 kilónak +10 deka kaja árának hozzácsapásával (víz, tartósító hasonlok)
Ha meg a szemétre gondolsz mint etetős zacskó az nem azért van mert nem Ready kaját használ hanem hagyományosat hanem abból adódik egyszerűen ,hogy szimplán paraszt az illető.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
4Grider
nagyúr
válasz hermanyi #79397 üzenetére
Konkrétan ha előre be kell keverjek egy kaját, akkor minimum fél kilót be szoktam keverni, amit vagy felhasználok, vagy nem.
Carp Zoom esetén van száraz csoki-narancs 990 Ft-ért egy kiló és van ready 1490 Ft-ért 800 g. Azaz az ÉN szokásaim alapján négy pecára elhasználok (vagy nem és kidobok) 1980 Ft értékű száraz kaját és ugyanattól a gyártótól ready-t meg kb. 800-1000 g-ot. Amit 1490-1865 Ft-ért veszek meg. Tehát olcsóbban, mint amivel nekem kell küzdeni.
Mivel emberként mi is megesszük a tartósítószereket és maximum 40-50 év után leszünk tőlük rákosok, így úgy gondolom, hogy a method módszer amúgy is kevés kaját felhasználó bevitelével nem emeljük a környezet terhelését mérhető mértékben. Nyilvánvaló, hogy a vízbe bejuttatott kaja közel sem 100%-a hasznosul tápanyagként, így inkább fontosabb az, hogy egy peca alkalmával mennyi tápanyagot juttatunk be a vízbe. Methoddal ez eleve alacsony érték, főleg ha valaki csak keresőpecát folytat. (Én igen.)
Részemről befejeztem, ui. engem már nem valószínű, hogy meg tudtok győzni arról, hogy a ready kaják nem érik meg a pénzüket. Egész egyszerűen az én rapid pecáimnak sokkal jobban megfelelnek. Ráadásul amíg azt tapasztalom a dinnyési kikötőben vagy az intenzíven halasított tavon a beírókönyvben, hogy több halat fogok a módszeremmel mint a sporttársak, addig nehezen fogok ezen változtatni. -
sasa311
veterán
válasz 4Grider #79398 üzenetére
no offense, meg engedjük el ha akarod de az még nem jutott eszedbe, hogy akkor ne fél kiló kaját keverj hanem mondjuk egy negyed zacskót?
Amúgy lehet én vagyok földhözragadt, de erőt kétségeim vannak afelől. hogy bármivel jobb lenne az előre bekevert kaja. Ezt mindössze arra alapozom, hogyha így lenne akkor a versenyeken mindenki azzal tolná..
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
KunEmber
senior tag