Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Ezennel megnyitom a Daciasoknak szoló topikot amiben kibeszélhetjük a régi és új Daciak tudásat, kellemes dolgait vagy netán bosszantó hiányosságait.
Várok mindenkit szeretettelNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Ghandi
aktív tag
Hááát nem igazán jött be a topic
Nekem Loganom volt,de 4 hónapja váltottam Renault Megane II-re.
A Logan fogyasztását,szerelhetőségét és igénytelenségét visszasírom! Ujonnan vettem,8évig használtam,igaz csak 110ezret tettem bele,de csak olajat,szűröket,gyertyát és pár kiégett izzót cseréltem benne,na meg egy féklámpa kapcsolót.
Soha semmi baj nem volt vele,én nagyon szerettem a kis 1.4-est.Nem a fapadost vettem hanem a "full" verziót amit más olcsó márkában (Suzuki,Skoda) kb egy millával lett volna drágább! Csak ezért vettem és nem bántam meg.Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
FRENK1988
veterán
-
Sztbeni
őstag
Az új Logan és Sandero gyönyörű lett. Bár a régiek is tetszenek nekem. A Dacia az egyik kedvenc márkám . A Duster meg ilyen áron zseniális. Első autónak el fogok gondolkodni egy Dacián. 500.000 HUF körül vannak használt Loganok. Egy jó kis 1.6os nekem jó lenne, egy kis tuninggal meg tökéletes
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
Ghandi
aktív tag
Tudom,tudom csúnya marketing jaah,de had kapjak egy kis esélyt
Pár Dacia Logan új alkatrész
KösziElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
kisza25
félisten
Huh ahhoz képest mennyi dacia fogy nem nagyon pörög ez a topik
Rákerestem, mert at új dustert nézegetem, de nem sok mindenki van ittEladó: 4db Nokian WR D3 téligumi 185/60 R15 88T DOT 70%-os 3418 Ár: 34900Ft és 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 kb 40%-osÁr:39900.-
-
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz Luck Dragon #8 üzenetére
a hónapban viszem a hyundai-t szervizbe Siófokra, ott akarom kipróbálni a dustert+ fiat tipo-t
tudom nem sok közük egymáshoz, csak az áruk 3,5M meglenne mindkettő
ha egyik sem tetszik, akkor meg marad a kia rio, az tetszik 7 év gari, csak az semmivel sem magasabb, mint az i20, meg nem is nagyobb, lényegében ugyanaz a két autó, csak a 7 év garit jobban ki tudom használni[ Szerkesztve ]
Eladó: 4db Nokian WR D3 téligumi 185/60 R15 88T DOT 70%-os 3418 Ár: 34900Ft és 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 kb 40%-osÁr:39900.-
-
nagyúr
Ha nem lenne olyan tesztautó ami tetszene, akkor Székesfehérváron nagyobb a választék ezen a téren ( tapasztalat).
Mind a kettő márkával kapcsolatosan és nincs is messze Siófoktól.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
kisza25
félisten
válasz Luck Dragon #10 üzenetére
ok thx
Eladó: 4db Nokian WR D3 téligumi 185/60 R15 88T DOT 70%-os 3418 Ár: 34900Ft és 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 kb 40%-osÁr:39900.-
-
nagyúr
-
Ck.
addikt
Hogy hogy a korábbi Dustert lehetett automatával rendelni, de az új modell csak kézivel elérhető? Vagy csak én néztem be vmit a konfigurátorban?
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Szomorú, pedig pont a váltó miatt lehet ám vásárló réteget veszíteni.
És a váltón felül még a motor családon is kurtítva lett, a beharangozott 1.2 turbó benzines nem is elérhető. Csak az 1.6 szívó benzin és az 1.5 turbó dízel.
Az előbbi mennyire passzol/nem passzol hozzá? Van létjogosultsága? Volt szerencséd élőben az autóhoz?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
mondom, hogy lesz minden ősztől, csak megy az átállás, mindenhol ez megy most az euro 6.2 miatt
nincsen jelenleg senkinél 1,6 tesztautó, egyébként 1,2 turbos pont van itt kaposvár mellett csak engem nem az érdekelEladó: 4db Nokian WR D3 téligumi 185/60 R15 88T DOT 70%-os 3418 Ár: 34900Ft és 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 kb 40%-osÁr:39900.-
-
nagyúr
Az 1.2 TCE és az 1.5DCI motorokhoz mai napig rendelhető EDC hatsebességes automataváltót vagy ugyanakkor hat sebességes manuális váltót.
Jelenlegi állapotban a Dacia Magyarország honlapján lévő konfiguráció nem releváns.
Mert vannak még készleten lévő autók ezekkel a feltételekkel, mind amellett továbbra is felveszik azon rendeléseket ami a jelenlegi euró normálizálás alatt áteső motorokkal történik. Csak itt kisebb időt vesz igénybe.
Jelenleg DCI motorok esnek át ezen a folyamaton Euro 6-D.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
baro32
aktív tag
Szevasztok
Nekem egy Dacia Sandero 1.0sce van és a mai nap folyamán kijelzett egy figyelmeztető lámpa a műszerfalon fogalmam sincs mit jelent járó motornál is világít egyfolytában:
Remélem nincs nagy baj.
HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
nagyúr
-
Demertin
tag
Sziasztok! Adott egy 2016os Dacia Sandero II, 1.5dci. Elektromos kapcsolási rajzot honnét tudnék szerezni hozzá? Nem gond ha fizetni kell érte (persze nem horror ár). Nem működik a helyzetjelző világítás, biztos nem kapcsoló probléma. Nincs feszültség a bejövő kábeleken. A kocsi törve volt, elképzelhető, hogy emberi beavatkozás a ludas. Bármi féle infót szívesen fogadok a kapcsolási rajz fellelhetőségéről.
-
baro32
aktív tag
-
nagyúr
Mennyinek kellene lennie szerinted ennek az összegnek, ez teljesen reállis. Sajnos itt az Elf oldaj az amit picit meg dobja az árát. Hasonló mint a Fiat esetében a Selenia olaj kétszer többe kerül majdnem mint az Opelél a Mobil1 és társai. De a Dacia esetében így sem tartom drasztikusnak.
-
baro32
aktív tag
válasz Luck Dragon #26 üzenetére
13.579ft-ér vettem 2x5Litert 5-40w (Elf evo 900SRX)
1.118ft-ér kiszállították
799ft-volt az olajszűrő az Auchan-ban de ez is van nagykerben 599ft-érAkkor ha utánna számolsz 17.094ft-ból megvan a 3x olajcserém na ehhez képest sokallom remélem így már érthető voltam.
HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
nagyúr
-
AMD Power
titán
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Sziasztok!
Tervezünk venni egy Lodgy-t nagycsaládos támogatással. Remélem, többen lesznek, akik még ide találnak, és lesz egy kis minimális pörgés is itt.
-
nagyúr
-
kelly416
veterán
válasz Luck Dragon #31 üzenetére
Az nem baj, csak én nem használom. :DDD
-
athomi
veterán
Valamikor a közeljövőben tervezem, hogy elugrok egy szalonba megnézni. Az 1.33-as 130 lovas turbó motor valószínűleg elég jól viszi a könnyű bódét. Csak valahogy a dizájnt nem bírja valahogy megszokni a szemem, látszólag nem erőltették meg magukat a tervezők. És akkor kíváncsi vagyok a beltér anyagai mennyire vállalhatók vagy elég gagyik. A törésteszten sem vizsgázott valami fényesen.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Nekem alapvetően nincs bajom a külsejével. Biztos, hogy nem egy Jaguar vagy Merci S classe, de még nem is egy Passat féle anyaghasználat van benne belül, de szegény ember még ennek is örül, ha ezt sikerül megvenni.
Én nagyon remélem, valami módon hozzá juthatok még majd 1.6 szívó motoros verzióhoz. Nem száguldásra vagy lámpától kigyorsításra kell, de annyit szívok a mostani autóinkkal, hogy igyekszem minden lehetőséget megragadni, hogy kisebb legyen majd a szívás a későbbiekben. Mert ha ez az anyagi marad, akkor ez az autó is marad vagy 8-10 évet.
-
baro32
aktív tag
Mivel privátban is kérdezted ott meg is adtam a válaszomat.
Természetesen itt is leírom annyi volt csak hogy mivel én othon cseréltem magamnak az olajat és elérkezett csere idelye vagy kilométer korlát a komputer figyelmeztetett avval a lámpával ami azt jelenti hogy "kíméletesen vezessen és minnél előbb keresse fel a márkaszervizet" ahol PÉNZÉRT kinullázzák és nem világít tovább.HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
Mi is tervezzük meglépni. Motoron vacilálok, TCe 130 FAP vagy SCe 100 nincs tapasztalatom egyikkel se.
Ezt raktam össze: -
kelly416
veterán
válasz Norbika88 #39 üzenetére
Szia!
Én nem mernék turbósat venni, kényesebb, drágább. De cserébe jobban megy, és lehet, kevesebbet is fogyaszt. Egy ekkora családi batárból igen nehezen lesz sportautó, úgyhogy én belenyugszom az olcsóbb, kissé lomhább 1.6 szívóba. Sokan amúgy sem szeretik a TCe motorokat állítólag.
Én meg valahogy így gondoltam a dolgot. A techroad kárpitja kiveri nálam a biztit (ok, megrendeléskor valószínűleg le lehet cserélni), a piros betétek beltérben még jók, de a tükörben megint nem nagyon tetszik. Ezen felül ha ugyanazt rakod össze stepway-ben (75000 nagykijelzős navis felárral), mint techroad-ban, olcsóbb a stepway nem is kevéssel. A vörös kasztni tetszene egyébként, de ennyit nem ér az a szín. Az azurkék nekem tetszik, feleségemnek nem, a többi meg olyan semmilyen mindkettönk szerint, így végül kiegyeztünk a fehérben.
-
Norbika88
senior tag
Hát ez az én is félek a turbóstól, legtöbbet asszony vezetné, Ő meg nem fog várni leállítás előtt hogy vissza tudjon hűlni.
Viszont a 102 Le meg keveslem ekkora kocsihoz, pláne 7 fő és légkondival.
Meg kell ezt még rágnom.Jah a kárpitot azt elcsesztem. Valóban az a kockás igen gáz.
Off:
A kedvezmény igénylését az auto kereskedésben kell majd elindítani, vagy az államkincstárban? -
Šolaire
veterán
Jé van ilyen topik. Hamarosan én is tulaj leszek.
“Praise The Sun” \[T]/
-
baro32
aktív tag
Szia nekem egy Sandero 1.0 sce van 2017.08.28-án vettem át Budaörsön a Baumgartner Autócentrum Kft.-töl.
Én azok közé tartozom akik nem nagyon mennek sokat a kocsival mert közel a munkahely stb. okokból ezért is kevés kilóméter van a kocsiban ~5275km én megvagyok vele elégedve igaz nem egy erőbajnok mert gyorsulásnál elég sokan beelőznek mivel ilyen nagypapa stílusban közlekedek szinte a váltósegéd által váltok mert azért nálam a fogyasztás számít azért egy kicsit.
Általam mért 5,3Liter/100km eszik a kocsi ha normálisan megyek vele 90-110km/h-ig igaz 120-felett már igaz 6liter/100km-re jön ki a fogyasztásom mentem én már 140-150-et is vele alkalmanként bírja megy is ezzel eggyütt az átlag fogyasztásom olyan ~6liter/100km-en.
Viszont télen rövid távon pl.munkahelyem csak 3,5km-re van akkor képes 7,5liter/100km-en megenni tehát a rövid távon sokat eszik de szerintem minden kocsi kb. ilyen lehet.
Nekem kényelmes és tágas a Chevrolet Spark 0,8-ról váltottam úgy írom le a véleményemet.
Jól fekszi az utat biztonságban érzem magam benne 110-120km/h felett előjön egy kis szélzaj ami eggyeseknél zavaró vagy sem szerintem nem nagy ügy.
Elindulás vagy hirtelen gyorsításnál van egy kis torpanása mivel ezeket a kocsikat takarékos motor-ral tervezték meg az elektromos érzékelésű gáz kis késleltetés-t von maga után ami szintén nem vészes meg lehet szokni de ha valaki nagyobb kaliberű/minőségű kocsirol vált erre akkor annak nagyon rossz lessz a véleménye ezekröl a dolgokról.
Na röviden ennyi szívesen válaszolok még ha lessz további kérdésed.HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Szólánc.
- Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
- Megint gyarapodik a Corsair birodalma
- Egyre több piacra eljut az eredetileg korlátozott Ryzen 5 7600X3D
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...