Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #10999 üzenetére
No ezeket meg még én nem használtam A 20 mm-es halibutot használtam etetni és horogra, de felhagytam vele, mert megőrjítettek a keszegek, képesek voltak lelopni, talán túl kisméretű stoppert használtam.
X21-ről már halottam, de még szintén kihagytam, kíváncsi leszek az eredményeidre.
Én tavasszal maradok a Haldós kajánál (a fene az áremelésbe) kis Amors-szal megbolondítva. Hidegvízre gazdaságosabbnak tűnik, mint a Fagyos Ponty aroma, pedig szinte egyforma az illatuk. -
Recon666
Közösségépítő
válasz nickwaren #11001 üzenetére
Ja, azt én is figyeltem, hogy megemelték az árát. Az egyik helyi tavon az Édes ananász + mézes pellet volt a nyerő, azt sűrűn használtuk, és vitték is kilószámra.
Az X21 próbáld ki egyszer, most itthon van 850gram próbára (~1000ft), tényleg nagyon intenzív az aromája, dicsérté a horgászboltos haver is.Egyéb: Ma vettem Awa-Shima flourcarbon előkezsinórt, valaki ismeri?
Forgókapcsaim vannak tőlük feederre azokat használom.[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #11003 üzenetére
Az X21 alapból nem keszeges kaja? Szerintem ez volt az egyik oka, hogy mostanában nem próbáltam, régen csak keszegre horgásztam és fogtam is nem keveset vaníliás kenyérrel , azt hiszem akkor telítődtem velük.
Az Édes ananász nekem is nagyon bejött idén.FatalEror: Á, nem csak ezért hatékonyabb, mégis csak Döme, a magyar horgászok Chuck Norrisa, melyik hal merne ellent mondani. Mindezt úgy mondom, hogy a csalijaim 90%-a Haldós és én tényleg elégedett vagyok a cuccaikkal, kivéve amelyikkel nem fogtam.
[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
Csodálkozva olvasom, hogy van aki sikerrel használja ezeket a Carp Zoom-os "csodákat"
nickwaren: A 20as hallibutot használd úgy, hogy a stopper felőli végére egy fél lebegő bojlit (mint kupakot) raksz és abba húzod bele a (lehetőleg V alakú) stoppert, a pellet alá pedig felraksz a hajszálelőkére egy ilyen vagy ehhez hasonló gumi stoppert/gyöngyöt és összehúzod a bojlival jó szorosan.
A fél lebegő bojli lehetőleg fehér vagy sárga legyen, a széleit ha túl lóg a pelleten célszerű hozzá igazítani, de ha valamivel kisebb nem baj, nyáron büdös, tavasszal pedig nekem az ananászos jött be, csomó nélküli SSBP 4es horoggal kötve.Ha pasztaólmot használsz akkor a dynamite baits halliput pasztájával megspékelve "halálos" és nagyon intenzív páros.
Nem vagyok nagy pelletes, de ezzel a kritikusan kikönnyített kombóval jó pár 15 fölötti ponty jött már mikor a legjobb bojlijaim is némák voltak...
Ja és esélye sincs a keszegeknek leszedni.[ Szerkesztve ]
-
-
Recon666
Közösségépítő
A horog pasztával vannak tapasztalatok?
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #11005 üzenetére
Akkor rápróbálok majd, köszi a tippet.
jozsi252:
Svéd katonai csajka-főző szett-ként keress rá, elég sok helyen árulják eltérő árakon, de olyan 3,5 - 5 eFt körül jön ki. Spiritusz főzővel működik, én ezt kerestem, mivel gázos cuccot nem akartam, a spiritusz tablettás megoldást viszont nem találtam gazdaságosnak. Viszont rémlett, hogy ilyen katonai megoldás is létezik és egyszerű a működése, mint a faéknek. Csajka része a régi magyar katonai csajka, a fekete része a tűz tér, ebbe van két kis kihajtható láb, amire a csajkát teszed. Van hozzá egy kis spiritusz égőfej, amibe beletöltöd a deneturált szeszt, majd begyújtod. Ráteszed a tűzteret, majd a csajkát és kész, a végén a tüzet az égő zárókupakjával lehet eloltani. Egy netes leírás szerint félig kell tölteni az égőt használathoz, gyors itthoni tapasztalatom alapján ennél kevesebb is elég kb 0,5 liter víz felforralásához, kb egy felesnyi mennyiséget öntöttem bele. A tecsóban vettem hozzá szeszt, kb 900 Ft volt egy liter, de ennél olcsóbban is beszerezhető.
Zé777:
Ezt a tipped már felírtam a képzeletbeli listámra, mert olvastam a Haldón.
A kis zacskós CZ bojlikat is nézted? Én az első két 10 kg-os pontyaimat annak köszönhetem, de csak az epres és a squid-es jött be.
Idén is lehet változik a minőségük a nagy zacskósaknak, mivel elméletileg beszállítót váltanak, az egyik tagjuk mondta a Horgász Show-n.
Erre a Zig-Rig őrületre leszek kíváncsi, mindenki ezt nyomja: SBS, Nash, Fox, Korda... -
Zé777
tag
válasz Recon666 #11012 üzenetére
Marine hallibut a DB-tol... És SBS pászták.
Nekem ezek nagyon bejöttek.
Igaz én nem közvetlenül a horogra gyúrom hanem pasztakosàrba és a pelletre, bojlira rá, de nagyon durva hatása van. Akinek van akváriuma kis galacsinokkal próbálja ki mit vált ki a halakból... Olyan izgatottak lesznek mint szűzlany az első előtt..
A tubit vagy szúnyogot észre sem veszik ha ezekből rakok be, de ha el is fogyott a helyéről akkor sem mozdulnak el, hanem őrült módon keresik...
Az sbs-é is szintén nagyon jó, bàr hallibut nincs, de M1, M2, M3 paszta is mindig van nálam.. én ezeket használom, (leszámítva a marine hallibutot) bár más okokból.[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
válasz nickwaren #11013 üzenetére
Szóval haldózunk is.
Elég jóban voltam/vagyok a nyíregyi Carp Zoom boltossal (még Harsányban horgásztunk egymás mellett 1 hetet, és párszor "házaltunk" egymás placcán) aztán betévedtem a boltba, mert láttam kint a Chub és Greys logót.
Adott kóstolót a zacskós bojlikból, de éreztem, hogy itt nem kicsit a baj. Az etető bojlit csak szétmorzsoltam, meg sem mertem kóstolni. Pár aprómag szemen kívül nem sok beltartalommal bírnak ezek sajnos, sőtt...
Kérdeztem, hogy érdemes-e kipróbálni, annyi mondott, hogy "neked nem"...
Ő pár 100 forint/ kilós áron használhatná a pecákon, de inkább maradt a 4-5-6 ezer forint/kg-os bojliknál, pedig egy normális túrán elmegy 30-40 kiló simán és sokat spórolhatna...Sajnos le is kellett húzni a rolót, mert a kutya sem vette... és mivel Carp Zoom volt a bolt neve, be sem mentek, pedig jó kis angol botok voltak nála.
Az sem lehet véletlen, hogy pár magántavon kimondottan tiltják a Carp Zoom, Carp Expert és hasonló bojlikat a káros hatásaira hivatkozva.
Illetve a Carp Zoomos srácok sem Carp Zoom bojlit használnak versenyeken, tudom, láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
válasz nickwaren #11013 üzenetére
Szóval haldózunk is.
Elég jóban voltam/vagyok a nyíregyi Carp Zoom boltossal (még Harsányban horgásztunk egymás mellett 1 hetet és gyakran vendégeskedtünk egymás placcán) aztán egyszer véletlenül betévedtem, mert megláttam a Chub és Greys logókat kirakva.
Adott kóstolót a zacskós bojlikból, de éreztem, hogy itt nem kicsit a baj. Az etető bojlit csak szétmorzsoltam, meg sem mertem kóstolni. Pár aprómag szemen kívül nem sok beltartalommal bírnak ezek sajnos, sőtt...
Kérdeztem, hogy érdemes-e kipróbálni, annyit mondott, hogy "neked nem"...
Ő pár 100 forint/ kilós áron használhatná a pecákon, de inkább maradt a 4-5-6 ezer forint/kg-os bojliknál, pedig egy normális túrán elmegy 30-40 kiló simán és sokat spórolhatna...Sajnos le is kellett húzni a rolót, mert a kutya sem vette... és mivel Carp Zoom volt a bolt neve, be sem mentek, pedig jó kis angol botok voltak nála.
Az sem lehet véletlen, hogy pár magántavon kimondottan tiltják vagy ellenzik a Carp Zoom, Carp Expert és hasonló bojlikat a káros hatásaira hivatkozva.
Illetve a Carp Zoomos srácok sem Carp Zoom bojlit használnak versenyeken, tudom, láttam.
Ettől függetlenül lehet vannak olyan helyek ahol ráfanyalodnak a halak.
[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
Hogy ezt miért küldtem el kétszer
Bocsi srácok! -
nickwaren
tag
Ja-ja.
Így már érthető, ha tényleg beszállítót váltanának.
Komolyan mondom a végén még bojlit is a kínaiaktól kellesz vennem. Bár lehet a jó minőséget ők se adnák olcsón.Annyira azért nem fanyalogtak tőle, nem szöszmötölős kapás volt egyik se.
Viszont jöhetne már a jó idő, minden előkészítve, már csak egy pár előkét kell kötnöm...
Szerintetek mennyi esélye van, hogy májas alapú cuccra véletlenül be essen majd egy harcsa is?
-
Zé777
tag
válasz nickwaren #11019 üzenetére
Ha olyan helyen horgásztál, ahol a halak már csak a golyót mint formát felismerik és harcolni kell minden falatért (túltelepített magántavak) akkor érhető a füstölős kapás. (Vagy megijedt, hogy mi ez a sz...r és meglódult.) Na jó csak poénkodom...
Az esélye nem kicsi ha van harcsa a tóban. Nekem májasra is jelentkezett be és halibutra is nem egyszer.
Pergetni nem jársz? Én most gondolkodom rajta, hogy ha nem fog esni kimegyek a keleti főcsatornára kicsit dobálni... lehet fel is polírozom a villantókat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha valaki szokott Bojlit csinálni akkor ezt próbálja ki katt . Aki írta a cikket ismerem személyesen ( versenyhorgász ), és mondta hogy bevált nagyon ez a bojli. Csak a lényeg hogy a recepttől nem szabad eltérni
Nyilván a bojli készítés nincsen meg 5-10 perc alatt, mintha levennénk a boltok polcairól, de egy próbát azért érdemes neki adni, aki szokott csinálni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
MODERÁTOR
Éjszakai horgászathoz, fenekező bothoz milyen nem elektromos kapásjelzőt használtok?
20 éve a Prohardveren
-
Zé777
tag
Ha nem akarsz elektromosozni használj merev vagy láncos swingert. (mindenkttőnek van előnye) Talán az utóbbi a célnak megfelelőbb...
Illetve ha a későbbiekben mégis rászánod magad a jelzőkre, akkor már swingert nem kell venni.Nekem ezek váltak be nagyon, beépített ledes világítással és súlyuk is van...
[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
válasz becsitibi #11030 üzenetére
A bot Berkley Serie One Skeletor (még az első szériás, portugál parafás változat), órsóból pedig mikor melyiket rakom fel. Ha köves vagy sáros helyre megyek és a Stradicot sajnálom akkor Exage kerül fel. Leginkább ezt a kettőt variálom, de van még 1-1 Daiwa és Mitchelle is.
Körülményektől és a botválasztásomtól függ mikor ki jön velem.
A bot az egyik legjobb amivel idáig találkoztam, van 3 méretben belőle... a későbbi szériás Skeletorokat is kipróbáltam, de egyik sem az igazi.
5-6 évesek elmúltak, de még a fólia is rajtuk van... kitüntetett figyelmet kapnak
[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
Én az S-Force Long Castot használtam pergetni, de elég nagy nyúlása van, hamar fárad és a csomótűrése sem az igazi. Bár ott nagyobb az igénybe vétel...
Szerintem amit linkeltél is hasonló lehet.Ha számít a véleményem és ennél a színárnyalatnál akarsz maradni akkor inkább ezt ajánlom... ez 1320 méteres kiszerelés, majdnem ugyanannyiért, a minőség pedig nincs köszönö viszonyban sem.
[ Szerkesztve ]
-
Zé777
tag
Ha éjszakai peca is "becsúszik" akkor inkább fluo damilon érdemesebb elgondolkodni.
Ha valahol lehet még szerezni akkor a létező legjobb damil a Prowess Operator, de szerintem ez már necces, hogy lesz, a másik kb ugyanilyen jó az a Stroft Fluor. Nekem 4 dobon ilyenek vannak évek óta, és párja nincs. (na jó talán a Prowess)
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Úgy néz ki jövő hétvégén megyek a Fehovára.
-
Zé777
tag
válasz becsitibi #11045 üzenetére
Fő "profilom" a bojlizás. A pergetést csak elvétve űzöm és leginkább olyankor mikor holtszezon van...
Bár már a pontyhorgászatban is kicsit "háttérbe vonultam", versenyekre nem járok 4-5 éve, túrákból is 2x1 hét ha belefért az elmúlt szezonokban... és ez egyre kevesebb lesz. Maradnak az 1-2 napos pecák.Mióta család van már másképp mennek a dolgok főleg úgy, hogy az asszony úúúútálja a halakat, a pecát és mindent ami "outdoor".
-
Zé777
tag
Az sem olyan rossz, de a Fox vagy a Stroft szerintem jobb... A Sufixnál csomótűrési és szakítószilárdságbeli túlzások jelentettek némi gondot régebben, de elméletileg ezt már orvosolták.
Legjobb lenne ha olyan helyen tudnád megvenni, ahol megfoghatod a damilokat kézzel, már ott érezhető a különbség. Ha ez megoldható lenne akkor tuti a Stroftot vennéd.
Látom haldózol is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest