Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarninShotZ
tag
válasz galervin93 #80397 üzenetére
Csak nem mindegy, hogy az X összegért 1 doboz pelletet kapsz, amiben van mondjuk 30-40 darab, vagy 1 wobblert.. :D
De igen amúgy, próbálom keresgetni én is a jó színeket, főleg gumihalak terén, wobblerért fájna a szívem, mondjuk egy Rapala SSR-ért.. :DDD
Helyeket meg próbálom keresni az RSD-n Dunaharasztinál, de teszek próbát csepelen is valamikor, meg csatornákat megpróbálni. Esetleg a sikerélményért a sós tó van még tervben.SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy érdemesebb lenne sózott bojlit venni mint pároltat? Jelenleg olcsóbb is és ha jól értelmeztem a leírást a sózottnál akkor csalogatóbb is mivel frisebben tartja a sózott réteg..
Iletve szerintetek ilyen hidegebb időkben sikeres lenne egy Csípősebb fűszeres bojli? (Hozzáteszem van vízbe törpeharcsa is).. Chili barackra gondoltam, illetve robin red bojlik.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80395 üzenetére
Én sosem nézek horgászós műsorokat, bementem a bótba, megvettem amiről azt gondoltam, hogy jó lesz, oszt uccuneki.
Mepps körforgóval fogtam hetes csukát, nahy támolygóval négyes süllőt, sima balinólommal sok-sok balint (és busát).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
galervin93
addikt
válasz WarninShotZ #80394 üzenetére
A pergetős műcsalik pont ugyanaz, mint a millió pellett. Nagyrészt van pár alap modell, szín és méret, amivel a legtöbb feladatot meg lehet oldani. Néha van, hogy valami speckós kell, de nagyrészt az a lényeg, amit saen írt - jókor, jó helyen. Ez az alfája és omegája, megtalálni a célhalat.
Kaja színe - én alapvetően a sötétebb tónusú kajákat szeretem, sneci, dévér pecán jöhet a világosabb. Kivéveee ha nem. Én itt is inkább az etetőanyag mennyiségére, etetés ütemére esküszök. Ja meg az adalékok, főleg a különböző földek használata.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #80386 üzenetére
Szerintem nagyon víz függő ,hogy hova kell fekete , hova elég a sötétbarna és hova tök mindegy .
Gumikesztyű ha porral színezi az ember a kaját nem rossz dolog ,sőt áldás tud lenni . A másik amit írtál fúrószárral ,na azt megnézném ,és tuti összefosnám magam a röhögéstől ha látnám Keverő szárnak hívják papiAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Szilágyi84
senior tag
válasz WarninShotZ #80394 üzenetére
Én is nézek pár hozzáértőt youtube, onnan eltanulni a dolgokat mit hol hogyan jobb.
-
WarninShotZ
tag
válasz galervin93 #80377 üzenetére
Meg érdemes azt is figyelembe venni, hogyha lemegy az ember a partra pergetni 35 féle különböző műcsalival, amikről azt se tudja, hogy mire jó és csak hajigálja össze-vissza kapás nélkül, benthagyva a felét se túl bíztató. :D Mostanában a Fox Rage filmeket nézem meg a Predator TV-t, onnan próbálok tanulni meg tippeket ellesni és szabadidőmben az RSD-n gyakorolni. Ja meg igyekszem célzottan a fenék közelében tartózkodó halakra pecázni, nyílván a süllő lenne a fő cél. :D
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
andrew911
tag
Singles Day-en (11.11.) KastKing Sharky III Baitfeeder 4000-es méretben
17.45416.959 Ft francia raktárból 5 napos szállítással. (A nyeletőfék nélküli 18.772 Ft ebben a méretben, kínai raktárról).[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80390 üzenetére
Egyszer bemagyaráztam egy sporinak, hogy létezik egy speciális síp, amivel a közelbe lehet csalogatni a halakat.
A horgászboltos Pali bácsi partner volt a hülyülésben.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #80378 üzenetére
A halsíp többet ér ennél.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
A Zéé
addikt
válasz Zoli bácsi #80382 üzenetére
vízfüggő.
Fater tőzegbánya tavon pecál, ott fontos, hogy fekete legyen, a világos kajákra nyáron sincs kapás.
Én inkább sötétbarnát szoktam keverni, ahogy Steady is mondja, vagy ahogy a korábbi képemnél is láthatod. Annyira nem szoktam rápörögni a színekre. Zavaros vízre világosabbat, tisztább vízre sötétebbet szoktam. Annyi csak, hogy ilyen pirosas kaják nekem valamiért nagyon nem adták egyik vízen sem.Just a simple Lineman...
-
Steady74
Topikgazda
lehet jelentősége, nagyon tiszta és sekély vízben. Feketét ritkán keverek, max sötét barna szokott lenni, az is elég szerintem. Múlt héten mély bányatavon a sziszi féle sárga dévéressel pecáztam, bekeverve eléggé sötét tónusú egyébként is, kapott egy kevés földet, attól meg kifejezetten barna lett. Tetszett a halaknak. Ha más lehetőség nincs, hozol valami gumikesztyűt és azzal kavarod, vagy fúrószárral.
-
golyós
addikt
válasz Steady74 #80367 üzenetére
Itt inkább a kötés volt rossz mert nem szakadt hanem szépen a fonott ott lifegett 2 centi hosszan, tüske meg sehol. Az a furcsa, hogy a második szereléket direkt megrángattam, megnéztem a tüskénél, nem jött le. Az első hal után viszont sehol.
Szegény hal , élmény lesz ha benne marad a tüske emésztés közben.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
saen
veterán
Hobbipecára szerintem nem kellenek ezek a dolgok. Világos és sötét kaja van festés nélkül is, annyi elég lehet ha nincs túl sok konkurencia a parton.
Versenyen ahol számít minden gramm, ott jobban kijönnek ezek a dolgok. De az ügye egész más amikor a szektor közepén ülsz és körülötted sok jó horgász van, ellentétben azzal ha egyedül ülsz egy folyóvizen. -
Szilágyi84
senior tag
Na ez jó kérdés,de engem ez már nem érint mivel hasonló gondok miatt már elhatárolódok és messziről elkerülöm véletlenül sem használni olyat ,bár van vörösből is igen erős ..
-
Zoli bácsi
őstag
Készülök délután egy hirtelen felindulásból elkövetett peccantásra. Még nem tudom hova, tavon letellett a két hetes telepítés utáni tilalom. De vahjon etikus kimenni ide horgászni...?
Na mindegy, megálmodom, tó vagy Rábca a lehetséges cél, Rábára nem hiszem hogy lemegyek.
Kevertem be fekete, hideg vízi etetőanyagot. Tímár mixes volt elől. [link]
Belekevertem egy kis fagyasztott csemege kukoricát, aztán berohantam a házba meleg vízzel kezet mosni, mert szinte fájtak az ujjacskáim......
Most eldöntöttem, amit anno a kék fúziónál..Ilyet többet soha nem veszek. Levakarhatatlan, a mosdót is megfogta, minden tiszta fekete.....
Suvickolok, a családi béke érdekében, de morgok, miért kell ilyen agresszívan színezni...?
Van jelentősége szerintetek a fekete etetőanyagnak..? -
saen
veterán
válasz Szilágyi84 #80375 üzenetére
Nem használok, mert nem akarom, hogy a dobozom kifejezetten büdös legyen.
A megfelelő aroma egyébként működik, de rengeteg semmit érő cucc van a piacon. Anno olvastam egy tudományos könyvet a feketesügérről, olyan fickó írta aki a Berkley halkutatási igazgatója volt 16 évig. Az aromák is érintve voltak és részletesen leírta, hogy működik ez a halnál. Tudományos szöveg volt és nehezen érthető. A következtetés az volt, hogy egy csomó olyan aromát árulnak feketesügérre amit a hal nem tud érzékelni, mert egyszerűen az aroma szemcsemérete nem fér el a hal érzékelőjében, tehát fizikai képtelenség, hogy megérezze. Ami viszont működik és "kompatibilis" a hallal, ott tovább a szájában tartja a csalit a hal, lassabban fújja ki és ez időt adhat arra, hogy észrevedd a kapást és bevágj. Ez ügye a feketesügérre érvényes, de feltételezem a többi halfajnál is van hasonló hatás.
Több kapásod nem lesz tőle (bár többet tudsz észrevenni abból amid van), nem fogja messziről bevonzani a halat, erre nem alkalmas egyik sem. Viszont azt gondolom, hogy kezdőként nem ezekre kell a hangsúlyt fektetni. A legfontosabb dolog a halak megtalálása. Ragadozó halaknál fokozottan érvényes az, főleg hideg víznél, hogy az adott vízterület nagyon kis területén koncentrálódik az állomány nagy része. Ezért van sokszor az, hogy nem fog az ember semmit, mert nem ott horgászik ahol a halak vannak. Ahol sok a ragadozó ott könnyebb is fogni, mert van zsákmányféltés a halak között és ilyenkor kevésbé óvatosak. Szóval ha megtalálod a csapatokat akkor még egy gyengébb technikával is jó esélyed van, szemben azzal ha csak egyetlen hal előtt húzod a csalit.
Emellett sokszor a bevett nagy bölcsességek sem működnek. Mindenki azt mondja, hogy az ősz és a tél a ragadozóhalak ideje. Hát nem tudom, én idén egy csatornát vallatok elsősorban, legnagyobb sikereimet nyáron, a nap közepén a legnagyobb melegben értem el. Voltak napok amikor kapás kapást ért. Most, hogy lehült kicsit az idő, nagyon-nagyon szenvedős, minden hal nagy siker.
-
tepenzed
őstag
Nekem kell ez a sok szar, párszor beleáll a horog az ujjadba, aztán bekened a műcsalit a saját véreddel, annál jobb 'gél' nincs
-
sasa311
veterán
Vertical harcsazasnal még talán csak csak el tudnám képzelni, hogy ér valamit, amúgy nagyon nem
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz galervin93 #80377 üzenetére
Igen kérdeztem már én is , mert akkor egy 5 ezer forintos gélt akart rám sózni a boltos sikertelenül,de most 800 ft-ért sikerült neki 😆.Amúgy igen igaz amit írsz és én is próbálom nem feladni attól függetlenül, hogy ráadásul ritkán is tudok eljutni a fogásról már vagy még nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Nem tudom te kérdezted-e ugyanezt pár hete, de engedd el. Nem ezen múlik a pergetés sikere. Amilyen "egyszerű" módszer, annyira baromira nehéz, pláne partról. Tudni, "látni" mi van a víz alatt, hol lehet az a hal, azt a halat kapásra bírni... Nagyon sokan vágnak bele a pergetésbe, és szinte ugyanilyen sokan az első néhány (szinte törvényszerűen) sikertelen peca után ott is hagyják ezt a módszert. Pedig a gyakorlás ebben a műfajban még sokkal fontosabb, mint a többi módszerben. Nincs mese, ezt a módszert csak folyamatos pecával lehet elsajátítani, aminek az elején lehet, hogy hónapokig halat sem lát az ember, pláne ha természetes vízen próbálkozik, és akkor a folyamatos beszakadások meg a fonott zsinórral való szenvedés stb. szóba sem került. Elég lelombozóan hathat ez, de tényleg sok-sok kitartás kell, a legritkább esetben van instant élmény. Ez nem olyan műfaja a pecának.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jansky1
senior tag
Csak ami gyárilag rajta van az alis gumin. Ugyanúgy nem fogok azzal sem.
-
Szilágyi84
senior tag
Aki szokott pergetni nem használ esetleg valami illat sprayt vagy gélt ami vonzóan működik is ?
-
attka
aktív tag
válasz Zoli bácsi #80372 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #80372 üzenetére
SBS is:
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Zoli bácsi
őstag
Xfish is feketedik.. [link]
-
Atis45
aktív tag
válasz WarninShotZ #80363 üzenetére
Én a nevis-es előkötött horgokat használok, és még nekem nem volt gondom velük. Lehet csak szerencsém volt.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #80364 üzenetére
Tüskevesztés nekem korábban mindig szákolás után volt, a tüske beleakadt a merítőbe, a hal fordult egyet és szakad az a minimális kis zsinórszakasz. Merítőt váltottam meg fine csalitüske, azóta nincs. A 2 éve kötött előkékkel horgászom ma is, mert lusta vagyok és megérdemlem
-
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #80364 üzenetére
Simán. Fonott bírja, csak óvatosan kell adagolni. Horog szárára is mehet, ha nem vagy benne biztos, tüske csomójára szintén.
Igazából bármilyen (fonott) kötésére mehet a ragasztás.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz WarninShotZ #80363 üzenetére
Nekem még nem volt velük gondom, simán bínak 2-3 pecát is.
Azért szoktam cserélni mert elvékonyodik a fonott része.
Én már nem kötözgetek, 6-800 forint egy 3as csomag.
Volt idő amikor bíbelődtem vele telenként, de nem járok annyit, hogy érdemes legyen kötözgrtni.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Zoli bácsi
őstag
Csak egy gondolat.......Nem lenne jó megoldás, a csalitüske csomóját megkenni egy hangya...i ragasztóval?
Nekem saját kötéseimnél is volt tüskevesztés. Mostanában nincs.
Egy fogót készítettem az asztalfiókba, kötés végénél megfogom a tüskét a fogóval, és izomból meghúzom a kötést. Még tudok szorítani a kötésen, azóta nem is esett le tüske.
Esetleg előkötött horognál is meg lehetne ezt játszani, fogóval meghúzni...
Persze nem azért vesz az ember előkötött horgot hogy bíbelődjön, de csak egy mozdulat. -
-
iceQ!
addikt
válasz golyós #80361 üzenetére
Hétvégén én is voltam, 0 kapás. Igaz nem ott máshol, de akkor kettős front volt. Voltak még egy álláson, 0 kapás.
Idén már csak pergetni fogok, nincs kedvem kiülni, talán decemberben, ha lesz karácsony után egy kis jó idő. De még az sem biztos.
Jó kis peca volt ez,legalább te ma fogtál
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
golyós
addikt
Ahogy sikerül
Reggel olyan szél volt, hogy szó se róla, megállt a klipsz 95-nél, de úgy vitte a szél, hogy jó volt 70-nek is. Alig bírtam a Caperlan ernyőre rárakni a palástot. Szidtam is a gyártót mert a palásthoz le kell ereszteni az ernyőt, nagyon kényelmes volt a 187 centimhez, folyamatosan hajolgatva ki-be menni. Viszont az ernyő alatt teljesen elviselhető volt.
11 óra után alább hagyott és akkor már tudtam tartani a 95-t,( azért 95 mert arra volt a múltkor beállitva, semmi kedvem nem volt újramérni a szélben) 7 potykát sikerült 9-13.30 között.
4 kapásról lemaradtam vagy nem tudom, gyakorlatilag elcsavarta a botot, de nem volt rajta semmi.
Múltkor vettem Stéges előkötött horgot, lecseréltem a 10-es horgokat a 3. sikertelen kapás után, hátha kicsi a horog. Felraktam a Stéges cuccot, ez 8as horog volt, meg is akadt egyből, nem volt gond, viszont : kiraktam a halkat a bölcsőre, kiveszem a horgot, ülnék le újracsalizni, tölteni de sehol a csalitüske. HMMM mondom de kis falánk volt a potyka.
Volt még 1 ugyanilyen, felrak, bedob, kapás, megvan, kiveszem, csalitüske megint sehol
Na jó, vissza a Nevis 10es horgos, csalitüskés cuccot.
Stéges előkötöttet biztos nem veszek többet.
Nem volt rossz peca az időjárás ellenére, 5 óra alatt. halőr mondta, hogy szemből hazament 2 bojlis mert 30 óra alatt 1 pontyot fogtak, pedig etetőhajóval húzták be a cuccot messzire. Azt mondták nincs itt halHonor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
galervin93
addikt
Tegnapi peca az Ipolyon.
Érdekes mód sem a zsinór vastagsága sem a horog mérete nem számított annyira, mint az előke hossza. Még a 12-es Sode Lightot is felvették 14-es zsinóron, de csak akkor, ha minimum méter hosszú volt. Alatta csak csipegetés.
[link][ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
válasz Zoli bácsi #80356 üzenetére
"A PontyShow-n tudja átvenni"
Ez volt a válasz arra, hogy hogyan lehet hozzájutni a kuponhoz. -
Zoli bácsi
őstag
Carp Zoomnál -25% Pontyshow kuponos akció. Mondjuk nem világos nekem, hol lehet a kuponra regisztrálni (Pontyshow_n talán?), de ha valakit érdekel, és megfejti a talányt: [link]
"2022.11.30-ig a kuponkóddal rendelkezők egyszeri 25%-os kedvezményre jogosultak. A kedvezmény a rendelés összeállításakor kerül levonásra. A regisztrációkor kapott kódot a megjegyzés mezőbe kell beírni.
A kampány csak a készlettel rendelkező termékre vonatkozik, 2022.11.11-2022.11.30. között érvényes. A kampányban csak kupon kóddal lehet részt venni
Az ajánlat csak címenként egy rendelésre érvényes rendelésenként. Az áruház fenntartja a kampány feltételeinek a módosítására, előzetes értesítés nélkül. Áraink forintban értendőek és az Áfa-t tartalmazzák. Megjelenítési, illetve adatbeviteli hibáért felelősséget nem vállalunk. Egyes termékeinket szimbolikus fotóval ábrázoltuk. A kampány csak a magánszemélyeket érinti. Az kampány csak a fisch.hu webáruházban leadott rendelésre vonatkozik kizárólag a webáruházunkból történő házhoz szállításkor érvényes." -
horcsog
tag
A Dunán csendes hely ami partról nehezen megközelíthető, vagy éjszaka, de akkor meg rabsicokkal találkozhatsz erre felénk legalábbis. Olvasom írtátok lehet szólni a halőrnek stb, persze lehet, csak legközelebb nehogy megvárjanak a Duna parton valahol az éjszakában. Vagy az autódat kint kell hagyni, vagy ha csónakkal jársz a csónakod . Történt már olyan valakinek a csónakjának a 4 sarkát betonvassal átütötték mert balhézott a rabsicbandával. De volt olyan is erre felénk , hogy a halőrt reggel találták meg összeverve a vízparton , ráadásul az nem is a Dunán volt hanem kisebb egyesületi vízen. Hálóval rabsickodtak és pechjére pont összefutott velük az éjszakában , bokszoló volt a halőr még fiatalabb korában ezért mert gondolom egyedül odamenni , többet ilyet nem csinált utána szerintem. Szóval csak óvatosan a rabsicokkal.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz tepenzed #80351 üzenetére
kikötőhöz szoktam menni, és onnan az alsó kőruganyon pecázni. [link]
Befelé késő ősztől kora tavaszig, kifelé meg ezen kívül.#80352 sasa311
most, hogy mondod, ránéztem a sződligeti kikötő áraira, és dobtam egy hátast... 6 méterig 137.500 ft a havidíj
Pár éve néztem itt utoljára, akkor úgy rémlik, hogy akkor volt még horgászcsónak kategória ilyen 30k-s havidíjért... Gondoltam, hogy drágult azóta, de érzésre 50-60k-t mondtam volna. Hát nagyon mellé tippeltemJust a simple Lineman...
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Bot vásárlásban még nem sikerült döntenem . Képbe került a Fox Rage prism x zander bot is. Ebből a 2,7m 7-28g néztem, dunai parti pergetéshez. Ezzel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
-
sasa311
veterán
válasz tepenzed #80351 üzenetére
A csónakos pecánál nem a csónak vagy a motor a nagy költség - hanem a kikötő. Egy részt nincs hely, ahol van ott meg arany árban. És ma már az sem működik igazán, hogy mindenki xarjon sünt majd viszed hozod, mert olyan pénzeket kérnek a sólyázásért, hogy azt hittem 2x is, hogy rosszul hallok...
-
tepenzed
őstag
Köszi, Sződligetet megvizsgálom, most így elsőre nem látom a térképen, hogy hol is kéne lerakni a kocsit, talán a strandnál a büféknél, aztán onnan gyalog akármeddig?
Ja a csónak az jó dolog, de amilyen motor árak vannak (maga a ladik nem nagy kiadás), plusz gondolom a helybérlés is kisebb vagyon.[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz tepenzed #80338 üzenetére
Fővárosi Dunán nekem 2 kedvenc szakaszom van, a sződligeti, meg a K hídi versenypálya rész, talán mindkettő belefér még a 10km-es körbe
Bár egyik sem olyan, hogy teljesen magad vagy, de ritkán van nagy tömeg. A halfogás esélye az szeszélyes mindenhol, mert hát nagy víz, de 5 év alatt 1-2 olyan eset volt csak, hogy nem volt legalább 1 becsület keszeg.
Mindkét szakasz jól megközelíthető, sétálók nem mondom, hogy nincsenek, de nem zavaró.
Hajógyári mondjuk nem olyan csendes, eldugott rész, mert a fejed felett szállnak le a repülők, az Északi Vasúti Összekötőn minden vonatot hallasz, és az Árpád híd forgalma is ott van, mint egy konstans alapzaj, de nem a betont nézegeted magad előtt, ami talán a legfontosabb
Ha fenn laknék még BP-n, és nem félnék a Dunán csónakba ülni, akkor viszont tuti, hogy a Sződligeti kikötőbe lenne valami ladikom, aztán onnan tényleg el lehet érni olyan részeket, ahol rajtad kívül csak a madarak vannak...
Just a simple Lineman...
-
saen
veterán
válasz tepenzed #80343 üzenetére
Illegális pecás most is van bőven. A csatornán ahová járunk haverral elkezdtük informálni a halőröket arról amit látunk. Ennek meg is lett az eredménye, egyrészt kijárnak, másrészt több bandát elkaptak már, rendszeresen vesznek el ilyen-olyan felszerelést. Van még olyan akit nem sikerült elkapni és tudjuk, hogy nagy károkat okoznak, de remélhetőleg ez csak idő kérdése.
Bárhol horgászik az ember azt kell megérteni, hogy annyi halőr sose lesz, hogy non-stop tudjanak figyelni. Információval ellátni őket meg nagyon is érdemes, dolgoznak ők és hatékonyabbak ha tudják hová kell menni. Ahogy írtam én egy kevésbé felkapott szakaszra járok, de a helyiek azon része akik a törvényeket csak ajánlásnak gondolják, azok próbálkoznak. Akkor is csinálták amikor jobban ment a gazdaság, ez nem feltétlen jövedelemfüggő, hanem inkább szokásjog.
Az meg fontos, hogy elterjedjen a környéken, hogy lekapcsoltak pecásokat, annak talán van valamennyi elrettentő ereje, még akkor is ha nincs komoly büntetés.
-
tepenzed
őstag
Az esztergomi szakaszon nagyon sok nyugodt helyet találtam 1-2 éve.
A pest megyei szakaszt viszont nem ismerem, csak Dömös és Visegrád környékét, most nekem Dunakeszi,Göd van a legközelebb.Pecás szerintem ugyanannyi lesz, csak nagyobb része fog illegálisan horgászni, illetve halat vinni, főleg ilyen élelmiszer árak mellett szerintem óriási növekedés lesz az illegális halászatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
iceQ!
addikt
Duna-Tisza csatornára szokott valaki járni pergetni?
Mennyire van benne rabló hal?Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
saen
veterán
válasz tepenzed #80338 üzenetére
Nem tudom nálatok milyen a Duna, de én mostanában azért nem eröltetem, mert egyszerűen túl forgalmas felénk a part. Nem is a horgászok miatt, az nincs sok, de sétálók és kirándulók rengeteg. Már úgy is jártam, hogy mögöttem 10m-rel csapatta valaki cross-motorral
Idén már csak a helyi csatornára járok szinte, anyóséknál lévő szakasz nem túl népszerű, mert ott kevesebb a hal, mint máshol, de cserébe elég nagy a nyugalom.Kiváncsi leszek jövőre a romló gazdasági helyzet mennyire veti vissza a horgászatot.
-
golyós
addikt
Holnap egy valószinűleg utolsó támadás Törökbálinton, reggel mondjuk nagy a köd, de sebaj.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
tepenzed
őstag
válasz sasa311 #80337 üzenetére
Igazából lényegtelen, mert elég sokat kipróbáltam mostanában.
Idén 120ért az Őrbottyáni víztározóra volt jegyem, hétköznap kva jó volt meló után lemenni (kb sehol senki, csak pár csendes öreg), de hétvége, amikor több időm lenne, mocskos sokan voltak. Igazából engem már minden idegesít, a rádiózó emberek, a színes bőrűek szereplése, a folyamatosan kérdezősködő sétálók és kutyások, a keresztbe dobálók, a száguldozók, az ordítva beszélgető emberek, meg úgy az egész tömeg.
Én a pecába a nyugalmat keresem, a csendet, a szép tájat, nem az idiótákat akarom hétvégén is hallgatni. És igazából ezt meg is kaptam, mikor még az esztergomi szakasznál laktam, egyszerűen már a táj gyönyöre is elég volt számomra, de hal is volt szerencsére.
Most így az agglomerációba költözve kicsit ezt elvesztettem és keresem az eldugottabb helyeket, melyeket főleg csak pecások vallatnak, de azt sem egymásban ülve. Szóval ha Duna, akkor sem Pilismaróti öböl, Visegrádi öböl és társai, mert ezeken a helyeken is már tiszta tavi feelingje van az embernek.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Jövőre én is visszatérek a Dunára, nem fizetek ennyit egy darab tóért, ahol hétvégén leülni is nehéz. Már csak olyan helyet kellene találnom Dunakeszi körzetében (10 km-en belül kb), ahol normális úton és biztonságos helyen parkolva le tudok jutni a partra és nincs tele kutyasétáltatókkal sem, persze most rögtön faszán leszűkítettem
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BlackmMmDog #80331 üzenetére
Múltkori Haldorádós rendelésnél rendeltem ezt a Mega-Egzotikus-Ananászos szuper gumikukit. Ma is ezzel fogta a Mester a halakat, 20 órakor volt valami műsora a F&H csatornán. Ezzel mindig fog. Jövőre megpróbálom a Rábán, biztos vagyok benne, hogy 10x annyi halat fogok! (10x0=0)
Amin meglepődtem, hogy nyeletőfékes orsót (Big River) használt.
Egy ideje a gyorsfékeseket nyúzta a műsoraiban.
Én csípem amúgy. -
Szilágyi84
senior tag
válasz matyi012345 #80329 üzenetére
Mostanában nem voltam,hogy pontosan mi működik,de az biztos, hogy nagyon népszerű hely lett és tényleg korán kell menni a szabad helyért.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
A 2023-as állami jegy és a dunai területi jegy árakról van már infótok? Én ma hallottam, hogy legalább 50%-os áremelkedés várható. Ez kacsa lehet? -
BlackmMmDog
aktív tag
Múltkor pár embernek sikerült MESTERbe belekötni, mert sapka voltrajta az asztalnál. Most meg fázik a füle.
-
andrew911
tag
válasz matyi012345 #80329 üzenetére
A busa is egy tök békés hal . Én párszor methodoztam ott, akkor az volt a trükk, hogy a parttól messzebb a mélyebb vízről semmi nem jött, csak viszonylag közelről (persze ott is nagyon gyorsan mélyül). Mondjuk akkor sokkal melegebb volt a víz, mostanában nem jártam arra. Vasárnap érdemes nyitásra menni, ha partról szeretnétek pecázni.
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Vasárnapra tervezünk a kollégámmal egy pecát a Hárosi öbölbe. Még nem horgásztam ott. Békés halra ki milyen módszert, etetőanyagot, csalit javasolna erre a vízre?
-
iceQ!
addikt
válasz mdav88 #80324 üzenetére
A feljelentés jó, mivel az alapján meg tudják reszelni... Sok ember visszakapja / kapta már a bukott pénzt.
-
hermanyi
addikt
Nem a méret a lényeg hanem a jó egyensúly. Nekem van akkora 4000 res orsóm ,hogy sokan max 3000 resnek nézik
De pergetésnél (mondom én aki utálja csinálni) az egyik legfontosabb az ,hogy összhangban legyen a cucc és minél kevesebbet nyomjon a mérlegen .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Zoli bácsi
őstag
Haldorádónál még nem BF, hanem Pontyshow kedvezmény várható hétvégére. Ha valakit érdekel. [link]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #80321 üzenetére
esetleg best buy topikba is mehet hátha azt is figyelik
-
Zoli bácsi
őstag
Kezdődik...
BLACK FRIDAY2 éves lett a webáruház és újra itt a Black Friday, ezért egy AKCIÓVAL készültünk nektek.Vásárolj webáruházunkban november 9 -13 között most AKCIÓS áron.Használd a BLACK kuponkódot és máris megkapod a 20% kedvezményt a vásárlásod végösszegéből!A termékekről további infóhoz és a vásárláshoz kattints ide:https://www.maxfishing.hu/
-
horcsog
tag
válasz atok666 #80311 üzenetére
Ezért jók az amcsi cuccok ilyen vaddisznó horgászokra tervezték őket . Így horgászva , ilyen halakra , ilyen emberekkel ami bírja cucc az bárhol jó lesz. Azt néztem nem gyengén vannak motorral felszerelve nem bízták a véletlenre 4 db akkora motor fel is száll vele a hajó ha nem figyelnek.
Horvi:
nem ismerem ezt a botot de így ránézésre erre sok lenne a 4000-es . Az a biztos ha boltban rápróbálsz néhány orsót milyen a súlyeloszlása. Vszínű erre a 2000-es esetleg 3000-esből valami könnyebb típus fog passzolni súlyban.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
Ez a trükk: tényleg működik?!
-
horcsog
tag
4000-es inkább univerzális vsz. Persze milyen botra , milyen erősségű cuccra. 40-es méretű pergető orsókat kapsz olyan 300-350 gramm környéki súlyban, hacsak nem valami nagyon könnyített cucc. Kérdés ahhoz a bothoz ez nagyon sok e amihez használnád. Az mindenképp szempont kiegyensúlyozza a botot legalább akkora súlya legyen.
Ha nagyobb az orsó dobátmérője 20-40-es között azért van komoly különbség, dobástávnál jól jön. Erősebb is ugyanabból a szériából a 40-es általában mint a 20-as. Zsinórbehúzása is szempont 40-esnek általában nagyobb.
Hacsak nem nagyon finom a bot amihez nem passzol a nagyobb orsó , inkább a nagyobbat választanám. Igaz én nem használok rövid pergetőket 3 méter körüli hosszhoz eleve 20-as orsó az nem passzol súlyban sem fejnehéz lesz . Szóval nekem 40-es mérettől indulnak a pergetőorsóim. De pl sokszor a 30-as és a 40-es között csak a dobméret a különbség akkor minek raknék 30-ast ha szinte ugyanannyi a súlya a 40-esnek nagyobb dob miatt minimálisan több ez sok típusnál így van.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz atok666 #80261 üzenetére
De jól néznek ki ezek a sügérek. A videóból nem derült ki mekkora erejük is van ténylegesen mert úgy vontatták el őket a hajóval, és aztán fel is jött a víz tetejére. 200 kilós halat vontatnak mikor még küzd persze, hogy kihajolhat bármilyen horog. Azért az az orsó nem volt gyenge aminek a féke nem szólalt meg ilyen terhelésre és nem is ment tönkre az egész szerkezet . Abban már van anyag, milyen súlya lehetett 2-3 kiló ránézésre.
[ Szerkesztve ]
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Az orsó fék lamelláját (filc), műszerolajjal vagy orsó zsírral szoktátok kenni? -
Horvi
őstag
Köszi szépen akkor lövök valami 2000-est valami szép kártyás helyről.
Igazából fonottal tervezném a dolgot.Hello darkness, my old friend...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest