Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz Zoli bácsi #79599 üzenetére
A másdik feeder botomon egy ilyen van [Nevis Power Match 4000] , ha van lehetőséged ezt is tekergesd meg, szerintem nagyon egyben van ez az orsó is, most azon gondolkodom, hogy na vegyek-e egy másikat belőle, vagy próbaljam ki ezt az új Döme-t.
-
Zoli bácsi
őstag
Megtekergettem ezt az új Döme orsót, volt a kezemben. Árkategóriáját verve nagyon szépen fut. Fék is szépen adagolható, egyenletes, nem tapad, nem szaggat..Az előző szériával sem volt gond, típushiba. Sajnos, nem gyorsfékes, de aki ügyesebb pecás mint én, annak nem probléma.
-
gg72
veterán
válasz Zoli bácsi #79597 üzenetére
Kösz szépen, ez az új Power Fighter Pro szimpatikus. Most amúgy egy 3000-es Reflexx van rajta, amit szintén ajánlottál, de azt át akarom tenni a pergető botomra, mert azon cserélni kell a kínai tekerőm.
-
andrew911
tag
48m 0.22-es, ha méretpontos.
-
gg72
veterán
Nevis Vanity Carp 2.70M 20-50Gr picker botra kerenék orsót, D.A.M QUICK 2 4000 FD 5+1 method feeder-t [link] néztem ki, ez jó lenne rá szerintetek, vagy mit ajánlanátok hasonló árban? Illetve amit még nem tudok, hogy a kapacitására 160m/0,12mm írnak, 0.22-esből mennyi férhet fel rá?
-
iceQ!
addikt
válasz Forrest Gump #79589 üzenetére
Az egyik FB csoportban így is megszóltak, hogy nézessem meg a mérleget amivel fogtam, míg belém nem állnak a "jóindulatú" sporik
Egyébként én nem az a horgász vagyok aki lecsalja vagy úgy állítja be a képet hogy nagyobb legyen rajta a hal,de hát ezt nem tudják. Van több kép is, kb első ilyen peca volt hogy ilyen képeket csináltam.
Köszi az elismerést
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
busman
veterán
-
Interceptor
addikt
Mai újra pergetni voltam kősüllőt/süllőt próbáltam ezúttal nem sok sikerrel, a múlt hét vasárnappal ellentétben csak a Nagy Duna "működött", lehet azért mert most kifele megy a hal az apadás miatt?
Gumizni próbáltam a nem túl tiszta vízben, volt néhány odaütős kapás(talán gébek) és egy egy balin rablás is.
Végül lett egy rendes kapásom is, de pár másodperc után lemaradt a hal.
Azt gondoltam talán balin volt, felraktam egy thrill-t és kb ötödik dobásra lett is egy balin:Ezután nem sokkal totál elsz.ródott a pálya a meginduló vízi forgalom miatt, még kipróbáltam egy másik szakaszt plasztik csalikkal, ott csak kapásig jutottam, ezután be az Öbölbe nulla eredmény, újra vissza a Dunára és végre sikerült fogni egy süllőt 3 inches plasztikcsalival :
Negatív rekordom, persze örültem neki, minden halnak örülök.
Ezt követően ugyanarról a helyről ahonnan a kis süllő jött, volt egy csomó odaütögetős kapás, ez még alkonyat elött történt. Talán hasonlóan kicsi süllők lehettek? Végül elhalt ez is, még a szürkület közepéig maradtam aztán eljöttem.[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #79582 üzenetére
Grat az eredményhez, sajnálom a cuccodat
-
iceQ!
addikt
válasz atok666 #79581 üzenetére
Onnan rendeletem. Legolcsobb volt így hogy szállítás + eurót váltottam (vagy is van úgy hogy nem kellett )
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
galervin93
addikt
Vámosmikola, Istvánmajori-holtág, 4 fős csapatverseny, úszós peca. A csapatunk 8 ponttyal meg szűk kiló aprósággal (törpe, bodri) a 3. helyet szerezte meg a 8-ból. Én 5 ponttyal járultam ehhez. Match peca, 12-13 méter körüli táv (víz is max 20 méter széles, nálam inkább 18), mélység 2 méter. Régi Ipoly meder, a törés legalját horgásztam. Kaja nuku, csak csemege, búza és kender lőve, csali szétnyomott csemege. Ha lett volna egyéni akkor egész jó helyen végeztem volna, de hát egy szákba gyűjtöttük a halat, buli verseny volt ez, semmi komoly. Törpe mindössze 5 darab jött, sikerült kizárnom őket (mások zsák számra fogták por kajával). Jót pecáztam, élveztem, de van még hova fejlődni ilyen körülmények közti pecára.
És valahol elhagytam az úszós dobozomat, az összes kétpontos rögzítésű úszómmal, gyerekek, az ideg kettéb.sz, egy kisebb horgászboltnyi készlet.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jackal79
aktív tag
Már érkezett válasz, de akkor csak a Daiwa, Shimano vonalat érintettük. Azért tettem fel újra, mert kíváncsi voltam, hogy esetleg más márkák is szóba kerülnek-e. Én régebben kizárólag Shimano orsókat használtam még egyszer nem ajánlották a Ryobit (ezzel maximálisan elégedett vagyok), ezért is dobtam be újra, hogy hátha előkerül egy titkos favorit .
Bot és orsó vásárlása előtt nagyon megfontolt vagyok -
jackal79
aktív tag
Ezt már próbálta vki?
[link]
Engem csak a horogélező része érdekelne, hogy működik és mennyire hatékony? -
jackal79
aktív tag
Sziasztok,
orsó vásárlás előtt állok én is. Dunai pergetéshez keresek 25-30-as orsót, 3-15 g-os wobblerekkel szoktam horgászni.
Kb 5-6 éve vettem a Ryobi Zaubert, de lehet volt már több is, azóta nem néztem orsókat, így nagyon nem vagyok képben. Mit érdemes venni 50-70e HUF környékén?
Köszi! -
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
válasz busman #79567 üzenetére
Köszi, már leadtam a rendelést egy olyan orsóra
K*rva anyját, megveszem. Biztos jó lesz ennyi pénzért.
Van vele tapasztalatatod?
[ Szerkesztve ]
-
WarninShotZ
tag
Nem tűnik rossznak, én tapogattam walterlandban, de ha jól emlékszem ez is Ryobi alapokon nyugszik. Ha elfogadsz 1 ajánlást, nézz rá a Döme Fine Carp orsókra, nekem van 2 db 5000 méret, meg vagyok velük elégedve.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
iceQ!
addikt
Ki néztem egy másik orsót, ez mennyire lehet jó vétel? [link]
-
iceQ!
addikt
Erről az orsóról kinek mi a véleménye? A RYOBI le fog ugrani a botról...
-
galervin93
addikt
Ma Diósjenőn pecáztam egy rosszat.
Vízközt keszegeztem, sajna ma csak az apraja evett, 10-20 dekásak, pedig híres a víz a szép keszegeiről...
Melós peca volt, mert alul a törpe, felül a sneci zavart. "Szorosra" húzott ólmozás és giliszta hozta meg a keszeget. Aztán őket megunva az utolsó pár marék kaját némi erjesztett maggal tapadósra keverve lőttem be, egy jó másfeles pikkelyest sikerült fenéken elcsábítanom egy szem csemegével.
Mozgalmas kis peca volt, holnap pedig irány Vámosmikola, Ipoly holtág, egy kis versenyre. Buli peca, nem vérre megy, de azért csak jó lenne fogni.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Atis45 #79553 üzenetére
Én nyáron fahéj rúdakkal és porral főztem .
Bármi engedett amit csak a pénztárcád és a fantáziád gátolhat . Nekem még mindig van megmaradva nagy vödörben jól zár a teteje nincs gond vele . Bár az ilyen hasonló lötyiket inkább haszálat előtt érdemes rá hozzá önteni.[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz Atis45 #79553 üzenetére
Most főztem 10 kilót , de nem adtam hozzá semmit. Egyelőre dobozban van de le fogom fagyasztani.
-
Atis45
aktív tag
Aki főzött már házilag tigrismogyorót, áztatás és főzés után valamilyen aromába rakta, vagy natúr használta fel. Szabad vagy érdemes aromába rakni? Gondolok itt arra, hogy áztatás és főzés után berakom egy befőttes üvegbe, és felöntöm aromával.
Pl: ilyen aromára gondolok. [link] -
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #79550 üzenetére
Szavanna horgásztó
-
Szilágyi84
senior tag
Hol jártál ?
Én is voltam ahol 5 napja a kínaiak mellettem a 10-es busákat fogták ,az a part rész nem akartam elhinni vagy kb 1 méterrel feljebb jött a víz szóval alig volt part és hely se .Busa se jött a speciális extrán felhős piros hideg vízes etetőre , meghagyom a kínaiaknak. Rablások voltak . -
iceQ!
addikt
válasz sasa311 #79548 üzenetére
Nálam nyelető féket nem találsz, csipogó meg kell, mert ugye iccaka is megy a hal Meg amúgy is, kényelmesen figyelem a botokat.
-
iceQ!
addikt
válasz BlackmMmDog #79545 üzenetére
Köszi, mennyire volt szép munka vagy nem azt nem tudom, de k*rvára elfáradtam
-
iceQ!
addikt
Véget ért a 36 órás peca, 13 ponty jött.
10 kiló alatz nem nagyon volt 1-2 db. A max súly 16.5 kg volt. Egyéni rekord dőlt meg a túra során, illetve az év legeredményesebb horgászatán vagyok túl.
A tizenhatos:
-
iceQ!
addikt
válasz Koncipappa #79542 üzenetére
FORGE MINI POD X
Jó kis rod pod, pici, könnyen szállítható. Van hozzá leszúró is. Vám Delphin Bronx 2g is, de azt már egy ideje nem használom. Ezt jobban szeretem.
-
iceQ!
addikt
válasz Atis45 #79537 üzenetére
Ilyet akarok én is. Jó a vastagabb parafa nyélnek is? Feeder bot, nem az a vékony pontyozós nyél
-
andrew911
tag
Nekem egy Cormoran buttgripper van, abból néha én sem tudom kiszedni a botot, nemhogy a hal. Ez pedig Gurunak tűnik innen, ami nagyon hasonló, de ezek szerint mégsem.
-
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #79535 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Lazábbra hagyott fék, vagy én úgy teszem le a két támasztóra a botot, hogy vagy az első villánál a gyűrű, vagy a hátsónál a nyél, vagy az orsó megakadjon, ha elindulna a hal. Ezek a csónakos, ívelt bottartóim nagyon jók, bár a hal eltekeri, de kihúzni nem tudja a botot.
Harcsahorgászok kikötik a botot.
Én amúgy azt tippelem, az a baj, hogy rosszul teszed le a botot a tartóra, olyan helyen van a súlypontja, hogy kibillenti a hal. Közel van a két villa. Másik orsód nehezebb, azt azért nem rántja ki.....[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz BlackmMmDog #79533 üzenetére
Igen erre gondoltam én is, hogy kib@szom és veszek egy daiwat
sasa
Ez volt a megoldás egyébként, különben ugrik a bot
-
iceQ!
addikt
Horgászat közben arra lettem figyelmes hogy a RYOBI Cynos iii orsómnál ha a féket nem engedem ki teljesen kapásnál leugrik a bot a tartóból, a Wychwood Orsó nem csinál ilyet, akkor sem ha nincs fullra ki van engedve. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
Koncipappa
csendes tag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz sasa311 #79527 üzenetére
Köszönöm! A baj az, hogy sem a helymeghatározás, sem mobilnet nincs bekapcsolva, illetve csak akkor ha használok valamit. Cserébe kb 8-10 napig elmegy egy töltéssel. Nem vicc, röhögöm a kollégákat hogy állandóan töltőt keresnek. Napi átlag egy telefonálás, egy-két fotó alkalmanként....Elsején töltöttem, még 40% körül van......
Szóval most megpróbáltam, nem találja hol van, meg csörgetni sem tudja. Persze csak próbaképpen.
De most látom, ha köcsög akarnék lenni, tudnám a céges gépen Google fiókba (Gmail) bejelentkező, nem kilépő kollégák telefonjának a tartalmát törölni.....
De nem vagyok az.... -
sasa311
veterán
válasz Zoli bácsi #79523 üzenetére
Ha ilyen lenne esetleg a kavinton hiánya miatt ( ) akkor :
Google.com/android/findHa a GPS be van kapcsolva megmutatja a térképen, ha csak a közelben kell keresni akkor még tudod csongetni.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
andrew911
tag
válasz BlackmMmDog #79524 üzenetére
A címplaplány egy holland horgász illetve fotográfus, Priscilla Holthuis, de kétségeim támadtak azzal kapcsolatban, hogy endegélyt adott-e egy miniállam digitális magazinjában történő megjelenésre.
Az utoló oldalt pedig nem tudom pontosan hová tenni, a haverom egy másik platformon szokott ilyeneket keresni, nem horgászmagazinban. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #79512 üzenetére
Csak annyival egészíteném ki, hogy a fül orsós boton mehet az úszó fölé is ha úgy jön ki a lépés. Praktikusan akkorát érdemes tenni, hogy át tudd bújtatni a létrát. Ekkor hosszú bajszot kell hagyni a hurok-csomókon a maradék zsinórnak, hogy könnyen bújjon az apró gyűrűkön.
Rest voltam szerelni és volt nálam kötve 7 méteres spiccre létrán szerelék, amit 2 nagy hurokkal tettem fel a főzsinórra. Simán működik a fennti módon 2 nagy hurokkal. Azóta többször is használtam. Én többnyire 0.2es főzsinórral lógatok és 0.18 - 0.12 közötti előkékkel. Mindig az előke szakadt. Mellette szól még, hogy csak rödiv pecákra van időm és nem kell szerelgetni, csak hurkolni, meghát a Dunán többféle képlet kellhet a megoldáshoz (sokszor az sem elég ...).
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Zoli bácsi #79523 üzenetére
Megnyitottam, de nem erre számoltam. Jó látni hogy egyre több csaj van a vízparton (csak nem ott ahol én vagyok )
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel, eddig is ingyenes volt, de most regisztráció nélkül is letölthető, ha jól látom.Legalábbis nem kell bejelentkeznem....
[link] Horgászkalandok ingyenes horgászmagazin 2022 október. Kb 38mb-os PDF fájl, ha telóról vagytok.
gg72: Nem, illetve a flipes tok pántjának a záródását segíti egy pici mágnes, de ez tuti nem fogta volna meg. Szerintem az öreguras stílusnak köszönhetem hogy nem repült el. Amúgy szoktam tolni is ha olyan a hangulatom...(Kívánja is az Ignis közben a pörgetést, ha nem kapja meg, hangosabb lesz és lustul), most ilyen kedvem volt. Szerencsére.... -
gg72
veterán
válasz Zoli bácsi #79520 üzenetére
Nem semmi... Nem mágneses a tok?
-
Zoli bácsi
őstag
Kimentünk délután peccantani a Rábcára. Igazából nem is hoztam képet, élménybeszámolót sem tudok írni.....Csontival, bólóval folyamatos fogás, apró bodorka, keszegek, mini kárász, géb...És kis sügerek! Lesz utánpótlás. Olyan 10 cm körüliek, de folyamatosan.....Egy method feedert tettem még be melléje, darabosabb halra pályázva....Methoddal egy kilós kárász jött, bólóval az apraja..de folyamatosan. Készítettem a telefonommal egy fotót, aztán feltettem az Ignis tetejére, hogy biztos fotózok még...
Jött a szürkület, pakoltam, alaposan körülnéztem, mindent eltettem...Indulás. Jó öregurasan vezettem, ahogy egy Ignist illik....Itthon pakolok ki, az ajtó oldalzsebébe benne a buksza iratokkal..De hol a halló-készülékem..? Melléje tettem. Be is villant egyszerre, hogy az autó tetejére tettem a vízparton.....Nem egy Iphone, egy Samsung A52S 5G, egy hónapja kaptam szülinapomra. Nem akkora érték, át is villant az agyamon hogy 17km-en esélytelen megtalálni, kár keresni.....Az előfizetéses SIM jobban izgatott. Aztán fölnézek az autó tetejére..Ott a telefon.......17 km hanyi utakon........Nem esett le.....Hogy csináltam...? -
gg72
veterán
Ma délelőtt sikerült végre egy balint fognom pergetve, kajakból, nagy élmény volt, 50cm, súlyra nem tudom, ment vissza. Egy 2es bronz Caperlan villantóra jött, előtte már mindent próbáltam... Érdekes, mert nem nagyon voltak rablások, ez is a nádas előtt jött, először azt is hittem, hogy csuka, mert nem látszott a rárablás. Találtam egy olyan öblöt is, ahol gondoltam biztosan van csuka, de csak pici sügerek voltak, amúgy iszonyú elhanyagolt rész volt, ilyenek is vannak még itt a Balcsi északi partján...
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #79512 üzenetére
Így is van, ahogy leírtad. 15 percenként dobok be egy fél lapát pelletet vagy mag mixet (2 etetés van).
Most húztam ki egy 15-ös potykát. Szép példány volt nagyon, szája is rendben volt.
Előttem 4 méter víz van, ezt mondta a marker úszó. Rá pár méterre 7 utána meg 9. Ja van mélység, idő is jó. Úgy hogy folytatom tovább a part közeli pecát.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz BlackmMmDog #79513 üzenetére
Köszönöm, ez most kiesik, de tetszik az ötlet, és a segítőkész közösség mindig jó társaság! Élni fogok vele a jövőben.
-
galervin93
addikt
Ha télleg bomb akkor nehogy repüljön a rodpod.
Alapjáraton a bomb kifejezetten, már-már túlságosan is takony, nagyon rövid botot jelent, pontosabban kíván "papíron", maga a peca pedig szó szerint folyamatos, de csak pár szemenként lőtt pelletet. A pellet hangjára, illetve a folyamatosan aláhulló, fenéken lévő szemekre gyűlik a hal, ezek közül lehet fogdosni. Ha van vízmélység akkor akár tizencentikre, egy-két méterre a parttól is meg lehet így fogni a halat, érdekes élmény! A rövid táv és a vehemens kirohanások miatt nagyon intenzív az élmény, kb. mint a pellet waggler.mdav88
Ha nagyon nem megy a felszerelve szállítás, akkor a főólmozás fölé köthetsz egy végfület, meg ugyanezt a főzsinóron is, és akkor peca előtt/végén gyakorlatilag csak ezt a szakaszt kell hurkolni. Nem túl elegáns, de működik. Ha lusta vagyok akkor bolon szoktam így csinálni, ott macerásabb az állandó ki-be fűzögetés, de a peca minimál jellege miatt meg sokszor felszerelve sem szívesen szállítom, mert sérülékeny... Akkor csinálok létrára pár szerkót így végfüllel, amit csak belehurkolok a főzsinór végfülébe.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
mdav88
aktív tag
válasz Zoli bácsi #79509 üzenetére
Saen, Zoli bácsi, köszönöm, ezek azok a praktikák, amiket nem látni a videóban/olvasni írásokban, minden addig tart, amíg boldogság van, de azt hogy praktikusan ki-hogy pakol peca után, már nincs érdemi kontent.
Lehet evidens, de a vízparton szembesülni vele kellemetlenebb, mint egyszerűen utánakérdezni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz mdav88 #79506 üzenetére
Részemről match meg bolo botokat mindig felszerelve szállítom, nem olyan problémás a szállítás, mint amikor a 40gr-os fenekező szerelék kosara fityeg.
Szerintem minden forgó, minden kötés egy plusz gyengítés. Nem ér annyit. Elvileg persze működne, de ha szakadnál, esélyes hogy a forgónál lévő csomó szakadna. A hal meg vihetné az előkével az ólmozást. Szóval működne, de nem etikus....Szerintem.
Szerk:
iceQ!: Köszi![ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #79505 üzenetére
Balos:
Daiwa N'ZON S 390 100 és 150g
Jobbos:
SeriaWalter 330MQ
Egyelőre még nincs kapás sem, de bízom a jó idő erejében.
-
mdav88
aktív tag
Lehet egy balga kérdésem?
Alap Match szereléket minden peca után bontjuk, újjáépítjük? Nem lenne értelme a főolmozás fölé egy forgót betenni, amivel majdnem büntetlenül és egyszerűen újraköthető az egész? -
Szilágyi84
senior tag
Milyen érdekes ez a sporthorgászat így ,hogy aki nem követi csak itt olvasgatva találkozik a nevekkel és eredményeivel csodálkozva ,hogy a youtube okosodva videókat nézegetve mit hogyan jó csinálni az eredményes peca érdekében csak a felkapott elhíresült nagy neveket dobálja be Haldorádó, Feedermániás Jankovics stb persze a termék reklámok miatt vagy csak nálam
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Dovit oldalán futottam bele..Hokev termékek. Csak lestem. Ifjabb sporttársaknak mondom, hogy Mo.-on a 70'-80'-as években ezen a néven futott a horgászcikkek gyártása, és értékesítése. Na, felbukkant a név, utána is keresgéltem. Úgy látom csak a nevet vették meg, a saját márkás termékek átcímkézések lehetnek...
[link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest