Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #93245 üzenetére
Csak tipp.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Steady74 #93144 üzenetére
Itt valami gubanc van, mert a linkelt nevis az a keményebbik (10-30 gramm), a kolléga meg keszegezni akar.
A nyáron vettem a lágyabbik nevisből (Nevis Whisper Match 5-25g 4.20m).
(van belőle 390 is)
Hát én nem tapogattam körbe a piacot, de abban a boltban volt egykét 50-60 ezres bot és arra jutottam, hogy a lágyabbiknál kezdő szinten nem kell jobb. Minden fillért megér. Addig biztos nem kell jobb amíg a csúzlival nem kerülsz egész közeli barátságba.
Szerintem. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #92353 üzenetére
Ugyanez volt a helyzet nálam is. Ahol vallattam nem állt ki a hal úsztatós távra, eggyel beljebb voltak. De ez lehetett az apadás hatása is, egyébként ilyenkor még jó lehet a partszél.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #91702 üzenetére
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Redneck #91639 üzenetére
Nem tudom milyen bot lesz a kocsiban, de ezek a videók már csak a képek miatt is klasszak:
https://www.youtube.com/@FlyTimes/search?query=szlovenia
(Egyébként az egész csatorna említésre méltó, bőven túlmutat a mai magyar átlag horgászvideókon ) -
aladarazurbe
csendes tag
Vasárnap este az öreglánynál voltam. Szép esti hangulatban találtam, csendes szélmentes időben.
A fogyó fényben paducok merészkedtek ki a húzós víz szélére a partvédő kövezés legszélére táplálékért.
Jászokat reméltem a vízfelszínen, de azok máskép gondolták.
Snecik rebbentek szét a megtörő vízen egy kőrakásnál. Szerencsére megőriztem a lélekjelenlétem és nem dobtam egyből rá, hanem a tetthely fölé mentem, hogy jobb szögből tudjam megdobni a blade-el.
Balinra gyanakodtam, de végülis egy domolykóval kárpótolt a folyó.
Nagy kuss következett a sötét beálltáig. Ekkor arrébb telepedtem, hátha a tavalyi táplálkozó helyén ismét meglelem a tüskéshátúaknak.
Fröcsögött a víz, jöttömre sem hagyták abba. A parti fényeknél jól látszott, hogy a köveknél őrült sebességgel robog a víz, de mégis ott van felette az apróhal és hajtja valami.
Komolyabb zörgés nélkül sikerült a partra lejutnom, többet is dobtam ezzel a sárga crankkel. Volt egy rákoppintásom, de lemaradtam róla.
Eztán 2 ízben is mellérabolt a lábamnál, kicsit meg is bökte a csalit, de nem ragadt rá.
Sok dobást nem engedélyeztek, hamar arrébb álltak, megérezték, hogy ott vagyok.Nem volt rossz kaland, de remélem legközelebb zsákmánnyal tudok hazatérni.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Szirtimorc #91169 üzenetére
DG forgatott arra felé: https://www.youtube.com/watch?v=Yf2nELAnq2I&t=2727s
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #91051 üzenetére
Mi a gyerekekkel június végén klasszat kárászoztunk beugró darabosabb dévérekkel. Törpnek nyoma sem volt, pedig élő csalival nyomtuk a töklevelek között.
Tavaly bedurrant nyár végén a békalencse, akkor is lehetett kárászt fogni, de nem volt az igazi úszózni, mert nem látszott a zöldséglevesben hol van a töklevél .....
Balatonújlak felől mentünk be.
Nem próbáltam még, de elvileg a fonyódi árok hasonló víz, csak keskenyebb.
-
aladarazurbe
csendes tag
A partot védő kövezés egy szakaszon hiányzik, klassz sóderes placcot rejt, már rég kinéztem magamnak. Most volt felette egy másfél méter víz, így úsztattam rajta egyet. A partközeli próbálkozás a kissé zavaros vízben még reménytelibbnek tűnt. A körülmények nem csak a meleg miatt voltak mostohák. A kőszáli kecske módszer kellett alkalmazzam, mert sehol nem volt egy lépcső a közelben, így a kabe 45 fokos kőrámpán kuporodtam le. Kedvenc diszperzites vödröm is otthon maradt. Etetőanyagnak áztatott száraz kenyeret kevertem ki jó ragadós agyaggal és került bele 2 nagy marék apró kavics is.
Tenyeres koncérok, paducok, ujjnyi márnák szórakoztattak. Legközelebb egy kézben tartott pickerrel is rápróbálok, hátha az adja a darabosabbját. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #90811 üzenetére
Ha nem drága a fonott akkor maradhat 😊
Én azt vettem még észre, hogy ha túl kicsi a csali súlya akkor könnyebben bokrosodik.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz jézusom #90237 üzenetére
Bocs srácok remélem nem gond, ha horgász témában írok 😃
@jézusom én majdnem kezdő pergetőként vettem meg az említett pálcát jigezni Dunára, a dobósúlynak megfelelő
csalikkal, de sajnos nincs rutinom a területen. Végigtapogattam 50000huf alatt egy csomót a WL-ban, majd átmentem a decathlonba
megsuhogtattam és jónak ítéltem (1 szem retúr süllőt fogtam még csak vele). Kiváncsi lennék neked mi a véleményed róla.
https://www.decathlon.hu/p/pergeto-horgaszbot-wxm-5-240-mh/_/R-p-327856De ha már itt vagyunk a fő témához is hozzászólok 😃
Nem fogom kifejteni, hogy miért állok nagyon kritikusan minden fogyókúrához, mert a lenti videóban egy dietetikus néni nálam jobban elmondja:
https://www.youtube.com/watch?v=7Wlf9j-pTKc&lc=UgybXkPGXgDaAckMfhp4AaABAg
(erről nem akarok vitatkozni itt, csak ideteszem okulásul)
Egyébként 40 fölötti ülőmunkásként nekem is sokat kell azért tornáznom, hogy a kedvenc diszperzites vödrömön fájdalom nélkül tudjak pecázni 😊[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Steady74 #89763 üzenetére
Itt valami félreértés lesz. A linkelt oldalról rendeltem ezt a gumidugót, jelentem engem nem vertek át. Az az ali üzleti modelljébe benne van, hogy egyes boltok lehetnek simlisek, ezeket mindenkép figyelni kell (akár a bolt/termék értékeléseket) és élni a rendszer nyújtotta visszatérítési lehetőségekkel, ha szükséges. Sajnos a cinkes boltok minden ali aloldalon ugyanúgy ott vannak, légyen az német britt, vagy vietnám.
Természetesen, jobb óvatosnak lenni.
-
aladarazurbe
csendes tag
Csak egy apróság:
szeretett bolóm nyele nagyon cingár , tulajdonképpen csak egy lakk "védi", holott sokszor leteszem a kőre.
Belebotlottam az alin ebbe a filléres jóságba:
https://vi.aliexpress.com/w/wholesale-Lure-Rod-Bottom-Protector.html?spm=a2g0o.home.search.0Igen, ettől nem fogtok több halat, sőt a nyárfaszösz sem lesz kevesebb, de talán nem csak nekem okoz egy kis örömet. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz SunMount3r #89747 üzenetére
Nincs nálam a bölcsek köve, de engedj meg egy eszmefuttatást.
Akkor könnyebb segíteni, ha tudjuk milyen módszerre kell a bot.
A leírt paraméterek kisértetiesen hasonlítanak a tengerparti surf/surfcasting módszerre
(ezt itt kevesen űzik, én sem) , ahova például nem árthat, ha sósvízálló a motyód.Ha egy ilyen hosszú botot olyan sok darabra szétszedsz, hogy
beleférjen egy max 80 centis táskába, akkor valószínűleg nem lesz olyan gerinces, hogy
akkora súlyt (10-20-30 dekát) nekifutva, teljes erőből elküldve lehessen vele dobni.Nem véletlen, hogy például a lenti pálcával kőkeményen meg lehet küldeni a nevezett súlyokat és 171 (!)cm a szállítási hossza:
https://fish.shimano.com/en-GB/product/rods/specimen/catfish/p-beastmaster-ax-monster-tele.html
(partinás japán márka, a katalógusadatok és a valóság szoros viszonyban vannak tapasztalatom szerint) -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #89713 üzenetére
Igen elég akciódús volt és még mindent le sem írtam....
Szóval egy 4 méteres már nem forgalmazott teleszkópos 1-12 grammos trout bottal hajigáltam a
12 grammos wagglert. Piszok finom volt a pálca, a 10es előkét egy pillanatra sem éreztem veszélyben a peca közben, teljesen megfertőzött.Ugyanakkor egy rossz mozdulatnál a spicc
[megadta] magát. Érdekes módon nem tört el teljesen, csak kiszakadt belőle néhány szál (a harctéren körbetixóztam és kardoztam vele tovább ... ).Szóval a műfaj teljesen megragadott, de a játékszerem romokban, kell valami ami bírja a wagglerúszókat és nem tépi bele a halba a 10es előkét, lehet vele kishoroggal keszegezni és ha van tér+türelem a darabosabb halak erejét is felőrli.
Azt sejtem hogy nem lesz olcsó, esetleg valakinél van valami elfekvőben?
Netalántán tudna ajánlani valami nem 6 számjegyűt újonnan?@lumpy92 a spiccbot is jó szokott lenni az öblökben, ha elég mély vizet találsz. Én most 3m mély mederbe horgásztam be kábé 30 méterre a matchbottal, ott voltak a halak. Az evezősökhöz meg türelem kell
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
Dunai öbölpeca volt reggel, önsúlyos úszóval.
Népes keszegcsapat, sok kapás, klassz muri volt. Egy [ilyen] meglepetéshallal is összeakadtam , a többit nem fotóztam.
Már jobban megy a csúzlizás: rövidebbre szabtam a leggyengébb drennan gumit, így jó a távolság.
Egy gumival kiklipszeltem a horgászhely+7 tekerésnyi távot és egész összeszedettre sikeredett a mutatvány.
Sajnos új apropó is kerekedett a csúzlihoz.
Már be volt állva a hal szépen elém, amikor kormorán kezdett vadászni az etetésemen
Tapsolgattam, kurjantottam a jószágnak, de nem igazán érdekelte ottlétem. Megfordult a fejemben, hogy kipróbálom a csúzlit egykét kaviccsal is, de mire összevadásztam a parton a muníciót
odébbállt a konkurencia, ahogy a halaim.Lőttem még pár gombóc etetőanyagot és csalit frissítettem szomorúságomban.
Két szép kiló körüli ezüstkárász vigasztalt, óvatos kapással még távozás előtt a hirtelen meleggé váló időben.
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #89680 üzenetére
A sofirn az nálam is jól szolgál. Nyáron lesz 4 éve, hogy beszereztem. Akkor még az SP 40 - et árulták.
-
aladarazurbe
csendes tag
Kösz a klassz képes beszámolókat srácok!
Tegnap reggel vallattam a Dunát. kipróbáltam egy régi-új etetőanyagot, [Friss Félbarna Szénhidrátos Lipótiból ] készitettem be 1 kilót.
Ezen a pályán , a partvédő kövezés lábánál még 15 fokos forró tavaszban soha nem horgásztam, ill. semmi hírt nem hallottam halmozgásról, haljelet sem észleltem, nem volt alkalmam körbeszaglászni, így nem nagyon tudtam mit várhatok.
2 kisjász és egy 1,5kg körüli koncért sikerült zsákmányolni.
Több villámgyors kapásom is volt, de egy sem akadt. Most hogy olvasom Zéé beszámolóját, lehet hogy célhalaim a padrók még az ívóhelyek körül úszkálnak.
A kapások elmaradtak 11 órára, így a múltkori tapasztalásomon felbuzdulva stratégiát váltottam, hisz volt még fél órám a kimenőmből. Alattam 50 méterrel egy víz alatti kisebb rugany perdített a vízen és fodrozta a felszínt. Ezt a hol rohanó, hol burványló, hol visszaforgó vizet vettem célba.
Az apró keszeghorgot egy 8as 2260b-re cseréltem. Húztam érzésre egy eresztéket és annyi gilisztát tettem fel amennyi felfért.A szereléket kidobtam a sodrásba és finom visszatartással a sodorvonalba tereltem, majd az áramlatokra bíztam a többit.
Nagy meglepetésemre néhány úsztatás után egy jó hal volt a horgon. Később raktam össze, hogy miért is becsültem túl a méretét: a kapás alattam vagy 25 méterrel történt, majd a hal egyből kiugrott a mederbe az erős sodrásba. Esélyem nem volt fordítani rajta, bár meg tudtam állítani. Fel is jött a felszínre, láttam, hogy nem olyan nagy méretű és taktikusan keresztbe fordult a sodrásba.Szerencsére leesett, hogy nem fogom tudni onnan lenntről-benntről kihúzni a finomabbik bolóval így a parton utána botladoztam. Mihelyt az ő magasságába értem parthoz tudtam terelni és megszákoltuk ezt a kb 1,8kg nyomó koncért.Konyhára szerettem volna halat vinni, de nem bántam, hogy csak élményekkel teli indultam haza.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #89530 üzenetére
Március végén a Dunántúlon virágzott az orgona, most voltam kocogni itt a fővárosban, találtam olyan orgonabokrot ami már elnyílóba fordult.
Ebből anyáknapjára max egy gyerekvers fog maradni.Múlt héten kétszer is voltam egyegy rövid feederezésen a Dunán, 1-2 darabos koncér mentett meg a haltalanságtól.
Sajnos úsztatócuccot nem vittem magammal, kellett volna, mert egy jókora jászbanda élte világát hozzám közel a parti kövek felett.
Egy rutinos sporttárs etetés nélkül, lógósra hagyott esőgilisztával úsztatott rájuk, fogott belőlük párat.
Azt mondta a napokban többet is zsákmányolt, túl lehettek az íváson (nem volt bennük már ivarsejt).Egyébként én nem úsztattam még Dunán amúrra, de ha valakinek ingerenciája, akkor jelzem a pataktorkolatok alatt már van moszat dögivel.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #89358 üzenetére
Na az áramló vízben úsztatva csúzlizást a tegnapi tapasztalások után nem tervezem elsajátítani
Öbölpeca volt. 12grammos úszó lett betervezve, de oly erős oldalszelem lett, hogy a dobozból már az elején a 0 kilométeres 16 grammos önsúlyosat vettem elő.
Tekintettel arra, hogy gyakorló úszós pecás, de gyakorlatlan slideres vagyok, tettem egy 20as dobóelőtétet , ami a kevésbé sikeres mozdulatoknál indokoltnak bizonyult
Ezzel a robosztus cejggal az oldalszelem egész jól kimozogtam a lehetőségekhez képest.
De ez a csúzli ez nehéz ügy. Még az irány az hagyján azt ráfoghattam a szélre, de a távolságot azt piszokul nem érzem. Ballisztikai meglátásokkal tértem haza.Más.
Én azt tervezem, hogy főzök egy kondér búzát, adok hozzá melaszt
és saját levében elrakom dunsztosüvegbe még forrón, erjesztés nélkül mint a nagymamát -
aladarazurbe
csendes tag
Ez a csúzlizós etetés nem egyszerű műfaj. Mégcsak a szélre sem foghattam.
Egykét apróság belekacsintott a kamerába, de nagyon nem ment, nem éreztem a távolságot...., még gyakorolnom kell. A gombócformálásomon is van mit csiszolni...Mondjuk gubancot legalább nem dobtam, csak az etetés okozott gondot.
Hétvégén még gyakorlom. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #89335 üzenetére
Gratula!
Végül is a sodrásban horgásztál? Milyen napszakban jöttek?
Beszélgettem pecásokkal a nagydunán, nekik tegnap a délelőtti órák voltak jók (sóderes placcon fehérhal, márna, ~22 méteren).
Már 10 fok a víz a főágban! Lassan érdemes úsztatni is
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz -miura #89076 üzenetére
Milyen típusú spiccgyűrű?
A Jókai téren a szervizes azt mondta nekem, hogy olyan ragasztóval praktikus feltenni amit le tudsz szedni, mert ennél a gyűrűnél megesik, hogy ki kell cserélni, ezért nem javasolja a két komponensű megoldásokat.
A pergető botom spiccét bekente sima pillanatragasztóval tekert rá vékony üvegszálat és felhúzta rá a spiccgyűrű csövét. Megfogta rendesen, nincs rá panasz.
Azt mondta, ha öngyújtóval finoman rámelegítek le tudom szedni szükség esetén.A bolómra viszont cérnával tett fel egy (nem csöves) gyűrűt, azt nem tudom mivel rögzítette , de rendesen meg lett csinálva.
-
aladarazurbe
csendes tag
Ha így megy tovább áprilisra fürödhetünk is a Dunában.
3-4 hely volt a fejemben és arra készültem, hogy mindenkép átpakolok ha nincs mozgás. A második helyen sikerült összehalazni a kezem. Visszaforgó víz sodráshatárán találtam meg őket, 3m mély vízben, gyenge sodrásban, a törésen, köves mederben. 10től délig csipegettek, a giliszta kellett nekik, utána se géb se hang.
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz jackal79 #88578 üzenetére
Nekem van barbel river-em. Túl rövid az élet ahhoz, hogy ilyen pálcákkal kardozzunk a parton.
Bizonyára egyéb érzékibb megoldás is van a dunai feederre, a lenti volt a kezemben és az itteni kollektívában azt hiszem szgzuri kollegának is van,
olvass vissza, írt már róla. Ne tévesszen meg az 40-100 gr, többet bír: -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #88335 üzenetére
Jómagam is horgászom fák alatt 7M spiccel és rövidebb orsós bottal is dunaöbölben, 10-15 méterre.
Bizony ha feljön a víz akkor egyes helyeken nem nem fér el a hosszú pálca, de oldalsó dobással az orsós bot kiadja.@Ibituba jelzem ugyanilyen botot keresett valaki kábé 2 hete, olvass vissza.
Elnézve az időjárást itt a tavasz a nyakunkon
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz mdav88 #88180 üzenetére
A blade bolo 5M-mel keszegeztem már öbölben, azzal akár 0.10es előkét is lehet szerintem használni, csak kicsit hosszú.
Erre a célra vettem egy 4 méteres bolót állóvízre az ősz végén.
Már nagyon várom a tavaszi úszós keszegezést, hogy kipróbálhassam ....
Sajnos az általam választottat már nem árulják nálunk csak kint, de lehet tud valaki valamit ajánlani.
Nem tudom ebben a hosszban van e a piacon jobb minőségű pálca.[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #87937 üzenetére
Kérlek javíts ki ha tévedek: semmi "különleges" csak pickereztél egy átugorható patakon és fogtál egy sujtásost?
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Steady74 #87800 üzenetére
Nekem a lenti cikkek sokat segítettek:
and this channel too:
https://www.youtube.com/@Buydeeper/videos -
aladarazurbe
csendes tag
válasz SunMount3r #87787 üzenetére
A kérdés elég általános.
Személyes véleményem a témában:
Egy radarral kiegészíteni az arzenált nem csak egy újabb orsó a szekrényben amit tekersz és megy.
Azzal foglalkozni kell, venni a fáradságot, hogy megértsd működését, korlátait.
Tudd mire jó, mire nem. Ennek utána kell olvasson a kolléga.A linkelt yt usernek jók a videói, egy jó kiindulópont a tájékozódásban.
Nekem van egy kevés tapasztalatom deeperrel.A parti dobálósok közül akár 100Kért már lehet venni használhatót, feltételezem
a csónakos oldallátók között is van olcsóbb és drága is, de azt nem tudjuk nektek mi a drága meg azt sem mi kell.
El kéne dönteni egyáltalán parti-dobálós vagy csónakos ? -
aladarazurbe
csendes tag
Találtam még gilisztát a dobozban. Felmálháztam a drótszamarat és már gurultam is az autómentes rakparton. Semmi kapás. Próbálom, kicsit beljebb, partszélbe, mindenhol ahol sikerül megállítani a pálcaólmot a kövezés felett.
Helyet változtatok. Sok lehetőségem nincs, hisz a közelben csak egy lépcső van még víz felett.
Itt sincs több kapás, de egyszer csak mintha nem a sodrás bólintgatná a spiccet.
Ül a bevágás, márványos test villan a hideg vízben.
Ennek a kislegénynek több a bajsza mint amire vadásztam, de az öröm megvan és az év utolsó hala is.Boldog új évet sporttársak!
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
A korábban futott távolkeleti spiccbotos témáról beszélgettem egy odavalósi kollégával,
aki küldött is melegében egy érdekes videót egy helyi versenyről:https://youtu.be/9zI3A3QYIwc?si=xqcp8p55ZwL8UML6&t=207
Érdemes egy pillantást vetni a "tó" formájára.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz jackal79 #86452 üzenetére
A dunai úsztatást mindenki egy kicsit máskép csinálja.Én személy szerint megengedhetek magamnak több botot, de mindig a legrövidebbel horgászom. Nagy kedvencem az energofish blade 5M, minden fillért megért. Ha beljebb kell nyúlni van hosszabb is...
Ha 7 méteres botban gondolkozol akkor a bot költségeihez egy 4+méteres merítőnyelet is toldjál hozzá (,ha egyedül mész pecázni). Illetve a peca előtt számolni kell azzal, hogy bizonyos szélviszonyokra érzékenyebb leszel.
A konkrét általad linkelt botot nem ismerem, de látatlanban szerintem 40 dekás bottal csak jó fizikumú ember tud élvezettel úsztatni, én max kopogtatni venném elő.
Anyagilag érdemes lehet átgondolni egy melles csizma + egy matchbot kombinációt, főleg, ha az egyik már van a tarsolyban.
Én használtan is vettem bolót, nekem bejött.
Nagyon fontos a helyválasztás. Én mindenkép azt javaslom, hogy figyeld meg, hogy az általad látogatott partokon mikép/hol művelik az úsztatást. Sok ember beszél róla, de kevesen csinálják (legalábbis én így látom).Ha nincs ötleted, javaslom kezdésnek lassan áramló egyenletes mélységű sóderes partra menj, 1.5 - 2.5 méteres vízzel, ott könnyebb dolgod lesz.
Szerintem Kenyeres sporttárs vizpartirandevu blogján elég jókat ír az úsztatásról is, nézz bele. https://vizpartirandevu.blog.hu/
Itt meg csak most jött szembe egy öreg motoros, aki szintén sokat mond erről a témáról is: https://www.youtube.com/watch?v=jNn6tK4BSmE
Van még itt is valami, érdemes átfutni:
https://drive.google.com/file/d/1PSVbjYn-SwU5HkvCSx717wQSKK_0BVmz/view?usp=sharingMelyik dunaszakaszra jársz?
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz hermanyi #85827 üzenetére
Köszönöm a kérdéseket, pontosítok.
Létezik e olyan feeder bot ami az összes kritériumnak megfelel? (esetleg konkrét típus?)
- egész bot dolgozik (parabola akció) , itt a célhalak maximum 4-5 kilósak
- ~50-100gr dobósúly
- szállítási hossz max 160cm
- hossza 300-330-360 körül
- anyagi keret: max 50000Ft ( ez a lent említett "Döme royal method" ez nagyon a teteje, bár kissé hosszabb...) -
aladarazurbe
csendes tag
Sporttársak! Létezik e olyan feeder bot ami az összes lenti kritériumnak megfelel? (esetleg konkrét típus?)
- egész bot dolgozik (parabola akció)
- ~50-100gr dobósúly
- szállítási hossz max 160cm[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz sysyka #85477 üzenetére
Most jön egy kis víz, ekkor bizonyos kiöntéseken, akár Pilismaróton is megtalálhatod a halat. A partmenti 50-100 centis vízben keresgélnek, ha nem átlátszó és találnak benne táplálékot és takarást.
Sajnos nem feltétlen árulják el ottlétüket. Ebben az öbölben mi gyerekekkel spiccbotozás közben találtunk véletlenül egy ilyet. Elöntötte a víz a kábé térdig érő rekettyést, annak a szélében bodorkázás közben okoztak meglepetést számunkra. Azért merem mindezt leírni, mert a következő áradáskor szintúgy működött a képlet.
Busázni nem próbáltam még, sok sikert
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #85423 üzenetére
Begumizott spiccbot + feeder szerelék + vízbenállós peca:
https://www.youtube.com/watch?v=gscegUbkoNk
Elnézve a felszerelést aligha állítható össze ennél olcsóbb hatékony halfogó eszköz.
(további csemegék a felhasználó videói között)
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
A feleségem pakolta a kiskamaszaink évek alatt felgyülemlett iskolai cuccát.
Értetlenkedve kérdezi tőlem, hogy miért 101 ? Akár egy hittanóra is lehetett izgalmas. De ez már történelem. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #85105 üzenetére
Ez már az új finompergető cuccal?
Én belvárosi, meredek kövezés előtt tanyázó jászokra vadásztam.
Úsztatva nem adta ki, több dolog miatt sem. Ha nem egyenesek a az áramlási viszonyok, akkor a
cralusso bolo úszó csak kóvályog össze vissza. Átváltottam hagyományos úszóra és már sikerült is rendesen vezetni a csalit.Az is látszik, hogy bizonyos áramlási viszonyok között ha 2 darabban van az ólom az alján
akkor az lehúzza az előkét (hiába 60 centis) és folyton elakad a motyó. Ha szépen elosztottra teszem az ólmozát akkor kevésbé marasztalja a kőláb, feltételezem könnyebben libben.Jelzem továbbá, hogy a gamakatsu ls-1312f ár-teljesítmény viszonya nagyot nőtt a szememben,mert 16os zsinórral ki lehet hajlítani az akadóból, így némi kozmetika után mehet vissza.
Egy szem halat sikerült akasztanom úsztatva, az is lefordúlt....Utólag rá kellet eszméljek, hogy az etetés sem úgy alakult ahogy elterveztem ....
A kapástalanság után, már nem tudtam mit variálni így megpróbáltam kopogtatva egy 20 grammos ólommal 120as előkén. Láss csodát mindjárt jött egy kisebb jász, majd hamarosan az is amiért jöttem.
A barátai több ízben bemutatták nekem a bukó jász figurát, már ezt is ismerem, hurrá.
A végére a gébek leptek el, fel is pattintottam csalinak az egyiket amíg pakoltam össze, de sajnos letépte valami a horogról, nem voltam a bot mellett közvetlen. Azt még jó lett volna megcsípni.
-
aladarazurbe
csendes tag
Más téma.
Kocogtam, a dunaparton és arra lettem figyelmes, hogy a partvédő kövezés előtt úszkáló kacsák lelebuknak.
Megálltam nyújtani egy kissé távolabb és figyeltem őket. 6 db madár haladt végig, csapatban szedte a gébeket. A kövezés legszélében a 10-100cm mély vízben a kövek között kutattak. Módszeresen átfésülték a köveket. Kifejezetten eredményesek voltak, lehetett látni ahogy a levegőben beforgatták a csőrükbe a gébet. Más halra aligha pályázhattak, mert egyegy területen sokáig időztek, így véleményem szerint csak az a hal maradhatott ott amelyik reflexszerűen nem kereket old, hanem a kövek közé bújik.Úgy tűnik idővel megadja a választ a természet a sok gébre.
Persze nem tőkés récék lehettek, hanem valamelyik búvárfaj. Vagy talán kölyök kormorán, bár azt nem hiszem, mert világos volt a hasuk és kissé rövidebb a nyakuk.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz jackal79 #84959 üzenetére
A wxm 500 4000 van nekem, nem sokat volt még lehetőségem használni (kb 4x2 óra pergetés betlivel egy gyakorlatlan pergető kezében). Finom állítható hosszú utas féke van.
Ebben a kemény helyzetben állta a sarat. Számomra egyetlen negatívum, hogy a 4000hez (gyakorlatilag) nem lehet venni pótdobot, pedig kétéltű úsztató/pergető életet szántam neki.A 2000hez lehet van:
https://www.decathlon.hu/p/dob-wxm-500-3000-es-meretu-orsohoz/_/R-p-340322?mc=8755523Tipp: olvass utána egy nagyobb forgalmú bolt oldalán:
https://www.decathlon.co.uk/p/lure-fishing-reel-wxm-500-2000/_/R-p-327630?mc=8600989Ugyanakkor az orsót árulják kombóban is, érdemes lehet rápillantani. A wxm-5 bot széria szerintem jól sikerült (ép annyi tapasztalatom van vele mint az orsóval).
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #84833 üzenetére
Dunakanyar
-
aladarazurbe
csendes tag
Hétvégén a dunaparton vadkempingeztünk. A helyválasztást elsősorban nem a horgászigényekhez mértük, hanem egyéb praktikus szempontokhoz.
Az érkezés napján a tábor állítás és fürdés kötött le minket, így a pecabotok elő sem kerültek.
Mellettünk sekély sóderes lassú víz, klassz lehetőséget nyújtott a pancsolásra.
Sötétben lesétáltam közvetlenül a csendes vízpartra, majd apró neszek ütötték meg a fülemet. Rövidesen egy erős lámpával álltam ugyanott, végigpásztázva a vizet. Sejtésem beigazolódott, snecik tömege élte világát a partmentén. Sercegtek, ugráltak kedvükre. Ám nemcsak snecik voltak ott. Dacára a derékig érő víznek nagyobb testű békéshalnak tűnő árnyakat is láttam a lámpa fényétől beljebb húzódni.
Másnap napközben a gyerekek belelkesedtek és rápróbáltak a partszakaszra pickerrel, de semmi nem jött egykét snecit/gébet kivéve. A nagyokat csobbanó balinokra nem akartak vadászni.
Én estére bólyát helyeztem el az ígéretes helyre. Megetettem kenyérrel és etetőanyagal vegyesen. Sajnos semmi, de semmi nem jött, pedig a nap már majdnem eltűnt a horizonton. Próbáltam úsztatva és pickerrel is, a gyerekek hamar megunták és inkább elmentek tábortüzezni.
Ám amikor még éphogy csak láttam az úszót, élni kezdett a víz, kisebb szilvaórúak lepték meg a pályát, majd nagy meglepetésemre már alig látva az úszót tenyeres karikakeszegek jöttek minden úsztatásra.
A fény hiánya miatt pickerre váltottam. A lassú folyás figyelembe véve rövid 10 centis előke került az apró bordáskosár alá. A parttól 15 méterre nem volt könnyű elsőre klipszelve jól bevetni, de lassan ráéreztem. A sok elrontott kapás miatt az előkét 20 centiméterre módosítottam.
Férfitenyérnyi karikakeszegek/dévérek jöttek zsinórban, közéjük bebeugrott néhány nagyobbacska, remekül szórakoztam.
Annyi keszeg állt be elém, hogy külső akadást is összehoztak maguknak. Rárontottak a kosárra, ahogy becsobbant egyből túrták szét.
Egy szép kiló körüli lapát dévér jelentette az est fénypontját.Még napközben szereltem ragadozóra egy fenekezőt, azt is bevetettem kissé lejjebb (, attól tartva, hogy a pickeres mozgolódásom zavarhatja a darabosabb halat), de sajnos nem volt rá érdeklődő.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #84777 üzenetére
Kösz a beszámolót!
Én azt tapasztalom, hogy a szilvák inkább a kevésbé áramló részeken foghatók, itt a vésett ajkúak sokszor csak beesők. Milyen hosszú előke jött be?
A bolo úszóhoz adott lapka antennát a múltkor vékony csőre cseréltem és a jóval érzékenyebb antennával mindjárt jobb voltam a szilváknál (persze ennek is megvannak a hátrányai ...). Mondjuk nekem csak aprókák jöttek.
Vasárnap a Dunakanyarba megyünk kenuzni 3 napra.
Kihívás: 4 gyerekkel szeretnék nemes halat fogatni. Snecizés és vízgolyós balinvadászat a terv....., már várom. -
aladarazurbe
csendes tag
A Duna lassan áradó vize miatt a part szélére irányult a figyelmem.
Nem is engedte, hogy másfele kacsintsak, jött minden földi jó a vízzel, és a nálam
lévő legnagyobb kosarat is eltolta.
A partmentét egy két halugrás is aláhúzta. De csak apró húzások mutatkoztak a spiccen.
Leszereltem a feeder szereléket és egy rövidelőkés bordáskosarat csobbantottam hamarosan a kövezés lábához. Nemsokára kiderült kik ugráltak a lőlábnál: jól borotvált nyurgák jelentkeztek
az apró hungarocell csalira. Ilyet még nem fogtam a Dunában, illetve már azt is tudom géb barátaim miért tűntek el a környékről.
Szép kis banda verődött elém, a hátralevő időben 4 darabot sikerült partra vezetnem és mégannyi megúszta ügyetlenségem miatt...
Rettentő erőben voltak, simán versenyre keltek az őszi paducokkal.https://photos.app.goo.gl/NCsWRzgfj9jeZkdW8
Jelzem a feldolgozás során még egy meglepetést okoztak, mert a halak fele tejes, másik fele ikrás volt. Azt hittem csak ikrás van belőlük.
Érdemes erre a halra úsztatni? Felveszi a sodródó csalit? Boló lőtávon tanyáztak.
-
aladarazurbe
csendes tag
Sporttársak, gratulálok a gyengébb nem sikereihez (is), és meg kell mondjam a tavi kecsege sem piskóta. A versenybeszámolókat is köszönöm.
Ezév első dunai úsztatását ejtettem meg. Még egy tavalyi alacsony vizes periódusban néztem ki magamnak egy lokációt a mostani méretű vizállásra.
A pályaválasztással elégedett vagyok ,de akadt rajta tanulnivaló ...
Hosszú egyenletes szakasz, apró kavicsokkal. A víz nem rohan, szép lassan cammog, könnyen meghorgászható a mellesben kényelmesen elérhető szakasz 160-170 cm mély.
Most próbáltam először rúddal betolni a kenyérzsákot, meglepően jól sikerült. Számomra egy 4 méteres merítőnyéllel már messzebb be lehet helyezni, mint ahova dobni tudnám.
A második úsztatásra már fárasztottam. Vésett ajkúakból fogtam párat. Eztán csend lett melyet néhány kismárna, aprószilva és géb tett elviselhetővé .
Később hullámokban hol a szilvákból fogtam néhányat, hol paducok akadtak le, hol csak gébek. Ha jobb halak voltak a pályán, akkor a gébek nem voltak érzékelhetőek.
A kapások rendkívül finomak voltak. A nyerő kombinációnak 1 szem csontiba belefűzött a 16os horog bizonyult. A kenyérgombóc nem kellett nekik.Exner bolo úszóval kezdtem, melynek csinos súlyozható és levehető csőantennája van. Sajnos 1-2 óra után leesett róla az antenna Azt hiszem maradok Králik úrnál.
A kényszerből 2 grammosra cserélt úszó szintén könnyebbé tette a kapásérzékelést.
A paducok rendkívül lomhán védekeztek. Szemmel láthatóan már túl voltak az íváson.
Titkon beeső jobb dévérben reménykedtem a konyhára gondolva, de elkerült sajnos.Nagy megdöbbenést okozott a záróakkordként kihúzott kenyereszsák, ugyanis a tartalmának (2 kg kenyér+1 kg etetőanyag) mintegy háromnegyede még benne volt a cirka 3-4 óra ázás után. Sima raschel zsákot alkalmaztam, de most már tudom, hogy ilyen lassú víznél legközelebb nagyobb lyukbőségű valami kell, vagy gombócozás.
p.s: igen, tisztában vagyok vele, hogy legalitását tekintve a szürke zónában kalandoztam, mentségemre minden hal úszik
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #83619 üzenetére
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #83386 üzenetére
Szerintem most minden öbölben könnyen meg lehet találni a fehérhalat, a napos sekély felmelegedő vizet keresik, akár az újpesti is jó lehet
Az én stopperemen nem láttam lyukat, csak egy hornyot körben, de majd megnézem még egyszer ha mellette leszek....
-
aladarazurbe
csendes tag
Jött/jön egy kis víz a Dunán, így az öbölpecára szavaztam.
Csonti kellett nekik, az is inkább vízközt. Sok bodorka, egykét dévér, és karika, néhány szilva. A küszök miatt nagyobb súly az úszó alá ....Jó móka volt.
Próbáltam én is a csemegekukit, de rá se hederítettek.
Betettem egy rövidelőkés fenekezőt az etetés szélére lebegtetett kukival, de csak egy-két beleúszásig jutott.Jelentem a balin nagyon nem szerelmeskedik, vagy csak megálltak közben uzsonnázni. Pörögtek rendesen.
A fotók között található egy általam favorizált antenna. A cralusso követte el. Egy gumi alkalmatosság, egyik felől beletalál a carbonszár, másikról meg bóbita. azt szeretem benne, hogy
a bóbita helyére pikkpakk betehető igény esetén egy világítópatron.Fotók:
https://photos.app.goo.gl/Zw4jx29Dmi9nxnhs9galervin93 : köszi a klassz beszámolókat! Úgy emlékszem talán te használsz ilyen stoppert.
Hogy kötöd fel? Megtréfált a vízparton, még jó hogy volt nálam tüske is....[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #83098 üzenetére
Nem új dolog ez, én is így használom, semmi gond a gyűrűkkel, ha hosszú 2-3 centis bajszot hagysz mindkét csomón. Szép nagy hurok kell , hogy átférjen a létra. Egyébként üresen az úszórögzítő szilikont is át lehet húzni rajta.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #82773 üzenetére
Klassz beszámoló, köszi Milyen feederbottal tudsz te ilyen vékony előkére lemenni? A letapogatást sima ólommal végzed?
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz PpenoO #82068 üzenetére
Legszebb nyári emlékeink kiindulópontja. Itt szoktunk kenut bérelni és tovább indulni folyásnak felfelé.
A jelzett part számomra horgászatilag fehér folt, de bizonyos körülmények között temérdek evezőssel kell számolj a sólyapálya és a kölcsönző miatt.
Az év azon szakaszán ívási tilalom van az általad említett halakra.Bot zsinór kombinációt kérded. Milyen módszerrel?
A part így néz ki ~-30 (kifejezetten alacsony) nagymarosi vízállásnál:
https://www.google.com/maps/@47.8212626,19.0118969,3a,75y,209.57h,65.09t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPsZPm00IcwQrnzniDp8m2bo0eaUBQGXLkkpRE-!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPsZPm00IcwQrnzniDp8m2bo0eaUBQGXLkkpRE-%3Dw203-h100-k-no-pi-7.5890446-ya69.84181-ro3.9748514-fo100!7i7200!8i3600Esetleg segíthet:
http://www.kdvvizig.hu/phocadownload/Hajout2018/6_lap.pdf[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #81784 üzenetére
Az egy kiváló (akár kereső) módszer áramló vízre, ha a kosárba kenyeret tömködsz.
Szeletelt olcsó ipari zacskós kenyeret szoktam 1-2-3 másodpercre vízbe dobni, majd kicsavarom és beleszorítom a etetőkosárba. Nálam a rövid (~10cm) előkére élesre fennt 10es méretű horog (gama f22) kerül 1 szem hungarocellel, mely agresszív botvivős kapásokat eredményez. 5-10-15 percenként újradobás, kenyértől függően. Nekem a géb nem rágta rá magát.
Van aki hosszabb előkét köt, lehet variálni.
Partközelben (mondjuk kőlábnál) akár a bordás kosár is jó választás lehet. (A method módszerrel egy óvodába jártak gyerekkorukban, de a method a haltáposok iskolájában folytatta )Amíg a horgászfilmeket többnyire horgászcikkgyártók készítik és nem pékek addig kevéssé fog mindez szembe jönni a youtube-on.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #80810 üzenetére
A nekem is bekattant a pótdob. Pipa lettem, mert van egy faja pergetőorsóm, aminek egy másik életet is szánok, de nem tudok utánrendelni hozzá dobot....
Jézuska már betette a zsákjába a lentit (betekerős rendszer, 2 év gari), és azt ígérik lesz hozzá ésszerű áron utánrendelhető pótdob (még nincs ...).
https://www.decathlon.hu/p/wxm-500-4000-pergeto-horgaszathoz/_/R-p-327715?mc=8601544
-
aladarazurbe
csendes tag
Találtam a belváros fele egy placcot ahol a kövezés meredeken törik le.
A víz szélétől kábé 7 méterre van az alja.
Ugyanakkor rettenetesen folyik-tol a víz, 3 méter mély, melyet egy víz alatti kisebb rugany némileg meglassít. Sikerült bevetnem a kenyérzsákot a kőlábhoz, így 6-7méterre úsztattam. Hagyományos 8 grammos úszó elég is volt egy 6 méteres bottal.Hamarosan kapásaim lettek. Nem tudtam megakasztani őket, így a múltkori trükköket alkalmaztam. Nem sokára fárasztottam is, de nem tudtam meg mit, mert kipattant a horog. Hamar felfeküdt víztetőre a sodrásba, ez nem jellemző sem a padróra, sem a márnára.
A második halnál óvatosabb voltam és lejjebb kínlódtam magam a merítővel.
Egy hatalmas 1,8as jászkeszeget tudtam szákolni. Ezt követően egy feleakkora domolykónak adtam kegyelmet, majd már nem tudtam több halat fogni.
Mozgalmas 2 órás peca volt, sajnos nem fotóztam. -
aladarazurbe
csendes tag
Bolós, spiccbotos kollégák, köszi a klassz posztokat.
Jelzem a K-híd feletti pálya még mindig jól adja. Bár a márnák csak ebéd időben köszöntek be egy órára, majd ismét csend.
Dobtam rájuk csontis gombócokat, de nem törődtek vele. Amilyen hirtelen megjelentek olyan gyorsan le is léptek.
Nem számítottam rájuk, mert kegyetlen tűzött a nap (pólóra vetkőztem) és mindez a letisztult kb 180cm mély vízzel kombinálva nem sok jóval kecsegtetett. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz jackal79 #80140 üzenetére
Nálam is téma egy általad leírt bot beszerzése.
A minap kezembe vettem a decathlonban a WXM-5 270 MH botot, szerinem klassz, könnyű, erős pálca. Nem egy lágy bot. A karakterisztikáját is megtekintheted a honlapján.u.i: Nem vagyok gyakorlott pergető.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #79738 üzenetére
Gyönyörű úsztatásban volt ma részem, parádés időjárással, szép paducokkal (sajnos nincs fotó).
Finnyásan kaptak, több üres bevágásom is volt, melyre az alábbi sikeresnek bizonyult válaszokat adtam:
- kisebb horgot használtam
- toldottam az előkén 15 centit (így lett 45) és
- 1 szem felfűzött csontit tettem csak a picinke horogra
így jobban meg lehetett fogni a kapásokat.
Ezen típusok voltak az előketartómban:
14es ls-2260b
18as ls-1312f
Elképesztő, hogy mindkettő mennyire frankón tartja a halat. Egy jó rugalmas pálcával párosítva alig van halvesztés.
Sajnos a köveken görgetés mindkettőnek leeszi az élét, dehát ez műfaji sajátosság.
Az volt a benyomásom, hogy a fenti szituációban az ls 1312f használatával kevesebb az üres bevágás.
Nálatok melyik a favorit horog paducra?ZB: csak tipp : lehet azért pödrődik a zsinórod, mert meg volt csavarodva az úszó szárán? Én is olcsó húszas főzsinórral horgászom, de ott nem szokott pödrődni.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz mdav88 #79628 üzenetére
Eredetileg a gyerekeknek vettem egy olcsó 3 méteres pickert (Nevis Magnum Black Picker 300 cm 40g), de magam is használom. Bírja a strapát, nem sajnálom, számomra még ép elviselhető a szállítási hossza.
Klassz élmény vele keszegeket fogni. Ha megfelelő dobósúllyal használod, akkor nagyon mellé kell nyúlj, hogy károsodjon.A dobósúly az némileg önismereti kérdés is. Nálunk a nagyobbik az ügyesebb: 12 évesen betette a 150grammos kosarat a sodrásszélbe és egyedül meg is merítette a zsákmányt. Ugyanakkor a kissebbik ugyanennyi idősen legfeljebb a pickerrel dobál, de inkább a spiccbottal magabiztos. Az 50-100 grammos dobósúly neki biztos, hogy sok lenne.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #79512 üzenetére
Csak annyival egészíteném ki, hogy a fül orsós boton mehet az úszó fölé is ha úgy jön ki a lépés. Praktikusan akkorát érdemes tenni, hogy át tudd bújtatni a létrát. Ekkor hosszú bajszot kell hagyni a hurok-csomókon a maradék zsinórnak, hogy könnyen bújjon az apró gyűrűkön.
Rest voltam szerelni és volt nálam kötve 7 méteres spiccre létrán szerelék, amit 2 nagy hurokkal tettem fel a főzsinórra. Simán működik a fennti módon 2 nagy hurokkal. Azóta többször is használtam. Én többnyire 0.2es főzsinórral lógatok és 0.18 - 0.12 közötti előkékkel. Mindig az előke szakadt. Mellette szól még, hogy csak rödiv pecákra van időm és nem kell szerelgetni, csak hurkolni, meghát a Dunán többféle képlet kellhet a megoldáshoz (sokszor az sem elég ...).
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #79037 üzenetére
Mekkora kosár? többek között felszerelés, vizállás és hely függő. 20-200gr
Milyen messze? hát ez nagyon a helytől és vízállástól függ.
Próbálok segíteni. Van aki ólommal végigtapogatja a medret , ez a petting megmenthet néhány kellemetlen meglepetéstől és képet kapsz arról mekkora súly áll meg ill. milyen a mederfenék.
Ha mondjuk a sodrásszélt célzod, akkor indíthatsz 50 grammal.
Ha megáll, akkor jó, ha nem áll be és görgeti feljebb kell lépj méretben.Ha van neki karma valószínűleg kisebb súly kell ...
Szerintem tripod, jól lesúlyozva, botnyél kitámasztva egy kővel.Mondjuk ezek nem árthatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=w9HN7YDFhE4
https://www.youtube.com/watch?v=QF5Z4Io3yqY
https://www.youtube.com/watch?v=zbwJgMsmtJSok sikert
-
aladarazurbe
csendes tag
Minden időpazarlást mellőzve megvettem a legolcsóbbat a Decathlonban. Álldogálni ill. betenni a kosarat kiváló.
Van egy a fiamnak is, nem panaszkodott rá.
Számolj vele, hogy elég jó súlya is van. Valószínűleg kényelmesebbek is vannak, de én nem próbálgattam.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz nepszter1 #78388 üzenetére
Én még soha.
De ők igen:
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-akadomentes-bojasuly#
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja-vilagitas-1resz
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja-vilagitas-2resz
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja-vilagitas-3reszJó barkácsolást
-
aladarazurbe
csendes tag
Folyton ezeket a patronokat pattintgattam/ragasztgattam a spiccre, de most hétvégén megvilágosodtam. Egy gyenge fényű, levitézlett fejlámpát improvizáltam a tripod-ra , mely a két bot spicce fele világít, csaknem páhuzamosan a botokkal. Így minden egyes gyűrűbetét és gyűrűkáva visszatükrözi a fényt felém. Sokkal hatékonyabb a patronnál, mert nem csak egy pontot látsz a botból, hanem az egész gyűrűsort.
Kipróbálni bármely lámpával ki lehet. Kevésbé fárasztó kontextusában bámulni a spiccet, nemcsak egy pontját.A zsinór sem csavarodik rá.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Zoli bácsi #78134 üzenetére
A gamakatsu f22 közeli rokona. Ez utóbbi nálam jól teljesít rövidelőkés fenekezőn.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz diablo1984 #77949 üzenetére
Nem tudom mire/milyen módszerrel akarsz horgászni. Dobálni a feedert a libás melletti kőgát nekünk gyerekekkel tavalyelőtt jó volt.
A hely kérdés az északi parton nem egyszerű, de ha hétköznap hajnalban kimész valahova akkor sokkal jobbak a helytalálási esélyeid, mint máskor. Szerintem.
-
aladarazurbe
csendes tag
A halvédelemről jut eszembe: pickerrel fogtam a paducokat a héten. Közel húztam a parthoz, elkaptam kézzel a zsinórt az előke felett, míg a másik kézzel tarkón ragadtam. Még a farka ki sem került a vízből, de a horog már ki lett akasztva és már úszott is.
Persze ez a módszer nem mindenhol alkalmazható és nem minden halra, de ott, akkor, kíméletesebben nem lehetett volna.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz A_ScHuLcZ #77715 üzenetére
Igen, mindegyik típusú sátor mellett tudsz pecázni
Saját véleményem: a sátor mindig túl lesz valamennyire a komfortzónán, az a te pénztárcád kérdése, hogy mennyit tapsolsz el rá. Lehet költeni rá rengeteget, de akkor is csak egy sátor lesz feletted.
Én a legolcsóbb-sátor vonalon indultam el a nagykék áruházban, minden okés működik, vedd nyugodtan. Egy apróság: a polifoam az tuti, de érdemes kipróbálni (akár a legolcsóbb) felfújós matracokat, szerintem kényelmesebbek, megérik a pénzt.
A nagy sátornál mérlegeld azt is, hogy tudod e szárítani otthon, ha kénytelen voltál vizesen elpakolni a természetben (megesik).
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz jansky1 #77366 üzenetére
Nekem ez bejött:
https://www.youtube.com/watch?v=pa4fWcJR-Js -
aladarazurbe
csendes tag
válasz KunEmber #77362 üzenetére
A témának nálam sokkal avatottabb szakértői is vannak, akár itt is, de meg kell említsem, hogy az általad látogatott pálya (feeder)megoldókulcsa itt olvasható:
https://vizpartirandevu.blog.hu/
Jó szórakozást
Egyébként nekem is van egy barbel riverem, amitől teniszkönyököm lett, ha
eljutsz arra a szintre, szivesen küldök gyógytorna gyakorlatokat. -
aladarazurbe
csendes tag
Az óbudai kövezésen kerestem a horgászhelyem. Könnyű volt döntenem a csütörtöki kánikulában, mert érkezésemkor a partszakaszon még csak egy 10 méteres szakaszon volt árnyék, így rövidre is zártam a kérdést.
Más szempont nem érvényesülhetett mert élénk DK szél borzolta nemcsak a kedélyemet, nem látszottak a víz folyásának finomságai ill. a pályát sem ismerem túlságosan. A 7m botot elő sem vettem a szél miatt.
Több fájdalmas felismerést is tettem peca közben, igyekeztem mindig megcsavarni a dolgot, hogy nehogymár megint csak egy gébezés legyen a vége.
Egyrész abban a lassan mélyülő 3méteres vízben az 5grammos hagyományos úszó 15 méteren, nem pálya. Mert kisodródik és akkor már a rövidebb eresztékkel bajos lesz a dolog.
Nem baj átváltottam a 8 gr bolo úszóra, és öröm boldogság, talán még beljebb is vezettem a végén.Másrészt a pályán egyenletes vízmélységet feltételeztem, ami stratégiai hiba volt, mert mint az a végén radarral kiderült az etetés felett 20 centivel úsztattam el a horgom szinte végig.
Hisz a mandátumom lejártakor kínomban ráhúztam még 20 centit az eresztékre és egyből beugrott egy jobb hal.
(Hát igen ezért kényelmesebb a sóderen nyomni ezeket az úsztatásokat, mert ott ritkábbak a mederegyenletlenségek...)Ugyanakkor az sem mellékes, hogy a pontos, gombócos, kézzel etetés nem egyszerű dolog.
Ne akarjunk beljebb horgászni, mint amit pontosan meg tudunk etetni.
(előzmény: közelebb nem mertem, mert múltkor temérdek elakadásom volt rongyokban....)A nagy tanulság, hogy ismerni kell a pályát és saját korlátainkat.
hermanyi
Pontosan hogy úsztatod ki? Csak úgy magában, vagy teszel rá valamit (egy sörétet)? -
aladarazurbe
csendes tag
válasz galervin93 #77126 üzenetére
Én egy marhajó gébezésen vagyok túl. szgzuri fórumtárs tanusíthatja milyen profin nyomom.Sikerült klasszul kiszelektálnom minden zavaró egyéb halat (paduc, szilva márna stb).
Nekem a surf az kiadta valahogy, bár én csak folyásnak felfele tudtam vele úsztatni. Mondjuk eddig csak egyszer próbáltam és megállapítottam, hogy nem triviális, de
lehet több gébet fognék vele a dunán, mint most, úgyhogy benne marad az eszköztáramban.A rómaira nem kell vigyek kutyát így is van elég. Továbbá egy új érdekes fajt is azonosítottam:latin ajkú etetésen folyással szemben úszó. Érdekes módon a tejesek a vízben úszkálnak míg az ikrások a parton videózzák. Bár a tejeseket könnyű észlelni, az ikrások jelenléte is felettéb figyelemfelkeltő.
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz Szilágyi84 #77009 üzenetére
A fennti konfigurációt és a 'Fish Deeper' appot használom.
Ha a deeperrel radarozni akarsz akkor a gsm internetet ki kell kapcsoljad közben.
Előre letöltöttem az app-jába a saját térképét (teljes Mo.) radarozás előtt. Valószínűleg nélküle is megy , nem próbáltam. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz Szilágyi84 #77006 üzenetére
Nálam a deeper chirp 30-40 métert tud a lennti kütyükkel, lehet többet is, nem nagyon próbáltam.
Az lényegi még szerintem, hogy milyen magasan van a teló. Én egy ~ has-magasságra felhúzott tripodra teszem, ott könnyebben csatlakozik. Hullámzó vízben nehezebben ill. ha kell GPS akkor a tiszta égbolt a nyerő.Véleményem szerint kellő időt el kell tölteni vele ahhoz, hogy hasznodra váljék.
Kell hozzá tér érzék (vagy hogy is mondjam).Huawei HUAWEI P30 lite
google pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest