Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz baboska #78399 üzenetére
Törpeharcsa paprikás a legjobb. 15 éve fogtunk a Keletiből vagy 30 db-ot. Az egyik delikvens annyira elszánt volt hogy mind a 30-at megpucolta, míg mi söröztünk, majd felraktuk főni. Életem egyik legjobb kajája volt. Azóta se ettem olyan finom harcsa paprikást
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
baboska
tag
Látom népszerű halra kérdeztem rá
Azért köszi a válaszokat!
...kb 20-50dkg-osak nagyon finomak ám -
baboska
tag
Sziasztok!
Nagyobb méretű törpeharcsákat (azok a barnás színűek) szeretnék fogni !
Valakinek vmi tipp Budapest környékén?
Előre is köszönöm! -
sasa311
veterán
válasz BLUE TORNADO #78394 üzenetére
Vagy csak annyit csinálni, hogy megengedik a horgászatot a hallépcsőben - csak busara...
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
Batib
őstag
Sziasztok!
A haverom most járt a kiskörei hallépcsőnél. Az alsó részén rengeteg relatív nagytestű halat látott gyülekezni. Mutatott (nem túl jó) fotókat. Ő azt mondja balinok, szerintem inkább busák.Valaki járt arra mostanában, tud erről biztosat?
Köszi![ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz nepszter1 #78388 üzenetére
Én még soha.
De ők igen:
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-akadomentes-bojasuly#
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja-vilagitas-1resz
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja-vilagitas-2resz
https://www.halzona.hu/cikk/barkacs-doloboja-vilagitas-3reszJó barkácsolást
-
nepszter1
addikt
Dőlő bóját készített már vki házilag?
-
ooloo
őstag
válasz Atis45 #78381 üzenetére
Én azt javasolnám , hogy minimum 10 métert tekerj rá a dobra . Egyrészt éjszaka a fonott más hangot ad a gyűrűn ... kvázi tudod , hogy már közel van a hal , másrészt nem kell a partközeli megtépéstől tartanod , ha megugrik a hal pl. amur . Én feltekerem mind a 15 métert . Persze az is járható út , amit Zoli írt ... ez a Te döntésed .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
jjohn
aktív tag
válasz BlackmMmDog #78380 üzenetére
Szép halacska gratulálok!
-
Atis45
aktív tag
válasz Zoli bácsi #78382 üzenetére
Az általad javasolt Eurostar Master Class 390-es botjaim vannak (amit ezúton is köszönök).
Köszönöm a választ. -
Zoli bácsi
őstag
válasz Atis45 #78381 üzenetére
Vágd el a bothossz kétszeresénél. Ha rövidebb botod van, 3 botra is elég lehet a 15m (Akkor másfél bothosszot kell használnod).
De ha az összeset feltekered, akkor is jó, csak felesleges. A lényeg, ha dobsz, pár menet dobóelőke legyen a dobon.
Javaslat: Nedvesítést ne felejtsd el, a kötésnél. -
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Vettem fonott dobóelőkét, 15 méter van a tekercsen. Azt feltekerhetem mindet, vagy vágjam el a bot hosszának kétszeresénél? -
BlackmMmDog
aktív tag
Tegnap a Tóth tón voltam lent, sajnos nem tudtam hogy csak 3-ig lehet maradni. (tulaj unokájának most volt a bulija). Tóról azt kell tudni patkó alakú 50-70m széles és a belső ívben lehet horgászni, de a külső ívre átlehet menni etetni (érdemes ). Rövid peca alatti is jött 22 ponty 0,5 - 7,2kg-ig , volt nagyobb hal is a horgon csak az előke elfáradt.
-
gg72
veterán
válasz Zoli bácsi #78373 üzenetére
OK, kösz szépen.
-
jobbacsabba
aktív tag
-
Redneck
nagyúr
válasz Steady74 #78374 üzenetére
Épp ezért kérdeztem hogy nem túlzás e, ilyen kis kompakt telós botokhoz. Holnap még ki tudom cserélni vékonyabbra, tényleg szeretném ha a felszerelés sokáig szolgálna minket. Elvagyunk mi az 5kg alatti halakkal, csak legyenek.
Régebbi üveg pálcákra fel merem rakni, de a karbonokkal most fogunk ismerkedni, és egyelőre csak finoman, ésszel.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
4Grider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #78373 üzenetére
Telibe 25-ös monót használok (mivel a Dunán is pecázom), és semmi ilyen gondom nincs. Mondjuk minden peca után levágok kb. 5 métert.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Redneck #78356 üzenetére
Tavaszi fórumpeca képeire keress rá. Ugyan nem én akasztottam a halat (éppen beszélhettem, BlackMmMdog figyelt a cuccomra), de én fárasztottam ki a halat, ami 14 kg körül volt. A felszerelés: 3.6as keszeges bot, 0.20-as főzsinór, 0.16 os moni előke, 0.30as dobóelőke, monofil, light gumis Guru feederkosár. 50 perc volt kb a fárasztás, de minden perce élmeny volt a bottal, ami végig perecben volt. Extra nagyhalas pecára használok 0.22es előkét max. Mondjuk a felszerelés összhangja fontos.
-
Zoli bácsi
őstag
Fonottat. 0,14-0,18 általában. Épp most próbáltam, egyik botomat telibe 0,22-es monofillal töltöttem, gondoltam nem teszek dobóelőkét. Max 30gr-os kosárral, kis lendítésekkel partközelben, meg kis folyón használtam. Kb 5 peca után pöndörödött, ugrott össze az első pár méter zsinór. Levágtam azt az 5 métert, bekötöttem 0,30-as fluorocarbon szerű monofilt dobóelőkének. Minden dobást megakaszt, akkora a csomó. Visszatérek, nekem jól bevált a fonott dobóelőke. Albright csomóval elég kicsi csomót ad, és bírja is.
Legjobban bevált. -
smokiii1
aktív tag
válasz Redneck #78356 üzenetére
Ne izgulj. Én hasonló felállással (25-ös monofil főzsinór, 20-as előke, ráadásul fluorocarbon aminek ha jól tudom alacsonyabb a szakító szilárdsága, bojlis bottal, ami nem is dolgozik ki annyit mint egy feeder) fogtam 12 kg-s rekord pontyomat. Mondjuk utána cserélni is kellett az előkét meg a főzsinórból le kellett vágni 10 métert (ezt mondjuk ajánlom 4-5 db 3-4-5-6 kg-s hal után is).
-
gg72
veterán
válasz Zoli bácsi #78365 üzenetére
És dobóelőkének mit használlsz?
-
horcsog
tag
válasz jobbacsabba #78361 üzenetére
Illetve annyi értelme lehet pergetésnél még ha ott se tudod máshogy meghorgászni a helyet csak folyásiránnyal szemben, partról . Nem tudsz valamiért fölé menni mert tele van bozóttal és ott rabol a sok hal. De ez elég extrém , és nem dolgoznak rendesen a csalik, gyorsan tudod csak vezetni, az szerintem max balinra jó mert ott nem tudod túl gyorsan húzni ha tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Fenekezővel max akkor van értelme ha partról csak így tudsz meghorgászni egy helyet. Pl egy rugany ráfolyásos oldalán az alámosást horgásznád fenekezővel. Nincs csónak , hogy folyásirányban fölé állj, és sok a felesleges horog, ólom , zsinór akkor folyásiránnyal szembe dobsz, kinyomja a kő alá. Pl harcsázni szoktak így felénk, de ólom helyett követ tesznek sokszor.
Pergetni nem sok tetejét látom felfelé dobálással. Nem mondom nem lehet így halat fogni pergetve, esetleg ha nagyon veret a csali folyással szemben és akkor folyásirányban behúzva, vagy balinra az elég óvatos és máshogy mozog így a csali. Süllőre, vagy harcsára semmi értelme vsz.
Úszózásnál lehet annyi értelme mire beáll a cucc addigra sodorja vissza eléd.
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Gyertek fórumpecázni. Még ötletelési fázis van, hogy mikor-merre.
-
hermanyi
addikt
A bolot de azt is csak épphogy .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
gg72
veterán
válasz Zoli bácsi #78360 üzenetére
Tavon 22-es főzsinór, 18-20-as előke.
Ez a dobóelőke vagy a horogelőke vastagsága? -
galervin93
addikt
Sajna itt a fővárosban már apad a Duna, nem is voltak nagyon kapókedvüknél a halak. Úsztatva pár dévér, szilva, pár jaszkó meg koncérok, de ennek is az apraja, 15-20 dekásak. Paduc nulla, máskor szinte csak őket lehet fogni. Fene se érti, de két hét pecamentes idő után ez is felüdülés volt.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz jobbacsabba #78349 üzenetére
Ha már itt vannak a folyami pecások, komolyan kérdezem, hogy milyen szereléket dobunk felfelé a folyón, vagy én tudom rosszul és mindent?
-
Zoli bácsi
őstag
Részemről folyóvízen feederezni 25-ös főzsinór, 20-22-es előke.
Tavon 22-es főzsinór, 18-20-as előke.
Fenekező botokon 30-35-ös monofil főtsinór, 25-ös monofil, vagy 0,14-es fonott előke.
És ha lehet, mindenhova teszek dobóelőkét.
Régebben finomabb cuccal toltam, főleg a Rábán rengetegszer megtéptek 20-as főzsinórral. Akkor még volt benne hal......
Az a véleményem, hogy vastagabb zsinórokkal is lehet finoman fárasztani. De ha akadóba megy a hal, meg kell néha állítani, ilyenkor szoktam szakadni. Inkább fogjam ki a halat, és akasszam ki a szájából a kampómat, minthogy megtépjen, és egy darab madzaggal a szájában úszkáljon.... -
sasa311
veterán
válasz Redneck #78351 üzenetére
Én tiszán / dunán sosem használok 20-asnál vékonyabb előkéket, de inkább 22-est (vagy 10-12-es fonottat. És a vadvizi halak szerintem nem is olyan finnyásak rá, mint a műanyag tavi halak. Igaz horogból csak kicsket használok, szerintem az lényegesebb, mint az előke zsinór vastagsága.
Főzsinórból meg már csak és kizárólag 0.25-öst használok. Nem találkozik vele a hal, szóval mindegy.25-ös zsinórral - pláne 20/22 előkével nem fogod tudni eltörni a mostani botokat. A 8.6 kg-os szakító meg kamu, kb. minden magyar zsinóron kamu a szakító. Nézz meg egy 0.25-ös Daiwa 4-4,5 kiló (ami reális csomózva)
[ Szerkesztve ]
-
bercsi
aktív tag
válasz jansky1 #78355 üzenetére
Legutóbb júniusban voltam lent a hármason, katasztrófa volt. Csak törpe, de a teljes vízoszlopban
Nyílván el lehet csípni a darabosabb halakat is, de akkor célzottan erre kell menni (nagy csali, erjesztett mag stb), az meg nekem nem a stílusom.
A kettes jobb volt valamennyivel, ott kevés törpe jött. Ott jobban is fogják a pontyokat meg a keszegeket, de hektikus víz.
Én legközelebb csak akkor megyek ha lehűl a víz. Nincs kedvem megint a kis g..cikkel szórakozni.
FB-n van a holtágnak nyílvános csoportja, érdemes ott is körbenézni, a jobb fogásokat fel szokták rakni. -
Redneck
nagyúr
Tehát azt mondjátok hogy annyira ne fossak, 5 kg alatti halat, meg tudunk fogni ezzel az iránnyal ha úgy adódik? Megmondom őszintén, csak azért parázok, mert csak üveg botokkal pecáztunk korábban, és ezek carbon pálcák...
Erre a 0.25-ös zsinórra 8.6kg szakítószilárdság van írva, amit enyhe túlzásnak érzek, de nem szeretnék botot törni, ezek végülis finom kis kompakt cuccok.
Szerk:
Még nem csévéltem fel egyiket sem, ha kell lejjebb mehetek, hogy ne érjen váratlan meglepetés.[ Szerkesztve ]
-
takessz
senior tag
Szia szerintem fő zsinórnak 0.20-0.22, dobó előkének én 0.18-ast kötök bele általában igaz az is hogy nagy távra horgászom azért van be finomítva ennyire nekem a feeder.
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
hermanyi
addikt
18 as előkét sztem 4-5 éve használtam utoljára amikor kifejezetten 10+ os halakra pecáztam . orsó és a bot használati tárgy (azé van ,hogy gyilkoljuk) 25 ös fő és 18-22 es előkével a 2-3 kilós hal pattog a vízen effektus. Én finomítanám , az előkéket mindenféle képp
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Redneck
nagyúr
Két 2.7-es bottal megyünk horgászni hétvégén. Az egyik 40-80g a másik 2lbs dobosúlyú. Kb. 60g-os szerelékeket dobálnánk velük. Nevis Navy Feeder 0.25-ös monofilt vettem, 0.18-0.22 közötti előkék vannak a dobozomban. Szerintetek nem túlzás ez a zsinór vastagság? Partról horgászunk nagyjából 30-50 méteren.
Inkább a hal menjen el, mint hogy a botot és az orsót gyilkoljuk.
Szerk:
Nem kapitális halakat akarunk, csak egy jót pecázni. Kisebb ponty, keszeg, kárász a célhal. Cseréljem inkább 0,22-esre?[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz BLUE TORNADO #78348 üzenetére
Köszi, sose lehet tudni, de nem sűrűn vándorhorgászkodok. Duna, Szálka , csónak is itt van, és nem lehet ráunni ezekre a helyekre. + Úgy van időm általában pár órára kimegyek 3-4-5 órák , még egy éjszakai peca is , hogy egész éjszaka kint legyek nagyon ritka mostanában, kb soha.
Egyébként én szinte csak pergetni használok fonottat. 60-76-os monofilig vannak most a harcsázóim ami ténylegesen harcsázó nem ez a könnyű fenekező mindenre is jó dunai cucc.
[ Szerkesztve ]
-
jobbacsabba
aktív tag
Csepel szigetről lógattunk kicsit a gyerekekkel az áradó Dunába, gyönyörű kapásokat csinálnak ezek a nedves törlőkendők, kukoricára, csontira is jönnek... Feljebb is ilyen szemetes a víz?
Apropó, milyen esetben (szereléket) dobunk felfelé a folyón? Tudom, bármit be lehet dobni, de mi értelme pl. felfelé bedobni a gumihalat pergetéskor?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz horcsog #78345 üzenetére
A Tiszán pecázok (Szabolcsi révén, ha egyszer erre jársz, szívesen meghívnálak egy jó pecára ). Ezen a Felső-Tisza szakaszon indokolt a vastagabb fonott zsinór, mert a haver már fogott rajta 80+-os,másik haver 60+-os harcsákat. A zsinórt ősszel vettem, tehát nem régi
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
Spartacushu
csendes tag
válasz BlackmMmDog #78331 üzenetére
Okés köszi a választ! Végül ezt a nevises merítőt rendeltem.
-
Redneck
nagyúr
Vettem barátnőmnek egy botot, ez lesz az első sajátja, hétvégén megyünk három napra pecázni. Egy 2.7-es 40-80g dobósúlyú Shimano Vengence AX Slim Tele botot választott, Nevis Impulse 3000 orsóval. Remélem eredményes peca lesz!
-
horcsog
tag
válasz BLUE TORNADO #78343 üzenetére
Van egy régi 2,70-es cormoran teleszkóposom azt mai napig szoktam a Dunán használni 40-es monofillal. Pont olyan a spicce , hogy még süllőzni is jó , de nem hajtja karikába a sodrás 40-es monoval se. Nem túl finom nem túl erős a spicce az óvatos kapásnál se, pont jó . Pedig 100-200 grammos bot . Teljesen jó harcsázni is elég erős bevágáshoz, persze 40-es monoval ilyen cuccal , partról elég jó esélyt adsz ha jön a nagy hal.
De régen mikor mindenki így nyomta fogtak nagy harcsákat partról ilyen cuccokkal Dunán, csak kb olyan szerencse kell hozzá mintha egy pergető közepes cuccal megakasztasz egy nagyot partról. Milyen a vízállás mert ha jobban fent van és kövezésen horgászol akkor partról komolyabb halat a Dunán megfogni az szép kihívás, szeretnek kiúszni a kőlábhoz. Dráván még durvább , ott ez a cucc sneciző szerkó kb a helyieknél .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz BLUE TORNADO #78343 üzenetére
Legfinomabb amivel Dunán harcsára horgászom 50-100 grammos 3 méteres pergető , 50-es orsó, 40-es monofil. Visszaforgókban fenekezni. 50-60 gramm környéki trapézólmokkal . Ezzel lehet dobni. De biztos erre jön a nagy majd egyszer akkor bajban leszek.
Ha van régi teleszkóposod vagy üvegbotod valami 200-300 grammos dobósúllyal legalább 2,7-es hossz, de inkább 3 vagy hosszabb és 40-es környéki monofillal ezzel a 70-es orsóval ami van neked azzal megdobod az 50 métert. Így megadod az esélyt a halnak is.
Ha fonottat használsz akkor a régi teleszkóposok nem lesznek jók , törhetnek, de monofil 40-es 45-össel esetleg 50-essel elmegy. Csak minél vastagabb annál kisebb dobás és jobban belekap a víz.
[ Szerkesztve ]
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz horcsog #78334 üzenetére
Köszi a választ. Igen, én is gondolkodtam azon, hogy vagy egy új felszerelés nagyobb orsóval és hosszabb bottal (utólag jöttem rá, hogy ez a bot inkább csónakos pecához való), illetve vékonyabb zsinórral. Volt egy 3 méteres régi Dam SpeziPower botom, amit elcseréltem egy másik botra. Így már utólag picit bánom. De az meg ugye, nem harcsázó volt
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
galervin93
addikt
Menjetek a folyókra, már amelyiken van most valami lötyi. Duna biztos jót megy ma, itthon vagyok vidéken (sajna pecacucc nélkül), de az Ipoly is árad picit. Engedjétek el a kacsaúsztatókat, keressetek valami élőt.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Zoli bácsi #78339 üzenetére
Maszek magántóról jut eszembe,hogy ugyebár a megfelelő vízszint miatt ahol van lehetőség kút vagy patak/ folyóból szivattyúzni ott most meg már a villanyszámla miatt lesznek gondok és hiába emelnek a napijegyen 1 ezrest akkor se fogják tudni kitermelni azt a pénzt ,hogy tovább tudjanak fenntarthatóan működni a kisebb és közepes horgászhelyek ahol több tó is van . Sajnos lesznek változások,de ez a rezsi mizéria bele se kezdek milyen gondok és leépítések lesznek máshol is.
-
Grillo
őstag
-
iceQ!
addikt
A múltkori Szavannás betli után, úgy gondoltam tegnap este, hogy ismét kimegyek. Íme az eredmény:
1 amur, nem tudom mekkora volt mivel nem mérlegeltem, de mindenki annyi amennyi
1 ponty, 12 kg volt a kis gyomrosAmiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
nepszter1
addikt
Sziasztok tudtok jo ár értékű arányú 3.5lbs 3.9 hosszú bojlis botot? Jó lenne ha 3 reszes lenne de ha 2 egye fene. Nagyon max 20k / darab
-
horcsog
tag
válasz BLUE TORNADO #78317 üzenetére
Nagyobb dobáshoz vagy a bothossz növelése , súly növelése, nagyobb dobátmérőjű orsó , vagy vékonyabb zsinór. Kb ezekkel tudsz variálni.
Mi lenne ha 30-35-ös fonottal próbálnád megdobni a távot? Ha nem olyan extra bivaly erős a botod ez a fonott is passzolhat hozzá.
Wft never crack big fish széria botban olcsó (relatív olcsó 15 -20 között lehet most valahol az ára mérettől függően) jó botok , és lehet vele dobni max olyan 200 gramm összterhelésig kb . Nekem csak 270-es hossz van belőle , de 60-as monofillal olyan 10.000-es környéki méretű orsóval megdobnám szerintem az 50 métert vele.
Orsóban az elég kompromisszumos olcsóbb árban. Talán penn wrath legnagyobb méret , vagy okuma longbow legnagyobb méret azok olyan 20 környékén talán még elérhetőek most is.
De a legolcsóbb megoldás vékonyabb zsinór ugyanerre a cuccra.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #78331 üzenetére
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Spartacushu #78329 üzenetére
nem ismerem , de biztos nem alunyél(szerencsére)!
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz diablo1984 #78328 üzenetére
Nem feltétlenül, ha tudod a horogra tűzés trükkjét mind a kettőnél
-
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Valaki ismeri esetleg ezt a merítőt? Illetve az érdekelne hogy szerintetek alu nyele van? Elég barátságos ára van. De ha van hasonló árú merítő amit ismertek/próbáltatok és nem törik el egy nagyobbacska hal szákolásánál akkor szívesen veszek más ajánlatokat/tanácsokat is.
Válaszokat előre is köszömöm!
https://baitbaitshop.hu/nevis-wayback-bojlis-merito-t56858
-
diablo1984
veterán
válasz BLUE TORNADO #78326 üzenetére
hát ezek nem nagyon szeretik a nagyobb dobásokat, hajlamosak leszakadni dobásnál....
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A dolog lényege, hogy ahova járok horgászni, elég kagylós a víz. Az még hagyján hogy kagylót fogok, de elég sokszor szakad a zsínór a bevágás pillanatába, és szálkásodik az első kb 0.5-1 méter. Dobóelőkén gondolkozok, csak nem tudom, hogy milyet kéne. Feederezek és 22-es a főzsinórom. Milyen zsinórt kell ehhez néznem és milyen vastagot?
Segítséget előre is köszönöm. -
Zoli bácsi
őstag
Uh...rákerestem erre a márkára, egy 2007-es HD. cikkre vitt a barátom (Google ), aztán rájöttem a kép is onnét való... [link]
Ilyen régi szériához tuti nem lesz alkatrész.
Viszont....Én soha nem mértem meg, de rengeteg orsót szétszedtem, és szerintem az olcsóbb szériák hasonló vagy ugyanazon alkatrészekből vannak összelegózva.
Egyik márka visszaforgásgátlóját nyugodtan fel lehet cserélni a másikéval, ugyanaz sok esetben. Erről az alkatrészről is el tudom képzelni ugyanezt.
Magyarán keresnék valakit, aki szervizel, és vannak orsók félretéve. Elképzelhető hogy lenne hozzá.
Viszont nem tudom mennyi volt az ára, mennyit ér most, lehet nem éri meg utánajárni, pláne ha olcsó volt..... -
saen
veterán
Én nem tudok ilyenről. Ez egy sajátmárkás terméke valakinek. Nem szoktak alkatrészforgalmazással foglalkozni, nem éri meg. Még a nagy márkáknál is nehézkes tud ez lenni, az ilyen noname cuccoknál meg abszolút felejtős. Ha van garancia akkor használd, ha nincs akkor vegyél másikat.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Orsó alkatrészeket hol találok?
Pontosan Viva-orsó fogaskerékre lenne szükségem, mint ami a kép baloldalán látható:[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Ma reggel 7-től 9-ig voltam balinozni a Nagy Dunán, fogtam 5 db kis balint, a nagyok valamiért nem ettek. Bentebb raboltak még az elején, tail spinnerrrel még elértem őket, de hamar eltűntek. Sok csalit próbáltam, a nagyobbakat nem érdekelte semmi, néha megjelentek a part közelben, hogy lassan forduljanak egyet a víz tetején... Lehet a kettős front betett nekik vagy hétfő görcsük volt? A kicsik aktívak voltak.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
sasa311
veterán
válasz BLUE TORNADO #78317 üzenetére
Mi a csali amit ilyen messze akarsz dobni? (gondolom nem hal, valami pellet?)
-
BLUE TORNADO
senior tag
Tudnátok ajánlani valami olcsóbb harcsázó bot + orsó kombót?
Most jelenleg egy Gold Star TGV Cat 240 100-300 g bot és hozzá egy Arno Source 7000 orsó. 50-es Delphin fonott zsinórral.
180g súllyal max 35m-t bírok vele dobni.
Szeretnék egy olyat, amivel könnyedén lehet 50+m-t megküldeni, mert sajna sokszor szükség lenne rá. Sokat nem tudok sajna rászánni, ezért is szeretnék valami olcsóbbat. Esetleg, ha valakinek akadna, írjon rám privátban és megbeszélhetjükAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
iceQ!
addikt
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #78309 üzenetére
Erősséget direkt nem írtam mert nem tudom hová jár vasat dobálni . Tőlem a Nagy Duna 8 perc de oda nincs feederem 100+ os kosár megöli az élvezetet számomra .
-
hermanyi
addikt
válasz sasa311 #78306 üzenetére
Kivéve ha felfelé akadályoz a 390 ,mert a 360 al még tudsz dobni a 390 el meg tarolod a fa ágait a fejed felett
Én 1 360 és 1 390 esre tenném a voksomat . 50m ig jó a 360 (felesleges kardozni a 390 esel) 50m fölé meg ott a 390Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
busman
veterán
Dilemma: feeder botot vennék. A kérdés,hogy ugyanakkora méretet,vagy két különbözőt?
Tehát 360,390,vagy két 390 lenne jobb.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Grillo
őstag
válasz Zoli bácsi #78303 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest