Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #76399 üzenetére
"A dob előtt egy madárfészek"
Jó kis írás, jót nevettem.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Zoli bácsi
őstag
Mai tavi peca mosolyogtatós története:
Szokásos, 2 botos peca, fenekező 3m-es kétrészes bot, meg egy method feeder.
Amúgy gyenge nap volt, mellettem egy bácsi horgászott. Ő tényleg bácsi, apám korosztálya, 80 éves. Nem igazán ment a hal. Egy etetést csináltam magam elé, semmi.....Methodnak is egy etetést csináltam, azon se jött hal. Meguntam, meghúztam a bojlis.zip botot, a túlpart elé egy 10m-rel átdobtam. Pár perc múlva ugrálni kezdett a kapásjelző, meghúztam, hal rajta. Húztam kifele, semmi ellenállás, mondom szebb dévér lesz. Átjött az öreg, megnézni mit ügyködök, mikor a partszélhez ért a hal, akkor látszott hogy 2,5-3kg körüli amur. Az öreg fogta a merítőmet, segít megmeríti. Mondom hogy várjon, mert nem szabad még szákolni, szétveri a merítőt..Nem úgy van az!
A feederen is kapás, olyan húzkodós, a nyeletőt meg se húzta. Mondtam az öregnek, inkább vegye föl a feedert, az amurral játszok egy kicsit.....Papa fölvette a feeder botot, és hatalmas, teátrális mozdulattal, úgy izomból, bekapcsolt nyeletőfékkel akkorát bevágott, majdnem hanyatt esett......Nyelető felsírt, lett a dob előtt egy "madárfészek". Szegény öreg vakaródott, mentegetőzött, hogy nem figyelte a nyeletőféket....Közben amurt megmerítettem, miután Oscar díjasra alakította a semmi erőm, elfáradtam című színjátékot.
Természetesen a parton mindent felrúgott, de a horog könnyen kiakadt, átvettem a feedert, amivel az öreg derekasan fárasztott.....Egy kisponty volt rajta, majdnem szák sem kellett volna neki.......
Levágtam a madárfészket, meg a zsinórt a dobóelőkéig, összekötöttem őket, és ment a peca tovább....Kisöreg nem győzte az elnézéseket kérni, mondtam, semmi baj, egy kötés és kész.
Említésre méltó hal nem jött, de aki vizuális típus, képzelje el a harcsás, teljes erővel történő bevágást egy kis pontynak..Bekapcsolt nyeletővel. Ezt látni kellett...
Horgászhely, és a madárfészek. Természetesen hazahoztam, a kukába landolt.
-
@mriya@
őstag
válasz musli26 #76396 üzenetére
[szerintem kezdésnek megteszi egy ilyen]
az orsó viszont legyen strapabíró, arra hárul a munka neheze.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
musli26
tag
Sziasztok!
Tele rakták a helyi tavakat csukákkal.
Még a nyugdijasok is pergetnek.
Szeretnék venni egy pergető botot.
Kipróbálnám én is ez a műfajt.
Ár: 10k max.
Milyen normális botot kapok ennyiért?Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
gg72
veterán
válasz BlackmMmDog #76393 üzenetére
-
gg72
veterán
Életem első feederezésére készülvén szeretném szerelék-ügyében segítségetek kérni. A Balaton északi partján stégről/mólóról nádas elől/mellől keszeg/dévér lenne a célhal, a bot egy 3 méteres 10-50g Browning Hyperdrome Feeder bot lenne, végszerelék ügyében elég tanácstalan vagyok:
a) method
b) hosszú előkés kosaras
c) bordás gubancgátlós kosarasSzereztném minél egyszerűbben megoldani a dolgot, nem vagyok egy nagy szerelős típus. Mit tanácsolnátok?
-
iceQ!
addikt
Ez a method kosár alá kerülne, mire jön a horogelőke A gyűrűsor ezesetben mindegy nekem , ott csak zsinór fog futni.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
B.i.L
senior tag
Nekem a nagyobbik gyűrűsoros botjaim vannak,így nem kell aggódnom,de a kissebbik győrűsoroson a kisebbik féle volt. Azt tudom így látatlanba elképzelni,hogy beleszorulhat,ezt nem tudom lepróbálni jelenleg. Pakolok,mert szerdától verseny,és a lista igen hosszú,pedig csak apróságokat készítek össze.
Horgászni mentem...B.i.L
-
iceQ!
addikt
válasz BlackmMmDog #76387 üzenetére
Köszi, igen arra emlékszem. Más nem lesz akkor lesz egy forgókapocs, gumi ütköző. Nem csúszik bele a kosárba se gond, gondolom nem használja úgy mindenki.
-
iceQ!
addikt
Igen olyat kel, hogy vegyek mivel a felső már nem jó a dobóelőke miatt, ott van egy pici lyuk amin átmenne a zsinór, de már vastag. Hozzányúlni meg nem akarok, az egy halvesztés lehet ha vékonyítok ott. Igazából egy fogókapocs is jó lenne, de ahhoz kellene egy gumi ütköző...Ez valahogy nekem jobb megoldás lenne, csak attól félek, hogy becsúszik a Preston kosárba, ahol a zsinór is megy Az a kúpos rész megfoga ezt ugye?
-
B.i.L
senior tag
Az alsót használom,teljesen jó,feederrre is - be tudom húzni a gyűrűk közt is,simán átbújik.
Van rengetegféle,alulra mostanában sima kapcsosforgót szoktam tenni,és a dobóelőke,ami elég vastag,a csomónál nem bántja,így a gumiütköző is felesleges.Csúszón van a kosár/flat/stb.Minél egyszerűbben szoktam megoldani,mostanság versenyen nem voltam,nem kellett cserélgetnem a szerelékeket.Horgászni mentem...B.i.L
-
iceQ!
addikt
Preston kosárnál a gyors cserés kis műanyag megoldás nem játszik, mivel a dobó előke vastag lett, így a kis műanyag lyukon nem megy keresztül.
Esteleg ilyen vagy ehhez hasonló megoldást tud valaki ami jó a Preston Ics Dura Flat Method Feeder In-Line Method kosárra?
-
B.i.L
senior tag
válasz csbebe #76382 üzenetére
Én Carp Zoom 25 - 50 felvastagodó monot használok,kíválóan alkalmas dobóelőkének,és ahol ugye nem lehet fonottat használni,nem kell cserélgetni. Olyan 2000ft.5 darab van a dobon.Mi indokolja a fonottat?
ui.: nem baj,ha hosszabb,de minimum a bot hosszának a kétszerese legyen + a dobra még 3-5 kör.[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
csbebe
csendes tag
Egy 3.9m-es botra mekkora fonott dobóelőkét érdemes rakni? Azért kérdezem, mert ahány hely annyi különböző számot írnak...olvastam már 10m, 9m vagy 2x akkora mint a bot, stb...
Ti milyen hosszúságú dobóelőkét ajánlanátok?
-
iceQ!
addikt
Köszi.
Más:
Nem tudom ki ajánlotta ezt az ollót, de k*rva jó. Nagyon szépen és jól vágja a fonott zsinórt.
Aliexpress-en 500 Ft
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #76340 üzenetére
Próbáld meg egy éles késhez hozzáérinteni a megfeszített 10-es fonottat. Amúgy vsz nagyon ritka az, hogy elharapja a garatfogával, inkább kagylóhoz vagy éles kőhöz hozzáér pattan is azonnal, vagy meg van sérülve valahol és elpattan . Pergetésnél jön ez ki jobban kicsit is nehezebb pályán , már bevágásnál szakadhat gumihalazásnál mondjuk. Amur vízközt védekezik kisebb az esély , hogy kagylót, követ ér. Hacsak nem bevágásnál már megsérült és utána szakadt.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #76336 üzenetére
Rapalák, ssr 9, 7 , j 9 j7 , husky , vagy original. Ezekkel kb esti pecákat le lehet fedni. Van millió féle csali de ha ezeket nem üti meg a Dunán sötétedés környékén és utána akkor baj van.
Shad rap ezer éves csali 9 centissel fogtam vele már 30 dekás süllőtől a 20-30 közötti harcsáig halat. Egyik legjobb dunai wobbler vsz. Csak ehhez azért nem egy nagyon finom bot kell a Dunán mert veret rendesen, karikába hajtja a kis dobósúlyú botokat. J 9, j7 ahol lassabban folyik kétrészesek, egészen ki a kőig, partig sokszor szinte hozzáér a kőhöz mikor elkapja .
-
B.i.L
senior tag
Ne sértődj meg,és aki magára venné az se
Egész egyszerűen az olyan helyeken,ahol ellenőrizetlenül,és vagy kevésbé szem elött a horgász megfeletkezik az időről,de mint ember is - én is. Maradunk még 1 picit,nem lesz baj - gondolják sokan. De meddíg? A becsületedre volt bízva,az,hogy te csak 3 órát mész ki,ezzel még egyet is értenék,ugyanakkor személyes tapasztalatom az,hogy ez a rendszer már megbukott. Jómagam többeket figyelmeztettem,hogy a házi szabályozási rendszerben a zárás,az azt jelenti,hogy az adott időpontig el kell hagyniuk a területet. Ez a horgász számára azt jelentette szerintük,hogy addíg kell kivegyék a botokat. Hát ha azt mondom 18.00.-ig legyen kedves távozni,akkor ne találja már ki nekem,hogy nem mondtam,meg nem úgy mondtam…sajnos a szokás jogot formált rá,hogy ne a becsület határozza meg a dolgokat,hanem a szabályrendszer.Még így látatlanba is elmondom,hogy 10-ből 2 nem tartja be a szabályokat,minekutána a rendszerben kicsit többért ugyan,de 24 órás a nemzetközi vizekre a horgászjegy. Evvel kiküszöbölhető némi időkorlát,illetve ott vannak a területi jegyek is,amikkel ugye korlátlan ideig tartózkodhat a horgász,horgászattal töltve drága idejét.
Bízom benne,hogy a jövő olyan horgászokat nevel ki,és olyan kúltúrát fog megvalósítani,hogy becsületesség alapkővé fog válni,és megszűnik haszonszerzési kényszer,és nem fogják maguk között sem engedni,és nem tesznek kívételt még magukkal sem.
Van olyan hely,persze,ahol mondjuk délutáni jegy is kapható,csökkentett áron,de záráskor ugyanúgy mennie kell a sporinak.Ez is nagy kedvezmény adott területen.
És akkor visszakérdezek : hogy oldanád meg az ellenőrzést? Elárulom :sehogy,mert nincs rá pénz/kapacitás/aparátus.Horgászni mentem...B.i.L
-
szgzuri
tag
A hétvégét Nagykanizsán töltöttem, pecabot nélkül, bringával. Tekeregtem erre-arra, Dráva, Mura, Kis-Balaton, Zala. Szép vizek, nehezen meghorgászhatók, remélem itt van egy kis nyugi a halaknak, vízi madaraknak, és jól érzik magukat.
-
golyós
addikt
válasz WarninShotZ #76332 üzenetére
Dehogy kell távdobás. Feleségem nem dob 50 métert sem, mégis veszi ki sorba a halakat, május elején egyéni csúcsot is döntött 9,95kg
tejsavas vs vajsavas kaja tapasztalataim szerint teljesen mindegy. De gyári készre kevert kajákból a Haldorádó Ferment x család és Promix tejsav és tejsavas ananász nagyon jó.
Vajsavat inkább locsolónak, aromának szoktam használni .[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
aladarazurbe
csendes tag
Süllő és harcsa a célhal.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
Az amur garatfoga képes ilyenekre,ha jó halat éreztél,több,mint valószínű. A többi meg városi legenda
8-12-es fonott képes eltépni olyan modon mintha csak elvágták volna,(el kell "harapni" nádat, nem a garatfogakal tépi le) ezért jobb a vastagabb előke. Abban az esetben is ha kint van a csali az amur szájából akkor is képes elharapni/elvágni. 10+ amurnak, hogy a garatfogával elharapja ahhoz a kosarat is be kell kapnija.
Házi erjesztett tejsavaskukorivál+ lucerna pelletel megetetem a helyet ( néha lucerna pellet kimarad ), olcsó amuros kaja Lantos mix/Tímár Mix(Lanos kajában frissebb/ erősebb illatú a lucerna pellet)+ amurus kukorica (400ft/kg) megy a 30/35g-os bordás kosárba.
Csalinak jól ment a csoki-narancs, de azonkívül mással is jött (kukoricával nem csalizok)[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz Zoli bácsi #76353 üzenetére
Állítható ezeknél is, csak nincs rá külön gomb Ha a bekapcsoló gombot hosszan nyomod ki/bekapcsol, ha csak nyomogatod, akkor hangosodik, ha maxra ért, akkor lenémul és onnan erősödik újra a bekapcsoló gomb nyomkodásával... De ezt sem mondanám hátránynak. Kicsit körülményes, de nem olyan hátrány, amiért vennék másik jelzőt a többszöröséért...
-
B.i.L
senior tag
Jesszusom skacok!
Steady74
Támogatom a topikgazdát,de kérdezzetek nyiltan,nincs titok,és nem ördögtől való semmi a horgászatban.
IceQ
Napijegy : Lehet venni interneten,szvsz ez elég jó dolog,ha 3 órát szeretnél fizetni,tessék tanulni,majd perc alapú horgászatot létesíteni,forint alapon,de ha 1 percel túlléped jön a bünti (ezt neharagudj,de óltári baromságnak tartom,ha akarod kifejtem)Gabenga
Kapásjelző,jelezze a kapást 50 méterig,és megbízható legyen : Carp Zoom,vagy ismertebb márka - tökéletes. Pár sorral feljebb már volt is szó róla. Tessék a keresőt is használni.
Zoli bácsi
Az amur garatfoga képes ilyenekre,ha jó halat éreztél,több,mint valószínű. A többi meg városi legenda
Egyéb,mint végzett halászati őr,és sporthorgász barátként is mondom : egy X a megkezdett horgászat elött nem gondolom,hogy kihívást jelent - ezt gondoljátok végig. Amikor elindultok horgászni,csak magatokra gondoltok,akkor az is villanjon az elémetbe,hogy a halászati őrt köti a hivatása,a természet szeretete,a halak védelme…stb…az a munkája,hogy megelőzze,és felügyelje a halgazdaság,vagy éppen adott területen,hogy nem történjen semmi extrém,ebbe be kell tásulni,vagy közös kalap alatt a rapsic” kategória is előtérbe kerülhet,mert a horgász már csak ilyen,tudni illik,hogy kötelezettség is terheli a horgászt,amit a törvény egyértelműen kinyilatkoztatott.
Beszámoló : Fermentix-es főtt magvak ma is adták,de visszafogottan,sajnos egyéb is társult mellé,mert grilleztem mindenkinek… Kipróbáltam a 6 méteres spiccbotot,sajnos az erőgumi feladta,és szakított.Jövőhéten ismét megpróbálom,de friss erőgumival,ami szerintem hosszabb lesz,és engedni fog a bottal együtt vagy 15 métert
Küzben elmúltam 47,úgyhogy utólag is ittam hazaérkezés után az egészségetekre ( is )
Szerdán bojlis verseny indul,akit érdekel a Háziréti horgásztó,illetve bojlizás. Remélem ismét visszaköszön a szerencsénk. 4 versenyből 3 dobogó, és kétszer első hely.
elnézést a litániáért,és nem monológ akart lenni.Horgászni mentem...B.i.L
-
Zoli bácsi
őstag
Ezeken az egyszerű (Pl. Carp Zoom messenger) kapásjelző szetteknél nem állítható az érzékenység? Mindig legmagasabb érzékenységgel működik gondolom...
Más. Keresgéltem a google-val a neten, és bizony, írják, hogy képes az amur a fonott zsinórt elharapni. Azt írták a "profik", ahogy BlackmMmDog sporttárs is írta, hogy rövid előkét kell alkalmazni, hogy ne tudja mélyre nyelni a horgot. Másik javaslat..bár ezt inkább kihagyom...hogy rövid előke, fix, önakasztós szereléken.
Ma is tanultam valamit. Lassan 10 éve lesz hogy újrakezdtem a pecát..Na, arra már egy tehetséges kezdő leszek.... -
forras2
őstag
válasz Gabenga #76338 üzenetére
Nekem is az van, amibe nem lehet swingert dugni... 10.000 ft-ért vettem újonnan. 2 elektromos kapásjelző, plusz 1 adóvevő hozzá.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem alkonykapcsolós swingert ha besötétedik a swinger felkapcsol, a kapásjelző fényánek azonos swingereket vettem, ha kapás van látszik, hogy melyik mozog, de az adóvevő is jelzi, hogy melyiken van kapás... A kapást jelzi, jelzi azt is, hogy melyiken van kapás (Piros vagy kék szín világít) innentől kezdve számomra nem éri meg a 4-5-6 szorosát kifizetni 1 drágábbért. -
iceQ!
addikt
válasz BlackmMmDog #76349 üzenetére
Blendex milyen volt?
-
-
iceQ!
addikt
válasz WarninShotZ #76344 üzenetére
Fura hogy vajsavas a horog csali, na de biztos nem olyan mint amit itthon rohasztok.
-
iceQ!
addikt
válasz BlackmMmDog #76346 üzenetére
Igen, gyári etetőanyagra gondoltam. Köszi.
Pellet(aqua vagy promix) + vajsavas etetőanyag jó mix?
Illetve van a HD-nak a Blendedx, az is nagyon jónak tűnik egy kis Tornado etető anyaggal.
Tornado + Promix vajsavas anyag hogy viszonyul egymáshoz?
-
-
BlackmMmDog
aktív tag
Sokan azt mondják a garatfog, de nem csak a miatt megy el, szájszéle éles és erős. Vékonyabb fonottat eltépi "elharapja". 16-os fonott és megvan oldva(ha célzottan amurra készülök).
8-10cm előkét használok szinte mindig (keszegezést nem nézve). Háromszor is jártam úgy láttam hogy amur, sporttársak összegyűlve a parton, ,de szakadt a szerkó amikor fordult (csali kint a szájából). Sporttársak csak annyi: garatra ment (némelyikre ráférne egy szemészet )
Tavalyi legnagyobbam, 12,5-13 kg közt volt (remélem elnézitek hogy nem ide tartozik, de nagyon örültem neki)
-
WarninShotZ
tag
Egyértelműen a tejsavas! Nem szabad próbálkozni a vajsavas, büdös, rohadt kukoricával/magokkal, nem ér annyit, a halaknak se tesz jót, Te is lefordulsz a székről mellette. A tejsavasnak is kellemes bukéja van, de a vajsavas az már nem túl kellemes, sőt. Pár napja, ha jól emlékszem, Ervin írt erről pont.
Mondjuk azt ne kérdezd, hogy horogcsalikból, aromákból, stb miért pont vajsavas, illetve vajsav akármi kombókat gyártanak.SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
saen
veterán
válasz aladarazurbe #76336 üzenetére
Azt nem írtad, hogy mit akarsz fogni.
Próbálgasd nyugodtan azt amid van, majd az idő eldönti, hogy jó-e valamelyik. Alapvetően a hol és a mikor a siker nagy része, a csali csak sokadik a sorban. Ha össze akarsz rakni egy csaliszettet, akkor kell többféle méret, kell csörgős/nem csörgős és néhány alapszín is. Persze merülési mélység se feltétlen mindegy, van amikor 20cm különbség dönthet... -
iceQ!
addikt
Melyik a jobb cucc pontyozásra:
Tejsavas vagy vajsavas etetőanyag?
-
WarninShotZ
tag
Hasonló volt már velem is, azt mondták akkor, hogy csuka lehetett a tettes. Nem zárnám ki.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
Zoli bácsi
őstag
Urak, szerintetek az amur képes elharapni a fonott zsinórt..?
Volt egy akasztásom, elindult, éreztem hogy szép hal..Aztán leakadás.....Azt hittem szokásos horog kiakadás, de nem..A fonott előkét mintha elvágták volna a horog felett kb. 5cm-rel.
Azt tudom hogy a monofil zsinórt elvágja az amur garatfoga, de úgy tudtam a fonottat nem tudja..Vékony, 0,10-es fonott volt amúgy. Azért érdekes, mert monofil főzsinór, a fék is viszonylag lazára hagyva, az elméleti szakítószilárdság felét sem kaphatta terhelésként....Illetve úgy nézett ki a zsinórvég, mint amit valami éles dologgal elvágtak....
Banán-kagyló 10mm-es wafters bojli volt fent, nem hiszem hogy ragadozó vette fel. -
lbandi777
aktív tag
válasz KunEmber #76330 üzenetére
Idén eddig felejtős a Benta torkolat,vizet nem engedi az erőmű,halott az egész+ a Battai Duna szakasz is elég gyenge,38 éve pecazom Battán de most ott tartok hogy Ercsi,Adony,Tass zsilphez járok horgászni.Érd valamivel jobb mint Batta de a kocsira nagyon vigyázz hol rakod le.
-
Gabenga
csendes tag
válasz forras2 #76337 üzenetére
Amit én használtam az az a verzió amibe nem lehet swingert kötni. Igazából az is az oka ami miatt megszületett ez a kérdés, mert ha már veszek egyet akkor az azért jó ha van mint lehetőség. Alapból a carp zoom-ok fele húzok (főleg a pénztárcám ), csak mondom hátha valaki felvilágosít hogy miben is tudnak többet a drágábbak, tudnak e olyat ami miatt azt mondja az ember hogy megéri azt a felárat.
-
forras2
őstag
válasz Gabenga #76335 üzenetére
Carp zoomos 2+1-es van nekem is, most már 3 éve nyüstölöm, és szerintem tökéletes. Ha kapás van jelzi, az adóvevő elég hangos is, célnak megfelel. Nézegettem komolyabbakat is, megmondom őszintén, csak azért, mert ez "carp zoom", de az én felfogásomban nem tud többet... Lehet bele svingert kötni, külön jelzi ha ejtős, vagy ha húzós kapás van, némelyik tud fényjátékot is, ha húzós a kapás, felfele futnak a fények, ha ejtős lefele futnak a fények, van rajtuk külön gomb, amivel a hangerőt lehet állítani. Némelyiknél külön hanghatással jelzi, hogy melyiken van kapás... Sok mindent fel lehet sorolni, mivel tudnak többet, de szerintem ezek nem olyan használatbeli különbségek, amik miatt én kifizetnék 40-50-60 ezer ft-t vagy mégtöbbet.
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
Egy pergető bottal vettem üldözőbe a dunai halakat, mivel az utóbbi időben csak 1-2 órám volt pecázni hetente.
Tegnap sötétedés után a kissé megemelkedett víz miatt csak itt-ott fértem hozzá a vízhez. Egy mélyebb visszaforgóban összeálltak a vízfelszínen az apróhalak. Sikerült valahogy megközelítenem, de nem tudtam fogni semmit a környéken.
Hazafele ballagva a dunai rakparton egy hosszú egyenes szakaszon tudom, hogy
ennél a vízállásnál a partvédő kövezés melletti padkán 60-100 cm víz van. Gondoltam ha én hal lennék biztos itt az elöntött fűben tanyáznék. Adtam is neki egy esélyt, bár halra utaló jelet nem láttam. Már hazafele vettem volna az irányt amikor a spoton egy nagyobb, fröccsenős rablás igazolta az elméletemet.Sajnos itt sem fogtam halat.
Vízfelszíni, húzásra merülő csalit használtam. Egy kis láb előtti próbálgatás után kiderült, hogy összesen 2 darab ilyenem van (a teljes arzenál fél tucat, mind noname az aliról):
https://photos.app.goo.gl/2uCJ5w2Y6k1kmSJ3ARá kellett ébredjek, hogy lehet, ehhez a szituációhoz mást kell feltegyek.
Ti mit használnátok a fennti helyzetben?
Egyelőre csak woblerben gondolkodom, a jiges vonalba nem akarok még belekeveredni, de mindent meghallgatok.@galervin93 Már csak négyet kell aludni és lehet paducozni, én is piszokul várom.
-
Gabenga
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy használ itt valaki elektromos kapásjelzőt? Mik a tapasztalatok, mit lenne érdemes venni.
Kifejezetten bojlizáshoz használnám, szóval az adóvevősök játszanak csak. Eddig egy carp zoom-os 2+1es alap szettet használtam, de az csak kölcsönbe volt nálam. Érdemes annál komolyabbat venni, nyújtanak a drágábbak annyival többet?
Bármiféle véleményt, tapasztalatot megköszönök -
forras2
őstag
Szevasztok!
Segítsetek nekem 1 kicsit légyszives... Pénzt szeretnék megint költeni...
Merítőfejet szeretnék, de olyat, amit könnyű szétszedni... Mivel egyedül járok horgászni, fontos a lebegetetés is... Tudtok olyan merítőfejről, ami olyan mint ez, tehát 2 oldalt van meglebegtetve, csak könnyen szétszedhető? Az annyira feszül befelé, hogy kifelé feszítve, kifele húzva alig lehet szétszedni, és konkrétan kivitelezhetetlen úgy, hogy egyik kezemben ott van a bot...Másik... Bojlis botot szeretnék venni. De valami lágy botot, 2-2,25-2,5 librás környékit, ami nem 3 méteres, hanem kicsit hosszabb... Tudtok ilyen botról?
Illetve orsót is szeretnék, nyeletőfékest, amire 0,30-as zsinórból ráfér legalább 500 méter.
Előre is köszi, ha van tippetek valamelyik kategóriában
-
Joshi
titán
válasz BlackmMmDog #76329 üzenetére
-
KunEmber
senior tag
Skacok, elhagyom Budapestet, elköltöztem tőle délre, kemény tizenpár kilométerre
Segítsetek légyszi: Érdtől Ercsiig - kiemelten Százhalombatta - hol érdemes pecázni?
- egyrészt: érdekelnek a Duna-parti helyek, merre induljak
- másrészt Százhalombatta környékén vannak-e jó helyek? (tavak, csatornák, Benta-torkolat, mittudomén)Budafoki Dunapart (Főhesz-határ) alatt nem jártam, nem ismerem.
Más: Váli-vizekről (Keve-park? M7-es mellett) mit tudunk? Távolról jónak tűnik.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
balou84
csendes tag
Marlin.hu oldalon ma és holnap 15% kedvezmény van. Kupon: MÁJUS15
Ingyenes szállítás 20ezer Ft felett.
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz galervin93 #76321 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót.
Valójában beginner pecások vagyunk (én, + 3x <10év), békés halakra horgászunk, többnyire fenéken, de a gyerekek mindent is csinálnak a vízparton. Ha van kedvük és kapás is van, akkor fognak fejenként 20 kárászt, ha meg úgy alakul akkor békát fognak, vagy játszanak gébbel vagy törpeharcsával... Mottónk: "Nem baj, ha nincs kapás, amíg van iszap meg kavics." - Bori lányom nyomán . Szóval még ott tartunk, hogy elég változatos a napi program.
Igazából rokonokhoz megyünk, de gondoltuk, hogy lehetne egy családi pecát csinálni, akár egy éjszakai sátorozással kiegészíteni és ha akad valami, akkor boldogság is akad .
Az Ipolyra azért gondoltunk, mert a partján lehet sátorozni és a gyerekeknek nincs korlátozva a horgászkészség. Ami szóba jött még, hogy mondjuk a Nyírjesi tavakon horgászunk, jobbak az esélyeink halakra, de mondjuk sátorozni nem lehet és pergetni sem, gyerekek meg csak úszóval...
Ha akad valami említésre méltó, megemlítem én is. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz jansky1 #76324 üzenetére
Sokan otthagyták már, tavalyelőtt és tavaly már csak egyszer voltam. Még ott nem engedtem vissza tokot ezért nem lehet menni éjszakára. (Pedig ismernek )Tavalyi szabályok meg katasztrófa. Két napig csak gondolkodtam mitfogadnak el, 5kajábol csak 1 volt a jó. (750g /1700ft)
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #76323 üzenetére
Voltam egyszer, soha többet, nagyon antipatikus társaság nem tudom, hogy pl ez a videó kinek csinál kedvet egy ottani pecához.
Senki kedvét nem akarom elvenni, biztos bennem a hiba, mivel sokan járnak oda és szeretik.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Grillo #76322 üzenetére
2018-ban jártam oda sokat, de engem soha nem ebbe ruhába fogadtak (András se)
Ne feled a mottót: Igényes horgászok elit tavaEgyszer akasztottam ott tokot , de egyedül nem tudtam megszákolni(másikat botot meg a ponty húzta). Idéntől van ha egyedül mész akkor nem kell kifizetni két hely árát. Éjszaka eredményesebb a horgászat.
-
Grillo
őstag
válasz BlackmMmDog #76320 üzenetére
Asszony unokatesója megy, és ő fogott múltkor egy 15 kilósat. Vele voltunk tavaly Palotáson, akkor is csak röhögtek a light cuccokon, hordták be csónakkal a bojlis szereléket.
Engem annyira nagyon nem vonz, de a gyereknek tetszik nagyon, meg hát miért ne. -
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #76316 üzenetére
Ú, keress valami belógó bokrot, bedőlt fát, ami mögött visszaforog a víz, csinálj valami szög egyszerű, de erős szerkót, egy csokor giliszta vagy valami hasonló, aztán irány a harcsa.
jobbacsabba
Na ez tök jó. Hát igazság szerint tudni kell, hogy az ipolytarnóci belépéstől Őrhalom magasságáig az Ipoly gyakorlatilag szabályozatlan, azaz ott megvannak a klasszikus, természetes folyóvízi jegyek. Kanyarulatok, kimosott, mély szakadó partoldalak, a túloldalon homokos lapos. Patakbefolyók, bedőlt fák stb. Igazi vadvíz, cserkelős, pergetős-legyezős pálya, esetleg minimál peca egy 4-es boloval. Nincs sok hal, nagyon kell ismerni a kutyrokat, gödröket, ha békéshalat akar fogni az ember. Van egy-két klasszikus pálya, Nógrádszakál, Rárós, Ludányhalászi környékén, vannak fent videók is a neten, de azért ezek mind speciálisak valamiért, nagyon nem ez az igazán jellemző.
Na a lényeg, Őrhalom után kezdődik a szabályozott szakasz. Ezen belül is a Balassagyarmat környéki részek, hát kb. mint egy csatorna, kikövezve ugyan nincs a partja, de sajnos az még egy régi szemlélettel készült szabályozás eredménye... Az első duzzasztó Dejtár magasságában van a folyón (a szlovák oldalon), már Ipolyszög alatt is érezhető a hatása, de sajnos ezeken a részeken sincs túl sok hal. Tavaly voltam a duzzasztó felett a szlovák oldalon versenyen, hát még sneci is alig volt, a szerencsések előtt volt egy bokor, ami alól pár domit ki lehetett szedni, aztán ennyi... Pedig gyönyörű víz, de hal az nem sok van...
Szerintem a legjobb szakaszok a tölgyesi duzzasztó és lefele (legalsó szakasz), meg a felső, Szakál környéki rész. Nem mondom hogy a kettő között nem lehet halat fogni, igazából jöhet bármi, a Dejtár után pár kilométerrel lévő ipolyvecei duzzasztó felett após meg sógor is fogott a telepített pontyokon túl szép csukákat, süllőket, keszeget, bodrit, paducot, szilvát, de ezek mind "csillagállás" függő dolgok. (Pláne hogy az ipolyvecei duzzasztó rossz, ki van nyitva, elfolyik a víz, kilométereken keresztül 70-120 centin lötyög. Hiába raktak bele halat, nem áll meg, elmegy jellemzően lejjebb, a következő duziig.)
Szóval nem egyszerű fába vágjátok a fejszétek. Milyen módszer? Mit szeretnétek fogni? Mindenképpen kérünk beszámolót.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Grillo #76319 üzenetére
hallas pellettel ne készülj (tiltva van a kosárban), tavaly rendesen megizzadtam amire találtam valamit. Töltőszerszámos kosárba úgy néztem amit árulnak etető(Pistamix) szerintem nem áll meg + öreg kiverte nálam a biztosítékot(fb. postjaival).
Vajsavas csalival tudtam ott elérni a halakat. (10 horgászatból 10x az ment )Hogy a franba mehetsz éjszakára , valamikor fogtál ott tokot?
Manta Evo XT, Delphin Magma M3 Feeder
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Na, úgy tűnik lesz egy éjszakás kaland Szászpán.
Viszont így kell egy kis fejlesztés, mert ennek a mostani cuccaim közül egy bot felel csak meg, az Államtitkár így meg max szotyizhat csak."Feeder bot esetén minimum ún. Heavy feeder bottal lehet horgászni. Light és medium feeder bot használata nem engedélyezett!"
Mit javasoltok, nem kell csúcsdarab, mert évi 1-2 alkalomra lenne, meg mondjuk SZÉP kártya-Budapest vonalon lenne jó, mert rendelve már nem biztos, hogy megjön (bár végülis június közepéig érjen is).
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz galervin93 #76311 üzenetére
Ha már Ipoly: jövő hét végére Balassagyarmat - Ipolyszög mellett tervezünk pecát, hallottam olyat, hogy az Ipolyban csak Szécsény felett érdemes lógatni. Valóban így van ez?
-
jjohn
aktív tag
Hát srácok! Ma megnéztem a jó ideje beáztatott kukoricát, felnyitottam aztaaaaaaaaaaaa, a környékről eltűntek macskák és az énekes madarak. Ilyet még soha életemben nem éreztem, ez valami baromi jól sikerült, holnap meg is kezdem az alapozást.
-
Zoli bácsi
őstag
Mai nullás peca..Na jó, ez tényleg nem az én bénaságom...
Lementünk asszonnyal a Rábára. Már láttam hogy nem lesz ez jó, árad, hordalékos....De ha már lementem, megpróbáltam a gát alatt pecázni. Lehetetlen a feeder, 120gr-os kosár megtöltve ment mint a papír....Sodrás szélén 2 perc alatt annyi hordalék rakódott a zsinórra, hogy szó szerint elakadt a kitekerés, megakadt a spiccgyűrűnél.
Összepakoltam, irány a gát feletti rész. Ugyanaz a helyzet, feederezni lehetetlen, hordalék, nyárfaszösz....
A part melletti vízbe megpróbáltam bolozni, még mozdítás se, csontira. Szinte nem is vízben, sárban pecáztam. Mondta az egyik spori, mikor megálltam a gátnál, hogy reggel még csak grízes volt a víz, de egyre sárosabb....
Gát fölötti horgászhely. A parttól 1m-re már 2m-es víz van...még egy méter, és 3m-es víz....
Képen nem látszik, de húz a víz, van sodrás, tele hordalékkal.
És a Nicki gát, ahol máskor víz sem folyik, most ömlik a...őőőő a sár.
Rábai peca..Majd máskor.... -
iceQ!
addikt
válasz hermanyi #76289 üzenetére
Abban tudsz segíteni, hogy melyik lesz a jó erre a szakaszra?Én ezt találtam: Duna (1708-1630 fkm) FŐHESZ szakasz (Duna Háros körül (01-002-1-1) )Most olvasom:
Az engedély NEM ÉRVÉNYES: A Lágymányosi-öböl, a két Szabadkikötő (Petróleum, Kereskedelmi) medence, és a Hárosiöböl vízterületekre és a Pilismaróti-öböl sporthorgász vízterületre.
Akkor a Hárosiba nincs is éves jegy?
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz @mriya@ #76307 üzenetére
Ennyike...
Ikszelés: én rászoktam arra, hogy otthon, indulás előtt csinálom, nincs hiba.
Azt mondjuk átérzem, amit Zoli bácsi ír, egy-egy szolgálat után én is simán elfelejtem, milyen nap van éppen. Nálam az idő (dátum) relatív, mindig viszonyítok valamihez, pl. "2 nap múlva megyék horgászni" vagy "2 nap telt el az előző peca óta".BlackmMmDog
Halőrim nincs, bár lenne annyi szabadidőm (meg lennék otthon vidéken, az Ipoly a mi vizünk)... Én csak ennél a kis egyesületünknél vagyok "mindenes", drága anyósom már ügyesen megtanulta a jegyeket kiadni (de ettől függetlenül 0-24-ben elérhető telefonos helpdesk vagyok ), minden más az én reszortom.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
Javaslom zárjátok le.
Saját véleményem: Addig amíg csak néhány magántavon (Garden Lake pl. vagy mi most a neve) van félnapos vagy 4 órás jegy, amíg a tógazdáknak az a gazdasági érdeke, hogy vedd meg az egész napos jegyet, addig egy egyesületi vízen, ma, Magyarországon nem lehet elvárás, hogy 4 órás, félnapos, vagy akármilyen más időszakra vegyél jegyet. Hány évig vártunk arra, hogy a neten lehessen jegyet venni, ha el akarok menni valahová horgászni, és nem a helyi kocsmában, benzinkúton, vagy ABC-ben kelljen megvenni a jegyet? Én legalább 15öt. Még létszer ennyi, és meglesz az online ki-becsekk alapján a jegyvásárlás bárhol. Mert ez sajnos, ma senkinek sem az érdeke.
-
iceQ!
addikt
válasz @mriya@ #76307 üzenetére
Persze hogy ildomos, mivel:
3000 Ft-ot fizetsz egy NAPI jegyért, de én csak 2-3 órát akarok kint lenni, mivel csak pergetni szeretnék. 3 ezer akkor is ha egész nap vagy, meg akkor is ha 10 percet. Lenne félnapos jegy, annak örülnék a legjobban, ami legyen 2 ezer Ft. Ki megyek 10x pergetni egy évben az akkor is csak 20 ezer Ft, viszont 30 ezer Ft-ból már ki tudok menni 15x is pergetni egy évben, ha csak félnapos jegyeket veszek. Úgy hogy igen, sokkalom 2-3 óráért egy 3000 Ft-os jegyet.
Lehetne horgászboltban fél napra is kiállítani jegyet. Online meg át lehet állítani simán vagy is hozzáadni egy gombot, hogy egész vagy félnapos jegy.
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
Amúgy van 8kból nyeletős verzió is, illetve 6k-ból is, én ilyet vettem, nem bántam meg.
Előtte cb80 volt de nekem a botba nem passzolt, kicsit faragni kellett az orsótartón hogy beférjen.
Az ls-6k tökéletesen illik bele.Csak azért írom mert az elején nyeletős is képbe volt nálad.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
@mriya@
őstag
"Mennyire szokott járni a halőr a Hárosi öbölben? Ezt tudja valaki?"
Ezt azért kérdezted, mert szeretnél vele találkozni (régen beszélgettetek), vagy azért, mert sokallod a jegyárat, és ingyen akarsz horgászni?
Ildomos egy ilyen kérdés egy szaktopikban?
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #76269 üzenetére
Másrészről összesen 2 orsót sikerült leamortizálnom eddig. Egyik egy silstar régi széria volt , sokat horgásztam vele vagy 10 évig mindenre is használtam. Aztán egy 10 kilós tőponty kivégezte. Partól 5-10 méterre akasztottam éjszaka , utána egy darabig csak a fék szólt vagy 70-80 méterre elrohant. A másik ami tönkrement nem is járt a vízparton , nordfishingről rendeltem és ajándékba küldtek egy anaconda (ha jól emlékszem) orsót , valami 10-20 eurós cuccot kb. Kivettem a dobozból megtekertem és leesett a dob a tengellyel együtt. Ennyit bírt a szerkezete.
Ezen kívül a bő 30 éves horgászatom alatt orsó nálam nem ment tönkre. De ehhez kell az is, hogy sokféle cuccot használok , és vannak olyanok ami lehet 1 évig elő sincs véve. Nagyjából olyan módszerekhez használom mindegyiket amit bírhat. Így használva valószínű bármelyik orsó kibírna jópár évet, az új szériákból is.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
Nyugodj meg, ahogy nő az ára egy horgászcuccnak úgy lesz egyre kisebb a hozzáadott érték. Egy 10K-s orsó még lehet, hogy sokkal jobb, mint egy 5Ks, egy 20Ks is lényegesen jobb, mint egy 10Ks de egy 40Ks már nem annyival jobb, mint a 20Ks.
A 200Ks nem tudom mit tud, olyat még nem mertem kézbe fogni, félnék elejtemEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
PpenoO
őstag
Nem akarlak összezavarni de mégis.
Most nagyon jó árban van az amazonon a shimano baitrunner oc 8000 [link] . Nekem a 4000es van, csináltattam rá gyorsféket illetve kapott csapágytuningot, de már elötte is egy álom volt ez az orsó, pedig én nagyon háklis vagyok mindenféle lógásra, kotyogásra, extra zajra. Zsinórképe is nagyon rendben van.
Mellette van egy tuningolt okuma inc 6000em és már nem szeretek vele dobni/horgászni :)
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #76260 üzenetére
Nekem nem volt soha heliconom , okuma longbowom volt 60-as méretben még a régi fajta. Nem cserélném el rá a kb 30 évhez közelítő dam quick 50-es orsómat .
Nagyjából mindegyik gyártóra talán ez igaz, hogy bejött egy csomó újítás de a tartósság az visszaesett. Fene tudja de nem lehet véletlen az se shimanoknál is a régi szériákért közel az újnak vagy akár azt elérő árat adnak 1-1 újszerű használt darabért.
Súlyt én se szeretem bojlis szerkón, és az is zavar ha nagyon drabál méret az orsó , dobásnál. Megszokás kérdése talán.
Sasa 311: Ja tudom, már régóta csak az új széria van. Ismerősöknek vannak harcsázásra is befogva régi szériából azt nagyon dicsérik. Újról pedig csak hallottam, hogy jóval gyengébb szerkezet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest