Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Ki tudja, ugyanez a pali fogta a koi busát is az rsdn, meg még rengeteg szörnyre photoshoppolt halat is
Btw, én tuti nem veszek területit az rsdn idén sem és mindaddig amíg rendbe nem rakják a felső szakaszt, vagy le nem választják az alsó szakasztól.
@mriya@: Hol horgászol te, Dubaiban?
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
sasa311nak kariarira az rsdről <3
P.s.: Az elmaradt busa fórumpecát nem felejtettük ám el.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #93298 üzenetére
A doboz level kimaradt, a régi kameratatyóba csak be voltak dobálva a cuccok. Igazi darázsfészek volt belenyúlni . Ezeket a dobozokat illetve a méretpontos táskát a fórumos kollégától örököltem
-
PpenoO
őstag
válasz hermanyi #93260 üzenetére
Egy profi verseny match bot feszesebb mégis terhelésnél lágyabb mint egy hétköznapi olcsóbb 100gr körüli feeder bot. Ez +20 méter önmagában ha megvan a dobó techinka, csak fizesd ki az alapanyagot. A matchbotok "mi van kicsi" királyának (steady) így meg is van a +100 méter
U.i.: dagadtabb...hehe, nap poénja
Szilveszeri fórumpeca: Szívesen készítek tésztát meg hozom az alapanyagot de két kitételem van:
1. Valaki töltögeti a method/bordás kosaramat és dobálgat helyettem.
2. Te varázsolod be meg ki a pizzákat a hiperszuper kemencédbe.[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Steady sokkal jobban dob mint én (mondjuk nálam bárki is) mégis az erő velem van.
Viccet félretéve, a 100 méterhez nem csak egy kellően kemény mégis erőltetve rugalmassá váló bot kell, hanem max 20as minőségi zsinór, távdobó, jól feltöltött, jól futó orsó, egy jól súlyozott végszerelék és nem utolsó sorban egy jó dobó technika.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #93231 üzenetére
Vettem kanalakat is pár fajta gumit meg egy spin er baitet. Egy darabig le vagyok látva így titeket sem fárasztalak, ilyenekkel legalabbis
VFR800: Köszi, nem tudtak szállítani de nem is bánom, 900ft volt az Alisnak darabja.
-
PpenoO
őstag
Szembemenve szenszejem parancsával, rendeltem Alis Mepps Agliákat. Sajna itthon ebben a méretben nem találtam, így mondhatni "kénytelen" voltam kínából beszerezni. Egybe öntött gyöngyformájú súlyok, életlen horgok, gyenge fényezés
Mindezt tetézve, ha már kannibál állat a csuka, megfejeltem a rendelest egy ilyen lifelike wobblerrel
-
PpenoO
őstag
Csuka mellé szükségem lenne egy folyami pontyra is karácsonyra. RSD felsőszakasza halottnak tűnik. Merre lenne érdemes próbálkozni?
Fórumpeca? Remélem nem Dunakeszi.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz hermanyi #93102 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy egy hazai bot építő hogy a csébe tudna jobb blankhoz meg a rávalóhoz jutni figyelembevéve a piacot amit ki tud szolgálni. Kábé mintha én elkezdenék éves 100 db rakós botot gyártani és odaverni az Italicanak vagy a Milonak. Vicc.
Japán botmesterek más tészta, de szerintem ami itthon megy 300 euro felett az egy nagy átverés. -
PpenoO
őstag
válasz rtrace #93078 üzenetére
Mi legyen a kövi zsinór? Shimano Sedona 239 710mh 14-42gr + Kastking Sharky III 3000.
sasa311: Kastkingnél meg a többinél is van 50 dodós orsó + 16e szervíz. Erre gondoltam.
A gondolatmeneted követve, 100e forintos Ultegrára is kell költsél szervízre. Ha ezt megtszed egy Alis orsónál akkor is beljebb vagy 80e forinttal. Így számolva szerintem megéri szervízeltetni az olcsóbb, de jobb minőségű orsókat. Illetve ha ennyire világos, hogy az Ultegra is lötyög, akkor nem tudom mit vártál egy Dömétől és keresed itt a megoldást[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz sasa311 #93077 üzenetére
Küldd vissza a csébe és 30ért vegyél egy felső kategóriás tsurinoyat, seaknightot vagy kastkinget és tuningoltasd fel Attilával. Örök élet + 1 nap lesz (ez kb 5-7 év évi 20-30 horgászás mellett).
Amúgy nem értem DGt, inkább rakat bele 8 csapágyat, minthogy 3-4 frankó csapággyal+hézagolással/normális összeszereléssel/kenéssel kb ugyanennyiért tudna minőséget is árulni saját néven.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz hermanyi #93065 üzenetére
Persze, ez offsetes csali. A rózsaszínű is az, offsettel tűzve rendkívül buta lett a hasonló kínai. Warninshotznak a fox rage csaliját is butította az offset horog/kapcsos ólom.
Amúgy a kínainak a titka szerintem a farok elött elvékonyított rész, amitől úgy riszálja a farkát mint te húsz éves korodban. Szerintem abszolút best buy a cucc.
Amúgy volt egy kapásom, egy tenyeres sügér az orrunk elött kapta be a csali farkát, szakadtunk a röhögéstől.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #93062 üzenetére
Szerintem szebben tűztem a hermanyi csaló csalit mint a kínai rózsaszínt, mégsem mozgott olyan szépen.
-
PpenoO
őstag
válasz hermanyi #93059 üzenetére
Popper most érkezett meg csájnából, csak kipróbáltam... Sokat felejthetett a Zoli, mert nem mondta, hogy ne ilyen színűt vegyünk (nem nagyon volt más szin btw), vagy kereskedő lévén nem vitázott mit viszünk és a hermanyi név nem volt túl erős ösztönző, hogy lebeszéljen a rossz színről
Kolléga fogott egy 2 nyarasat piros/fehér gumival, nekem az még a repcsin van
WarninShotz: Tudom, együtt voltunk a boltba. Kavintont/Palixidet bevetted?
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
A bot egy shimano sedona 239cm 14-42es bot, rajta Kastking Sharky III 3000es orsó, azon Reiva Silent 0.10es fonott zsinór. A kialakult véleményem a zsinórról nem túl jó. Szinte hangtalan, ez tök jó, viszont nagyon puha és foszlik, igaz, rántásra összeáll újra. Rengeteg akadó volt, jó pár csalit otthagytunk. Orsót megfogva, botot hátra húzva, simán, erőkifejtés nélkül szakítható. Ha engem kérdeztek nagyhal + sérült zsinórra tippelek.
-
PpenoO
őstag
válasz horcsog #92980 üzenetére
0.20as monofillel ki szoktam húzni +10 de akár 18 kilós pontyot, 0.10es fonott előkével. Drótelőkével a 0.10es fonottnak is tudnia kell a 6-8kg csukát/süllőt. Plusz kényelmi és dobótáv szempontok miatt esett a 0.10esre választás. Sokkal nagyobbakat lehet vele dobni, illetve kevésbé süllyed, egyszerűbb a lassabb a csévélés, pláne ha 8 órán keresztül dobsz 250x.
Mivel fogtunk halat? Olaj színű kínai utánzás, illetve warninshotz fox rage világosabb gumi csalijaria. Mire volt nagy kapás? Mepps Aglia fehér 3as forgó. Se a piros, sem a narancssárga nem kellett nekik.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz jansky1 #92977 üzenetére
A híd elött ott egy horgászni tilos tábla, de voltak akik a hídról nyomták. Azt hiszem a szabályzatban is benne van, hogy tilos a hídról horgászni. Csónakot nem béreltünk, mert zárva tünt a hely illetve mert fújt a szél rendesen. Volt egy Matizos nagypapa, amikor távozott, azt padló gázon tette egyesben, úgy hogy 1 perc alatt jutott át
-
PpenoO
őstag
Remek napot töltöttünk Mr. Figyelmeztető Lövéssel. Hajnali csipás tekintetek, bőrfotelekben napfelkeltés beszélgetés, ismerkedés egymással és a tájjal, gőzölgős nedves tájak, sáros dagonyázások, kemény akadók, katarzisok, pihenések aztán mindent kezdtünk újra
jansky1: A kapu(k) nyitva álltak, de neked nem volt jó a mai nap
Viccet félretéve tényleg nem rossz hely, festői táj és 2 állás van ahol lehet partról horgászni, max ketten: a híd elött bal oldalt, illetve a hídon túl jobb oldalt ütközésig. A leakadt jószágok természetesen sokkal nagyobbak voltak mint amit kifogtunk . Nekem volt egy komoly kapásom, kb 5 másodpercig bírta a 0.10es fonott, aztán fordult egyet a hal (szerintem harcsa), és páng...hermanyi feeling.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Látod ezt Steady? 46cm
Horcsognek külön köszönet a sok tanácsért, csak összejött 2 év alatt az első csuka.
Tőserdőn vagyunk Warninshotzzal.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz hermanyi #92918 üzenetére
Szerintem meg egy 20-30ezres orsót is lehet elfogadhatóvá tenni. Hézagolás nekem megér 10-12 ezer forintot, amibe benne van a kenés, frankó összerakás nekem megér. 1-2 év helyett elketyeg jó pár évvel többet, pláne ha a zsinórvezető műanyag karika szar helyett berak egy normális csapágyat.
lumpy92: én idegbajt kapok ha lóg a hajtókar tengelye illetve fékez a felkapókar "csapágy". Ezt orvosolom egy szervízzel és tádáám érzés van.
Most voltunk együtt pecázni, Kastking Sharky III 3000es szűz orsót vittem. A buli végére már lógott a hajtókar. Na az ilyen jelenséget tudja Attila meg más szervízes is megoldani, évekig egybe marad az orsó.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz balou84 #92901 üzenetére
A véleménye az az, hogy egy szint alatt bármelyik is szar, max annyi szerencséd van, hogy jobban van összerakva. Szint felett meg Shimano Stradic, Ultegra, Stella meg a Daiwa megfelelői. Nyeletőfékesnél meg kizárólag Shimano. Azokban a nyelető fékrendszer nem gagyi puha spiáterből van.
-
PpenoO
őstag
válasz Zoli bácsi #92891 üzenetére
Én azt nem nevezném festésnek...
-
PpenoO
őstag
válasz lakisoft #92876 üzenetére
Döme orsókra, botokra én egy petákot sem áldoznék. Ha alsó polcos gyorsfékes orsót szeretnél, akkor aliról a Kastking Sharky III/Seaknight WR III/Tsurinoya NA orsók. Black Friday akció van éppen. Ha meg nyeletőfékes orsó kell, akkor Okuma Pulzar. 30e felett gyorsfékesből Daiwa Ninja vagy Exceler, EA orsója is jó vagy a Ryobi Zauber illetve az Okuma Ceymar CHD. Nyeletőfékesből meg Shimano Baitrunner OC amazonról. 50 felett meg Daiwa vagy Shimano.
Az alsó polcosokat nem feltétlen kell szervizelni, mennek 1-2 évet és kuka. Én viszont ezeket is leszervizeltetem. Szerintem megéri. Példanak okáért 4 éve tuningoltattam egy Okuma Inc orsót, azóta prímán teszi a dolgát és simán tudja azt amit egy középkategóriás Daiwa vagy Shimano.
A közép/felső kategóriát meg szerintem kötelező szervizeltetni.
Még annyi, ha itthon vásárolsz, akkor mindenképp boltból, kipróbálva tegyed. Hajtókar lötyög, visszaforgásgátló szorul, felkapókar feszül, fék tapad. 3ból 1 amit esetleg jól is rakott össze a kínai rabszolga.
U.i.: Szigorúan magánvélemény, a valóság ettől merőben eltérhet
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Kocsiba be, ablakot le, könyököt ki...
-
PpenoO
őstag
+20as szűz ponty a Tisza tóból. Mákuk volt vagy sem, who cares. Gyönyörű hal. Nem mellesleg új kamera dolgozhatott a DG felvételen, remek minőség.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Nov 30.-án lesz alkalmam legközelebb peccantani. Kérekszépen csukaparadicsom helyszíneket Bp 100km körzetében. Akár csatlakozni is lehet, ha valaki szeretne. Köszi előre is.
-
PpenoO
őstag
válasz WarninShotZ #92752 üzenetére
A múltkori betli után én fogom kidekorálni a fejét százas szakállas szögekkel ha szembe jön velem
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Szenzációs pecát tudhatunk magunk mögött, remek társaság jött megint össze.
Az újonc bandatagok kiérdemelték az öreg rókák tiszteletét, bátorságot tanúsítva, megjelentek az ismeretlen, ködös, kietlen senkiföldjén, hogy a sátán fattyaival cimboráljanak.
Ezer hála Herr Manyinak a fuvarért, cigiért (sima, 3. randiig nuku szex ) és a fenséges prémium Don Papa rumért.
Külön köszönet jár Steadynek a remek helyválasztásért: közel a lakhelyünkhöz, hihetetlen faunával rendelkező vizet és egy csodás tájat ismerhettünk meg. Örülök annak is, hogy a feleleveníthettük a gyerekkori emlékeit illetve, hogy kapcsolatrendszere miatt, VIP körülmények között megtapogathattuk Sziszi legújabb Italica Rolls-Royce rakóját. Nem utolsó sorban hálámat fejezem ki neki a felszolgált isteni reggeliért.
Nemsokára folyt.köv. a szilveszteri pecán.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz hermanyi #92691 üzenetére
Semmi szex? Úgy nyomtátok rózsaszínbe Steadyvel Ordason, azt hittem befolyásolható vagy, reménykedtem szorítunk egy kis romcsi helyet hátul
lumpy92: király, M4esen tali, add kölcsön a szájbilincset pls
mdav88: Ott van rajta a pecsét, az etióp szept.25.én (nem azt viszem), a kolumbiai meg nov.6.-án pörkölték. Ami a beiktatást illeti, száraz módban, sok pálinkával kell keresni a szappant a fórumpecai régi motorosai elött
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #92661 üzenetére
Akkor azt a többiektől kérj Még egy szenzációs ötlet, gumikesztyűt húzok alá
Viccet félretéve, köszi az észrevételt. Azt tudtam, hogy nem vízálló és ez gondot okozhat. Eredetileg a Watlernál néztem kesztyűt de csak kis méretek voltak. Rendelni már nem volt időm, ezt találtam és megörültem, hogy vékony mégis meleg, és pont passzol a kezemre ezért az orsókezelés is kipipálva.
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #92654 üzenetére
Jajjmár, csali cserénél, fogásnál leveszem és probléma megoldva.
-
PpenoO
őstag
Találtam best buy pergetős kesztyűt a decathlonban, 2e ft, persze nem bírtam ki, hogy ne nézzek be a Walterbe, Reiva csipesz 2e forintért is nagyon olcsó volt.
-
PpenoO
őstag
Zsinór mentő akció fast & furious modeban
Aliról még a múltkor rendeltem ezt a felcsévelő alkalmatosságot, remekül teszi a dolgát
-
PpenoO
őstag
Félhalmi csukák, reszkessetek
-
PpenoO
őstag
válasz Steady74 #92560 üzenetére
Nekem kell egy nagy vagy két kis csuka karácsonyra. Ha ti fogjátok ki vagy én az mindegy, így szívesen vállalom a kukta szerepét. Persze magammal se ... ki, előző este megcsinálom, ott meg max meg kell melegíteni. Mi legyen? Paprikás krumpli? Vagy Ervin féle bőrperkelt?
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz lumpy92 #92503 üzenetére
Megy gyakorolni 15.ére.
-
PpenoO
őstag
válasz Zoli bácsi #92411 üzenetére
Nagyon szép, én leszartam volna a halakat, pattintottam volna egy pezsgőt a helyedben
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Steady, szólj már Parcinak vegyen már a fórumpecásoknak egy PH tavat
-
PpenoO
őstag
Vadása tó, tuti nem fogtam volna semmit de banyával az anyóson semmi esélyem nem volt.
-
-
PpenoO
őstag
Karácsonyra szeretnék egy csukát, ezért jó lenne ha a következő NEM fórumpeca november végéig megvalósulna és lenne pár szaki akinek a botját átvehetném (5e/óra) amikor megakasztja a krokodilt.
Viccet félretéve jó lenne egy pergetős/úszós rablóhalas közös peca.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest