Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz MPowerPH #287896 üzenetére
Rezsó. Annak lehet állítani a hőmérsékletét, és nem égeti meg a tűz a wax egy részét.
Gondolom ha van indukciós melegítő, az még jobb.
Ha meg csak gáz van, akkor vízzel telt edénybe teszed a waxos edényt, úgy 100 foknál nem kellene, hogy melegebb legyen, ha nem forr el a víz.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
MPowerPH
félisten
A fozos wax felmelegiteset ki hogyan oldja meg? Gazon, rezson?
Don't Tread On Me
-
vallas
őstag
válasz ZavaBalazs #287872 üzenetére
Hali,
Persze, ha nem tudják, dobjad ki nyugodtan az enyémet.... majd akkor spórolok a még meglévővel, vagy kipróbálom azt a drágát amit valaki linkelt absolute black talán.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
Teljesen el vagyok veszve. Tegnap mondtam, hogy szeretném a bringám kerekeit lecserélni, de ez önállóan nem fog menni annyira fogalmatlan vagyok. Kónuszos, gyorszáras, átütős, centerlookkos, tárcsás felnifékes, 25-30 kitudja hány küllős simano agyas meg mittomén milyen agyas. Biztos van aki ezt meg tudja jegyezni. Aki igen, annak nagy+. Triban rc500-hoz szeretnék egy kerékszettet. Ami mondjuk 1500 g körüli.A bringán 9sebis sora set van, és a tárcsákat 6csavar fogja fel. Tudna valaki segíteni? Max 100000-re gondoltam. Ha van vállalható olcsóbb az nem baj.Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
Maximum1
őstag
válasz jjeahh #287889 üzenetére
Ilyen macskást rendeltem 3+ éve, ez nagyon vastag volt, méretre már nem is emléxem, elajándékoztam.
Amit most linkelsz az vékony ?
182/90kg mi lehet a jó? XXl ajánlja, jó lehet vagy vegyem a 3Xl-t? -
szuszinho
őstag
válasz Rodzser Mór #287891 üzenetére
Egyik szemed becsukod célzás közben
-
Rodzser Mór
senior tag
Embelek!
Azt vettem észre, hogy nincs jól beállítiva a kormányom a kerékhez. Mindig korrigálni, azaz visszakormáynozni kell menet közben. Már állítottam rajta párszor. Ezek szerint nem sikerült.
Van valami házilagos tuti módszer a jó beállításhoz? -
ReFleXx
addikt
válasz mauimagic #287877 üzenetére
Ajjaj nekem is ez van csak a sima nonboostos valtozat, amugy van egy olyan jelenseg a bringaval, hogy neha szabadon futas utan ujra a pedalba taposva jon egy kattanas es mintha ugrana a lanc, lehet amugy az is a szabadonfuto problemara vezetheto vissza. Nalad volt amugy barmi hibajelenseg?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
jjeahh
nagyúr
Super deals fülről nyitottad meg? Nálam is csak onnan megnyitva ilyen olcsó, ha máshol, pl. Kemaloce store-ben klikkelek rá ugyanezekre, már drágábbak.
Super Deals:Kemaloce Store:
Ettől független mondjuk Magyarországról böngészve mindíg minden drágább valamivel, a német webshopokban is
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ReFleXx
addikt
válasz -=RelakS=- #287878 üzenetére
Az olaj az annyira 70es evek, wax a meno
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Nutra #287871 üzenetére
Na igen! Sok ilyen és hasonló érthetetlen cselekvésű egyén van.
A fönti posztomban az életre_nem_valókat jellemeztem. Amit te írsz, az más kategória. Ez is megér egy külön fejezetet. A mai világban kiveszőben van a másikra tekintettel levés. A körültekintés, etikusság. Az ego van (náluk) mindenek felett. (Sokszor persze nem tudatosan. Ők így nőttek fel, eddig terjed jelenleg képességük. De lehet ezt fejleszteni, csak még nem jutottak el oda, hogy fejlesszék.) Erre sarkal a sokféle flexelős szósölmédiás bejegyzés, tiktokvideók, yt shortsok stb. Mekkora király vagyok ÉN ÉN ÉN ÉN. És aki lemarad, az kimarad. Na sikerült szentbeszéd irányába kanyarodnom
Járok olyan parkban, ahol jó széles a bringás+gyalogos út,fel is van festve. Persze ott a 6 ember egymás mellett sétafikál. Elfoglalva teljes szélességben a széles aszfaltcsíkot.
-
nagyúr
válasz Apophis #287813 üzenetére
Köszi a tippet! A gázpisztolyt inkább kihagynám.. Szerintem első körben veszek egy nadrágra akasztható bors sparyt.
jjeahh: Megfogadom a tanácsodat! Köszönöm!
zsocy: Egyébként már nem olyan veszélyes az Avas, főleg a kilátó környéke. Ettől függetlenül nagyon ritkán járok már arra. Plusz idén inkább Budapest környékén fogok bringázni.
Élni és élni hagyni
-
addikt
-
arcitec
addikt
válasz Roland861010 #287881 üzenetére
"Az utóbbi pár mosás" És hogy mostad? Nem kell ám azt "nagymosásnak" kitenni! Finoman langyos vízben, estleg némi folyékony mosószerrel kilotykolni. Akkor amikor már esetleg a só látszik rajta. Vigyed be egy boltba kimérik neked mi a hibás a szíj, vagy a mérő. Azért 8 év az nem kevés egyébiránt...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Roland861010
veterán
Helló
Szerintetek megéri a + 20k-t ez az Explorer 500 hoz képest.
Kaptam rá kupont. -
kuntics
aktív tag
Régi polar h7-es pulzusmérőm kezd elég furcsán mérni mostanság. Az utóbbi pár mosás kissé meggyalázta a szíjat (itt már azért én is szedegettem le belőle), okozhatja ez a problémát? Érdemes még ehhez a kb 8 éves mérőhöz szíjat venni, vagy inkább vegyek egy komplett újat? Nem adnék ki fölöslegesek 6-9k-t egy szíjra, ha alapból a mérő is lehet rossz, vagy amúgy sincs már sok hátra neki. Bírhatják ezek 10+ évig is?
-
mauimagic
senior tag
Kicseréltem a kerekeket a nyári műanyag kínai foschra ...
Ha már úgyis a kezemben volt, gondoltam megnézem mi újság a maximum 6 hónapot futott Deore hátsó aggyal. Ez asszem az MT410-B, vagyis "ipari csapágyas"...Addig rendben van, hogy 3 kalapácsosra downgradeelte magát a kazetta, mert ugye annyira q.rva erős vagyok:
...De hogy az egyébként elmebeteg szar kialakítású tengelyvég is letörik a p.csába szétszedésnél, az priceless:
Természetesen a csapágyak már most darálnak, well done Shiman0Asszem a kínaiak csinálnak ugyanebben a méretben DT Swiss koppintást, úgyhogy lehet érdemes is lenne elengedni a kezét ennek az ipari műremeknek, úgyis annyiért kapnék hozzá kazettát, mint egy új agy, de lehet drágábban, amolyan jappánosan
Ezúton kérek minden kommentemért elnézést, amikben Shinan0 agyak teljesen jogos pocskondiázására reakcióként védelmembe vettem ezeket a szarokat, ígérem többé nem fordul elő
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Mai Dupla-térdes:
-
Tin
veterán
Apropó, egy fokkal talán értelmesebb kérdés: az mitől van, hogy a nagy első tányérhoz a 11 sebis hátsó kazettán a 6 kisebb kerék kussban van, ha a 7-en van a lánc, az elég hangos, a 8-9-nél egy fokkal csendesebb, a 10-11-et meg ugye nem használom. Szóval mitől van, hogy hangosabbak a felsők? A trim benyomva, szóval nem attól.
Olyan, mintha kerepelne. Nem vészesen, csak nem tudom, hogy ennek ilyennek kell lennie? Mert a többi fokozatnál meg kussban van.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz ZavaBalazs #287872 üzenetére
Haaaat en inkabb maradok a smoovenal, soudal nem valt be, squirtet nem probaltam.
multkor mondjuk 200km utan kerte a waxot, igaz akkor 1500 szint volt benne, valszeg hamarabb keri ha ugyanazon a tavon tobb volt a szint.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
jjeahh
nagyúr
Akit érdekel, a "Superdeals" fülön megtalálja őket, linkelni asszem nem lehet ennyiért.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ReFleXx #287869 üzenetére
nem smoove-val bikeinn chat:
"SMOOVE Universal Chain Lube 125ml Red One Size
We are waiting for the following item to arrive from the supplier end please wait once we have it we will ship the order ASAP. The item may arrive in the next few days but we do not have any specific date from the supplier at the moment"
jövő hétfő reggel még egyszer rákérdezek, ha akkor nincs konkrét válasz, akkor kukázom a smoove-ot a kosárból. squirt neked kell helyette? vagy akkor már inkább az itthon is kapható soudal, decathlon wax vagy bánom is én mi...? vallas szintén nyilatkozzon.
most épp ilyen van a láncon, mert ebből volt egy kis kölcsönadós maradékja a cimborámnak, mondjuk nagyon nyilatkozni nem tudok róla, 80 km-t mentem vele kb.[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Nutra
tag
válasz Rodzser Mór #287864 üzenetére
Azért a kirajzó hétvégi bringásfajta is tud érdekeseket produkálni.
Tegnap mentünk egy rövid Dkeszi-Vác odavisszát a párommal.
Egymás mellett tekerő csellengők, akik meglepődnek, ha náluk kicsit gyorsabb érkezik. Amikor sikerül elmenni mellettük, azonnal visszazár, behúzódik, mer'ugye csak ők vannak többen, velem biztos nem jön senki. Kanyarokat teljesen kiszámíthatatlan íven vevők és egyéb állatfajták....
Amúgy az átlag 20,4 volt, ami talán nem a mindenkit lenyomó eszetlen száguldozás, aminek máshol a helye -
ReFleXx
addikt
válasz balintbaba #287837 üzenetére
Jelenleg ennyire nem vagyok kemeny, de ha egyszer az leszek mindenkepp
-
ReFleXx
addikt
válasz balintbaba #287817 üzenetére
Ti mivel waxoljatok a gazpisztolyt?
-
parandroid
félisten
válasz Rodzser Mór #287864 üzenetére
Az kimaradt, hogy képes egy egy sáv széles, amúgy nap mint nap teljesen kihalt, de a hirtelen jó időre tekintettel hirtelen M7@siófok forgalmú mezőgazdasűgi úton 1,5 órán keresztül parkolóhelyet keresni a kétoldalt parkoló, a padkát, és a mezőt szétcsesző sorstársainak kocsisorai között forogva, tolatgatva, araszolva, beszorulva, ezzel természetesen teljesen megbénítva a gyalogos, és kerékpáros közlekedést is, lehetetlenné téve a gyerekek járműves elhaladásá, és a kutyasétáltatást (azno tevékenységeket, amikre az az út egyébként való). Közben ideges, mint állat, lila a feje, a felhúzott ablakon keresztül üvöltözik mindenkivel, aki arra jár, legyen az gyalogos, kerékpáros, másik autós, vagy egy, a hirtelen tömegtől teljesen megzavarodott réti galamb. De a legszebb az, hogy ha van előtte véletlenül mégis 10-12m üres szakasz, akkor természetesen padlógázzal kell közlekednie a nyugaton leselejtezett, és okosban importált, és levizsgáztatott, sűrű fekete füstöt okádó (valaha) prémium SUV-vel.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
balintbaba
tag
válasz Hasaggymeg #287858 üzenetére
Ahogy én számolom 330-340 km a táv és olyan 1300 méter a szintemelkedés. A szintet nem is néztem ameddig nem írtad, mert olyan huplik vannak az egész távon, amit az ember észre sem nagyon vesz.
Igazából ezt a Divide egyik főpróbájának szánom, ha ez nem megy, akkor nincs is értelme benevezni.
Rodzser Mór: Ez van, nincs mit tenni, otthon kell maradni zwiftelni. Vagy esetleg a másik lehetőség a ma már kitárgyalt, pisztolyos/fegyveres megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Tök jól meg lehet figyelni az embereket bringázás közben.
Én csak életre_nem_valók-nak hívom őket. Sajnos egy jelentős részük ilyen (vannak persze normális túrázók is):
1. Megy az erdőben vezető úton az autójával meleg, napos időben, és olyan sebességgel, hogy a huzat nem lehet zavaró (max. 30-40 km/h) , összes ablak koppra felhúzva.
2. A célponthoz egész közel parkol le az autójával, nem áll meg kicsit távoleső parkolóban, Inkább behajt az erdészeti, egysávos, engedélyköteles útra. Nehogy 300-800m-t gyalogolni kelljen.
3. Kiszáll az autóból az erdős, jó levegőjű részen, egyből rágyújt egy cigarettára. Aki meg körülötte van gyalogos vagy bringás, az szívhatja a kiszabott cigifüstöt. A legjobb, amikor sétálás közben fújja a füstöt, akkor minden mögötte menő szívhatja hosszabb időn át.
4. Elmennek a kirándulóhelyre, kisvártatva kipakolják a fejenként 5000 kilokaloriát, amit feltétlenül fel kell zabálniuk, nehogy éhenhaljanak az alatt az 1-2 óra alatt. Egyébként ha 10 napig nem ennének, akkor is még 20 kg túlsúly lenne rajtuk.Ezért kár otthonról kimozdulniuk és rontaniuk a levegőt.
-
Tin
veterán
válasz Speedy007 #287861 üzenetére
Nem az átfogásról beszélek, azt ismerem. A Hyde-on 3x9 volt, annak a középső tárcsája 36T, a kazetta meg 11-13-15-17-20-23-26-30-34, és teljesen el lehet lenni ezzel az átfogással síkon és kisebb emelkedőn-lejtőn. Ha valaki nem akar tartósan 30 felett menni, vagy hegyet mászni, akkor a 36:11 és az 1:1 is elég a két végén.
A Riverside fokozatkiosztására (11-13-15-18-21-24-28-32-36) gondolok. Én a fent említett középső tárcsán síkon általában 36:15-ben mentem, esetleg 36:17, a "könnyű" (lassú) fokozat meg a 36:20 volt. A 3 legkisebb ugyanaz, de középen nekem kicsit szellős a kiosztás, persze ha 9 fokozatot kell elosztani, akkor nyilván csak így lehet. Szimplán csak a használati tapasztalat érdekelt.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz -=RelakS=- #287860 üzenetére
A montim bár TL ready, de belsővel használom. Már az elején kapott ilyesmi szúrásos defekteket. Beszereztem a Fundax defektvédő szalagját. Legutóbbi tekerésem után 4 db. kisebb tüskét szedtem ki a gumiból. Kíváncsi leszek, hosszabb távon mennyire válik be.
-
Speedy007
őstag
Nekem az első hajtóműn van 40T hátul 11-13-15-17-20-23-26-30-34-39T kiosztással nekem teljesen vállalható utálok pörgetni ("kutya úszást")szeretek erőből menni jó időben szélcsendben vagy hátszél esetén éppen hogy nem kevés hanem pont határ eset sík terepen. Emelkedőn kicsit hátrányos ez a kiosztás ha nem vagy gyakorlott kerékpáros szerintem 43 vagy a 48-s kazetta jobb lenne erre a célra de mivel ritkán megyek 10%-nál nagyobb emelkedőre így kibírom. 40T-s alatti hajtómű kiosztás szerintem azoknak jó akik szeretel pörgetni meg kevésbé gyakorlott kerékpáros
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Jó ez a Tannus Armor, de egy ilyen tövisnek nem ellenfél
[kép]Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tin
veterán
válasz FeniX- #287792 üzenetére
Mesélhetnél róla kicsit, mert itt a topikban tényleg mindenki ajánlja, de nem tudom, hányan használták is. Így leárazva már tényleg jó vételnek tűnik, csak nem tudom, hogy ez a 36-os tányérhoz illesztett 11-36-os MicroShift kazetta (11-13-15-18-21-24-28-32-36) mennyire élhető. Nem az átfogásra gondolok, az rendben van, hanem a fokozatkiosztásra. Meg hogy a fék mennyire használható. És milyen teló van rajta, nagyon gagyi?
Asszonynak kéne, szerintem nem sokat fog bringázni, de azért egy hétvégi 50 km-es túrát azért bírjon ki. Elvittem már pár hete Decathlonba, ült is rajta, nyilván nem tetszik neki annyira, de ez nem egy szépségdíjas bicaj, viszont hiába venne 2x ennyiért valamit, ha komolyan bringázni kezdene (amit nem hiszek), akkor az is kevés lenne egy idő után, addig meg ez is jó. Vagy legalábbis én így gondolkozom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #287838 üzenetére
...a végére egy Fertőt, ha mégis kevésnek bizonyulna.
#287837balintbaba...ez mennyi lesz végül, 350/1500? 😳
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #287856 üzenetére
Köszi! Na majd egy esős napon nyomok egy MyWoosh tesztet és próbálom bika fordulaton aztán jöhetnek a nagy wattok
-
nagyúr
közben dekásappba APP10 kóddal 10% kedvezmény
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #287852 üzenetére
Megnéztem a companion appba, jó alacsony, 65RPM átlag Ami nekem tuti kevés, 90 körül megyek kint, de dombosabb terepen 100rpm.
Lehet ez okozza az alacsony tesztet?(Logikus lenne..) -
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #287852 üzenetére
pf nálam ma 70 és 90 között volt, 170-es hajtókarral ez kb OK, 85 fölött komfortos nálam
ha választanom kéne, akkor 85-90-nel mennék végig
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lsebestyen
addikt
válasz dom1n0 #287848 üzenetére
Milyen fordulaton csinálod a ramp tesztet?
Egyébként én is azt figyeltem meg eddig rövid wattmajom karrierem alapján, hogy kint a magasabb wattokat sokkal könnyebben tudom tartani hosszabb ideig, mint a görgőn, mert túlmelegszem nagyon gyorsan.
Első héten rendesen meg is lepődtem, hogy kint mennyivel jobban jönnek a magasabb wattok. Nem hinném, hogy pontatlan lenne bármelyik mérő (suito, inpeak), mert a z2 wattjaimhoz tök ugyanazok a pulzusok kellenek normál körülmények között.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #287848 üzenetére
ja, lehetett volna több légmozgás, majd jövő alkalommal beteszünk plusz ventilátort is, ami fúj, kb kétharmadnál már eléggé meleg volt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SpaceKombajn
aktív tag
Pisztoly alakú kulacs kell
Aztán valamelyik nem az lesz.spacetime
-
Ringman
nagyúr
válasz balintbaba #287841 üzenetére
majd fény derül ezekre idővel
a végére a pulzus is szépen emelkedőre állt (az elején meg szerintem izgultam, az 100-115-130W-ot nehéz is volt tartani).
[ Szerkesztve ]
-
FRIZ 22
senior tag
válasz t420s #287551 üzenetére
Üdv!
Simán szerelhető otthon is, rém egyszerű szerkezet.
Garvelba próbáltam, nem rossz - nem rossz
Itt egy szétszedés-festés videó. -
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #287841 üzenetére
Érdekes módon én az ftp alsó környékét (85-90%) elég sokáig tudom tartani, főleg kint IRL, viszont ahogy besavasodok komolyabban a vo2 max környékén, ott lefőtt a kv.
Ezek a ramp testek is mindig ezen hasalnak el, hogy egyszercsak lesavasodok és megáll a lábam, kardióban meg bőven bírnám, 168 volt asszem múltkor is a pulzusom a ramp legvégén amikor a lábam kilépett a beszélgetésből -
vallas
őstag
-
balintbaba
tag
válasz Ringman #287840 üzenetére
15 wattonként mentél fel, szóval nem hiszem, hogy nagyon felül mérte volna. Ha nagyobb darab lennél vagy ha tudod magadról, hogy az anaerob kapacitásod erősebb, akkor esélyes, hogy magas lett volna a becslés.
Amúgy az FTP egy eléggé elméleti szám, aki egy órán át tudja tartani a ramp vagy 20 perces teszttel (95%) becsült FTP-jét, az egy állat.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #287836 üzenetére
köszi!
69 kiló vagyok, ez lemaradt.
érzésre ezt felülmérte amúgy, nem tudom hogy egy óráig mit bírnék, majd ha lesz wattmérőm (assioma, szállíts már), akkor tesztelem.erőnléti alap hiányzik, sokat kéne idén tekernem
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz Dark Archon #287835 üzenetére
na b@szki, erre hiba volt kattintanom, épp kezdtem magam lebeszélni a gravelről...
Van ez a Sora-val szerelt Boardman CX, amit árul, 200k-ért jónak tűnik.
700x35c gumival szerelt, a kép alapján sokkal nagyobb bele se menne, nem?[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz balintbaba #287837 üzenetére
Tisza-tavat még beleraknám
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok. Még1x utoljára bepróbálkozok hátha. Abba kérnék tanácsot hogy megvegyem-e az( utolsó L-s, sikerült lefoglalni) RC520-at ami simano 105-s variáns, 379e-ért, vagy inkább nézelődjek használtan? Amit keresnék
- endurance GEO! (első outim lenni)
- tire clearance 35mm+
Jó lenne a hidro fék de tudom h ebben az árban nem biztos h akár használtan is van.
Szóval, szerintetek inkább nézelődjek mert 300-380 között találhatok jobbat használtan, vagy az RC520 újonnan jó? Tesztekben nagyon dícsérik mint belépő szint.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #287824 üzenetére
szerencsére már vannak terepmintás gravel cipők, ideje lenne frissíteni a szettet
-
Ringman
nagyúr
erg mode nélkül tréneren csináltam ma egy ramp testet, 100W-ról indulva, de edzővel beszélve 15W-ot emeltem percenként, így 265W-ot tudtam még megtartani, a 280W-nál hasaltam el (egyébként elég nehéz 3-4 W-ra pontosan is tekerni úgy, hogy percenként mást kell teljesíteni), kb 235W-nál kezdtem el savasodni. max pulzus 200 volt polar karpánttal mérve.
az átlagos leadott teljesítmény így 171 lett (nem tudtam mindig W-ra pontosan tartani a lépcsőket), 0,75-ös szorzóval az ftp meg 198,75W (265×0,75)nem sok, de legalább van már mihez viszonyítani. kb 4-5 hét múlva ismétlés, addig minél többet kéne tekernem.
-
6030D
őstag
Ezzel be tudod lőni, hogy beleér-e a lábad a kerékbe, vagy sem.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz balintbaba #287825 üzenetére
Csengő helyett, bringaútra?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Apophis #287822 üzenetére
...ide csak így szabad fegyvert linkelni.
#287823 Weareus...ha 50%-nál nagyobbra saccolom valami komolyabb eső esélyét már én sem vezetem elő a lovat.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Hasaggymeg #287820 üzenetére
Ha reggel melóba menet felkelek, kirakom a kezem az erkèlyen és érzem, hogy esik, ki se viszem a bringát a szobából.
Megyek gyalog vagy a Stevens-sel.
Mondjuk egy sárvédő nem àrtana a Stevensre akkor... vagy váltóruhát kell vigyek.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zsocy
őstag
Ez a képen végül is elég jónak tűnik, engem inkább azt érdekel melyik a legkönnyebb stukker mert ugye minden gramm számít
Amúgy ha jól tudom bulikavagyok Miskolc környékén teker, este az Avas kilátóhoz lehet én is valami ilyennel mennék fel. Vagy ilyennel sem
Ok, most nézem, ha én ezzel az áttétellel felmegyek az Avasra akkor nem kell oda puska, csak fejbe rugok minden orkot simán
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Weareus #287809 üzenetére
Ezek a gumik nem hosszú aszfaltos ridera valók
...ahogy mondod, de nem miattad, mert sportolni jó, hanem a gumik miatt, kár őket aszfalton koptatni...remélem is, hogy rendeltetésszerűen használod majd a bringát.
-
Apophis
őstag
Sajnos élesed csak otthon lehet.
De pl. Arminius HW 88 Super Airweight - 280g. Zsebben elfér.[ Szerkesztve ]
All was naught but to serve the void...
-
jjeahh
nagyúr
válasz bulikavagyok #287812 üzenetére
Nem "annyira" hangos, de arra elég, hogy pl. beltérben az egész család megijedjen tőle . Valamiért a kutyák 90%-a fél a hangjától, felénk sokan használják emiatt. Ha megfigyeled, a román emag.ro tele van sokkolóval, a magyar .hu-n meg asszem szinte egy sincs, ami nem véletlen . Sziréna nem kell, fölösleges, attól valszeg egy agresszív kutya csak még agresszívebbé válna. De ha egyetlen egy önvédelmi eszközt akarsz, akkor én "fog" szórófejes bors sprayt ajánlok inkább, mert az 100% beválik az összes kutyán. egyetlen hátránya, hogy nem tudod megelőzni vele a támadást (ezért használok sokkolót is), hanem akkor kell használnod, amikor már rizikós helyzetbe kerültél, közel van a kutya és támadni akar.
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
válasz bulikavagyok #287730 üzenetére
A paprika hatóanyag van betiltva, egyéb (pl. CS) önvédelmi sprayket legfeljebb 20 gramm töltettömegig szabadon lehet viselni. Persze ez a rúzs méret, egy fújás. Valamint állat ellen eleve jobb a pepper. Legál opció a gázpisztoly, ha kiváltod a viselésit (alanyi jogon jár, online intézhető), kutya ellen a hang miatt sokkal hatásosabb, vannak kis tömegűek.
Side note: normális rendőr nem fog büntetni egy 50-es pepper-el sem, ill. innen kit igazoltatott rendőr az elmúlt 15 évben? Tesznek rá magasról. Én a helyedben az egyik kulacs helyére betennék egy medve sprayt, a dobozt körbetekerném fekete szalaggal.
[ Szerkesztve ]
All was naught but to serve the void...
-
nagyúr
válasz jjeahh #287790 üzenetére
Köszönöm az újabb tippet! Rákerestem erre a sokkolóra, azt hogy érted, h elég volt ellenük a hangja? Ahogy látom nincs benne sziréna funkció!? Maga a sokkoló meg nem lehet valami hangos. Vagy igen?
Lacerta és fattyu:
Weareus: Szép, gratula!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Weareus
addikt
válasz Hasaggymeg #287807 üzenetére
Bizony, 300 km kőkemény.
Ezzel kapcsolatos kedvenc videóm.
[link]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Hasaggymeg #287807 üzenetére
Köszike. Pestről hoztam, tegnap első busszal fel, 9-kor vettem át a Bozsik Arénánál. Az volt a terv, hogy irány a BUBA, onnan tovább Siófokig, ott balra (dél felè le), majd a Kaposvàr-Szigetvár-Sellye-Harkány-Villány vonalon haza Mohácsra. Erről az első öt perces próbakör után lebeszéltem magam. Ezek a gumik nem hosszú aszfaltos ridera valók.
Úgyhogy Pécsig maradt a vonat, onnan is elég volt hazatekerni.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zsocy
őstag
válasz Roland861010 #287797 üzenetére
Van ilyen, az egyik Stravás ismerősöm pl. pénteken letekert 368 km-t (Fehérvár-Kecskemét-Eger). Van aki képes ilyen hosszúakat menni, de azért nem úgy hogy felugrik a tegnap vett Decás bringára aztán nyomja ( ), hanem ennek az ultratávozásnak megfelelően edzi magát előtte jó sokat.
Én csak messziről csodálom őket, az én maxom 130 km körül volt egy nap alatt és nem élveztem a végén már (tour de zalakaros hosszú táv), de idénre tervezek egy egy napos Balatont én is, azt már nagyon sokan megcsinálták innen is.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Weareus #287804 üzenetére
Szép gratulálok hozzá.
A világcsúcs...1026km/nap...ugyanakkor aki rendszeresen kerékpározik az tudja, hogy 300km is megsüvegelendő, egy seggel meg egyenesen tiszteletreméltó.
#287806 fattyu...el kell rejteni az erdő szélén egy odúban.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz bulikavagyok #287730 üzenetére
csak mondom hogy közbiztonságra különösen veszélyes eszköz kategóriába esik.
közterületi viselése tilos.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
(ex)Cat
senior tag
300 km simán. 400 is belefér, 500 felett már problémás. 500-nál többet 24 óra alatt én csak a Ring24-en mentem. De 3-400 megvolt többször is.
-
Weareus
addikt
Wattmérős pedál helyett inkább vettem egy ilyet.
Első karbon vázam. Egy leftyt még elviselnék hozzá...
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
dom1n0
senior tag
Megjött az itt sokak által ajánlott Shimano RC702 cipppő, így tekerés nélkül kényelmesnek tűnik, az a célom vele hogy erre rakom a wahoo speedplay stoplit, a pedált meg görgőre, ha ott bevállik mehet ki élesbe a magped helyére, ha nem átszerelem erre a magpedet..
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest