Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #286885 üzenetére
Örülök ha ki tudok tekerni ott, nemhogy KOM-ozzak. ...bár rápihenve felszaladhatnék Garminnal zsebemben, hátha.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
Micsoda csopperek jöttek szembe
Láttam már dolgokat a bringaúton, de ez egy motorizált miafranc
Húzta neki, de lenyomtam
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Friczy
senior tag
válasz vlevi #286884 üzenetére
Ki van ez találva. Ha nincs gyalogjárda, akkor a gyalogos közlekedhet a kerékpárúton. És ez esetben a kerékpárosnak sincs mérlegelési lehetősége, mint a gyalog- és kerékpárút esetében, mert ott, ha a gyalogosforgalom sűrű, akkor mehet az úttesten. Kerékpárút esetében nem.
-
chubby2o6
senior tag
Mai térdespatakos. Kacsák is voltak, de elslisszoltak, mire előbányásztam a telót. Naplás-tó környéke, természetesen tömeg mindenhol. Arra viszont jó volt ez az út, hogy:
1. Felavattam a tl rendszert egy "igazi" defekttel. Eddig is voltak királydinnyés defektjeim ( a többségét észre sem vettem ), de ma sikerült benyelnem a hátsóba egy kb. 3x30-as szeget. Csak azt vettem észre, hogy ütemesen kattog valami, hajtástól függetlenül. Tövig belement, csak a feje látszott ki, ráadásul horogszerűen visszahajlott, alig tudtam kipiszkálni a gumiból. A tej tette a dolgát, és a vázat is csak egy kicsit köpködte össze .
2. Kipróbáltam a Bryton S800 naviját. Bill. nincs rajta, bele kell beszélni a címet. Voltam már máskor is a Naplásnál, a Kerepesi-Veres Péter úton szoktam menni a Szilas-patakig, ott fordulok rá a patak menti bringagyalog útra. Ez minden kereszteződésnél el akart küldeni jobbra, én meg dafke nem arra mentem. Igazából kíváncsi voltam az újratervezésre, amit elég flottul abszolvált, egyszer sem akart visszafordítani. A sokadik jobbosnál lefordultam, az Újszász utcán kötöttem ki, végig bringasáv, egy emelkedő után egy hosszabb lejtő, na ott szedtem össze a szeget.
Összességében meg vagyok elégedve a navival, csipog a fordulók előtt, meg ki is írja, csak azt nem látom szemüveg nélkül, de simán követhető így is. -
ReFleXx
addikt
válasz ZavaBalazs #286894 üzenetére
Ok
Jester01, grat a KOMhoz! Asszony husvetol azt egybol becsuszik egy KOM?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
vallas
őstag
válasz ZavaBalazs #286894 üzenetére
köszi, majd írok privit a többit ott
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ReFleXx #286889 üzenetére
Olvastál volna kicsit tovább...
Péntekre számítok, remélem nem borul meg attól, hogy 3 helyett 4-et rendelek belőle.vallas: bedobom aztán majd szólok, ha erre járok. Most épp itt, szóval legközelebb 3-4 hét múlva esélyes.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #286888 üzenetére
. Sebaj, következő alkalomra (ha lesz olyan), kinéztem egy menőbb szegmenst, ahol Zoliwrc szerint lehetetlen KOM-ot menni . Feherhegyen nem is volt tervben a KOM-ozás, csak megtetszett, hogy olyan meredek, egyáltalán nem számítottam ott ilyen emelkedőkre.
#286886 Hasaggymeg: koszos lett a... gumid
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #286890 üzenetére
Én speciel utálom. Ha Szada felé megyek, akkor nagyon macerás kimenni az útra, lámpára órákat kell várni. MOL kútnál beláthatatlan a kereszteződés, temető mellett csak egy biciggglisjárda sikerült… Szada felől talán jobb menni rajta.
-
vallas
őstag
válasz ZavaBalazs #286875 üzenetére
Azt megoldom, megpróbálnád?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz gabro0 #286881 üzenetére
Gödöllőn a Dózsa György út mellett viszonylag jó a kerékpárút. Apró bibi, hogy a Penny, Aldi, Tesco, Lidl, Stop Shop az út másik oldalán van, bringás átkelőből meg most eszembe jut vagy kettő: belváros és városhatár
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
fattyu
veterán
velem az órám tegnap este 10 (moziban ülve) közölte figyelmeztető üzenetben hogy valami nagyon gátolja a felépülésem és 48 óra pihenés...
jó ettem délután 5 gombóc fagyit de nem gondoltam ilyen súlyos...a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #286877 üzenetére
Apropó puhapöcs, Nagy Koppány nagy tányér.
...ez meg egyre rosszabb, egyszerűen nem tudok elszakadni a hármas zónától.
🤭"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #286874 üzenetére
Szép nagyot tekertél . A KOM-omat mikor veszitek már el?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
vlevi
nagyúr
válasz Mezga Aladár #286879 üzenetére
És gondolom csak kerékpárút tábla van rá kirakva, és a másik oldalon sincs járda.
Mert rengeteg helyen ilyen faszul tablazzak ki. De legalább a pénzt felveszik a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésért.
[link]
Persze máshol meg verik a nyálukat, hogy járdán tilos kerékpározni.
De, ha kerekparut van, akkor ott tilos gyalogolni, kérdés, gyalog hol menjen? Az úttest én?
-
balintbaba
tag
Mai térdes:
Balatonhoz ne jöjjön senki, már így is túl sokan vagyunk. Tényleg élhetetlenül sokan tekernek most Siófok környékén. -
gabro0
őstag
válasz Mezga Aladár #286879 üzenetére
Sándorfalván tudnak csak igazán bringautat építeni: Jobbról egyébként kapubejárók, házak vannak
EuroVelo 11 szakasz mindemellett.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Lengyeltóti “kerékpár út”2024 Húsvét.
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #286874 üzenetére
bocs, de a képen nem látszik, hogy merev lenne...
De elhiszem, légyszi ne tegyél fel képet, mert akkor bannolnod kell magad[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz gordonfreemN #286868 üzenetére
squirt
Vigyázz, ha simán beírod a keresőbe, egészen más dolgok is kijöhetnek, amiknek semmi köze a kerékpározáshoz -
-
mauimagic
senior tag
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #286862 üzenetére
Én a csavarra ráhajtottam az alátéteket előtte, így könnyen be tudtam hajtani a csavart a csőtengelybe. Megvolt a hajtómű szerelése 5 perc alatt, tovább tartott a csapágyfészek kitakarítása féktisztítóval és a régi négyszögletes hajtást leszerelni.
-
vallas
őstag
Nem tárazott be valaki Smoove-ból???
kezdek kifogyni, de csak ezért nem rendelnék, de ha valakinek több darab van, és megválna egytől akkor vevő lennék egyre.................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #286378 üzenetére
Így is lett.
Odamentem, megnéztem, kipróbáltam aszfalton, füves, dombos részen, azonnal beleszerettem, és rögtön meg is vásároltam.
Csodaszép kis bringa; egy árva karcolás, kőfelverődés sincsen rajta sehol, szóval szerencsére tökéletes állapotban van.
Ráadásul méretre is éppen tökéletesnek bizonyult.
"Aquila non captat muscas."
-
gordonfreemN
addikt
Weldite tf2 ultra dry wax: 15km után már ujra kell kennyi, elkezd nyihogni a lánc, szóval annyiranem frankó.
Terephez, ott is salak/homok de inkább csak száraz viszonyok közé squirt vagy smoove Universal Chain Lube vagy van más?
Van ami itthon elérhetö?
Ha squirt, annak mi a pontos megnevezése?
Mindenképp csepedtetösben gondolkozom, főzni meg pláne nem szeretném.
100km ha meg lenne egy kenéssel, már jó.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gergo5991
őstag
válasz RexpecT #286837 üzenetére
köszi a kódot, ez működik, 1823 euró lenne egy scalpel 3 mas
faxom, 5 eurós felárral lehet rendelni utánvétre is
és ingyenes szállítás
btw utánvét vagy paypal a jobb? gari ügyben.. asszem itt volt 1-2 komment vagy más fórumon, hogy nem igen akartak válaszolni a megkeresésekre gari ügyben#286840mauimagic
úgy néz ki a h10 es csak stuttgart-ban személyesen vehető csak át omg
[link] ez lenne az
neten találtam 1 szolgáltatást, hogy oda rendelhetek német címre, majd onnan tovább küldik nekem
még nem tudom mennyi a felára ennek, de megpróbálok írni az üzletnek egy ilyenben benne-e lennének, most kimenni vonattal 200 euró lenne
visszanézve régebbi HSZ-eidet, picit félek az oiz-tól mikor azt irtad inkább leadnád a méhtelepre[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz flash- #286865 üzenetére
Ha újat akarsz, és 29-est, abból már nem nagyon találsz 2x-3x rendszerűt. Egy modern(ebb) 29er normális telóval szinte biztos, hogy 1x11, 1x12 sebességes. De igazából bőven elég. Ha aszfalton közelíted meg a terepet, meg úgy általában többet mész síkon, akkor elöl egy 36T tányér a hátsó 11-42/46/50 sorral simán elég. Ha inkább nagyokat akarsz mászni, akkor elöl egy kisebb ( 32 vagy 34T ) tányér egy hátsó 11-50-el felvisz mindenhova, vagy legalábbis jó eséllyel nem az lesz a szűk keresztmetszet .
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #286862 üzenetére
Hát ja, ha ennek a felhúzócsavarnak kisebb az átmérője a hajtókar lyukánál, akkor igen, kell az alátét, különben tényleg belemászik a hajtókarba. Ha nagyon nem sikerül a gyárival, mérd meg a tengely belső átmérőjét, és annak alapján tudsz venni akár aliról is [link] ( lejjeb görgetve találsz még bőven ), de hazai webshopokban is kapsz.
-
chubby2o6
senior tag
válasz flash- #286861 üzenetére
Mindkét agyam gyárilag átütős volt, végsapkákkal alakítottam qr-re. Direkt hatcsavarost akartam, de választhattam volna centerlockost is. Nincs összefüggés a tengelytípus meg a féktárcsafelfogatás között, plusz létezik adapter, amivel a centerlockost át tudod alakítani hatcsavarosra. Ez pl. [link] egy egyenesküllős, centerlockos, gyorszáras hátsó agy, gyakorlatilag már szinte mindent át lehet alakítani az egyéni igénynek megfelelőre.
Kezdő montisként szerintem nincs jelentősége, hogy boost vagy non-boost, ha a kinézett bringa minden egyéb szempontból megfelel, ez ne tartson vissza. -
gordonfreemN
addikt
válasz Fall-N #286843 üzenetére
Igen értem, köszi a választ.
Nos nekem épp ebböl az alátétből lett a kotyogásos gondom. Ugyanis a mérete (átmérője) nagyon kicsivel nagyobb csak, mint maga a hajtótengely, emiatt ahogy felhúztam a nem hajtómű oldali hajtókart vele és a csavarral (amikor még ezen hajtókar rögzítőcsavarjai lazák ugye) szépen bemászott a hajtókar alá és a hatókarcsavarok meghúzásakor feltámasztott/kitartott, így nem tudtam a kellö nyomatékkal ráhúzni a tengelyre a hatókart és szépen kilazulgatott.
De lehet valamit mégis rosszul csináltam és kellenek azok az alátétek oda...[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz gabro0 #286859 üzenetére
Este elég lenne szerintem a 30 lumenes folyamatos mód, a max fényerő nappal tűnik nagyon faszának, hyperflash módban. Feltűnt ez amúgy, hogy nappal a nagy fényerő önmagában nem elég, számít, hogy hogyan villog a lámpa. Ha jól ki van találva, akkor nagyon figyelemfelkeltő, mint a hyperflash. A radar is nagyon faszán villog, de napsütésben nekem gyengének tűnik, igaz a topikban egyedül vagyok ezzel a véleményemmel . Tudtommal az 80 lumen.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz jjeahh #286838 üzenetére
ViZ300 brutál, nekem az van 1 hónapja Szürkületkor hátranéztem és a mögöttem 150 méterre lévő KRESZ táblán még láttam visszaverődni a fényét villogó módban, ami 30 lumen és adatlap szerint 45 órát megy el így.
Szerintem egy kis szakértelemmel szétszedhető és cserélhető az akksi benne
Ha valaki első lámpát keres, a Cateye AMPP800-at tudom ajánlani, nemrég jött ki az AMPP 900, Type-C csatival, nagyobb akksival és +100lm max fényerővel.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #286834 üzenetére
Köszönöm a tippet, a 2024es reaction pro-kozul az L-et ajanlja, ami még kicsit nagyobb is mint a regebbi, 2018as reaction pro amit kineztem. Úgyse trail-eken mennék, inkabb egyenes széles fel le utakon de akkor eleve jonak kell lennie gondolom. az L nek
Na meg egy kerdes, amit kineztem, azt irja boost-os a hajtása es a hatso agy.
De ha cemterlockos az elso hatso agy akkor az azt jelenti hogy nem átütőtengelyes ugye?[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #286842 üzenetére
...meg, hogy a keményfarkúak keményfarúval nyomják.
Ezexerint a versenyzők is mind puhap.csök...ma is tanultam valamit -
nagyúr
válasz flash- #286831 üzenetére
Igaz, h össztelós, de én egy 21-es méretű Cube-ot vettem a 192 cm-es magasságomhoz (86-87 cm átlépő - ha jól emlékszem). Mielőtt megvettem, egy haverom 21-es méretű bringáját teszteltem (Cube Reaction), határeset volt, de még épp kényelmes nekem. Az ő 186-os magasságához tökéletes az a bringa. Ezek alapján szerintem a 19-es lesz a te méreted! A 17-es méret szerintem egyértelműen felejtős!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Friczy
senior tag
válasz gordonfreemN #286817 üzenetére
Fekvőbringa első villáját szintereztettem jó pár éve. Nem vettem észre rajta semmi ilyen változást.
-
vallas
őstag
Ja értem, szerintem a csövek formája miatt ez kevésbé érzékeny ilyenre, mit egy doboz , de nem értek hozzá..... nem érzek semmi változást szerencsére...
-
Maximum1
őstag
Pont minap írtam lovakról, erre tessék...
-
ReFleXx
addikt
válasz ZavaBalazs #286844 üzenetére
Ez a hatso lampa alin is megtalalhato 1300ft korul
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Ringman
nagyúr
full 1x12-es grx szett 800eur: Shimano GRX RX820 Groupset - 1x12-speed - Special Offer - 172.5 mm
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #286833 üzenetére
Én is azt tervezem, hogy kémiailag marom le a festéket itthon, utána megy a festésre. Nincs macera a szállítással a homokfúvóhoz.
Oszi szintéren én is gondolkodtam, csak macera az oda- meg visszaküldés, meg idő. Költségben is több lenne, bár jó áron dolgoznak. A honlapjuk szerint 20ezer Forintért eltávolítják a festéket, kijavítják a hibákat, ha van + a szinterezés. A színátmenetes festés viszont komoly érv lenne mellettük. Facebookon vannak fotók milyen egyedi kinézeteket tudnak a srácok.
A szállítás az belekerülne kábé 10-12 ezerbe.
HEAHEA: A magasságon kívül fontosabb még, hogy mennyire hosszúak a végtagjai. Én például 186 cm vagyok, de hosszúak a karjaim így simán kell a nagyobb váz (meg a minél alacsonyabb kormány ).
[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz gergo5991 #286826 üzenetére
Kipróbáltam, a "mania5" kódot nem tudtam alkalmazni. Esetleg nézz szét a Sportokay oldalon, ott 10% még lejön a rendelés árából, + a rendelt bringához kapsz nyomatékkulcsot.
#286831flash- méretben hasonlóak vagyunk, tapasztalatom nincs, de amikor montikat nézegettem felültem egy [Cube Attention SLX-re] . L-eset javasolták a boltban, első blikkre nem éreztem nagynak. Reaction-t az másabb geó, sportosabb,de vesdd össze a geótáblákat. Máshol is olvastam, hogy a Cube-ok alulmértezettek.
Végül nem tudtam meg melyik lett volna az igazi, mivel egy Trek Marlin lett, abból volt M/L, köztes méret. -
ZavaBalazs
őstag
válasz tknof1871 #286836 üzenetére
ha nem vettem volna radart hátra, mai napig egy ilyet nyúznék, az első lámpa kicsit kicsi foltot világít (helyette jött egy sigma buster, az meg átkerült a rohangálós bringára), de a hátsó bőven elég erős szerintem. ha csak a hátsót akarod külön, akkor kicsit olcsóbban megtalálod, de akkor már egy ezrest megér tartaléknak az első.
kicsit feljebb a moon nebulát szokták még ajánlani, de az lehet, hogy csak akcióval megy be 10 alá.[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #286821 üzenetére
Igen azt is felhasználtam, most beugrott, hogy nem volt egyszerű felrakni a csavarra.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #286840 üzenetére
Ja még annyi, hogy mint tudjuk, a Cannondale vázak törnek, mint a ropi ...meg, hogy a keményfarkúak keményfarúval nyomják.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
senior tag
válasz gergo5991 #286826 üzenetére
Ha nem versenyzés vagy grammozás a cél, akkor a H10 azért több mindenre használható szerintem.
Nekem az van, 13.5 kg körül van komolyabb fogyókúra nélkül tyúblesszesítve.
A gyári kerékszett nem a legkönnyebb, de problémamentes.Felszereltségben ez kb a HT carbon 3, ezek szerint kb ugyanannyiért.
Nehéz döntés, én sokszor kattogok egy könnyű HT-en az Oiz helyett, aztán elmegyek egy hosszabb körre és 3-4 óra után rájövök, hogy nem hülyeség a rúgóstag
Ja még annyi, hogy mint tudjuk, a Cannondale vázak törnek, mint a ropi
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz tknof1871 #286836 üzenetére
Nekem is van Convoy, terepen első lámpának használom, de aszfaltra szerintem nem jó, hátsó lámpának túlzás is és ormótlan. Ha verőfényes napsütésben is jól látható kell, én valszeg a Cateye VIZ szériájából választanék, pl. ViZ150, ViZ300, ViZ450. Nem cserélhető az akksijuk, de elvileg max fényerőn villogva is kibírnak 10-15 órát, szal hacsak nem bikepackingozol, elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! hátsó lámpa
Nappal is jól látható piros hátsó lámpának mi ajánlott ha 10 000 Forintnál olcsóbbat szeretnék? Egyáltalán nappal is jól látható piros hátsó lámpa van 10k alatt?
1. Pl. Convoy S2+ piros diffuzorral és csőbilinccsel a kerékpárra rögzíteni a jó választás? Véletlenül van egy 18650-es akkumulátorom amit nem használok, így azt már nem kell venni.
2.a 10k alatt tudok venni olyan hátsó kerékpárlámpát, ami felülmúlja láthatóságban a Convoy S2+ piros diffuzor kombot? Ha igen akkor melyik?
2.b Az ajánlott hátsó kerékpárlámpa áramellátása milyen, beépített akkumulátoros vagy cserélhető akkumulátoros? (Nekem nincs dinamó)Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #286830 üzenetére
. Védelmemre szóljon, a hajvágó gép márka Moser legalább ekkora név, a Wahl tulajdona, ők gyártottak először elektromos hajvágót és a Wahl professzionális felhasználásra azóta is a legnépszerűbb. Az enyém kb. 60 éve szinte változatlan modell és máig agyonveri bármelyik random Remington Philipset.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz flash- #286831 üzenetére
Én megnézném most mit ajánl a Cube honlapon majd olyan vennék melynek a reach illetve stack ahhoz közelebb áll. Szerintem L, 18, vagy 19-es kell neked, amilyen számozás éppen van abban a szériában.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #286820 üzenetére
Vissza kerestem a levelezgetéseket amit az osziékkal végeztem tavaly a KTM Life Sport-om újra festésénél, ők nem szemcse szórták hanem valami féle maró anyagba helyezték el az alumínium vázat és ha jól rémlik 200C°-n égetik rá a festéket. Elég korrekttül megcsinálták a vázat egy minimális festék folyás van csak rajta de az se észre vehető helyen . Csak a szálítással volt macera mert a DPD szivatott rendesen vissza már GLS-sel jött ott nem volt gond
-
flash-
veterán
Cube 29er kerekparok méretezesében tud valaki segiteni?
178cm vagyok, 82cm belso labhosszal, nem igazan hajlekony derékkal (hiaba országútizok 90%ban)
Szoval:
Pl a Reaction pro 2018-nál '17 es meret utan a' 19 meret a következő.
Ha ennel a peldanal maradva ugye nincs 18 amit M nek szoktak jelolni akkor melyik az idealis az en esetemben?Illetve egyes tipusoknal latok '18-at, amit M nek jelolnek ráadásul az valamiert sok esetben 27.5 kerekkel aruljak(ujkent a geo tablaban is ugy szerepel)
De ritka is a hasznalt piacon,
az L (' 19) joval gyakoribb.
Viszont nem tudom az nem lenne e nagy, vagy pedig a montis L az elvileg kisebb mint a trekkinges L? (meg ahogy nezem képeken ezek a cube montik mintha kisebb stucnival mennének mint pl egy trekking, bar persze lehet cserelni ezt csak azért jegyzem meg hogy 29er ill. Montin eleve nem gaz akkor hát a kisebb (80koruli talan) stucni?Szerinetek nyugodtan probaljam a 19es vazakat mert nem lesz nagy vagy inkabb 17-18? (bar a 17 meg megint 29er szokott lenni viszont talan az meg mar lehet kicsi váz?)
Ti akik hasonló merettel vagytok milyen meretu cube 29ert hasznaltok?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nutra #286816 üzenetére
Gondolkoztam honnan annyira ismerős a név, aztán rájöttem, hogy nem bringákról, hanem ilyen hajvágógépem van . Öröm nézni amúgy amikor klasszikusat újít fel valaki. Nekem nagy álmom egy Klein, de valszeg sosem fogom megvenni, mert kb. nem lenne amire használjam .
-
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #286823 üzenetére
Napon voltam, de nem is éreztem, hogy ennyire süt. Mondjuk szél volt mellé. Késő délutánra hányinger, szédülés. Már elmúlt.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dom1n0
senior tag
válasz Szakbarbár #286812 üzenetére
ennyi elonye van a kotetlen munkaidonek vallalkozokent 😂
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
gergo5991
őstag
[link]pro-m-store ide tud valaki kedvezmény kódot?
-
gordonfreemN
addikt
-
Fall-N
veterán
Nem hinném, hogy bármi gondot okozna egy vázban a szinterező kemence. Egyrészt alufelniket is ezerszámra porfestenek és nem hinném, hogy ott is előnyös lenne ha deformálódik. Másrészt sok gyártó porfest, például a KTM is régóta, nem a szórópisztolyos festést alkalmazzák.
Viszont ha bele van javítva a vázba, akkor lehet, hogy gondot okozhat, főleg ha nem szakszerű volt a javítás (bár ennek is kis esélyt látok). Ha belegondolunk, akkor az alumíniumot is edzik, így több körben hősokkolják, például a 6061 T6-nál hatszor van edzve. Ha azt kibírja maradandó alakváltozás nélkül, akkor a szinterezés az semmi.
Én inkább a szemcseszórástól ("homokfúvás", azért idézőjelben, mert nem csak kvarchomokkal szórnak) aggódnék, hogy mennyire ért hozzá aki csinálja. Ha túl durva az anyag vagy nagy a nyomás, akkor elvékonyodhat a váz anyaga, ami viszont elég nagy baj. Itt Baján például nem cég csinálja, hanem egy magánember otthon. Egy acél váznál nincs kockázat, de egy modern aluváznál már igen. Ezért gondoltam, hogy lemaratom a régi festést a Kellys vázról, majd felcsiszolom. Sajnos itt a porfestő cég nem csinál szemcseszórást.
[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz emilll #286769 üzenetére
Nekem a montin lévő Maxxis Ardent Race- cel van hasonló, mint nálad . A végén már nehezen akart bepattani a külső a helyére. Köszi a leszedő ajánlást, a többiek is mondtak beváltakat. Viszont találtam egy másfajtát, "tyre glider" néven, ilyennel még nem találkoztam itt a csoportban, jókat olvastam róla, kipróbálom. Na meg a Maxxis helyett is várom a Pirelliket, azok defektállóbbaknak írják, legutóbb is csak a behelyezett védőszalagok állították meg a tüskéket az Ardent Race-nél.
-
Khelben
nagyúr
Egy alap Rockshox telót (Judy SIlver Coil) mennyire macera átalakítani villa helyett kormányról lockolhatóra? Csinált már valaki ilyet?
-
gordonfreemN
addikt
válasz vallas #286798 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy megolvad.
Korábban hegesztettek nekem egy alu dobozt. Festetlenül széoen tartotta a méreteit. Elment szinterezésre,faszán keresztbeugrott pár mm-t. A hegesztés okozta hőváltozás feszültséget okozott a hidegen hengerelt alu lemezekben, ami az ujabb melegítés hatására felszabadulhatott. Vagy csak leejtették¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Nutra
tag
Bike Upgrade Day
Fékváltókar, hátsó váltó, fék, hajtómű (Sora 3*8 -> Ultegra 6600 3*10), kerekek cseréje. Ezekhez vallas egykori bringája volt a donor. Új középcsapágy (Ultegra, olasz menetes), fék és váltó újrakábelezés, bandázs csere. Mellékhatásként kb 1 kiló fogyás (csodák nincsenek egy régi vasnál, így 10.4kg lett)
Ami még hátravan: TPU belsők (még úton) és az első átdobó Sora->Ultegra csere (ha sikerül hozzá megfelelő adaptert találni). -
Zoliwrc
aktív tag
Mai dombos bicaj, nem lett meg a 30-as átlag, igaz volt benne közel 1500m szint
Jó egy órával az aktivitás után, megindultak az igazi egészséges ropogós tekerős fingok is
-
Laci779095
csendes tag
válasz GEPESZ66 #286774 üzenetére
Én nem csinálnám. Vödör, kefe, rongyok, max slag az öblítéshez. Van lehetőségem sterimozni, ingyen kézi mosóban lecsapatni de inkább biztosra megyek és pepecselek vele. Legutóbb is több, mint másfél óra volt míg alaposan megtakarítottam de szar idő volt és legalább hasznos volt a délutánom.
-
6030D
őstag
válasz Szakbarbár #286812 üzenetére
Én március 9-én voltam utoljára, és ma így is sikerült napszúrást kapnom valószínűleg. (#nempanasz)
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Sleek
senior tag
válasz mauimagic #286799 üzenetére
Február végén megkellett kezdeni a repce növényvédelmét mert ették a bogarak. Ha ilyen ütemben halad virágzás utánig 10-12 naponta kell permetezni Nincs igazi tél ,hogy ezek a dögök elfagyjanak .
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #286799 üzenetére
Azoktól én mindig azért fosok, hogy letüdőzöm valamelyiket és akkor lőttek az egy seggel feljutásnak. ...nem tudom a kilélegzett CO2, vagy a víznek vélt szemem/szemüvegem csillogása ami vonzza őket, de csak szemed, szád körül rajzanak.
-
parandroid
félisten
válasz F-ECT$ #286804 üzenetére
Valszeg az intenzív vegyszeres rovarirtás nem tesz jót nekik. Méhészek is évek óta kongatják a vészharangot, de elég, ha belegondolsz, hogy olyan 10 éve hogy nézett ki a szelvédőd autópályázas után, meg most hogy néz ki.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fulton
addikt
válasz parandroid #286803 üzenetére
én is fogyasztom őket , egy gasztro tál már kijönne belőlük..
viszont olyan jó volt végre megizzadni úgy nyáriasan, verejték folyt rá szem, szemüveg garmin 30 fokot is pislogott, de ez tuti hibás mérés, csak amiatt volt mert a nap sütötte, mindig többet mutat mint a valós olyankor. -
F-ECT$
titán
válasz parandroid #286803 üzenetére
Vajon miért csökken mikor már rendes tél sincs?
Dive ever, work never.
-
parandroid
félisten
válasz fulton #286801 üzenetére
Hülyén hangzik, de ez amúgy jó hír, évek óta drasztikusan csökken a rovarpopuláció, ami kb a teljes táplálékláncnak betett (madarak, békák, egyebek, mittudomén).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest