Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Ahogy néztem videókon nem lehet hasonlítani a MO keleti részét az ottani látványhoz tekerés alatt. plusz élményt ad hozzá. Néztem Valter Ati egyik dokuját ahol most él, és mit ne mondjak, már maga a látvány megéri hogy az ember bringára pattanjon és szelje a hegyeket. Azt nyilatkozta: ha kimegy oda" tekerni, megnyugtatja, és mindent kikapcsol.El is hiszem. Engem ez is kikapcsol ami "itt" van, hát még ott amnéziás lennék
Nekem maga a hely/város is tetszik ahol élnek. Nyugodt.Ilyen élményben nekem Szlovákban volt nyáron részem, az nagyon magával ragadott, nagyon jó mászásokkal spékelve. És SEMMI forgalom nem volt a lényegi helyeken. nagyon tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
en a watt"méröket" tesztelném, es mindegyikkel P=f(v) rajzolas
ha nagyon belemerülnél (én nem tettem és nem is tervezem): [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
Teljesen mindegy, mert ráül a másik biciklire, és máris más wattot tol ki a más geo, tartás miatt, közben minimálisan változik a szél, a páratartalom, a légnyomás, a hőmérséklet, az egyén fárad, változik a hidratáltsága, az izmok fittsége/feszessége, ezt egyszerűen képtelenség még csak megközelítőleg is pontosan mérni.
El kell fogadni, amit a garmin/strava mutat a ride végén, aztán lehet szidni az anyjukat, hogy ez mekkora hülyeség már megin.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
igen, ugyanabban az irányban kéne mérni egy szélcsendes napon.
mérők pontatlanságában nem lepődnék meg 1-2%-on, de szerintem 30 körül is lehet pár km/h eltérés a különböző pozíciók között, nem ez lesz a mértékadó.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
"wattmérösök: szerintem egyszer együtt kellene mittudomen 100m tavolsagban menni, ugy lenne erdekes, hogy kinek mit mutat ua. sebessegek es poziciok eseten a wattméröje"
Teljesen értelmetlen, a leadott teljesítmény annyi dologtól függ, hogy akármilyen okos az eszköz szoftvere, mindig csak tippelget, számolgat, meg kalkulálgat. Lehet közelítőleg releváns a mutatott érték, de annyi faktort kellene figyelembe venni, ami gyakorlatilag lehetetlen. A kimenetnél mérhető ugyan a pontos leadott watt, de hogy adott sebességhez milyen érték tartozik, meg ilyen butaságok, az teljesen megfoghatatlan.
Kezdjük ott, hogy nem csak a súlytól függ, meg az izomtömegtől, hanem annak eloszlásától, edzettségétől, az egyes izomcsoportok, izomrostok gyakorlottságától, hatékonyságától (idegrendszert is edzeni kell, nemcsak az izomtömeget), a konkrét test áramvonalasságától, a begyakorlott póztól (láb-, kéztartás, hát íve, fejtartás, stb), a ruha anyagától, szabásától, a sisak kialakításától, de még az egyén hidratáltságától, vagy karbonbetöltésétől is. És akkor egy rakás tényezőt még nem is említettem.
Ez az egész wattmérés egy úri huncutság, a meglévő eszközök (garmin óra, szenzorok, futópodok, stb) eleve nem teljesen pontosak, de van már annyira okos a szoftver mögöttük, hogy szar körülmények között is tud egy kb +/- 10 % értéket (ami mondjuk erős szélben, vagy szar úton nem rossz közelítés), hogy most ezen egy sokszáz eurós eszköz javítson még pár százalékot, az hobbinak nem rossz, mert még mindig olcsóbb, mint egy jó pecabot, de edzéshatékonyságban nem sok értelme van.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
tervben van, jövőre ha jó idő lesz, akkor lehet megcsinálom, van kevésbé használt bicikliút, amin van több mint 1 km-es egyenes szakasz.
drops, hoods, aero hoods (azt gyakorolni kéne), tops és elengedett kéz mondjuk 130-150-180-200-220w környékén, magasabb teljesítményt vállaljon más
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiss66
senior tag
Megtaláltam annak az allegrós megfelelőjét, amit te linkeltél/bár nem biztos, ha meg lenne a gyártókódja vagy a súlya, akkor lehetne megmondani, de az eBike-n kevés az adat róla/.
Lánc 8db KMC X8 Silver/Grey 114 cellás BX08NG114 BOX+CSAT [link] 4760 Ft.
KMC X8-99 lánc 6 7 8 soros BOX ORIG 114 [link] 6965 Ft.
Úgy nézem, az egyik különbség, hogy a drágább, újabb modell, 2021, 330gr/gyártókód: BX08NP114/(MTB/ROAD/TOUR), az olcsóbb 262gr/gyártókód:BX08NG114/(MTB, trekking, cross) .[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Ez jól hangzik. Ugyanaz a kettő? Merthogy az Allegro-son a megnevezése KMC X8-99.
Mi az a 99?
Ha ugyanaz, akkor egyértelmű, hogy az eBike-ról veszem. Onnan veszem amúgy a defektálló drótperemes külsőt [link] is az utimra, az bevált maximálisan.
Neked van tapasztalatod a KMC X8-al, összehasonlítva a Shimano CN-HG71-el?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a bar mitts nálam alap, azt mindenkinek ajánlom. [link]
persze az a hátránya, hogy a fkv-hoz vagy kötve.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
továbbra is ajánlom ezt a cikket: [link]
+ ha valaki nehezebb és rossz a kondija (mint minden kezdőnek) akkor a gyári outi áttétek egyszerűen magasak.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MC Pite
veterán
-
parandroid
félisten
Eleve nem volt soha nagy különbség érzetben a 105/ultegra között, már majdnem 20 éves gcn videókban is ezzel bohóckodtak, hogy bekötött szemmel próbálgatták, csak ugye minőség, meg súly. Közben meg annyit finomodott a technika, mind váltásérzetben, mind anyagminőségben, hogy összehasonlíthatatlan. Nem véletlen nem használtak régen 28-asnál nagyobb hátsó fogaskerekeket, illetve ugye folyamatosan nőtt a fogaskerekek száma is, ahogy egyre jobban tudta kezelni a váltó. 2000-es évek elején 2x5 is jó volt még, mostanra meg 2x12-nél vagyunk. Montis rendszerekből is főleg emiatt halnak ki a 3x-os rendszerek, mert végre meg tudják oldani ugyanazt az átfogást 1x12-n is. Meg ezért van az összes olcsó, kacat áruházi montin még mindig első váltó, mert azzal együtt is olcsóbb még a rendszer, mint egy modern 1x-es...
Nyilván, érzékenyebb, meg drágább lett a technika, de ugye a trabantot is mennyivel könnyebb otthon szerelni, mint egy AMG SLK mercit...
p
-
dom1n0
senior tag
-
Csápájev
őstag
Két hátsó lámpát rendeltem most, mindkettőt ajánlanám, jó erősek és olcsók.
Ez az elemes tán még erősebb,mint a másik és 1700- Velotech 15 CHIP elemes hátsó lámpa
Ez pedig aksis,szintén nagyon minőségi, csipeszt és sima konzolt is adnak hozzá:
Velotech Pro Narrow akkumulátoros hátsó lámpa
Saját fotó az aksisról[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Ebben nem biztos hogy én leszek az autentikus tanácsadó, eddig 2x nyomtam
Vettem egy ilyen waterbell-t: [link] , ez ugye egy olyan kettlebell aminek a súlyát fokozatosan tudod növelni elsőnek vízzel, utána homokkal, majd a nagyon erősek betonnal is akár
Most ráhangolódásként sima guggolást csinálok 50-től emelem heti 10-el , mellé még Swing-et tervezek, meg amikor körbe kell adogatni a csipő körül a cuccot. -
-=RelakS=-
veterán
Keresel még erős lámpát?
A hátsó lámpa szinte pontosan 150 perc után halt meg, az első még világít (arra 3 órát ígérnek), viszont ezen a fokozaton nagyon rossz belenézni. A gyengébb fokozatra 6 órát ígér a leírás.
A hátsó lámpa külön jó. Van egy automata módja, ami lekapcsolja, ha világos van, vagy ha nem mozogsz, és ha fékezel (bizonyos irányba gyorsulsz), akkor erősebben világít, illetve auto módban bekapcsol.Van még egy rakás buta lámpám amit most összerendeltem, némelyik meglepően erős.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Erős fényű lámpát kötve hiszem, hogy bármilyen platformon meg tudsz úszni úgy 10ezer forint alatt.
Mondtam volna, hogy vegyél egy ilyet, de 23ezerért lehet, hogy van jobb is. Cserébe ebbe olyan ceruza elemet/akkut raksz, amit akarsz
(látszik, hogy az enyémet rég vettem, akkor még valami 14-16ezer körül volt)Közben félreolvastam, hogy hova akarsz erős fényt
Előre sem árt, mert ha a tükörből nem lát a majma, simán befordul eléd. Amit linkeltem 3+3 ledes cuccokat, azok vakítanak annyira, mint egy erősebb DRL, bár ha látni akarsz, akkor kis fénypöttyel kell beérned magad előtt.
Boltba meg be tudod vinni, mert csak lecsavarod a dock-járól.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
velotech chipled 50 hatra jo szerintem, eleg eros fenye van
szerk:
A kinai elso lampa feketere szinezett bevonatat kiszivja a nap, idovel bronz szinu lesz[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Egypalcas, varosi kozlekedesre jo, ezt le sem veszem a bringarol, mikor lezarom a bolt elott, ha lelopja valaki, akkor veszek meg egyet. Kb 4eur szokott lenni pick3 akcioban
a takaroprofil gagyi, nem lehet rendesen visszarakni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-=RelakS=-
veterán
Felejtsd el sürgősen!
Vettem egyet, hogy jó lesz nappali fénynek, hát nem.
1 perc alatt brutálisan leveszi a fényerőt, és úgy is alig 3-4 órát bír az akkuja.
Ennek a fajtának több értelme van, 3 cuccot rendelj olcsón deal-ben még az ára sem rossz.
Széles "tompított" fényre meg lehet, hogy ennek lesz értelme, de még nincs a kezemben.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
fattyu
veterán
igen, szerintem nappali látszásnak is nagyon jó.
nekem a fő lámpám hátra fenix bc05r azt alapvetően a gyengébbik állásán használom villogó módban mert az erősebbik TÚL sok szerintem.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
Most voltam aldiban, kiváncsiságból megvettem.
Egyelőre csak a kertben de a LUX érték valósnak tűnik. Bitang erős fénye van. A Buschmuller dinamós és akkusom mellett sem kell szégyenkezni pedig az ixon space ugye 150 lux... Nyilván nem olyan kifinomult a vetítés kép mint az echte németeken de ennyi pénzért cseszett hibátlan. Nyilván az üzemidő tudja árnyalni eme képet de szerintem 6 pénzért ez egy bitang szett
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MC Pite
veterán
Aldis meg lidlis szett (akkus) megfelelőek, Osram nagyon hasonló (ugyanaz?) a lumenetnél.
10.000 alatt csakis ezek. Bringaboltban gagyi kínaiakat kapni ve** meg bi** logókkal, dupla áron mint alin.
Ha nagyon ritkán kell, az elemes aldis/lidlis sem elvetendő, pl kislányomnak olyat vettem.
A jól látszódás a nappali erős villogásra szokott koncentrálni, de csak nevesebb gyártók drágább termékei tudják (pl kis Lezynek hiába jók erre, ha drágábbak).
Lidlben vettem gumis, kerek lámpaszettet...nem tudom 2-3000ért, ezek csak villogók, de erős és van szokatlanul villogó módja, de csak kb 2 hónapja van meg, és csak látszódni jó, de akár nappal is. [link]
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
parandroid
félisten
Megnézem én is, mi van még a fiók aljában, bár ezeket a biciklihez kapott szetteket, vagy amiket már 'kinőttem', szerintem már mind elosztogattam a családon belül, ami meg maradt, annak nem sok értlme van. Nuggett pl van még itthon vagy kettő, de olyan minimális az akkuideje, hogy semmire nem jó, kb minden ride után tölteni kéne, meg van pár szilikonos gumigyűrűbe épített decás villogó, azokat is mindig csak odébb pakolom, pedig egyszerűen csak ki kéne dobni.
Sárvédőm is van egy szett (talán SKS?), szintén MTB-hez vettem, egyszer nekiálltam felszerelni, de bénán is nézett ki, meg bonyolult is volt a művelet, meg nem is akart összeállni, szóval azóta is csak porosodik. De mennyi ilyesmit vettem teljesen fölöslegesen, atyaég...
p
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Ha van 2 heted a szállításra, esetleg próbáld meg ezt: SoRider RB-1200
Általában 6K körül van, Aldis árban egy egészen vállalható cucc, nekem az alap van.Tavaly ősszel vettem, most nyáron párszor megmentett, jöttem vele max fényerőn ~45 percet hazafelé sötétben rendes tempóban kivilágítás nélküli szakaszon a BuBan.
Garmin mountos, én is a computer alatt használom fejjel lefelé.
Magától nem merül, igazából nem tudom mennyit bír, néha hetekig nem használom, olyankor azért a biztonság kedvéért rátöltök. Visszajelzést nem ad menet közben, de még sosem sikerült lemeríteni ennyi idő alatt. Tényleg vízálló, egyszer fossá is áztam vele hazafelé.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
A Sigma Aura 80/Blaze szettre én is adok egy pluszt, ilyet használok 1 éve. Tavaly tavasszal vettem, ősz óta ezt használom. Nyár kivételével a bringán van, sokszor felhős időben vagy szürkületben használom a hülye autósok miatt. A legkisebb fokozaton jól látható vagy, így tizenórát elmegy egy feltöltéssel. A hátsó lámpa fékezéskor sokkal erősebben világít, és abban van fényérzékelő, tehát világosban alapból nem ég, csak a féklámpa. Ha látszani akarsz, akkor elöl 1-es fokozat, hátul féklámpa, és teljesen jó.
Sötétben városi fénynél elég a 2-3 fokozat, vaksötétben a maximum fokozat is jó mindenre. Nyilván nem trailre való, de aszfalton, vagy akár gravelre még jó.Tavaly karácsony előtt vettem egy Aura 100 szettet is nagy akcióban 48€-ért, de azt még nem használtam. Ha érdekel, itt írtam a 80-asról még, és a 100-assal a különbségekről.
-
parandroid
félisten
Teljesen mindegy, ha közúton lámpát kapcsolsz, annak van egy sztenderdje. Ez nem valami flancos, mindenre jó fényágyú szett (a hátsóját én nem is használom, mert nekem kevés, amit tud), hanem az alap, amivel biztonságosan, és másokat sem zavarva tudsz közlekedni. Nekem az a véleményem, hogy az aldi/lidlis szett erre gyakorlatilag alkalmatlan, kínaiban meg akkor sem bíznék meg, ha telepakolná plecsnivel, és ráírná, hogy mindennek megfelel, és mindenre jó, merthogy ezt minden filléres vacakra ráírja.
Szerk.: Ha nappali, vagy szükségvilágításnak kell, az egy teljesen más kérdés, bár én abból is eljutottam a minőségig, akkor a linkelt sigma hátsó elég, meg annak a párja előre. Ha rád sötétedik, akkor sem lesz teljesen sötét (csak majdnem), így hazajutsz, de a fényerővel vigyázni kell, azt le kell venni, mert a szórt fény miatt (ami viszont nappal kell) vakít.
p
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Itt nem az árról van szó. Tegyük fel, nyugisan tekersz munkából hazafelé, fáradtan, figyelmed kicsit tompább... Az úton keresztben egy faág/roller/kidőlt tábla. Szerintem nem mindegy mennyire hamar veszed észre. Én szoktam terepen, erdőben is bringázni, viszont sötétben ritkán. Vakítani egyáltalán nem vakít, kialakítása miatt, tehát elvileg másokat nem zavar.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Csápájev
őstag
de mi az eselye annak, hogy a "lumeneken" mulik ?
Hát,annak elég sok.
Van nekem is lidlis ezer forintos villogóm,az szerintem sokat nem ér, kiegészítőnek jó.
Az említett AURA80 itthon olcsóbb.
Én is azt mondom,hogy kasszádhoz mérten vedd a legdrágább jó minőségűt.
Nézd a lumeneket !
Ne kezeld ezt felesleges kiadásként, egy jó lámpa hosszú évekig kiszolgál és az életed is múlhat rajta. A 17 éve vett cateye lámpám még most is jobb,mint ezek a villogó bizbszok. -
parandroid
félisten
Lehet, hogy sokallod, de közútra kb ez a belépő szint látni+látszani projektre: [link]. En ezzel az Aura80-nal az erdőn keresztül járok melóba hajnalonta, ha biciklivel megyek. Ok, jó minőségű az út, de nincs közvilágítás, és a fák miatt durván sötét tud lenni. 30 körüli tempónál sem éreztem sose kevésnek.
p
-
mauimagic
senior tag
-
Tin
veterán
Azért vettem a maximumot, mert az a legrosszabb eset, így még véletlenül sem nézhetem be a dolgot. Felírom amúgy a többit is, a most levett 2-es láncnak például ezek voltak az értékei 1844 km után: 10,672,676,674,676,674,676,676,680,674,676,668, a max tehát 10,680, így ezzel számoltam. De átlagban még bőven alacsonyabban lennénk.
Patentszemet nem veszem bele, én már a letisztított, bontott láncokat mérem le tolómérővel asztalon.
Amúgy Smoove-ozáskor törlés után mindig rámérek pár helyen a láncmérőmmel, nehogy meglepetés legyen. Na ez például tök másképp működik a Shimano láncon, mint anno a KMC-n. Itt kétféleképpen lehet "benyomni", így két értéket is mérek: egyszer beleteszem és finoman beillesztem, azzal pl. a 0.2-s számot látom "félbevágva", másodszor pedig frankón izomból benyomom ütközésig, ameddig bemegy, na ott meg a 0.4-es szám felét látom. Nem tudom, mi mit jelent, de mivel a használattam megyünk nagyon picit felfelé, így tudom, hogy ha mondjuk 0.6-ot látnék hirtelen, akkor jobb, ha megmérem a láncot pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Hú, nem gondoltam hogy ezzel veszélyhelyzetet okozok
Versenybringa az, amivel egy átlagos versenyre el szoktak menni. Mondjuk 10 kg alatti MTB, vagy full aero karbonminden outi. Alapvetően olyan bringa, amely nem gyengébb a versenytársaidénál.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-=RelakS=-
veterán
Amúgy hogyhogy nem tudsz görgetni? Nekem ha az ablak középső oszlopa fölött áll a kurzor, akkor megy a görgetés. Görgetősáv nincs, és a View more gombok mögé vannak dugva az infók. Én is laptopon nézem. Chrome, firefox, mind1.
-
-=RelakS=-
veterán
A 6 ledes egész pofás, valamennyire még látni is lehet vele, nem csak látszani, de a barom kínai rosszul rakta bele az akkut, így doa volt. Volt otthon tönkrement cuccban kisebb lipo csomag, azt átműtve próbáltam. Anhátsó lámpában ha nem elég a sok apró led fényereje, akkor a hat nagyobb led egész erős.
A két ledest felejtsd el. Gyorsan merül, közben halványosik. A hátsó lámpa fényét városban nem tudom, mennyire látni, kb annyit lehet mondani eóla, hogy világít.
Természetesen mindkettő inkább a látszani kategóriát erősíti
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
nekem az ovál van, műanyag az egész, de ilyen 3 forintos gagyi szinten. könnyű is, nagyon.
viszont egészen élhető fényerőa Lidl-ben szokott lenni szilikon villogó, 999-ért első-hátsó, azok szerintem jobbak
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
nagyúr
szép. én jó hülyén a végére hagytam a legnagyobb mászást. most már tudom, milyen az a hegyi befutó 90 kilóval.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
Eleg egyeni preferencia a ki hanyszor eszik nap kozben, a szumma kaloriabevitel ami a legfontosabb, magasan.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Már csak az a kérdés hogyan lehet változatosan táplálkozni és minden szükséges tápanyagot bevinni a hiánybetegségek elkerülése végett napi 2 étkezéssel? Egy tálon minden, hús, hal, magvak, gyümölcs, zöldség, tojás, tejtermékek, rostos gabona? 🤔 Vagy porok és tabletták?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
En szeretem a monstert, meg a hatása is rendben van, de néha hetekig/hónapokig nem iszom, és nem hiányzik. Cukormentest szoktam belőle inni, biztos nettó méreg, ketségtelen. Van olyan idószak, amikor napi egyet, máskor meg hetekig semmit. Kóla ugyanez, nyáron elmegy napi egy-másfél liter jéggel, ilyenkor meg van, hogy megbontok egy 1,25-ös palackot, aztán egy hét alatt sem fogy el. Abból is zero, naná.
Koffein viszont kell, egyreszt pszichésen, másreszt a keringésemnek, a gyógyszeremben is az van, illetve edzes után is segít a keringés regenerálásában.
A kulcs itt is a mértékletesség, mármint a koffein eseteben, energiaitalra nyilván nincs mentség, annyi szar van benne.
Kávéba meg kell egy löttyintés tej, különben kicsinálja a gyomrot, pláne, ha jó erős. Cukrot trmészetesen abba se teszek, sőt, néha az íze miatt szoktam azért feketén is inni.
Alkohol viszont no go, az önmagában méreg, néha kulináris élvezetből lecsúszik egy sör, vagy ünnepi alkalmakkal egy pohár bor, de éves szinten egy számjegyű esemény az ilyen.
p
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
persze, az jó dolog (kb 8-10 nap a koffeinfüggőség lenullázása, ha majd lesz egyszerre annyi időm, hogy belefér a konstans fejfájás, akkor megcsinálom).
-
Ringman
nagyúr
-
Fall-N
veterán
Sajnos itt most csak a városon belüli az aszfalt marad, mert a jobb részek mind víz alatt és lezárva. A Duna töltése meg nem sok izgalmat tartogat, rossz minőségű betonút van. Legalább arra szép a kilátás. Itt már szerencsétlen vadak is bemenekültek a Duna partra, van vaddisznó és róka csapat is. A sínek mellett kószálnak a régi ipari területen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mondasz valamit, lehet ki is kellene hagyjam a mérésből, vagyis egyetlen mérésnél se kerüljön a mért szakaszba.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
Na igen, én is így vagyok vele. A sok szétnyitás miatt kopik a patentszem azon része ahol beakad a csap vége, meg maga a csap is kopik, gondolom. Amikor láncot cseréltem múlt héten, úgy ítéltem meg, hogy túl könnyen szét lehet nyitni a patentszemet kézzel, így elraktam tartalékba (KMC). Helyette a boltban egy BBB-t vettem (az volt csak), így azzal raktam össze. Lehet jó még a KMC is, de biztosra mentem.
Megjött ma az iGPSPORT komputer, eddig tetszik. Majd élesben kipróbálom. Össze lett párosítva a Bryton szenzorokkal, jól müködik velük. Kicsit más a logikája az egésznek, mint a Brytonnak, majd megszokom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
sepyi
aktív tag
KLS. Nem tudom miért KTM-et írtam. A Hervisben találtam egyszer. De hasonló a shein-on is van.[kép] [kép] [kép]
1 db, 360°-ban forgatható kerékpár/motorkerékpár telefontartó, minden 4,8-6,8 hüvelykes telefonmodellhez alkalmas - Biztonságosan rögzíti a telefont a vezetés biztonsága érdekében
Csodálatos termékeket fedeztem fel a SHEIN.com-on, gyere, nézd meg őket!
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=V03kanwmJ9S&localcountry=HU[ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
parandroid
félisten
Én találtam már félig eszméletlen, magán kívül bambuló öregurat a bicikliút mellett ülni. Szerencsére másodiknak érem oda, meg elég forgalmas környék volt, szóval nem vártam meg, mi lesz a sztori vége, nem volt szükség rám. Vizet felajánlottam, de az első érkezőnek már volt, szőlőcukrot meg nem mertünk adni neki, mert mi van, ha cukorbeteg? Szóval hívtunk mentőt, és volt vele elég ember, amíg megvárják, amíg megérkezik.
De ott van a topikgazda sztorija is. lehet, hogy 20 évente egyszer történik olyasmi, hogy szükség lenne rá, hogy segítséget hívj, de akkor pont életet menthet. Zsebben meg elfér.
p
-
Rodzser Mór
senior tag
Nézz körül itt a Hardverapró mobiltelefon hírdetései között. Xiaomi, Samsung mobilokkal nem lehet nagyon mellényúlni. De lehet, hogy célszerűbb egy strapatelefon a célra (nekem egy Ulefone Armor van erre a célra. Jó nagy bumszli telefon. Úgy kell beleröltetni a tartóba a vastagsága miatt). Bár szerintem mindegy hogy strapatelefon vagy sem, mert a normál telefonra lehet venni megfelelő tokot és üvegfóliát a megóvás érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Sznte bárm jó, ami 3-4 GB RAM-mal van.
Mondjuk én mégolcsóbban, 10ezerért vettem ilyen célra használt mobilt , de amit írtam 15-25ezer között van elég széles választék. Fölötte meg pláne.
Nézegettem a Aliexpressen bringás computereket, MInd 10ezernél kezdődik. Ami térképet is megjelenít, az meg inkább 25ezertől kezdődik. Úgyhogy úgy döntöttem, inkább veszek használtan egy 7"-os mobilt.Tartót a lidl-ben vettem, 2500 ft-volt. Kormányra szerelhető. Ezzel valamit kell csinálnom, mert a gömbcsuklónál elbillen menet közben (a telefon is viszonylag nehéz), ha rázkódós az út, és úgy mindenhol rázkódós
Vagy ha nem sikerül megbarkácsolni (elős körben felérdesítem a gömbcsuklót), akkor próbálkozom másik tartóval. -
itouchfan
senior tag
Ezt azért nehéz elhinni, a semminél biztos jobb de ennyi idő alatt semmilyen alkalmazkodás nem történik és váltódik ki a szervezetben. Azzal egyet tudok érteni, hogyha valakinek nagyon kevés ideje van, 5 nap 20-25-30 perc kocogás pl. többet érhet, mint egy nap alatt 2,5 óra... De azért az állóképesség fejlesztése szempontjából 35-40 perc alatt nem nagyon érdemes gondolkodni még futásban sem, bringán pedig pláne.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Z 0,5 ...mondom én, hogy megindultunk a lejtőn, a fenékig, ami kb. kanapén ülni és csipszet zabálni, most már nincs megállás.
#307102Dark Archon...ne mondd, hogy úgy dobtad a Garmint egy xarabbért, hogy még meg sem ismerted rendesen előtte!
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Én még anno 25mm-es külsőt sem voltam hajlandó feltenni, mondván, hogy az lassú... Szerintem még 6-7 éve sem voltak ilyen részletes tesztek. Ahogy írtátok is, a tárcsafékes vázak elterjedésével eshetett le mindenkinek a tantusz, hogy ez nem biztos, hogy így van. Ennek ellenére még tavaly is 25-ös gumit vettem, már picit bánom. Szerencsére sokat mentem, úgyhogy lassan el is kopik (pedig tavasszal tettem fel), előző is 7k km környékét bírt, még egy ezres van benne ezek alapján. Legközelebb 30-ast rendelek szerintem.
-
-=RelakS=-
veterán
Az olcsóbbakkal nem vagyok róla meggyőződve, hogy fogsz látni, a drágábbnak meg a hátsó lámpája ha ilyen erős mint a képen, akkor az kb olyan, mintha egy ködzárfényed lenne hátul. Nem vicces ilyen mögött menni.
-
Ringman
nagyúr
Alan couzens-t es inaki de la parrat javaslom.
Ja meg seilert.Sok alacsony intenzitasu mozgas kell, preferaltan 60 folott vagy napi 2 ora seta/z1 bringa
+ heti 1-2x sulyzos edzes.
[ Szerkesztve ]
-
RobbyJr
őstag
Az se véletlenül mondták, hogy a 3 hetes Touron a profik nyeregmagassága, majd 1cm-el rövidebb az utolsó hétre, mint a kezdeti hétben. Egyszerűen az izmok meg feszülnek ennyi igénybe vétel miatt. Nyilván nem mindenkit érint, de ezt én is észrevettem magamon, hogy feszültek a lábaim, mikor folyamat keményen edzettem, és lejjebb kellett kicsit engednem az ülést, mert azt éreztem hogy magasan ülök.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
addikt
Nem vették át, és mivel ő már el volt fáradva, ő jött ki az egészből a legrosszabbul. Bár a végén, ha van még 100 m, szerintem legalább harmadik.
Viszont a mostani teljesítményét nézve, holott saját bevallása szerint nem volt túl jól, őt kellene támogatni, nem neki másokat.
Az írás viszont kicsit szerintem fals, ahol a férfiakkal hozza egy szintre Faulkner teljesítményét. Kimaradt a képletből, hogy a férfiak 100 km-rel mentek hosszabb távot, ezért tekertek a végén "gyengén". Tehát ebből nem feltétlenül következik, hogy Faulkner ennyire erős a többi lányhoz képest.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
lsebestyen
addikt
Párizsban nem az ő dolga lett volna VÉGIG felhúznia a többieket az amerikaira. Voss és Kopecky azt hitték majd Blanka beáldozza magát, hát nem. Bukták is az aranyat. Blanka ott jócskán kivette a részét a dologból, az ott egyértelműen a többieken ment el. Mindenestre az is poén, higy a tegnapi nap legnagyobb esélyese Voss volt, plusz ugye Faulkner negyedik lett, megvolt a revenge.
-
Ixion77
addikt
"gyakran amik kivülröl tenyleg jo vizalloak, belülröl a sajat parankat nem engedik eléggé ki, igy belülröl nedvesedik"
Elárulok neked egy titkot az esőtúrás tapasztalataim alapján: Minden esőkabát ugyanezt csinálja. A GoreTex is. Minél nagyobb a páratartalom, annál kevésbé tudja átengedni a nedvességet a membrán. Márpedig esőben nagy. Ha olyankor kaptatózól hosszan és melegben, berohadsz bármibe. Rutinos túrázók megoldása: esőkabát helyett esernyőt és esőnadrágot kell vinni.
-
jjeahh
nagyúr
Ez, mérettáblázat szerint rendeltem, choice day-en 4$ körül volt kuponnal. Nagyobb kellett belőle, mint általában. Eddigi esőkabátos tapasztalataim:
- Btwin: megvéd, de belerohadsz
- olcsó Quechua: picire hajtogatható, nyári estékre elmegy egy plusz rétegnek, esőkabátként semmit nem ér
- drágább Csecsua: megvéd, fasza, túráztam órákig benne esőben, de vastagabb, összehajtogatva sok helyet foglal és nyáron meleg
- Volcom: tavasz-ősz-télre való, mindentől megóv és minőségi, de ez sem az a picire hajtogatható és nyáron meleg
- alis LNGXO: összehajtogatva pici, vékony, meglepődtem, amikor csap alá tartva lepörgött róla a víz. Eddig két rövid esős túrát kibírt, bokrok sem szakították ki és nem rohadtam bele, de az ujja egy picit rövid. Az egyetlen komolyabb negatívum eddig, hogy nem hiszem sokáig fog tartani rajta ez a vízlepergető valami, mert szerintem csak bevonat lehet. Nyári túrákra vésztartalék plusz rétegnek, esőkabátnak vettem, arra eddig jó.Amúgy ha hosszú távra akarsz megbízható minőségi esőkabátot, ami nem csak egy műanyag zsák, hanem szellőzik is és a méret nem számít, akkor azt ajánlom, hogy membrános kabátokat keress. [link]
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ixion77
addikt
"Ezek a hianyra utalo jelek vannak valahol jol összefoglalva?"
A szervezetben minden mindennel összefügg, ezért nincs igazán egyértelmű jel => ok lista. Még az orvosok sem gondolják úgy. Ha pl. lázas vagy, akkor nem egyértelmű hogy mitől. További vizsgálatok alapján lehet valamelyest behatárolni hogy mi lehet az ok. Aztán elkezdenek gyógyszereket adni, és figyelni hogy mitől múlik el. Így van ez a természetes megközelítéssel is: ha észlelsz valamit, annak rengeteg oka lehet. Előbb elmész az orvoshoz, kísérleteznek veled egy ideig, aztán ha megállapítják hogy ők már nem tudnak mit tenni, akkor elkezdesz magad informálódni, és próbálkozni, hogy mitől múlik el a probléma. Aztán ha sikerült, akkor reménykedsz, hogy a problémát kezelted, és nem a tünetet
Van természetgyógyászatról rengeteg könyv, ha van sok éved elolvasni őket Nekem nem volt, úgyhogy főleg Youtube csatornákat hallgatok, amik összefoglalják a lényeget valamelyest. Úgy már elég néhány száz ezer óra... Hetente
Néhány csatorna az előzményeim alapján:
Physionic, Thomas DeLauer, Modern Healthspan, Dr. Eric Berg DC, Dr. Ford Brewer, Wellness Messiah with Rimon, Natural Cures, Horizons Health, Health in Focus, Dr Joe TV, Kick It Naturally, Wellpedia, Dr. William Li, HT Physio... és még sok más. Ha elkezded nézni őket, az algo úgyis beajánlja a továbbiakat. Értelemszerűen nagyon változó a stílusuk, tudományosságuk, mélységük, hosszuk... Meg kell találnod melyikek jönnek neked be leginkább.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
"hogyan?"
Sehogy. Ez is olyan téma, amelybe minél jobban beleásod magad, annál inkább megérted hogy mennyire keveset tudsz. Sajnos még az orvosok java része (tisztelet a kivételnek!) is csak papagájként ismétli amit az egyetemen hallott évtizedekkel korábban, plusz amit az orvoslátogatók a szájukba adnak.Szerintem átlagemberként ahelyett hogy megpróbálnánk megérteni hogyan működünk sokkal célszerűbb megközelítés az általános egészségre törekedni. Elsődleges az egészséges étkezés, rendszeres testmozgás, megfelelő alvás, alacsony stressz szint, jó társaság.
Bármilyen étrendkiegészítő csak ezek után következhet a fontossági sorrendben."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez semekkorát, talán 100 gr ide, vagy oda, de az is a kerekítés miatt. Leveszem 175 grammos órámat és máris jó súlyban vagyok...vagyis gondolkodás nélkül visszaköszön a kijelzőről a súlycsökkenés. ...ugyanakkor csak remélni merem nem pontos a testzsír % mérése, mert enyém, a jó BMI ellenére, erősen nem kirakatba való.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
-
RobbyJr
őstag
Én igen motivált vagyok, ha fogyni kell, akkor fogyok, nem eszek annyit a cél érdekében. Alkoholt is nagyon ritkán iszom, van hogy egész évben nem iszom semmit.
Munkába is bicajjal járok, így mindennapos a mozgás nálam. 30 vagyok amúgy.Más: Akinek van ilyen DAREVIE meze, az nekem a 183/62kg-ra mit ajánlana? M-es jó lehet?
Sokan dicsértétek, ezért lehet kipróbálnám.[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Ringman
nagyúr
Ez jo (lidl-nel van ez rendszeresitve), bekescsaban kb mindenhol a klasszikus haromszog alaku van, ahova az elso v hatso kereket tudod betolni
-
Fall-N
veterán
Nem macerás. Jó fék kell és jól kell tudni beállítani. Na meg jól meg kell tudni választani, hogy kinek mi a valós igénye. Egyébként ha minden jó, akkor ugyanúgy betéteket kell cseréni, meg ritkábban a tárcsákat. Ha levegős akkor légteleníteni kell, ami pár perc alatt megvan. Pár évente meg le kell cserélni az egész fékfolyadékot, az sem tart sokáig. Ezt sem úgy kell elképzelni, hogy állandóan fellevegősödik a rendszer, valakinek évekig elmegy a fék. Kollégám MT500-asa például 5 év után lett szervizelve, persze már nem volt szép piros a fékfolyadék. Célszerű legalább két évente megnézni.
Ezzel szemben elég ha nyolcas kerül a kerékbe vagy esik az eső, rögtön nem fog úgy a V-fék.
Na meg a legfontosabb, hogy meg kell tanulni hatékonyan fékezni. Bár szerintem az nem nagy mutatvány, nagyon jól rá lehet érezni, ha jól adagolható a fék.
Én általában gyorsan szoktam menni városban is (persze odafigyelek, ahol indokolt ott lassítok) és ott is jobbnak érzem a felniféknél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest