-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #266796 üzenetére
Utolsó két mondat. Nem természetes kell legyen, hanem hálós, szövet rész is legyen rajta. Attól, hogy természetes egy cipő, pl. bőr, még nem szellőzik jól.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
micsoda, hogy 45 évesen nem vagyok öreg ?
Egyet értek, én is így látom.
Ott a Csepel, régen (zöldfülüként) azt mondtam nekem nem kell dropos kormány mert ezért és azért, és most..szeretem, vagy az spd.., és el nem tudnám képzelni hogy visszamenjek a régi magasított kormányra. Formálódunk...
(van a környékemen egy arc aki úgy veszi cseréli le a bringáit (millás..) mint én cseréltem a nyerget) nem azért mert annyira gazdag, van tisztes állása, de nála ez ilyen, ő erre költ oké) nekem az már sok lenne. Én meg úgy vagyok vele, csepel mellé legyen egy modern cucc, amivel utána már nem szeretnék foglalkozni vagy ácsingózni más bringa után, egyik legrosszabb ha veszek valamit, de hamarosan elkezdek más után vágyódni, vagy mégse lesz oké.
Majd idővel kap egy mélyített felnit, hátsó agy cserét és ennyi lesz fejlesztve. (már a fejemben megvan mi hogy).
Mivel sanszos hogy nem olyat fogok venni ami már eleve így van szerelve, nem akaródzik kicsengetni 2-2.5 misit egy bringáért egyben,, .max 1.5 (majd sokat alszok rá..)
Az meg hogy sok év múlva is meglesz-e ki tudja... egyáltalán a biciklizés hogy lesz... -
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #266790 üzenetére
Ez is elég szívás lehet, talán valamelyik Gaerne cipő tesztben olvastam, hogy az valóban jó széles lábra is. Ha mégsem, valszeg neked is van megoldás, csak még nem találtad meg. Nekem szerencsére keskeny a lábam, szinte bármelyik cipő kényelmes
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dom1n0
senior tag
válasz semmiho #266785 üzenetére
Köszönöm!
11 000km nagyon szép eredmény, mennyi volt amikor edzésre is jobban odafigyeltél? Vagy nem is a táv hanem a feladatok voltak másabbak?
GA1-et nyomatom én is, de mostmár keresek az edzőkörömön kívűl valami konstans bejárható hosszabb utat hozzá, ami 2 óra felett van.
Bárhol olvasgatok, mindenhol az a vége a sztorinak hogy nyomd a ga1-et mint a hülye és hosszútávon csodákat tesz, Te is így látod ezek szerint ugye?[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Ringman #266790 üzenetére
nekem van egy shimano MT3-am, az nem hegyes. vettem helyette egy eggyel nagyobb XC3-at, na az viszont igen, nagyobb méret ellenére szűkebb is a lábujjaimnak (csak a talpa jobban passzol, meg boás)
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #266789 üzenetére
oké hogy knit/szövet, de ha lelóg az ujjad a cipőről, az nem lesz jó, márpedig (feltételezem divatindokból) szinte minden cipő orra keskenyedik, az flr-ről szerencsére van felülnézetben fotó, ezt felesleges felpróbálni.
eleve szégyen, hogy a cipő szélességéről egy adat sincs a gyártói honlapon, gondolom a 380 dolláros cipő büdzséjébe nem fér bele még 1 oszlop a táblázatra.
a shimanok élből elvethetők, eleve hegyesorrú mindegyik, a szandál is amúgy, de ott mindegy, hogy mennyivel lóg előre a talp.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #266784 üzenetére
A háló, szövet jól működik, ha nincs alatta szivacs réteg. Giro Rincon, Sector, Ranger, Gauge, Shimano MT7, Rapha Explore Powerweave, az FLR összes Knit cipője, a múltkor egy kolléga felhívta a figyelmem a Luck Osiris-re is, stb. Van választék "kánikula cipőből" is, ha alaposabban feltúrod a netet. Nekem most Giro Rinconom lett végül. Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne legyen műanyag, hanem azt, hogy legyen rajta vékony, szivacsmentes szövet rész is. Pl. ilyenekben én nem élném túl a nyarat.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #266780 üzenetére
Ezekbe jellemzően belefér vastagabb külső (35-38 mm)
jellemzően ezek az utóbbi 1-2 év modelljei, ez már gyak. az allroad, előtte itt is 32c volt a max kb mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #266781 üzenetére
mert túl keskenyek a cipők, összenyomja a lábujjaimat a cipő.
a lake mx201 (ebből túl nagy volt a 43-as és nehéz is) és a xeroshoes talpbetéte jó, a shimano wide használhatatlan, hiába elég széles talpközépen:
itt látszik, hogy mi a baj:
a lake cx201 lenne jó - széles, könnyű, de az spd-sl, tipegni nem akarok
-
semmiho
tag
válasz dom1n0 #266652 üzenetére
Nem válaszoltam arra, most éppen milyen edzésmódszert követek. Jelentem, leginkább semmilyent sem!
Az elmúlt 2 évben a privát élet és teendők voltak a központban - ez meg is látszik és nem csak a felszedett kilókon, hanem az erő-állóképességemen is, leginkább versenykörülmények között. Az, hogy nem nagyon van olyanom (állóképesség).Szóval, akkor megyek most, mikor van időm és/vagy kedvem. Valami csoda folytán idén meglepően sokat bringáztam így is (11.000 km+ / ~147.000m szint eddig). Viszont hazudnék, ha azt mondanám, legalább a "nagy képre" nem figyelek oda. Sok a GA1/aerob extenzív, ez a domináns és néha teszek a tekerésben egy, néha két VO2Max vagy all-out résztávot. A szakirodalom leginkább Polarized Trainingként (PT) definiálja, amihez ez a leginkább közel állhat. Hasonlóan hatékony, mint a modern edzéselméletben alkalmazott Block Training Program (BT) egyébként, de mindegyiknek meg van a maga helye, a céltól függően. ( [link] ) Nekem ahhoz, hogy viszonylag hatékonyan KOM-ozgassak néha, a PT vált be.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #266775 üzenetére
Árulóra lesújtott a montis isten haragja, kellett neked outi most viseld a nyeregtáska átkát.
jjeahh...hát ha a műbőr kiesik aligha marad nagy választék kerékpáros cipőből, továbbá egy folyton mosást-törlést igénylő anyagnál (nekem állandóan törölni, mosni kell ezt a xart olyan poros ) aligha lenne jó a bőr.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cattus
addikt
válasz GejzaR #266773 üzenetére
Szerintem továbbra is ennek van a legjobb ár/felszereltség aránya. Ugyanennyiért máshol mechanikus fékkel meg max Claris szettel vannak szerelve, a komolyabb groupsetért ég már erősen zsebbe kell nyúlni. Mondanám a Rose Back road AL-t, de az is 2000 eurónál kezdődik (és az is a 10-es grx400-zal). Én még a használt piacon néznék körbe, mostanában elég sok jó árú, jó állapotban lévő gravel hirdetést látok.
Do the thing!
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #266763 üzenetére
Tudnék mesélni
Nem baj, hogy mindenkinek mások a prioritásai, de néha tényleg olyan, mintha először a tökéletes bringa, felszerelés, edzés és étrend kell (és persze az összes tudás), és majd utána lehet tekerni. De nulla tudással nehéz egyszerre mindent befogadni, még ha nagyjából mindenben igaza volt/van az ittenieknek, csak idő kell, mire az ember eljut arra a pontra a saját tapasztalatából. Ha egyszerre akartam volna mindent, 1 hónap után feladtam volna, és aztán ott rohad a felszerelés a pincében meg a szekrényben.
Itt ahol lakom, nem egy olyat látok, aki drága csili-vili országuti, full beöltözve, mindenből a legjobb, és mondom inkább megyek mögötte, mert biztos gyors. Aztán várok, végül megelőzöm, mert biztos csak warmupol (a semmi közepén), de soha többet nem látom. És én is többször vettem észre magamon, hogy hú ezt vagy azt venni kell, de aztán ráeszmélek, hogy miért is? Lehet, hogy jövőre újra se kezdem, akkor meg?
Fulton mondjuk más, őt megértem. Nagyon sokat teker, nála tényleg van potenciál abban, hogy vesz egy "tökéletes" bringát, mert biztosan jelentősen gyorsulni fog tőle. És mivel neki vsz ez a kiadás nem pár hétnyi fizetése (mint a fent említett fullos arcoknak), érthető, ha a tökéleteset akarja, de persze mind tudjuk (még én is), hogy akármit vesz, pár hét vagy hónap után jön az újabb pimpelési hullám, idővel pedig előkerül a purhab is
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #266778 üzenetére
Nyári cipőre én is érzékeny vagyok, áramoljon a levegő benne rendesen, a műbőr, műanyag cipők pár apró lyukkal számomra elviselhetetlenek. Neked miért kell a szandál? Miért nincs más versenyző?
#266779 picur10: az nincs, de a Magene épp akciós.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz GejzaR #266773 üzenetére
Kb. mennyi az aszfalt / terep arány? Nálam olyan 80-20. Ha nálad is így alakul, akkor kulcsszó az endurance országúti. Gyakorlatilag kényelmes outi bringák, átmenet a versenygép és a gravel közt. Ezekbe jellemzően belefér vastagabb külső (35-38 mm), az áttételezése országúti, de nem borulsz egyből földúton.
Ha neked fontosabb a terep, ill. a lightosabb áttétel, akkor gravel. A Tribannál egyébként nehezebb jobb ár/érték arányú gépeket találni, kivéve a Canyon kerékpárjai. Más kérdés, hogy a lottó 5-ösnek is nagyobb esélye van, mint, hogy az embernek Canyon gépe legyen. Ha téged nem zavar a külső bowdenezés, akkor Triban GRVL 520. Vagy, nézd meg azért az RC 520-at is.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
picur10
aktív tag
Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek halott Garmin Dual pulzuspántja amitől megválna? Elemcserénél kitört az egyik csavar alól a műanyag, így viszont nem működik. Sajnos alkatrészt nem lehet venni hozzá, és emiatt nem szeretnék 30 ezret kiadni egy újra
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #266764 üzenetére
csatlakozom a cipővel!
még mindig nincs a szandálon kívül más versenyző, lake mx 169 (ami robusztus sajnos) vagy az új téli mxz 120 lesz a köv. kipróbált darab
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #266776 üzenetére
Valami versenyről nekem is van egy, talán az volt asszony bringáján, elő kell túrnom. De lehet, hogy az XLC aeróbb.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #266769 üzenetére
Mindenhol minden erre épül, hogy kevés munkával neked jó legyen. Tápkieg. boltok, smart kütyük, villamosított minden IS (új kedvenc vicces képem). Aztán az ember eldönti, hogy felül a vonatra, vagy sem.
Más: az elmúlt évek alatt megszoktam, hogy a montira nem kell különösebb dolgokat vinnem, és az öltözetet sem bonyolítottam túl, bár inkább úgy mondanám, hogy túlöltöztem, hogy lefelé se fázzak ezekben az átmeneti időkben (27 fok napsütésben indulok, 2 óra múlva meg 18 fok és sötét... érzetre sokkal több a különbség). Volt nálam egy pumpa meg egy multitool, az is csak azért, ha másoknak segíteni kell. Meg persze a telefon és valami elemózsia.
Idén jött el a pillanat, hogy akkor ha már van virsli gumis kerékpár, akkor legyen karmelegítő (megvan 2 éve), meg szélmellény (most sikerült rendeset szerezni), de ehhez kell még a belső, meg a gumileszedő is... Mezzseb meg ugyanúgy 3 db van (3,5 a decás mezen..). Szóval ebből nyeregtáska lesz... max nem fog senki köszönni nekem.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
avl
senior tag
válasz fulton #266759 üzenetére
"Én a lehetőséghezmérten/legjobbat akarom magamnak"
ebben az a nehézség [tutti nem vagy ehhez még elég érett / öreg ;-) ...bár nyilván fel tudod idézni, hogy 5 / 10 évesen egész mást szerettél volna ;-) ], hogy ez folyton változik; nyilván egyik napról a másikra keveset, de 5 / 10 / 15 év múlva egész más lesz a legjobb; mi magunk is változunk, mind gondolatilag-elképzelésekben-pszichésen, mind testileg
a legjobbat meg nyilván nem rövid idöre szeretné az ember ...és nem tartom jónak, ha a legjobb(nak gondoltat) is sürün (kinek mi a sürü) cserélgetik
...nekem 15 éve ugyanaz az országútim, ugyanaz a nyereg, kerék, váltás stb., csak kopó cserélve rajta, ~38 éve 5 kg-on belül a tömegem, ...ezek csak tárgyak
-
GejzaR
tag
Sziasztok! Gravel bicaj vásárlásán gondolkodom. Jelenleg egy KTM Tour One bringám van 2018-as, ami szépen gurul, csak bazi nehéz az acélváz miatt...
A gravelra azért gondoltam az országúti helyett, mert talán kényelmesebb barázdásabb, kátyúsabb úton használni, meg talán strapabíróbb, mint a sima outi, de javítsatok ki, ha ez hülyeség. Gravel és Outi között azért is vacilálok mert pont, hogy a sebesség miatt akarok váltani a jelenlegiről.
A decathlonos TRIBAN520-as bringánál van jobb ár-érték arányban jelenleg? Igazából alu váz és karbon villára gondoltam a súly miatt, 105 vagy GRX szett, de marhára nem értek hozzá...
Nézegettem a CUBE, CANYON, ORBEA márkákat is, amiből talán az ORBEA Terra tetszik a legjobban, de az ára már sokkal több, mint a TRIBAN520, amiről igazából csak jót hallottam eddig.
Abban kérném a segítségeteket, hogy mely márkák, típusok között nézelődjek ebben a kategóriában, és miért ne a TRIBAN520-at vegyem meg
Köszi! -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #266769 üzenetére
Nemcsak nyugaton van ez igy, mindenhol
Ettol fuggetlenul ezek nem repitenek senkit a podiumra megfelelo edzesmunka nelkul, csak hozzateszik a kis +5-10%-ot pluszban, ami szamithat mondjuk ahol tizedek is szamitanak, de ettol nem lesz 400-500 watt a lababan senkinek -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #266766 üzenetére
Ellenvélemény a szakiktól, az itteni fórum állításokkal 100%-al szembemenőleg....mi is az?
sepyi...működni ez is működik, sőt, meglehetősen üzembiztos és az üzemideje is hosszúúúúúúúúúúúúú. (ismerem, próbáltam )[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #266764 üzenetére
Plusz mindenki másra érzékeny.
fulton: nyereg (?)
Hasaggymeg: hajtás (darázscsípés )
jjeahh: gumi
Toobee: a kormány rezgéselnyelése (?)
dom1n0...Sokan biznak benne, hogy a megfelelo edzesmunkat ki lehet valtani csodaszerekkel...erre ma nyugaton sokmilliárd dolláros ipar épül ahol gépek, szerek, tabletták stb. ígérik a könnyebb, rövidebb utat a mennyországba."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #266765 üzenetére
Valamennyire amúgy ki lehet szerintem. Itt most nem gélekre és apróbb geo eltérésekre gondolok, hanem arra, hogy ha mondjuk béna vagy lefelé, egy szélesebb, agresszívebb gumi, hosszabb rugóút pl. brutál sokat segíthet. Vagy ha veszel egy 5 kilóval könnyebb bringát, meredek emelkedőn biztos hoz pár PR-t . Ha valamire különösen érzékeny vagy, mint én a gumira, akkor nagyobb különbségeket érzel, mint a többség és egy picivel jobb gumi is sokat javíthat a magabiztosságodon egy lejtőn. Amikor anno a Schwalbe-t leváltottam Maxxisra, már első körön lett pár KOM lefelé. De amúgy ja, az edzettség az, ami a leginkább számít
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Én is mindig valamit fejlesztek, bülykölök, de legalább megvan a jövőkép, hogy mi legyen, nem évekig filózok rajta. 😅 Szerintem ha elment volna egy jól felszerelt boltba ahol van készleten sok bicikli, biztos talált volna a bolt zárásáig valamilyen outit ami jó. Csak lehet nem is igazán akarja.
Ha nekem valami KELL, és van rá kp (vagy közel a fizetés), akkor már rendelem is meg.
Érzékenynek meg én is érzékeny vagyok, a nem oda való kattogásra. De általában nem szokott lenni. A hangos racsni viszont jöhet és nem tudom beleér-e a hatalmas 46-os lábam a kerékbe. Na majd ma kipróbálom.
Fejlesztési terv nálam is van, 26" kerékről 27,5"-ra ami ipari csapágyas, Deore 10s váltás (?) vagy más.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
An upgrade you've never considered | Syd Fixes Bikes
https://www.youtube.com/watch?v=U_qYz06jMFMEllenvélemény a szakiktól, az itteni fórum állításokkal 100%-al szembemenőleg.
Mennyit is számít a rendes csapágyazás.Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
dom1n0
senior tag
Sokan biznak benne, hogy a megfelelo edzesmunkat ki lehet valtani csodaszerekkel, meg titkos szogekkel a fejcsoben
En a sajat eddigi rovid tapasztalataim alapjan a megfelelelo edzes, pihenes, es kajalas kombojara bizom magam a fejlodest tekintve 😬🫡
-
jjeahh
nagyúr
Plusz mindenki másra érzékeny.
fulton: nyereg (?)
Hasaggymeg: hajtás (?)
jjeahh: gumi
Toobee: a kormány rezgéselnyelése (?)
stb . Össze kéne rakjunk közösen egy bringát, valszeg az lenne a legjobb gép ever . Mindenki azt rakná rá, amire a legérzékenyebb.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Többet, vagy kevesebbet, bringán, vagy egyeben, de mindenki vacillál, a különbség csak az, hogy néhányunk nyilvánosan, fórumon teszi mindenkivel tudatva minden egyes értelmes és értelmetlen érvet ami éppen eszébe jut és amit jó esetben már magában le szokta/kellene rendezni, mielőtt még leírná. Ez a közösségi fórumok átka...
Fall-N...teljesen felesleges ennyire belelovalni magát az embernek. ...könnyű mondani, de aki idetéved pont az ellenkezőjét kapja, látja, wattok, grammok, pulzus zónák, kalóriák, szintek, szögek és mm-erek bűvöletében találja magát ahol mindenki veszettül lovagolja saját éppen aktuális vesszőparipáját, mely természetesen fontosabb minden másiknál. Ahol a gumin a bütykök elrendezését elemezzük, vagy tolómérővel mérjük annak tizedmilliméteres szélességét, vagy azt állítjuk 1° homlokcsőszög vagy 200 gramm mínusz súly maga a világ, könnyen elkapja az idetévedőt a gépszíj. 🤔[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz itouchfan #266761 üzenetére
Ott a pont, hogy ti használtok is outit, nem acélvázas, városi Csepel alapján írtok.
Egyébként teljesen felesleges ennyire belelovalni magát az embernek. Legyen műszakilag jó állapotú, ne legyen retkes és okozzon örömet, ennyi. De az ilyen túlgondolás fölösleges. Én teljesen nulláról építettem az MTB-t, mindenféle geometria táblázat nélkül rendeltem a vázat, mégis jó lett a méret. A fene nézné évekig, hogy hátha az lesz a jó.
-
itouchfan
senior tag
válasz fulton #266759 üzenetére
Ez oké, meg én is megértem, csak arra próbáltak szerintem utalni, hogy van, amikor teljesen felesleges, életszerűtlen kritériumokat állítasz fel, amik a használatot egyáltalán nem befolyásolják (pl. hogy beleér e lábad a kerékbe, vagy pontosan milyen szögben kell álljon ez vagy az..). Akik használnak outit, és tekerünk/tekertünk vele napi szinten, pontosan tudjuk, hogy nem ezeken múlik.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #266723 üzenetére
Nekem ilyen van
Kicsi táska, sztem szép , vázsíkon belül marad, es belefér: 1 gumi belső, 3 külsőlszedő, láncleszedő+patentszem, némi kp, tiptop készlet, küllőhúzó, 1 kupica ecet, 1 csomag zsebkendő, schwalbe nyomásmérő, imbuszkulcs, törlőkendő. 0.5kg össz súly így. Telo note9 nem fér bele.A belsőt lehetne cserélni TPU ra, csak egyelőre nem bízom bennük a jövőben viszont lehet inkáb abból lesz benne 2 majd ha eröt érzek rá letesztelem ezeket a tpu kat.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz parandroid #266693 üzenetére
másként látjuk. Én a lehetőséghezmérten/legjobbat akarom magamnak(mint mindenki - csak más fokozaton) Arra h a legjobb döntést hozzam tapasztalni kell, na nyereg egy ilyen pont (ami volt mennie kellett (jelentősen meghatározza az utazás minőségét- 5-10 órás út, mert van ami 50 km re jó de már 150 nem lesz az...) pl nekem ne törje fel a se*m a nyereg ha választhatok olyat is ami nem is fogja.
De igazándiból nem is tudnék kiemelni semmit mert a rendszernek együtt kell jól működnie rider+bike+öltözék. 2-3 éve jó volt ahogy volt a bringa..ez mára jóval mélyebb dolog lett. szeretett hobbi annak minden élvezetével és esetleges "rigolyájával". (racsnihang, kerékbeleérés , nyikorgás..és stb..hosszú a lista )
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Dark Archon #266740 üzenetére
Ez amúgy nem vicc, tényleg így gondolom, ezért sem vettem még. De ez a rhinowalk még az elmegy kategória, csak akkor tenném fel, ha valami egésznaposra mennék, ott inkább a praktikum dönt mint a kinézet.
Tin: nyeregtáskám az van, egy nagyon kompakt Deuter. 1db outi belső, 2db külső leszedő, 2db imbuszkulcs, meg ha nagyon akarom a lakáskulcsom is belefér még. Hátitáskát kihagyom, melegíti a hátam és kényelmetlen, pláne outis pozícióban.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Lacerta #266729 üzenetére
Szerintem nem jó út a gearbox két okból. Egyrészt fölöslegesen bonyolult egy sima váltóhoz képest és annyival nem jobb, mint amennyivel drágább. Az ilyen dolgok nem terjednek el az iparban. Másrészt az eBike terjedése miatt nincs fölösleges hely a motor mellett és amúgy is a motoros rásegítés miatt fölösleges.
-
Fall-N
veterán
válasz Swarcz #266724 üzenetére
Le kell vágni a fékcső végét, ahol nincs már a csatlakozó, majd új banjo (és talán kompressziós tüske) és roppantó gyűrű kell. Ha egyenesen csatlakozik akkor nem banjo van (90°-os fém csatlakozó), hanem sima csavaros csatlakozó. Ha továbbra is szivárog, akkor a féktestnél lesz a baj.
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #266712 üzenetére
Most kentem újra Smoove-al, kerek 250 km után (az előző 163 km után volt). Volt némi hangja már a láncnak, a váltás sem volt annyira finom, de még bőven tűrhető, elment volna még egy 50-est simán. Azért bírhatta tovább, mert most nem törölgettem tekerések után a láncot, csak hagytam úgy, ahogy van.
Lánc nyúlás 400+ km után 0. Tudom, nem is kellene többnek lennie, csak azért írom, hogy nincs mérhető nyúlás, vagyis nincs extrém kopás, magyarul valószínűleg jól sikerült az első kenés is. Pedig KMC lánc.
Engem megvett. Kényelmesebb, ritkábban kell, és elszórakozva is csak 40 perc volt az egész, törölgetéssel együtt. Végre nem kell hetente mosogatni meg olajozni, hanem ráér 2 hetente. És most már nem is igazán fröcsögött, hogy nem melegítettem fel a flakont.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Csokicsibesz #266719 üzenetére
Nekem az is tetszik a láncváltóban, hogyha újat akar az ember, akkor rohadt egyszerű cserélni. Ennél ez az adott a vázba szerelve és kész. Másik, hogy otthon szerelni valószínűleg nem lehet, meg gondolom felhasználóként alkatrészt rendelni hozzá. Has elromlik valami akkor meg lehet gondolom a német szervizbe küldeni.
Ezzel szemben a legrosszabb esetben is vesz az ember egy új váltót és otthon kicseréli. Be kell utána állítani és kész is.
Amúgy a koncepció valamennyire tetszik, főleg mellé egy szíjhajtással, de hasonló áron szemrebbenés nélkül a SRAM wireless AXS váltót venném.
Mezga Aladár: A legfőbb outi váz ami nem támogatja a tárcsaféket, MTB-nél kábé 15-20 éve van legalább IS konzol. Idővel ez lesz outi fronton is.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #266749 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Swarcz #266724 üzenetére
Az a banjo (bendzsó) féle csatlakozó 2 oldalán levő gumitömítéseket cserélted? És a banjo fej/fékcsővég csatlakozás is rendben van?
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
The 2024 Pinion Gearbox Is A Derailleur KILLER
CYCLINGABOUTFiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
Tin
veterán
Lemerítettem a Karoo2-t 0%-ra, majd bekapcsolt állapotban feltöltöttem 100%-ra 5V1A-s régi iPhone töltővel (3 óra volt), rajta hagytam még egy fél órát, és kikapcsoltam.
Most elmentem, több mint 20p után esett le 100-ról 99%-ra, és 92%-ra merült 1ó 20p ride után. Ez 6% per óra, ugyanúgy 50% fényerő és megosztott neten live tracking.
Csak azért mondom, mert úgy tűnik, tényleg újrakalibrálta a százalék kijelzést. Ettől persze még 8% per óra lesz a végén, de tényleg ennyire változatos a százalék visszajelzés.
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #266713 üzenetére
tölti a karoot.
-
6030D
őstag
válasz parandroid #266738 üzenetére
Szerintem egyik bringájában sincs
-
addikt
De ez nem esztétikus, súrolhatja a térdeid, TÖMEG!!, sokkal jobb, ha olvadozik a mezzsebben
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Megjott az IGPSport BSC100 gps computer, kivaloan mukodik, egybol szinkronizal, minden szuper! 11-12k nem penz ezert.
Koszi mindenkinek aki ajanlotta itt
-
6030D
őstag
válasz parandroid #266735 üzenetére
Pont tegnap említette egy ismerős, hogy a gp5000-rel állandóan defektet kap, az 4000 meg milyen jó volt. Hunt karbon felni, tubeless. A futófelületen vannak a vágások, amin szelel.
-
parandroid
félisten
Straván pont egy ismerős activityje kapcsán indult beszélgetés, hogy milyen fasza dolog is a TL ready felni + Vittoria Rubino Pro párosítás. Mint kiderült, nem egyedi eset, volt, akinek a még nem túl öreg gumit sikerült le-fel tennie, de több belső is bánta, meg elvoltak vele sokadmagukkal órákig. Kolléganő (nagyon nem kezdő) nem boldogult vele az út szélén, eltolta egy szervízig, ahol szintén csak a vállukat vonogatták több próbálkozás után. Úgyhogy hazavonatozott. Végül egy ismerős javaslatára, akinek szintén megvolt ugyanez a kombó, maradt a tapétavágó, mint csodaszerszám. Gumi kuka, ment fel helyette a gp5000. Könnyedén.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #266731 üzenetére
Jók ezek a cuccok, egy időben én is a nyeregtáska lázban égtem, aztán asszony volt Aldiban, azt mondja van nyeregtáska, vigyek? Potom pénz volt, hozzon. Hozott, megpakoltam minden javításhoz szükséges felszereléssel, de egyszer nem volt még bicón. Ha úgy megyek, hogy vinnem-hoznom is kell valamit, hátizsák, van egy egész kicsi, elfér benne a lánc meg amit hozok/viszek. Képzeld vettem még tavasszal U lakatot, ki se volt bontva, mert inkább használok egy láncot, ami harmadannyiba került. Van tök frankó Sigma Aura 80 lámpaszettem, szintén tavaszi vásárlás jó akcióban, és szintén dobozban, mert ment fel helyette a következő héten akciós Aldis vagy Lidl-s olcsó lámpa, ami ugyan ceruzaelemes, de a célnak megfelel, és még nem kellett elemet cserélnem benne.
Lényeg, hogy egynapos túránál én max vinnék egy kis hátizsákot (vagy egy nagyobb nyeregtáskát), bele egy powerbank meg a kaja, aztán ebédidőben töltenék annyit a Karoo-ba, amivel este hazaérek. Szerintem egynaposnál még felesleges a folyamatos töltés. -
Friczy
senior tag
válasz Mezga Aladár #266721 üzenetére
Elektromos sorozat is kijön belőle, ha igaz, jövőre. Sajnos az áruk 2M felett indul.
[link] -
lsebestyen
addikt
A képen a Rhinowalk táskája van, abba belefér lazán a telefon. De ja, ennyi erővel mehetne bele egy powerbank is. Több napos túrára nyilván vinnék powerbankot is, volt is már rá példa, de akkor már elég sok más cucc is kell. Egy napos bringázás azért teljesen más téma.
-
nagyúr
válasz parandroid #266695 üzenetére
én. az első villanyoszlopig jó voltam. aszt az aljában összeszedtek, és a nyári sziget hátralévő részében a balatonpart helyett kötözésre jartam.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Lacerta
aktív tag
- Egyáltalán nem komplex, ilyen váltók hamarabb léteztek mint a láncváltó, több, mint 150 évnyi tapasztalat van a fogaskerekes váltók mögott. Az mondjuk tény, hogy teljesen más a gyártási folyamat, másféle anyagok és berendezések kellenek hozzá, de ez mondjuk egy manageri döntés meg pénz kérdése.
- Mivel ezt senki nem lépi meg a nagy gyártók közül, ezért csak kis manufaktúrák foglalkoznak ilyesmivel, tehát nem tud olcsó lenni.
- Mivel nem olcsó, nem terjed el.
- Mivel nem terjed el, nincs rá erőforrás hogy sz*rrá leaneljék és spóroljanak minden grammon, tehát nehéz marad.
- Mivel nem terjed el, nem szabványosítják és nem kapsz hozzá minden sarkon hozzá való vázat, amit nagy tömegben, és szintén szénné fejlesztve f*snak a gyártók.Ha mondjuk húzna egy nagyot a Shimano vagy a Sram, és megvennék a Piniont ( Effigeart, stb ) - lehet, hogy pont erre is játszanak - vagy fejlesztenének sajátot, és nyomnák, akkor pikk-pakk elterjedne.
-
Tin
veterán
Nekem a telefon az övtáskában van hátra csapva, az ilyen kis váztáskák szerintem nem elég nagyok egy nagyobb telefonhoz, a 200g-os powerbank meg nem olyan drága és nehéz, hogy igazán gondot okozzon, évente párszor. Cserébe töltheted róla a Karoo-t máskor is, a lámpákat is, akár a telefonod is, ha 2 napos a túra.
Az én telefonjaim régóta tudnak vezeték nélküli töltést, nullaszor használtam kipróbálás után. Nem is szívesen dugnék rá a többszázezres telefonomra egy pont a töltésre érzékeny eszközt a tűző napon, hogy még azt is magával rántsa.
Amúgy vannak még ennél is kisebb és olcsóbb powerbankok, 5000 mAh-s 100g-os, de van még 66g-os is. Annak aztán se súlya, se helyigénye.#266725 .LnB: tudom, de nekem az elejétől szorult a gomb, és most jött ki, kollégának meg a dobozból kivéve volt sz.r. Ha a tiéddel nincs gond, akkor nem is lesz. Vagy nem ez
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Ringman #266718 üzenetére
Legyen még drágább, és lehessen még kevésbé javítani otthon, azaz termeljen még több szemetet (és persze bevételt a gyártóknak).
Nem az innováció ellen vagyok, és nem akarok e-bike-os vitát sem indítani, csak a folyamat végére szeretném felhívni a figyelmet: a kényelmes embereknek adják el a pedelecet, és ne nyírják ki az "újrafelhasználható" biciklit.
-
-
Swarcz
újonc
Hello,
Adott egy Shimano XT M8100-es hátsó fék. Pár hete elszállt a hátsó fék a budai hegyekben bringázgatva. Szivárog az olaj a fékcső és a féknyereg találkozásánál.
Utoljára tavasszal volt szétszedve, új olajat, meg fékpofát kapott, azóta hibátlanul tette a dolgát.Már cseréltem gumi tömítést (volt otthon tartalék), minden csatlakozási felület tiszta, és sima, de továbbra is szivárog az olaj. Fékcső fém vége rendesen felfekszik a féknyeregre. Azóta vettem új gumi tömítést, és kicseréltem még 1x. Továbbra is szivárog (nem húztam túl a csavart).
Lenne valakinek valami ötletet, hogy merre menjek tovább?
Köszi előre is! -
lsebestyen
addikt
Á nem viszek hátitáskát, váztáskám egyelőre nincs, azt még lehet beszerzek. Valami hasonlót:
Telefont nem használom bringázás közben így az nem is igazán szokott merülni, szóval ha abból rá tudnék tölteni 15-20%-ot az már szerintem elég lenne mindenre, amit 1 nap alatt tudnék bringázni. Ez évente pár alkalom maximum, ettől semmi baja nem lesz a telefonnak. Keynote-on külön kiemelték, hogy lehet róla tölteni fülhallgatót pl.
Telefont amúgy is kell vinnem magammal, így a plusz súly a powerbank lenne.
De egy váztáska valóban jól jönne, abba lehet tenni kókuszrudat és akkor nem a mezzsebben olvadozna.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #266717 üzenetére
Akkor ez a leugrás 98%-ra nálad is megvan, megnyugodtam, hogy nem az akku a vacak. Az előző is 7-8%-ot merült óránként, és bekapcsolva ott állt, ahol korábban, de tegnapelőtt például vagy 20 percig nem merült egyetlen százalékot sem menet közben, gondolom a 90% feletti gyorsabb merülés itt "dolgozta ki" magát, vagyis tényleg a kalibráció rossz. Az előzőn nem volt ilyen, ezért nem is merítgettem, ezt se fogom még egyszer kikapcsolásig, de a Hammerheaden is azt írták, hogy elsőre merítsd le, hogy beálljon rendesen a visszajelzés, ezért most megcsináltam. Merítés közben amúgy nagyjából egyenletes volt a százalék esése 36%-ról indulva, de lefekvéskor 11%-on kapcsoltam ki a készüléket, ami reggel bekapcsolás már csak 7%-ot mutatott, majd 5 perc múlva 1%, és kikapcsolt. Szóval 20% alatt én már nem indulnék el vele 1 órára sem, bár annyit valószínűleg még épp kibír. De az tény, hogy "alul" a százalék jelzése eléggé kiszámíthatatlan.
Én minden ride után leveszem a tartóról és felhozom a pincéből, bár lehet, hogy elég lenne néhány alkalmanként. Mivel nem küldtem vissza a tartót meg az adaptert, így most van +1 bontatlan tartóm meg adapterem, meg kábelem is. Hacsak a készülék alja nem törik el, akkor ennek egy jó darabig elégnek kell lennie.
Egy kérdés: ha elmész 8 órás túrára, gondolom van nálad hátizsák vagy váztáska. Nem olcsóbb beledobni egy kis méretű powerbankot (csak példa), mint a telefonodat nyírni ezzel? Így még pluszban a telefonhoz, lámpához és egyebekhez is lenne extra töltésed, súlyban meg könnyebb (200g), mint az iPhone.
#266720 .LnB: beszart a jobb oldali gomb, és ugrált a képernyők között, meg rázkódásra, a végén már teljesen használhatatlan volt. Itt írtam le.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
"ráadásul a vázad se jó hozzá, tehát teljesen más bringa kell, hogy használni lehessen."
Igazából ez a megoldás nem a bringát reszelgetni kívánóknak van kitalálva.
Pl. tárcsafékre váltáskor is váz csere kell.
Egy ilyen rendszer tök jó lenne elektromos bringán, vagy a videóban mutatott szíjhajtással is. -
Csokicsibesz
tag
válasz Ringman #266718 üzenetére
#derailleur killer. Ez megy vagy 10 éve, hogy majd a Pinion jön és akkor minden más szar lesz aztán mégse jött. Értem az öteletet, de a problémák továbbra is fennálnak:
- baromi komplex a rendszer, ezért nehéz gyártani
- mivel nehéz gyártani, ezért baromi drága
- mivel komplex ezért nehéz is
- ráadásul a vázad se jó hozzá, tehát teljesen más bringa kell, hogy használni lehessen.Mindezeket figyelembe véve, nem látom, hogy a Shimano meg a Sram összeszarná magát. Biztos van egy niche réteg akinek ez kell és kifizeti érte a pénzt, mindenki másnak ott a hagyományos.
Mondom ezt úgy, hogy szerintem a Sram AXS is drága. 2-3k EUR egy váltásért drága.
-
Ringman
nagyúr
-
lsebestyen
addikt
Nekem 100%-ról viszonylag hamar leugrik 98%-ra, de utána elég konstans (mióta elhagytam a CAD szenzort, csak a pulzusmérő van rákapcsolva), nekem is kb. 7-8%-ot merül óránként. Múltkor a Pilisben levettem 2%-ra a fényerőt, mert úgy is olvasható volt (végig árnyék), akkor 5-6%-ot merült. Valaki még említette múltkor, hogy tizenx százalékról rohamosan merült, én addig még sosem jutottam el, így ezt passzolom, de iPhonenál már megszoktam, az ugyanezt csinálja 20% alatt.
Vettem alin egy L alakú type-c kábelt, az fel van téve a bicóra - rövid így nem igazán látszik, stucni alá betéve - aztán powerbankról töltöm itthon, így megspórolom a levételeket. -
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #266712 üzenetére
Nekem 100 km-ig nagyon finom, mint a friss olajozáskor. Nálam 200 km volt az a pont, ameddig illene bírnia, hogy ne kelljen túl sokat szórakozni vele, és most bírja is. Kicsit már nekem is van hangja, a váltáson is érzem, hogy kellene a kenés, de ma még elmegyek így, hogy meglegyen a 250+ km benne, aztán újrakenem. Kíváncsi leszek, ma rámérek a láncra is (400 km után). Tudom, nem kellene látnom jelentős kopást, ha hozza, amit olajjal, én elégedett vagyok. De ugye nekem olcsó a láncom, és nem is használom annyit, hogy azon parázzak, hogy elnyúlik. Évi párezer km-es futásnál nem a lánc lesz a szűk keresztmetszet.
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #266708 üzenetére
Ezt már kérdezni akartam, jó is hogy itt van egy másik felhasználó.
Nekem megjött a cseredarab, feltöltöttem 100%-ra, belaktam, csak fura volt, mert töltőn is 98% és 100% között ingadozott a töltöttség, és az első indulás előtt bekapcsolás után 1 percen belül leesett 98%-ra. Ezen az első ride-on 10% körül (felett) merült óránként, fura is volt. Mondom végigcsinálom töltés nélkül, amíg bírja, végül összesen négyszer mentem vele az elmúlt 4 napban. Mindig ugyanaz a beállítás (50% fényerő, megosztott neten live tracking), és érdekes módon a következő napokon már a szokásos 7-8%/órát hozta. Összesen kb 6.5 órát ment ezalatt, nettó kb 5.5 óra tracking. Így volt 36%-on. Tegnap este elkezdtem teljesen lemeríteni csak úgy az asztalra kirakva, így ment még kb 3.5-4 órát, mielőtt 0%-ra merült és kikapcsolt. Aztán bekapcsoltam, és lassú töltővel feltöltöttem 100%-ra, majd ma kiderül, hogy bírja így.
Nem vagyok elégedetlen, mert 8 órás túrákat még egy jó ideig nem fogok menni, de meglepett, hogy mennyire rosszul mutatja az akku töltöttséget, miközben amúgy nagyjából bírja, szóval nincsenek extra merülések. Betudom annak, hogy rossz volt az akku kalibráció, és majd beáll 2-3 töltési ciklus után.
A kérdés: neked is néha fura az akku százalék merüléskor?
-
-=RelakS=-
veterán
Mostanában már 100km-enként kenem, de nemrég kipróbáltam 200km-el. A végére már kicsit csörgött a lánc.
A Squirt kb víz állagú, és az is csak akkor fröcsög nekem, ha sokat rakok, vagy ha durván tekerem a pedált kenéskor.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #266708 üzenetére
oks, kipróbálom, ha beüzemelem, vsz este v holnap délelőtt lesz ez.
-
togvau
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy lehet szétszedni egy bosch performance line első generációs rásegítőmotort? Kattog minden egyes fordulatnál a hajtókar, érezhető is, főleg ha erősen hajtom, kikapcsolt rásegítéssel. Tropa a hajtókar csapágy.De valami speciális bosch cucc kell leszedni a pedálokat, amit persze nem akarok megvenni.
hitler, sztálin, micro usb
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #266707 üzenetére
Hát ugye eddig kétszer alkalmaztam, az elején, és kb 150 km után. Elsőre felmelegítettem a flakont, folyósra csinálta, sokat adtam neki, vártam, második alkalmazás, ahogy kell. Ott amúgy nem fröcsögött, de szemenként csepegtettem, beivódott, és amúgy is lassan hajtottam a láncot.
Másodikra szintén felmelegítettem az üveget, de ugye akkor a szemek belsejében már ott volt a wax, szóval a felületén állt meg az extra adag, és az a viszkozitása miatt fröcskölt is rendesen. Már akkor eldöntöttem, hogy nem melegítem a cuccot legközelebb, mert felesleges.
Most nem is akarok annyit rakni belőle, és lassabban is fogom hajtani. Már látom, kb. mi az elég, és hogyan kell alkalmazni, szóval innentől már könnyebb dolgom lesz vele. A szürke gyurma nálam is megvolt, az első tekerés után vissza is szedtem az extrát, azóta nem kellett. Ami van, az menet közben lassan úgyis lepereg, én meg idővel ráérzek majd a helyes mennyiségre.
Nálad a Squirt meddig tart két kezelés között?
-
lsebestyen
addikt
@Ringman, pls próbáld ki, hogy a 15 pro tudja-e tölteni a Karoot type c kábelen!
-
-=RelakS=-
veterán
Összefröcskölni? Nem kell annyi a láncra, hogy csöpögjön/fröcsköljön. Egy vékony réteg, tekered, amíg kívülről úgy tűnik, hogy az egész láncot átjárta, és kész.
Régebben addig locsoltam a squirtet, amíg legalább a lánc belső lemezei között megmaradt 1-1 buborékban, de szerintem az bőven sok volt. Cserébe tele lett minden szürke gyurmával.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
semmiho
tag
válasz dom1n0 #266687 üzenetére
Stages volt nekem pár 2014-17 között, de inkább javasolnék egy mindkét lábat mérő megoldást. Országútin Favero Assioma pedálok például vagy egy Power2Max NGeco spider, ha SRAM 3-csavaros direct mount kompatibilis hajtókarod van. Montira is inkább Power2Max, nekem utóbbi vált be leginkább. Montin vannak Quarq DZero mérőim, a legelső 2016-ban vásárolt a mai napig tip-top és gyönyörűen működik, de a későbbi modellek nem ennyire megbízhatóak. Ismerősök elmondása alapján legalább is ez a helyzet. (Nekem a 3 DZeróból mindkét újabb elkalibrálódott, 10+ %-kal felülmért 1-2 év után - de hát 3 minta nem minta.)
Ha mindenképp bal lábas mérőt keresel, a 4iiii-nek néznék utána például, mennyire megbízhatóak mostanában. SRAMból szintén van olcsó baloldali mérő most, de arról nem tudok semmit. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #266697 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy kevésbé kenem össze magam, mert egy ez is kicsit képlékeny trutyi, és a beleragadt por azért koszol. De százszor kényelmesebb, mint az olaj, mert nem kell tisztogatni, a láncszemek belsejébe nem igazán jut el a kosz, az meg, hogy várni kell vele 1 napot, hát nem akkora nagy trúváj. Már csináltam kartonpapírból hátsó a féktárcsára takarót, úgyhogy tuti nem fogja összefröcskölni, plusz most nem fogom felmelegíteni a Smoove flakonját, hogy ne legyen annyira vizes állagú. Letörlöm a láncot alaposan, a kazettát meg a tányérokat nagyjából, aztán hogy írja, hátrafelé pedálozás, aztán ha kellő mennyiség van fent, akkor végigváltom az összes fokozatot, és kész vagyok. 2 hetente ennyi belefér, és most meglepően sokat mentem, a realitás inkább 3 hét.
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #266700 üzenetére
Gondolom az oldalán mutatja a forgásirányt, de ha mégsem, szerintem elég egyértelmű:
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #266693 üzenetére
+1, tekerni kell azt kész
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #266699 üzenetére
Ja, hát ez már valami nagyon modern geo. Még anyámé sem volt ilyen menő, pedig ő valamikor a 80-as évek első felében vette. Nagyapám öreg bicaja minimum 70-es évek eleji volt, de lehet, hogy 60-as. Sajna már rég nincs meg, de már akkor, 84 körül is egy rozsdaboglya volt. Anyámét meg később ellopták, sajnos az én hibámból (lezáratlanul hagytam a suli előtt).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Teljesen újszerű szett! Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- GoPro Karma & Hero6 drón
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Motorola TLKR T61 walkie talkie