Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz -=RelakS=- #104591 üzenetére
Gyere ide Kaposvárra, alig mozog a levegő hét ágra süt a nap. indulok is bringázni.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
deny330
aktív tag
válasz fulton #104594 üzenetére
Itt annyira nem probléma, ha megtudsz állni és tudsz lassítani. Persze most egy elég erős példát mondtam arra, hogy miért jó a tárcsafék..
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
válasz fulton #104594 üzenetére
Tárcsafékhez: attól függ hogy hol és mire használod a bringát, de én csak előnyét látom: jobban fog (nyilván típusfüggő) jobban adagolható, nem a felnit koptatod szét, esőben/saras körülmények között nyilván sokkal jobban teljesít.
Sebességhez: hát az meg pláne sok mindentől függ de leginkább tőled de a legjobb megoldás ha ph-s fórumozó leszel mert akkor fully-val 3.0-ás gumival 1.2 bar-on is 60-as átlaggal nyomod majd a balaton köröket
-
fulton
addikt
Még az érdekelne, ezen már többször morfondíroztam, megjelentek ugyebár a bicikliken a "tárcsafékes" megoldások. Ez miért jobb vagy egyáltalán van e előnye, ha igen miben?
---
Olvasom hogy 50-60kmh is repesztenek egyesek... ez hogy? bringán hogy az ördögbe tudjátok elérni vizszintes aszfalton?
Én akár hogy tekerek 40 több nem jött össze.,[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, vettem egy Continental Contact II külsőt, hozzá való belsővel.
Az van írva rá, hogy max nyomás 75 PSI (ha jól emlékszem fejből). Namost én szeretem ha "gurul" egy kerékpár, ezért 70PSI pumpáltam bele. Baj ez ha így használom? (tudom némileg veszít a tapadásából, vagyis gondolom).[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Jópofa féktárcsa, kár, hogy nem bringás.
Itt Gödöllőn volt 30+km-es szél, és most is eléggé csápol az ablak előtt a fenyőfa :S
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
TomMusic
őstag
válasz -=RelakS=- #104587 üzenetére
Ja, ráadásul mire elindulok, tuti megfordul a szélirány.
De most már nem bírok magammal, mindjárt indulok is.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
belaazallat
addikt
válasz -=RelakS=- #104587 üzenetére
Alig van szél. Mellesleg a szembe szél a legjobb edzőtárs!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
zodo
nagyúr
válasz lsebestyen #104582 üzenetére
Köszi a tippet.
Mondjuk vásárláshoz biztosan fel kell keresnem előbb egy boltot ahol több modellt is fel tudok próbálni.
Egyszer a méret miatt ill. legyen némi tapasztalat a komfort kapcsán.(#104586) StLui
Nem járok hegyen völgyön csak melóba aszfalton ami ugyan nem teljesen sík mint tudjuk.
Mai kamerákban már van némi szoftveres stabilizálás.
pl. ebben a videóban, sisakon van egy ugyanilyen kamera mint az enyém.
Gimball biztosan nem opció.
Ha nem lesz bukóm akkor már biztos hogy mellheveder lesz, csipeszről letettem. -
StLui
veterán
Ha csak bringautak, akkor mindegy, de terepen csak a mellkaspánton lesz élvezhető a felvétel. Én így tapasztaltam. Sajnos ahoz is kéne a gimball, kevés az elektronikus stabi. Egy sony láttam optikaistabival, na az már egész jó volt, de ugyannyiba került mint egy gopro
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
r.levente75
addikt
A salzkammerguti trpoikalon indul valaki idén valamelyik távon? Mi a menete a regisztációnak mennyivel előbb kell regisztrálni és a nevezési díjat elutalni hogy beleférjek a keretbe?
Esetleg ha valaki tudna segíteni ebben privátban is jöhet. -
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #104574 üzenetére
Tegnapi túrán kicsit elkapott a hevület, és az első 1km-en!! máris úgy odavertem magam, olyat döngött a fejemen a sisak a földnek csapódva, de szerencsére csak a válam érzem, azt is mikor beülltem 3 órával később a kocsiba. Tempós lejtőzésnél, bal kanyarban a bal oldalon próbáltam levégni az enyhe kanyart, de az meg jobb ra lejtett, és kicsúszott alóllam a bringa, és a bal oldalamra csapódtam. De még ezt is élveztem Jó most már nem, mert fáj a vállam környéke
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
TomMusic
őstag
Néztetek már ki ma az ablakon? Nem akarom elkiabálni, de tökre jóidő van!
Azt hiszem átgurulok Vácra. Ha jól látom, arra fúj szél[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
lsebestyen
addikt
Én wiggle-n vettem egy Giro Foray-t, szerintem nagyon jó árban van. Nekem a legtöbb sisak hülyén áll, de ez egészen normálisan.
-
-=RelakS=-
veterán
Dehogyis! Mindig szükség van transzplantálható vesére, májra, stb
-
zodo
nagyúr
és parkr és lsebestyen
Köszi az észrevételeket!
Ha lesz árban és megfelelő típus lehet veszek egyet mert volt hogy elgondolkodtam a vételén de addig is kellene valami ötlet/javaslat a kérdésre.Ha már bukó mit ajánlotok ami már viselhető, nem egy bili érzését nyújtja és nem drága?
zoli03
Talán nem fontos a középpontos felvétel mert nem a közösségi médiába szánom a felvételeket, inkább a praktikussága miatt kérdeztem rá.
Mellheveder akkor mire kell figyelni?[ Szerkesztve ]
-
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Erről valaki éleményt.
A jövő héten gyártanak belőle 52 cm-es vázméretben, ezt rendeltem.
Gepida Alboin 900 2018
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
legalább lesz felvétel a koponyazúzásról
-
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Beruháztam egy új akció kamerára.
Korábban vázra volt rögzítve de szeretnék az új szerzeményhez mellhevedert esetleg mivel hátizsák is rendszeresen utazik velem ezért gondolkodom egy SJ/GP-108B csipesz konzol vásárlásán.Mit ajánlotok, melyik lehet jobb megoldás vagy melyik heveder típus ajánlott?
Bukósisakom nincs.
Kamera: SJCAM SJ6 legend -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz deny330 #104569 üzenetére
Úgy van.Az egyes fogak a lánc húzási itányába mind jobban elkopnak,nagyobb lesz közöttük a "völgy",lassan elfogy a tetejük újan lapos hegye,egyre hegyesebbek lesznek.Már kis használat után is beleakad körmöd a húzás irányában keletkező sorjába,ha a fogak hegyének oldalát visszafelé megkaparod.Extrém kopásnál már körfűrésszerűen hegyes lesz az egész.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pc360
addikt
válasz darkrock #104567 üzenetére
Legalább 5 ezer / darabbal érdemes számolni, de a normálisabb gumik a 7-10 között vannak. Egy középkategóriás Schwalbe-t tudok ajánlani, ár/érték arányban elég pro-k - mondjuk én márka-függő vagyok. Pl. egy futóéles Schwalbe Hurricane-nel elmennél évekig. Az aszfaltra kiváló, de poros, esős úton se szeppen meg, és egészen egyedi módon királyul kontrollálható a gép tőle, nagyon csendes, és sokáig bírja. Abból a futóél miatt nem kell olyan vékony darab, mint mondjuk egy slickből kéne. A slickek sem feltétlen gyorsabbak nála. Belsőben egyértelműen a németek legjobbak (jól tartják a nagyobb nyomást is), de sokszor külsőben is.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
deny330
aktív tag
válasz Hasaggymeg #104568 üzenetére
Lényegében a fogak tetejének a "hosszáról" (?) lehet megállapítani. Legalábbis nekem az tűnik fel főleg az új és a "kuka" között, hogy a fogak végei egyre kisebbek, vékonyabbak. Köszi amúgy a képeket, ez alapján holnap én is rálesek a Kellys hátsó sorára. Kíváncsi vagyok miért ugrál a 7-es.
-
cozmo
őstag
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #104562 üzenetére
Arra gondoltam hogy az a műanyag biszbasz, amin keresztül befut a vázba, felül a kormány nyaknál a bowdenház, abban meg kéne szoruljon vakahogy, de akkor nem. Teljesen könnyedén tologatom bármelyiket előre-hátra, de nics is törés, kanyar sehol.
haiiro_o: nem tudom, most először is kéne szereznem egy olyan zárókupak szerűt a bovdenház alsó végére ami el volt törve. Utána majd meglátom mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz darkrock #104559 üzenetére
Én a wheeler-t venném. Képek alapján jobb gazdája volt neki, mint a gepidának.
-
darkrock
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a Wheeler Cross bringa megér 80 ezret? Erről a típusról nem találok semmit, de az LX felszereltség alapján nem lehet rossz.
Aszfalton használnám, akkor bele kell számoljam, hogy a gumikat le kell cserélni vékonyabbra.Ezt a Gepida Alboin 300pro crs-t akartam megvenni, csak az eladó sosincs otthon, hogy elmenjek megnézni.
2014 oktoberi, de állítólag tökéletesen működik, jobb nyereg van rajta, sárvédő, csak le van verődve egy helyen a festés.
Szerintetek melyiket vegyem meg? -
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #104544 üzenetére
Lehet igazad lesz, mondjuk miért ne lenne , amikor kioldottam hátul a bowdent utána rángattam ide-oda, és nem tudom milyen állapotban hagytam.
6030D: meg persze neked is!
Amikor először átvettem a bringát újonnan, nem tudtam a vázban mozgatni ide-oda a bovdenházakat. Majd visszavittem nekik, hogy nem tudom a droppost-os ülést elég magasra húzni, próbáltam az ülésállító bowdent hátrébb tolni de nem tudtam a vázban, gondoltam valami lock-olja. Mentem érte, mondták hogy kész, rövidebbre vették a bowdent , pont fordítottját csinálták mint kértem, elvileg javították újra, de el is tört a bowdenház az első túrán elöl mert túl rövid lett ahogy beállították, és azóta tologatom szabadon előre hátra mind a négy vázban futót. Most mi a normális mozognia kell ezeknek, vagy rögzitenie kéne őket valaminek?
[ Szerkesztve ]
-
-
sanzi89
addikt
Az egyik bringámat a régi hajtómű lekopása után felszerelném egy SHIMANO FC-M590 hajtóművel. Mivel még nem volt integrált tengelyes hajtóművel dolgom, így a felszereléssel kapcsolatban kérdeznék. A Shimano dokumentuma alapján csak két eszköz kell a hajtóműhöz és a hozzá adott SM-BB51-es csapágyhoz:
- SHIMANO TL-FC16 HAJTÓKAR-FELSZERELŐ
- SHIMANO TL-FC32 KÖZÉPCSAPÁGY-BEHAJTÓ
Tényleg csak ezek a spéci szerszámok kellenek? A feladatra ajánlottak is ezek a szerszámok, vagy van jobb eszköz/szerszám?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Zsohi
őstag
válasz TomMusic #104517 üzenetére
Ahogy én látom ez már igen le van harcolva.
A nyíllal jelölt fogakon látszik, hogy el van kenődve a fém amit a nyúlott lánc okozott. Normális esetben a lánc mélyen a fogak közt ül, de miután elnyúlott már inkább a fogak csúcsán. Megtett távolság alapján egyszerűen nem lehet következtetéseket levonni, ha sokat tekersz dombnak felfele és az út is nagyon poros pikk-pakk tönkre tudod vágni, vagy fordított esetben sok ezer km bele lehet rakni. Végezetül, pedig én addig nem cserélném amíg hiba nélkül megy.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
StLui
veterán
válasz 6030D #104549 üzenetére
Igen ott megy be, majd megfeszítem megint hátha valamiért lazult menet közben.
A héten hátul kioldottam a bowdent, mert el van törve a végén a papucs mint kiderült, (én azt hittem csak kifordult, de már egy éve ), és azóta nem jó, ráadásul még az első váltóm se stimmel azóta, ezt nem is értem.
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #104544 üzenetére
most húztam ki hogy látszódjon, nem volt ilyen, ha feszes akkor is beugrik a villa és a kerék közé, úgy hogy szinte megfogja a kereket
-
StLui
veterán
Egy kis segítség kéne, képek vannak a link alatt, nem akartam ide mind feltölteni a mobilosok miatt, bowden elvezetési problémám akadt:
Van ez a hátsó váltó bowden
Itt van a gondom a láncvezető mögött, nem tudom mi történt, de tegnap óta beugrik, beesik a kerék mellé annyira, hogy beleér a kerék [link]Bal szélen bemegy a váz aljába, de itt a képen hol kéne futnia a bowdennek?
-
parkr
őstag
az új bikemag apró kicsit tesztbike-os lett
-
Runner_fxr
Ármester
válasz StLui #104530 üzenetére
Új sor vásárlása esetén én új láncot is vettem volna. Azt hittem azért cserélnéd mert elkopott a régi.
De ha csak az áttétel miatt, akkor valóban megpróbálhatod előre a kisebb lánctányért.
Az enyémre még nem tettem fel az új sort, de raktam már fel jó pár ilyen sort, mindig jól működtek.Szétszedtem darabokra a bringám, ki lett cserélve a hátsó agyban az ipari csapágy, az első agy érdekes módon kónuszos, az csak zsírozva lett, amúgy rendben van. Jövő héten jön az új Pike RC villa, kormánycsapágyat is kitakarítom, illetve kap egy szervizt a tag. Tubeless-ra alakítás, első külső csere. Fékekben új olaj. Az új Sor, lánc. Aztán indulhat is a szezon.
cozmo: Deore Shadow plus-os hosszú kanállal már 43-ig elbírja.
[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
válasz Runner_fxr #104495 üzenetére
Na ezt a 42t-t milyen shimano hátsó váltó viszi 10-es rendszernél? Gondolom a B csavar-t tökig behajtod.
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
TomMusic
őstag
válasz 6030D #104537 üzenetére
Tán nem csak Deore?
(#104536) -=RelakS=-: hát lehet az lesz, hogy konstans jelleggel 4-5ezrenként rakok rá új láncot, és kész.
Egyébként abszolút nem ugrál, meg semmi ilyesmi.Szerk.: szerintem a következő egy Sram PC-870 lesz, azt írták valahol hogy ez nikkelezett, nem tudom jelent-e valamit a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #104534 üzenetére
Ezért vettem olyan láncnyúlásmérőt, ami ezt kiküszöböli
Aztán meg készítettem méterrudat,úgyhogy mikor láncot cserélek (többet használok párhuzamosan), akkor a teljes hosszt mérem.
TomMusic
Pedig azért nyúlásmérő a lánckopásmérő, mert szó szerint hosszabb lesz a lánc.
A rajzod jó.
A feketével jelölt csapok között fog a távolság növekedni. Miel a külső lapokhoz viszonylag stabilan rögzítve vannak a csapok ( ), ezért a zöld távolság pont annyit fog változni, mint a fekete. A piros meg pont három láncszem, tehát ott háromszor akkora távolságváltozást kell mérned.
Viszont tartsd szem előtt, hogy mi itt 1% alatti változásokról beszélünk! 0,75%-nál a lánc már kukás. 55 szemes láncot használok (110 csap), aminél a 0,75% 10mm-t jelent a 1384mm hosszú láncon.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz TomMusic #104523 üzenetére
Nem,pontosan ez a legtöbb láncnyúlásmérő gyenge pontja,hogy 2 irányba tolja a kopott gyűrűket,így hamis nyúlási értéket mutat,ugyanis egyes csapszeg között a távolság ami igazán fontos.Ez pedig úgy nő,hogy a csapszegek lánclapokkal érintkező pontjain bemarások keletkeznek a forgástól,a lánclapok lyukjai meg kimaródnak.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
TomMusic
őstag
válasz -=RelakS=- #104531 üzenetére
Hát ez így ellentmondásnak tűnik.
Hiszen szerintem a képen pirossal jelölt távolság nem háromszorosa a zöldnek, "nyúlt" lánc esetén (a kép főleg mivel perspektivikus, ezért nem méretarányos). Azért, mert a csapok mindig egyforma távolságra vannak (fekete) egymástól. Csak a csapok közötti rész kopik ki.Szerk.: hmm, ez így lehet nem jó, áá, belezavarodtam, na pill
Szerk2.: (#104534) Hasaggymeg írása rendet tett, na így már teljesen ok. Akkor viszont ez azt jelenti, hogy a lánc hossza valóban nagyobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
De igen.
Viszont két görgő közt kicsi távolságot tudsz mérni, sok görgő közt meg nagyot
Ha 21 görgő között méred ez meg, akkor 10-szer nagyobb lesz a nyúlás távolsága, mint 3 görgő között.
10-szer, mert tolómérővel lehet, hogy a csapokat egyszerűbb mérni, és a külső lapokon a csapok nem kerülnek távolabb egymástól értelemszerűen. 3 csap pedig ugye pont egy láncszem lenne egy külső és egy belső lappal, 21 csap 10 láncszem 10 belső és 10 külső lappal.
Nem tudom, érthető-eItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #104495 üzenetére
Köszi, bár a mai túrán pont azt a tanácsot kaptam, hogy olcsóbban megúszom ha a hajtókaron cserélem a belső kis tárcsát még kisebbre, és akkor max a láncból kell egy szemet kivenni, míg az eredeti terv szernti esetben valószínűleg rövid lenne a lánc.
Hasaggymeg: Gondoltam így "sokkal erősebb leszek"
-
TomMusic
őstag
válasz Runner_fxr #104527 üzenetére
Na jó, beszerzek egy nyúlásmérőt.
(#104528) 6030D: köszi az nem kell, viszont nincs eladó nyúlásmérőd?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz TomMusic #104517 üzenetére
A sorról nehéz megmondani, csak a durva kopást látod szemmel, ezen nem látok durva kopást. Ha 0,75-nél cseréled a láncokat, akkor elvileg 3 láncot ki kéne bírnia a sornak, a hajtóműnek meg 3 sort, tehát 9db láncot. Persze ez a legideálisabb eset, a gyakorlatba ez nem mindig jön össze. 1 lánccal is le lehet nullázni a teljes hajtást. Mérd meg a láncot, nyúlásmérővel, ha még a 0,75-öt nem éri el, akkor semmi teendőd, ha már eléri akkor cserés a lánc. Feltételezhetően a sor itt még nem lesz cserés.
-
jjeahh
nagyúr
Na én leteszteltem az új kormányt meg stucnit terepen, mászással lejtőzéssel egyaránt... az előzményekről: 90mm stucnim volt eddig 660mm kormánnyal, amit leváltottam 70mm stucnira 700mm kormánnyal... majd a haverom szintén vett egy 720mm kormányt, amit rövidebbre akart vágni, ezért felajánltam neki, hogy cseréljünk legalább egy próba erejéig, mert lehet, hogy nekem a 720mm is tetszeni fog. Szal most ott tartok, hogy van 70mm + 720mm párosom, mert tetszik, úgy érzem a 720mm nálam pont a határon van, teljesen okés még, de hosszabbat már nem szeretnék
Nos én nem érzem idegesnek a rövid stucni miatt, mászni sem nehezebb vele mint eddig, bár lehet, hogy azért, mert a rövidebb stucnival együtt a kormány szélességét is növeltem . Valaki itt linkelt volt egy cikket anno, hogy rövidebb stucnihoz szélesebb kormány kell, szal lehet van benne valami. Azért a biztonság kedvéért a régi stucnit is megtartom... ami röhej, hogy egy ideig azt hittem valamiért sokkal jobban ráz az új stucni+kormány+ markolat kombó, de aztán rájöttem, hogy lockolva volt a telóFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pc360
addikt
De, szerintem igen. Még ha nyúlik is, mérvadóbb egy céleszközzel mérni a dolgot. Bármelyik bringaboltban rámérnek neked, de amúgy egy ezres a cucc.
Részemről mondjuk nem is szavaznám be a legjobb kenőanyagok versenyébe.
Na jó, elmentem aludni.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz -=RelakS=- #104521 üzenetére
De nem úgy van, hogy a lánc maga nem nyúlik, hanem csak a görgők kopnak, így csak 2 görgő közti távolság növekedhet meg (az anyagveszteség miatt) ?
+ (#104522) pc360
A Squirttel akármennyire kenem, mindig ilyen száraznak tűnik a lánc.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
pc360
addikt
válasz TomMusic #104509 üzenetére
Ez tényleg érdekes. Akkor nem szóltam. Valahogy a hátsó fogasok tipikus szögletes képe volt a fejemben, pedig te hajtókart mutattál. Lehet, aludnom kéne...
De egyszerű amúgy a dolog, nem vizuálisan kell mérni a fogasokat. Tudni fogod, hogy mikor túlságosan kopott, hiszen erősebb, vagy rosszabb esetben gyengébb rátaposásnál megugrik a lánc a fogasokon.
A láncra, mint ahogy említették, pedig van láncnyúlásmérő. És olaj.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz TomMusic #104520 üzenetére
Tolómérővel macerás, de két szomszédos csap közepe között pontosan 0,5" a távolság. Próbálj meg annyit átfogni vele, amennyit csak lehet, és a kapott értékből számolhatsz nyúlást.
Ha meg zörög a lánc, akkor lehet, hogy kenni kéne mondjuk attól függ, mikor volt utána kenve. Squirttel amúgy elvileg hangosabb a lánc, mint olajjal, ha minden igaz.
-
TomMusic
őstag
válasz -=RelakS=- #104518 üzenetére
Igazából nem tapasztalok semmi hibát, csak gondolom megkérdezem, nehogy az legyen hogy már rég le kellett volna cserélni.
Egyetlen észrevétel csak, hogy hangosabb a lánc szerintem, mint kéne. Viszont nincs nyúlásmérőm (de van tolómérőm, csak nem tudom milyen értéket kell és hogyan mérni..).Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Runner_fxr #104515 üzenetére
A Te verziód költséghatékonyabb.
A lánc Sram PC850-es, kb. 2500km van benne, szinte mindig kentem rendesen.
Mondanál (mondanátok) véleményt a hátsó sorról is?
Köszönöm!Szerk.: a lánc azért ilyen "tiszta" (bár kicsit száraznak tűnik), mert Squirt-öt használok.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Holnap.megyek a bringakiállításra...teszek egy nyáladzót is nyakamba,csak a biztonság kedvéért.
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #104511 üzenetére
Napokban téma a bicikliláncolás. Én biztos nem zárnék le 50 ezernél drágább bicajt. Nem csak a lopási lehetőség miatt, hanem efelett az érték felett már az is számít hogy néz ki. Bármikor eldőlhet, nekimehetnek aztán már ott is a sérülés.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #104481 üzenetére
Nálam egy nyúlt KMC és egy körmös kulcs játszik.
Gabro0...nem is értem,mert egy örzött,zárt stb.helyen elég egy komolyabb zár,ha meg veszélyes helyen akarod hagyni őrizetlenül,már semmi sem,így tulajdonképp mindig elég egyetlen jó zár.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz Runner_fxr #104510 üzenetére
+ (#104508) pc360
Na jó, ez két egymásnak full ellentmondó vélemény. Kinek higgyek?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #104465 üzenetére
Nem kell vitatkozni,csak egyet fotózni,és hívni a rendőrséget.Amúgy olyan lopási módszerről is.hallottam,hogy a tiéd mellé feltesznek egy második zárat.
StLui...addig örülj amíg nem kell még cserélni.
M3aN...aki ebben segít neked árulónak kiáltom ki! ...méghogy lecserélni a bringát elektromos rollerre! Pfff...
TomMusic...a bolti is kuka. ....amúgy enyémben 25ezer van és nincs így elkopva.Te vagy az Förstner?[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
-
trialboj
őstag
A dekás btwin rockrider szerintem minden városban leverte a használt belépőszintű vasak alapárait.
Sajnálatos de ez van, még ha jobb felszereltség is mint egy sziklátmászó, akkor sem új, nincs rá garancia, és aki ebben az árkategóriában vásárol, annak többet számít hogy boltból legyen, mint az hogy milyen típusú a váltó.[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
TomMusic
őstag
A bringán egy Shimano Altus (FC-M311) hajtómű van, bő 4000km-el.
Most így néz ki (bocsi kissé szutykos), ez szerintetek mennyire van elhasználódva?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
pc360
addikt
válasz IMIIKE1998 #104503 üzenetére
Azt hittem, felbuzdultál az előzőkön.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz IMIIKE1998 #104501 üzenetére
Szerintem ez nem árazós, se pedig hirdetős topik.
-
IMIIKE1998
őstag
LINK
Szerintek ez jól árazott vagy kicsit drága?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Képregény topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.