Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zolnagy #101198 üzenetére
Ezek közül szerintem még a Caprine a legjobb ár-érték arányban.
(#101199) 6030D...napsütésben elég nehéz lenne a pincét választani.A "kialkudtam" az amire én gondolok és a zasszonyhoz van köze? ...csak mert nekem nem sikerült és 20km séta lett belőle.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #101197 üzenetére
A tegnapi 2,5 óra görgő, majd esti nagy zaba után reggel kinéztem, sütött a nap és száraz volt az út. Felhő sehol. 3 óra görgő volt a program a pincében... kialkudtam a kinti retket inkább.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #101160 üzenetére
Minél többet nézem a bringákat, annál feljebb kell tornáznom az árakat...
Azt látom, hogy ha veszek, akkor olyat érdemes, amin minden jó alapból, ha hosszú távra tervezek Tehát az lenne a jó, ha a váltók és a hajtómű, min. deore szint lenne. Úgy gondolom, hogy nekem V-fék is elég lenne, de ilyen alkatrésszel szerelt bringák már hidraulikus tárcsafékesek.
Amin minden tökéletes alapból: [link], de ez már elég drága nekem. A linkelt hervises [KTM] is jónak tűnik papíron, de itt azt olvastam, hogy a hervisnek külön gyárt a KTM és nem érdemes megvenni.
Vagy itt a fórumban linkelte itt valaki korábban: [link]
Ti mit gondoltok? Jól látom, hogy érdemes inkább többet kiadnom és jót venni, vagy nem éri meg a többletet? Persze használtan biztos lenne ilyen áron jobb is, de a használt bringáktól ódzkodom. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #101195 üzenetére
Ezért nélkülöztem ma a bringát. ...a váz alján hagyjám,de a bovdenházon körbe,a kormányon,váltókarokon az a sárpermet...
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #101195 üzenetére
Nálunk is elég durva, anno nyávogtam a sár miatt, erre 30-50cm-t havazott... akkor elkezdtem nyávogni a hó miatt, mert ekkora porcukorban már képtelenség tekerni, erre jött egy bazinagy eső, majd megfagyott az egész, tükörjég van amerre ellátsz... van még ennél is alább? Most már gyakorlatilag a sárnak úgy örvendenék, mint a majom a farkának
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
őstag
Jó szutykos a bringaút.
-
-=RelakS=-
veterán
Csak nagyobb ütések csillapítására való. Ha nem úgy állítod be, hogy ha ráülsz, még ne mozduljon meg, hülyét kapsz tekerés közben, viszont egy-egy járdaszegély vagy gödör csillapításánál jól jöhet.
A rugós nyereg is frankó, nagyon nagy fotel érzés, de hosszú távra nem biztos, hogy kényelmes. (mondom ezt úgy, hogy jelenleg még ragaszkodok a rugós nyereghez )
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
lsebestyen
addikt
válasz IMIIKE1998 #101186 üzenetére
Én nemrég vettem egy triban 500-at. Ami a videón van az régi széria, az újban már karbon villa van, viszont a nyeregvázcsövön nincs kulacstartó furat. Amúgy jó gép, kényelmes, váltó is okés. Fék lehetne jobb, de majd a fékpofát cserélem, hátha segít a dolgon. Mondjuk én olyan áron vettem használtan (bár szinte új volt, 100km nem volt benne), hogy annyiért meg aztán tényleg megérte. Érdemes nézni használt piacot, néha felkerül egy-egy darab tök jó áron.
-
belaazallat
addikt
válasz zolnagy #101189 üzenetére
Szimpla városi használatra igen, túrázni megéri a teleszkóp a komfortot, ha nem a sebesség a fő szempont.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
jjeahh
nagyúr
válasz zolnagy #101189 üzenetére
Ez szerintem teló függő, ha valami alap rugós telóról van szó, akkor szvsz én inkább a ballonos gumi + merev villát választanám . A múltkor a haverom montijával, amiben Suntour XCM van lejtőztem egyet úgy 35-40km/h-val és csak lent vettem észre, hogy a teló lockolva van
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zolnagy
őstag
válasz belaazallat #101187 üzenetére
Ugyanez igaz lehet a teleszkóp vs merev első villa tekintetében is? (pl cross bicajok)
-
Imy
veterán
válasz belaazallat #101187 üzenetére
Köszönöm, akkor hagyom az eredeti nyeregcsövet.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Kényelmesnek kényelmes a rugós nyeregcső, viszont hajtásból vesz el egy kis energiát. Mikor én kicseréltem fix nyeregcsőre az enyémet érezni lehetett a különbséget, hogy a nyeregcső rugózása vesz el a hajtásra szánt energiából. Kényelemből viszont nem vett annyira vissza a fix nyeregcső, ballonosabb gumi csillapít annyit.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
IMIIKE1998
őstag
Nem tűnik olyan rossznak az áráért az elmondottak alapján(~120.000 Ft). Értem, hogy nem olyan "komoly", de ennyiért nincs jobb. Vagy ott a Triban 100 80k-ért.
BTWIN[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
Van valakinek tapasztalata a FUNN termékekkel kapcsolatban?
-
Imy
veterán
Az olyan nyeregcsőnek, ami rendelkezik csillapítással, azt hol találok? Illetve mennyi értelme van?
-
szki
őstag
válasz trialboj #101101 üzenetére
Egy ilyen sérülés biztos nem a sporttól jön ki, hanem más az oka.
Megoldás:
- orvosok elkerülése. csontkovácsot is, ha sérv
- gyógyszer elkerülése. csak vész esetben izomlazító, fájdalomcsillapító
- ami fájdalmas, azt nem csinálni
- derék melegen tartása (pl. nyáron is ülésfűtés a kocsiban)
- autóvezetésnél, hosszas ülésnél deréktámasz
- keményebb fekhely
- meleg vizes fürdő kádban
- a sok fekvő pihenés se jó. Inkább lassú séta, hogy mozogjanak a lábak, és a törzsizomzat is. Az ülést kerülni.
- porckorong.hu alapos tanulmányozása, és majd kitalálod magadnak mi a legjobb.
Műtét nélkül gyógyulhatsz! A szervezet sokkal jobban tudja magát regenerálni, mint mondják a dokik.
A plankinghoz: az se jó, ha túl erős a gerinc-menti izomzat. Mert ha az rándul görcsbe, akkor aztán szép feladat kioldani.
Nekem fél éve jött ki másodszor a sérv egy lépcsőn hátraesés, és lecsúszás után, de nem csak annak következményeként. 6 hétig tartott a gyógyulás. Hamarabb gyógyult volna, de közben melóznom kellett, meg rengeteget autóznom. Alig tudtam a kocsiba beszállni. A kuplung pedált csak úgy tudtam kezelni, ha a lábamat a kezemmel emeltem fel..
Most télen újra bicajozok outival. -
rétisün
veterán
válasz inifini #101176 üzenetére
én a téli bringán 25-ös conti 4season-al megyek, egyelőre csak elől, de ha a hátsó cserés lesz, oda is az kerül. mondhatnám, hogy nem érzek különbséget a széleebb gumihoz képest, de már csak hátul van 28-as külsőm, a többi mind 25-ös vagy 23-as.
lekopogom, de ahol eddig nem voltak jól ezek a külsők, ott csak a szöges gumi segített volna......
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hegyimorc
senior tag
válasz inifini #101176 üzenetére
Tapadás szempontjából többet számít az anyaga, mint az a pár mm. Én csak a Contit ismerem, az jó.
Egyszer volt valami slick MTB gumim. Gondoltam jó lesz városban. Faszt! Száraz időben szinte ragadt az aszfaltra, semmivel sem volt gyorsabb mint egy bütyös, esőben viszont jobban csúszott mint egy outi. Valaha volt legszrabb gumim
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-
kacsyx
aktív tag
válasz 6030D #101161 üzenetére
Párom napi 8-at gép előtt ül.
@Solad
Háziorvossal kezdte, ő elküldte a helyi kisvárosi kórházba. Utána ment Szegedre, ott volt legalább 5 dokinál, ezek többsége olyan volt akit kifejezetten ajánlottak. Majd jött Pécs, ahol arra is volt példa, hogy több orvost összehívtak hozzá és ők vitatták meg helyben hogy mi lenne számára a jó. Majd végül egy lepukkant pécsi kórház (amelynek egyébként nem sokkal később részben én terveztem meg a felújítását, átalakítását) nagyon fiatal dokija javasolta a szigorú pihenést...[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
válasz fpeter07 #101171 üzenetére
Akkoriban Biotech usa volt a tápszer. De legutóbb duna maratonon láttatok bokorban valakit a pálya mellett akkor én voltam Mondjuk ott szintén Biotech usa magnashot túltolás volt a ludas. Viszont a High5 magas oktánszámú üzemanyagot jól tolerálom.
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
inifini
tag
válasz hegyimorc #101167 üzenetére
Egyelőre a wiggle-n néztem. Csak azon gondolkozom, hogy nem romlik-e a bringa/gumi tapadása, ha keskenyebb külsőt teszek rá a gyári 30-asnál. Alapvetően azért vettem ezt a bringát, hogy amikor a nyálkás úton nem biztonságos az outim, akkor legyen egy ilyen jobb tapadással rendelkező “téli” bringám.
De néztem most a schwalbe marathon plus road gumit smart guarddal. Ott van 28 és 32-es is. Melyiket ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #101161 üzenetére
Nekem is csak pihenés az elején,majd mértékletes mozgás volt ami segített...akkor is mikor a nyakam állt úgy be,hogy hetekig nyakrögzítővel aludtam/jártam a házban.Nyaktornától,masszírozástól gyakran rosszabb,de legalább nem jobb lett.
-
cozmo
őstag
válasz fpeter07 #101165 üzenetére
Kimerítő volt, de jól esett. A gélekkel azért vigyázni kell mert jelentős időt töltöttem a wc-n miattuk. Vigyél magaddal masszőrt az nagyon fontos. És fejben legyél erős mikor a fürge csapatváltósok frissen otthagynak. Bár lejtőn lefelé nem. Amúgy meghatározó élmény. Szurkolni is könyebb. Megismered a bringád és a tested korlátait
-
fpeter07
veterán
válasz cozmo #101139 üzenetére
Az ilyen rövid pályák nem tetszenek annyira, mert nagy a nyüzsi. 10 órásnál is zavaró volt, mert nem vagyok olyan gyors, mint a csapatban versenyzők. Amolyan edzésnek akarom az ennél is hosszabb versenyeket. Ha megvan a kitartás ezekhez, akkor az XCU-nál is esélyes lehetnék.
A hosszú outis tekerések lesznek érdekesek idén. Mióta meg van a versenybringa, azóta nem igazán fájdult meg a hátam montin. Idén teljesítménytúrákra akarok eljutni. Tavaly voltam egy 200-as rövidtávon. Kíváncsi vagyok menne-e a 300, és 600-as táv is.
Milyen személyes véleményed van a versenyről? Jól esett?
-
inifini
tag
válasz zolnagy #101160 üzenetére
Sziasztok, vettem egy cc kerékpártaz outi mellé, amin jelenleg 30x622 külső van (espoir sport), amivel nem vagyok elégedett. Országúton használom esős, taknyos időben, de ha kiállva megyek fel egy erőssebb emelkedőn, meg-megcsúszik a kerék, ami elég idegesítő. 28-as külsőt feltehetek rá? Conti gp 4 seasont néztem, abból 28-as a legszélesebb. Vagy ajánlanátok másik külsőt erre a felhasználásra? Fontos a jó tapadás taknyos időben, de a gyorsaság is...
-
6030D
őstag
válasz kacsyx #101152 üzenetére
Az jó, hogy jobban vannak. Ül bármelyikőjük napi 8-10 órát a gép előtt és bringázik a hegyen, görnyedten? Valószínűleg nem.
Amúgy a fekvés tényleg jó, nekem is attól múlt el, mert az összecsúszott gerinc szét tud csúszni, mert nem kap hosdz irányú terhelést. De ha ugyanúgy terhelik, össze fog csúszni. Sokaknak azért nem jön vissza, mert életmódot váltanak.
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Kerékpár vásárláson gondolkodom. Összefoglalót elolvastam, hasznos volt ill lesz, ha majd a karbantartás, egyéb dolgok aktuálisak lesznek.
Túrázáshoz keresek kerékpárt, ami hosszabb távon megbízható és nem esik szét 2 év alatt.
Heti 2-3 alkalommal járok spinningre. Nem ezt helyettesítő bringa kéne, mert az tudom, hogy országúti és kb 300-tól kezdődne, hanem túrabicikli, amit lehet kényelmesen is hajtani, de ha rámjön a hajtás, akkor bírja a keményebb tempót is.
Alapvetően kiépített bicikliúton használnám a bringát hétvégenként (pl Győr-Móvár Szigetközi bicikliút), ezért talán nem feltétlen szükséges nekem teleszkóp a bringára.
Most néztem egy konkrét bringát: [link]
Mit gondoltok erről? Ár/érték arány rendben van, vagy inkább egy merida ennyiért? Ez most ugyanennyiért itt helyben (Győr) is beszerezhető.
Egyáltalán jófelé indulok a kategóriával? Egy biztos, országúton forgalomban sosem szeretnék tekerni, így az országúti bringák kilőve, ill néha azért munkába is eljárnék vele jobb időben.
Köszönök előre is minden tanácsot/véleményt a témában.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz cozmo #101153 üzenetére
"XT agyam sosem volt a shimanonak semmi köze a kerék gyártáshoz. Szerintem az sem tudják miért forog."
Ott vannak a régi agyaik (országúti és MTB is), azok között voltak nagyon jók is. Vagy ott vannak az agyváltóik, haverom most cserélte a 8-as Nexusát, kb 10e km alatt semmi baja nem lett. Szóval ha akarnak, tudnak ők jót is csinálni.
-
cozmo
őstag
válasz JackFeryll #101156 üzenetére
További hasznos anyag a fékezésről.[link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Jó.
JackFeryll...ha a vége túl közel van a markolathoz valóban úgy érzed mintha nem fogna,mert ott már kényelmetlen szorítani.Ha messze kint keményedik fel olyan mintha hamar fogna,és ott nem csak jobban szorítasz,hanem finomabban is adagolod az erőt.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Kelly-s Cross Tracking-et veszek. Ez volt jó áron egy helyi üzletben. 110 volt az eredeti ára, ami le volt árazva 90e-re. (nem tudom, hogy mennyire igaz) Úgy mentem be, hogy 80e-em van, mi van, mert ha nincs, akkor rendelek a webről. Akkor rámutatott 3-ra, amiből csak egy volt a méretem. De szerencsére a kedvenc színem, kék.
Egyenlőre ha jó idő lesz, akkor hozom el, addig a srác beállítja, összerakja ami nincs rajta. Kértem hozzá sárvédőt, de mást nem.Kellys-ről mi a vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz cozmo #101153 üzenetére
Én speciel ugyanazt az Alivio hátsó agyat használom már kb. 10-12 éve, eddig 2 kónusz cserén kívül más baja nem volt. Mondjuk keveset megyek, de azt főleg terepen, és 95-100 kg vagyok.
Egyébként én is láttam már a kb. semmitől elhajló tengelyt egy 525-ös Deore első agyban...rip and tear, until it is done
-
cozmo
őstag
válasz Hasaggymeg #101150 üzenetére
Ne is mond. Van hogy éjjelente felsírok mert gyötörnek a törött xt sorodról bevillanó álomképek.
XT agyam sosem volt a shimanonak semmi köze a kerék gyártáshoz. Szerintem az sem tudják miért forog. Volt még sülődő lánykoromban egy deore hátsó agy, aminek a tengelye meghajlott a 70kg-os röpsúlyom alatt.
Az XTR-ben nem is az ár a vonzó hanem a külcsín és hogy grammokkal könyebb. Töredelmesen bevallom már lapul a szekrény tetején egy XTR váltókarszett (980-B-I) a dobozában -10gramm. De lehet eladomJackFeryll Szerinten azért érezheted, hogy félúton nem fog mert a kar túl távolról nagy úton húzható be. Nem? Ezt viszont a fékkar állító csavarral állíthatod. Nagyon szépen adagolhato az ice tech. Nem hiába szeretik a dh-sok is az xt fékszettet.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz 6030D #101111 üzenetére
Lényeg: gyógytorna! Rendszeresen, gerincre.
A párom és az édesapja ezzel tudna vitatkozni. Az apja határőr volt és őket anno nem kímélték, lett is gerincsérve olyan szinten, hogy volt amikor ha csak a lába ujját megmozdította, visszasugárzott az egész lábába a fájdalom és mozdulni sem tudott. Küldték gyógytornára, csontkovácshoz és egyik sem segített. Végül meg akarták műteni, de ő ebbe nem ment bele. Otthon egy hónapon át csak pihent, a lehető legkevesebb megterheléssel, sok fekvéssel. Megszűnt a fájdalom és azóta eltelt sok év gond nélkül, persze vigyáz is magára.
Páromnál 2016 novembere körül jött elő és legalább egy tucat orvosnál járt több városban is. Elküldték gyógytornára, csontkovácshoz, masszőrhöz, úszni. Egyik sem segített, sőt, a gyógytornák után rendszeresen sokkal jobban fájt neki. Aludni csak úgy tudott, hogy fájdalomcsillapítókkal kiütötte magát, nem tudott fájdalom nélkül ülni, feküdni. Szóval tarthatatlan állapot volt. Végül egy halom vizsgálat és egy tucat orvos után az utolsó dokival megegyeztek, hogy ha 4 hét szigorú pihenés után nem szűnik meg a fájdalom, akkor megműti. Megszűnt nála is, tavaly május óta végre normális életet tud élni. Azóta többször is voltunk hegyekben kirándulni, végzett kerti munkát, pakolásztunk mindenfélét és semmi baja.
Szóval ez a gyógytorna nem biztos, hogy mindig megoldás. És a párommal kapcsolatban az orvosok is nagy csalódást okoztak. Mikor egy tucat orvos vizsgálatról vizsgálatra más-más diagnózist állít fel és más-más kezelést javasol, az azért elgondolkodtató... -
JackFeryll
őstag
válasz cozmo #101148 üzenetére
Én pont gondolkodom hogy nem rossz ez az XTR (m988 trail), de kíváncsi lennék másra is hasonló kategóriában. Az SRAM nekem felejtős csak rosszat mondtak róla. (Guide R).
Erős ez a fék: megfog, érzésre sem rossz, de ami nem tetszik hogy a kar feléig nem sokat fog aztán exponenciálisan egyre többet de elég rövid úton.
A free stroke adjust beállítás meg shimanonál köztudottan semmit nem ér. Nem nevezném nagyon modulációnak a shimano-nál azt hogy félútig "semmit" nem fog. Egy formula R1-ben pl nincs benne ez az óriási holttér.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz darkrock #101143 üzenetére
Kicsit nagy,ki kellene próbálni.19-20" körül kellene.
cozmo...bennem is volt ilyen törekvés az egységességre,de aztán befürödtem egy repedt xt sorral,majd gyengus xt agyakkal,és hallottam az slx fékek (legalábbis régebbi) vehetetlenségéről is,így már nem ragaszkodom annyira ehhez a mindenixté dologhoz.Az xtr pedig sokak szerint egyszerű sznobság,tulajdonképp a rohadtsokpénzemvan réteg kiszolgálását célozza.Ott fent már akkora az árkülönbség,hogy kopás miatti cseréknél vagy indokolatlanul mélyen zsebedbe nyúlsz,vagy jönnek a kompromisszumok.Szerintem...
-
cozmo
őstag
válasz Hasaggymeg #101141 üzenetére
Életem műve nem eladó Büszke is vagyok rá hogy első váltó kivételével full xt. (Majd az is az lesz) Valami jó karbon váz kéne, és egy fox teló. És akkor kezdődik elölről, hogy minden legyen xtr és.... De tudod te ezt
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Van levasarolhato egyenlegem a Rutland cyclesnel (nem sok, £7..), arra gondoltam hogy valami olcsobb elso lampat vennek belole ami inkabb csak nyaron pl nappali vilagitasnak lenne.
Ezek kozul melyiket javasolnatok ami olcsobb? Olyat szeretnek ami gyors rogzitos (nem a gumis megoldas) es toltheto. A Moon Comet-X, Comet MK II es Geminiken gondolkoztam, ezek a vazra rogzitve elol elfernenek, igy akar telen masodik vilagitsnak, nyaron meg fovilagitasnak hasznalhato lenne..Ismet egy kis UK off Az angol Osram felajanlotta hogy ingyen kuldenek egy masik FX70et, ezt meg megtarthatom..
-
cobranco
csendes tag
Remélem nem sértődik meg senki,ha így télvíz idején egy csipetnyi nyarat megpróbálok alattomosan becsempészni
Tavalyi Balkáni túránk soron következő epizódját fogadjátok nagy szeretettel:A tartalomból:
Utazóink országot cserélnek,újra Montenegró hegyeit tapossák.Cél a tenger!Vajon elérik-e vagy sem?Egy biztos,víz lesz bőven!A sportprogram mellett,40 fokos hőség,hűsítő csobbanás és egy maratoni gasztroblokk is borzolja majd az idegeket.A szemfülesek arra is választ kaphatnak,miért ez a sorozat második része,mikor valójában már a hatodik…Montenegro visszainteget 2.rész: "Balkán Balaton" 2017. FullHD 1080p
Útvonal:
Brejsa-Sedlo Steygras-Povcici-Ostros-Gornja Briska-Livari-Donji Murici-Beska gorica-Starceva gorica-Karanivivi-Seoca-Zaliv Lucica-Gmozur erődsziget-Virpazar-Crmnicko Polje-Sotonici-Rasatovac hágó-Petrovac-Perazica DoTérkép:
[link]Fotóalbum:
[link]Jó szórakozást!
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
6030D
őstag
válasz trialboj #101142 üzenetére
Azért a plankinget mutasd meg a gyógytornásznak, mert ha nem egyenes a hátad, hanem beesik, akkor nem a legjobb a gerincnek. Inkább az alap híd gyakorlat. Fekszel, láb felhúz, kéz test mellett, aztán felnyomod a felsőtested térd-csípő-mellkas egybevonalig. Azt nem lehet elrontani. Ha nagyon megy, akkor egyik lábad nyújthatod közben. Ha az is megy, két kéz függőlegesen.
-
darkrock
aktív tag
válasz Hasaggymeg #101123 üzenetére
A Capriolo-nak 21-es váza van, a magasságom 182, akkor az úgy jó lenne?
Felszereltségben jó ez a bringa? -
trialboj
őstag
válasz Reno7 #101140 üzenetére
Október 8.-án először mentem tekerni egy kínai kantáros nadrág hosszú ujjú szettben, és a végén megálltam beszélgetni kb fél órát mikor már hűvös volt. Máskor is csináltam már ilyet, de most először volt rajtam ilyen nadrág lehet semmi köze hozzá, de többet fel nem veszem, hátha sosem történik hasonló eset.
Most plankinget kezdtem el, állítólag az mindenre jó, hát és hasizmot is edz, gerincnek sem árt, ha jól csinálod. Egészséges emberek is tolhatják nyugodtan, főleg ha ülő munkát végeznek. A bringázás magában úgy látszik, nem elég komplex sport hogy egészséges maradj.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
cozmo
őstag
válasz fpeter07 #101135 üzenetére
Idén is lesz gondolom, kösd fel a gatyád, ha egyéniben indulsz mint én anno. https://velenceito.info/programok-esemenyek/mtb-24-oras-kerekparverseny-2014/
-
jjeahh
nagyúr
Igaz, hogy nem felétek van, de szvsz ezért hosszabbat utazni is érdemes lenne, én remélem valamikor eljutok (idén?), tutira besza-behu élmény . Oké, nem olyan hosszú, de amilyen terepen kell tekerni...
-
Blue meth
senior tag
válasz Hasaggymeg #101124 üzenetére
Köszi. Az a baj, hogy eredetileg is ilyen 80-at szántam bringára, bár akkor még annyira nem voltam tisztában azzal hogy pl milyen fajtát vegyek. Miután utánanézegettem a dolgokat rá kellett jönnöm, hogy 100 alatt nem nagyon kapok normálisat, de annál feljebb már nem mennék egyelőre.
-
6030D
őstag
Van az XCU sorozat, de azt ismered.
Ezt most találtam, elég durca.
Táv: 31 km/kör. Szint: 600 m/kör
...
8-kört teljesítőknek: oklevél, kupa, emblémázott fejkendő, póló, hűtőmágnes[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Tudtok olyan montis teljesítménytúráról/versenyről (a Top Maraton sorozatot leszámítva), aminek a hossza 100 km feletti?
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #101128 üzenetére
Gyakorlatilag már iskolában ezt kéne a gyerekekkel csináltatni a szekrényugrás helyett. Főleg a mai világban. Haverom pl csináltatja is velük órán.
Keress rá a core edzésre, sok féle van. Plank, híd, törzsemelés, hasprés (felülés nem!) stb...
Meg a nyújtás a párja.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
BurgBurg
tag
Trialboy!
Hasonlóval küzdöttem én is, kisugárzás bal combban végig térdig.
Szintén ágyból nem birtam kimászni csak lecswúszni annyira fájt. Futni nem bírtam szintén ezért, mintha ágyékból szétszakadnék.
Most okés minden (2 ée volt a kisugárzás) semmi panaszom.
Torna, torna, torna, ami inkább nyújtás!!! 6 elemből áll a torna, heti 2x minidg megcsinálom, de van ugy hogy 3szor. 20 perc az egész.
Tünetmentes lettem. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kocsisdavid5 #101118 üzenetére
Még fuss itt egy kört.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Blue meth #101109 üzenetére
Ha nem akarsz/tudsz elmenni addig amit én abszolút minimumnak tartok,akkor is legalább ezt ,melynek nem diós a kormánya és endzsojnak hívják a telóját.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A társaim tulajdonképp leírtak mindent ami lényeges,ez amint látod egy elég elterjedt probléma.Annyit fűznék hozzá,hogy nekem mikor fáj,és menni is alig tudok,a kerékpározás nemcsak hogy jól megy,hanem egyértelműen jót is tesz.Itt persze nem vad terepezésről,vagy a kormányt erőből húzó,30+%-os emelkedők megmászásáról beszélek,hanem a lazább tekerésről,ahol a 4kézlábon járáshoz hasonló súlyeloszlás érvényesül,mely tulajdonképp tehermentesíti a gerincet. Látod 3060D kolléga még rendszeresen fut is,ami összehasonlíthatatlanul jobban terheli a gerincet mint a kerékpározás,pedig ha a lábakba sugárzik a fájdalom az bizony egy komolyabb fokozatot jelent,mint a csak helyi fájdalom a derekadban.Lényeg,hogy légy türelmes,mert nem olyan fekete az ördög ahogy azt festik.
(#101110) darkrock...ha tényleg új a Capriolo akkor azt.
-
Imy
veterán
Weben találtam két biciklit, ami szóba jöhet, trackingeket nézegetek amúgy is.
GEPIDA ALBOIN 200 CRS 2016 80.900Ft
ALPINA ECO C10 KERÉKPÁR 2018 82.990FtMi közte a különbség, vagy melyik jobb? Így weben látatlanba meg lehet venni? Ahogy nézem nekem az 52-es vagy a 19-es vázméret lenne jó a 183cm magasságomhoz.
-
6030D
őstag
válasz benfolds #101119 üzenetére
Ha lent van a stucni (negatívban, hézagolók alatt) akkor előrébb dőlök, alapból görbén is tartom magam. De a lényeg, hogy a gerinc kifelé (hátra) nyílik a lágyéknál, ezért kiboltusul. Erre jönnek még az ütések. Nekem a fekvés és a tudok ülni közötti állapotban volt az, hogy tudtam állni, de mindig feszíteni kellett a mélyizmot, egyenes háttal. Ha görbült, már nem volt jó.
.mf: HuMAP? Offline, tervezni lehet, GPS-szel mutatja hol vagy. Bemondani szerintem nem fogja, hogy merre menj, de tájékozódni teljesen jó.
kocsisdavid5: pörgesd át az előző pár oldalt, kollégának ugyan ez volt a kérdése, ugyan ezzel a bringával.
[ Szerkesztve ]
-
RaiZka
tag
válasz Hasaggymeg #101100 üzenetére
örülök, hogy bejött neked is ha esetleg koszos lesz akkor pedig 30fok, öblítő nélkül nagyon kevés mosószerrel újra tiszta lesz 11.9et nagyon megért!
-
benfolds
őstag
részvétem, ismerős a probléma. nekem is évek óta gond van a derekammal, valamennyire kordában tudom tartani a dolgokat, ha odafigyelek. novemberben ez nem sikerült, elcsesztem a rossz üléspozícióval, azóta nem is akar rendbe jönni. tavalyelőtt tavasszal volt egy hét, amikor én sem tudtam megmozdulni. azt hittem, hogy a fogfájásnál nincs erősebb fájdalom, de ez minden korábban tapasztaltnál rosszabb volt. érdekes módon az a brutális fájdalom 1 hónap után majdnem teljesen elmúlt (persze teljesen sosem múlik el, pl. 5 percnél többet nem tudok úgy állni, hogy ne kezdjen el fájni), viszont ez a novemberi, kevésbé durva meg teljesen állandósult.
VISZONT, a lényeg: nagyon meglepne, ha a magas stucni jót tenne a derekadnak. eleve a két évvel ezelőtti eset nálam abból indult, ki, hogy hegyet másztam egy városi bicajjal. nyilván a súlypont így kb. a derekamra került. míg ha nagyobbat tudsz hajolni, eloszlik a gerinceden jobban. de ez csak a saját tapasztalat, lehet, hogy derékprobléma és derékprobléma között van különbség. nekem biciklizés közben, nyújtott gerincnél sosem fáj a derekam, de ha állok vagy ülök...[ Szerkesztve ]
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
Trekking kerékpár keresésben vagyok éppen, és hát eddig a Gepida alboin 200 2018 a kiszemelt. 100-110 ezerig ti mit ajánlanátok?
-
hegyimorc
senior tag
"nincs térerő, kéne offline is valami"
Ebben nem tudok segíteni.
A bringacomputerem már vagy 10 éve valamilyen térképes Garmin, de terepen nem nagyon szoktam rajta keresgélni, mert általában itthon már jó előre megtervezem a túráimat és feltöltöm rá.
Terepen csak a "csiganyálat" kell követnem Több lehetőséget is figyelembe veszek, nem csak egy utat tervezek meg, hanem több variációt is. Nem azért mert félek az eltévedéstől , hanem egyrészt ilyen téli estéken van rá idő, másrészt azért is amit te mondtál. Ha már messzebbre eltekerek, akkor ne azzal csesszem el, hogy "nem jött be" fél napig toltam a dzsindzsában miközben száz méterrel mellette volt valami piszok jó
Néha persze elmegyek "csak úgy", de akkor épp az a cél
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
szkink
aktív tag
válasz Hasaggymeg #101087 üzenetére
Jó estét,most tudok csak írni,mert meló volt,igen elég csábító ez az ár ki tudja lehet hogy lesz egy ilyenem is
-
.mf
veterán
válasz zoli03 #101103 üzenetére
+hegyimorc, köszi!
Pontosítok. Szóval mondjuk otthon kinézted az irányt merretekerjeken, eltekertél nagyjából oda, de nincs térerő, kéne offline is valami, mert nem tudod melyik ösvény merre visz, mennyire járható bringával, milyen emelkedős; vagy a kinézett ösvény le van zárva / járhatatlan, és kéne valami működő útvonal helyette. Belvárosból sajnos messze van bármi erdei ösvény, tehát minimalizálni szeretném a "nem jött be, üres kézzel tértem haza" melléfogásokat.
Régen próbáltam már Tuhut Locus alatt, akkor még elég nyögvenyelős volt (gépen megyénként nagyítási léptékenként kellett képként rátölteni...), ez a rész legalább már sokat fejlődött, de a Locus app nem szimpi, hogy már azért is pénzt kérnek, hogy navigálás közben ne aludjon el a képernyő, és az ingyenes OSM-et sem hajlandó letölteni, csak online mutatja, offline-ra a saját fizetős térképét erőlteti...
Máshol láttam még ajánlást Oruxra is, hogy arra szintén rámegy a Tuhu, de az már nincs play-en, csak apk-ként tölthető le, és a telefon egyből ellenkezik, hogy unsigned és satöbbi.
És szintén láttam ajánlást OsmAnd-ra is... meg még egy tucat más appra...
---
Van esetleg valami bejáratott útvonalak gyűjtemény (leírással, értékeléssel - útminőség és nehézségi fok is)?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
6030D
őstag
válasz trialboj #101112 üzenetére
Nekem úgy fájt a lábam, hogy nem tudtam kinyújtani, csak ha feszült/fájt. Oldalt fekve, a felső lábat kicsit felhúzva kellett úgy az egyenes helyzet felé mozgatni, hogy ne érjem el az izomfeszülést. Így állítólag az ideg mozog, de az izom nem feszül, "nem kap sokkot", ezért nem rándul össze, nem húzza meg jobban a gerincet. Nekem kritérium volt, hogy nem csinálunk olyat, ami fáj. Ha igen, szólok, abbahagyom.
A derekammal soha nem volt gond, mindig csak a lábamba sugárzott ki. Hosszú (15-20+ perc) mászásoknál volt olyan nyáron, hogy éreztem, hogy merevedik a derekam, akkor elkezdtem forgolódni jobbra, balra, fel-le, úgy jobb volt. Nyáron soha nincs baja, pedig izzadok rendesen, ilyenkor meg inkább mindig túlöltözök, de az aláöltöző mindig be van tűrve a gatyába, hideget soha nem érzek a hátamon.Dokikra nem kell hallgatni, nekem régen mondta, hogy lovagoljak (biztos jót tesz a sérvnek...), meg ússzak (a gyógytornász mondta, hogy sok embert így rontanak el, mert mindenki mellbe úszik, ami a legrosszabb neki. 70 % hát+30% gyors kell). A bicikli az ördögtől való, az outin görnyedsz, az a belső szerveknek se jó, a mtb meg összeüti a csigolyákat. Függőleges háttal kell tekerni, jó aszfalton! Mondtam, hogy jó, ezentúl a padkánál is leszállok. A gyógytornászra hallgass.
-
trialboj
őstag
Nagyon reménykedtem benne hogy legalább 1 ilyen sztorit hallok majd, mert az első orvos aki tudatta a diagnózist, teljesen letiltott a terepezéstől. Köszönöm
Amúgy eddig kb mindent úgy csináltam ahogy te is írtad, ezt leszámítva "ideget mobilizáltunk" nem tudom mit jelent, én most jutottam el oda, hogy az alsó comb izmokat nyújtják gyógytornán, rettenetesen fáj de remélem hatni fog, mert ülni én sem tudok sokat.
Annyit árulj még el, hogy a derekad nem lett érzékeny a megfázásra, vagy erre különösen figyelsz? Én attól félek, hogy ha majd elkezdek mászni valahova és kiizzadok, akkor állandóan megfázik majd, ami nem egy kellemes érzés.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
6030D
őstag
Lelövöm a poént: valószínűleg fogsz még fájdalommentesen veretni terepen!
Bővebben: május végén ismét kiújult a sérvem, de most durvábban, mint 2 éve. Nekem a lábamba sugárzik ki a fájdalom, nem a derekam fáj, de ez csak attól függ, hol nyom ideget. Májusban eléggé megnyomtam az edzéseket. Éreztem, hogy húzódik, de nem foglalkoztam vele. Május 27, Szilvásmaraton: előtte már úgy öltözködtem, hogy mindenki szörnyülködött hogyan hajolok. Előtte-utána ugye sokat ültem a kocsiban. Verseny vége, haza, következő héten elmentem még 2x tekerni, pénteken reggel meg nem keltem ki az ágyból. 1 hétig csak WC-re, aztán következő héten már tudtam 3-4 percig ülve enni. Doki, gyógytorna (vízi+teremben), gyógymasszőr. Persze nem hagyott nyugodni, ezért amint bírtam nagyjából mozogni, elkezdtem aszfalton tekerni (stucni az egekben, 2 bar a gumiban). Ment, sőt, úgy szálltam le a bringáról, hogy jobb, mint előtte. Mondták is, én is rájöttem, hogy nem a sporttól jött ki, hanem a sok ülőmunkától és ott a helytelen testtartástól (láb keresztben a térden, pl..). A gyógytornán nem is izmot nyújtottunk, hanem ideget mobilizáltunk, ami ugyan az a mozgás, mint a tekerés, csak oldalt fekve. Ezért tett jót neki a tekerés.
Aztán bejutottam a gerincklinikára Bp-re, hogy legyen kartonom, ha hamar kell legközelebb (ingyen 3 hónap volt a várakozás, mivel még nem voltam, 30 rongyért 1 hét lett volna...), ahol mondták az MR alapján, hogy kint van, de nem nyomja a gerincvelőt, így nem gond. Kérdeztem mit szól a biciklihez? - Idén már nem kellene, szerinte... - 3 hónapja tekerek terepen. - Jó, akkor mehet, de ha panasz van, stop. Futás ugyanez.
Lényeg: gyógytorna! Rendszeresen, gerincre. +nyújtás, mindenhová. Minden azért alakul ki, mert a mély (core)izomok nem tartják meg a gerincet, összecsúsznak a csigolyák és elkopnak. Utána se javul meg, de az izom széttartja, ezért nem nyom semmit. Mivel nem nyújtottam, a combhajlító izmok megrövidültek, ezért az még jobban húzta oldalra a gerincet. Vettem itthonra gimnasztikai labdát, itt van a szoba közepén, ha ránézek, és aznap még nem csináltam, nekiállok a gyógytornának 1-2 perc. Meg nyújtok+hengerezek minden sport után. Illetve ajánlották kúra szerűen (évente 3 hónap) az Euromultivitet (olcsó Milgamma), ami gyakorlatilag sok B vitamin. Azóta panaszmentes vagyok, tekerek terepen, aszfalton, futok, mindent csinálok.
Az elmúlt 4 hétben 20 órát görgőztem, azt is bírja (1ó-1ó50p-es etapok).
Jobbulást, rendbe fog jönni!Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de szerintem így teljes, és hátha másnak is hasznára válik.
-
darkrock
aktív tag
Sziasztok!
Nézegettem mostanában a használt kerékpárokat itt helyben. Munkába járásra használnám, és a varosban, aszfalton. Ezeket találtam:
Capriolo Level 9.2 alig használt és 29-es kerekek, ha 70-ert megkapnám jó lenne.
Rockrider 520
Szerintetek? -
Blue meth
senior tag
válasz Hasaggymeg #101108 üzenetére
Köszi! Ránézek akkor azokra is. Közben találtam még egy Gepidát, amiből szintén van 56 centis, és ez is elég jó árban van, kérdés, hogy felszereltség alapján érdemes-e megvenni, vagy inkább dobjak hozzá még vmennyit és egy kategóriával komolyabbat vegyek?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Most nem tudok írni,telefonról elég macera,de holnap leírom tapasztalataimat.Előzetesen annyit,hogy nekem is fájt,műteni is akarták volna,itt vagyok, bringázok,ritkán fáj,úgy hogy fel a fejjel,remélem a te esetedben sem eszik azt olyan forrón!
Blue meth...az már jó lesz. Amúgy ilyenkor a gyártó (kátém,merida stb.) honlapját szoktam felkeresni vázméretezési ajánlásokért.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Durva, nemrég még rendesen nyomattad.. remélem a doki jóslata ellenére helyrejössz. Amúgy a gerinced nem tudni mitől csesződött el? Nemrég nekem is tönkrement a térdem mint neked, ilyen derékgyulladásos bajom is volt már, én két hétig nem tudtam megmozdulni és mostanában pont a gerincem is fáj, igaz nem vészes, de azért félek, hogy ha elhanyagolom komoly lesz a helyzet (vagy ki tudja már most az ). Szal eléggé együttérzek a dologban.
[ Szerkesztve ]
-
Blue meth
senior tag
válasz Hasaggymeg #101074 üzenetére
Ez a KTM 56 centis, akkor az vajon elég lenne? Mert Gepidából a 200-as Alboinból újonnan van 56 centis (az a legnagyobb méret), viszont Merida Crossway-ből (05-v) találtam 61 centis vázasat is, az viszont egészen biztosan jó nem?
-
belaazallat
addikt
Jobbulást!
Én rosszul emeletem és kiugrott az egyik csigolya a helyéről, majd begyulladt. Két hét után jutottam oda, hogy be tudjam kötni a cipőmet. Csontkovács, hát erősítés. Most már outival tolom.
Kormányra, montira vannak ívelt kormányok azzal is lehet nyerni pár centit.pl vmi ilyesmivel,
-
zoli03
őstag
Én a merretekerjeket szoktam használni, nem hiszem, hogy van nála jobb. Kinézel egy útvonalat (GPS-szel szoktam menni), ha nagyon nem járható, akkor alternatív útvonalat nézek), aztán szépen feltérképezem a környékemet. Minden alkalommal távolabb, másfele, aztán egy idő után össze tudod kötni a bejárt utakat, meg tudod, hogy merre nem érdemes/nem lehet menni. Még szoktam nézni a Google Earht-ön a képeket, sokszor van az útról is fénykép, így nagyjából tudom, hogy mire számítsak. Vagy ma már egyre több videó van YouTube-on is, én pl egyre többet találok a Kőris-hegyről, ami egész közel van hozzánk, pár éve még alig volt videó, ezekből is sok ötletet lehet meríteni.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz cozmo #101093 üzenetére
Ez Csobánka-Solymár-Borosjenő közti hegyek egyike?
A propos: ki mit használ tájékozódni és új utakat találni?
Próbáltam itt rákeresni mobil + térkép szavakra, de érdemi találat nem volt. Eddig vagy kinéztem google mapsen vagy merretekerjeken valamit, vagy teljesen találomra mentem. Az autós térképek nem mutatják, hogy merre vannak bringautak, bringával járható turistaösvények, sima turistaösvények, meg az is hasznos lenne, ha az út meredekségét, pluszpontokért az ösvény nehézségi szintjét mutatnák. A merretekerjek az OSM-et használja, remélem létezik ilyen...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Egy ideje elég szarul vagyok, és ezalatt a topikot sem követtem nagyon, nem tudom mi a helyzet felétek.Kevésbé fontos rész:
Tavaly év vége fele, egy hűvösebb napon valószínűleg megfázott a derekam és begyulladt, 2 napra rá már nem tudtam mozogni. Injekciókkal helyrehoztak és pár hét alatt elmúlt, szinte teljesen, már tudtam bringával menni a vizsgálatokra. Sok mindent kiderült, elég ramaty állapotban van a gerincem, eltitottak egy időre a bringázástól, ezért vettem egy görgőt, hogy ne veszítsem el a teljes állóképességemet. 3x használtam rettenetesen leizzadtam közben pedig alig 20 perces etapokat mentem, ujra begyulladt, és kezdődő sérv keletkezett. Sokkal nehezebben hoztak vissza a fájdalommentes állapotba.
Porckorong kopás, kezdeti sérv, és gerincferdülés kombinációja, miatt nem is nagyon tudok felgyógyulni, mert egyik okozza a másikat.
Ezt csak azért osztottam meg, ha esetleg valaki már túl van egy hasonló helyzeten, érdekelne hogy sikerült-e teljesen felgyógyulni mondjuk egy sérves állapotból, és ma mondjuk már terepen is tud tekerni, még ha óvatosan is?Lényeges rész:
Egyik orvos azt mondta van rá némi esély, hogy újra bringázhassak, viszont csak olyan helyzetben hogy a derekam kb egyenes maradjon. A jelenlegi bringám nagyon nem ilyen pozícióra lett tervezve, de az érdekel hogy át lehet-e valahogy alakítani, pl emelhető pipával, és valami fura bmx hez hasonló kormánnyal? Nagyon tetszik és szeretem is ezt a gépet, rendkívül jó emlékek fűződnek hozzá tavalyról, nagyon nem szeretném eladni.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest