Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #274065 üzenetére
Köszi. Most néztem át a szerviznaplómat, egyszer használtam már kmc z50-et, és pontosan annyit bírt, mint a Shimano. Rendeltem 3-at.
-
benfolds
őstag
7 sebességes rendszerhez van shimano hg-40 minőségű lánc olcsóbban? csak azért, mert eddig hg40-et szoktam venni, de már 5000 ft-ba kerül, és ha a sunrace vagy a kmc ugyanazt tudja fele annyiért, akkor jó lesz az is.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #241412 üzenetére
ok, megpróbálok a végére járni a dolognak. azért ha törött lenne a kilincs vagy a rugó, akkor szerintem totál besatulna. most meg csak be-beakad. tudom, hogy az egyik legmacerásabban javítható alkatrész, de egy próbát megér.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #241402 üzenetére
főleg hidegben csinálja, ezért gondoltam, hogy talán valami trutyi besűrűsödik olyankor.
-
benfolds
őstag
racsni szétszedés nélküli tisztítására, kenésére van valami jó módszer? mivel kell kenni? régi shimano, kilincses mechanika. az vele a probléma, hogy sokszor megakad és hajtja tovább a láncot.
-
benfolds
őstag
miért olyan hangosak ezek az újabb típusú racsnik? iszonyú idegesítőek.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #235787 üzenetére
merev villás paraszt monti, full bakony és balatonfelvidék az egész. augusztusban tűzifát dolgoztam fel egy hétig. 🙂
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #235023 üzenetére
Motorolaj jó lehet bele? 10w40, 15w40?
-
benfolds
őstag
sziasztok! v-fékhez gumiharang, ami nem keményedik be a hidegben? tegnap raktam fel a szétszakadt tektrósok helyett kettő noname-et, ma azt tapasztaltam, hogy alig tudom behúzni a féket, úgy megmerevedtek a hidegben.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #209347 üzenetére
és nem csak masszív állat a borz, hanem iszonyú intelligens is. már ha ez egy hiteles videó, de mivel bbc-s adásról van szó, talán az.
amúgy milyen célból nyúztál borzot? -
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #209269 üzenetére
minden köröm úgy indul, hogy 300 méter felfelé. aztán még lehet cifrázni tovább, bakony és a balatonfelvidék minden km. szerencse, hogy nincs bajom az erős kaptatókkal, feltéve, hogy hamar véget érnek. amit gyűlölök, az az enyhe, hosszú, egyenes emelkedő, esetleg egy kis szembeszéllel megspékelve. amikor szemre szinte síknak tűnik, úgy érzed, hogy menned kéne jobban, "nem érted", hogy miért szenvedsz. az ilyen részeken néha az árokba hajítanám a biciklit (pl. 77-es út úrkúti leágazója, 12 km enyhe emelkedő)
hát a cuppogást egy kicsit kevésnek érzem a vadakkal szemben. de gyanítom, hogy bármilyen zajkeltés csak 50% esély arra, hogy nem az út felé, hanem a másik irányba indul meg a vad. nekem sokszor kihangosítva megy a telefonomról a zene, de nem hatja meg az állatokat, egy olyan hátránya viszont van, hogy én kevésbé hallom őket. sajnálom a jól megérdemelt szabadon gurulás helyett húzni a féket dombon lefelé, de a balesetem óta mondogatom magamnak, hogy inkább ez, mint hogy a szarvasok tapossanak el. leginkább a borz olyan, hogy nagyon érzi, hogy mikor kell kifutni eléd úgy, hogy esélyed se legyen megállni. a mútkor sík részen kb. 20-szal mentem, akkorát fékeztem miatta, hogy átfordult fölöttem a bicikli. pár éve egyet az elsővel még kikerültem, a hátsóval már átmentem rajta. igen masszív állat, nagyon nem kottyant meg neki.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #209229 üzenetére
hehe, órára pontosan ugyanennyit mentem, igaz majdnem 500 km-rel kevesebbet tettem meg ez idő alatt, viszont 84%-kal több szintet másztam meg. kb. egál.
2022-ben igyekszem nagyobb figyelmet fordítani a biztonságra, mert tudom, hogy eddig folyton a tűzzel játszottam. arról van szó, hogy nagyon sokat tekerek sötétedéskor vagy azután erdőben. ráadásul sok szinttel, ami azt jelenti, hogy elég súlyos következményei tudnak lenni, amikor dombon lefelé gurulva kifut elém valamilyen vad. mindennapos dolog, de egy alkalmat kivéve eddig mindig sikerült megúsznom az ütközést. akkor egy vaddisznónak mentem neki, de mivel tél volt és jól fel voltam öltözve, nagyobb sérülés nélkül megúsztam, a biciklimen is csak kisebb károk keletkeztek. de úgy érzem, hogy folyamatosan a sorsot kísértem, ugyanakkor nem tudom feladni az esti bicikléseket, ezért azon gondolkodom, hogy valami vadriasztót beszerzek, ha van valamilyem működő megoldás biciklire. tudtok ilyenről?
BUÉK! -
benfolds
őstag
válasz Dark Archon #207827 üzenetére
köszi, arra jutottam, hogy első körben veszek egy decathlonos túrakamáslit, úgyis akartam a túrázáshoz. szerintem már egy ilyen megoldja a problémámat, de ha mégsem, akkor veszek egy biciklis kamáslit is. nem szoktam, meg nem is szeretek fázni biciklin, mindig inkább egy picit túlöltözök. mivel nem teljesítménycentrikusan tekerek, így csak a kényelem és megfelelő hőháztartás számít. na jó, azért télen is megizzadok néha, szóval nem lenne rossz egy jó páraelvezetés sem, de fázni nem szoktam, ha nem állok meg. a kezem, ami nagyon fázós, sőt, azt vettem észre, hogy egyre fázósabb, 20 fok alatt már felveszem a vékonyabb kesztyűmet. ezekben az 1-2 fokokban már a vastagabbat használom, de ezen a télen elkezdtem azt is kevésnek érezni. egy columbia kesztyűről van szó, jó vastag, de nem eléggé. szerintem ez a thinsulate anyag egy idő után összetömörödik és nem szigetel úgy, ahogy eredetileg, másra nem tudok gondolni, hogy régen miért nem fázott a kezem ebben a kesztyűben mínuszokban sem, most meg miért igen. de lehet, hogy rosszabb lett a vérkeringés a kezemben, és ezért lett fázósabb.
-
benfolds
őstag
válasz Dark Archon #207785 üzenetére
köszi mindenkinek. most jut eszembe, hogy van egy téli biciklis gatyám, még az aldiban vettem, de még sosem volt rajtam. anyagra jónak tűnik, de rájöttem, hogy nem tudom elviselni magamon az ennyire feszülős cuccokat, nem beszélve arról, hogy elég hülyén mutatok úgy, hogy szedett-vedett túracuccok + feszülős gatya. tegnap még a kérdés előtt azzal kezdtem, hogy néztem kamáslit, de kb. új cipő árában láttam őket ebike-on. túracipőre és túragatyára milyet húzhatnék fel, ami nem olyan rohadt drága, de azért ér is valamit? akkor már szerintem legyen vízálló is, nem csak meleg.
-
benfolds
őstag
olyan problémám van, hogy valahogy úgy mozgok a nyergen, hogy a jobb lábamon mindig felcsúszik a nadrág és csak a zoknim védi a bokámat, ami eléggé le tud fagyni ilyen időben. a kamáslin kívül van más megoldás is? kb. semmilyen kifejezetten biciklis cuccom nincs, van pár tűrhető téli túranadrágom, amik alá ha felveszek két polyester jégeralsót, akkor teljesen jó vagyok -5-ig. kivéve a jobb bokámat. ez az aldis gyapjú ízlületmelegítő jó lehet? gondolom, hogy inkább térdre való...
-
benfolds
őstag
specialized future shockról van már tapasztalata valakinek? van értelme?
-
benfolds
őstag
válasz maximilian4 #181951 üzenetére
úgy értettem, hogy 400 ezer alatt, de amúgy igen.
nagyon bejön az a cannondale, amit linkeltél...
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz maximilian4 #181949 üzenetére
igaz, bocs. tökre úgy rémlett, hogy 400 alatt van forintban.
-
benfolds
őstag
válasz maximilian4 #181892 üzenetére
ó, köszi. ezek szerint maradt a tavalyi, ami már egy picit sportosabb a tavalyelőttinél. még mindig tetszik ez a geo, az már kevésbé, hogy ahogy csökkent e fejcső mérete, úgy nőtt az összes speeder ára az utóbbi években.
-
benfolds
őstag
Lehet tudni, hogy 20-ról 21-re változtattak-e valamit a merida speeder 100 geóján?
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #168985 üzenetére
múltkor leszóltalak, hogy papás a speeder, de most nézem, hogy a 2020-as modellen változtattak a geometrián, jóval sportosabb lett. gyanús volt amúgy, hogy ez miért nem látszott a képen. így már sokkal szimpibb.
-
benfolds
őstag
válasz benfolds #175851 üzenetére
O-gyűrűs változat. már csak azt nem értem, hogy a telefont mi rögzíti a mágneses bigyóhoz, tehát, hogy hol van a tok?
-
benfolds
őstag
van esetleg valakinek ilyen sportlinkes telefontartója? quad lock helyett gondoltam. "képen" jónak tűnik.
-
benfolds
őstag
válasz #75376384 #175518 üzenetére
hallottál már telefont kihangosítva? maximum annyira hangos, mint a normál emberi beszéd. az én átlagos telefonom legalábbis. mondtam, hogy nem egy boomboxot akarok felszerelni a biciklire. ennyi erővel a sima erdei biciklizés is suttyóság, mert azzal is zavarod a vadakat.
-
benfolds
őstag
válasz Khelben #175512 üzenetére
megnézem, köszi. biciklin annyira nem igénylem a hifi minőséget, egy ideje a zsebemben kihangosított telefonnal tekerek, az a szint nekem bőven elég, csak jobb lenne, ha előttem szólna, valahol a kormányon. arra is gondoltam, hogy felteszem a telefont a stucnira (van egy kormányra szerelhető tartóm, de azt nem szeretem, a stucnin jobb helye lenne). esetleg arra valami tipp?
-
benfolds
őstag
biciklikormányra vagy stucnira szerelhető pici bluetooth hangszóró létezik? nem szeretek fülhallgatóval tekerni, mert nem hallom a környezeti zajokat.
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #169001 üzenetére
az a fura, hogy a silex magas fejcsöve képen tényleg irtó bénán mutat, viszont élőben egyáltalán nem tűnt gáznak, sőt, tetszett is, karakteres gravel. mondjuk menni nem mentem vele, meg gravelből is inkább egy canyont, a grail al-t venném.
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #168985 üzenetére
én is nézegetem egy ideje, de a szívem meg az ízlésem a canyon roadlite felé húz. képen nem, de élőben a speeder már egy kicsit papás, viszont a canyon meg félek, hogy túl agresszív geometriájú lenne. mondjuk nekem inkább hétvégi intenzívebb tekeréshez kéne.
-
benfolds
őstag
stucnira rögzíthető telefontartót tudnátok ajánlani? kormányra rögzíthetőm van, csak ott nincs már hely, szerelgetni meg nem akarok minden út előtt.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #157136 üzenetére
ez nem is arra való (ezért írtam korábban a murvás utat). én azt utálom, ha mondjuk az erdei utam 99%-ban fölöslegesen cipelem a nehezéket elöl, mert igazán durva terepre úgysem megyek. nekem egy hegyi/gravel is legyen a lehető legkarcsúbb. persze erre a célra rendes gravel lenne ajánlott, de én sajnos bizonytalannak érzem a koskormányt.
-
benfolds
őstag
válasz maximilian4 #157118 üzenetére
úgy értettem, hogy murvás úton való csapatásra tudom leginkább elképzelni. de amúgy ja.
-
benfolds
őstag
válasz maximilian4 #157114 üzenetére
ez talán inkább a gravelhez van közelebb, nekem nem hiányozna a teló. van belőle 26-os, 27,5-ös és 29-es is. egy 27,5-öst elfogadnék.
-
benfolds
őstag
nagyon adnám, ha ez lenne az új trend:
-
benfolds
őstag
válasz Paxker315 #156752 üzenetére
lemértem, amikor megvettem, talán egy század különbség volt a kettő között. a régi valszeg csak mocskosabb volt. az új ilyen recés, nem sima, szóval picit más. plusz ugye eleve azért vettem új nyeregcsövet, mert a régi túl rövid volt, ennek következtében eltört a nyeregvázcső csonkja, amit hegesztés után belül átcsiszoltak, így gondolom csökkent egy picit az átmérő azon a szakaszon.
-
benfolds
őstag
vettem egy új alu nyeregcsövet a régi helyett, kicsit bezsíroztam, hogy könnyebben belemenjen a vázba, mint a régi, mert az eléggé szorult. az eredmény, hogy órák alatt centiket csúszik lefelé, pedig azóta a zsírt is letöröltem a csőről is, és amennyire bele tudtam nyúlni, a vázból is. ötlet, hogy hogy mit lehetne csinálni, hogy a csúszás is megszűnjön, ugyanakkor a ne is szoruljon bele a nyeregcső a vázba?
-
benfolds
őstag
válasz ivana #156176 üzenetére
ha jól látom, picit lapított a felső és az alsó cső is. nem lehet, hogy inkább valami merev villás, régi monti? eredetileg is aheades lehetett?
-
benfolds
őstag
van valakinek ötlete, hogy ez eredetileg milyen váz lehet? sajnos a gazdája nem tudja megmondani. acél egyébként. nagyon tetszik, csak az a gond, hogy kicsi. esetleg hasonló geometriára tipp? lehet alu és acél is.
-
benfolds
őstag
köszi mindenkinek a tippeket a nyeregcsővel kapcsolatban, csekkolom!
-
benfolds
őstag
kéne nekem egy nem túl drága alu nyeregcső a városi rohangálós biciklimre. aliról vagy máshonnét mit érdemes?
-
benfolds
őstag
válasz Somatom #154223 üzenetére
Itthon is van most ez, 5500 Ft. Nekem a tavalyi változat van, akkor 6500 volt, igaz, az anyaga is jobb egy picit, szerintem kevésbé merev. Én télen ezt hordom városban biciklin egy vagy két lidlis aláöltözővel. Jó, de alul lehetne szűkebb. Idén vettem egy salomon wayfarert is, az egy fokkal vékonyabb soft schell, a szabása jobb, enyhébb időben azt hordom.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #154028 üzenetére
bocs, a zöldet akartam linkelni, nem az ezüstöt. az előző katonai zöld szerintem sokkal szebb volt, mint ez a semmilyen zöld.
-
benfolds
őstag
válasz Maximum1 #154027 üzenetére
még nem próbáltam ki, nem tudom, hogy milyenek lehetnek az áttételek, de korábbi tesztben írták, hogy durva emelkedőn hiányzik egy-két fokozat, szóval a tesztelőnek pont az ellenkező problémája volt vele, igaz, hogy ez a 2019-esre vonatkozik, akkor még shimano 105 50/34-gyel volt szerelve. amúgy a 2019-es a kategóriájában ár/érték győztes volt a legtöbb teszten.
-
benfolds
őstag
sikerült addig agyalnom a canyon grailen, hogy a 2019-es modellt felváltotta a 2020-as, ami szokás szerint szarabb, mint az előző évi. 1. komoly, hogy eltüntették a sárvédő és a csomagtartó felfogatási pontokat? 2. mi ez a szín? 3. nekem a gagyi mintázat sem tetszik a villán
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #152116 üzenetére
ez a lecsapott orr csak design, vagy van valami funkciója?
-
benfolds
őstag
válasz 6030D #152115 üzenetére
ja, ez jó párhuzam. jártam egy ideig thai boxra, egy hónap után izomból belerúghattak a combomba, nem éreztem, konkrétan bekeményedett. és én a puhányabbak közé tartoztam, voltak ott olyan csávók, hogy lehetett őket ütni, vágni mindenhol, meg sem nyikkantak.
annak a cube nuroadnak gyárilag ilyen a festése, nekem is tetszik.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #152112 üzenetére
pont ezt akartam mondani, nekem kb. két hét, mire egy új nyerget megszokok. eleinte anyázva szórtam le őket a pincébe két nap után, de aztán rájöttem, hogy ha az első két hetet kibírom, akkor már el tudom dönteni, hogy tényleg nem jó nekem, vagy akár hosszabb távon is jó lehet. de nagyon tudnám értékelni, ha létezne olyan nyereg, amit rögtön kényelmesnek találok (nem úgy értem, hogy az első órában, mert úgy persze, hogy könnyű jónak lenni, hanem az első napokban a 30-40 km-es körökön), nem tudom, hogy létezhet-e ilyen, vagy tényleg minden nyerget szokni kell.
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
válasz Fall-N #152055 üzenetére
6 éve használok egy tourney váltót, igazából csak átmeneti megoldásnak vettem, gyorsan kellett valami, és ez volt a boltban olcsón (3000 párszáz ft). aztán fent maradt, azóta beletekertem kb.40000 km-t, városba szerintem pont elég. csak azért fogom lecserélni, mert nem kapok hozzá való görgőt, vagy ha van, akkor az annyiba kerül, hogy inkább megéri új váltót venni. a másik hasonlóan jó vétel a force szivacsmarkolat volt. előtte sokat szívtam a markolatokkal, semmi nem volt jó. több mint 4 éve van fent, nem mállik, nagyon tartós, nem túl kemény, nem túl puha, olcsó (1800 ft). ugyanez fut még pár néven.
-
benfolds
őstag
válasz ivana #151994 üzenetére
nem tudom, mitől lenne borzalmas. nem érzek semmilyen különbséget. amit én utálok, az az enyhe, hosszú emelkedő. ínyenceknek szembeszéllel kombinálva. ilyen van a nagyvázsony előtti elágazótól a kab-hegy lábáig. ínyenceknek szembeszéllel kombinálva. na, az borzalmas. enyhén, alattomosan emelkedik, de úgy látod, mintha sík lenne, és nem tudod miért szenvedsz annyira. akkor inkább megyek felfelé a 10%-oson, aztán akkor "tudom", hogy miért lihegek.
-
benfolds
őstag
válasz Yahhher #151989 üzenetére
ez pont egy túrázós kör volt, tehát nem volt célom minél gyorsabban végigrohanni a terepen. nem is hiszem, hogy nagyon lehetne, tényleg meredek, ahogy a kolléga is írta. szerintem biciklivel nem nagyon lehet, de nem is érdemes felmászni. ez egy túrázós hely. én a hegy lábáig tekertem, ott lezártam a biciklit, és a tanösvényt követve gyalogoltam fel. arra nagyon figyelj, hogyha szentgál felől közelíted meg (amúgy bándhoz jóval közelebb van a kilátó), akkor nehogy a turistajelzést követve hagyd el a falut, mert oltári nagy szívás lesz. el van kerítve a terület, és a kerítés mellett olyan helyeken kéne elhaladni a biciklivel, ahol még gyalog se nagyon mész el. annyi előnye volt azért a rossz útvonalválasztásnak, hogy belefutottam a kőlik barlangba. szóval a lényeg: szentgált a temetővel szemben lévő murvás úton hagyd el, onnét sima ügy.
-
benfolds
őstag
válasz Ironizer #151963 üzenetére
én a tracker szerint eddig 94-szer tettem meg ugyanazt az erdei 37 km-es kört. még nem unom, sőt, mindig úgy érzem, hogy nincs jobb dolog a világon, mint 120 éves bükkösben biciklizni forgalommentes, aszfaltos úton. mondjuk a nézelődés része rám csak félig igaz, inkább nyomom neki. néha szoktam csinálni kifejezetten nézelődős túrákat ugyanott, de erre inkább új útvonalakat keresek, elindulok "felfedező útra". a déli és a nyugati bakony, illetve a balatonfelvidék, ami nekem nem elutazós távban bejárható pár egy nap. ezen a kis területen is rengeteg felfedeznivaló van. de mondom, ugyanazt a kört sem unom, teljesen más arcát mutatja az erdő évszaktól, időjárástól, napszaktól függően. mindig más hangulatba kerülsz te is. egyébként éppen két hete voltam a ma emlegetett szentgáli tiszafásban, tényleg jó hely, van a hegy tetején egy nagy kilátó, majer antal nevét viseli.
-
benfolds
őstag
válasz Redneck #151966 üzenetére
pontosítás akkuidővel kapcsolatban:
- 100%-os fényerő: 2 óra 40 perc [Gyári adat: 3,5 óra]
- 50%-os fényerő: 5 óra 20 perc [Gyári adat: 7 óra] (Őszintén szólva nem vettem észre, hogy pontosan mikor kapcsolt ki a lámpa, szóval egy +- 5 perc befigyelhet itt, de a 100%-os fényerő idejéből kiindulva akár reális is lehet a pontosan dupla akkora üzemidő)
- Szabályosan villogó üzemmód (100%-os fényerő): 5 óra 25 perc [Gyári adat: 11 óra]
- Szabálytalanul villanó üzemmód (100%-os fényerő): 8 óra [Gyári adat: 10 óra]
A töltési idő 2 órát vett igénybe, az akkumulátor kapacitást pedig inkább olyan bő 400 mAh-nak mondanám a megadott 600 mAh helyett (egy USB-s eszközzel mértem ez utóbbit).
100%-ról 0%-ra merítés alatt drasztikus fényerőcsökkenést nem véltem felfedezni egyik mód esetén sem, csökkent-csökkent, de nem volt olyan feltűnő.
A lemerülés közelségét nem jelzi sehogy sem, egész egyszerűen csak kikapcsol, amikor elfogy a szufla. -
benfolds
őstag
válasz jjeahh #151905 üzenetére
hm, nekem nem volt vele problémám, másodjára már kettőt rendeltem, mindegyik jó egyelőre. a mérete sem vészes szerintem. a fénye erős, kár, hogy kicsit kék beütéses. a beépített akksi váratlan lemerülésére mindig tartok a táskámban egy elemes villogót is (de még sosem merült le az akksis menet közben). amelyiket elhagytam, több mint egy évig megvolt és nem döglött meg az akksija. van egy másfél éves, beépített akksis hátsó villogóm is, szintén kínai, annak is jó még az akksija, pedig napi szinten használom. szóval nekem jók a tapasztalataim ilyen szempontból. de ha van tipp egy jobbra...(maradnék a beépített akksisnál)
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #151904 üzenetére
-
benfolds
őstag
vett már valaki ilyen villogót fehér színben? én másodszor vettem, mert az elsőt egy év után elvesztettem, viszont másodjára már nem tudtam ugyanattól az alis eladótól megvenni, mert felszívódott. azt hittem tök ugyanaz jön a másik eladótól is, de nem egészen. a fehér villogó hátsó fele, ami felfekszik a kormányra, hátsó villogóhoz, nyeregcsőre van tervezve, vagyis nem szimmetrikus, hogy a ferde nyeregcsőn pont függőlegesen álljon a villogó. kormányrúdra felhelyezve nem előre, hanem jobbra néz a villogó. megírtam a problémát az eladónak, készítettem egy szép fotóillusztrációt magyarázó szöveggel, de az volt a válasz, hogy "kedves, vegyél egy másikat". vennék én, ha tudnám, hogy melyik van ésszel megdizájnolva. szóval az lenne a kérdésem, hogy vett-e valaki olyat ebből a villogóból, amelyik nem szenved ettől a tervezési hibától.
-
benfolds
őstag
válasz ZolkoW #151823 üzenetére
7$-ért az x6-os s2+ volt, utoljára kb. másfél éve (te tudod, de a nem lámpázók kedvéért érdemes leírni, hogy az x6-os egy picit kevésbé meghajtott, gyengébb változat). az x8-ast nem láttam idén 12 dollárnál olcsóbban. az astrolux s1 volt párszor 12$ idén. lehet, hogy a picit nagyobb táv miatt tényleg jobb lenne trialbojnak az s1, de ahogy mondtam, a moonlight tényleg szívás tud lenni biciklin.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz trialboj #151816 üzenetére
az s2+ és az s3 csak kinézetben térnek el egymástól, illetve az utóbbi rövidebb 2mm-rel, és acélból van a bezelje. nekem s3 van. s2+ 6500k, 8x7135.
s3 6500k, 8x7135[ Szerkesztve ]
-
-
benfolds
őstag
válasz trialboj #151809 üzenetére
hidd el, hogy NAGYON jó, bátran merem ajánlani. persze ha van rá 40 ezer ft-od, akkor tudsz venni dedikált, jó biciklilámpát, aminek a vetítési képe praktikusabb lesz (nem vakítja a szembejövőt), a teljesítménye viszont ugyanakkora. 10 ezerért viszont tuti, hogy nem kapsz jobbat ezeknél. inkább csak az a kérdés, hogy s2+-t vegyél vagy astrolux s1-et. írtam a kettőről itt egy összehasonlítást. azzal egészíteném ki, hogy azóta rájöttem, hogy az s1-gyel az igazi probléma az biciklis használat során, hogy kiirthatatlan moonlight mode, mivel igen kellemetlen, ha véletlenül azt kapcsolod dombon lefelé. s2+-nál ilyen gond nincs, mivel a legkisebb fokozottal is lehet látni azért.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz jjeahh #151804 üzenetére
de miért kell, hogy hideg fényű legyen? először én is azt gondoltam, hogy jobb, mert "fényesebbnek látszik", de aztán vettem egy 5000k-s astrolux s1-et is, és azóta már hanyagolom a 6500k-s convoy-t. sokkal kellemesebb a szemnek, jobb a színvisszaadása, nincsenek olyan erős kontrasztok. tartóból sem mindegy, hogy mit vesz, mert a legtöbb ugyan filléres, de nem mindegyik jó. én ezt ajánlanám, de vastag kormányra inkább csak gyorskötözővel megy fel.
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #151771 üzenetére
szerintem szépen meg van írva, amit tényleg érdemes lenne sokunknak átgondolnia. bár én nem vagyok egy nagy biciklibabusgató (nem is olyan a biciklim), bár a trackert én is túl sokat nézegetem ahhoz képest, hogy nem versenyzek.
-
benfolds
őstag
ezt a cikket bele kéne tenni az összefoglalóba. (nekem is szól persze)
-
benfolds
őstag
téli biciklis maszkra van már valami tuti megoldás? eddig 3M-es 9332-t és 9322-t szoktam használni. nem rosszak szerintem, de nem is tökéletesek. igazából csak arra használnám, hogy amikor kitekerek a városból, akkor a családi házas részre érve is tudjak levegőt venni. aztán amikor beértem az erdőbe, ahol tiszta a levegő, ott leveszem, mert tempósan már nem lehet benne lélegezni rendesen. de ha esetleg lenne olyan, amiben lehet tépni rendesen...
-
benfolds
őstag
köszi a szemüveggel kapcsolatos tippeket mindenkinek!
Redneck: én ilyen hátsó villogót használok közel két éve (tiszta pirosban). tökéletes, nagyon erős fénye van, oldalra is világít, tölthető. volt sok ennél jóval drágább villogóm is, de ez jött be legjobban. viszont elölre az asszimetrikus felfogatása miatt nem ajánlom.
-
benfolds
őstag
tudnátok olyan szemüveget ajánlani, ami tök átlátszó, víztiszta? szürkületi és esti biciklizéshez kellene valami. köszi.
-
benfolds
őstag
használ még itt valaki magene hr szenzort? nekem most jött meg, egyelőre teljesen jónak tűnik, de gondoltam frissítem a firmware-jét. a használati utasításról leolvastam a qr-kódot, ami a magene oldalára navigált. csekkoltam a firmware-t, amire azt írta ki, hogy a jelenlegi verzió 0.206, az új verzió pedig 0.204. ez most csak elírás lehet és pont fordítva van, vagy tényleg egy alacsonyabb verziót tenne fel, ha ráfrissítenék?
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #147357 üzenetére
hű bakker, ideje lenne kicsit jobban utánaolvasnom a dolgoknak, mert úgy látom, elég nagy tévedésben vagyok pár dologgal kapcsolatban.
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #147214 üzenetére
napi 1 kg hús? jézusom. annyit nem szeretnék megenni, nem csak az anyagiak miatt. nem hiszem, hogy túl egészséges lehet ilyen szinten leterhelni a szervezetet. (persze maga a testépítés is leterhelő, de lehet egészséges szinten is űzni). hát nem is olyan egyszerű ez a dolog, mint ahogy én gondoltam...
-
benfolds
őstag
válasz 6030D #147172 üzenetére
szerintem az a vicc, hogy olcsóbb rendesen kajálni, mint amikor a fast food-kóla-csipsz-édességek mennek. nálam az első három sosem játszott, édességből viszont nagyon sokat ettem az utóbbi 5 évben. igaz, nem látszott meg rajtam, mert égettem a kalóriákat a biciklivel, de a doki szerint az IR már befigyelt. a cukrot pár hónapja teljesen letettem (első 1-2 hét pokol, de aztán minta elvágták volna a sóvárgást), kivéve, hogy imádom a gyümölcsöket, nagyon sokat eszek belőlük, és azért azokban is sok a cukor. de visszatérve a rendes kaja árára: csirke olcsó, rizs olcsó, hüvelyesek olcsók, túró olcsó, joghurt olcsó, zabpehely olcsó, tojás olcsó, jó én a csirkét unom, és inkább halat eszek helyette legtöbbiször, ami nem olcsó, de még így sem mondanám, hogy drága lenne az étkezésem.
-
benfolds
őstag
válasz Fall-N #147090 üzenetére
mindenképpen szeretnék legalább 75 kg-ig felmenni, most a 178 centimhez 68 kg vagyok, 65-ről indultam két hónapja (de 2-3 éve még 60 is voltam). nem tudom, hogy a környékemen van-e ilyen guggológép, de megnézem. asszem, először nekem is csak rúddal kéne guggolnom, ahogy runner is csinálta, amikor sérült volt. most tényleg feleslegesen ruháztam be 80-at ebbe a kettlerre? tudok vele fekve nyomni, lehúzni, a kézi súlyzókkal meg majdnem mindent. oké, hogy haladó szinten kevés lenne...
te kondizol még a biciklizés mellett? -
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #146972 üzenetére
hát, tulajdonképpen nem kétfelé, hanem háromfelé van bontva, váll-hát, mell
+láb+has, bicepsz-tricepsz. egyelőre itthon edzek, vettem egy kettler classicot (tudom, nem ajánlják, de itthon akartam edzeni) + egykezes súlyzókat. a lábazást semmiképpen sem akartam hosszabb távon hanyagolni, csak hát a guggolás... rohadtul félek tőle,ott kezdődik, hogy hanyatt vágódnék, kézi súlyzókkal már próbálgattam, ugyanis a derekam nagyon szar. sőt, a csípőm is szar. a derekam "gyárilag" is szar, már gyerekkoromban is alig bírtam végigállni egy ünnepélyt, mert fájt + a téli biciklizést is szarul felöltözve csináltam hosszú évekig stb. szóval ez a lábkérdés nem tudom hogy lesz, de értem, hogy nagyon jó gyakorlat lenne a guggolás. tudom, erre mindenki azt mondaná, hogy ha ennyi helyen fáj, akkor hagyjam a francba az egészet, de ennyi erővel kb. mindent abbahagyhatnék, és amúgy az üléstől ugyanúgy fáj. pl. nem fáj jobban a derekam, amióta edzek, sőt, egy picit talán jobb is. de lehet, csak a folyamatos használat, és ha leállnék 3 napra, akkor meghalnék, nem tudom.
nagyon jó dolgokat mondtál, köszi szépen, asszem újra kell gondolnom ezt az egészet és okosabban csinálni mindent. ma amúgy is volt egy olyan érzésem, hogy egy picit tévúton járok, bár nem volt konkrét célom, hogy hány kg-t akarok felszedni, de szerintem az első két hónapban többet kellett volna fejlődnöm (néztem pár "muscle gain x hét alatt" videót youtube-on ).[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz Runner_fxr #146946 üzenetére
hát akkor ezt már el is rontottam, mert rögtön bontásban kezdtem, annyi csalással, hogy a bicikli miatt a lábat kivettem, de csak átmenetileg, talán egy hónap múlva már arra is kondizok. egyelőre nem kell attól tartanom, hogy nagyon lehagyná a felsőtestem a lábamat. most mértem meg magamat, 3 kg-t híztam 2 hónap alatt (65-ről 68-ra) szerintem az szinte mind izom lehet, mert a skinny gatyám talán még könnyebben rám jön, mint azelőtt, hogy edzeni kezdtem volna (és a kaján változtattam, pl. lemondtam a napi szintű édességevésről). not great not terrible. lehet, hogy most már maradnom kellene a bontásnál.
én a gyúrásra még nem igazán éreztem rá, annak örülök, hogy sokkal erősebb vagyok, a "design" része még elég kezdetleges. az élmény leginkább a tudat edzés után, hogy elvégeztem a munkát, vagy valami ilyesmi. de van még mit csiszolni mindenen, úgyhogy ez biztos változik idővel. köszi szépen a tanácsokat! -
benfolds
őstag
válasz Jester01 #146945 üzenetére
a sima piros. van belőle fehér és kék is, de előre nem ajánlom a felfogatása miatt. előre vannak jobb megoldások. nekem másfél éve van meg, átlag hetente töltöm. sosem szoktam megvárni, amíg teljesen lemerül, de állítólag 6-7 órát bír "szabálytalan" villogáson. oldalra is nagyon jól világít, esőt jól bírja. olcsó. az egyetlen dolog, amit nem szeretek benne, hogy mivel nem emelkedik ki a gomb a burkolat síkjából, ezért elég nehéz biciklin ülve ki-bekapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest