Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz rétisün #316724 üzenetére
En annak orulok ha nincs nedves/jeges aszfalt es ennyi. Szél.. ..az nem tenyező. Jőhet ami van ..minusz..35 fok..40km/h szél...ami közte van..olymind1.
sajat velemenyem: sokkal jobb 0 fokban tekerni mint nyaron a 37 fokban volt +ott vannak a darazsak... + miota megvan a watt merő meg nem hajtom szet magam a szelben. Azert lehet ez mert nem a sebességet nézem[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz rétisün #316220 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés mindenkinek; Egy 8 sebességes octalinkes hajtóműre fel lehet szerelni 10 sebességes lánctányérokat?
A lyukkör és a lyukak száma stimmel (104mm szimmetrikus, 4 karos).
Van más faktor is, amit figyelembe kell venni?
Pl. a tányérok közti távolság egyforma?Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #316000 üzenetére
ha minden jól megy, nyári szezonban a városi bringa 2x6 sebi lesz
csak a fékkart cseréltem modernre, de vagy a sensah quantum fvk szar, vagy a 30+ éves shimano 600 fékbetétet kell lecserélnem valamire, mert nagyon meg kell tépni, hogy fogjon. (erről nincs fotóm)vagy rárakom szégyenszemre az egyenes kormányt
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
-
addikt
válasz rétisün #315828 üzenetére
A cikkben azt írják, 500$, ahhoz képest alin 300k felett van. Biztos nem ismerik a dollár/HUF árfolyamot
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
válasz rétisün #315112 üzenetére
Legalább valami technikai adatot beleírhattak volna a cikkbe, hány kg a bicaj, van-e agyváltó... Én pl. semmit nem tudok a Bubis bicajokról. Szép teljesítmény egyébként, én biztos nem tudék feltekerni, nálunk még domb sincs.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
fulton
addikt
válasz rétisün #314484 üzenetére
Ez 43e volt azt azt hiszem. Mtbiker röl van.
De itt most ""akciós"".[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
fulton
addikt
válasz rétisün #314160 üzenetére
Egyelőre én is ezen az állásponton vagyok de át fogom nézni a kereket tüzetesen. Nekem is új most ez. Az a baj melós a centir. Mivel Le kell szedni a külsöt, a felniszalagot (ami 10k es csak 4 kerekre elég). + még ha ki is centírozod natur a felnit, miután felraktad a külsőt és nyomásra fújod elhúzhatja valamennyire, után centirozni meg már nem lehet összeszerelve. Nem vennék még egyszer rejtett küllőanyás felnit bíztam benne nem lesz vele gond de így használva inkább már a Roval felniket vettem volna.. azok külső küllőanyásak..hasonló árban is van.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz rétisün #313655 üzenetére
Ez a teljesen elrejtett kábel baromi jól néz ki a képeken, meg ajeró , szerelés közben meg plusz kényelmetlenség. Viszont ha nincs gebasz akkor nem túl gyakran kell hozzányúlni, a wireless váltó is hozzátesz, hogy ne kelljen pár évente (évente) váltó kábelezést cserélni. Így annyira nem vész szerintem.
Tárcsaféket szeretem, rejtett kábelezésnél jobb is, mert fékkábelt sem kell x évente cserélni, a hídrós fékcső jó értelemben véve igénytelen. Inkább légtelenít az ember ha kell.
A Di2 helyett meg az AXS szimpatikusabb. Az ára kevésbé.
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #313693 üzenetére
hasonló rejtett rögzítés van az alu nuroadomon, azt is elcserélném a sima bilincsesre
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz rétisün #313662 üzenetére
En a gyarirol valtottam integraltra, nem mennek vissza szivesen gyarira. Egyreszt ezeknel az idealis stucniszog ->kormany normalis, mert nincs tores benne, masreszt ha nem katyuzik az ember eppen, sokkal jobb az uterzet szerintem vele.
Intelligent: Poros utakon en is ugy ereztem csuszkal, probaltam tobb fele nyomassal is menni. A Conti Race King elsore stabilabbnak tunt szamomra, de ez persze sok mindentol lehet.
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #313662 üzenetére
na igen, ezen felül az *aero* nyeregcsőnek sincs gyak. semmi értelme a vásárló szopatásán kívül (ha mondjuk 3-4 év múlva tönkremegy, túlhúzod véletlenül és megroppan), esetleg offsetes és neked az nem jó, vagy fordítva, kicsi a hátranyúlása.
sima 27.2-es nyeregcsőnél ilyenkor veszel másnap egyet a boltban párezerért, aztán kész, a fenti esetben meg könnyen lőttek a bringának, mert nem kapsz másikat.
átlag bringásnak az integrált kormány és a kormánycsapágyon keresztül vezetett kábelezés is csak szépészeti fejlesztés.
-
gabro0
őstag
válasz rétisün #313655 üzenetére
Az a nyeregcső minimum érdekes, én is néztem. Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem nem lenne túl megnyugtató úgy ülni, hogy ekkora csavarok ágaskodnak a hátsóm felé
Persze egy mozdulat fűrésszel/flexszel és meg van oldva, csak na. Ennyi pénzért elvárnám erre is figyeljenek... -
Maximum1
őstag
válasz rétisün #313657 üzenetére
AXS-t kell venni és akkor csak a 1db hátsó fékcső megy a vázban, az első egyből lemegy a villába, no problem.
Színe is jobb, nem az a pávás lángosozos bringa.[ Szerkesztve ]
-
-
fulton
addikt
válasz rétisün #313290 üzenetére
Köszönöm örülök h tetszenek a képek.
Igen ez ilyen menet közben bamészkodós megállogatós gyönyörködős ride-ok. Teljesen kikapcsol. Valaki írta itt anno nekem ha meglesz az új bringa a csepelre rá se fogok ülni. így lett de nem adom el a csepelt. Csak saját kezem munkája azon alakultam sok emlék.., es olykor közelre elugrósra felpattanok rá. Posta ez az...
Mikor jöttem hazafele sötétben visszanéztem az zemplénre az volt a nap csúcspontja az a panoráma.., kicsit ott alltam es gyönyörködtem.
Az erdőben óvatosan ereszkedtem lefele ott már elég sötét volt akkor is, +sok kátyús rész.. de nagyon tiszta volt az út gondolom az autók elhordták. Egyébként a bruttó idő 6 óra lett.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #313290 üzenetére
hát 129-es bpm van hozzá, szóval
de ha megnézed a számait, akkor évente nagyon sokat megy
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #313155 üzenetére
Van 100-ert 11 sebis is. Viszont az elso es hatso valto az vagy 200/db + kabelek, elosztodoboz, akku, stb. Vagy 7-800 eur biztos lesz a vegere.
rosenal a mecha 105 multkor 130 eur volt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rétisün #313141 üzenetére
nekem se, elektronyosra még jó is lenne, de ahhoz váz is kell.
juteszembe, a sram elektronos szettjéhez ugye nem kell shimano-szerű böszme akksi, meg kábelezés, igaz? az teljesen wireless?[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #313141 üzenetére
mindig így kezdődik! (én sem tervezem semmit venni)
----
megint ~310 eur a ~1500g-os alu tárcsás kerékszett: [link]
csak nézzétek meg, nehogy fordítva legyen a kupak alatti hézagolóEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
A Zéé
addikt
válasz rétisün #312774 üzenetére
az az irány meredekebbnek tűnik, én meg csirke vagyok hozzá. De ez az út baromi hangulatos volt, tetszett.
4 fűzfás forrást említette a cimbora, akivel mentem, de nekem ennyi mászás is bőven elég volt most.Fú, ez is jónak tűnik!
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #312338 üzenetére
igen, de már gyak. minden új bringa átütős és tárcsafékes, ami nem alsópolcos.
gyak. nincs már felnifék, maradt egzotikumnak. (illetve az alsókat. megmaradt, de azok meg jellemzően nem patkófékesek)azt sem tartom kizártnak, hogy a shimano már nem is hoz ki új gen. felnifékes dura ace/ultegra váltószettet.
max valami anniversary editiont mondjuk ezüstszínből - gyűjtőknek.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #312300 üzenetére
Nem tudom ki hogyan kezdi de ahhoz hogy mind2 droppon feszüljön mikor kifelé fordulnak szorító ökleid, és mind2 toppon (vagy hogy hívják fent az egyenes részt a stucni 2 oldalán ) szintén feszüljön, és ne lazuljon mikor markaid magad felé csavarják, így kell álljon.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #312300 üzenetére
Hogy fordítva? ...így az átfedés és a markolás-csavarás iránya is pontos, vagy nem jól látom?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #311934 üzenetére
ez ilyen európai dolog lehet, ahogy néztem az usában elterjedtebb a koskormányos túrabringa, mint itthon (helyette van a trekking), itt minden versenybicikli, amin kos van.
-
Ringman
nagyúr
-
Friczy
senior tag
válasz rétisün #311725 üzenetére
nyilván ha a belső tud kicsit csúszkálni, akkor kidörzsölődhet, és ha ezt a szelep mellett teszi, akkor az kuka, mert ott nem tudod ragasztani.
A legtöbb Presta szelephez tartozó leszorító anyának van egy kis pereme, ha azzal a gumi felé fordítva húzod meg az anyát, az nagyjából pont az autószelepes résbe illik bele, és akkor kicsit központosítja (amíg ki nem lazul ). Érdemes figyelni rá, ha ez a felállás. -
Fall-N
veterán
Igen, jelenleg is úgy használom. Lehet kapni műanyag szűkítőt, amit be kell pattintani a felnibe kívülről. A BikeProtól rendeltem a Prestás belsőkkel együtt, filléres tétel volt, már nem kapni, ahogy látom náluk. [link] Személyesen nem hiszem, hogy tudtak volna adni biciklis boltban, legalábbis itt vidéken.
Elvileg használhatod szűkítő nélkül is, a kis ellencsavar tartja a felniben a helyén, de én biztosra akartam menni. Na meg fújás közben sem mozog így, stabilabb a helyzete.
-
Ringman
nagyúr
apámét így csináltam meg régebben, a szelep végig menetes volt és rászorítottam a hozzá kapott anyát a felnire (mint tubelessnél). mondjuk nem sokat ment vele, szóval a tartósságról nem tudok nyilatkozni
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Fall-N
veterán
válasz rétisün #311488 üzenetére
Nálam már eleve elbukna a vásárlás a javítás tényén. Eleve bemondásra elhinni, hogy "szakszerűen javított". Persze számlával lehet igazolni a szakit, de eleve kérdéseket vet fel, hogy mitől tört el a felsőcső? Azért ez nem egy veretős monti, mi a fenétől tört el? Hacsak nem fejreállt vele a tulaj vagy elütötték autóval (az más rejtett hibát is okozhat, pl. elferdült villa). Garancia nem volt a vázra, hogy cserélni kellett? Stb.
Mondjuk nevetséges módon Facebookon pár agytröszt azt írta, hogy a Merida nem egy nagy gyártó, hanem gyakorlatilag egy vacak valami.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Fall-N
veterán
válasz rétisün #311460 üzenetére
Nem vagy maradi, azért ha el is törik a nyeregcső-bilincs, azt könnyebb pótolni. Én sem szeretem az egyedi rögzítési módokat. De hát manapság mindennek integráltnak és aeronak kell lennie. A karbon sem könnyíti meg a dolgokat, mert óvatosan kell minden csavart meghúzni, relatív kis nyomatékkal.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #311362 üzenetére
HeJes...korábban, vagy 10 éve én is úgy nyomtam az unalmas aszfalton leginkább ugyanazokat a szakaszokat (kerékpárút és alacsony forgalmú mellékutcák), sőt, mikor térdem mozaikosra törtem akkor is a fülemben ment a zene. Amit észrevettem az az erőbeosztás megzavarása volt, vagyis a zene ami fülembe szólt befolyásolta erőleadásomat (ugye nem chillout hits-et, vagy a Bécsi Filharmonikusokat vittem magammal) és gyakran idő előtt kihajtottam magam úgy meg a végére rotty lett...na meg mikor már kezdtem kimerülni le kellett kapcsoljam mert zavart. Szerintem a figyelmet is elvonja valamennyire, akármennyire hozzászoktatod magad a zenehallgatáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz rétisün #311362 üzenetére
Én meg nyitott fülessel hallgatok zenét. A bringa nyekergését is hallom közben, szóval ha a héten rosszbb lesz az idő, akkor megbróbálok húzni a középcsapágyon, hátha az nyekereg. Kár, hogy ehhez le kell szedni a hajtóművet
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #311332 üzenetére
azt mondjuk nem tudom hogy csináltad, mert hollowtechnél ha ráhúzod annyira a végét, hogy ne kotyogjon, akkor bekerül a "szeg" (biztosító tüske?) a helyére (vagy olyan sok/sűrű a zsír, hogy fent maradt?).
-
Tin
veterán
válasz rétisün #311229 üzenetére
Te pont nem, de sokan tudnak szintet mondani. Én akárhogy igyekszem "síkot" menni, az 1% szinte garantált, szóval ezzel akár számolhatok is. Nekem idén a költésem jó lett, bár ha úgy vesszük, január elején kaptam meg a bringát, szóval rögtön azzal indult. De a másikat meg ugye eladtam utána.
#311231 Fall-N: én tuti fel fogom hozni a témát, és a csordaszellem miatt be fogják írni mások is, szóval lesz számolgatás
-
Tin
veterán
válasz rétisün #311223 üzenetére
Igazából senki zsebében nem akarok turkálni, nem azért mondtam. De biztos lennének meglepetések, és feltétlenül csak nekünk (kifelé), hanem az egyes embereknek szembesülés gyanánt is, főleg, ha összehasonlítja a többiekével.
De ha benne vagytok, akkor év végén tolhatunk egy olyat, mint tavaly: megtett km+szint, és mellé a bringázásra elköltött összeg (bringa, ruha, úti/szállás/nevezési költség, kaja, stb egyben).
#311222 -=RelakS=-: meg még ki tudja, mi.... nekem tavaly szaladt meg a vásárlás-számláló, aztán pl. a ruhák fele még sosem volt rajtam, vagy van kb 5 szett lámpám, és hasonlók.
-
A Zéé
addikt
válasz rétisün #311154 üzenetére
Én simán elmelegítem a tárcsát néha, pedig szeretem megengedni lefelé a bringát, nem kapaszkodok a fékbe... Mondjuk egy rosszabb hét után a 110kg még mindig megvan, szóval annyira nem csoda
Ma elmentem Kustanszegre... Hát a lefelé lejtőn mondjuk tépni kellett végig, nem mertem 30-al se menni, nyüszített is a fék kegyetlenül a végére. Bakker, az az útJust a simple Lineman...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
parandroid
félisten
válasz rétisün #311133 üzenetére
Érdekes ez a groupset kombináció. Ilyen kis átfogással én nem mernék 1x-es rendszert használni, bár tudom, hogy neked ez a perverziód…
Tárcsák hol vannak amúgy?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest