Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kormányt, kormány szárat meg csomagtartót mivel érdemes lefesteni? A kormány fényes, alu vagy acél nem tudom, a csomagtartó fehér, gondolom acél.
Le kéne alapozóval fújni és utána feketére?
Jóval olcsóbb festeni, mint újakat venni, meg nincs is semmi bajuk, csak fiatalítani kéne a bicajt, mert a kutyának nem kell.Pedig csak 14 éves, de többnek néz ki.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz rétisün #315112 üzenetére
Legalább valami technikai adatot beleírhattak volna a cikkbe, hány kg a bicaj, van-e agyváltó... Én pl. semmit nem tudok a Bubis bicajokról. Szép teljesítmény egyébként, én biztos nem tudék feltekerni, nálunk még domb sincs.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz zsamiatt #313166 üzenetére
Stabilan 106kg, 184cm magas vagyok. Nekem kb. 85kg-nak kéne lenni. Na annyi kb. 16 évesen voltam most meg 42 vagyok.
Régen sétáltattam kutyát az asszony miatt, mert mániája volt. A kutyákat szeretem, de azt, hogy szaros lábbal felugrálnak, na azt nem. És általában mindig sétáltatás előtt locsolták fel a kenneleket, fröcsögött ott minden is a dzsuvától ahogy ugráltak. A csupakosz közös pórázoktól is kiráz a hideg még ma is. Utána a kutyás ruhába hazamenni a panelbe... háát. Mindig nem lehet kidobálni., mosógépbe meg csak külön, de akkor is undormány.
Végül egy németjuhászt megszerettem, fájt otthagyni, azóta nem megyek. Szerencsére őt örökbe fogadták.
Szóval rendszeresség, mint a régi szép időkben... csak akkor volt rá idő.[ Szerkesztve ]
-
válasz Victoryus #309266 üzenetére
Ígértem, hogy beszámolok egy hónap múlva mi a helyzet a fogyással. Röviden: semmi, súly maradt, hasam nagy.
Írtam minden nap az összes kaját a Yazio app-ba, 1800-2000 kalória/napot számolt, kalkulátor szerint meg ehetnék 2400-at is. Heti 1-2 tekerés volt, 20-30km. Heti 3 az nem fér bele időben. Plussz a napi ingázás, az 2km oda 2-4km vissza.
Erőnléttel nincs gondom, voltunk 4 napot túrázni a Mátrában, napi 12-15km gyalogoltunk fel-le. Meg arrébb teszem még mindig a betonkerítés elemeket ha útban vannak, egy ilyen beton izé meg van 50 kg.
Tanulság: le kéne mérni minden kaját mérleggel... vagy köszönő viszonyban sincsenek a valós ételek az app-ban található kalória értékekkel.
+Többet kéne mozogni, ezen dolgozok még.
Azért belegondolva tényleg sok +20 kiló, egy komplett trekking súlya.
Most meg jönek a pocsék idők, át fogok váltani gyaloglásra.[ Szerkesztve ]
-
-
Most jutok el odaáig, hogy tényleg hozzáfogok a bowden cseréhez, előző hónapban pc-t vadásztam.
Mire figyeljek rendelésnél? A bringaboard webáruház szimpatikus, elég nagy választék van náluk markolatból, kulacsból stb. szóval rendelnék pár dolgot.
Bowdenből pl. 2db ilyen szett jó előre, hátra is, vagy ebből elég egy? Vagy rendeljek külön bowdent+bowdenházat? Rollerfékhez kéne előlre, hátra + Nexus 7 sebességes agyváltóhoz.
Az a baj, hogy a helyi boltokban rohadt nagy hasznonkulccsal dolgoznak, és cserébe nincs választék se.Slime is 4200 volt, 2 kerékre, web-ről meg ennyiért már 4 kerékre elég kiszerelés van. Ha meg már rendelek, akkor lesz vagy 20-30e összesen a sok bizbasz.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ha már láthatóság, városon kívül kerékpárúton kéne láthatósági mellény? Büntethet érte a rendőr? Az oldaltáskán van fényvisszaverő csík, meg a gumikon is, bőven látható a bicaj messziről is. Persze a szabály az szabály ha kell(ene).
Mivel mindhárom bicajom agydinamós, így nem oszt nem szoroz a nappali világítás. Mikor ilyen borult vacak idő van, mint ma akkor amúgy is bakapcsolom nappal is. Napsütésben nem sok értelmét látom.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Telinyomtam slime-mal az elsőt, hátsót, most úgy tűnik nem ereszt. Nem is tudtam eddig, hogy szét lehet szedni az autós szelepet is. Rá volt húzva mindkettő keréknél, valószínű tüskét kapott be az első.
Az a baj, hogy a települések között a kutya nem foglalkozik a kerékpárutak állapotával. Most is volt akác ág, meg egy csomó kukorica csutka a 47-esen Telegerendás előtt. Ha meg sár van, akkor meg traktornyomos, majd lemossa az eső...<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
-
Lassú defektem van a Cyco-n. Régen lehetett kapni Hervisben, Lidlben defektjavító sprayt, 800 forint körül. Most egyik helyen sincs. Alzan látok 3200 körül. Mi a fene van már az árakkal? Árukeresőn van 1800 körül autós, Mannol. Ha jól rémlik ezek a régiek is jók voltak autóhoz is. Kérdés, hogy ez jó, vagy vegyek direkt biciklihez valót valahol?
Nézem itt a fórumot, a slime elég sűrűn előfordul, van aki dicséri, van aki nem.
Lényeg az, hogy kéne venni valamit, mert az nem jó, ha 10 km-t kell gyalogolni egy defekt miatt. Régen a lidl-ös cuccal jártam, de már elhasználtam az idők során.
A kocsiba is kéne, sose lehet tudni.[ Szerkesztve ]
-
Este nem szoktam enni, csak ritkán. Telepítettem a Yaziot, meg kalkuláltam egy kalória szükségletet. Elvileg ha fogyni akarok, akkor napi 2000 kalóriát vihetek be. Meglátjuk. Beírtam a mai kajákat, az app csak ~1100 kalóriát számol. Fura.
(2 szelet házi sonka, 2 főtt tojás, 2 szelet kenyér 420kcal, ebéd borsó leves + székely káposzta 434 kcal, +2db banán napközben. Tegnap is ugyenezt ettem.
Megpróbálom elhagyni a napközbeni péksüteményeket, a héten eddig kibírtam.
A banán meg kell a mg miatt, laktató is, viszonylag kevés kalóriával.
Csinálom ezt a naplózást egy hónapig, remélhetőleg hatásos lesz.
Ha tudok megyek terekni, heti 3 alkalom reálisan tartható, minden nap szerintem nem lesz rá idő. Alapvetően nem vagyok rossz kondiban, mert 25-ös tempót általában tudom tartani,csak nagy a hasam.
Köszönöm a segítséget! 1 hónap múlva beszámolok róla, sikerült-e fogyni.
Futást azt abbahagytam 2 éve, tavaly meg nem sikerült újra indítani, mert nem hagytam ki pihenő napot, és utána két hétig fájt a térdem még séta közben is.
Pedig kéne futni is, az jó állóképességet ad. Monduk akor is 98kg voltam.
90 akkor voltam, amikor triatlonoztam, kb. 18 évesen. A testsúly nem minden, nem mindegy, hogy izom vagy zsír. De azért 100 alá le kéne menni újra.[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm! Autóval nem járok, igaz gyalog se, mert mindenhova biciklivel megyek.
Most jött fel hirtelen 3 hét alatt 5-6 kg, mert csak 3 után tudok ebédelni, napközben meg eszek mindent is. Tényleg nem lehet péksütit enni, meg pogácsákat... Megpróbálom kibírni banánnal.
40 alatt könnyebb volt leadni a plusszt.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ha fogyni szeretnék, mi a hatékonyabb? Ugyanazzal a tempóval menni egy órát, vagy pár kilométerenként kicsit odalépni neki? Eslő körben vissza kéne fogyni 108-ról 100-ra, aztán lemenni 90-re. Napi 1 órát tudok tekerni kb. Békéscsaba-Telegerendás, vagy 44-es hétvégén szoktam 40 km-es kört menni, Bcs-Póstelek-Gerla-Doboz fele.
[ Szerkesztve ]
-
Én viszem az Amazfit stratos-t ha tekerek, futok. Pulzust méri, gps van benne, viszonylag pontos. Nálunk nincs hegy, nagyon nem lehet itt eltévedni Igen, totál felhasznólási igény függő.
Km óra meg Ali-s, 3-4e. Ami nekem kell tudja, max, átlag, napi táv, világítás. Kb. ugyananyi távot mér, mint a Stratos.
Telefon meg kell, ha bármi történik... de arra akár egy pici buta telefon is jó.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz chubby2o6 #307557 üzenetére
Igen, infót tanítok. Valószínűleg pont ezért hiányzik a tényleges kétkezi munka, aminek van látható eredménye. pl. amíg a házfelújítás tartott, jobban éreztem magam.
Mindenhol ez a mentalitás van, amit írsz, sok pénzért kifogásolható eredmény. Ma megint vakoltam, mert a nyílászárós nem képes megcsinálni a levert vakolatot, az nem az ő dolga... ő nem kőműves. Kész, elküldtem a p,-be mert nekem is elpattant a húr. 2 tenyérnyi felületért biztos nem hívok kőművest. 200e forintot elkértek egy erkély ajtó + dupla ablak cseréért. Dolgoztak rajta ketten kb. 1 napot. Korábban voltak már nálam, beltéri ajtókat tettek be, ott nem volt gond. Másik két nyilászárós vállalkozóhoz képest még ők voltak a legnormálisabbak...
A hajópadlő szegőlécet se pótolták, az se az ő feladatuk... Csoda, hogy felvitték az emeletre az ablakot...
Igen, csak az van jól megcsinálva, amit az ember saját kezűleg csinál, tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
Én nem tudom, hogy csak itt a vadkeleten ilyen a mentalitás, vagy ez országos... bár úgy tűnik országos, mert a Kádár kockás csoportban is látom miket kókányolnak össze. Katasztrófa ami megy. Azt is látom, milyen tákolmány weblapokat adnak el több százezerért WP huszárok. Ez utóbbi a kisebbik baj, de ha valakit agyonvág az áram, vagy ráomlik a gipszkarton, vagy elfolyik a fékolaj...[ Szerkesztve ]
-
válasz chubby2o6 #307407 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, előbb fogok egy használt bowdent és megnézem hogy vágja a sima drótvágóm. Ha nagyon rusnyán, akkor rendelek célszerszámot. Amennyi egy normális szerszám, annyiból akár meg is csinálhatná a szerviz.. Speedy nem nagyon szereti ezeket a régi vasakat, Lencsésin azt mondták jó ez, működik. Jaminában van még egy srác, akiről azt hallottam, hogy korrekt, még ott megkérdezem, mennyi az annyi. Mondjuk ha ők csinálják, akkor meg nincs sikerélmény.
Markolatból milyen márka ajánlott? Tavaly vettem fekete-fehér Velo-t, 4000Ft körül volt. De már málik szét, ragad, undormány. Ez ennyire az alja kategória? Ami rajta volt gyárilag, az meg kibírta 10+ évig.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz woodworm #306540 üzenetére
Náluk sincs, csak az a nyomorult hangfal kábel. Miért nincs sehol klasszik világítás kábel?? Tényleg ethernet kábel 4 erét fogom befűzni, teszek rá zsugorcsövet.
Másik kérdés: házilag mennyire nehéz lecserélni a bowdeneket meg a bowden házat? Sima drótvágóval el lehet vágni a teflonos bowdenházat? YouTube alapján nem tűnik nehéznek, ki kell akasztani a rollerféket, az megy. Utána meg a fékkarból ki lehet szedni a bowdent. Nexus agyváltónál is ugyanúgy ki lehet akasztani. A méretre vágás aggaszt kicsit. A bowen végén lévő akasztó az szabványos, vagy nem?
-
válasz Speedy007 #307247 üzenetére
Egyetértek, nehéz kifogni.
Én vettem tavaly egy Cyco-t, az pl. teljesen használható volt. De azért idén már kellett egy új hátsó külső, meg valami elkezdett kattogni, de nem tudom, hogy a hajtómű, vagy a pedál. Volt vele kb. 2000 gondtalan kilométerem.Anno vettem a Magellánt, arra pl. nem sokat kellett költeni az elején, itt van a blogomban. 10e-ért vettem, de 4 év alatt a teljes költsége 67e körül lett. Az szerintem elfogadható. Egyébként eladhatalan, mert ronda a festése.Leszámítva a terepgumit, meg ülést, extrákat megáll monduk 50e körül cakk-pakk a költsége, 3 évre vetítve. Csúnya, de ott lehet hagyni bárhol...
Legutóbb vettem a Batavust, belekerült 30e-be, és ráköltöttem már 35-öt, de még mindig nem az igazi. Fék, váltó beállítva, lánc és hajtómű cserélve, hátsó külső cserélve. Első belsőt is kéne cserélni, mert az nem autós szelepes... így meg gagyi, hogy eltérő. Kapott egy agydinamós első+hátsó lámpát, igaz az eredeti hátsó elemes lámpája menthető volt, azt megcsináltam.
Így már használható, de még a teleszkóp felüt nagyobb úthibánál, fingom sincs mit kéne vele csinálni. Kisebb hibákat kirugózza. Gondolom nem így kéne működnie, nem kéne felütnie ennyire könnyen.
Bowdenek, meg a bowden burkolat se tetszik, mert itt-ott el van öregedve, azt még kéne cserélni.
Akkor már ott fogok tartani, hogy 70e+, de lesz egy fasza holland bicajom.
Azért nem Koliken meg Csepel beugró minőség.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz -=RelakS=- #307144 üzenetére
Van az a kor, amikor már nem fogunk tudni be meg kimászni a kádba, gondolom ezért. Mi csak zuhanyzót rakattunk be, de néha hiányzik a kád, jó lenne kicsit pancsolni. Majd veszek egy mini gumi medencét Arra pont elég, aztán mehet a víz a növényekre. Kitszem a járdára, melegebb lesz, mint a termál medence.
[ Szerkesztve ]
-
válasz pruzsi #306900 üzenetére
Nekem az első Kettler a szimpi meg a Hercules. Ami teleszkópos, az később problémás lehet, amennyire én tudom. Lehet nincs is olyan méretű villa, ami kéne, szétszedni meg nem fogják a szervizben. Nálam van most két ilyen 15 éves bicaj, egyik teleszkópja se tökéletes. YT szerint bármi is felújítható, csak megfelelő célszerszám kell hozzá, meg hozzáértés, ott raknak rendbe extrém roncs telós első villát is, meg agyváltót stb. de a valóságban azért nem biztos, hogy sikerül.
Azt is nézd meg, melyik hány éves, talán a Kettler Zeg 2015-ös, az nem régi. Meg kell nézni személyesen, elvinni próbakörre. Vált, nem vált, kattog, zörög vagy nem, fék fog-e...
Azt a középen rugós bicajt, meg a noname-t kizárnám kapásból. Az Olympia is legalább 15 éves, nem is nagy márka ha jól tudom, én azt is kizárnám.
De vannak itt sokkal hozzáértőbbek szerintnem.[ Szerkesztve ]
-
válasz szgzuri #306737 üzenetére
Az lemaradt, hogy gratulálok, végül is mindegy milyen korosztály. Munka mellett nem könnyű versenyre is készülni, ezért maradt abba nálam is az úszás. Korábban tudtam menni délelőtt, utóbbi években vagy este, vagy reggel lehetett volna, de akkor meg edzés van, pálya nincs. Békéscsaba egyetlen 50 méteres uszodája túlterhelt. Rohadt stadionra van pénz, de még egy medencére nincs. Az úszók/triatlonisták régen is le voltak tojva, mi mindig saját pénzből versenyeztünk, felszerelést is abból vettük, a focisták meg... mindegy.
Szóval marad a tekerés, meg ha újra elérem a 95 kilót akkor jöhet a futás is. 40 felett nehéz fogyni, de az a 8 kiló már pikk-pakk lemegy.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz szgzuri #306737 üzenetére
Te milyen korosztály vagy?
Triatlonon van olyan elvetemült, aki trekkinggel nyomja, vagy alap a könnyű országúti, gravel, +pedálos cipő?
Most kicsit kedvet kaptam hozzá. Mondjuk 8 éve úsztam utoljára szenior versenyen, triatlonon meg '99-ben volt utoljára. Én 82-es vagyok, mennyi induló szokott lenni?
Úszást simán tudom hozni 1:30 / 100m-re, 18 kilós, agydinamós Gepidával 40km-es távon nekem 23-as átlagom van.
Futni mindig utáltam, de bele tudok rázódni abba is. Mi anno ugyanabban tekertünk, mint futottunk, akkoriban max. szíjas pedálok voltak, nekem nem volt. Sima Schwinn ideal sporttal nyomta a klubban mindenki. Az is volt vagy 16 kiló, acél vázas.[ Szerkesztve ]
-
Csak Békéscsaba ilyen gáz, vagy máshol sincs dupla eres vékony világítás kábel? Mindegyik bótban megkérdeztem. Elektronikai boltban is csak hifi kábel van, de az vastag és ronda piros. Mondanom se kell, hogy kábel saru is luxus ebben a porfészekben, ami akadt az nem passzol az agydinamós lámpához. Pusztulat ez a város, de 40-50%-os árrésre van esze mindegyiknek.
Veszek cat5e kábelt, 2x2érpàrt bekötök... poe szabvány alapján simán vinnie kell 3W 6V-ot.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz mexel #306361 üzenetére
Általában 3W 6V, de van kisebb teljesítményű is. Van hozzá csatlakozód? Ráteszel ledet, vagy multimétrert, otthon kallódó hagyományos első vagy hátsó lámpát. Amennyire én tudom, nem nagyon van ami tönkremegy benne, hiszen zárt rendszerű, de szètszedhető. Egyik bicómon 15 éves a cucc, tökéletesen működik.
-
-
válasz Ringman #306218 üzenetére
Nekem is van még négy, egyedül a kempinget sikerült végre eladni. Nálam annyival egyszerűbb, hogy a Gepida tuti marad, illetve vagy a Cyco vagy a Bata, mert kell egy munkás szaladgálós. Fura, mert mind a 3 kb. ugyanakkora, a hydra kisebb. A Gepida a legjobb 40km táv felett. Városban meg a Cyco, de a kontrás fékkel nem bírok kibékülni. Meg mióta itt a Bata... mennyivel jobb, simábban vált a Nexus 7, mint a Spectro s7.
Már tudom mit akarok, városba agyváltós, tárcsa vagy v fékes bicajt, de ahhoz meg kéne szabadulni a Gepidán kívül mindtől.
Nyilván a leharcolt hydra a kutyának se kell, a másik kettőt meg nem hirdettem még meg. Kéne egy szép láncvédő a Batára... Egyszerűen nem is akarnak vele foglalkozni a szervizekben. Mert szét kell szedni a hajtóművet, macera, idő. Ha meg úgy is szétkapják, legalább meg lenne kenve, karbantartva. 1 óra alatt megvan nem? Ahogy néztem neten 4000 körül megy egy középcsapágy csere vagy karbantartás. Nekem ennyit megérne.
Bowdeneket+házat is cseréltetni akartam, azt se vállalták. Mi a tököm van ezekkel a szerelőkkel? Annyira nem tűnik macerásnak a 4 bowden cseréje. Annak lehet, nekiugrok. Ehhez is kell célszerszám.
A másik amin kiakadtam, hogy eddig 4 helyi grafikus+nyomtatós vállalkozást kerestem meg, hogy nyomtassak a Cyco-ra új matricákat, és sehol nem vállalják, pedig megcsináltam Corel-ben, tényleg csak nyomtatni (+plotter )kéne. Pesti cég vállalná 9e-ért... röhej. Miközben a kerékpár boltokban a Koliken felirat 1500...[ Szerkesztve ]
-
Melyik kerékpárbolt tud Axa termékeket rendelni? Illetve lehet az Axa-tól közvetlenül rendelni valahogy?
Szerintem nekem egy ilyen kéne: Axa Multi Chain Guard Nexus3/7/8 - Black/Smoke
De én ilyen láncvédőt nem találok hazai webshopban, Google kereső ilyen szempontból nagyon béna.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz parandroid #305564 üzenetére
Közben kiderítettem, hogy valami oknál fogva a hátsó lámpa tényleg elemes volt, az első agydinamós. Ezen a bicajon 2.4W-os az agydinamó, nem a szokásos 3W. A logikájukat nem értem, mert ha már tesznek egy viszonylag súlyos, de cserébe gondozásmentes generátort, akkor a hátsó lámpa miért elemes?
Na mindegy. Tettem fel egy Axa-t hátra, simán viszi mindkettőt.Ami kemény dió: van valakinek ötlete, hol keressek a Batavus-hoz láncvédőt? A belső része van csak meg, a külső műanyag hiányzik. Létezett valamikor a hollandbringa.hu, de az már döglött, meg a face oldaluk is.
Eléggé szét kéne kapni a levételhez, mennyivel egyszerűbb lenne csak felpattintani a hiányzó részt... Ebayt néztem, nem találtam.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz parandroid #305556 üzenetére
Első lámpát vettem rá, az működik, kábele megvolt. Hátsó lámpa van rajta, csak a kábelnek nyoma sincs. Feltételezem, hogy működőképes, de ha nem akkor 4e körül láttam állófényes 3 ledes Axa-t.
A dzsuvát leszedtem amennyire tudtam, nem rozsdásak az agyak se.
Váltó jó, fék jó most már. Lehet meg kéne cserélni azért, bal legyen az első.
Pedál kell még rá másik, meg nyereg és használható. 65e körül lesz cakk-pakk ha minden jól megy. Használom egy darabig, aztán meglátom marad, vagy megy.
Összességében jó állapotban van a bicaj, ez a kép csak illusztáció, az előző a saját.
Régebben kíváncsi voltam milyenek a holland kerékpárok, most itt van. Anno 2010-ben 750eur volt, az estrada-k közül a legdrágább verzió. Ezt se két perc volt kikutatni, de megtaláltam.
Igazából most már ki akarok próbálni minden fék típust, tárcsafékes bicajom se volt még.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ez a hátsó lámpa honnan kéne, hogy tápot kapjon? Sehol nem látok rajta kábel kivezetést. Még nem szedtem le, mert per pillanat nincs nálam szerszám. A csomagtartón keresztül esetleg? Olyat már láttam, hogy a sárvédőben megy a táp vezeték, de ott látszik ahogy össze van kötve a lámpával.
Az első az sima ügy, annak ott volt a gyári kábele, meg a villában is van neki lyuk. Hátul lyukat se látok a vázon.szerk: van a lámpa alján letakarva sarus csatlakozó... csak a kosztól nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Kész a rollerfék, egész jól fog. Ami most tűnt fel, hogy a jobb oldali az első, a bal a hátsó. A tutorialokban is így van, nem a szerelő cserélte össze. Ennek mi az oka? Szokatlan.
-
válasz Victoryus #305148 üzenetére
# rollerfék hatékonyság Shimano Interm
Tényleg rövid féktávon megáll nagy sebességről is, a videó végén szemlélteti. Erre voltam kíváncsi, mennyire hatékony.
Szemléltető videó, plussz alapos karbantartás van benne: [link][ Szerkesztve ]
-
Még egy kérdés: ha jól van beállítva egy rollerfék, van benne az a speckó zsír, bowden normális, mennyire kéne fognia egy v fékhez képest? Most jelenlegi állapotában nem fog szinte sehogy. Néztem YT-on, hogy nem kell cserélni benne semmit, csak kipucolni meg feltölteni rollerfék zsírral.
A testbike-on, meg ahol van fékekről összefoglaló, ott kb. olyan erősnek írják le, mint egy tárcsa, vagy v-fék. Végül is dobfék ez is, dobfékes ebike-ot meg próbáltam már, annak harapós volt a fékje. Tehát a jelenlegi állapotnál sokkal jobb hatást várnék el.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Mai nap is elgondolkodtató volt. Nyamvadt 30 ezres biciklivel vacakolok, míg előttem voltak többen is a szervizben. 400-600 ezres gépeket néztek, ketten vettek is. Múltkor ugyanez, mikor az agyváltót csinálták. Számtech. boltban is állok a 30m cat6 kábelemmel, srác meg előttem pakolja el a 360 ezres konfigot. Én keresek ennyire szarul tanárként? Ezek szerint igen. Mindig ez a kurva fillérezgetés van. Nekem munkaeszközök ezek az ócskavasak, ezekkel járok napi szinten. Más meg hobbiból vesz 400-600 ezres bicajt.Meg még többért. Ennyi, váltani kell. Kicsit off lett megint. Fura egy világ ez. Az a roller se két fillér volt, amelyik tegnap majdnem belém jött. Pénz van, meg ego, de gondolkodás, felelősségvállalás, becsület az nincs már.
-
válasz Victoryus #305011 üzenetére
basszus nem bírtam otthagyni... szerintem szép.
Váltó 1-6 működik, 7-be nem tudom betenni. Szabadonfutós, Nexus. Sokkal halkabb, mint a Cyco-n a Sram.
Fékek nem nagyon fognak. Shimano interm, bízok benne hogy van hozzá alkatrész.
Hátsó külső az kuka érett sajnos.
Agydinamót nem tudtam tesztelni.
Lemostam, jobb állapotban van, mint vártam.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Érdemes megvenni egy Batavus Entradat?
Van ahhoz még alkatrész?.Agyváltós, görgőfékes. Törődést igényel, de csak 35e Ft. Pontosan nem tudom milyen állapotban van amíg nem látom, de majd holnap.
Elképzelhető, hogy össze lehet mixelni a Cyco-val?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz Ringman #304995 üzenetére
köszi!
Igen, írja milyen agyakkal kompatibilis. Tehát le kéne cserélni az agyváltót is hozzá. Hááát, 50e-ért vettem cakk-pakk, és belekerülne legalább 90e-be.
Tényleg olcsóbb lecserélni a bicajt. Lehet el kéne adni az Alboint is, és úgy már kijönne belőle valami tárcsafékes, agyváltós city/trekking.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Rollerféket bármilyen vázra fel lehet tenni, vagy annak is kell előkészítés? Illetve hátsó agyváltó is csak olyan lehet, ami kompatibilis vele?
Még mindig a jó öreg Cyco, nem vagyok kibékülve a kontrás fékkel. A héten is vészfékezni kellett egy gyökér rolleres miatt, éppen sikerült kikerülni. Ennél a Gepida v fékje sokkal hatékonyabb. De v-féknek nincs rajta hely hátul, az biztos. Tárcsaféknek kell fül ha jól tudom, de az sincs a vázon. Ennyire nincs upgrade lehetőség ezen a bicajon? Pedig nem szívesen cserélném le, mert városba, 30km-re nagyon kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
Szia!
Illésházin... na oda nem nagyon megyek amíg ez a szerelő lesz. A tulaj hölgy nagyon rendes, de hiába ha nem talál egy normális szerelőt. Pár éve még nem ez a srác volt, akkor nem is volt gond.
A Speedy nem vállalta, ők javasolták a Lencsésin levő szervizt. A Gepidát csak a Speedybe hordom, azzal nincs is semmi gond.
A lényeg, hogy az öreg a lencsón helyrepofozta az agyváltót
Sk. nem nagyon szerelek. Nekem valahogy sose fekszik normálisan a belső gumi cserénél, kivéve kempinget. Azt szétkapom, összerakom simán.
Pont ezért vittem szakihoz, mert agyváltóson nem cseréltem még gumit, nem tudtam, hogy kell leszedni a hátsó kereket. Mindenhol ez van, házfelújításnál cifrább szakikkal is találkoztam... kókányolás mesterfokon az megy mindenhol.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Máshol is ilyen a helyzet?
Elvittem szerelőhöz a Cyco-t, első defekt miatt. Ha már ott van ,akkor hátsó külsőt is cserélje le, +centirozás, törött küllő csere.
Kész, elindulok, első fék szét van esve. Visszavittem, ki volt ugorva helyéről, ok.
Megyek tovább, kotyog a hátsó agy, jobbra, balra mozog a kerèk. Megint visszavittem, meghúzta gondolom, már nem kotyog, de fura hangja van, és előbb össze-vissza ugrált a fokozatok között, majd 7.sebességben ragadt.
Megnéztem YouTube -on, hogy kell karbantartani, azt meg is csináltam. (pici csavar ki, fekete műanyag cucc le, fémrúd ki az agyból. ) Összerakás után 4. fokozatba ugrott, de egy-két váltás után megint össze-vissza, majd 7.sebességben maradt. Szerintem jól raktam össze, passzolt a piros műanyag bizbasz meg a fém rúd.
Ki a tököm ért ehhez Békéscsaba környékén? Mondták a Zsoltot a Lencsésin, de ő decemberben lesz elérhető. Egyelőre náluk hagytam, hátha az öreg össze tudja rakni normálisan, ők legalább felismerték a váltó típusát.
2 napja még semmi baja nem volt, faszául váltott. Magát a váltót nem is érinti egy kerèkcsere, csak a külső részét kell leszedni.
Ha valaki ennyire nem ért hozzá, minek vállalja el? Ennyire nincs önkritikája valakinek?
Nem tudja megcsinálni, hiába viszem vissza. Eddig csak rosszabb lett.
Makón tudom, hogy van egy agyváltós szaki, de azért az kb.100km. Kocsiba nem fér be a gép, vonattal meg... szeged, onnan meg lábon esetleg.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Olvasgatom amiket irtok, és mindig meglepődök. Anno 25 éve mikor mi triatlonoztunk, megettem ugyanugy a kolbászt, szalonnát , rántottát, reggel, oszt jónapot. Én sose voltam el édes kaján. Próbáltam, kakaós csigát, müzlit, 1 óra múlva ugattam az éhségtől. Verseny közben is csak vizet ittunk. valamelyik Faddombori versenyen promózták az első izotóniás italokat. Vagy csak Békéscsaba volt ennyire lemaradva? Én úszásban is a hosszabb távot szerettem. Sprinthez viszont a sajtos tészta verhetetlen volt. Anno a táplálkozás fontosságát az edző nem mondta, szerintem ő se tudta. Mondjuk mai napig ugyanígy elmegyek hosszabb távra, semmi kajával, hiszen zsírt égetek, érezni is mikor váltok át. Mai fejjel basszus sokkal többet elérhettem volna anno. Elég lett volna a kulacsba valami energiaitalt tölteni
-
Olyan kombináció létezik, hogy agyváltós bicaj, szabadonfutó, terhelésnél is vált, és v-fék, vagy tárcsafék? Van a Gepida alboin 100-am, meg egy Cyco agyváltósom. A Gepidához képest a Cyco kényelmesebb, könnyebb, de az kontrás. Fékhatást tekintve ég és föld a kettő a Gepida v-fékének javára. Ezt írtam anno, és nem vagyok kibékülve vele azóta se. Lehet el kéne passzolni mindet, és építeni egyet. Imádom az agyváltóban, hogy bármikor álló helyzetben tudok váltani. 7-8 fokozat bőven elég is nekem. Távolság max 100km egyben, amit le szoktam nyomni, inkább 30-40km, kényelmes 25-28-as tempóval.
-
válasz Ringman #301180 üzenetére
köszönöm+Friczy
Nem volt teljesen a helyén az agydinamónál a csatlakozó, meg sáros is volt. Tisztítás után működik normálisan.
arcitec: Tavasszal lett szigetelés, de 28 fok alá nem tudom levinni a benti hőmérsékletet. Éjjel kint 24 fok volt a minimum. Le kéne mennie 20 fok alá. Brutál meleg van Békéscsabán[ Szerkesztve ]
-
Agydinamónál mi tud elromlani? Kábelek épnek tűnnek. Tegnap még működött, ma meg egyik lámpa se világít. Első+hátsó is steady light-os, nagyon minimálisan pislákolt az első, aztán gondolom lemerült, de úgy tűnik nem kap áramot. Trelock Ls 583 az első lámpa. Direktbe nem kötöttem be a hátsót, bár egy próbát megérne, hogy kap-e tápfeszt.
Gondolom ha az első kipurcan, akkor a hátsó se kap tápot.[ Szerkesztve ]
-
Hámló markolat kuka, vagy van rá valami trükk, hogy tovább lehessen használni?
-
válasz Ringman #247819 üzenetére
Köszi, megnézem őket. Voltam már náluk, akkor rendesek voltak, ott vettük a kiegészítőket a Kolikenre. Általában a Speedy-be szoktam vinni a bicajokat, mert a belvárosban ők szerelnek lejobban, igaz drágábbak is, mint a két konkurenciájuk.
A Cyco-m előző tulaja sose foglalkozott az agyváltóval, mert szerinte gondozás mentes.
Ez a spectro s7 se egy mai gyerek, 1999-es szerelési útmutatót találtam hozzá.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Spectro s7 agyváltót mennyi időnként kell olajozni? Valamelyik oldalon láttam, hogy 4000km vagy 1 év.
Mivel nem ismerem az előéletét, lehet meg kéne nézni a belsejét, de még sose szereltem agyváltót. YT-on van sok videó, amiben totál szétkapják, de egy karbantartáshoz - kenéshez mennyire kell egy ilyet szétszedni? Nekifogjak, vagy inkább ne?
Hozzánk legközelebb Röszkén találtam agyváltó szerelőt a neten. Békés megyében esetleg tudtok agyváltó sepcialistát, vagy ehhez elég egy sima kerékpár szervizes?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ebike, bunkó rolleres, lenéző országutis... van pár (de)motiváló ember.
Nyilván roller nem ellenfél, mert 25-ig bírják általában, én meg tartom a 35-öt is pár kilóméterig még a Hydrával is, terepgumival, kormány kosárral, túlsúllyal is.
Ebike tényleg idegesítő, mikor szembe szélben kárörvendő mosollyal előz. Nem sok ilyen van, de akad rá példa.
Városban is sok bunkó van, aki lámpánál előre furakszik, utána meg megy 15-tel.
Vannak országúti cirkálós emberkék is, akik több százezres bicajjal lenézően tekintenek pl. egy belépő Gepidára, vagy egy 25 éves Magellánra. Néha lusta voltam bicajt cserélni, mentem 10-20km-t az ócskavassal is ha éppen rámjött a tekerhetnék. Na egy ilyet szivattam meg, nézett kb. mi a fenét keresek azzal a ronccsal Gyula-BCsaba között, milyen béna... A felüljáró után visszaelőztem 30-cal. Erre ő is 35-körül. Na mondom, ha beledöglök akkor is adok neki. 35-40 a Mol kútig. Ő normális kerékpáros cipővel, én meg a 18 kilós Hydrával, de legalább tüskés pedállal. Valószínűleg kamu sportoló volt, mert egy ilyen karbon vázas bicajjal illene 40 felett menni... csak akkor minek ez a lenézlek az olcsó cuccal hozzáállás.
Azért a triatlonos múlt sose tűnik el szerencsére. Abba is belegondolok, hogy ma már mindenki eszik, iszik, energiát pótol, mi meg anno max vizet ittunk a kulacsból. Mennyivel jobb ereményeket elérhettem volna. No mindegy, az már 25 éve volt. 6 éve versenyeztem utoljára úszóversenyen, ott már ettem energiaszeletet én is. Hiányzik az úszás, csak nincs rá idő, meg keret, nincs szabad pálya sose sajnos.[ Szerkesztve ]
-
10e forint körüli, hátsó csomagtartóra rögzíthető kosarat/táskát tudtok ajánlani? Előny ha levehető. Tetszenek a táskák is, de ha nincs bennük merevítő, akkor pont hozzáérthetnek a kerékhez... ezt az apróságot sem írják legtöbbször a webshopokban.
M-wave levehető fém kosarat néztem, de sehol nem írják mennyi a teherbírása.
Elvárás: 8-10kg teherbírás, ha piacon nagyon bevásárolok.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz Hasaggymeg #246417 üzenetére
Lemérem majd a fékutakat, de érzésre blokkolt csúszó hátsó kerékkel a kontrás Cyco később áll meg, mint a dupla v fékes bicajok.
A cikkhez amit linkeltél: amilyen pocsék minőségű pl. egy belépő Koliken Gisu 100e forintért, nem is csodálom. 2 éve vettünk az asszonynak, egyszer eldőlt, letölrt a komplett kitámasztó tartó, de azóta már letört a hátsó lámpa tartó konzol is. Undorító vékony acélból van pocsék heggesztéssel. Vagy csak pont egy selejtet fogtunk ki. A gyári hátsó lámpa is bírt fél évet, beesett az elektronika. A gyári sárvédők hajlanak mint fűszál a szélben... Ennél egy 10 éves Aldis Cyco is sokkal stabilabb, könnyebb, gyorsabb.
Én 8 éve vettem a Gepida Alboin 100-at, az bírja legalább, de csak túrázársa használom. Agydinamó van rajta plusszban.
Az abszolút elpusztíthatatlan a Magellán hydra... az több, mint 20 éves, télen-nyáron napi használatban van. Ezt cserélem a Cyco-ra, meglátjuk az meddig fogja bírni a napi strapát.[ Szerkesztve ]
-
Mentem 25km-t a Cyco-val, és tök jó. A szokásos 25ös tempót lehet vele tartani, de nem terheli a derekam, mert magasabb a kormány. A világítása jobb, mint a Gepidámon, és működik az állófény elől, hátul.
Az agyváltó kiosztása is jó, csak ezt a hangos kattanást nem bírtam még megszokni.
Ami nem tetszik, a hátsó kontrás fék. A Magellán még a Gepida v fékje is hatékonyabb.
A Cyco-n hátul nincs v fék tartó. Erre esetleg van-e megoldás? Alu vázas. Rà lehet esetleg forrasztani/hegeszteni?
Illetve találtam konzolos megoldást, de csak Ebayen. A 15e forintos árat túlzásnak érzem 2db tartó konzolért... mondjuk van gépész kollégám, majd megkérdezem tud-e valamit kezdeni vele. Sima munkába járós bicajnak vettem, mert a Magellán kicsi, max 5km kényelmes rajta, de biztos nem tesz jót rövidebb távon se. 4évet lehúztam vele.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ha nagyon hangosan kattan a marokváltó váltásnál, azzal lehet valamit kezdeni? Spectro 7 sebességes agyváltó. Tudom nem mai gyerek, de jó lenne ha halkabb lenne.
Agyváltóra utólag fel lehet tenni tárcsaféket? Nincs rajta ilyen lehetőség jelenleg. Át lehet-e alakítani central lock-ra?
-
[kép]
Ha nagyon hangosan kattan a marokváltó váltásnál, azzal lehet valamit kezdeni? Spectro 7 sebességes agyváltó. Tudom nem mai gyerek, de jó lenne ha halkabb lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
Kontrás agyváltót át lehet alakítani szabadon futóvá? Ha igen, kb. mennyibe kerül, ki ért hozzá Békés megyében vajon? Az agyváltó tetszik, de a kontrás féktől már nagyon elszoktam... anno a kis kempingen pedig még szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Cyco trekking agyváltós, kontrás bicajon gyári tartozák a hátsó v-fék, vagy nem mindegyiken volt?
Vettem egy ilyen bicajt használtan, és ezen például nincs. 50e-ért talán megérte, jó állapotúnak tűnik, rozsdát nem látok rajta, váltó működik, agydinamós lámpák is. Úgy is elviszem szervizelni, ha gyári tartozék a hátsó v-fék akkor rakatok rá. A teleszkóp gumi porvédői is kuka érettek, nem tudom a teleszkópnál mit nézzek meg. Jó erővel le lehet nyomni, nem nyikorog.
Mit érdemes megnézetni rajta? Szeretném matricázni vagy fóliázni mert kicsit csúnya a váz jobb oldala fent. Honnan érdemes rendelni?
Köszönöm.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Koliken gisuról van tapasztalata valakinek? Az asszonynak vennénk. Kipróbált egyet, tetszik neki, kényelmes. 10-20-40km-t szoktunk tekerni, aszfalton. Eddig egy Schwinn Budapestet hajtott, azzal meg nem tudta tartani a 20km/h-át, inkább 15 körüli tempót tartott. Én maradok a Gepida alboinnal, azzal kényelmes a 25km/h. A Koliken jó ár/érték arányúnak tűnik. Alboin200 pro-t is néztük, de az 130e, meg valami Neuzert is 110e környékén. De teleszkóp nem kell, meg agydinamó se... Legyen kényelmes, meg birjon ki 5-10évet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bringasisti #152019 üzenetére
# ivana: ok, köszi! Elvittem szerelőhöz. Majd kiderül. Lassan átlépi a 15e forintos összköltséget a tragacs Azért szeretem, munkába járni pont jó.
-
Egy kis segítséget kérnék: ha a komplett bal pedál mozog(kotyog) az középcsapágy hiba? A hajtókar mozog a váz felé meg kifelé. Meghúztam a porvédő alatti csavart, de kb. 5km után újra kotyog.
Ezer.éves Magellán hydra..Milyen kellene bele új?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz dudu5130 #133446 üzenetére
Én 10e-ért vettem egy Magellán Hydrát, szeptemberben, városba bőven jó.
Kapott 2 új sárvédőt, egy új első belsőt mert a régi 2-3 nap alatt leengedett. egy km órát, napelemes hátsó világítást, jön-megy, teszi a dolgát, nem kell félteni.
Évek óta nem használták, jó fogás volt. Tök jól gyorsul, bírja a padkázást is. Most vettem még télire 2 terepmintás gumit kollégától, mert a gyári Continental télen nagyon csúszott. 3000/db Weirwolf, újonnan 8e darabja.
Nem kell 80e-ret költeni egy városi igáslóra... minek.
Cakk-pakk volt eddig 26e forintba. (ha csak a belsőt számítom akkor meg 12e..., a többi része hibátlannak bizonyult)
A napelemes hátsó lámpa az tényleg jó ötlet volt, 600 volt Aliról, több, mint 2 órát megy a beépített aksiról folyamatos fénnyel.[ Szerkesztve ]
-
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Lecserélném a külső gumikat a Gepidán.
Jó lesz ez az újabb külső méretben a régi helyett?
Jelenlegi gumi: Continental 26 1/2 54-559
Amit vennék: Weirwolf 26 49/54 meg van rajta 49-559 felirat is.[ Szerkesztve ]
-
Melyik androidos app tudja pontosan mérni a sebességet? Jelenleg Endomondót használok, de tuti nem pontos. A távolság az igen, de a sebesség nem hiszem. Továbbra is azt mutatja, hogy simán megvan az 50km/h. Feltettem a bicóra km órát, az 42-őt mutatott maxnak. A lényeg, hogy a 40 az még akár reális is lehet, egyéni csúcs. Régen a Schwinn versenybicajjal mentem ennyit.
-
válasz atok666 #119970 üzenetére
Gps alapú, iletve a Gepidán van km óra is. Egyszer a Balatonnál is volt hasonló tapasztalatom, valami kis pici Apolló női! versenybicajjal, azzal is sokkal gyorsabban tudtam vele menni, mint a Gepidával.
Mindkettő bicajt felfújtam maxra, 4bar-t mutatott a benzinkúton a keréknyomás mérő. A hydra gumija a simább, bár vastagabb is. Nyilván nem hosszú távra mondtam a 40-45 körüli sebességet, csak pár percre. A hydrával tényleg annyit mentem, ami számomra is hihetetlen. Forgamolhoz képest azért látszik, hogy tartja az ember az autók sebességét, vagy nem.
A Gepidával 20-30km-t szoktam terekrni, (Békéscsaba-Gyula/Szana/Békés stb)néha 50-et, kényelmes 25-ös tempóban. Rendszeresen sportolok, futok is, tehát edzésben vagyok.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Vettem 1 hónapja egy Magellán hydrát, városi futkorászós bicajnak. Rövid távon tök jó, nagyon jól gyorsul. Mivel vastagabb felni+gumi van rajta, mindenen simán átmegy, amin a Gepida alboin 100 már zökken.
Amit nem értek, ezzel tudok 40-45-km/h órával is menni, a Gepidával meg max 36, de ahhoz is már nagyon erőlködni kell. A kettő között 2-3 kg a különbség, de a hydrának kisebbek a kerekei, meg rövidebb is kb 10 centivel a bicaj. Gondolom más az áttétele is. Ennyi az egész? Mondjuk max 20km, ami még elviselhető rajta, a Gepida meg 50 km után se volt nagyon kényelmetlen.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ez a Magellan hydra mennyi idős lehet? Városi rohangálós bicajnak vettem.
Az első villa görbe, azt mivel lehetne helyre egyengetni?
Több évig állt, az meg is látszott rajta, de elsőre úgy tűnik a fékék, váltók működnek, gumikat sikerült felfújni. Itt-ott rozsdás a váz sajnos.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Kempingen lehet hátsó fogaskereket cserélni, vagy egyben van az aggyal? Az első is kisebb, mint a régin, a hátsó meg jóval nagyobb. Kb olyan ez a Sit n go mintha a gepida kaptató fokozatban lenne... ezt nem írták sehol. Max sebesség 15km/h, az ember lába meg jár mint a motolla. Mondjuk nem nekem lesz, de ez így elég gáz.
-
Megjött a Kenzel sit n go alacsony vázas kerékpárom. Kb ugyanolyan minőségű mint a Schwinn csepel. Bár a csepelen legalább fém a fékkar, meg dinamós a lámpa, jobb a kitámasztója, illetve az ülés is kényelmesebb. Röviden ennyi. Pár kiegészítőt átrakok úgy látom... A kenzel csak 1 év garanciát biztosít, ami szerintem nagyon kevés. Anno a csepelre 3 vagy 5 év is volt, a gepidámra is 3. Sajnos kevés az ilyen alacsony vázas bicaj, pedig igény lenne rá. De még a saját viszonteladójuk se tudott erről a sit n go-ról, ami meg röhej. (Speedy Békéscsaba)
[ Szerkesztve ]
-
A Kenzel milyen gyártó? Egy Schwinn, Gepida, Koliken jobb, rosszabb, vagy ugyanolyan szint?
-
A Kenzel sit n go alacsony vázas bicajról van tapasztalata valakinek? Esetleg van más ami hasonló? Én nem találtam. A campingeknek nem annyira alacsony a váza. Kb ekkora kéne, mert ez befér a liftbe is keresztbe, nem kell hátsó kerékre állítani.
-
válasz zoli03 #73785 üzenetére
Köszönöm!
Gyári terep mintás gumi van rajta. 4.5 barra szoktam fújni. Sík terepen használom. (Békéscsaba)
Ami még eszembe jutott, a pedál. Gondolom aki 30 feletti sebességgel megy tartósan, klipszes pedált használ.
A súly érdekes kérdés. Leadtam 15 kilót május óta, de nem lett könnyebb tekerni. Ellenben a futás az sokkal jobban megy.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Amatőr kérdésem van: egy Gepida alboin 100-as bicajból hogy lehetne nagyobb tempót kihozni? 25 körül megyek vele kényelmesen, elől 3. hátul 5. fogaskerék. Ki lehet hozni belőle a 30-at, de az már nem annyira kényelmes. 5-ös sebességben már túl sokat kell tekerni, 6os meg nem kényelmes.
Látszólag ugyanilyen trekking kerékpárral meg simán elhúznak mellettem. (az nem Gepida volt, hanem valami drágább)
Pedig elég jó formában vagyok most.
Mentem egy kölcsön bicajon is, valami ezer éves női atomic márkájúval, azzal meg simán ment a 30. Pedig kisebb kereke volt, meg kisebb váza, csaj méret. Mondjuk jó könnyű volt az egész, kb 10 kiló.
Csak a váz súlya ennyit jelent?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Sziasztok!
Nem konkrétan bicikli, csak kiegészítő, de hátha tud valaki segíteni:
Probléma: Gepida Alboin bicajom hátsó lámpájának álló fénye nem működik. (Basta Ray steady) Kb. novemberben használtam utoljára, akkor még minden rendben volt vele. Azóta garázsban állt a bicaj, tegnap mentem vele először azóta. Agydinamóról világít, de megállás után azonnal kialszik a led. Eddig meg világított vagy 10 percig álló helyzetben is.
Van a lámpában két db aaa elem, de nincsenek lemerülve. Próbáltam újakkal is, a helyzet változatlan. Az elektronika ránézésre rendben van, gyakorlatilag pormentes, jól szigetelt a lámpa. Nem olyan vészesen nagy összeg egy új, de jobban szeretem megjavítani a dolgokat, mint lecserélni.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- UV Lámpa köröm ép0téshez. új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest