Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
inifini
tag
válasz bszg@ #197867 üzenetére
Hát nem tudom… nekem két outim van (Speci), mindkettő karbon váz, karbon kerék, Ultegra. Az egyik disces, a másik felnifékes (Swissstop betéttel), de nekem jobb érzés a tárcsással menni, sokkal jobb a fék hatásfoka, jobban harap, nagyobb biztonságérzetet ad (vizes körülmények között pedig egy napon sem lehet említeni a kettőt).
-
inifini
tag
válasz Sirandrish #196682 üzenetére
A Rockbros is csinál hasonlót, az olcsóbb, a megbízhatóságáról nem tudok.
6030D: az a baj, hogy a rúd mérete is változhat, én most sajna így jártam, és használtan eladni csak gombokért, az új meg…
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz Sirandrish #196670 üzenetére
Szia, Treefrog lesz a megoldás, vagy Seasucker.
-
inifini
tag
válasz zsamiatt #194678 üzenetére
Én rendeltem kb 2 hónapja láncot és külsőt, mindkettőre várni kellett volna a várható szállítási idő alapján. Eltelt 2 hét, törölték a rendelésemet, visszautalták a pénzt. Megrendeltem máshol a termékeket, meg is kaptam, erre a Rose újra beterhelte a kártyámat, és elküldte a láncokat. Így egy ideig most nem kell vennem. Most várom, hogy hátha a külsőket is elküldi, és akkor abból is lesz pót, pót...
-
inifini
tag
válasz parandroid #191581 üzenetére
A watt helyett a watt/kg pontosabb képet ad, mint a sima watt érték.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz szuszinho #186917 üzenetére
Szerintem igen. Nekem az egyik bicajomban (tubeless) 8e km van, eddig nem volt gondom vele, a másikkal kb 10e km mentem tubeless szettel, és egy sín vágta ki az oldalát egyszer, amúgy ott sem volt gondom. Az biztos, hogy többször kell fújni, de ennyi kényelmetlenség belefér.
-
inifini
tag
válasz Perillustris #184102 üzenetére
+1 az EVO-ra.
-
inifini
tag
válasz maximilian4 #183678 üzenetére
Hidd el, azon a szinten, az az etap nem olyan vészes egészen addig
-
inifini
tag
válasz beleriand72 #183675 üzenetére
Mindenképpen valami karbon kerék illik rá, elég nehéz az a kerék, emelkedőn majd megérzed. Nem gondoltam volna én sem, de tapasztaltam egy XR4-nél.
-
inifini
tag
válasz maximilian4 #183656 üzenetére
Majd próbáld meg azt a wattot egy igazi bringán, a sprinterek (Caleb Ewan, Sagan...) szoktak 1500w körül a befutónál.
Amúgy mellé szoktak mérni általában, szerintem inkább viszonyítási alapnak jók ezek az okos eszközök, látod, hogy merre haladsz. -
inifini
tag
válasz beleriand72 #183671 üzenetére
Azt kell cserélni először, elég nehezen forog
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #178302 üzenetére
Szerintem van ez is, az is. Én is vettem már náluk pl Santini gatyát, ami biztos, hogy eredeti.
-
inifini
tag
válasz bringasisti #177732 üzenetére
Hol nem lehet? A volt Osztyapenkótól lehet, fel a panoráma emelkedőn, Diósd, majd Érd.
-
inifini
tag
válasz bringasisti #177708 üzenetére
A 7-es főúton.
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #177438 üzenetére
Hát én sem tudtam, mit vegyek fel, így maradtam a mez alatt egy r.u. aláöltözet, karmelegítő, rövidgatya térdmelegítővel, biztonság kedvéért vittem egy mellényt, de nem volt rá szükségem, pont jó volt. Néha kicsit fáztam, néha melegem volt, de az átlaga jó lett
-
inifini
tag
válasz Mezga Aladár #177259 üzenetére
Schwalbe pro one tubeless.
-
inifini
tag
válasz Mezga Aladár #177247 üzenetére
Az előző hsz-om is válasz lett volna. Szóval a Mavic Conti kombó nem jó, de a Schwalbe igen, én azt használom és elégedett vagyok vele.
-
inifini
tag
Én úgy tudom (korábban olvastam valahol), hogy Mavic-ra nem ajánlott a Conti, én ezért vettem az enyémre Schwalbe-t, azzal jól együtt dolgozik.
-
inifini
tag
válasz Hasaggymeg #175973 üzenetére
Nem tudom, hogy egyről beszélünk-e, de nekem di2 váltóm van az outin, majdnem 6e km-nél vagyok, és max 3-szor töltöttem eddig, ebből kettő elővigyázatosságból, mert elutaztam és több napot tekertem, de nem akartam vinni a töltőt.
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #175927 üzenetére
Ezért (is) szoktam a Pelson menni, mert akkor legálisan lehet a főúton menni.
Hasaggymeg: A kábel nélküli váltó min két hónapot kibír 1 töltéssel.TL: nekem az egyik bringámon 6000 km és nincs defekt, a másikon 8ekm alatt 2 db, abból az egyik alkalommal sín vágta ki az oldalát, ott még a belsőt is kinyitotta volna.
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #175089 üzenetére
Nekem is jobban szökik, bár nem ennyire. Egy pár napot azért várjál, hátha. Itt outinál azért más, mert jóval nagyobb a nyomás.
-
inifini
tag
válasz maximilian4 #174329 üzenetére
Köszi. Amúgy mindig elgondolkozom, hogy menjek, ne menjek. Alapvetően imádom a Balatont, tök jó, hogy közúton lehet szabályosan körbetekerni. Jó kis erőpróba, évente kapok visszajelzést (negyedik karikám). Viszont mindig tartok ettől a tömegtől, annyira kiszámíthatatlan. Nem volt még olyan tdp-m, hogy ne legyen bukás a közelemben (egyiket sem én okoztam ).
-
inifini
tag
válasz maximilian4 #174324 üzenetére
Ma a Tour de Pelso-n estek keltek az emberek. Előttem, szegény srác, próbált elkerülni egy bukást, hirtelen fékezett, hátsó kerék felemelkedett, aztán ferdén vissza a földre, úgy eltört félbe a karbon kerék, be is csúszott szembe a félre állított autó alá. Szörnyű volt látni is...
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #172032 üzenetére
Nekem TL van már jó ideje, eddig csak a sín vágta ki oldalról, illetve egy nagyobb éles kő (?), amúgy kb 5-5e km mentem mindkét bicajjal, teljesen meg vagyok elégedve. Én cseréltem belsőt útközben korábban, aztán kézi pumpával próbáltam felfújni, de volt olyan, hogy még mielőtt hazaértem volna, megint leengedett. Amúgy is szoktam vinni szervizbe, akkor kérek ebben is segítséget...
-
inifini
tag
válasz parandroid #170624 üzenetére
Nekem ma a szokásos 65 km-es karikám után 4 kulacsot írt a Garmin (1-et szoktam inni). Hát nagyon jól esett itthon a 3 pohár víz, plusz két kis sör! Ebben a melegben jóval több folyadék kell.
xy.zsolt: autóknál előfordul manapság. -
inifini
tag
Na egy kis történet, avagy milyen erős egy karbon kerék: indul a család nyaralni, Apa viszi a bringáját. Átütő tengelyes outi, tetőn szállítom, mert az autóban a család és a csomagok. Szóval első kerék ki, szűk a hely, így az autó orrához támasztom a kereket, amíg a feleségem segít a kerékpárt rögzíteni a tetőn. Fent van, meghúzva minden, be a kocsiba, indulás. Mi volt ez a bukkanó? kérdezem. BASSZUS, a kerék. Átmentem rajta... Kiszálltam, egy kilapított kereket vártam, erre szinte alig látható sérülések a felnin, a tárcsán, és az agynál. Na bringa le, még jó, hogy van másik, de persze az nem átütő tengelyes, így a bringatartót átszerelni, majd a másik kerékpár fel a tetőre. Persze a család vár nyugalommal... Na ezután besétálok a Probike-ba, mesélem mi történt, nézik a kereket: tárcsa csere, felnibe alig látható nyolcas, amúgy semmi! Ott volt 1 hétig, megvizsgálták, nyomorgatták, minimális centrírozás, szalag és lötyi csere, na meg persze a tárcsát cserélték. Ma meg volt a próbakör, olyan, mint előtte!!! Hihetetlen, hogy ennyivel megúsztam: DT SWISS RC 38 Spline karbon kerék jól vizsgázott
-
inifini
tag
válasz Runner_fxr #169631 üzenetére
GRATULÁLOK!
-
-
-
inifini
tag
válasz xy.zsolt #162888 üzenetére
Nekem mindkét outi bringámon tubeless van. Az egyikkel 6e km-t mentem, és csak egy sín/kátyú kombó nyitotta ki az oldalát, a másikkal több, mint 2e-t, ott még ennyi sem volt. Nekem mondjuk előtte sem volt sok defektem, viszont így nem kell cuccokat hordanom magammal. Az egyik 6 barra van fújva, ott a felninél az a max, a másikat 6,5-re fújom.
peterkeT: én kb 80-100 fölött viszek gélt, addig víz, iso. 120-140 km-nél kb 3 kulacs (2 víz, 1 iso, 2-3 gél, 1 müzli, vagy zabszelet. -
inifini
tag
válasz Intruder A 6 #162586 üzenetére
Van Castelli rövid ujjú mezem, rövid gatyám, 1 számmal nagyobbat érdemes venni. De nekem jobban bejön: Bicycle Line (Bringaland), Sportful (Bikeart) mez és nadrág tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz KicsiPaszuj #159569 üzenetére
Szerintem van, jobb bringával könnyebb megszeretni a kerékpározást. A drágábbik könnyebb is, picivel jobb a felszereltsége. Bár az a teleszkóp nem tudom, mennyire előny.
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #159551 üzenetére
A Madone is nagyon jó, azt is dicsérik, meg persze az Oltre . Szerintem ez a három tudja most az arany középutat, és már csak az ízlés dönt. Persze a felszereltség is fontos, nekem pl amilyen kerékkel jött alapból, az kiábrándító volt. Az első karika után már kerestem is, hogy mire tudom sos lecserélni...
-
inifini
tag
válasz gabro0 #159548 üzenetére
Hát igen. Gondolkoztam egy Dogma-n is, de megijesztett, hogy baromi keménynek mondják, így inkább egy Oltre lett, ami az egyik legkomfortosabb outi bringa, a merevségéhez képest. És igen, hozza a kényelmet, de mellette gyors is, és a fék brutális, meg a váltó is iszonyat jó!
-
inifini
tag
Helló! Hát nem. A Speciből ez a setup, baromi jó. Nagyon jó kerekek vannak nekem rajta, jó a váz, igazán gyors, komfortos bringa. Az oltre egy nagyon picit kényelmesebb, egy picit egyelőre lassabb, viszont a fék, és a di2 váltás nagyon jó. Azt hittem, ha jön az Oltre, akkor megy a Tarmac, de egyelőre nem...
-
inifini
tag
válasz Intruder A 6 #159542 üzenetére
Közvetlenül egy Speci Tarmac sl5-re, ami mellé időközben lett egy Oltre xr4 disc. Miért?
ultegra 6800 volt szerelve.[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz Intruder A 6 #159532 üzenetére
Nekem volt egy pár éve, jó kis bringa, szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz 6030D #155345 üzenetére
Én annyira a görgő ellen voltam, de ilyen időben egyszerűen nincs más. Ráadásul még december elején elcsúsztam a hasonlóan taknyos időben, azóta sem lett 100%-os a kezem, amivel tompítottam az esést. Ennyit meg nem ér az egész, inkább otthon tekerek, mint kint kockáztassak, szerintem még az edzésértéke is nagyobb. És így talán nagyobb erővel tudok majd belevágni tavasszal
-
inifini
tag
Nekem idénre 11603 km, és 101744 m szint, igaz outival és gravellel, de így sem rossz, remélem jövőre is összejön hasonló (legalább...).
BUÉK![ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
Budaörsön a Deca-ban meg lehet nézni, hozzányúlni nem, biztonsági őr vigyáz rá:
[kép]
vajon az eredeti? -
inifini
tag
Ebben a szép időben sikerült ma is egy közel 120 km-es karikát mennem, csak a szél picit belerondított.
Így meg is lett a 11000 km erre az évre, most még egy kis szint kell, hogy elérjem a 100 000 métert (igaz outival, de azért...) -
inifini
tag
Mi is mentünk egy szép 125 km karikát, úgy készülve, hogy napos-felhős idő lesz, ahogy az előrejelzés mondta. Velencénél megálltunk egy kis energiagyűjtésre, és akkor kezdett el szemerkélni az eső. Szerencsére nem volt vészes, de egy pár km-t így tettünk meg. Kellemesen elfáradtam, ajándék november közepén ez az enyhe idő. Kíváncsi vagyok, holnapra mennyire jön be az előrejelzés...
-
inifini
tag
válasz takacsbotond #151767 üzenetére
Bringaland
-
inifini
tag
-
inifini
tag
válasz Csokicsibesz #149897 üzenetére
Én tetőn szállítom (ha nem az autóban) és ott a villát fogja meg, nem a vázat.
-
inifini
tag
Tegnap egy kátyú/sín kombó kihasította a tubeless gumim külsejét, így elég rövidre sikerült az utam. Azért outinál nincs olyan nagy választék, ráadásul kevés helyen lehet kapni, nincs nagyon készleten. Azért a bringalandnak jár egy piros pont, bevittem a bringát, volt készleten Schwalbe, és ki is cserélték, így ma tudtam tekerni
-
inifini
tag
Hát én tegnap este már a 3/4-es bélelt gatyámban mentem, egy rövid aláöltözet + hu enyhén bélelt mez, de nem volt melegem. Jól bejött a hideg pár nap alatt, most lehet jól megfázni...
-
inifini
tag
válasz -=RelakS=- #144330 üzenetére
Amikor esténként megyek 60-65 km-re, arra elég 1 kulacs, aztán itthon vár a hideg sör
-
inifini
tag
válasz bringasisti #144260 üzenetére
Nekem pont kifelé van a sarkam, nekem úgy kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz bringasisti #144261 üzenetére
Benzinkút? Azt láttam, de gondoltam Baracskán csak lesz normál kút, az onnan csak pár km.
De hogy Kápolnásnyéken a temetőnél sincs... -
inifini
tag
Hát ez a meleg engem is megviccelt. Reggel indultam ugyanarra a körre, mint múlt hét vasárnap: 120 km, 900m szint. Az elején nagyon jól mentem, de jóval több folyadékra volt szükségem, és idő előtt elfogyott a két kulacs (70-80 km). Megérkeztem Kápolnásnyékre, kút sehol, tovább Baracska, kút sehol, irány Alcsútdoboz felé, már vattát köptem, de itt már találtam útközben kutat Attól függetlenül a meleg jó sokat kivett belőlem is, ahogy melegedett az idő, úgy lassultam be.
-
inifini
tag
válasz zzola #144161 üzenetére
Még1 az outira. Nekem volt Focus fitness bringám, azt cseréltem outira, vissza nem cserélném. Nekem is sokkal jobban bejön, már csak amiatt is, hogy több helyen tudod fogni a kormányt, ami hosszabb tekerésnél nagyon jól jön. Ráadásul a fitness bringám ugyanolyan kemény volt, mint egy outi.
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #142940 üzenetére
Nem, vagy egy kombi Mazda6 tetején, vagy autóban szállítom, attól függ, mennyi hely van belül 😉
-
inifini
tag
Tegnap voltam teljesítménydiagnosztikán, ha nem untatok senkit, megírom a főbb paramétereket:
Alap dolgok mérésével kezdődött, súly, magasság, testzsír, zsigeri zsír, vérnyomás, véroxigén. Majd 10 perc pihenés, a nyugalmi pulzushoz közeli érték meghatározásához. Ezt követően jött a bringás mérés görgőn, 70w-os terhelésről, 3 perces etapok, majd 30w emelés, ameddig bírod.
Nagyon hasonló jött ki, mint ahol dolgozom eleve, és a wattot is tök jól becsülte meg a strava. Laktát küszöböm 151, általában 140-150 között szokott lenni az átlagom, de a Tour de Pelson 155 volt, a Tour de Velencén 164, tehát “rövidebb” ideig bírtam azt is. Wattban 280-ig tudtam elmenni, ott ment még a 1,5 perc. Volt itt egy kis gikszer, ugyanis a 4-dik 3 percben megugrott a terhelés 330W környékére, és onnantól kezdve mindegyik etap közepén ismétlődött, majd manuálisan tették vissza a normál szintre, ez egy picit nehezítette a dolgot. Szóval itt 160-170 watt között van a tekeréseim alkalmával az átlagom, ki is jött, hogy 170 jó nekem, a fölött kezd el a pulzusom is megugrani.
A légzés funkcióm jó volt, az ismétlődő fújás pedig nagyon jó, ott kb 120% jött ki. VO2max 48,2 ami szintén jó. Zsigeri zsír 6%, testzsír 13,4 és 12,1, eszköztől függően, a mért 75,5 kg-hoz az is tök jó.
Ami nem volt jó, az a pulzusom csökkenése terhelés után, az 1 és 3 percnél lassú volt, 5 percnél bement az átlagosba, ezt kellene fejleszteni, és persze a teljesítményt és a laktátküszöbömet. Legjobb módja pedig az intervall edzés, jobban meg kellene tornáztatnom a pulzusomat.
Volt még1 érdekesség, ugye ez kedd reggel volt, és javasolják, hogy a vizsgálat előtt lévő két napban már ne sportoljunk. Gondoltam, hogy vasárnap reggel még belefér, ráadásul nem sikerült gyengére, eléggé megcibáltak. Szóval a szervezetem jelezte az idegrendszeri mérés alapján, hogy még egy picit pihenne, itt jött elő, hogy mikor voltam utoljára tekerni, milyen intenzítással, szóval ez nem volt jó ötlet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest