-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsyx
aktív tag
De elegem van már a szervizesekből... Egy normális van Pécsett, legalább 1 hónapos határidőkkel, a többiből nem lehet nyugodtan, jó szájízzel eljönni.
Múltkor elvittem a bringát egy számomra új helyre, de régóta üzemelő szervizbe, mert át akartam fűzetni egy másik aggyal. Mondta, hogy csak a kereket vigyem be, én bevittem a bringát, hogy miután befűzte a kereket, meg tudja nézni a vázban is középütt van-e. Erre mondja, hogy ők nem vázban centríroznak kereket, hanem állványban. Gondoltam magamban ezt is én tudom, de mondom nem állok le vitatkozni. Megcsinálták, oké, gurultam is vele pár száz kilométert. Szétszedem az agyat, hogy átzsírozzam, látom nincs benne a belső oldali rugó a napkerék alatt (DT350). Mondom f@sza... rendelhettem neten postaköltséggel 5000-ért egy szutyok drótdarabot.
Most ugyanabban a kerékben nyolcas van, elvittem ismét hozzájuk, hogy nyáron még bringára ülhessek (másik helyen ugyebár legalább egy hónapot kell várni, a többi szerviz meg még rosszabb). Mondom mi a gond, nyolcas van benne, meg a vázban sincs középütt a kerék. Nézi, hát az nem úgy van, kioldja a gyorszárat, megmozgatja, a kerék kicsit jobban középre igazodik és mosolyog rám, hogy mekkora tudása van én meg milyen ostoba vagyok. Nyeltem egyet, mondom oké, örülj. Csak azt nem sikerült értésére adni, hogy nem szórakozásból mondtam a középre centrírozást, hanem mert ismerem a bringám és én is be tudom igazítani a vázba úgy, hogy jól álljon, de ezzel csak annyira megyek, hogy az első bukkanónál szépen vissza is ugrik az agy tengelye a helyére és a probléma ugyanúgy fenn fog állni. Főleg, hogy a váltótartó fülnek van egy minimális holtjátéka és most az nyomta le a tengelyt, ahogy kiengedte a gyorszárat. Komolyan ezektől fogok megőszülni, pedig direkt igyekszem mindent elmondani nekik, hogy miért kérem azt amit.
Na kíváncsi leszek most mit hagynak le/ki a bringából... Bocs az hisztiért, de már nagyon elegem van Pécsből.[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Azért kicsit túltoljátok. 190 centihez 160 kiló azért nem olyan iszonyatos arány. Nyilván nem kocogással kell kezdenie, de szimpla erdei utakon nyugodtan kirándulhat, a lényeg a fokozatosság.
-
kacsyx
aktív tag
válasz itouchfan #161981 üzenetére
Az a Cube fitness bringa már legalább 5 éve, semmi köze a gravelekhez - anno én is szemeztem vele.
Amiért gravelem van: nagyon kényelmes váz, koskormány miatt rengeteg fogás amely hosszú túrákon nagyon jól jön, gyors aszfalton is (outisok többségével simán tartom a tempót, akivel nem annál mindegy mi lenne alattam), nem vagyok aszfalthoz kötve, ha akarok átvágok az erdőn, ha csak a barátnőmmel akarunk tavat kerülni akkor is gond nélkül tudok vele tekerni, jól lehet vele mászni is itt a Mecsekben, Tenkesen, tele lehet pakolni csomaggal ha csak egy hétvégére leugrok valahova, könnyű és még egyszer, nagyon kényelmes, komfortos.
Koskormány nélkül már nagyon győzködni kellene, hogy letekerjek egy 100-as karikát, de még 50-est is... -
kacsyx
aktív tag
válasz Teasüti #161937 üzenetére
[DT Swiss] szerint 2 mm-el szélesebb kell a belső szélességnél.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Teasüti #161852 üzenetére
Ha egy használt/megnyúlt láncot rátekersz a koszorú legnagyobb fogaskerekére, alul pedig egy csillag-villáskulcs lyukán át összefogod, akkor tudod rögzíteni.
A 9-es lánc esetén a láncszemeket is meg kellene számolni és vagy pont akkorát vesz, vagy nagyobbat és láncbontóval kivesz szemet.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz arcitec #161742 üzenetére
"A Cube mindig is drágább lesz mint egy KTM."
Akarod mondani a KTM mindig is drágább lesz mint a Cube (vagy a legtöbb gyártó)?
A Cube épp a jobb ár/érték arányú gyártók közé tartozik. Ilyen még pl. a Radon vagy a websopos értékesítés miatt a Canyon. Ezzel szemben ha nem a Hervist nézzük, ahol még egy normális leírást se tudnak készíteni a bringákhoz, akkor nem nagyon találni olyan KTM bringát amely ne lenne a konkurensek fölé árazva 10-20%-al. -
kacsyx
aktív tag
A rendelésekkel kapcsolatban:
Múlt hét csütörtökön rendeltem először az r2-bikes-ról, hétfő reggelre itt volt Baranyában, pedig DHL-MPL átadás is volt közben. Bike24-ről akartam rendelni, de ott minimum 5 nap lett volna a COVID miatt.Anno mikor a K2-ben vettem az előző bringám, ott ingyenes volt az üzembe helyezés és a legtöbb boltban ezért nem is kérnek el pénzt. Majd 100 km után még vissza kellett menni hozzájuk, hogy újra átnézzék a bringát és teljesüljenek a jótállási feltételek. De beszéltem velük erről vásárláskor és azt mondták bármely Cube hivatalos partnerhez vihetem az országon belül. Így is lett, Pécsett kapta meg a 100 km-es szervizt, ingyen.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #161272 üzenetére
Szerintem főleg a centiméterre gondolt
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
DT Swiss 350-es agyakkal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
5x135 mm-es agyat szeretnék összehozni.
Jól gondolom, hogy megvehetem a 12x142 mm-es agyat, amit egy átalakító kupakkal 5x135 mm-essé tudok alakítani?
[350-es agy]
[QR átalakító]
Kompatibilitási lista szerint passzolnak. -
kacsyx
aktív tag
válasz INTELligent #159425 üzenetére
Ha valakinek van valami tudományos bizonyítéka, hogy bármit is ártana, az engem is érdekelne.
Szerintem azonban semmi problémát nem okoz, hiszen a stabi eleve úgy működik, hogy mozog. Kikapcsolt állapotban meg gondolom fixen parkol, ha nem, akkor megint ott tartunk, hogy mozog ami amúgy is a dolga lenne.Plusz hátizsákban durva, hirtelen erőhatás már nem igazán éri. Példaként a jó kis Ikarusosz buszozást tudnám felhozni a magyar utakon: ha menet közben a térdedre teszel egy pohár vizet, össze-vissza lötyög, ha a kezedben fogod, már csak kicsit ide-oda hullámzik. A táska a hátadon bringázás közben ugyanígy csillapítja a durva rázkódásokat, ahogy a lábad, karod is.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz gzbotii #159283 üzenetére
Ausztria/Szlovénia esetén én a termeszetjaro.hu túratervezőjét szoktam használni. Különösebben nem is kell vadászni a bringautakat, közúton is abszolút normálisan kezelnek, akár sok száz méteren át türelmesen mögötted autózva. Teljesen más világ van mint nálunk (bár most hirtelen itt is mindenki bringás lett, pörögnek az adok-veszek csoportok ezerrel).
-
kacsyx
aktív tag
Ízlés kérdése, de én már semmilyen biciklit nem vennék hidraulikus tárcsafék nélkül. Egyszerűen annyira szépen adagolható még egy totál alap BR-M355 is, az RS505-ről fékváltókarral nem is beszélve, hogy számomra minden más visszalépés lenne.
Karbantartását sem tartom nehezebbnek vagy sokkal több időnek. Olajszivárgás nincs, fékbetétet évente kb. kétszer cserélek, az is pár ezerből megvan. Egy csere 5 perc takarítással együtt. Féktárcsa takarítás féktisztítóval 1 perc. Mindezt a szokásos bringamosás, szétszedés során iktatom be. Az ajánlások szerint évente kell olajat cserélni. Volt, hogy másfél illetve két évig ugyanaz az olaj volt a csövekben. Végig ugyanaz a nyomás, ugyanaz a fékerő volt. A féktestet egyszer kell beállítani, utána nincs vele gond, a pofák igazodnak a tárcsához. Szóval nálam a gravelen a fék az egyik legkevesebb karbantartást igénylő alkatrész.
Páromnak v-fékes trekkingje van, a felnijeire ragadt kosz sikálásával többet foglalkozok egy-egy alkalommal mint nálam egész évben a fék karbantartás időtartama. Plusz állítani is rendszeresen kell a bowdent, hogy mindig jó legyen a nyomáspont.
Elfogadom, hogy neked több nyűg, de én mióta hidraulikus fékeket használok sokkal kevesebb dolgom van a bringáimmal. -
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, van Rose-ra egy 15€ értékű kuponom, amit január 19-ig lehet felhasználni és szívesen átadom. (75€ feletti vásárlás kell hozzá)
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz ZolkoW #142383 üzenetére
A Shimano annyiból tökéletes nekem, hogy én is könnyen szét tudom szedni karbantartani. Részben emiatt is volt a másik opció a DT350, mert az sem bonyolult. A jelenlegi Formula agyhoz hozzá sem tudtam nyúlni (vagy inkább nem mertem szétverni).
Egyébként hogy felvilágosodjak kicsit az agytengelyek útvesztőjében... ugyanannál az agynál a 142/12-ről vissza lehet menni 135 mm-re? Vagy hogy van ez?
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #142371 üzenetére
Kerékagyat vadászok.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tűnik egyre inkább haldoklik a hátsó kerékagy a gravel bringámban. Egy Formula agyról van szó, ennél több infó nincs róla (a kazettatesten található sorozatszámra nem dob ki találatokat az internet). Hogy egyszerűbb legyen később az életem, szeretném lecserélni a hátsó agyat. Nagyon-nagyon B opció egy új kerékszett.
Paraméterek:
-villasaru távolság: 135 mm
-28 küllős felni
-centerlockos féktárcsa
-gyorszárasNem sok agyat találtam 135 mm OLD-al, azok is főleg 200-300 € feletti Tune, Hope, DT agyak.
(bike24, bike-discount, rose, wiggle ahol szoktam nézelődni).
DT350 lenne a fő cél, de a 135 mm, QR, 28 küllő nem áll össze sehogy.
Tudnátok valami konkrét típust ajánlani?Kerékszetteket is nézegettem, itt van pl. egy:
[link]
Ennél nem tiszta ez a RW: 10x135 mm QR | 12x135 mm thru axle | 12x142 mm thru axle jelölés. Adapterrel lehet 135 mm-ről 142-re szélesíteni? -
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit más jellegű kérdés: amikor kerékpárt adtok el, hogyan oldjátok meg a kipróbálást? Gondolok ez alatt arra, hogy eljön valaki egymaga, szemrevételezi, oké. Azonban még mindig csak egy idegen, akit ha kiengedek az utcára a biciklivel, megy egy kört és lehet többé sosem látom.
Elkéritek előre a pénzt? Vagy mondjuk egy személyit? -
kacsyx
aktív tag
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #136007 üzenetére
Sajnos csak annyi van a kazettatesten, hogy "Q I 11 S". (Formula Team CL agy, 11-es Shimano sorral)
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #135948 üzenetére
Egyébként a freehubot nem lehetne így szervizelni? A gyerek itt rendesen szétkapta.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #135933 üzenetére
Értem, köszi szépen!
Nem vagyok képben a kerékagyakkal kapcsolatban (ez látszik is... ), de gondolom a kazettatesttől függ a reteszelés hangossága is. Ha így van és ha már cserélni kell, akkor keresnék valami olyat ami hangosabb mint a jelenlegi (szeretem hallgatni gurulás közben). -
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #135930 üzenetére
Ez rosszul hangzik. Ilyenkor az egész agyat kell cserélni és újrafűzetni a kereket? Valamilyen Formula agy, gondolom ehhez nem olyan könnyű találni alkatrészt.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #135911 üzenetére
Csináltam egy videót, miről lenne szó. Közben elugrottam a szervizbe, de technikai okok miatt zárva vannak, mire visszaértem ebben az esőben, már nem produkálja a hangot. Lehet csak a zsír kevés benne?
-
kacsyx
aktív tag
válasz StLui #128217 üzenetére
Mivel van az általa is kiszemelt Cube Cross Pro-m, meg gravelem is, így szerintem jó viszonyítási alapom van a kényelemmel kapcsolatban. Ezekből a Cube vázakból nem fog chopperes testtartást varázsolni, kezdjük itt. Nagyjából ugyanolyan beállításokra jön ki pl. a nyeregmagasság mint a gravelnél.
ivana: tényleg szívesen látok mindenkit, próbáljatok ki egy jobb Suntour trekking teleszkópot. Nyilván nem egy Fox montis villa, de értelme se sok van ilyen kategóriához hasonlítani. Trekking kategórián belül viszont nem sok értelme van a Paragonnak sem, közel sem jobb annyival mint egy jobb Suntour. Ha a pénz nem számít, meg lehet venni, de értelme nincs.
Deore-ban azért lehet találni normális hajtást és cserélni sem olyan nagy összeg később a négyszögest. Továbbra is 30-50 km-re nem látom értelmét az integrált XT-nek egy négyszöges Alivióval szemben. Páromén ilyen van, ő csak dolgozni jár a bringával és olykor eljön tekerni velem 30-40 km-t. Hajtottam már a bringáját, erre a célra bőven megfelel. Normális anyagokból van, nem tűnik eddig gyorsan kopónak, de ha cserélni is kell valamit, kis pénzből megoldható. -
kacsyx
aktív tag
válasz StLui #128208 üzenetére
Egy 29"-os Cube hardtail monti nem kényelmes? 30-50 km-t vígan el lehet tekerészni vele aszfalton és terepen kevésbé vall szégyent. A ballonosabb gumikkal még komfortosabb is.
De nincs gond a cross-trekkingekkel sem, csak az XT teljesen felesleges rá. Egy Alivio, max Deore szett az ideális trekking felhasználásra.Vagy itt van egy gravel ami sokkal ideálisabb erre a felhasználási célra.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz Ronald #128194 üzenetére
Nyugodtan veheted a levegős Suntourt is, nem lesz egy trekking teleszkóp esetében akkora különbség. Ráadásul a jobb Suntourok közel sem olyan rosszak, mint amilyen a közvélekedés a montis XCT tapasztalatokból. Egyébként erre a 30-50 km-es felhasználásra 300 ezer körül inkább vennék egy jobb montit, vagy lemennék 160 körülre és megvenném az Aliviós Radont. Tök felesleg ilyen távra és felhasználásra az XT.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #128128 üzenetére
Itt normális a felirat.
Az is lehet, hogy készült egy széria amelyen elírták a szöveget. -
kacsyx
aktív tag
Ma szépen felkészítettem az idényre a párom bringáját, majd kinézek az ablakon: süt a nap és szakad a hó Pécsett megint nem normális az időjárás. Hétvégére is mondták a 12 fokokat, erre még vasárnap is ködre ébredtünk és egész napos 3-4 fokok voltak.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127847 üzenetére
Ahogy gondolod. Ránézésre kicsinek tűnik, csak segíteni próbáltunk.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127841 üzenetére
Gyerekbiciklibe is lehet akkora nyeregcsövet rakni, hogy épphogy leérjen a lábujjad, meg 64-es vázba is, de ettől még nem jó.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127833 üzenetére
"amin a bringán ülsz"
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127829 üzenetére
Nincs kedved lőni egy fotót, amin a bringán ülsz? Nekem még mindig gyanús, hogy kicsi az a váz neked.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127813 üzenetére
Egyikből sincs raktáron, rendelést felvesznek (ha felvesznek, közel sem biztos).
-
kacsyx
aktív tag
válasz jjeahh #127811 üzenetére
Ha a cetlik gyorskötözőjét óvatosan melegíted, még össze tudod forrasztani vagy teszel rá újat ha van otthon. Utána kitöltöd az űrlapot amit a webshop oldalán megtalálsz, majd feladod postán. Ők ha átvették és minden rendben van, visszautalják a pénzt a számlaszámodra.
De meg is varrathatod, csak az a kérdés, hogy az új varratok nem kerülnek-e olyan helyre, ahol majd dörzsölnek.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #127766 üzenetére
Akkor a Xiaomi nem neked találja ki a bringáit
-
kacsyx
aktív tag
válasz Mezga Aladár #127746 üzenetére
Beteg hál' istennek már nem is emlékszem hány éve voltam, így nem. Fent a Mecsektetőn még mindig sok helyen van hó, jég, így számomra kényelmesebb taposóval tekerni.
-
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #127744 üzenetére
Taposó pedál valóban. Itt pihen a dobozban az SPD amíg nem lesz vége a taknyos időnek.
-
kacsyx
aktív tag
válasz StLui #127691 üzenetére
Lehet akkor a lejátszómban van a hiba, de nálam szinte folyamatosan rángatózik a kép és sokszor el is mosódik. Tudom, nem ugyanaz, de múltkor egy 30 ezres Meizu telefonnal + gimballal teljesen sima, szép felvételeket csinált egy ismerősöm. Nehezen hiszem, hogy 2019-ben még mindig kihívás lenne ez az akciókamera gyártóknak. Ezért kérdeztem, hogy mivel csinálta vagy mitől van ez.
Á! Youtube automatikusan 1080p-ben játszotta le, visszavettem 720p-re és már sima a kép. Fura, semmi mással nincs ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127686 üzenetére
Jó neked ez a vázméret? Gyerekméretnek néztem, 184 centihez biztos, hogy kicsi.
-
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #127658 üzenetére
Olcsóbb fenntartani, aláírom, de szerintem közel sincs akkora plusz kiadás mint gondolnád.
Nálam évente egy, max. két pár fékbetét fogyott, 3000 Ft körül volt egy pár. Nem nagy tétel. Féktárcsa műgyantás betéttel még nem volt cserélve és még van benne jó pár kilométer. 3,5 éves. Olajcsere idén lesz másodszorra, 7000 volt eddig.
Az egész akkora összeg, amit könnyen elköltesz egy normálisabb étterembe két főre.
Cserébe nem kopik a felnid, nem kell majd felnit venned, ha ugyanolyan méretben nem találsz akkor ahhoz már küllő is kell, azt a kereket fűzetni kell. Macera, költség. És még a fékbetéted is ugyanúgy kopik V-fékkel is.A cross-trekkingen egy alap M355-ös fék van, soha nem kellett hozzányúlni hiba, olajszivárgás vagy bármi miatt. Fékbetét cserélni meg pofon egyszerű.
A gravelen az RS505 ugyanúgy teljesen hibamentes, ez is műgyantás, a tárcsa így jóval lassabban kopik, de a fékerő szerintem bőven elég bármely hazai útra. Ebbe 6000-7000 lesz egy pár betét, de a vastagságát elnézve egy évet gond nélkül tudom használni. Nem váltanék vissza már hidraulikus tárcsafékről semmire.Egyébként félig kiskunsági, félig mecseki vagyok. Jól tud jönni az Alföldön is, hogy belehajtva a sárba nem a fékfelületed úszik a trutyiban. Az adagolhatóság miatt meg szerintem ég és föld a komfortérzet síkon is.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127654 üzenetére
Akkor sincs értelme.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Massmurderer #127649 üzenetére
Nem félsz, hogy elcsavarja a villád a nagyobb tárcsa? Szvsz semmi értelme a bringádra 160-nál nagyobbat tenni.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz bexinho23 #127630 üzenetére
Nem tudom alu vagy karbon a géped, de nekem anno a láncvilla-középrész hegesztés volt repedt és produkálta ugyanezt a kattogást. Érdemes állványba fogni a vázat és kicsit megmozgatni a kereket kivéve a láncvillát. A varratoknál látszódni fog ha repedt.
Sőt, még ez is ugyanígy volt, hogy egyik oldalt erősebben hajtva, vagy egyik oldalra kanyarodva nem volt kattogás, másiknál kattogott...[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz 6030D #127560 üzenetére
Ez az Uvex például nem jó párásodás tekintetében. A borotvahab kicsit segít rajta, de ha megállsz pár másodpercre, már semmit se látsz. Elindulás után gyorsan kitisztul, de így kereszteződésekben eléggé problémás a használata.
-
kacsyx
aktív tag
válasz beleriand72 #127325 üzenetére
Nekem a crosson Marathon Plus van, ugyanez a méret. Egyhamar nem lehet elnyűni és az egyik legjobb defektállóságú külső. Fényvisszaverő csík is van, így nem kell prizma. Cserébe nehéz, de emlékeim szerint a hasonló tulajdonságú Contik még nehezebbek.
Mondjuk szerintem annyira nem kell túlgondolni a defektállóságot, mert használtam az elmúlt években Smart Sam, Vredestein Fiammante Duocomp, G-One és Marathon külsőket, egyikkel sem volt soha defektem (107 kiló is voltam, ha számít). -
kacsyx
aktív tag
válasz 6030D #127233 üzenetére
Köszi!
Hogy meddig lehet elég, azt csak azért kérdezem, hogy mekkora kiszerelésben vegyek. Talán a 120 ml-es egyelőre jó lesz. Gravelhez lesz, de amíg nem lesz jobb idő addig szinte csak aszfalton megyek. Úgy olvastam kb. 80-100 km után kenitek újra a láncot.Lehet rendelek egy szerszámkészletet is. Ez az X-Tools gondolom nem egy nagy márka, de csak használhatóak a szerszámaik. Valaki ismeri?
Meg kellene zsír általános célra (van ilyen?), mint pl. agyak, pedál, pedálmenet, néha nyeregcső, kormánycsapágy. Ha van bike24-en, rendelnék onnan, ha nincs akkor beszerzem helyben. Tudnátok linkelni erre konkrét terméket?
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Elfogyott a lánckenő olaj, így kipróbálnám a Squirt Lube-ot. Ebből is van többféle, főleg száraz körülményekre jó a Squirt Lube Long Lasting Dry Chain Lube? 120 ml nagyjából hány km-re elég?
-
kacsyx
aktív tag
válasz Napfénysüti #127161 üzenetére
Így van. Ami az írásából lejött (bringával még nem is edz), aszerint egyelőre még nem a bringán múlik a szereplése, hanem az erején, kitartásán. Ezen meg egyelőre nem sokat dobna egy csúcs bringa sem.
-
kacsyx
aktív tag
Az ismerőseim akik triatlonoznak, nem öltek bele 300-600 ezer Ft-ot az első bringájukba, mégis tudtak jól szerepelni. Ha neked csak a felkészülésig kell a bringa, a versenyen másikkal tekersz, akkor nem értem, miért nem veszel egy jó állapotú Sorás, vagy Tiagrás országútit, max. 150 ezer körül. Dobsz rá egy könyöklőt és felkészüléshez bőven megfelel.
-
kacsyx
aktív tag
válasz HollyBoni #126604 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy szeretem. Korábban is írtam már itt, hogy én minden trekkingbe merev villát tennék, ahogy azt is, hogy a gravel koskormánnyal és karbon villával nagyon jól csillapít, gyakorlatilag úgy, mint egy trekking teleszkóp.
Azzal nem értek egyet, aki idejön és szarozza. Az illető esetében már csak azért sem releváns a véleménye, mert saját bevallása szerint is hullik szét alatta egy csomó alkatrész, miközben más vígan használja.
Létjogosultsága ott van, ahol egyenetlen az út. Erre tökéletesen cross-trekking felhasználáson belül. Párom pl. gerincsérves volt. Ő szereti a KTM-jén a SR telóját, mert kényelmesebb számára.
Nem 3 centit mozog ki, persze ez súlyfüggő, mint minden teleszkópnál. Nekem nem kotyog. Ez meg olyan, hogy a RS is kotyog, ha szétcsapják.Amúgy használtam már "párszor" a 48x11-et, a Mecsekben nem nehéz.
-
kacsyx
aktív tag
válasz pc360 #126599 üzenetére
SR Suntour NCX D-RL. Próbáltad már? Ha nem, akkor honnan veszed, hogy szar? Azért, mert akinek Fox van, volt és lesz, eleve ezt mondja minden másra és neked innentől az a Szentírás?
Gondolom a gyártók, mint pl. a Scott, Cube, Merida, Ghost, etc. is úgy vannak vele, egye fene a cég jó hírnevét, építsünk a bringánkba szart.
Gyere, próbáld ki, nézd meg hogy mozog, milyen állapotban van, mennyire egyszerű és olcsó a fenntartása. Utána szarozhatsz. -
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #126596 üzenetére
Azt értsd meg, hogy cross-trekkingen vannak csomagtartó szemek, sárvédőszemek. Nagyobb áttét miatt haladósabb is lehet az MTB-nél. Ívelt kormány, magasabbra helyezett stucni miatt más a tartásod is. Nem ritka az agydinamo sem.
Tudjuk be annak, hogy nem látod a különbséget, hogy korábban sem tudtál dönteni, milyen bringa lenne neked a megfelelő.
A 4. éves Suntour teleszkópom ma is ugyanolyan állapotban van, mint új korában. Minden karbantartás kérdése...
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #126587 üzenetére
Kevés cross-trekkingbe fér 44-esnél szélesebb külső. ~60mm-t mozgó teleszkópok. Magasabb vázgeometriák, magasabb súlypont, rosszabbul irányíthatóak. Általában hosszabb váz, kevésbé fordulékony. Sárvádő, csomagtartó szemek. Azért ezek hatalmas különbségek egy cross-trekking és egy MTB között. Szerinted nem?
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #126563 üzenetére
A létjogosultságot a vásárlók döntik el. Nyugatra, ahol van rá pénz, jól fogynak az elektromos bringák. Nem véletlen, hogy pl. a Haibike-nak már a fő profilja az e-bringa. Az, hogy te ezzel egymagadban mennyire értesz egyet, nem nagyon érdekli a gyártókat, mert közben másik ezer ember vásárolja meg éppen a terméküket.
#126565 StLui: +1
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #126547 üzenetére
Hogy milyen testmagassághoz ideális a 29r vs 27,5, ennek megválaszolásában nem biztos, hogy te vagy a megfelelő ember. Hány éven keresztül olvastuk, hogy nem sikerül beállítanod a bringád a magasságodhoz?
-
kacsyx
aktív tag
válasz beleriand72 #126430 üzenetére
Miért lenne? Szerintem teljesen jól passzolnak a cross-trekkingekhez ezek a fajta pedálok. Nekem is hasonló van a Cube-on.
-
kacsyx
aktív tag
válasz jjeahh #126363 üzenetére
25%-os emelkedőre terepen nem szívesen tekernék fel, de aszfalton se biztos, ha hosszú. Giliszta vagyok meg egy mázsa.
Aszfalton nagyrészt, vagy erdei utakon. Régebben az Alföldön nagyon szerettem nyáron tekerni, nem számított hány fok van, pedig ott árnyékos autóutak se nagyon vannak. Soha semmi bajom nem volt.
Azóta Pécsett élek, itt meg egyik emelkedő után jön a másik, közte meg van lejtő, ami lehűt. Meg minden utat hatalmas fák öveznek a Mecsekben, így még jobban is esik kint lenni mint bezárva a lakásba és epekedni a tökéletes 25 fokról.
Ma is szuper idő volt, kár hogy csak most értem haza munkából. Igazából csak az eső ami zavar ilyenkor, nyáron az se annyira. -
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #126352 üzenetére
A 35 fokokat várom, nem zavar a pusztulat meleg a menetszél miatt. Itt már szezon van, jó idő van tekeréshez.
-
-
kacsyx
aktív tag
válasz MPowerPH #126146 üzenetére
A Kelet-Mecsek másik felét ismerem, arra ezek az utak nagyrészt aszfaltozottak, sőt, van ahol új a burkolat és klassz szerpentines. Arra készülj, hogy most még tiszta hó minden, sok helyen le is van fagyva, az a fele a hegynek kevesebb napsugárzást is kap, úgyhogy nem könnyű terep. Tegnap voltam fent a Közép-Mecsekben, sok helyen tolni kellett.
Ez a kör végig aszfaltozott, a jobb oldali szerpentin az új burkolatú.Nem tudom mennyire vagy helyi, de ha már arra jársz, akkor a Cigány-hegyi kilátónál és Máré váránál érdemes megállni.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz Don.Corleone #126108 üzenetére
Egyébként ha Canyon, akkor érdemes sűrűn nézegetni a Factory Outlet menüpontot. Bár főleg ősszel lehet nagy kedvezményekbe belefutni, azért most is van egy-két jó bringa.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Don.Corleone #126071 üzenetére
Nem kell neked 60+-os vázméret. Én vagyok 200 centi és a 61-es méret épp jó, hogy ne legyen túl nagy. Valahol 58-60 között lesz neked az ideális, de inkább venném a kisebbet.
Egyébként Scott 250-ért ad Sorás outit, 320-ért már 105-öst, 340-ért Tiagrás gravelt, de ahogy írták, Canyonnál is jobb ajánlatok vannak. Csak a Bianchi matricáért szvsz nem éri meg kiadni 40-50 ezer pluszt.
u.i.: Radonnál 105-ös Aksium RS kerekekkel 290, Tiagrás Trek Émonda 275, BMC is ennyi.
Sok az a 300 a Bianchiért, 250 lenne a reális ára a konkurenciához képest. De ha Bianchi kell, akkor Bianchi kell.
-
kacsyx
aktív tag
válasz cyanide #125964 üzenetére
Az egész átverés és inkább árt a kerékpáros közösség megítélésében mint használ. Eleve ott eltorzul az egész "mérés", hogy a Kerékpárosklub nagyrészt a saját tagjaival számlál. És hát amennyit láttam főleg a budapesti ténykedésükből (ha van fa az út mellett az a baj, ha nincs az, csak soha semmi ne legyen jó), nem lepődnék meg, ha csendben felkozmetikáznák a "számlálást". Mindegy is, kár rá karaktert pazarolni, bullshit az egész eredmény.
-
kacsyx
aktív tag
válasz cyanide #125956 üzenetére
Láttad a Kerékpárosklub milyen statisztikákat hozott ki a bringalámpa használatáról?
Az ilyen nyilvánvaló hazugságaik miatt nem nagyon tudom őket komolyan venni. Sajnos a valóság valahol 20-25% között lehet itt az egyik vidéki megyeszékhelyen. -
kacsyx
aktív tag
Nekem a gravelen most Schwalbe G-One Allround van, 35 mm-es.
Két napja a tükörjégen már kevés volt, de havas-latyakos úton nem volt gond vele. Esőben csak párszor tekertem vele, nem éreztem csúszósnak. Száraz aszfalton, földúton szuper. Kb. ezer km lehet benne most (lusta voltam eddig átszerelni a km órát), de még mindig bütykös, nem látszik kopás. Ilyenkor a Smart Sam azért már nem tűnt újnak, de az is nagyon jó mindenes külső. -
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #125651 üzenetére
Vidd el egy boltba és kérd meg őket, hogy segítsenek beállítani. Hónapok óta nem tudod belőni egyedül, kérj segítséget. Interneten keresztül senki se fogja tudni megcsinálni helyetted.
-
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #125645 üzenetére
31 évesen kezdtem koskormánnyal. Annyira megszoktam, hogy a cross-trekking egyenes kormányát megfogni is fura, pedig korábban kényelmes volt az a bringa is.
Mondjuk én tanyasi gyerek vagyok, ami van azt használom és nem nyavajgok. Például a szanaszét kátyúsodott lajosmizsei úton is simán tekerek egy rossz szó nélkül. Van kormány a bringán, ki lehet kerülni azt a fránya kátyút. Beöltözni sem kell jobban, mint montira, ha meg hideg van, kamásli meg a többi mindkettőre kell. Nálad azt érzem, hogy a kifogások valahogy mindig előrébb kerülnek, minthogy fogd a bringát és tekerd.
Ha ennyire nem megy a geometria beállítása, akkor miért nem kérsz segítséget egy hozzáértőtől? Bármelyik boltban segítenek. De szerintem ha út közben leintesz egy bringást, ő is segít. -
kacsyx
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #125505 üzenetére
Az egyik ismert budapesti üzletben is 10 ezerért átszerelnek mindent. Téged vagy be akartak palizni, vagy valamit nagyon félreértettél.
-
kacsyx
aktív tag
Gondoltam, hogy mire hazajövök a bringámhoz a családdal töltött ünnepnapokból, beüt a rossz idő. Idén nagyon kifogtam. A 8-10-12 órás munkanapok mellett általában csak hétvégén lett volna lehetőség, de akkor meg vagy esett, vagy utaztunk családhoz, vagy hétvégén is dolgoztam. Össze is jött tavaly kb. 1500-2000 km...
-
kacsyx
aktív tag
válasz devurandom #125401 üzenetére
Teljesen. Ez egy ismert német webshop, a Radon pedig egy német gyártó. Egy nagy, lapos dobozban érkezik összeszerelve, csak a kereket kell betenni meg a kormányt rögzíteni. Ezek a webshopok pedig általában gyorsak, reklamáció esetén pedig korrektek. Nekem eddig rose, bike24, bike-discount is bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...