Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gravity1234
tag
válasz 72lakiluk #116768 üzenetére
De akkor miert nem orlod finomabbra, hogy megnyujsd a lefolyasi idot, ezaltal akkor kesobb is szokul ki picivel?
Nemde?Vagy esetleg nem keves a ho neki? Azert az nagyon hamar szokul es Jozsitol nem felteteleznek rossz, doglott minoseget.
[ Szerkesztve ]
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
rastacsz
tag
válasz 72lakiluk #114327 üzenetére
Nem az állandó jellegű, csak erősen zavarja a szemem egy-egy megjegyzés, (pl az ember származására) , ami egyáltalán nem kapcsolódik sem a szakmaisághoz, sem általában a kávéhoz.
Nem off
50 dolcsi a szolgáltatás egy őrlő beállításra. És van, aki igénybe veszi...
https://clivecoffee.com/products/clive-grinder-dial-in-service insert de miért? gif hereThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hogyaza
tag
válasz 72lakiluk #109835 üzenetére
Az szerintem hogy koppintsunk le valamit,nemhogy nem nagy kunszt,de számomra ellenérzést vált ki.Én szeretem tisztelni mások munkáját.Ha fejlesztéssel tovább tudnék vinni valamit,az már igen.
Fragola jó pár éve írogatott dolgokat,akkor még a rezsi óradíj az ötöde volt a mostaninak,de a nagyobb probléma,hogy akkor a szaki azt mondta hogy gyere vissza jövő héten,meglesz.
Most meg egy köszömés 5000,határtidő ígérgetése 7500+áfa/alkalom,karok széttárása 12500+ÁFA,együttérző bólogatás 3000+ÁFA.
Van egy projektem,amihez az alapanyagot december elején vittem el a szakihoz.(marás).
Majd junius 13.-án érintetlenül hoztam vissza.Utána 9 embernél voltam vele,az utolsó vállalta 1 hónap utánra.Mondtam jó.Majd másnap hívott,hogy most 2 szerszámcsere közt van 2.5 óra ideje,plusz 20ezer felárért megcsinálja,holnap mehetek érte.Örültem. -
-
WarLock07222
tag
válasz 72lakiluk #108959 üzenetére
Szerintem meg ez a ratyi magyar megnevezések miatt ennyire nem egyértelmű. Érdekes, hogy angolul véletlenül sem mosódik össze a lever machine a manual / semi-auto / automatic kifejezésekkel. Sokszor megy a hurrogás, ha valamit valaki ide nem magyarul vagy csak félig magyarul ír, de ez amúgy abszolút jellemző jelenség témák tömkelegében.
De hogy kevésbé legyen OFF: Ha manuális, karos gépről van szó, akkor nem kérdés, hogy Robot.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz 72lakiluk #108474 üzenetére
Na majd a kinaiak odavernek neki.
Sztem még mindig tartja magát a fronton amúgy, én egy év után semmi negtívumot nem tudok rá mondani. Ára annyi amennyi, erről csak a politika tehet evvan....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ribarszki
őstag
válasz 72lakiluk #108246 üzenetére
Nem, az ennél jóval kevesebb. A pogácsára érkező víz hőfokát értem. Az E61-es fejen egy szervízcsavar aminek a helyére betehető egy fejhőmérő. Ez méri a pogácsára érkező vízhőfokot. Az E61es fej nagyon hőstabil, de a Mara néha megviccel. Múltkor alog tudtam 88fokról felimádkozni.
Na maeg más a hőfok nyomás alatt is. Ha kávépogácsa nélkül engedek ki vizet, akkor gyorsan felszalad 93-94 fokra. Pogácsával viszont, amikor felépül a nyomás, tartja a 92fokot. De sokat lehet játszani egy kis víz kiengedésével, stb.. ki kell tapasztalni. -
MPowerPH
félisten
válasz 72lakiluk #108193 üzenetére
En a gepet is 2 honapig nezegettem, mire raszantam magam. Innen tajekozodtam. A daralo pont ugyan olyan kenyes.
Sok penz, es nem szeretnek rossz dontest hozni, es csalodni, de probalok a foldon is maradni, mert nem vagyok professzionalis barista.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Gery0505
aktív tag
válasz 72lakiluk #108146 üzenetére
Ezt még nem tudom, még be kéne jól állítani. Ehhez még nagyon keveset használtam csak, még be sincs járatva a kés. Majd ha már elég ideje használom, akkor tudok jobban véleményt mondani, most csak ebbe tudok kapaszkodni amit Karthmanntől hallottam. És én hiszek neki, mert régebb óta csinálja mint én.
@Parci: Az mit jelent, hogy Ditting kés van benne? Ízben mit tudnak ezek a kések?
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
iatti
aktív tag
válasz 72lakiluk #108124 üzenetére
én el se adtam, betettem polcra spájzba a minit,mikor megjött az nz. időnként van használva,mikor a familiának darálok negyed kilókat. adag őrlésben szerintem a legkényelmesebb az nz. én meg fáznék az ilyen "érintőpanyeles" gépektől mindig volt banánhéj. tv,mosógép...persze a döntés annál van,akinél a zsé
-
-
-
HÁZIGAZDA
válasz 72lakiluk #107876 üzenetére
nekem teka van. csináltam egy T-idommal egy külön leágazást a hidegből a bwt patronba, az megy bele a csaptelep szűrt víz részébe (a harmadik bemenetébe). a grohés eszmefuttatást nem is értem teljesen, de mindegy is. nem fröcsköl semmi.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mano66
senior tag
válasz 72lakiluk #106539 üzenetére
Jól bekevertem magam.Én a kosár szélét gondoltam "peremnek" ami a karon ül.Közben meg a kosáron van kialakítva egy perem a rugónak,hogy ne jöjjön ki a karból.Csak peremes kosaraim vannak.Jó bal f..z vagyok. Ezt benéztem. A fiam a GC-hez is peremest használ.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Zen42
tag
válasz 72lakiluk #106541 üzenetére
Nem melegíted elő? A naked ugyan kisebb tömegű, de még úgy is is le tud csípni egy jó adag hőt a bojlertől a fejen át amikor felteszed. Meg a kosár is hűti a környezetét. Csak valami sötét, kevéssé hőigényes kávéval tudom elképzelni, hogy nem melegíted elő a kart és mégis elfogadható kávé csorog le.
-
ribarszki
őstag
válasz 72lakiluk #106539 üzenetére
Ha már kosarak. Mostanában a perem nélküki kosaraim fennmaradnak a fejen amikor leveszem a portafiltert..
Egész pontosan készíteném elő a kávét, leveszem az előmelegített portafiltert, de a kosár hozzáragad a fejtömítéshez, azt külön kell leszednem és visszarakni a tartóba.. ez miért van? -
Toobee
veterán
válasz 72lakiluk #106328 üzenetére
Én tegnap rendeltem, de közvetlenül Sanyiéktól, mert Don Cortezre is fájt már a fogam, az nincs a by beansnél, meg egy Csokis Kuglófot is kértem mellé.
Ja, a zacsit is tegyétek el, mert a játékszabályzat végig számláról hadrigál, de a végére azért elrejtették benne, hogy magára, a zacsira is szükség van.
[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz 72lakiluk #106043 üzenetére
Ennek semmi köze nem volt április 1-hez. Nem kamu volt, hogy láttam ilyen oldalakat, amikor keresőbe írva elkezdtem képeket nézegetni róluk.
Azt már nem találom, meg nincs is türelmem hozzá, de pl. most néztem egy ilyet:
https://pbuy2021.tk/products.aspx?cname=gaggia+mini
Szóval én nem kamuztam, de ők nagyon na ilyen oldalon van olcsó mini gaggia
Tisztában vagyok vele, hogy 150-200€-tól indul a móka, mert azért megnéztem frankón is. -
Zen42
tag
válasz 72lakiluk #105949 üzenetére
Ha már szerelemről van szó, ez a gép nekem olyan mint egy fogatlan nő. Elképzelhető, hogy ő szop a legjobban a társaságban, de attól még baromi randa. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki pont ebbe szeressen bele. (Ezen az áron meg pláne.)
Ez a design valójában a design hiánya. Mint amikor Kovács Józsi a garázsában összetákol valamit. Szabad bölcsészek azt mondanák, hogy annyira csúnya, hogy már szép. Persze. A kubizmus is népszerű egy szűk körben meg Moholy Nagy képei is, de ettől még nem lesz esztétikai értékük csak a vizuális mazochisták körében.
Parcinak (105948) pedig teljesen igaza van. -
NagyGL
csendes újonc
válasz 72lakiluk #105661 üzenetére
"Sokkal halkabb, szerintem mutatós de ugyanúgy basztatni kell, mint a SJ-t, ahhoz, hogy tényleg Zero legyen."
Te mit szoktál csinálni vele? Én manuálisan még nem mertem hatni rá, ahhoz túl új / szép / kicsi, csak ráindítás, meg kávéváltásnál néhány szemet darálni először az újból, hogy cserélje...
-
RetepNyaraB
veterán
-
-
WarLock07222
tag
válasz 72lakiluk #104422 üzenetére
AVX-es maroktamper felejtős. Iszonyatosan kényelmetlen állítani, mert nem marad meg egy pozícióban. Ráadásul néhány esetben olyan mélyre kellene állítani, ami a határán van annak, hogy véget ér a menet. Aztán lehet vigyázni a lábujjakra. Szóval azzal a tamperrel több a bosszúság, mint amennyi kényelmet ad.
-
bl4ze
veterán
válasz 72lakiluk #103331 üzenetére
Kaptál tőlem linket, csak másold be nyugodtan.
Fuuuu gyerekek, ez az NZ killer minden porcikája egy vicc és otromba tréfa keveréke 120 ezerért.
Olyan mint egy elbasz+($ iberital csak még rondább.
Ez már über ciki, ezt Céla is kéne érezze ... 😕😟Ránézek és szekunder égés....
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Elemlámpa, zseblámpa
- LED világítás a lakásban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- PlayStation 5
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest