Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hogyaza
tag
-
hogyaza
tag
válasz Alabástrom #137674 üzenetére
Ciccenős kávé....
Szilveszter a barátod,és már szinte toporog. -
hogyaza
tag
[Mazzer Mini Electronic] eladó.
-
hogyaza
tag
válasz zolnagy #136760 üzenetére
Zoli! Vegyél már visszább egy kicsit!Azért mert volt egy mazzered,nehogy már releváns véleményt alkossál!Ahhoz sokkal több mazzert kell hogy birtokolj.Ráadásul ha elégedetlen lettél volna,vehetnél még párat.Egy tasli nem tasli.Amit írsz,az csak egy vélemény.Ami olyan mint a seg.lyuk.Mindenkinek van,de kevesen kiváncsiak a máséra.
-Miért sírsz Piroska?
-Mert megerőszakolt a farkas.
-Ne csináld már!És mikor?
-Tegnap,tegnapelőtt és most is odamegyek.Én ma már 4-szer állítottam a foson.Más őrlőállás kell a feleségemnek,és más nekem.Sohasem okozott még gondot,mint hazatalálni.Ha nem vagyok biztos benne hogy hazaértem,megnézem a házszámot.Mindig segít.
Bákker,most esik le,hogy hangalapú állítómechanikát kell fejleszteni a gúgöllel.Mint a hangkeresés.Belemondom a garatba hogy impresszó gvatemala,és hozzá sem kell érni.
Stipistopi enyém a jövő bibibi!És az én apukám sokkal erősebb tuggyátok meg! -
hogyaza
tag
válasz Alabástrom #134665 üzenetére
Ez nagyon jó vétel.Vedd meg ha tényleg, olyan keveset ment.Ne halgass az olyanokra,akik a jolly alá akarják behúzni.Tudja ugyanazt mint a jolly,és szebb,kisebb.Én is minit használok egy éve,pedig van majorom is c késsel.Nálam még soha sem akadt meg,pedig nem szenet fogyasztok.
Nem vitás,a major magasabb kategória,de a mini sem lesz csalódás.
Ha a minibe nem érdemes jobb kést tenni,akkor egyik 64be sem. -
hogyaza
tag
válasz bbalint01 #134584 üzenetére
Csapágyboltban tudsz venni.Ha fejből jól tévedek,5x1.78 a mérete.Csak szilikont rakj bele.
"láttam egy hasonlót a tömítő készletben"
Ha Fragolától van a készlet,kizárnám hogy ne lenne benne.Feltűnt még az "egy" szó a mondatban.A három járatú alatt két tömítés van.Vagy a szeleptengely tövében lévő vékonyka gyűrűre gondolsz?A gőzcsaptest peremezve van,hogy ne tudd kitekerni a tengelyt.A peremezést le kell köszörülni,és ki lehet tekerni a tengelyt.Egy o gyűrűt kell cserélni és jó lesz.2-3 hónapja volt szó itt róla.Ha vissza olvasol,elég részletesek az infók.
Na ájszíem megelőzőtt míg eszetlenkedtem.😅
[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
válasz bbalint01 #134579 üzenetére
Pipacsőnek hívják.Ráfogsz egy fogóval és kitekered.Nem menetes.Ha nem akarod hogy a fogó nyomot hagyjon rajta,tekerd körbe valamivel ami megvédi.
Funkciója,hogy a kazán tetejéből vételezze a vizet a pogira.Mivel a hideg víz a forró fejen keresztül áramlik be,mire eljut a pipacső tetejéig, valamennyire kiegyenlítődik a hőmérséklete. -
hogyaza
tag
válasz Nutra #134197 üzenetére
Nekem 3 utas csap van,a két karos.Szeretem.Régebben külön csapos volt,azt nem szerettem.
Tisztítóból csak a pumpásat venném.Nem nagy különbségek vannak,úgyis a membrán a lényeg.
Én kiraktam a kazánházba,és egy 120 centis 10mm-es csövön jön be a konyhacsapig.Ezt is szeretem.Nincs hang,nem foglal bent helyet. -
hogyaza
tag
válasz RetepNyaraB #133897 üzenetére
"Minden őrlőben van pangó, csak a jobbakban általában telemegy ami, ahol akar és onnantól már csak tized grammokról beszélünk."
Erre IS való a tuning.Egy Majorban 2.6-2.8g, egy Jolly/Miniben 2.1-2.3g ül be a forgó késtartó alá a mélyedésbe.Nyilván mindegyikbe,amelyik kevesebbet ad ki elsőre.
A késtartón nem nagyon szokott lenni,tehát az undorító Mazzer legalább zérózható.A csapágytakaró lemezke cseréjével nem marad hely ahová beülhetne az őrlemény.
-
hogyaza
tag
-
hogyaza
tag
Gratula,jó lett!
Nem írtad hogy hogyan iszik.Felülre szerintem nem fér a gyári tartály a mágnesszeleptől.Ez érdekelne.
A leírás az erősen hiányos,mert egyetlen idegen kifejezés sincs benne! Ezt mégis hogy értelmezzük?Egyébként a pro-t is meg lehet szinte ugyanúgy csinálni mint a régit,csak a feliratot ragasztva kell visszarakni.
-
hogyaza
tag
válasz vendingo #132513 üzenetére
Én megkérdeznék egy mágneseket gyártó/forgalmazó céget.Van pár.Ők foglalkoznak fel ill. lemágnesezéssel.Biztosan tudják a tutit és megoldást is a problémádra.Ha jutsz valamire ezen a vonalon,tedd közé itt légyszi,mert nekem is indukciós lap van,sose tudni mikor kellhet.
-
hogyaza
tag
"Tény, hogy elég sűrű ez a fajta kávé és térfogatra közel sem volt tele a kosár"
Hát mondom én hogy alultöltöd a kosarat.100 forintos teszttel nézd meg a töltöttséget.Ha nem látszik a pecsátygyenyeh a pogácsán,akkor tegyél rá egy 110 forintost,vagy ha nincs,akkor +10%őrleményt.A lényeg hogy éppen látszon a lenyomata.[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
Nem írtál semmi konkrétumot ami fontos lehet.
Pl. milyen kosárba hány gramm őrleményt töltöttél.
A nyomás fel nem épülése (ellenben a zárt kosárral igen [gondolom vakszűrő]) azt jelentheti,hogy vagy jelentősen alultöltötted a kosarat(ami meg is magyarázná a sok vizet a drip tálcába vagyis a csepp traybe.Vagy izé.De semmiképpen sem a csepptálcába.(Megkérdezem majd a lányomat hogyan kell koreaiul mondani,én úgy szeretném használni.Oroszul tudom ha az is megfelelhet.)
Úgy emléksződök hogy az összefoglalóban is benne van,hogy a kávépogácsa egyfajta nyomás szelep is.Ha jól állítod be az őrleményfinomságot,szerintem az a nyomást is meggyógyíccsa.(legyen szabad a nyelvhasználat!Juhhhéjj!) -
hogyaza
tag
válasz sz.zs. #131577 üzenetére
Van nekem is egy idő hiányában félretett manukaros projektem.A nagy fémtömegből adódó hőelvonást úgy gondoltam megoldani,hogy a dupla fal közé (kb 8mm) ivóvíz minősítésű gyantát vettem.(Alvin Kereskedőháztól ha jól emlékszik)
A külső teherhordó ház mindegy miből (nekem 6061 alu) a belső hüvely CuZn37 csőből.Így mindössze 126 gramm a hőelvonó fémtömeg.A két henger nút-féderezve,nehogy a hüvely kicsússzanjon esetleg.Csináltam a beöntéshez egy mini rázóasztalt,a zárványosodás elkerülésére.
Van belőle 5db szett.
Látom véletlenül pont passzol a Gaggia fejjel a hengerem.Ha nem gond,ezt az ötletet átvenném,és csinálnék majd egy Gaggia fejes változatot is.Kb 2049-ben.
-
hogyaza
tag
válasz RetepNyaraB #131506 üzenetére
A teflon hatásáról láttam egy dokufilmet régebben.Az volt benne,hogy hajnalban dörömböl az ollós vízi állat ajtaján,amikor az még alszik.
Elvileg a pogi úgyis kiszűri,a tej meg hátha közömbösíti gőzöléskor.
Don't worry be happy! -
hogyaza
tag
válasz pető bá' #131340 üzenetére
"a fórumtárs kommentjére egyből leírhattad volna a tapasztalataidat is "
Én már előzőleg a tapasztalatomat írtam le,amire a fórumtárs reagált.Tudod,az olajcserés analógia.Az az volt.Bizony."De akkor inkább úgy fogalmazva pontos (szerintem), hogy ismeretlen előéletű őrlő esetén nem szabad kihagyni a kés cserét. "
Én meg nem vennék ismeretlen eredetű őrlőt.Csak ha van aki rendberakja és meg is éri.
Én ezért nem szabályozok másnak.Mert elegem lett abból,hogy megvették az olcsó tutit,aztán mikor kiderült hogy csak 3.5 századon fut,akkor jött a "csináljunk már vele valamit".Mindenki szabályoztasson ott,ahonnan szerezte.
És megjegyzem,hogy volt ilyen "ismert előéletű" is.(Bólogat most itt 2 fórumtárs is.)Még számon kérni sem lehet rajtam,mert sosem fogadtam el érte egy fillért sem. -
hogyaza
tag
válasz pető bá' #131327 üzenetére
Az "ehelyett"-et nem értem (mi helyett? ),de a tapasztalatomat szívesen megosztom.
"azért kell a csere, mert ki tudja mit kapott egy használt kés előtte, vagy mert átlagos használattal is érezhető a minőségromlás 50-100-200kg után?"-Azt én nem tudhatom hogy hány kiló kávé ment át a hozzám került darálók késein,de talán úgy 3-nál éreztem azt,hogy nem lenne muszáj cserélni.
"Tehát ha 2 éve használ valaki (otthon) egy új késsel szerelt gépet, eladja nekem, átment rajta mondjuk 55kg kávé, akkor miért kezdjek késcserével?"
Ne kezdj késcserével ha biztos vagy benne hogy így van.
(A téma indítójánál nem súgta semmi nekem,hogy lenne ilyen megbízható vételi forrása.) -
hogyaza
tag
válasz gdavid44 #131292 üzenetére
Szia!
Alkalmas SD-re.Nem szükséges fujtató sem.Garatsöprés kell neki és utána ráindítani még egyszer.Így kiadja az egészet.
Fontos hogy honnan veszed.Könnyű beleszaladni fészbúkszökevény roncsokba.De ha gondos gazdától kifogsz egy jó példányt,(nem lelakott,tákolt és pontos futású) akkor nagyon jó ár/érték arányban.Most sokan eladják,mert felugranak a kínai vonatra.Lesz miből válogatni.
A super jolly-t talán megkapod annyiért most.Igaz nem kicsi,de elnyűhetetlen ha nem barmolsz bele.
Ha kicsi és szebb kell,akkor Mini electronic.De az jóval a kereted fölött van.
Az új késcsere az alap.Mint használt autó vásárlásakor az olajcsere. -
hogyaza
tag
válasz gregg71 #131141 üzenetére
Nem normális jelenség.Jó kellene lennie,ha csak késcsere történt.A kép alapján a forgásirány is oké.
Ki kellene próbálni babtartállyal több kávéval.Azért ciki lenne ha alkalmatlan lenne a kés SD-re.
Ettől a mazzer nem lesz rosszabb.
Kíváncsian várom a fejleményt.[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
válasz gregg71 #131127 üzenetére
Ha a forgásirány a régi,akkor vásárolni kellene bele új forgásirányt is,lehetőle ott ahol a kést is vetted.A gyári kés egyébként 033M és nem 233M ahogy írtad.
Félretéve a cinizmust,ha új kést teszel az addig működő őrlőbe és utána nem müxődik,miért az őrlő a hibás?Csak nem le kell degradálni a Mazzerokat?Érdeke ez valakinek? -
hogyaza
tag
válasz Jhonny06 #128708 üzenetére
De nem arról szólt a fáma,hogy a cimke az tök random,ami épp a nyomtatóban van?Én úgy tudom.
A cimkével sem választhattad meg hogy mit kapsz.Mert hiába szerettem volna etiópot és indonézt,burundi jött.Nem bántam mert jó volt. Én a minőséget sohasem fikáztam,mert ki van nyilvánítva,hogy ez nem azonos a végleges termékkel.Azóta ha kell,megveszem a frankót és boldog vagyok hogy azt kapom amire vártam.
Szerintem azzal hogy egy kalap alá lett véve a tesztpöri és a végleges,(Te is ezt tetted az előbb)azzal le lett húzva a frankópöri.Mert nem lehet azonos mércével mérni,és itt rendszerint ez történt.Ez tuti hogy legalább annyiban hozzájárult a végkifejlethez.
Nekem nagyon szimpatikus az új rendszerük. -
hogyaza
tag
Amúgy mi a külömbség két zacskó bab között ha az egyiken van felirat,a másikon meg nincs,de a beltartalom azonos?Az illúzión kívül.
-
hogyaza
tag
válasz zolnagy #127661 üzenetére
Igen,én tudja.
Én szóltam magamnak hogy esztergáljon oda egy m6/G1/8" közcsavart.Oda kötöttem be a nyomásmérő órát meg a manométert.Így közvetlenül és pontosan a pogi nyomást méri,mert a járat van megfúrva a solenoid és a vízterítő között.
Épp a múlt héten küldtem el az utolsó előtti közcsavart egy fórumtársnak ugyanerre a célra.[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
válasz kk831228 #127432 üzenetére
Ha össze tudjuk hozni személyesen,megmérem neked,nem kerül semmibe.
Vagy tudok kölcsönadni állványt,de abban a mérésben könnyen lehet hiba.
Kávén belül a gyors lefolyás és a befulladás között teljesen rendben van a 2 ricni.Az a gáz,ha minden kávé benne van a 2 ricniben,és sohasem kell kimenni belőle.
Azért nem kis túlzás és felelőtlenség állítani hasrapacsira hogy a tied is gtk.Még sohasem hallottam ilyen esetről mint a Mézespálinkáé,szóval mondhatni hogy millióból egy esete.
Meg kellene nézni hogy miért lehet ez vele,addig nem kellene lehúzni a mazzert. -
hogyaza
tag
-
hogyaza
tag
válasz weinmaker #126260 üzenetére
Valszeg nincs megkúpolva az alja a Tadammnak,jól mondja sz.zs.Ha jól emlékszek fejből 13 fokos kúpot kell nyesni az aljára.
Ki lehet igazítani esztergán,nem nagy kunszt,de azért ilyen csiliárdos cuccnak ez ciki.
Lőjjél már légyszi oldalnezetből is fotót mindkettőről egymás mellett! -
-
hogyaza
tag
válasz Parci #125530 üzenetére
"tehát nem csinál "nullás vizet" az alap szűrés, a víz ugyanúgy kemény marad (persze szintén pár ezer forintért van műgyanta patron is, és akkor 3 lépcsőből az is megvan)"
Én eztetet értelmeztem úgy,hogy a gyantapatronnal kész a ozmóvízzel egyenértékű voda.Ha rosszul értelmeztem akkor bocs.
-
hogyaza
tag
Én reagálnek erre.
Mivel próbapörkölés,nyilván nem lesz olyan a végeredmeny,mint a végleges.Ezzel nincs semmi problémosz,mert akinek nem felel meg,vegye meg a véglegeset dupla áron.Pont.
Én a randomitáson akadtam fent,mert amit kaptam sosem venném.És nem a CM-ra voltam pipa,hanem magamra.Csak hirtelen felindulasbol itt adtam neki hangot. -
hogyaza
tag
Na én is Burundi tesztpörit kaptam.
Ezzel be is fejeztem a tesztpörit.
Többet nem veszek. -
hogyaza
tag
válasz mézespálinka #124838 üzenetére
Nem tudok mást aki szolgáltatásként érdemben foglalkozna vele.
-
hogyaza
tag
válasz mézespálinka #124828 üzenetére
Háát,a vásárláskor kellett volna indikátorórázni nem így utólag.
Múltkor egy ember a foschbukón úgy hírdetett egy jolly electronicot,hogy le volt fotózva forgó késtartó nelkül.Megkérdeztem,hogy hogy lesz pontos mégegyszer?Törölte a hsz-t,és kész.Így megy ez az ellenőrizhető helyeken. -
hogyaza
tag
válasz mézespálinka #124808 üzenetére
Ez borzalmasan rossz érték.Eddig 3 százados volt a legrosszabb amivel találkoztam.Általában másfél század szokott lenni,de már az sem jó.
A gyári előírás 1 századon belüli értéket kíván.(volt olyan gépem egyszer,amin ilyen matrica is volt.)
Én 5 ezrednél még baxtatom,3 ezrednél már hagyom. -
hogyaza
tag
Extra világos pörkölésű (hófehér) örölt kávét venne a barátom,szomszedom,főnököm,ismerősöm... jeligéra a kiadóban.
-
hogyaza
tag
válasz iatti #124283 üzenetére
Ha alánézel,ugrott a pontosság.
Pedig a tied [ilyen] pontosságon fut.Ez a tiedről készült video (1mikron ütés).
De a tied alá nem tud begyógyulni az őrlemény,mert a 0.5mm-es gyári csapágytakaró lemezkét kicseréltem egy 3mm vastagra.Így nincs hely ahova begyógyulhat. Előtte: Utána:
-
hogyaza
tag
válasz mézespálinka #124187 üzenetére
Akkor házi módszerekkel mast nem tehetsz.Ha mozdult a tengely felfelé hosszirányban,még akkor lehet ez.De az már gond,mert emlekeim szerint csak csapággyal együtt tud,ha tud.Rég csapágyaztam már,megfakultak az emlekek.
[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
válasz mézespálinka #124182 üzenetére
Az nagyon nem normális.Ha valóban így van,és nem csak beképzeled/tévedsz,akkor valami fellazulás van.Vagy a kés,vagy a késtartó.Utóbbi szívás,mert elkerülhetetlen a szabályzás.
Ellenőrizd vegig a kések csavarjait és a forgó késtartó közepén a csavart. -
hogyaza
tag
válasz rastacsz #123368 üzenetére
Jó,bevallom cinikus voltam.
Van TIG hegesztőm,és használom is.
Ott csúsztunk el,hogy mivel gaggiáról folyt a diskurzus,fejben futtattam az általam vélt lehetőségeket,amit nem osztottam meg.
Ebben a méretben (szerintem) vagy az 54mm-es cső jöhet szóba, vagy hengeríteni kell lemezből,és a palástot végig varrni.De akkor pont azt zárod ki,ami a gaggia előnye.Amit a kis víztér és a viszonylag vastagfalú kazán nyújt.
Más anyaghasználatot azért zártam ki,(pl vastag falú cső),mert nem lehet ésszerű keretek közt kihozni.Meg nagyjából beszerezhetetlen. -
hogyaza
tag
A fejlemezhez elég lenne,de a karimának vastagabb anyag kellene.Hegesztést meg lehetne oldani,de nekem ez nagyon kókánynak tűnik.Meg a lemezes megoldásnál nincs tömeg.Ez fontos,kell a puffer.A víz erre rosszabb megoldás.
Ezèrt (is) kellene köré önteni aluból vagy másfél centi falvastagságot.
Nem lenne bonyolult megcsinálni.Még egy öntőformám is van hozzá valahol,mert pár éve vörösrézből próbáltunk önteni,de az kudarc lett. -
hogyaza
tag
Nem tudok süllyesztett fejű verzióról, [ez] került bele.Ha az eredeti Marzocconak jó,szerintem a gaggiába is jó kell legyen.Csak azért csináltam meg,mert adta magát a lehetőség.A maradék rúdanyagomból beáldoztam ezt a 2 centit.Meg az esztergályos haverom már nyaggatott egy ideje,hogy menjek mar dumálni egy kicsit.Így az eszmefuttatás közben a műhelyben közben megcsináltam nála.Legalább tanulok/gyakorlok közben.De több darab nem lesz.
Van ötletem kazán rezesítésre is egyébként.Le lehetne önteni aluból,amiben 54mm-es réz hüvely lenne.Aluval nem érintkezne a víz.
Egy [ilyen] zarókupakot meg egy [ilyen] karmantyút kell beönteni,amiket awi-val,vagy Rolottal le kell zárni.
Alut nem nagy dolog önteni.
Fragola ötlete alapján fűtőpatront a palástba,és kész.Alupara pipa.
Bár engem már nem érint a Gaggiázás.[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
tag
Ha már CM ízlelgetünk.
Most fogom bontani a nyírgvatemalai tesztpörit,vélemény róla valaki?
Csak hogy izguljak vagy nézegessem még egy ideig? -
hogyaza
tag
válasz vicces1 #122943 üzenetére
Ne izgulj,én is vettem mindhárom verzióból,és nem bántam meg.
A filter kifejezetten jó.Múlt hétvégén többször hüppögtem tőle.Jobban áll neki a világos,meg az átlagnál kicsit nehezebb ráérezni,de én nem bántam meg.
Sokkal gyengébb a "nagyi citromos teája" jelzővel illetett tétel,aminek már nem emléxek a nevére.Na azt már a birkával is nyomattam,csak fogyjon. -
hogyaza
tag
És Gery:
Én már túl vagyok rajta.Ahogy megjelent a puck screen,rögtön így használtam.Én a kosárba csak 1x próbáltam.Nem jött be.
Gaggiához csak úgy tudod feltenni,ha a gyári jellegű felsőszűrő helyett valami petemest teszel.Pl rancillio,la marzocco,simonelli stb.Különben oldalra spriccel a víz a lyukakon.
53.5 mm-es lehet berakni,az átmérő különbözetet O gyűrűvel hézagolni kell.Gyakran kell tersonetezni,de jól kipucolja.
Fúrni nehéz,könnyen félre megy.Elő kell fúrni kis lépcsőkben.Gaggiára elég könnyű megcsinálni a la marzocco gyári üreges csavarjával a teljesen azonos vízterítést.Két ünnep közt csinálok,csak kéne egy gaggia kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lexus, Toyota topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest