-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
tag
Sziasztok Kávérajongók!
Csodálattal olvasom, hogy miket "műveltek" a kávékészítés oltárán, gondoltam Hozzátok fordulnék a kérdésemmel. Párommal elhatároztuk, hogy megvennénk a közös életünk első darabját, egy remek kávéfőzőt. Mivel mindketten szeretjük a kávét, ezért nem mindegy számunkra a minősége a kávénak.
Nos az első választásunk a Szarvasi Mini Espresso volt, de mivel tönkrement a gyár, így nem lehet kapni már sehol sem. Nálunk itthon az van most is, de azért szeretnénk egy minőségi presszógépet, ami finom ízű és Crema-s kávét csinál, nem csak egy olyan fekete levet, amit a Szarvasi tud. Sokat nézegettük a neten, és a különböző műszaki áruházakban, hogy milyen gépeket lehet kapni. Igazából egyik sem tetszett nekünk, mert mind gagyinak tűnt az olcsó árfekvésben. Elmentünk a Kávétársasághoz megnézni a komolyabb gépeket, túl nagy keretünk mondjuk egyelőre nincs rá, így a [Delonghi Dedica] gépet próbáltuk ki.
A Srác nagyon készségesen és kedvesen segített nekünk, kétféle őrlési finomságú kávét mutatott nekünk, az őrlőt először durvábbra állította, aztán kicsit finomított rajta, és határozottan érezhető volt a különbség.
Egy ilyen [Őrlőt] használt.
A finomabbra őrölt kávé sokkal ízgazdagabb volt. Ha jól emlékszem fele Robusta és fele Arabica keverék volt, a fajtát sajnos nem jegyeztem meg, de ez mindegy is. Úgyhogy ez eléggé megfogott minket, így a Szarvasi kávé után. Szóval bevettük a piros kapszulát, és megnéznénk milyen mély a nyúl ürege...
Mivel kezdők vagyunk, így még mindig tanácstalanok vagyunk, és a segítségeteket szeretnénk kérni, hogy eldöntsük, megéri-e megvennünk ezt a Delonghi Dedica-t vagy nem. Ismeritek ezt a gépet? Tudtok esetleg valami hibájáról, vagy valami miatt ellenjavallt?
Kb 60eFt-unk lenne most erre a célra, egy őrlőt is tervezek majd venni, de azt nem most, hanem egy kicsit később. Vagy esetleg nézzünk egy használt Gaggia Classic-ot? Ma néztem egy 2014-es modellt a Jófogáson, viszonylag olcsón, és mostanra el is tűnt a hírdetés. Gondolom egy szerencsés kávérajongóé lett.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz Csápájev #81088 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Elolvasgattam az Összefoglalót, sok jó és érdekes dolog össze van szedve.
Ez így igaz, az őrlő nagyon fontos, ez a Kávétársaságnál is kiderült számomra, mert egy kicsit finomabb őrlemény sokkal ízesebb, aromásabb főzetet adott. Tervezem is, hogy beszerzünk majd egy jóféle őrlőt is, addig meg túléljük valahogy. Az a helyzet, hogy a Gaggia Baby, vagy a Classic modellek, nem nagyon elérhetőek, kicsit félek egy használt gépet megvenni tapasztalat nélkül.
Viszont a Párom felhívta ma a figyelmem egy Ascaso Basic gépre, amit ma ajánlottak neki, és ami nem tűnik rossznak, kíváncsi volnék a véleményedre, hogy érdemes lenne-e megvenni ezt a masinát.
Több okból is megtetszett, hogy 58mm-es szűrője van, így lehet hozzá professzionális szűrőt szerezni, tetszik a felépítése, és adnak hozzá normális alu tampert.
[Ascaso Basic]"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a Gaggia Classic szűrőihez hogyan kell meghatározni, hogy mennyi kávé kell? Gondolom ez függ az őrlés finomságától, és gondolom a kávé fajtájától is, hogy mennyi kell bele. Ma kipróbálnánk a Párommal a GC-t amit nemrég Sz Zs fórumtársunktól vettünk (Ezúton is köszönjük szépen a gépet, és a sok instrukciót is ), és ebben a kávémennyiségi kérdésben kicsit tanácstalan vagyok. Most a duplát szeretnénk kipróbálni.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
A következő kérdésem daráló ügyben lenne Hozzátok: Mi a véleményetek az [Ascaso i•mini I1] őrlőről? Érdemes megvenni? A Graef 702-höz képest milyen tulajdonságokkal rendelkezik?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Sikerült elkészíteni az első kávét az új GC-vel, egész iható lett az eredmény, pedig késes őrlővel csináltuk a kávé megőrlését. A tamperelő sem volt tökéletes, mert 2mm-el kisebb, mint kellene. Zöld Segafredo-ból főztük, ami elég régen áll a polcon... Viszont már ez sokkal jobb lett, mint a Szarvasiból főzött Tchibo Milano Style. Lett szép crema a tetején, az aroma finom volt, nem volt keserű, nem volt savanyú. A zaccon nem állt tócsa, szerintem a kávé mennyiségét is nagyjából eltaláltuk, úgy csináltuk, ahogy javasoltátok. 20g-ot őröltünk le a propellerrel, de nem kellett mind bele. A nyomásfokozós szűrőt használtuk. Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még sokkal jobb is. Még egy kérdés a kazánból kinyomjuk a vizet? Egy pár napig nem használjuk a gépet
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Ez jó kérdés, én arra gondoltam, hogy úgy nyomnám ki belőle a vizet, hogy kiürítem a tartályt, és a kávéfőző gombbal megjáratom a szivattyút... De ez biztos nem jó ötlet, mert nem ismerem a felépítését a gépnek. Az viszont tetszik, amit javasolsz, hogy a következő főzés előtt kinyomatni 1-2dl vizet, és kész is. Azért gondoltam kiüríteni a kazánt, hogy ne punnyadjon bele a víz a következő használatig.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
-
Gery0505
tag
válasz sz.zs. #81521 üzenetére
Köszi az infót, nagyon jó, hogy pontos mennyiségeket megírtál, és a pénzérmés módszer is tetszik, amit javasolsz, meg amit a többiek is javallottak. Így fogjuk beállítani a különböző kávék mennyiségét. Mi a véleményed erről az Ascaso őrlőről? Érdemes ezt megvenni, vagy inkább olyat vegyünk, mint Neked van a Graefet?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Urak, egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a kávé meddig áll el a fagyasztóban, vagy a hűtőben? Azért kérdem, mert Párommal rendelnénk többféle kávét megkóstolni, viszont még csak viszonylag keveset tudjuk használni az új GC-t, heti 2-3 alkalommal. Aztán nem volna jó, ha egy idő után hűtőíze lenne a kávénak.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz sz.zs. #81597 üzenetére
Köszi az infót, persze úgy fogjuk csinálni, ahogy nálad láttuk, veszünk olyan kis mézes üvegeket, és adagonként kimérjük. Csak azért kérdeztem, hogy meddig áll el így a kávé, mert még nem tudjuk minden nap használni a gépet, szinte csak hétvégén, meg hétköznap egyszer-egyszer, és lassabban fogy így a kávé. Így egy picit nehezebb megsaccolni, hogy mennyi kávét rendeljünk. Meg főleg, hogy milyet.
CB: Így van nem papírzacsiban lesz a kávé, hanem szépen légmentesen lezárva, fagyasztva, kis mézes üvegekben, ahogy javasoljátok.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz Nibiru #81607 üzenetére
Hát így már nincs probléma, így tényleg ki lehet számolgatni, hogy meddig elég a kávé. Tudod, mert azt nem akarom, hogy berendelünk több kiló kávét, akár többfélét is, és ha meg nem isszuk meg addig, akkor ott megy tönkre. Azon aggódtam, hogy a hűtőben tárolva is viszonylag hamar tönkremegy. Aztán Zsolti felvilágosított, hogy nem eszik olyan forrón azt a kását. De ez így jó ötlet, így ki tudjuk számolni kb-re, hogy mikor fogy el. Köszi, jó ötletet adtál.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz Koczó93 #81633 üzenetére
Nagyon szép masina. Igen, megnéztem pár videót, a naked karokkal szerelt gépekről, valóban látványosabb mint a normál kar, és tényleg jól látható, ha nem sikerült jól az előkészítés.
boygabi_: Köszi a videót, így valóban jól látható, ha nem lett jó az őrlés, vagy csatornásodik a pogi, akkor spriccel, vagy ha túl tömör, akkor azon részen meg nem megy át a víz.
A szűrőbe töltés után hogyan lehet egyenletessé tenni az őrleményt? Gondolom erre van a dugóba szúrt fogpiszkáló, néhányótoknál láttam ilyen képet, hogy van a gép mellett egy ilyen "szerszám" is. Hogy lehet ezzel jól elegyengetni? Megkeveritek és kész?
A GC-hez vannak ilyen naked karok?
Szerk: A krémességről jut eszembe, gondolom az sem túl jó ötlet, ha a presszós csésze nem fér alá a dupla kifolyó nyílásos kar alá, és akkor egy szélesebb szájú csészébe csapolok, majd átöntöm a presszós csészébe. Gondolom a Crema java ilyenkor kárbavész. Próbáltuk így a hétvégén, de sokkal aromátlanabb volt a kávé, mint a csomag felnyitása után közvetlenül. Mondjuk ez lehetett a helytelen tárolás miatt is.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz stereofan #81668 üzenetére
Szia!
Kicsit én is körülnéztem Neked mágnesszelep ügyben, szerintem amit a 9000-es sorozathoz találtál, az nem lesz jó, mert nem elég a teljesítménye. a 8000-es 15VA-es, a 9000-es meg csak 9-12.5VA-ig jó. Csak szeleppel együtt találtam ilyen tekercseket, azt is főleg külföldi oldalakon, az expolygonnál van, de ott is csak szeleppel.
[OLAB 8000BH][ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Március 15.-e tiszteletére Párommal ittunk egy finom Capuccinot, ami nagyon jól sikerült. A tejhabot egy Nespresso Aeroccino 4 tejhab készítővel csináltam, egy kicsit kemény lett a hab, így a Latte art nem sikerült. Párom, pedig sütött egy kis Brownie-t mellé, amit egy kis eperkekvárral megkentünk.
Nagyon finom lett mindkét alkotás."Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Hát igen, kemény is volt a tejhab mint a beton. Gondolom a jó tejkrémet csak gőzöléssel lehet csinálni. Gondoltam kipróbálom a Nespresso-t, de alkalmatlan a feladatra. Csinál tejhabot, de nem olyat mint kellene. Még kellene szereznünk egy ilyen fém küblit, amiben tudnánk gőzölni.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Sziasztok!
Gondoltam megmutatom Nektek a mai szerzeményünket, van a 16. kerületben is egy kis kávépörkölő, az a neve, hogy Rex Kávépörkölő. Vettünk kóstolni egy Kolumbia arabica kávét. Március elején pörkölték, sajnos a kávébab eredetét nem írták rá a címkére. Az ízét majd később tudom elmondani, hogy milyen volt, vettünk egy 1/4 kilós csomagot megkóstolni. Ismeritek ezt a pörköldét?[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz 72lakiluk #81893 üzenetére
Na megkóstoltuk, hát igazad van, nem valami jó. A zacskó kinyitása után nem vágott mellbe a finom kávéillat, ahogy egy frissen pörkölt kávétól illene. Az őrlemény illata sem győzött meg. A víz viszont elég hamar átjött rajta, kissé savanykás lett az íze. A pogi tetején viszont megmarad a víztócsa. Ez mire utal, tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz mester6 #81896 üzenetére
Igen, körülbelül most is így zajlott a kávévásárlás, ugyanezt mondta el nekünk is a hölgy, szerintem ugyanezek a kávék voltak kaphatók, mint amiket SID is leírt 10 évvel ezelőtt. Ezek szerint a Kolumbia most sem alkalmas presszó készítésére. Kaptunk egy kávékóstolót, egy automata Saeco kávégéppel főzte le nekünk a kávét. Amit kóstoltunk az fele-fele arabica, és robusta keverék volt. Sajnos ennek sem volt sok íze. Mindegy, kipróbáltuk.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz vicces1 #81898 üzenetére
Biztos, hogy nem hazudnak az összefoglalót írók, hanem segíteni szeretnének, hogy ne járjunk, úgy mint most mi. Tesómék a PY pörkölőből vettek háromféle kávét, és azt mesélték, hogy isteni finom. Mi gondoltuk megnézzük ezt a pörköldét, mert ez itt van hozzánk közel, de hiba volt belátom. Ma is megpróbáltuk a Kolumbiát, 2-vel finomabbra állítottam az őrlőt, de nem lett jobb. A lefolyás ideje javult, viszont jobban kijött az a "kellemes" savanykás íze, ami tegnap is kijött belőle. Azon csodálkoztam, hogy a 16 gramm kávé kevés volt a dupla szűrőbe, pedig elég sötétre van pörkölve. Még kellett hozzá őrölnöm 2-3 g-ot, hogy tele legyen a szűrő. Olyan érzésem van, mintha kiszáradt volna ez a kávé.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz SteelCowboy #81920 üzenetére
Köszi a Linket, akkor ezek szerint én csak a Webáruházat láttam. De nagyon tutin néz ki ez a réz kazán, hasonló mint ami a Rancilio Silviában van. Vajon milyen fűtőelemek vannak benne?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz Nyufiful #82122 üzenetére
Hát, megmondom őszintén nekem még nincs tapasztalatom ezekkel az őrlőkkel, nemrég vettünk Párommal egy Graef 702-t. Ezek az őrlők, mint ez a Faema is, ipari felhasználásra, ipari minőségű anyagokból, és napi 10-12 órás használatra készültek. Tehát jó minőségű anyagokat használtak fel benne, és úgy van megkonstruálva, hogy bírja is ezt a terhelést. Ha nem bírná, akkor folyton kint lenne nála a szervizes ember, a kávézótulaj meg a haját tépné, hogy nem tudja kiszolgálni a vendégeit, mert megint sz@r a daráló. Tehát ezt a minőséget és a nevet kell megfizetni, ami ugye jó esetben garancia is a minőségre. Gondolom ezért kerül ilyen sokba egy ilyen őrlő.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz Rush77 #82175 üzenetére
Mi a Párommal 103k-nál járunk, de még nincs meg egy csomó minden. Kéne még mérleg, kis üvegek a fagyasztáshoz, fém kiöntő kübli és egy French press gép a tejhabosításhoz, meg egy tejhőmérő. Később meg a GC tuning, ha belejöttünk. De hát kérem, a mánia, az mánia.
Koczó93: Neked már legalább egy autó ára nem? Ha jól emlékszem akkor Neked van a Rocket masinád...
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz Koczó93 #82282 üzenetére
Lehet hogy kell neki a vízhálózat nyomása, ha kannából eteted akkor abban nincs nyomás. Én erre gondolnék, hogy ha nincs meg neki a folyamatos nyomás, akkor visszacsorog a víz a kannába. Ilyen aqua stop szelep van rajta, mint a mosogatógépeken is például?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
-
Gery0505
tag
válasz SoundON #82523 üzenetére
Persze ezt értem, hogy ez a fejlövésed, hogy szeretnéd látni a kávépogácsára folyó forró víz hőmérsékletét, de hogy ne csak fejlövés legyen nem lehetne valahogy mégis felhasználni ezt a mérési eredményt? Nem lehetne bekötni a PID-be, hogy esetleg egy kicsit rászabályozzon a fűtéssel, hogy még egyenletesebb legyen a víz hőmérséklete? A nagy gépekben ez hogy van megoldva?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz SoundON #82548 üzenetére
Nem biztos, hogy olyan nagyon kellene programozni ehhez, mert ha jól tudom, akkor van olyan PID vezérlő, ami egyszerre két hőmérsékletet tud figyelni. Ha van olyan beállítás, akkor esetleg meg lehetne oldani, hogy rászabályozzon a fűtésre, a második hőmérséklet mérés alapján is, tehát hogy mindkettőt figyelje. Persze ha szükséges...
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
Más téma: Vettünk a Tesco-ban egy French Press gépet a tejhab készítéshez. Első osztályú tejkrémet lehet vele készíteni.
A Készítés menete:
Egy kis lábosban megmelegítettem a tejet a gáztűzhelyen, hőmérő híján az ujjammal ellenőriztem a hőmérsékletet. Aztán amikor meleg lett a tej, akkor átöntöem a French pressbe, majd megpumpáltam egy kicsit. A pumpálás hatására szépen kialakult a tejkrém. A Latte Arthoz mindenképpen kell az a kis fém kiöntő, hogy a pulthoz lehessen csapkodni, a nagy buborékok zömítése végett, és mivel a French Press üvegből készült, így azt nem illik a pulthoz csapkodni. Nézzétek milyen szép lett."Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz vicces1 #82554 üzenetére
Lehet hogy pont a Te ötleted nyomán vettünk egy ilyen French Press gépet, de már nem emlékszem pontosan. Ja, hát ki kell tapasztalni, én rendesen megköpültem, így egy kicsit keményebb lett talán a hab, vagy nem lett jó a tömörítés, mert nem mertem odaütögetni az üveget.
De nézd, ez a Barista vagy 50x megköpüli a tejet: (Ha jól számoltam )
[How to make the Perfect Capuccino at home]
Kb. 2:10-től indul a köpülés
Milyen tejből szoktad csinálni? Mi tegnap 1,5%-osból próbáltuk[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz vicces1 #82563 üzenetére
Hát igen, ma is kipróbáltuk a tejhabot, de ma sem lett olyan nagyon jó. Valószínű a tej minősége nem volt olyan, mint kellene. Mi sem csinálunk meg egy litert, igazából csak úgy saccra öntöttem ma is a melegítő küblibe, aztán maradt még egy csészényi tej a végén. Azt megittam.
Valószínű jobb minőségű tej kellene hozzá, majd megfűzöm Páromat, hogy szerezzen a Cserpeséktől valami rendesebb tejet, hátha azzal jobban sikerül majd. Addig is kipróbáljuk majd a 2,8%-os Lidis tejet, remélem azzal jobban sikerül majd.72lakiluk: Igen, valószínű, hogy Dritan Alsela mesternek jobban megy már a tejkrém készítés, valószínű, hogy rendesebb tejből készíti, és már tudja mit csinál, hiszen ez a szakmája. Majd nekünk is fog sikerülni. Igazából azért is örülök, hogy feltette ezt a videót, hogy French Pressel is lehet jó tejhabot csinálni, mert megpróbáltam a Gaggia Classiccal a tejgőzölést, hát az minden lett csak tejhab nem. Ezzel meg azért egészen jól sikerült. De lesz az még jobb is, csak ki kell tapasztalni.
vicces1: Igazából semmi extra eszköz arzenálja nincs a baristának, hiszen azt mutatja be, hogy otthon hogy lehet tökéletes Capuccinot készíteni ilyen egyszerű eszközökkel. Igazából ezek a cuccok, amik kellenek hozzá, kb 5500Ft-ból kijönnek. Egy 350ml-es kiöntő Kínából 1400Ft, a hőmérőt 1600Ft körül láttam az Expolygonnál, a French Press, meg 2500Ft volt a Tesco-ban. Szóval szerintem nem vészes. Olyan tejmelegítő kübli, amiben megmelegíti a tejet a tűzhelyen meg csak van otthon mindenkinek, nem?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz BlacKSouL #82630 üzenetére
Tudod, mint a viccben is van:
A fiatal orvos tanácstalanul nézi a beteg leleteit, majd megszólal:
- Jó lenne, ha ezentúl kevesebb alkoholt fogyasztana!
- Antialkoholista vagyok, nem iszom egy kortyot sem.
- És hogy áll a dohányzással?
- Életemben nem dohányoztam.
- Önnek a zsíros koszt is árt. Ne egyen túl sok zsíros húst!
- Semmilyen húst nem eszem. Vegetáriánus vagyok.
- Azt a nemjóját! Valamit azért csak szeret?
- Igen. A cseresznyekompótot!
- Jó, akkor attól tiltom el!"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz freaghill #82827 üzenetére
Ez nem az Americano receptje? Azt szokták így hígitani egy kis vízzel. Legalábbis a Cserpeséknél amikor ittunk egy kávét a Kálvin téren, így készítette Páromnak az Americano-t a pultos srác. Amúgy nagyon finom kávét főznek ott.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz soldner #83596 üzenetére
Valóban nem kell félned a használt Gaggia Classictól, mert tényleg olyan mintha új lenne. Totál fel vannak újítva, ki van takarítva, a tömítések újra cserélve, az OPV pedig beállítva 9 Bar nyomásra, és az elhasználódott alkatrészek pedig újra vannak cserélve. Tesóm is, meg mi is itt vettünk használt GC-t, és azóta is nagy örömmel használjuk, semmi gond nincs egyik géppel sem. Mutatnék néhány képet, hogy milyen szuper kávé főzhető GC-vel.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz soldner #83609 üzenetére
Hát van, hogy nekem is befullad a kávé, és alig akar kijönni, de ilyenkor két dolgot lehet tenni, vagy csökkenteni kell picit a kávé mennyiségét, vagy egy-két fokkal durvábbra állítani az őrlőt. Párommal mi is sokat lamentáltunk azon, hogy milyen kávégépet vegyünk, szívtuk mi is egy kicsit a fogunkat, hogy sokba kerül a kávégép, de a mint itt sok tanult kolléga is mondta párszor, hogy a presszózás az technikai sport, tehát kell hozzá jó minőségű felszerelés. Ezt sajna nem lehet megúszni, viszont az eredmény kárpótolni fog majd mindenért. Tesóm mesélte, hogy a minap amikor egy plázában korzóztak valami miatt, tesómnak jó szokásához híven leesett a vérnyomása. Mondta a férjének, hogy igyunk egy kávét, és beültek a Costa-ba inni egyet. Régen tesómnak az volt "A" Kávé, a Costa volt neki a non plusz ultra. Megkapták a kávéjukat, belekortyolt, és azt mondta a férjének, hogy otthon jobb a kávé mint itt... Tehát már ott áll a dolog, hogy az otthoni kávé jobban ízlik neki, mint a Costa-s kávé.
A kávéfőző vásárlásra egy picit visszatérve, ha megnézed a boltok polcain, hogy milyen gépeket lehet kapni, akkor elszörnyedve jössz ki a boltból. A GC meg olyan, mint egy ipari gép, persze nem az, mert kisgép, de minőségét tekintve az ipari gépekhez áll sokkal közelebb. Én is végigjártam jónéhány boltot, megnéztem megannyi kávégépet, és nagyon sokat gagyinak találtam. 60-65eFt-ért tényleg ajándék egy ilyen gép.
Az meg a harmadik szempont, hogyha nem megy tönkre a Szarvasi kávégép gyár, akkor most Szarvasi Mini espresso gépünk lenne, és nem találtunk volna rá erre a kedves kis közösségre, ahol csodákat művelnek sokan a kávékészítés terén."Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz jana86 #83611 üzenetére
Igen, ez egy jó gondolat, hogy meg kell próbálni cukor nélkül a kávét, csak ahhoz még nekem is gyakorolnom kell sokat, hogy egyforma minőséget tudjak produkálni a GC-ből. Még alap gépünk van, lehet hogy a tuning is segíteni fog majd rajta, hogy még jobb legyen a lefőzött kávé, és akkor lehet hogy le tudnám tenni könnyebben a cukrot. Most még így egy kicsit nehéz, hogy nincs tizedgrammos mérlegünk, amivel pontosabban meg tudnám határozni a portafilterbe kerülő őrleményt. Szóval most még egy kicsit kesernyés a kávé ami lejön, valószínű, hogy egy picit megég, meg be kellene majd állítani pontosan a 100-asos módszerrel a mennyiséget is. Van hogy egy picit túltöltöm kávéval a szűrőt, és akkor nagyon csak csepegve indul meg, van hogy kevesebb kerül bele, és akkor átömlik rajta a kávé.
Az egyébként biztos, hogy sokkal kevesebb cukor kell bele mint a Szarvasis kávéba.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz SierraFox #83784 üzenetére
Húú ez egy nagyon szép darab, miben más ez mint a Silvia? Hogyan kell ezzel KV-t főzni? A kart itt Neked kell nyomni, és figyeled a nyomásmérőt, hogy 9 bar-on álljon végig, és közben nézed a lefolyási időt is? Gondolom teljesen manuális ez a masina.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
tag
válasz SierraFox #83791 üzenetére
Hát igen, közben én is megnéztem néhány Youtube-os videót, hogy kell használni ezt a gépet, hát nem egyszerű az biztos. Volt olyan videó, ahol a gépet bemutató személy ferdére! tamperelte a kávét a portafilterben. Aztán a Seattle Coffe Gear-os hölgynek először befulladt a kávé, utána meg szerintem túl gyorsan húzta le a kart, és így lábvíz jött ki a gépből. Nekem úgy első ránézésre ez a vidi tetszett a legjobban, bár az előkészítés azért itt sem tökéletes, mert a kommenteket olvasva többeknek nem tetszett, hogy kocogtatja a tamperrel a kész tamperelt őrleményt. De hogy minek?
La Pavoni Europiccola[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.